Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Είδα φως και μπήκα. Τα ελευθέρας βοσκής αβγά είναι από κότες που ζουν σε πτηνοθαλάμους και απλά μπορούν να περιφέρονται μέσα σε αυτούς δεν είναι δα και ότι βολτάρουν στα χωράφια.

Επίσης ένα γνωστός μου κρεωπόλης (και παιδί χωριού) μου είπε ότι το κίτρινο λίπος στις κότες του σούπερ μάρκετ ελευθέρας βοσκής είναι από το καλαμπόκι και όχι από τον ήλιο. Γιαυτό και το βιολογικό κοτόπουλο της ίδιας εταιρείας είναι και πιο μικρό και όχι πάντα τόσο κίτρινο. Χαμόοοοοος.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια! Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε! Αν το σκεφτεί κάποιος πιο βαθιά πραγματικά δεν ξεφευγεις απο την μόλυνση , τα μεταλλαγμένα, το junk κλπ....

Πχ στο χωριό του άντρα μου έχουν κότες και τις ταΐζουν πραγματικά ότι να ναι :shock: αφού τους λέει ο άντρας μου μπορεί πχ να φάνε και κοτόπουλο μαγειρεμενο;;;;:lol::lol::lol::shock: αλλα και πάλι δεν συγκρινονται με τα βιολογικά του σούπερ!!! Και πιο πορτοκαλια και πιο νοστιμα και πιο βαριά!

Yugup3.png

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/10/06/dr-palevsky-disease-vaccines.aspx?e_cid=20121006_DNL_art_1

ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο με συνεντευξη του ντοκτορα Παλεβσκι που πρεπει να διαβασετε, σχετικα με τις παιδικες ασθενειες και τα εμβολια.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/10/06/unhealthy-pregnancy-diet-affects-multiple-generations.aspx?e_cid=20121006_DNL_art_2

Επισης πως αυτα που τρωμε και τα χημικα στα οποια εκτιθομεθα στην εγκυμοσυνη μπορουν να μεταφερουν ρισκο καρκινου στηθος στα παιδια και τα εγγονια μας.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Σήμερα η μεγάλη πέρασε die off. Της αύξησα γιαούρτι και κεφίρ και είχε μία ένταση και μία γκρίνια που είχα καιρό να βιώσω. :-(

Το πήραμε κι εμείς το βούτυρο. Ευχαριστούμε μεσαστούρα! Κακή ιδέα όμως να λέμε τα ψευδώνυμα όμως και όχι τα μικρά ονοματα. :lol: Με κοιταγαν περίεργα που πήρα τόσο βούτυρο, άκουγαν και το fairy's mom, θα απορούσαν οι άνθρωποι με τις υπηρεσίες αυτού του s/m!

Λιβαδερό δεν είχε μείνει ούτε καρτελάκι. Εϊδα ότι φέρνει και Στάμου. Θα στέλνω τον σύζυγο μου φαίνεται αρχή κάθε βδομάδας για να κάνω γιαούρτι και κεφίρ με γάλα σωστό

Παραλάβαμε κι εμείς το μέλι. Τελικά ήταν σωστές οι δικές μου ποσότητες Ρόζυ. Αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου για την γεύση. Μου άρεσε αρκετά. Σε καμία περίπτωση δλδ δεν το μετάνιωσα που πήρα τόσο πολύ.

Και έκανα και ένα τεστ που μου είπαν για να δω αν είναι καλό το μέλι. Το βάζεις σε ένα κουτάλι και το ριχνεις. Η ροή δεν πρέπει να σταματαει. Σε κάποια μελια που είχα ήδη, σταμάταγε. Μεταξύ των οποίων και του Μερκολα :shock: Τι να υποθέσω τώρα? Φταίει το μέλι ή το τεστ είναι κάλπικο? :lol: Με την ευκαιρία το μέλι του Μερκολα δεν μου πολυάρεσε. Σου αφήνει πολύ έντονη την γεύση των λουλουδιών και ειδικά τριαντάφυλλου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σήμερα η μεγάλη πέρασε die off. Της αύξησα γιαούρτι και κεφίρ και είχε μία ένταση και μία γκρίνια που είχα καιρό να βιώσω. :-(

Γιατι ομως αφου κανατε την ιντρο περνατε ακομα τετοια die off. Υποτιθεται κανεις την ιντρο για να απαλλαχθεις απο αυτα τα μικροβια.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Τα νεα μας σημερα. 6η μερα ιντρο.

