Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Δε λυνεται γιατι δεν ειναι στο χερι μας. Απο τη στιγμη που το τοποθετει εκει η εταιρεια ποιος ξερει πως και για ποσο διαστημα μου φαινεται περιττο να κανω οτιδηποτε. Παιρνουμε δισφαινολη δυστυχως απο παρα πολλες πηγες.

Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να περιορισουμε τη χρηση τετοιων ταπερ στο σπιτι μας για τα τροφιμα μας και να μην αγοραζουμε καποια πραγματα οπως νερο σε πλαστικα μπουκαλια.

Υπάρχει κάποια λύση για αυτό; Εμείς μένουμε σε μέρος που το νερό δεν είναι πόσιμο κ με ανησυχεί πολύ το νερό που πίνουμε το οποίο είναι σε πλαστικά μπουκάλια όπως λες. :?Εσείς τι νερό πίνετε; Θα με ενδιέφερε αν ξέρει κανείς κ ποια μάρκα είναι προτιμότερη και γιατί. Δηλαδή τι θα πρέπει να κοιτάζω.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μελινα παρε νερο σε γυαλινα μπουκαλια. Ειναι ακριβοτερο αλλα αν το χρησιμοποιεις πολυ πιο ασφαλες. Εμεις εχουμε φιλτρο σπιτι μας.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κατερινουλα κι οποια αλλη ξερει απο αλλεργιες. Προχθες εβαλα ωμο κροκο στη σουπα μας κι εφαγε ο μικρος. Χθες και σημερα δεν εφαγε ψαροσουπα. Προσεξα σημερα στο σωμα του, μπροστα, κατω απο κει που τελειωνει ο λαιμος προς το στηθος μια περιοση ολο κοκκινιλες. Σαν πολυ μικρα κοκκινα στιγματα πολυ κοντα το ενα στο αλλο. Στο υπολοι σωμα θα δεις κανα μικρο μπιμπικακι αραια και που. Η πλατη καθαρη. Kατω απο το στομα στο πηγουνι εχει λιγα.Τι σημαινει αυτο? Φταιει το αυγο? Ειναι die off?

Αύξησες τίποτα προβιοτικα για να μπορεί να συσχετιστει με απότομο die off?

Αν όχι τότε πολυ πιθανόν να είναι απο τον κροκο. Με μια φορά όμως πολυ δύσκολα να βγάλεις συμπέρασμα. Ας το μια βδομάδα να φύγουν τελείως τα σπυθουρακια και ξαναπροσπαθησε. Ισως να βάλεις ελάχιστη ποσότητα πχ στη μύτη του κουταλιού και να το πας σταδιακά να δεις πώς θα το δεχτεί... Πρώτη όρια τρώει κροκο;; Πάντως στην ιντρο εμφανίζονται και ευαισθησίες που δεν υπήρχαν πριν....

Yugup3.png

Ο πατέρας σου πώς μεγαλώνει τα κοτοπουλάκια; Δεν τους δίνει τροφή εμπορίου; Τα μικρά κοτόπουλα δεν μπορούν να φάνε τροφή κανονική από την αρχή, εκτός αν έχει μηχάνημα για να φτιάχνει καλαμποκάλευρο. Αλλίως αναγκαστικά δίνεις φύραμα που έχει μέσα και γαλακτάλευρο, διαφορετικά τα μισά θα κουτσαθούν από την έλλειψη ασβεστίου. Στα ορνιθοτροφεία δίνουν αναγκαστικά τέτοιες τροφές γιατί οι κοτές δεν είναι ελεύθερες να τρώνε χαλικάκια που χρειάζονται για το ασβέστιο. Δεν είμαι σίγουρη ότι παθαίνουν κάτι σοβαρό από το γάλα. Το κρέας φυσικά είναι διαφορετικό.

τις έχει σε ένα περιβόλι. Τρώνε ότι βρουν εκεί (φαντάζομαι και σκουλίκια από το έδαφος, ελιές που πέφτουν από τα δέντρα), χόρτα/βλήτα, απόφάγια του στυλ καρκουζόφλουδες/πεπονόφλουδες και τους ρίχνει και καλαμπόκι

Αυτό που λέει η Βερα, γυάλινα μπουκάλια η ένα πολύ καλό φίλτρο βρύσης.

