Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Τι να πω βρε κορίτσια' date=' εμείς ακόμη δεν αντιμετωπίσαμε πυρετούς, όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δω τι θα κάνω.[/quote']

Θα φοβηθείς τρελά! Στο λέω σαν ομοιοπαθούσα μαμά.

Την 1η φορά που έκανε πυρετό η μεγάλη μου ήταν 37,9 και έδωσα ντεπόν! :shock:

Τώρα πλέον τα κότσια μου φτάνουν μέχρι το 39,5 - 40. Έχω δώσει και στο 40,2, αλλά δεν μπορούσα να την αφήσω χωρίς τίποτα όπως η Ρόζυ.

Με κάθε αρρωστια που θα περνάτε οι αντοχές σου θα μεγαλώνουν. Φρόντισε όμως να έχεις καλό παιδίατρο που να μην σε τρομοκρατεί γιατί αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα λυγίσεις!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξερω αν θα το πιει.......δεν πινει τιποτα που να εχει γευση μεσα.

Oύτε εμένα το έπινε αυτό, αλλά έπινε τους ζωμούς γι αυτό δεν ανησυχούσα και πολύ.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Fairy στάσουυυ' date=' έχει πολλά, δεν ξέρω ποιο ακριβώς εννοείς

http://www.iherb.com/Search?kw=mercola+krill+oil&x=14&y=9[/quote']

Αυτό έχω πάρει για τον σύζυγο

http://www.iherb.com/Dr-Mercola-Krill-Oil-60-Fish-Gelatin-Caplique-Capsules/39998

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Θα φοβηθείς τρελά! Στο λέω σαν ομοιοπαθούσα μαμά.

Την 1η φορά που έκανε πυρετό η μεγάλη μου ήταν 37' date='9 και έδωσα ντεπόν! :shock:

Τώρα πλέον τα κότσια μου φτάνουν μέχρι το 39,5 - 40. Έχω δώσει και στο 40,2, αλλά δεν μπορούσα να την αφήσω χωρίς τίποτα όπως η Ρόζυ.

Με κάθε αρρωστια που θα περνάτε οι αντοχές σου θα μεγαλώνουν. Φρόντισε όμως να έχεις καλό παιδίατρο που να μην σε τρομοκρατεί γιατί αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα λυγίσεις![/quote']

Ευχαριστώ πολύ fairy μου!:)

edit:

Αυτό έχω πάρει για τον σύζυγο

http://www.iherb.com/Dr-Mercola-Krill-Oil-60-Fish-Gelatin-Caplique-Capsules/39998

Α γιατί έχει και αυτό, για γυναίκες

http://www.iherb.com/Dr-Mercola-Krill-Oil-for-Women-90-Fish-Gelatin-Capliques-Capsules/39390

----------------------

Διαφημίσεις

Σε τι τιμες τα χει σε σχεση με μερκολα? Θυμαστε?

Εγω πια δεν τα παιρνω προτιμω το fcl/bo tis green pasture. Κατι κριλλ παιδικα που ειχα τα δινω στον μικρο, οταν τα δεχεται.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Το πυρετό δεν τον ρίχνουμε ποτέ-ποτέ-ποτέ, όχι μόνο στο 39 αλλά ούτε και στο 40-42 (μια φορά ο πυρετός του γιου ανέβηκε στο 42!).

http://www.drpalevsky.com/general_guidance.asp

http://www.nytimes.com/2011/01/11/health/11klass.html?_r=4&ref=health&

Έκανες υπομονή και στο 42!; :!:

Ευχαριστώ!!!!Θα πέσει μελέτη' date=' εν τω μεταξύ, έχω μια φίλη μητέρα δύο παιδιών, που θεωρεί πολύ επικίνδυνο να αφήνεις τα παιδιά στους 39 χωρίς αντιπυρετικό, οδηγίες και κατευθυντήριες συμβατικών γιατρών, τι να πω.