Το βραδυ κοιμηθηκαμε καλα. Μου φαινεται καπως περιεργο που ιδρωνει τοσο στα σεντονια γιατι δεν εχει ζεστη. Ηπιε λιγο ζωμο με τη συριγγα αλλα αρνηθηκε για περισσοτερο και δεν θελησε να φαει κατι το πρωι. Ολο αγκαλια και γαλα. Απο κεφια ειναι καλα. Το μεσημερι εκανε επιτελους καλα (χθες δεν εκανε) και ηταν κατι σβωλακια κατσικισια καταπρασινα σαν την ελια. Πρωτη φορα τετοια παραγωγη!

Για μεσημερι εφαγε καλα, αρνειται ομως να φαει τουρσια σημερα και θα του δωσω λαχανοζουμο. Τσακισε τον κοκκορα κι εφαγε την πετσα απο ολα τα κομματια! Πρωτη φορα τρωει πετσα. Εγω ακομα και αηδιαζω αμα φαω.

Διαφημίσεις

Περιπετειώδεις γενικά οι μέρες σας ... :-) κάτι συμβαίνει λοιπόν ...

Μα ποιά, η δικιά μας;

Αυτή είναι της ανθρωποσοφικής ιατρικής που στηρίζεται κυρίως στη χορτοφαγία, δεν νομίζω να συμφωνήσει αν και είναι πολύ ανοικτόμυαλη.

Εγώ πάντως ούτε καν της ανέφερα ποτέ ότι κάνουμε GAPS, δεν μ' αρέσει να ανακατεύω τους γιατρούς με τα διατροφικά μας, ο καθένας στον τομέα του! :lol:

Και μετά γκρινιάζεις οτι π.χ. οι ομοιοπαθητικοί δεν γνωρίζουν περι διατροφής!

πάντως, ναι, από την άλλη καταλαβαίνω, πολύ εμμονή υπάρχει στους vegan κλπ ... :(

Κόψαμε και το βούτυρο, το βάλαμε σε wax paper και μετά σε freezer bag και μετά κατάψυξη, πάει κι αυτό...

από που αυτά; αν δεν το βάλουμε κατάψυξη πόσο θα μας κρατήσει;

...

Το πήραμε κι εμείς το βούτυρο. Ευχαριστούμε μεσαστούρα! Κακή ιδέα όμως να λέμε τα ψευδώνυμα όμως και όχι τα μικρά ονοματα. :lol: Με κοιταγαν περίεργα που πήρα τόσο βούτυρο' date=' άκουγαν και το fairy's mom, θα απορούσαν οι άνθρωποι με τις υπηρεσίες αυτού του s/m![/quote']

καλά, δεν υπάρχει λόγος για ντροπή, εξάλου μάλλον θα κάνουν μήνες να μας ξαναδούν εκεί. άλλη φορά θα σας ρωτήσω και με τι nickname (ή πραγματικό) θα τα παραλάβετε.

Λιβαδερό δεν είχε μείνει ούτε καρτελάκι. Εϊδα ότι φέρνει και Στάμου. Θα στέλνω τον σύζυγο μου φαίνεται αρχή κάθε βδομάδας για να κάνω γιαούρτι και κεφίρ με γάλα σωστό

Σταμου το μόνο καλό που έχει είναι πως δεν είναι ομογενοποιημένο. Και η τιμή του καλή είναι αλλά δεν ξέρω πόσο καλό κεφιρ/γιαουρτι κάνει. Κοντα μου έχει και κατάστημά του. Έχω πάρει άθερμο μερικές φορές.

...Τσακισε τον κοκκορα κι εφαγε την πετσα απο ολα τα κομματια! Πρωτη φορα τρωει πετσα. Εγω ακομα και αηδιαζω αμα φαω.

κάτι θα ξέρει αυτός :)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Το αλλο περιεργο που μου συμβαινει ειναι οτι διψαω συνεχεια, το στομα μου ειναι εντελως παπουτσι! Μερα νυχτα, ειδικα τη νυχτα.

Πχ στο χωριό του άντρα μου έχουν κότες και τις ταΐζουν πραγματικά ότι να ναι :shock: αφού τους λέει ο άντρας μου μπορεί πχ να φάνε και κοτόπουλο μαγειρεμενο;;;;:lol::lol::lol::shock:

είχαμε κατσικίσιο γάλα που ξύνισε και κάποιος πρότεινε στον πατέρα μου να ρίξει ψωμιά και να το δώσει στις κότες :shock: Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο, του είπα ότι οι κότες δεν είναι θηλαστικά και τον απείλησα ότι αν το κάνει θα πετάω τα αυγά που μας στέλνει.

Mommu να γραφτείς στο yahoo groups! Πάρα πολλές κοπέλες εκεί κάνουν γκαπς για να ρυθμίσουν τον θυροειδή.

