Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

(η παιδίατρος μου είπε ότι δεν έχει διαβάσει όλο το βιβλίο, αλλά μέχρι στιγμής της φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και καλό, για να δούμε τι θα μας πει τελικά κι εκείνη)

Μα ποιά, η δικιά μας;

Αυτή είναι της ανθρωποσοφικής ιατρικής που στηρίζεται κυρίως στη χορτοφαγία, δεν νομίζω να συμφωνήσει αν και είναι πολύ ανοικτόμυαλη.

Εγώ πάντως ούτε καν της ανέφερα ποτέ ότι κάνουμε GAPS, δεν μ' αρέσει να ανακατεύω τους γιατρούς με τα διατροφικά μας, ο καθένας στον τομέα του! :lol:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλά κάνεις και ενδιαφέρεσαι!:D Απλά δυστυχώς κάποια στιγμή απογοητεύεσαι πολύ :-(. Το πάθαμε όλοι εδώ μέσα και εγώ προσωπικά... Νομίζεις οτί με αυτά που μαθαίνεις θα πείσεις όλο τον κόσμο για το καλύτερο αλλά δυστυχώς οι υπόλοιποι έχουν άλλη άποψη... Εμένα μέχρι που με "έφτυσε" μία από τις καλύτερες μου φίλες πάνω σε μια συμβουλή που πήγα να της δώσω γιατί είχε gaps πρόβλημα το παιδάκι της.:cry: Δεν με πειράζει όμως πραγματικά αν ενδιαφέρεται κάποιος για κάτι εναλλακτικό θα ψάξει σίγουρα μόνος του ή θα ρωτήσει από μόνος του. Ειδικά στο θέμα των αντιπυρετικών η πλειονότητα των Ελλήνων σίγουρα δεν συμφωνεί με την τακτική μας και η νοοτροπία αλλάζει ΠΑΑΡΑ πολύ δύσκολα :rolleyes:

Ασχετο, δεν θυμάμαι αν έχεις ομοιο-γιατρό αυτός βοηθάει πάρα πολύ σε τέτοιες καταστάσεις. Γλυτώνεις πάρα πολλά άχρηστα φάρμακα και παίρνεις μόνο όταν είναι παργματικά απαραίτητα!

Κατερινούλα σ΄ ευχαριστώ πολύ!:D Συμφωνώ με αυτά που επισημαίνεις, δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο...

Δεν έχω όμοιο-γιατρό, η αλήθεια είναι πως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την υγεία μου είναι κάτι μικροσκοπικά οζίδια θυρεοειδή, τα οποία και παρακολουθώ, το θέμα μου είναι πως ο ενδοκρινολόγος, συγκεκριμένα οι εξής δυο που έχω απευθυνθεί, μου χορηγήσανε θυρορμόνη, την οποία και πρέπει να λαμβάνω , έστω και αυτή την ελάχιστη δυνατή δόση, για να μην μου γυρίσει σε υπο η υπερ θυρεοειδισμό κάποια στιγμή, θέλω να δω αν γίνεται εναλλακτικά, να σταματήσω να τα παίρνω και να μην συμβεί τίποτα από αυτά που εικάζουν οι συγκεκριμένοι ενδοκρινολόγοι.

----------------------

Συγκεκριμένα είναι Sofia Joni Kousta και έχει δημιουργήσει ομάδα στο facebook με θέμα "Διατροφή και παιδικές ψευδοαλλεργίες" , έχω την εντύπωση πως πιθανόν η Vera να γνωρίζει περισσότερα.

----------------------

Aφού το παιδί περνάει die off! Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει συμπτώματα τέτοια φαντάσου τις τοξίνες κλπ και όλη την αποτοξίνωση που γίνεται! Επίσης, λαχανικά μήπως δίνεις αρκετά? Μπορεί σε αυτά να οφείλεται το χρώμα..

Μπα ισα ισα δεν τρωει λαχανικα. Τα θελει ωμα και δεν αγγιζει μπροκολα και κουνουπιδι. Σημερα μονο εφαγε την πιπερια απο τα γεμιστα.