Δεν γνωρίζει Αγγλικά, αν υπάρχει και στα Ελληνικά κάτι ανάλογο, για να το εκτυπώσω και να της το δώσω ,θα βοηθούσε![/quote']

Θα έλεγα να αποκτήσεις πρώτα δικές σου γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες και να αφήσεις την φίλη σου για αργότερα ... :cool:

Δευτερη μερα και δεν εκανε κακα. Πως να το αξιολογησω τωρα αυτο? Να ανησυχησω?

Δεν το χει ξανακανει.

Λογικό μου φαίνεται μετά από διάρροιες... άδειασε.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Εμεις ζουμε ακομα, τριτη μερα το πρωτο σταδιο. Προς το παρον δεν παρουσιαστηκε κατι το περιεργο, ο μικρος δεν εκανε κακα χθες και περιμενω. Μου κανει εντυπωση. Εγω ανακατευομαι και μονο στη σκεψη να φαω παλι σουπα....ναυτια μου ρχεται.

Δυστυχώς και ο άντρας μου από τη δεύτερη μέρα αηδίαζε στην ιδέα της σούπας και για αυτό δεν συνεχίσαμε την ιντρο πάνω από εβδομάδα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ευχαριστώ!!!!Θα πέσει μελέτη' date=' εν τω μεταξύ, έχω μια φίλη μητέρα δύο παιδιών, που θεωρεί πολύ επικίνδυνο να αφήνεις τα παιδιά στους 39 χωρίς αντιπυρετικό, οδηγίες και κατευθυντήριες συμβατικών γιατρών, τι να πω.

Δεν γνωρίζει Αγγλικά, αν υπάρχει και στα Ελληνικά κάτι ανάλογο, για να το εκτυπώσω και να της το δώσω ,θα βοηθούσε![/quote']

βιολογια γ λυκειου

http://www.pi-schools.gr/lessons/biology/did_yliko/lykeio/sxol_egx/biol_c_gen_lyk.pdf

σελιδα 33-34

Αλλα αμα καποιος δε θελει να πειστει, δεν πειθεται!

Παιδιά μια Γρηγορη ερώτηση σε όσους μου έστειλαν τις διευθύνσεις...

Θέλετε να τα στείλω σήμερα και να τα παραλαβετε Δευτέρα ή Δευτέρα και να τα πάρετε Τρίτη; Λέτε να πάθουν τίποτα να μείνουν στην κούριερ το σκ;;;; Εγώ τα βάζω ψυγείο...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Παιδιά μια Γρηγορη ερώτηση σε όσους μου έστειλαν τις διευθύνσεις...

Θέλετε να τα στείλω σήμερα και να τα παραλαβετε Δευτέρα ή Δευτέρα και να τα πάρετε Τρίτη; Λέτε να πάθουν τίποτα να μείνουν στην κούριερ το σκ;;;; Εγώ τα βάζω ψυγείο...

εγω πλεον δε τα βαζω ψυγειο..Δε νομιζω να παθαινουν τιποτα. Οποτε στειλτα οποτε σε βολευει.

Οκ τα στέλνω σήμερα!

Εμένα η μικρή μου ανεβάζει το 40αρι+ για πλάκα οπότε δεν με τρομάζει ;).

Ενας καρασυμβατικος παιδιατρος μου είχε πει ότι μέχρι 42 δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα! Απο εκεί και πάνω δίνουμε όμως! Εγώ της δίνω aconitum αν παει πανω απο 41,5 και της πέφτει αρκετά χαμηλά.

Εχω μια πολυ στενή φίλη που το παιδάκι της ( σαν την δικιά μου σε ηλικία) παθαίνει πυρετικους σπάσμους απο το 37,5! ( όπως το είχε πει και η Μαρία η παιδιατρος ) οπότε δίνει με το παραμικρό αντιπυρετικο:-( τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση αποδυναμώνεται τελείως το ανοσοποιητικό;;;

Yugup3.png

Οκ τα στέλνω σήμερα!