Έβαλα στην αναζήτηση yahoo groups gaps thyroid, και βρήκα αυτό

http://health.groups.yahoo.com/group/GAPSdiet/ θα μπορούσες σε παρακαλώ να το συγκεκριμενοποιήσεις αν γνωρίζεις την ακριβή τοποθεσία; Η πρέπει να κάνω εγγραφή πρώτα;

Επίσης εδώ αναφέρει πως τα πράσινα smoothies μπορούν να επηρεάσουν τις λειτουργίες του θυρεοειδή

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/how-green-smoothies-can-devastate-your-health/

----------------------

Πήρα ένα πακεταρισμένο mature cheddar που βρήκα, θα το δοκιμάσω και θα σας πω:

http://www.wykefarms.com/our-range/rich-creamy

QUOTE]

Τι γνωμη εχετε για τις πλαστικες συσκευασιες των γαλακτοκομικων :τυρια, γαλατα,γιαουρτια κλπ.Ποσο επικινδυνες μπορει να ειναι?

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Τι γνωμη εχετε για τις πλαστικες συσκευασιες των γαλακτοκομικων :τυρια, γαλατα,γιαουρτια κλπ.Ποσο επικινδυνες μπορει να ειναι?

Τι γνώμη; την χειρότερη, τίγκα στην δισφαινόλη Α και πολλά άλλα, και ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με λιπαρά στοιχεία, είναι πολύ πιο εύκολο να εισχωρήσει μέσα σε αυτά, οπότε ποτέ δεν αφήνουμε τα προϊόντα μέσα σε αυτές τις συσκευσίες, παρά τα αποθηκεύουμε κάπου αλλού, η τα καταναλώνουμε γρήγορα, πχ γιαούρτια

----------------------

Τι γνώμη; την χειρότερη' date=' τίγκα στην δισφαινόλη Α και πολλά άλλα, και ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με λιπαρά στοχεία, είναι πολύ πιο εύκολο να εισχωρήσει μέσα σε αυτά, οπότε ποτέ δεν αφήνουμε τα προϊόντα μέσα σε αυτές τις συσκευσίες, παρά τα αποθηκεύουμε κάπου αλλού, η τα καταναλώνουμε γρήγορα, πχ γιαούρτια[/quote']

Oταν κανουμε ομως μακροχρονια χρηση οσο γρηγορα και να τα καταναλωνουμε σιγουρα μαζευονται μεγαλες ποσοτητες χημικων στον οργανισμο μας.

Οταν συσκευαζονται πχ τα γιαουρτια ειναι ζεστο το προιον? Μαλλον ναι οποτε ακομα χειροτερα.

Με απασχολει πολυ αυτο το θεμα με τις συσκευασιες και δεν ξερω και πως λυνεται.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Oταν κανουμε ομως μακροχρονια χρηση οσο γρηγορα και να τα καταναλωνουμε σιγουρα μαζευονται μεγαλες ποσοτητες χημικων στον οργανισμο μας.

Οταν συσκευαζονται πχ τα γιαουρτια ειναι ζεστο το προιον? Μαλλον ναι οποτε ακομα χειροτερα.

Και εμένα με απασχολούσε και με απασχολεί το θέμα, η υψηλή θερμοκρασία είναι ένας ακόμη παράγοντας που ενισχύει την έκλυση αυτών των ουσιών.

Για να λυθεί εξ ολοκλήρου και σύντομα είναι πολύ δύσκολο, εδώ , εννοώ στην Ελλάδα ειδικά, που πριν κανά δυο χρόνια άρχισε να γίνεται ενημέρωση σχετικά..Έχω βρει προϊόντα τροφίμων, μόνο απο Αμερική που αναφέρουν πως είναι BPA free, αλλά μόνο εκεί, εδώ μόνο σε ορισμένα προϊόντα για τα παιδιά, πιπίλες( τις οποίες δεν χρησιμοποιούμε ούτως η άλλως), κάποια παιχνίδια κλπ...Έχουμε πολύ μακρύ δρόμο για την αντικατάσταση αυτών των συσκευασιών...

----------------------

Δε λυνεται γιατι δεν ειναι στο χερι μας. Απο τη στιγμη που το τοποθετει εκει η εταιρεια ποιος ξερει πως και για ποσο διαστημα μου φαινεται περιττο να κανω οτιδηποτε. Παιρνουμε δισφαινολη δυστυχως απο παρα πολλες πηγες.

Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να περιορισουμε τη χρηση τετοιων ταπερ στο σπιτι μας για τα τροφιμα μας και να μην αγοραζουμε καποια πραγματα οπως νερο σε πλαστικα μπουκαλια.