Τελικα εφαγε καλα για μεσημερι , μαλιστα ηπιε ολο το ζωμο απο τη σουπα. Το βραδυ δεν ηθελε, μονο ενα κεφτεδακι τσιμπησε και εφαγε τις πιπεριες. Του δωσα λιγο ζωμο με το ζορι. Τρελλαινεται για το λαχανο τουρσι και ζηταει συνεχεια. ελπιζω να μη το παρακαναμε. Με σκανε με το μπανιο.....φοβαμαι οτι απο αυριο δεν θα θελει να κανει......μολις μπηκε αρχισε την γκρινια να βγει.

Προσεξα κι εγω οτι εχει μειωθει το κερι στα αυτια τους......δεν ξερω αν ειναι τυχαιο, θα το κοιταξω.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Συγκεκριμένα είναι Sofia Joni Kousta και έχει δημιουργήσει ομάδα στο facebook με θέμα "Διατροφή και παιδικές ψευδοαλλεργίες" ' date=' έχω την εντύπωση πως πιθανόν η Vera να γνωρίζει περισσότερα.[/quote']

Μπηκα στο γκρουπ αλλα δεν ειχα χρονο να το ψαξω.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Κατερινούλα σ΄ ευχαριστώ πολύ!:D Συμφωνώ με αυτά που επισημαίνεις' date=' δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο...

Δεν έχω όμοιο-γιατρό, η αλήθεια είναι πως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την υγεία μου είναι κάτι μικροσκοπικά οζίδια θυρεοειδή, τα οποία και παρακολουθώ, το θέμα μου είναι πως ο ενδοκρινολόγος, συγκεκριμένα οι εξής δυο που έχω απευθυνθεί, μου χορηγήσανε θυρορμόνη, την οποία και πρέπει να λαμβάνω , έστω και αυτή την ελάχιστη δυνατή δόση, για να μην μου γυρίσει σε υπο η υπερ θυρεοειδισμό κάποια στιγμή, θέλω να δω αν γίνεται εναλλακτικά, να σταματήσω να τα παίρνω και να μην συμβεί τίποτα από αυτά που εικάζουν οι συγκεκριμένοι ενδοκρινολόγοι.[/quote']

Δεν θυμάμαι αν το εχουμε αναφέρει εδω αλλά πολλοί τύποι θυροειδή προέρχονται από leaky gut και αντιμετωπίζονται και με gaps! Kάνε ένα search και θα βρεις πολλά αποτελέσματα! Περαστικά!

Yugup3.png

Τι αλλο ηθελα να πω?

Το τσαι απο τζιντζερ ανακουφιζει πολυ, το κανετε οσο ελαφρυ θελετε αν ενοχλει η γευση.

Ο ζωμος κατ εμε πινεται καλυτερα οταν κρυωσει, τον σιχαινομαι πλεον εστω και χλιαρο.

Εχασα 3 κιλα σε 4 μερες ντρο που δεν μου αρεσει καθολου. Κανονικα τα κιλα μου ειναι στα 60, αντε 58. Εχασα με τη γαστρεντεριτιδα 3-4 που δεν καταφερα να ξαναπαρω (κοιτα να δεις τι λεω!) και τωρα εφθασα στα 53. Δεν τολμω καν να το πω στους δικους μου, λεω ψεμματα οταν με ρωτανε!

Εχω σιχαθει το κρεας μιλαμε, με το ζορι το τρωω και δεν νομιζω οτι θα συνηθισω ποτε το λιπος, μπλιαχχχχχ!

Εχω την αισθηση οτι η γλωσσα μου δεν ειναι τοσο ασπρη.......εχει διαφορα απο πριν, σε καποιο σημειο μικρο μονο ασπριζει πολυ. Ειναι δυνατον τοσο γρηγορα? Το παιδι αντιθετα δεν εχει διαφορα.

H intro στον κάθε οργανισμό είναι τόσο διαφορετική! Πιστεύω παίζει ρόλο και το μέγεθος του προβλήματος αν το πιάσεις στην αρχή (οπως με τα παιδιά μας ;)) η αποθεραπεία επέρχεται πολύ πιο γρήγορα και ομαλά. Εμείς έχουμε πλέον χρόνια "θέματα" και φυσικό είναι (κατ'εμέ) να έχουμε και έντονα συμπτώματα και διαφορές....

Θυμάμαι με την μικρή με 3 μέρες intro σταματησε η διάρροια τοσο απλά!