Ενας καρασυμβατικος παιδιατρος μου είχε πει ότι μέχρι 42 δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα! Απο εκεί και πάνω δίνουμε όμως! Εγώ της δίνω aconitum αν παει πανω απο 41,5 και της πέφτει αρκετά χαμηλά.

Εχω μια πολυ στενή φίλη που το παιδάκι της ( σαν την δικιά μου σε ηλικία) παθαίνει πυρετικους σπάσμους απο το 37,5! ( όπως το είχε πει και η Μαρία η παιδιατρος ) οπότε δίνει με το παραμικρό αντιπυρετικο:-( τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση αποδυναμώνεται τελείως το ανοσοποιητικό;;;

Οι πυρετικοί σπασμοί είναι μια τελείως άλλη περίπτωση, το έχω περάσει, μην το μπερδεύεις. Παρ'όλα αυτά μου φαίνεται υπερβολικό να αφήνεις τον πυρετό να πάει τόσο ψηλά για να της δώσεις αντιπυρετικο. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη το 41,5 είναι πολύ υψηλό και στο λέω εγώ που τα παιδιά μου κάνουν 40άρια εύκολα.

Οι πυρετικοί σπασμοί είναι μια τελείως άλλη περίπτωση, το έχω περάσει, μην το μπερδεύεις. Παρ'όλα αυτά μου φαίνεται υπερβολικό να αφήνεις τον πυρετό να πάει τόσο ψηλά για να της δώσεις αντιπυρετικο. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη το 41,5 είναι πολύ υψηλό και στο λέω εγώ που τα παιδιά μου κάνουν 40άρια εύκολα.

Ναι ξέρω πολυ καλά ότι είναι τελείως διαφορετικό οι πυρετικους σπασμοι και η κοπέλα με το που ανεβαίνει 37 δίνει αμέσως depon για να τους αποφύγει απλά σκέφτομαι τί γίνεται με το ανοσοποιητικό σε αυτή την περίπτωση.

Οσον αφορά στον πυρετό έχω πάρει παρά πολλές γνώμες και απο εναλλακτικούς και συμβατικούς και νοσοκομείακους γιατρούς γιατι ακριβώς η μικρη μου απο μωρό δεν έκανε 38 κλπ αλλα απο το 37,5 πχ πολυ γρήγορα έφτανε 41 και την είχαμε παει και νοσοκομείο απο την τρομάρα μας αλλα πάντα μας καθησυχαζαν όλοι πως μέχρι 42 δεν υπάρχει θέμα.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

βιολογια γ λυκειου

http://www.pi-schools.gr/lessons/biology/did_yliko/lykeio/sxol_egx/biol_c_gen_lyk.pdf

σελιδα 33-34

Αλλα αμα καποιος δε θελει να πειστει, δεν πειθεται!

Πολύ καλό το λινκ όχι τόσο για τον πυρετό αλλα για να θαυμάσει κανείς τι κάνει ο οργανισμός μας όταν υπάρχει ανάγκη.

Οκ τα στέλνω σήμερα!

Υπάρχουν και άλλα ομοιοπαθητικά για τον πυρετό, ανάλογα με τα συμπτώματα μπορεί να ταιριάζει αυτό ή κάποιο άλλο, πχ belladonna.

υπάρχει ξεχωριστό θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=27227

Επίσης έχει συζητηθεί στην σελίδα 14 και 23 του νήματος της ομοιοπαθητικής και ίσως και άλλου (με ψάξιμο θα βρείτε)

πᾶν μέτρον ἄριστον

... πάντα μας καθησυχαζαν όλοι πως μέχρι 42 δεν υπάρχει θέμα.