Εμείς που δεν έχουμε τραγικό πρόβλημα με το νερό, χρησιμοποιούμε την κανάτα Brita, ίσως να κάνει και για εσάς ....

Οχι δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε, αλλά, κορίτσια έχω νέα, ήδη για πολύ κόσμο θεωρούμαστε και υπερβολικές αλλά και παλαβές, μόνο για αυτά που κάνουμε ήδη, και αναφέρουμε εδώ μέσα, το θέμα είναι μας νοιάζει;

----------------------

Διαφημίσεις

Το junk food επιβραδύνει τη νοημοσύνη των παιδιών

ΑΘΗΝΑ 08/10/2012

image.ashx?fid=618407&v=0&q=80&w=300&h=225

Χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης συγκριτικά με τα παιδιά που μεγαλώνουν με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, έχουν εκείνα που μεγαλώνουν με πρόχειρα φαγητά όπως χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες και κάθε είδους πρόχειρα φαγητά, προειδοποιούν επιστήμονες από το Λονδίνο.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν σε 4.000 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, διαπίστωσαν ότι η διατροφή στις τρυφερές ηλικίες μπορεί να επηρεάσει την νοητική ικανότητα και ανάπτυξη.

Οι επιστήμονες από το κολέγιο Goldsmiths του πανεπιστημίου του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι οι γονείς με υψηλότερη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση έδιναν πιο συχνά στα παιδιά τους γεύματα παρασκευασμένα με φρέσκα συστατικά και αυτό επηρέαζε θετικά το IQ των παιδιών τους.

Αντιθέτως, η χαμηλότερη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση συσχετίσθηκε με πολύ υψηλότερη κατανάλωση πρόχειρων φαγητών και αυτή, με τη σειρά της, με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Παρόμοια ευρήματα είχε τον περασμένο μήνα και μελέτη που διεξήχθη στην Αυστραλία. Όπως έδειξε, η υγιεινή διατροφή κατά την νηπιακή ηλικία αυξάνει τον δείκτη νοημοσύνης, ενώ η κατανάλωση πολλών αναψυκτικών με ζάχαρη και γλυκισμάτων τον μειώνει.

Στην ηλικία των 8 ετών, ο δείκτης νοημοσύνης των παιδιών ήταν κατά 2 βαθμούς χαμηλότερος όταν έτρωγαν πολλά πρόχειρα φαγητά, είχαν αναφέρει ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης πρόχειρων φαγητών κατά την παιδική ηλικία δεν μπορούν να διορθωθούν αργότερα στη ζωή, με την ακολούθηση μιας υγιεινής διατροφής, διότι η ανάπτυξη του εγκεφάλου επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε.

----------------------

τις έχει σε ένα περιβόλι. Τρώνε ότι βρουν εκεί (φαντάζομαι και σκουλίκια από το έδαφος, ελιές που πέφτουν από τα δέντρα), χόρτα/βλήτα, απόφάγια του στυλ καρκουζόφλουδες/πεπονόφλουδες και τους ρίχνει και καλαμπόκι

Το πρόβλημα δεν είναι με τις μεγάλες ήδη κότες που μπορούν να φάνε ό,τι θέλουν και να πάρουν ασβέστιο από τις τροφές αλλά στους νεοσσούς που δεν μπορούν να καταναλώσουν τροφές τέτοιου είδους. Εμείς μερικές φορές παίρνουμε νεοσούς από το αβγό και δυστυχώς δεν έχω βρει άλλη λύση πέρα από το καλαμποκάλευρο και το γαλακτάλευρο ή το φύραμα που τα εμπεριέχει όλα συν κάποια πρόσθετα. Αλλιώς χρειάζονται ενίσχυση με φάρμακα για να αναπτύξουν υγειείς ιστούς, κάτι που δεν θέλουμε. Έτσι αναγκαστικά καταλήγουμε στις προαναφερθείσες λύσεις για 1,5 - 2 μήνες μέχρι να μπουν στην κανονική τροφή.