Βλέπω όμως σε μένα πολύ πιο έντονες διαφορές πχ αν φάω ζάχαρη ( έτυχαν ελάχιστες περιστάσεις :oops:) φαίνεται αμέσως στα πόδια μου!!:mad: Πότε θα σταματήσει αυτό άραγε???

Vera μου να ξέρεις οτί κάνεις το καλύτερο αυτή την στιγμή και όσο πιο πολύ αντέχεις τόσο το καλύτερο οπότε οφέλη θα σου φέρει έτσι κι αλλιώς. Οπότε μην ταράζεσαι τόσο πολύ με τις κενώσεις (λέω εγω τώρα που ήμουν πάνω από την πάνα συνέχεια :rolleyes:). Απλά για να σε ενθαρρύνω....

Μιας που λέμε για συμπτώματα... Πρώτη φορά στη ζωή μου κατά την διαρκεια της περιόδου (μια βδομάδα ολόκληρη :shock:) είχα απίστευτους πονοκεφάλους οι οποίοι δεν φεύγανε ουτε με depon ουτε με ομοιο!!! Κόντεψα να τρελαθώ! Die off αποκλείεται να πέρασα γιατί δεν έκανα και την πιο αυστηρή διατροφή οπότε δεν ξέρω τί να υποθέσω...έξαρση κάντιντας????:confused: Δεν ξέρω με παραξένεψε πολύ δεν μου έχει ξανασυμβεί και μόλις τελείωσαν επίτέλους οι μέρες σταμάτησε και ο πονοκέφαλος!!! Rosie εσύ που έχεις και master στους πονοκεφάλους τί λες?

Yugup3.png

Εχω την αισθηση οτι η γλωσσα μου δεν ειναι τοσο ασπρη.......εχει διαφορα απο πριν, σε καποιο σημειο μικρο μονο ασπριζει πολυ. Ειναι δυνατον τοσο γρηγορα? Το παιδι αντιθετα δεν εχει διαφορα.

Εγώ πρόσεξα ότι η γλώσσα μου αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας (πχ το πρωί μόλις ξυπνήσω είναι αρκετά λευκή και το βράδυ σχεδόν καθόλου) αλλά και τη φάση του κύκλου που είμαι.

Το άσπρισμα της γλώσσας συνδέεται και με την κατάσταση των δοντιών μας και όχι μόνο του εντέρου, οπότε υποθέτω ότι αν δεν φέρω τα δόντια μου σε μια τάξη δεν θα απαλλαγώ απ' αυτό.

Ήθελα να σου πω και χθες ότι και οι κίτρινες αποχρώσεις πάλι μύκητες είναι.

Σίγουρα Κατερίνα τα συμπτώματα που έχουμε κατά τη διάρκεια της περιόδου μας είναι από την κάντιτα και όχι από die-off.

Εγώ αυτή τη φορά έπαθα μυκητίαση στην περίοδο και ξέρω ότι είναι από τις ορμόνες που μας κάνουνε πιο επιρρεπείς στους μύκητες, όπως και στην εγκυμοσύνη άλλωστε.

Διάβαζα μια συζήτηση στα Yahoo Groups που λέγανε ότι προσέξανε ότι σε διαφορετικές φάσεις του κύκλου μας, πχ περίοδος, ωορηξία φαίνεται πως είμαστε πιο ευαίσθητες σε κάποιες γλυκιές τροφές όπως τα αποξηραμένα φρούτα και το μέλι που δεν φαίνεται να μας πειράζουνε κάποια άλλη στιγμή μέσα στον κύκλο.

Ευτυχώς δεν έχω πια επίμονους πονοκεφάλους, μόνο ήπιους που συνήθως φεύγουνε με μια ασπιρίνη.

Εγώ το αποφάσισα ότι Ίντρο θα κάνω μόνο όταν αφαιρέσω όλα τα μαύρα σφραγίσματα και μειώσει τους θηλασμούς η κόρη μου.

Ήμασταν σε καλό δρόμο αλλά τώρα τελευταία άρχισε και πάλι να θηλάζει πολύ το βράδυ (με τραβάει από το φανελάκι και μου λέει "μαμά πεινάω!" :rolleyes: ), ίσως να βγάζει τα πίσω τα δοντάκια, δεν μ' αφήνει και να κοιτάξω το στόμα της!

Αλλά άρχισα και πάλι τους ζωμούς (κρέατος προς το παρόν) και νιώθω πολύ καλά.