ναι, γράφει και η wikipedia σχετικά.Δείτε το τουλάχιστον το http://en.wikipedia.org/wiki/Fever#Usefulness

άλλο ένα http://hartkeisonline.com/natural-health/how-to-treat-a-fever-without-pills/

πᾶν μέτρον ἄριστον

Τα νεα μας. Δυσκολη μερα και σημερα. Εγω αηδιαζω πλεον με ολες τις τροφες, ειναι φοβερο να μη μπορεις να φας τιποτα χωρις να θες να ξερασεις. Να μπορουσα να βαλω αυγολεμονο στις σουπες θα ηταν υπεροχο, χωρις αυτο αηδιαζω απιστευτα. Εχω μεινει σχεδον νηστικη σημερα γιατι δεν αντεχω να φαω. Με εσωσε λιγο το λαχανο τουρσι που ξεκινησα, με φτιαχνει ! Τωρα τρωει λιγο και ο μικρος.

Φτιαχνω παλι σουπα (μπλιαχ) και πιπεριες γεμιστες με κιμα και διαφορα λαχανικα και λιγο γκι που ψηνω στο φουρνο με λιγο νερο. Ευχομαι να τρωγεται ευχαριστα.

Ο μικρος δε με αφηνει σε χλωρο κλαρι, γκρινιαζει ολη μερα, συνεχεια αγκαλια και κλαμματα, δεν κοιμηθηκαμε ολη νυχτα...στις 6 το πρωι αποκοιμηθηκε. Κι εγω σηκωθηκα 7μισι να δω αν ο μεγαλος θα παει σχολειο και τελικα δεν πηγε.

Ο μικρος εκανε κακα πριν λιγο και δεν μου αρεσε. Δεν ηταν σφιχτα (2 μερες δεν εκανε καθολου κακα) ηταν προς το πρασινωπο με φλουο κιτρινο σε σημεια και πουρε. Βρωμουσε λιγο ξυνιλα. Δεν ξερω πως να το αξιολογησω αυτο. Νεραιδομαμα τα φωτα σου, σε πηρα τηλεφωνο αλλα δε σε βρηκα!

Τα κακα ηταν λιγα, ειμαι σιγουρη οτι θα ξανακανει (λογικα). Κανονικα επρεπε να εχει και σφιχτα κακα μαζι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Salma Hayek Eats Fat to Look Young

http://www.thehealthyhomeeconomist.com/salma-hayek-eats-fat-to-look-young/

Η πηγη της νιοτης!

Δεν ξέρω αν το έχετε δει, η αναρτήσει στο παρελθόν, αλλά μόλις το διάβασα και είπα να το μοιραστώ :)

Ο εντεροκουβάς... leaky gut syndrome:

Σημαίνει: εντερική επένδυση που έχει γίνει πιο πορώδη, με περισσότερες τρύπες και σε μεγαλύτερο μέγεθος απ'ότι πρέπει, με αποτέλεσμα: το food screening process (κάτι σαν τον πορτιέρι στα χλιδάτα κλαμπ) ΔΕΝ λειτουργεί πλέον σωστά.

Αποτελέσματα: μεγαλύτερα αχώνευτα μόρια τροφίμων και άλλα «κακά πράγματα» (μύκητες, τοξίνες, και άλλες μορφές απόβλητων του οργανισμού) που υπό ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ το σώμα δεν επιτρέπει να περάσουν, να ρέουν ελεύθερα στην κυκλοφορία του αίματός.

Και γιατί είναι πρόβλημα αυτό?

Για καλή (ή κακή) μας τύχη η εντερική επένδυση τυχαίνει να είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ αμυντικό σύστημα ενός οργανισμού. Είναι ο πρώτος στρατός του ανοσοποιητικού μας συστήματος (διαβάστε για τα microvilli, epithelial cells).

