Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιδιωτική φύλαξη βλαστοκυττάρων = απάτη!

Recommended Posts

Μοιραιδα μου, από πού και ως η φιλη σου ανακατευεται στις οικογενειακες σου υποθεσεις; Να μην της το επιτρεψεις ξανα, αυτο το θεμα δεν την αφορα. Ευχομαι συντομα το μωρακι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• katia1

katia1 5 δημοσιεύσεις

• aleca

aleca 5 δημοσιεύσεις

• citron

citron 3 δημοσιεύσεις

• makis

makis 3 δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλημέρα κι από μένα. Με απασχολεί κι εμένα το θέμα των βλαστοκυττάρων και θα ήθελα να παραθέσω δύο απορίες μου:

1) Γιατί τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τέτοιου είδους εταιρείες; Μήπως τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια και είναι μια πολύ καλή μπίζνα;;;;

2) Πως μπορεί να είναι ήσυχη η μητέρα από την επαρχία που θα τα στείλει ότι θα φτάσουν στον προορισμό τους έτσι όπως πρέπει, θα τα παραλάβουν την ώρα που πρέπει και θα κάνουν τη διαδικασία όπως πρέπει; Π.Χ Γεννάω ξημερώματα Σαββάτου, πώς θα είμαι σίγουρη ότι η εταιρεία τα παρέλαβε και τα κατέψυξε σωστά και γρήγορα; Αυτά δε φθείρονται, όπως τα υπόλοιπα γεννητικά υλικά που στέλνουν οι γιατροί κάθε ειδικότητας για τις έρευνές τους στα διάφορα ινστιτούτα; Γιατί απ' όσο ξέρω από πανεπιστημιακούς γιατρούς που γνωρίζω και κάνουν έρευνες πάνω σε διάφορα θέματα, ένα μεγάλο ποσοστό των δειγμάτων που στέλνουν καταστρέφονται....

είμαι από αυτές που κράτησαν τα βλαστοκύτταρα του παιδιού τους με το σκεπτικό ότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει!!!!και επίσης ότι η τεχνολογία και η ιατρική κάνουν άλματα, οπότε κάτι"άχρηστο" σήμερα μπορεί να είναι απολύτως χρήσιμο μετά από 5-10 χρόνια!

όταν γέννησα (το 2008 τα μόνα βλαστοκύτταρα που μπορούσαν να συλλέξουν ήταν του ομφάλιου λώρου. έξι μήνες μετά άρχισαν από τα νεογιλά δοντάκια και σήμερα συλλέγουν βλαστοκύτταρα από ενήλικες από τον λιπώδη ιστό τους.

γιατί τα γράφω όλα αυτά???

θείος του ανδρός μου, υγιέστατος και νέος (κάτω των 60ετών) εδώ και 3 χρόνια έχει μεγάλο πρόβλημα. στην αρχή άρχισε να τραυλίζει, να χάνεται, να έχει αστάθεια στο βήμα του, παρέλυε και γενικά είχε τα κουσούρια ενός εγκεφαλικού. η κατάστασή του χειροτέρεψε πολύ και άρχισαν να το ψάχνουν και στο εξωτερικό. οι γιατροί δεν τους έχουν δώσει μία σαφή απάντηση το θέμα είναι πως ο άνθρωπος είναι σαν να έχει περάσει ένα βαρύ εγκεφαλικό οι εξετάσεις όμως δειχνουν το αντίθετο.βρήκαν στο εξωτερικό κορυφαίους γιατρούς και τι πρωτότυπο ήταν όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! στο ισραήλ, χονγκ κονγκ κ.λ.π. η μόνη λύση που τους έδωσαν ήταν τα βλαστοκύτταρα και επειδή φυσικά δεν υπήρχαν του ομφάλιου λώρου και για το γεγονός ότι η επιστήμη προχώρησε του πήραν βλαστοκύτταρα από τον λιπώδη ιστό. όταν ρώτησα τον γιο του για τη διαδικασία μου είπε ότι ήταν πάρα πολύ απλή!!!: μία τομή 2cm στην κοιλιά με τοπική αναισθησία, συνέλεξαν τα βλαστοκύτταρα, τα έδωσαν σε εταιρεία ιδιωτική για επεξεργασία (αφού δεν υπάρχουν ή υπολειτουργούν οι κρατικές) και του τα έβαλαν με μία απλή πεταλούδα στη φλέβα του χεριού!!!!

το αποτέλεσμα:::: την πρώτη φορά οι γιατροί (με μία εξέταση που γίνεται για να δουν προς τα που κατευθύνονται τα βλαστοκύτταρα σημειωτέον ότι τα κύτταρα αυτά αναγνωρίζουν φθορές, φλεγμονές και γενικά προβλήματα που υπάρχουν στον οργανισμό μας και τα καταπολεμούν) τα κύτταρα δεν έφτασαν στο πρόβλημα αλλά έλυσαν άλλα όπως μαύρισαν τα μαλλιά του, σταμάτησαν οι καούρες στο στομάχι (μετά από τα τόσα φάρμακα), έφυγαν κηλίδες και ρώζοι από τα χέρια (αποτέλεσμα των ισχυρών φαρμάκων) κ.λ.π.