Διαφημίσεις

Προσεξα κι εγω οτι εχει μειωθει το κερι στα αυτια τους......δεν ξερω αν ειναι τυχαιο, θα το κοιταξω.

εγω σιγουρα μπορω να πω οτι δεν ηταν τυχαιο ουτε προσωρινο γεγονος!

ο μικρος εχει πλεον φυσιολογικη ποσοτητα κεριου- του τα καθαριζα καθε μερα εξωτερικα και γεμιζε δυο μπατονετες καθε φορα..τωρα νορμαλ και οχι καθε μερα..

το αποδιδω στα μπανια..δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο

vera υπομονη,περνας την πιο δυσκολη φαση της διατροφης...κι εγω θα σου ελεγα να μη δινεις τοση σημασια στα κακα οσο στη γενικοτερη διαθεση του παιδιου..

Κόψαμε και το βούτυρο, το βάλαμε σε wax paper και μετά σε freezer bag και μετά κατάψυξη, πάει κι αυτό...

Χθες πήραμε και το μέλι βανίλιας, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, προτιμώ αυτό από τη Σάμο, αλλά δεν πειράζει θα το δίνω στα παιδιά.

Επίσης στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι τα μεγάλα βαζάκια (μας τα άφησε 12 το ένα) είναι 950 γρ και τελικά ήτανε 750 γρ!

Κατέβηκε ο άντρας μου να το παραλάβει και δεν το γνώριζε αυτό, τσαντίστηκα όταν το είδα :evil:

Δεν θυμάμαι αν το εχουμε αναφέρει εδω αλλά πολλοί τύποι θυροειδή προέρχονται από leaky gut και αντιμετωπίζονται και με gaps! Kάνε ένα search και θα βρεις πολλά αποτελέσματα! Περαστικά!

Κατερινούλα θα το κοιτάξω, ευχαριστώ!!:) Και μακάρι να μπορώ να απαλλαχθώ απο αυτή την καθημερινή σκοτούρα και να έχω σταθεροποιήσει, και ίσως εξαλείψει τα ...τυρρανάκια μου.

----------------------

Κόψαμε και το βούτυρο, το βάλαμε σε wax paper και μετά σε freezer bag και μετά κατάψυξη, πάει κι αυτό...

Χθες πήραμε και το μέλι βανίλιας, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, προτιμώ αυτό από τη Σάμο, αλλά δεν πειράζει θα το δίνω στα παιδιά.

Επίσης στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι τα μεγάλα βαζάκια (μας τα άφησε 12 το ένα) είναι 950 γρ και τελικά ήτανε 750 γρ!

Κατέβηκε ο άντρας μου να το παραλάβει και δεν το γνώριζε αυτό, τσαντίστηκα όταν το είδα :evil:

Τελικά πήρες και το δικό μου βούτυρο Rosie??

Εμάς πάντως μας άρεσε παρά πολυ το μέλι του... Βέβαια γούστα είναι αυτά και απο ότι έχω καταλάβει δεν ταιριαζουμε και πολυ :lol::lol::lol: τώρα εμάς κιλό ήταν η συσκευασία μήπως έγινε λάθος συνεννόηση;;; Καλά δεν το ξέρουμε καθόλου τον άνθρωπο απλά μας τον πρότειναν και μας άρεσε!

Πάντως πολυ περίεργο ο πονοκέφαλος αφού εγώ ποτέ δεν υπέφερα απο πονοκεφάλους :? ειδικά τώρα που έχω κάνει και ένα χρόνο κοντά gaps δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν χειρότερα :?

Yugup3.png

Τελικά λύθηκε η παρεξήγηση για το μέλι, μου είπε ότι κάνανε λάθος και θα περάσουνε το απόγευμα να μου αντικαταστήσουνε τα βάζα με μεγαλύτερα.

Εμένα γιατί μου φαίνεται άγευστο το μέλι; :confused:

Ναι Κατερίνα έχω και το δικό σου βούτυρο, αν είναι να περάσει αυτές τις μέρες η κουνιάδα σου πες μου το να σου κρατήσω και κεφίρ νερού αύριο που θα το αλλάξω γιατί συνήθως το βάζω στις γλάστρες.

Θες και γάλακτος; Και απ' αυτό έχω μπόλικο!