Αναρωτιέμαι βέβαια πώς η γιαγιά μου τα ανάθρεφε, αλλά θυμάμαι ότι και εκείνη άλεθε στο χειρόμυλο καλαμπόκι και στάρι. Δεν είμαι σίγουρη για το γάλα αλλά νομίζω ότι τους έδινε. Οπότε το γάλα μάλλον δεν δημιουργεί πρόβλημα στις κότες.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Οχι δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε' date=' αλλά, κορίτσια έχω νέα, ήδη για πολύ κόσμο θεωρούμαστε και υπερβολικές αλλά και παλαβές, μόνο για αυτά που κάνουμε ήδη, και αναφέρουμε εδώ μέσα, το θέμα είναι μας νοιάζει;[/quote']

Και φυσικά δεν μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Όμως συχνά με πιάνει μια απελπισία πως ό,τι και να κάνω το τέρας του πολιτισμού μας τρώει.

Και έτσι καταληγώ σε αυτό που είπε η miriki. Κάνω το καλύτερο που μπορώ και ηρεμώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αύξησες τίποτα προβιοτικα για να μπορεί να συσχετιστει με απότομο die off?

Αν όχι τότε πολυ πιθανόν να είναι απο τον κροκο. Με μια φορά όμως πολυ δύσκολα να βγάλεις συμπέρασμα. Ας το μια βδομάδα να φύγουν τελείως τα σπυθουρακια και ξαναπροσπαθησε. Ισως να βάλεις ελάχιστη ποσότητα πχ στη μύτη του κουταλιού και να το πας σταδιακά να δεις πώς θα το δεχτεί... Πρώτη όρια τρώει κροκο;; Πάντως στην ιντρο εμφανίζονται και ευαισθησίες που δεν υπήρχαν πριν....

Οχι δεν αυξησα. Σημερα γενικα ειναι πολυ ευδιαθετος και εχει ξεκινησει να πινει ζωμους οικειοθελως. Απο λιγο καθε φορα με τη συριγγα. Ειχα παρατηρησει παντως πριν ξεκινησουμε οτι δεν τον πειραζαν τοσο πολυ τα αυγα οταν του εδινα κι ετρωγε. Ειχε κανα σπιθουρακι εδω κι εκει αλλα οχι οπως πριν. Θα τα αφησω για ενα διαστημα. Νομιζα οτι μονο το ασπραδι ειναι αλλεργιογονο. Ως τωρα δεν ηθελε να φαει κροκο, μονο ασπραδι, το εφτυνε αμα το επαιρνε στο στομα τρωγοντας. Ολο και κανα κομματακι θα χει φαει ομως σιγουρα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Και φυσικά δεν μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι. Όμως συχνά με πιάνει μια απελπισία πως ό,τι και να κάνω το τέρας του πολιτισμού μας τρώει.

Και έτσι καταληγώ σε αυτό που είπε η miriki. Κάνω το καλύτερο που μπορώ και ηρεμώ.

Παιδιά κι εγώ γι'αυτό ακριβώς το ανέφερα, κι εγω ώρες ώρες να σκέφτομαι και πελαγώνω ιδιαίτερα οταν βλέπω κάτι καινούργιο που δεν το ξέρω!

Επίσης σκεφτόμουν πως αν δεν είχαμε και την οικονομική άνεση τί θα καναμε?? Υπάρχουν οικογένειες που τα βγάζουν ισα ισα και θα ήταν αδύνατον να κάνουν gaps:-(

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Οχι δεν αυξησα. Σημερα γενικα ειναι πολυ ευδιαθετος και εχει ξεκινησει να πινει ζωμους οικειοθελως. Απο λιγο καθε φορα με τη συριγγα. Ειχα παρατηρησει παντως πριν ξεκινησουμε οτι δεν τον πειραζαν τοσο πολυ τα αυγα οταν του εδινα κι ετρωγε. Ειχε κανα σπιθουρακι εδω κι εκει αλλα οχι οπως πριν. Θα τα αφησω για ενα διαστημα. Νομιζα οτι μονο το ασπραδι ειναι αλλεργιογονο. Ως τωρα δεν ηθελε να φαει κροκο, μονο ασπραδι, το εφτυνε αμα το επαιρνε στο στομα τρωγοντας. Ολο και κανα κομματακι θα χει φαει ομως σιγουρα.