Τι συμβαίνει μετά:

Αυτοί οι εισβολείς (που δεν θα έπρεπε να βρεθούν στο αίμα μας) ενεργοποιούν μηχανισμούς αυτοάμυνας του οργανισμού. Πρώτα το συκώτι έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το μπάχαλο που δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει η εντερική επένδυση (υπερλειτουργία συκωτιού). Μιας όμως κ δεν είναι ο ρόλος του να αντιμετωπίσει όλη αυτή τη ροή ακατάλληλων τοξικών ουσιών, αποβλήτων, παθογόνων κ σωματιδίων τροφής δεν καταφέρνει να τα καθαρίσει με αποτέλεσμα να υπάρχει συσσώρευση αυτών στον οργανισμό (συμπτώματα ΥΠΑΡΧΟΥΝ, μα κανείς δεν τα συνδυάζει με το έντερο).

Το σώμα μας όμως δεν είναι σχεδιασμένο να ανεχτεί αυτή την κατάσταση υπερφόρτωσης με απόβλητα οπότε ενεργοποιείται το κεντρικό αμυντικό σύστημα (αποτοξινωτικές διαδικασίες) - διαδικασία η οποία μπορεί να έχει κ εξωτερικά συμπτώματα - κ κάπου εδώ συνειδητοποιούμε την συσσωρευμένη δράση). Ο πόλεμος αρχίζει αλλά στη πλειοψηφία των περιπτώσεων τα 'απόβλητα' (και τα παθογόνα) έχουν ήδη εισχωρήσει σε ιστούς προκαλώντας φλεγμονές.

Τώρα το τελευταίο όπλο του ανοσοποιητικού συστήματος ρίχνεται στη μάχη (παραγωγή αντισωμάτων). Ανάλογα με τον εισβολέα (πχ καζεΐνη από τα γαλακτοκομικά) παράγονται κ αντίστοιχα αντισώματα. Το σώμα βρίσκεται σε υπερευαίσθητη κατάσταση. ΑΚΟΜΑ κ ουσίες που κανονικά υπάρχουν στις τροφές κ σε ένα υγιές σώμα δεν θα προκαλούσαν πρόβλημα, τώρα ενεργοποιούν αντισώματα!

Καλημέρα αλλεργίες!

ΚΑΘΕ μόριο τροφής που ΔΕΝ έχει χωνευτεί σωστά (δεν έχει γίνει πλήρης διάσπαση πρωτεϊνών κ χημικών ενώσεων από το έντερο) τώρα είναι ΕΧΘΡΟΣ οπότε το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ να ενεργοποιήσει μια αμυντική δράση κάθε φορά που τα τρώμε. Κ έτσι αποκτάμε δευτερογενή δυσανεξία (food intolerances).

ΒΟΤΤΟΜ LINE:

Το πρόβλημα δεν είναι οι τροφές που τρώμε (εκτός από αυτές που ΔΕΝ είναι σχεδιασμένες από τη φύση για κατανάλωση από τον άνθρωπο, ή που ο άνθρωπος επενέβη κ τους άλλαξε τα φώτα). Το πρόβλημα είναι το έντερο. Κ βέβαια στην αρχή πρέπει να αποφύγουμε τη τροφή που μας δημιουργεί πρόβλημα για να δώσουμε χρόνο στο σώμα μας να ξεκουραστεί (από τη μόνιμη κ συνεχή μάχη αλά Δον Κιχώτη) αλλά οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στο εντεροκουβά....

ΤΙ προκαλεί το leaky gut?

Η διατροφή μας (αν είναι πλούσια σε επεξεργασμένες τροφές "HELLO!!!", πολυσάκχαρα, συντηρητικά, χημικές ουσίες, βελτιωτικά γεύσης, αρώματος, χρωμάτων = τοξικό φορτίο).

Φάρμακα (ξεκινούν ένα φαύλο κύκλο μειώνοντας τα επίπεδα βλένης πάνω στα τοιχώματα του εντέρου, ξεκινώντας ή διατηρώντας φλεγμονώδη καταστάσεις κ αύξηση των πληθυσμών κακών βακτηρίων, μυκήτων, και παθογόνων οργανισμών).

Το χρόνιο στρες και η έλλειψη σε συγκεκριμένα μεταλλικά στοιχεία κ βιταμίνες (πάλι από φτωχή δίαιτα) μπορούν να επιδεινώσουν τη κατάσταση.