Διαφημίσεις

εγω σιγουρα μπορω να πω οτι δεν ηταν τυχαιο ουτε προσωρινο γεγονος!

ο μικρος εχει πλεον φυσιολογικη ποσοτητα κεριου- του τα καθαριζα καθε μερα εξωτερικα και γεμιζε δυο μπατονετες καθε φορα..τωρα νορμαλ και οχι καθε μερα..

το αποδιδω στα μπανια..δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο

vera υπομονη,περνας την πιο δυσκολη φαση της διατροφης...κι εγω θα σου ελεγα να μη δινεις τοση σημασια στα κακα οσο στη γενικοτερη διαθεση του παιδιου..

Καλα απο διαθεση τη μιση μερα με τρελλαινει. Ολο κλαμμα νευρα και προσκολληση πανω μου. Σιγουρακι die off.

Paraggeila apo th mama moy meli banilia απο αυτον που πηρε το ρεικι. Ανυπομονω να το δοκιμασω.

Εμεις το βραδυ χαλια το περασαμε. Εκει που τα κοιμησα ωραια και ειπα να ησυχασω λιγο σηκωνεται ο μεγαλος κλαιγοντας......δεν ηξερε κι αυτος τι του εφταιγε. Μεν ειχε μυξες κι εβηχε αλλα τιποτα αλλο. Τον παω κρεββατι και ξανασηκωνεται σε λιγο να μου πει οτι ποναει το αυτι του. Πρωτη φορα τετοιο πραγμα και δεν ηξερα τι να κανω. Τελικα διαβασα ενα παιδιατρικο βιβλιο που ειχα κι εδωσα ντεπον μπας και κοιμηθει και σταματησει να κλαιει. Ησυχασε και κοιμηθηκε. Μετα ξυπνησε ο αλλος βηχοντας. Μολις κοιμηθηκε αυτος ξυπνησε ξανα ο μεγαλος κλαιγοντας.....δεν πονουσε το αυτι αλλα εκλαιγε και δεν μπορουσε να κοιμηθει. Ξανα βηχα ο μικρος. Ο μεγαλος τελικα σηκωθηκε στις 5 μισι να παει στο σαλονι να παιξει. Ε τοτε πηγα κι εγω να κοιμηθω λιγο στην κρεββατοκαμαρα μου. Αλλη μια νυχτα χωρις υπνο.

Πηρα την Μαρια τηλεφωνο και ειπε pulsatila για το αυτι και κρεμυδοζουμο καθε μια ωρα.

Σημερα δεν ποναει τιποτα αλλα εχει ολο νευρα και γκρινια.

Τεσπα κατα τα αλλα καλα ειμαστε, ομως ουτε εγω πηγα τουαλετα χθες ενω πινω κανονικα τα κ@λοζουμια μου που σημερα δε μου φαινονται τοσο αηδιαστικα. Το ωραιο ειναι οτι ο μικρος δεχθηκε να πιει απο τη συριγγα εθελοντικα χωρις προβληματα....του λεγα μπραβο κλπ κι ευχομαι να συνεχιστει γιατι με αυτα ποτε δεν ξερεις.

Οι γεμιστες πιπεριες ηταν ωραιοτατες για πρωινο με αγγουρακι τουρσι και λαχανο.

Τωρα φτιαχνω αρνι με πρασα, ευχομαι να τρωγεται. Λεω να ριξω κι ενα αυγο στο τελος. Μακαρι να μπορουσα και λεμονι.

κΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ φερε ο μπαμπας μπακαλιαρο. Τον βαζω οπωςς ειναι στην κατσαρολα η τον κοβω?

κΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ φερε ο μπαμπας μπακαλιαρο. Τον βαζω οπωςς ειναι στην κατσαρολα η τον κοβω?

Τι εννοείς τον κόβεις;;; Αν θες μπορείς να αφήσεις να βράσει το ψάρι και να βγάλεις το ψαχνό. Να ξεχωρίσεις κεφάλι και ουρά και να τα βάλεις πάλι για να συνεχιστεί η σούπα. Οχι πολλές ώρες όμως ο μπακαλιαρος...

Yugup3.png

Τα φώτα σας!!! υπάρχει περίπτωση να βρω αυγά της προκοπής σε super market; Αν ναι ποια προτείνεται; Θέλω να δώσω στην μικρή μου, ο παιδίατρος συστήνει τον κρόκο, για το ασπράδι που είναι αλλεργιογόνο αρκετά αργότερα.