Aσ΄το λίγες μέρες και ξαναδώσε αλλά όχι ολόκληρο. Ξεκίνα σιγά σιγά και βλέπεις...

Yugup3.png

Σημερα ηρθε το silver colloil απο το iherb με στη σοδα και την οδοντοβουρτσα. Να δω ποτε θα ξεκινησω.

Αλλο, εκανε κακα ο μικρος σημερα (οπως χθες και ηταν σφιχτα νορμαλ παλι πρασινοκιτρινο αλλα οχι το απιστευτο χθεσινο χρωμα. Εγω παλι εχω δει βελτιωση στο γυναικολογικο μου θεμα, δεν εχω πια εκεινες τις χρωματιστες εκκρισεις που ειχα απο την εγκυμοσυνη. Δεν ξερω βεβαια αν αυτο οφειλεται στα καθημερινα μπανια με σοδες, αλατια και ξυδια. Χθες δεν ημουν καλα, ειχα αδυναμια και το χρεωνω στην ελλειψη λαχανικων απο το μενου. Φτιαχνω τωρα γεμιστες ντοματες και πιπεριες και κεφταδια βραστα για σνακ. Ειναι πολυ καλη ιδεα τα γεμιστα, να τα χετε υποψη, τρωγονται και σαν σνακ και για πρωινο ανετα. Εκανα μια γεμιση με κιμα χοιρινο, κολοκυθα, ντοματα, κρεμμυδια, μαιντανο και ανιθο και κολοκυθακι. Χωρις λαδι βεβαια χανει σε νοστιμια αλλα τρωγονται.

Καλα τα μπιφτεκια εγιναν τελεια! Που να τα εψηνα και με ghee η στο φουρνο δλδ!!! Τα καταβροχθισαμε και φτιαχνω δευτερη φουρνια τωρα.

Να τα βρασω σε ζωμο λες ε? Το λιπος προτιμω να το πινουμε η να το βαλω σε σουπα.

Θα το δοκιμασω παντως την αλλη φορα ισως με το ψαροζουμο γιατι δεν ξερω αν θα καταφερουμε να πιουμε αυτο.

Διαφημίσεις

Να τα βρασω σε ζωμο λες ε? Το λιπος προτιμω να το πινουμε η να το βαλω σε σουπα.

Θα το δοκιμασω παντως την αλλη φορα ισως με το ψαροζουμο γιατι δεν ξερω αν θα καταφερουμε να πιουμε αυτο.

Προσωπικά το ψαρόζουμο μου άρεσε περισσότερο :lol: με λίγα λαχανικά μέσα! Το μοσχάρι μυρίζει έντονα :? Το κοτόπουλο είναι το καλύτερο!

Yugup3.png

Μία ολιστική προσέγγιση στην Οδοντιατρική

Γράφει η Μαρία Κολυβάκη, Ολιστικός Οδοντίατρος - Βελονίστρια - Βιορυθμιστική ιατρική ΕΑV - Σφαιρική αντιληπτικότητα

Σελ. 34

http://www.holisticlife.gr/images/stories/HL-Issue-Images/Issue-51/hol_51.pdf

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Επειδή συζητήσαμε και πιο παλιά το θέμα του τραυλισμού δέστε και το άρθρο στη σελίδα 26.

Απ' όσα διάβασα πάντως έχω πειστεί ότι είναι θέμα GAPS ο τραυλισμός, σίγουρα συμβάλλουνε και άλλοι παράγοντες στον τραυλισμό αλλά αν ο οργανισμός δεν έχει καλούς μηχανισμούς αποτοξίνωσης τότε εμφανίζεται ή οξείνεται το πρόβλημα.