Tι μπορεί να κάνει κανείς?

1. Να κάτσει με σταυρωμένα χέρια κ να περιμένει ένα θαύμα. Άλλωστε κάποιο λένε ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου οπως τον ξέρουμε, κ θα μετατραπούμε σε ενέργεια. Ε, ελπίζω τότε να μην επιμείνει η δυσκοιλιότητα.

2. Να απέχει απο τις τροφές που τον ενοχλούν - μπορεί κάποια στιγμή με πολλή πίστη ή με χρήση υπερδυνάμεων να τα καταφέρει να ζήσει χωρίς τροφή (μιας κ ο αριθμός των τροφών που θα τον ενοχλούν θα αυξάνεται αν δεν κάνει κάτι με το τρυπημένο κουβά)

3. Να επικεντρωθεί στην επούλωση του εντέρου:

α) ΔΙΑΤΡΟΦΗ- ώστε να κατευνάσει τις φλεγμονές κ να στερήσει από κακά βακτήρια κ παθογόνα τη τροφή τους. Να αποφεύγει επεξεργασμένες τροφές, χημικά στις τροφές (βάλτε τη μαμά σας να διαβάσει μια συσκευασία - αποφεύγετε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΙ), πολυσάκχαρα, άμυλα κ σιτηρά, δύσκολες πρωτεΐνες όπως τις πρωτεΐνες γαλακτοκομικών (που 'τυχαίνει' να είναι η πιο συνηθισμένη αιτία παιδικών ψευδοαλλεργιών αλλά κ οι ενήλικες που για τον έναν λόγο ή τον άλλον οδηγήθηκαν σε αποχή από γαλακτοκομικά κατάλαβαν πως υπάρχει Α ΒΕΤΤΕR PLACE!). Να δώσει χρόνο στον οργανισμό να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: ΑΥΤΟΙΑΣΗ. Σύντομα θα δει πως μπορεί να καταναλώσει τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση ή clarify διαδικασίες (γιαούρτι, τυρί, βούτυρο, προζύμι, τουρσιά, κεφίρ κλπ) ακόμα κ αν αυτά προέρχονται από 'απαγορευμένες' τροφές που τον ενοχλούσαν. Αυτα θα γίνουν η κύρια πηγή προβιοτικών (καλά βακτήρια). Για να ενισχύσει εξωτερικά αυτή την διαδικασία επούλωσης μπορεί να πάρει κ συμπληρώματα προβιοτικών. Να εκμεταλλευτεί τη τύχη να έχουμε ήλιο δωρεάν (ακόμα) κ να ενισχύσει τον οργανισμό του με βιτ D. Κ τέλος, βοηθάει πολύ στις φλεγμονές η κατανάλωση ενός καλού μουρουνέλαιο (ή ιχθυέλαιου).

Όλα αυτά ισχύουν για ενήλικες. Μα τι γίνεται στα παιδιά. Ε τραβάνε τα ίδια αλλά όχι λόγω βλάβης εντέρου αλλά λόγω ανωριμότητας. Κ βέβαια δεν βοηθάμε την κατάσταση με τα μπουκαλάκια με ξένο που δίνονται απλόχερα στα μωρά στα μαιευτήρια, ή με τη υπονόμευση του θηλασμού που για τα μωρά είναι η πρώτη (κ μόνη) ασπίδα μέχρι να πάρει τα πάνω του το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν είναι τυχαία τα ευρήματα των ερευνών πάνω στα οποία βασίζονται οι συστάσεις του ΠΟΥ και της ΑΑΠ για το θηλασμό ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ. Οι 6 μηνες και τα 2 χρόνια (ή και λίγο περισσότερα) είναι ΣΤΑΘΜΟΙ στην ανάπτυξη του ανθρώπου. Καλή μας τύχη!