Εν τω μεταξύ, η αδελφή του άντρα μου, μετακόμισε σε σπίτι με αυλή, και έχει βάλει κοτούλες και ορτύκια, το θέμα είναι πως βρίσκεται σε άλλη πόλη και δύσκολο να τα προμηθευτώ. :(

----------------------

ΑΠΟ οτι εχουμε πει ηδη τα βιολογικ αυγα προερχονται απο κοτες που δεν τρεφονται φυσικα δυστυχως. Για να ειναι πραγματικα θρεπτικο και καλο ενα αυγο πρεπει ο κροκος να ειναι πορτοκαλι και οχι κιτρινος. Αυτο σημαινει οτι η κοτα τρεφεται με εντομα που κανουν πολυ θρεπτικο το αυγο της. Αλλοτε παιρνω αυγα ελευθερας βοσκη (ταχα μου) μη βιολογικα αλλοτε βιολογικα συνηθως οταν εχουν καποια προσφορα. Αν εισαι Αθηνα η νεραιοδομαμα και η Κατερινα θα σου συστησουν τον κρεωπολη τους που εχει και αυγα .

Εκανα που λετε αρνακι με πρασο και βγηκε καλο, δεν το περιμενα. Δεν ειχε μπαχαρικα και ημουν σιγουρη οτι θα ηταν χαλια. Ο μικρος ενθουσιαστηκε πρωτη φορα με το πρασο και εφαγε πολυ καλα. Να δω πως θα τον βαλω να παρει και το ζωμο του.

ΑΠΟ οτι εχουμε πει ηδη τα βιολογικ αυγα προερχονται απο κοτες που δεν τρεφονται φυσικα δυστυχως. Για να ειναι πραγματικα θρεπτικο και καλο ενα αυγο πρεπει ο κροκος να ειναι πορτοκαλι και οχι κιτρινος. Αυτο σημαινει οτι η κοτα τρεφεται με εντομα που κανουν πολυ θρεπτικο το αυγο της. Αλλοτε παιρνω αυγα ελευθερας βοσκη (ταχα μου) μη βιολογικα αλλοτε βιολογικα συνηθως οταν εχουν καποια προσφορα. Αν εισαι Αθηνα η νεραιοδομαμα και η Κατερινα θα σου συστησουν τον κρεωπολη τους που εχει και αυγα .

Μόλις τελείωσα με το φαγητό της μικρής,και σε λίγη ωρίτσα μπανάκι και νάνι.

Δεν είμαι Αθήνα Βέρα μου, Θεσσαλονίκη μένω, και το να βρω καλό κρέας και αυγουλάκια είναι σίγουρα πονοκέφαλος, ρώτησα τον παιδίατρο μας, ο οποίος έχει και τρια παιδιά και μου σύστησε τον δικό του κρεοπώλη, θα πάω μια βόλτα και απο εκεί και βλέπουμε, αν και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες...

Το ξέρατε πως τα ορνιθοτροφεία χρησιμοποιούν τεχνητές χρωστικές στην διατροφή των πουλερικών για να παίρνει αυτό το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα ο κρόκος;

Ελπίζω αυτά τα τερτίπια να μην τα έχουν ξεσηκώσει και οι...βιολογικοί...

----------------------

Το ξέρατε πως τα ορνιθοτροφεία χρησιμοποιούν τεχνητές χρωστικές στην διατροφή των πουλερικών για να παίρνει αυτό το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα ο κρόκος;

Ακριβώς! Το ίδιο δυστυχώς ισχύει όμως και για τις κότες ελευθέρας εκτροφής, μόνο στα βιολογικά απαγορεύονται αυτές οι χρωστικές.

Συνήθως παίρνω βιολογικά από τη λαϊκή που τουλάχιστον είναι πιο φρέσκα από του σούπερ, της ημέρας συνήθως είναι.