Γιαουρτάκια υπάρχουνε και σε πήλινα καθώς και σε γυάλινα (πχ το βιολογικό της Φάρμας Παπαμαρίνου).

Καλό είναι να παίρνουμε χύμα αλλαντικά και τυριά γιατί έτσι το τρόφιμο εκτίθεται σε μικρότερη επιφάνεια στο πλαστικό.

Από κει και πέρα, όπως λέει και η Βέρα, δεν θα σκάσουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε!

Αν το τρόφιμο το οποίο έρχεται σε επαφή με το πλαστικό είναι κρύο ή είναι χαμηλής οξύτητας τότε ο κίνδυνος δεν είναι και τόσο μεγάλος.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εμένα αυτό που μου κακοφαίνεται ότι τώρα γνωρίζουμε για το BPA. Ποιός ξέρει για τι άλλο θα μάθουμε αύριο. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο γίνεται περισσότερα γυάλινα, πήλινα και ανοξείδωτα, αλλά είναι ανώφελο να προσπαθούμε να γλιτώσουμε τελείως. Πάντα κάτι θα υπάρχει γύρω μας. Αλλιώς επιστροφή στη φύση με γκλίτσες και ταγάρια (που ούτε εκεί γλιτώνεις με τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, τους ψεκασμούς (; ) το μολυσμένο έδαφος και νερό).

Κάνεις πάντα το καλύτερο που πραγματικά μπορείς και για τα υπόλοιπα.... το σταυρό σου....

FLcUp3.png0BQfp3.png

είχαμε κατσικίσιο γάλα που ξύνισε και κάποιος πρότεινε στον πατέρα μου να ρίξει ψωμιά και να το δώσει στις κότες :shock: Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο, του είπα ότι οι κότες δεν είναι θηλαστικά και τον απείλησα ότι αν το κάνει θα πετάω τα αυγά που μας στέλνει.

Ο πατέρας σου πώς μεγαλώνει τα κοτοπουλάκια; Δεν τους δίνει τροφή εμπορίου; Τα μικρά κοτόπουλα δεν μπορούν να φάνε τροφή κανονική από την αρχή, εκτός αν έχει μηχάνημα για να φτιάχνει καλαμποκάλευρο. Αλλίως αναγκαστικά δίνεις φύραμα που έχει μέσα και γαλακτάλευρο, διαφορετικά τα μισά θα κουτσαθούν από την έλλειψη ασβεστίου. Στα ορνιθοτροφεία δίνουν αναγκαστικά τέτοιες τροφές γιατί οι κοτές δεν είναι ελεύθερες να τρώνε χαλικάκια που χρειάζονται για το ασβέστιο. Δεν είμαι σίγουρη ότι παθαίνουν κάτι σοβαρό από το γάλα. Το κρέας φυσικά είναι διαφορετικό.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κάνεις πάντα το καλύτερο που πραγματικά μπορείς και για τα υπόλοιπα.... το σταυρό σου....

Σε αυτό συμφωνώ. Αν τα ψάχνουμε όλα σε αυτό το σημείο, θα λαλήσουμε στο τέλος.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κατερινουλα κι οποια αλλη ξερει απο αλλεργιες. Προχθες εβαλα ωμο κροκο στη σουπα μας κι εφαγε ο μικρος. Χθες και σημερα δεν εφαγε ψαροσουπα. Προσεξα σημερα στο σωμα του, μπροστα, κατω απο κει που τελειωνει ο λαιμος προς το στηθος μια περιοση ολο κοκκινιλες. Σαν πολυ μικρα κοκκινα στιγματα πολυ κοντα το ενα στο αλλο. Στο υπολοι σωμα θα δεις κανα μικρο μπιμπικακι αραια και που. Η πλατη καθαρη. Kατω απο το στομα στο πηγουνι εχει λιγα.Τι σημαινει αυτο? Φταιει το αυγο? Ειναι die off?

φοβάμαι πως ναι.εμένα εχει αλλεργια στο γαλα και τα βγαλε οταν προσπαθησα να κοψω το θηλασμο και του δινα υποαλλεργικο. οταν σταμάτησα το υποαλλεργικο συνεχισα το θηλασμο φυγανε. οποτε ετυχε κι ελειπα και του δωσανε κανα δυο γευματα γαλα υποαλλεργικο εμφανιζοταν πάλι. τελικά ηθελε τελειως υδρολυμενο. θελω να σου πω οτι ειναι σημαδι αλλεργιας.τα συμπτώματα εμφανιζονται απο 5 λεπτά έως 20 ώρες μετά.

nfsop3.png

8Q5qp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...