Sofia Joni Kousta

----------------------

Όπως προανέφερα, δεν έχουμε αντιμετωπίσει πυρετούς ακόμη, σαφώς και κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό, έως τότε, και αφού αποκτήσω πρώτα μια σφαιρική άποψη αντιμετώπισης με πιθανά οφέλη και κινδύνους θα αποφασίσω, ελπίζω να είμαι προετοιμασμένη μέχρι τότε. Αν και νομίζω πως κάθε παιδί και περίπτωση είναι και διαφορετική.

Επίσης , κάτι που δεν υπογράμμισα , η συγκεκριμένη φίλη είναι αδελφική την αγαπώ πολύ και ευνόητο είναι να επιθυμώ το καλύτερο δυνατό για αυτή και την οικογένειά της…

Ευχαριστώ για τις υπόλοιπες πληροφορίες, είναι πολύτιμες για εμένα :D

----------------------

Τα νεα μας. Δυσκολη μερα και σημερα. Εγω αηδιαζω πλεον με ολες τις τροφες, ειναι φοβερο να μη μπορεις να φας τιποτα χωρις να θες να ξερασεις. Να μπορουσα να βαλω αυγολεμονο στις σουπες θα ηταν υπεροχο, χωρις αυτο αηδιαζω απιστευτα. Εχω μεινει σχεδον νηστικη σημερα γιατι δεν αντεχω να φαω. Με εσωσε λιγο το λαχανο τουρσι που ξεκινησα, με φτιαχνει ! Τωρα τρωει λιγο και ο μικρος.

Φτιαχνω παλι σουπα (μπλιαχ) και πιπεριες γεμιστες με κιμα και διαφορα λαχανικα και λιγο γκι που ψηνω στο φουρνο με λιγο νερο. Ευχομαι να τρωγεται ευχαριστα.

Ο μικρος δε με αφηνει σε χλωρο κλαρι, γκρινιαζει ολη μερα, συνεχεια αγκαλια και κλαμματα, δεν κοιμηθηκαμε ολη νυχτα...στις 6 το πρωι αποκοιμηθηκε. Κι εγω σηκωθηκα 7μισι να δω αν ο μεγαλος θα παει σχολειο και τελικα δεν πηγε.

Ο μικρος εκανε κακα πριν λιγο και δεν μου αρεσε. Δεν ηταν σφιχτα (2 μερες δεν εκανε καθολου κακα) ηταν προς το πρασινωπο με φλουο κιτρινο σε σημεια και πουρε. Βρωμουσε λιγο ξυνιλα. Δεν ξερω πως να το αξιολογησω αυτο. Νεραιδομαμα τα φωτα σου, σε πηρα τηλεφωνο αλλα δε σε βρηκα!

Τα κακα ηταν λιγα, ειμαι σιγουρη οτι θα ξανακανει (λογικα). Κανονικα επρεπε να εχει και σφιχτα κακα μαζι.

Aφού το παιδί περνάει die off! Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει συμπτώματα τέτοια φαντάσου τις τοξίνες κλπ και όλη την αποτοξίνωση που γίνεται! Επίσης, λαχανικά μήπως δίνεις αρκετά? Μπορεί σε αυτά να οφείλεται το χρώμα..

Yugup3.png

Πήραμε κι εμείς το βουτυράκι μας. Ευχαριστούμε πολύ πολύ. Αύριο θα φτιάξω γκι και θα σας πω νέα.