Καλε γραφε με κανονικα γραμματα, δεν βλεπω τιποτα! Ειμαστε και σε προχωρημενη ηλικια!!!

Έβαλα στην αναζήτηση yahoo groups gaps thyroid' date=' και βρήκα αυτό

http://health.groups.yahoo.com/group/GAPSdiet/ θα μπορούσες σε παρακαλώ να το συγκεκριμενοποιήσεις αν γνωρίζεις την ακριβή τοποθεσία; Η πρέπει να κάνω εγγραφή πρώτα;

[/quote']

Θα κάνεις εγγραφή πρώτα.

Τιπ: επελεξε τις λιγότερες ενημερώσεις που έχει ως επιλογή.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αυτό που λέει η Βερα, γυάλινα μπουκάλια η ένα πολύ καλό φίλτρο βρύσης.

Εμείς που δεν έχουμε τραγικό πρόβλημα με το νερό, χρησιμοποιούμε την κανάτα Brita, ίσως να κάνει και για εσάς ....

Κορίτσια σας ευχαριστώ. Το νερό εδώ είναι πολύ ακατάλληλο οπότε το φίλτρο δεν βοηθάει. Για τα γυάλινα το έχω σκεφτεί κ εγώ απλά είναι και δύσκολο πρακτικά εκτός από ακριβότερο. Με δυσκολία κουβαλάμε τις εξάδες με τα πλαστικά...:? Χρησιμοποιούμε το εμφιαλωμένο όχι μόνο για να πίνουμε αλλά κ για το μαγείρεμα 6 χρόνια που μένουμε εδώ. Δύσκολα τα πράγματα...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μελίνα αγοράζετε 6 χρόνια εμφιαλωμένο νερό σε πλαστικά μπουκάλια;;;

Αχ κι εγώ αγχώνομαι που αγοράζουμε εμφιαλωμένο τις 2 βδομάδες που πάμε διακοπές το καλοκαίρι :(

Όταν ο γιος μου ήτανε μικρός έπαιρνα γυάλινα μπουκάλια μόνο γι' αυτόν εκτός σπιτιού.

Να βάλετε ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης πολλών σταδίων που αφαιρεί τα πάντα.

Η συγγραφέας του άρθρου είναι GAPS practitioner.

Stock vs Broth – Are You Confused?

Stock is used in the beginning stages of the GAPS Diet, especially during the

Introduction Diet where the primary focus is in healing the gut. Broth is ideal for consuming once gut healing has taken place. The significant difference is that the stock (meat stock) is not cooked as long as broth (bone stock).

Δεν είμαι σίγουρη για το γάλα αλλά νομίζω ότι τους έδινε. Οπότε το γάλα μάλλον δεν δημιουργεί πρόβλημα στις κότες.

δεν το έχω ψάξει για το γάλα, αλλά φρικάρω βάσει της λογικής μου. Στις νέες μαμάδες λέμε να μην δίνουν χαμομήλι στα νεογέννητα, γιατί αν το χρειάζονταν θα έβγαινε χαμομήλι από το στήθος μας. Με αυτή τη λογική, αν οι κότες χρειάζονταν γαλακτοκομικά οι κότες θα είχαν βυζιά

Πριν 2 χρόνια πήρα το παιδικό krill oil αλλά ο μικρός δεν το ήθελε όποτε το πρόσφερα. Του πρόσφερα τον Ιούλιο τελευταία φορά και δεν το ήθελε, οπότε άρχισα να παίρνω εγώ γιατί λήγει τώρα τον Οκτώβρη. Εχθές που με είδε μου ζήτησε και μου είπε ότι του αρέσει πολύ η "γαριδούλα". Πριν λίγο ήρθε μόνος του πάλι και μου ζήτησε. Έχω 3 κουτιά στο ψυγείο, φτάνουν για 3 μήνες αλλά λήγουν τώρα, θα πάθει τίποτα αν τα πάρει;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...