Μην νομίζετε ότι και τα σπιτικά είναι και πολύ καλύτερα, οι θείες μου στο χωριό συνήθως βάζουνε στις κότες ό,τι να ναι, ό,τι άχρηστο τους περισσέψει από το φαγητό και συχνά αυτό είναι σε κατάσταση μούχλας... :roll:

Και μια γειτόνισσα της μαμάς μου που συχνά μας φέρνει αυγά μας είπε μια φορά ότι σε περίοδο που δεν γεννάνε και πολύ οι κότες τους βάζουνε "μια σκόνη" για να γεννάνε περισσότερο! :shock:

Οπότε αν δεν είμαστε σίγουρες με τι ακριβώς ταϊζονται οι κότες καλύτερα να προτιμάμε τα βιολογικά όπου εκεί τουλάχιστον υπάρχει ένας βασικός έλεγχος.

Ακριβώς! Το ίδιο δυστυχώς ισχύει όμως και για τις κότες ελευθέρας εκτροφής, μόνο στα βιολογικά απαγορεύονται αυτές οι χρωστικές.

Συνήθως παίρνω βιολογικά από τη λαϊκή που τουλάχιστον είναι πιο φρέσκα από του σούπερ, της ημέρας συνήθως είναι.

Μην νομίζετε ότι και τα σπιτικά είναι και πολύ καλύτερα, οι θείες μου στο χωριό συνήθως βάζουνε στις κότες ό,τι να ναι, ό,τι άχρηστο τους περισσέψει από το φαγητό και συχνά αυτό είναι σε κατάσταση μούχλας... :roll:

Και μια γειτόνισσα της μαμάς μου που συχνά μας φέρνει αυγά μας είπε μια φορά ότι σε περίοδο που δεν γεννάνε και πολύ οι κότες τους βάζουνε "μια σκόνη" για να γεννάνε περισσότερο! :shock:

Οπότε αν δεν είμαστε σίγουρες με τι ακριβώς ταϊζονται οι κότες καλύτερα να προτιμάμε τα βιολογικά όπου εκεί τουλάχιστον υπάρχει ένας βασικός έλεγχος.

Τέζα η μπέμπα, για να δούμε πόσες φορές θα με ζητήσει απόψε, εκτελώ και χρέη πιπίλας .. :cool:

Αμιγώς βιολογικά προϊόντα δυστυχώς δεν υπάρχουν, η είναι εξαιρετικά σπάνια, το έχω πει πολλές φορές , ίσως και εδώ μέσα, από την όξινη βροχή , η από το αρδευτικό ποτάμι -με αμφιβόλου καθαρότητας νερό- που θα ποτιστούν, οι συνήθως μεταλλαγμένοι η υβριδικοί σπόροι, μέχρι την ραδιενέργεια που μπορεί να έχει το έδαφος, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, υπάρχουν και άλλοι καθοριστικοί παράγοντες όπως προείπα…..

Πραγματικά όμως έχω τόσο ανάγκη να πιστέψω πως κάπου εκεί έξω υπάρχουν τρόφιμα με μορφή, υφή και γεύση πραγματικά αγνή, κάπου εδώ κολλάει και ένα τραγουδάκι των Beatles αλλά λέω να μη σας το πω, για δεν έχω και καλή φωνή, χαχα!

Έτσι είναι και με τα σπιτικά, όπως το λες, όσο για την μούχλα, άκρως επικίνδυνη , αν δεν το γνωρίζετε ήδη διαβάστε τι εστί αφλατοξίνη και βρίσκεται κυρίως σε μουχλιασμένα σιτηρά , που συνήθως είναι τροφή των αγελάδων με αποτέλεσμα να καταλήγει η ουσία στο γάλα αυτών. Δεν αποκλείονται χοιρινά, πουλερικά και φυσικά οτιδήποτε εκτρέφεται και καταλήγει στα σφαγεία…

Εγώ θυμάμαι πως η γιαγιά μου έβαζε φόλι η φώλι δεν ξέρω ακριβώς πως γράφεται, τσόφλια από αυγά, άδεια σε πολύ καλή κατάσταση για να ξεγελιούνται οι κότες και να γεννάνε περισσότερα αυγά και σε καθορισμένο σημείο, άκρως οικολογική τακτική μη μου πείτε, φυσικά οι κότες δεν έχουν ανάγκη τον κόκορα, γεννάμε αυγά όπως και αν έχει, κάτι σαν παρθενογένεση…

Λαϊκή, οχι με βιολογικά, γίνεται πιο κάτω απο το σπίτι μας, θα πάω να τσεκάρω τι παίζει...

----------------------

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...