Είμαι παααααρα πολύ κουρασμένη, αλλά σε γενικές γραμμές πάμε πολύ καλά κι ας μην είμαστε αυστηροί στη διατροφή. Έχει αρχίσει ο μικρός κι ανέχεται δύο σφηνάκια κεφίρ γάλακτος την ημέρα. (Εγώ πάλι με το ένα σφηνάκι πέταξα έκζεμα στο χέρι και μύκητες). Επίσης δεν πέταξε σπυράκια ούτε με το ψαράκι που δοκίμασε (κάτι σαρδελίτσες που σπαρταρούσαν) ούτε με το αβγό που είχε το κολοκυθοσουφλέ που έφτιαξα (υπόσχομε συνταγή το συντομότερο). Και το καλύτερο, χτυπήσαμε μία λαρυγγίτιδα να μας βρίσκεται την οποία ξεπέρασε μέσα σε λίγες ώρες (με τη βοήθεια μίας μόνο καψουλίτσας, που πέρσι έπαιρνε για τρεις μερες....) άρα αρχίζουμε και δυναμώνουμε. Ευελπιστώ να ανεχτεί το μουρουνέλαιο γιατί συμφωνήσαμε και με την παιδίατρο να του δώσω το χειμώνα. (η παιδίατρος μου είπε ότι δεν έχει διαβάσει όλο το βιβλίο, αλλά μέχρι στιγμής της φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και καλό, για να δούμε τι θα μας πει τελικά κι εκείνη).

Το καλό είναι ότι η κούρασή μου είναι αληθινή και όχι αυτή η άκυρη εξουθένωση. Τα ωράριά μου δεν υπάρχουν και σε πρότερη κατάσταση απλά θα είχα καταρρεύσει. Ηθικό δίδαγμα. Ακόμη κι αν δεν το κάνεις τέλεια, σε βοηθάει. Αν το κάνεις όμως σωστά το όφελος είναι μεγαλύτερο και υποθέτω μακροπρόθεσμο.

Καληνύχτα από εμάς ελπίζω να σας δω σύντομα (όσους περισσότερους γίνεται τουλάχιστον).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Όπως προανέφερα' date=' δεν έχουμε αντιμετωπίσει πυρετούς ακόμη, σαφώς και κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό, έως τότε, και αφού αποκτήσω πρώτα μια σφαιρική άποψη αντιμετώπισης με πιθανά οφέλη και κινδύνους θα αποφασίσω, ελπίζω να είμαι προετοιμασμένη μέχρι τότε. Αν και νομίζω πως κάθε παιδί και περίπτωση είναι και διαφορετική.

Επίσης , κάτι που δεν υπογράμμισα , η συγκεκριμένη φίλη είναι αδελφική την αγαπώ πολύ και ευνόητο είναι να επιθυμώ το καλύτερο δυνατό για αυτή και την οικογένειά της…

Ευχαριστώ για τις υπόλοιπες πληροφορίες, είναι πολύτιμες για εμένα :D[/quote']

Καλά κάνεις και ενδιαφέρεσαι!:D Απλά δυστυχώς κάποια στιγμή απογοητεύεσαι πολύ :-(. Το πάθαμε όλοι εδώ μέσα και εγώ προσωπικά... Νομίζεις οτί με αυτά που μαθαίνεις θα πείσεις όλο τον κόσμο για το καλύτερο αλλά δυστυχώς οι υπόλοιποι έχουν άλλη άποψη... Εμένα μέχρι που με "έφτυσε" μία από τις καλύτερες μου φίλες πάνω σε μια συμβουλή που πήγα να της δώσω γιατί είχε gaps πρόβλημα το παιδάκι της.:cry: Δεν με πειράζει όμως πραγματικά αν ενδιαφέρεται κάποιος για κάτι εναλλακτικό θα ψάξει σίγουρα μόνος του ή θα ρωτήσει από μόνος του. Ειδικά στο θέμα των αντιπυρετικών η πλειονότητα των Ελλήνων σίγουρα δεν συμφωνεί με την τακτική μας και η νοοτροπία αλλάζει ΠΑΑΡΑ πολύ δύσκολα :rolleyes:

Ασχετο, δεν θυμάμαι αν έχεις ομοιο-γιατρό αυτός βοηθάει πάρα πολύ σε τέτοιες καταστάσεις. Γλυτώνεις πάρα πολλά άχρηστα φάρμακα και παίρνεις μόνο όταν είναι παργματικά απαραίτητα!

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...