τη δεύτερη φορά άρχισαν να βλέπουν κάποιες πολύ μικρές βελτιώσεις την τρίτη κάπως καλύτερα. βέβαια η ανάρρωση θα πάρει πολύ χρόνο, οι γιατροί όμως είναι πολύ αισιόδοξοι!!!!!!

όταν ο γιος του ρώτησε τους γιατρούς για τα βλαστοκύταρρα του ανέφεραν ότι τα κύτταρα του ομφάλιου λώρου είναι πολύ "επικίνδυνα" εξηγώντας του ότι δεν κάνουν κακό στην υγεία αλλά έχουν τρομερες δυνατότητες τις οποίες η επιστήμη δεν έχει ακόμη ανακαλύψει!!!!! τα κύτταρα από τον λιπώδη ιστό είναι πιο "βραδείας καύσεως".

τωρα ποια θα ειναι η εξελιξη του ανθρωπου και αν θα καταφερει να αναρρωσει πληρως δεν το ξερω!

αν προκειται για θαυμα ουτε αυτο το ξερω!!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ!!!1 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!! ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

SofakiTHeSS, είχα διαβάσει με ενδιαφέρον την ιστορία του θείου και σε ένα άλλο ποστ που είχες γράψει, και πραγματικά είναι άξιο θαυμασμού το τί μπορεί να κάνει η επιστήμη σήμερα και τι προοπτικές υπάρχουν για το μέλλον!

Όμως, η ιστορία αυτή μου έδειξε ότι για να βοηθηθεί κάποιος από τα βλαστικά κύτταρα, δεν χρειάζεται να τα έχει κρατήσει από τότε που γεννήθηκε - εάν τώρα βρίσκεται η λύση από άλλα μέρη του σώματος, φαντάσου τι θα γίνεται μελλοντικά!

Συνεχίζω, λοιπόν, να πιστεύω ότι αφού το 20% των ιδιωτικών τραπεζών φύλαξης παγκοσμίως βρίσκεται στην Ελλάδα, όπως είχα διαβάσει παλιότερα, πρόκειται για μια πολύ προσοδοφόρα επιχείρηση στην οποία όμως δεν θα ήθελα να συνεισφέρω.

Α, κι επειδή το ανέφερε κι η ELISAVET, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ακούσει για δείγμα που δόθηκε σε ιδιωτική τράπεζα και απορρίφθηκε, ενώ αντίθετα ξέρω πολλές περιπτώσεις αντίστοιχες κυττάρων που δωρίστηκαν στη δημόσια τράπεζα (κι η δική μας μέσα σε αυτές). Γιατί άραγε;

γεια σας και πάλι κοριτσάκια. Πριν λίγες ημέρες είχα γράψει και εγώ την άποψή μου, προσπαθώντας να αναλύσω τους λόγους που εγώ το έκανα και είπα ότι δεν θα ξαναέγραφα κοιτάζοντας τα επόμενα ποστ, γιατί δεν θα ήθελα να θεωρηθώ 'διαφημίστρια' των ιδιωτικών τραπεζών ( τουλάχιστον όχι αμισθί!!). Διαβάζω κάθε ημέρα αυτά που γράφονται και ενώ διαφωνώ με κάποια (μάλιστα στο παρελθόν ήταν και δικές μου απορίες τις οποίες όμως κάλυψα ρωτώντας ειδικούς) δεν θέλω να προσπαθήσω να πείσω κανέναν ότι κάνει λάθος γιατί δεν πιστεύω ότι εγώ γνωρίζω 100%. Δεν μου αρέσει όμως και το αντίθετο, δηλαδή να προσπαθεί να με πείσει κάποιος ότι κάνω λάθος, τη στιγμή που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αποδειξη για το τι είναι σωστό και τι όχι.

Δυστυχώς για κάποιους, θα μάθουν αν κάνουν καλά ή όχι μόνο τη στιγμή που θα χρειαστούν τα βλαστοκύταρα, που εύχομαι κανένας μας να μη βρεθεί σε αυτή τη θέση και να είναι καλά όλα τα παιδάκια του κόσμου.

Εγώ πριν αποφασίσω, ρώτησα και την δημόσια και την ιδιωτική τράπεζα σχετικά με τις απορίες μου και στην πορεία μίλησα με τον γυναικολόγο μου, μια ανεξάρτητη βιοχημικό - γεννετίστρια (και πολύ κοντινό μου πρόσωπο) και μία παιδίατρο - ογκολόγο στο Παίδων. Μου εξήγησαν την δική τους θέση και μετά αποφάσισα. Αποφάσισα όμως ενστικτωδώς γιατί στην παρούσα φάση κανένας και τίποτα δε μπορεί να προεξοφλήσει ποιά είναι η πιο σωστή τακτική.

Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο απόλυτοι και ναι συμφωνώ να μην 'τρώμε' ό,τι μας σερβίρουν. Αλλά συγχρόνως ας μην απορρίπτουμε επιστημονικά επιτεύγματα για τα οποία εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Ας πει κάθε μία τους λόγους που την έκαναν να πάρει την απόφαση που πήρε αλλά ας μην προσπαθεί να αποδείξει σε καμία ότι έκανε άσχημα ή έκανε λάθος. Η κάθε μία ας πράξει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδί της, ή τέλος πάντων αυτό που μπορεί να κάνει για το παιδί της. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.

Διαφημίσεις

Aleca μου δε νομίζω ότι προσπαθεί κανείς να πείσει τον άλλο ότι κάνει 'λάθος' γιατί τελικά καμιά μας νομίζω δεν ξέρει το σωστό και το λάθος... Δεν πιστεύω δε ότι υπάρχει σωστό και λάθος στη προκειμένη περίπτωση!!

Όλες μας έχουμε τις ανησυχίες μας και προσπαθούμε να ψάξουμε το θέμα ώστε να πάρουμε την τελική απόφαση πάνω στο τι είναι καλύτερο για εμάς τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ελπίζω πραγματικά να μην εξέλαβες το παραπάνω post μου ως 'κριτική' γιατί σε καμία περίπτωση δεν το έγραψα με τέτοιο σκόπο, αλλά ως μέλλουσα μανούλα που έχει τις ίδιες ανησυχίες με όλες τις υπόλοιπες και έχει μπερδευτεί με τον 'καταιγισμό' πληροφοριών πάνω στο θέμα! Το τονίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω τις κοπέλες που φυλάσουν τα βλαστοκύτταρα σε ιδιωτική εταιρεία!! Η αδερφή μου τα έχει φυλάξει ήδη 2 φορές και εγώ ήμουνα σίγουρη ότι θα το έκανα μέχρι πριν 2 μήνες που ενημερώθηκα για τη δημόσια τράπεζα και πλέον τείνουμε προς τα εκεί για τους λόγους που ανέφερα στο παραπάνω post!

Εμεις δεν τα κρατησαμε και θελαμε να τα κανουμε δωρεα στη δημοσια τραπεζα. Πηρα τηλεφωνο να μου στειλουν το κιτ για την φυλαξη και μου ειπαν να τα στειλω εντος 24ωρου. Οταν της ειπα τι θα γινει αν γεννησω σαββατοκυριακο και δεν βρω ανοιχτα κουριερ μου ειπε δεν τους νοιαζει , αυτοι θελουν τα βλαστοκυτταρα εντος 24ωρου αλλιως δεν τα δεχονται. Μου εστειλαν τα σωληνακια και διαφορα εξαρτηματα μεσα σε ενα φακελο σκετο. Επρεπε να παω να βρω κουτι απο φελιζολ και παγοκυστες (μεσα στην αναμονη της γεννας) και να κοψουμε το λαιμο μας να τα στειλουμε εντος 24ωρου και με δικη μας χρεωση. Μιλαμε για δωρεα παντα. Αν το κρατος ενδιαφερεται σοβαρα να κανει δημοσια τραπεζα βλαστοκυτταρων θα επρεπε να διευκολυνει τον κοσμο. Να στελνει καταρχην πληρες το κιτ φυλαξης το οποιο μετα την συλλογη θα επρεπε να το παμε στο νοσοκομειο της περιοχης και απο κει και περα ας αναλαβουν αυτοι τη σωστη φυλαξη και αποστολη υπηρεσιακως αφου ειναι δημοσιο. Τελικα δεν τα στειλαμε.

lcWup3.png

Kαλημέρα σας!

χτες πηγα στην ενημερωση της δημόσιας τράπεζας και αυτό που μου έμεινε είναι ότι πρώτον τα εθνικα κεντρα μεταμοσχευσης που βρισκονται σε 5-6 νοσοκομεια της ελλαδας δε δεχονται να χρησιμοποιησουν βλαστοκύτταρα απο ιδιωτικη τραπεζα.

δευτερον, σε περιπτωσεις διαφορων νοσων του αιματος δεν εχει νοημα να μεταμοσχευεις βλαστοκυτταρα του ιδιου ατομου που νοσει αφου και αυτα φερουν το προβλημα

τριτον, το σκεπτικο οτι αν το παιδακι που πασχει π.χ. απο λευχαιμια παρει τα υγιη βλαστοκυτταρα του αδελφου του θα πετυχει η μεταμοσχευση λογω μεγαλυτερης συμβατοτητας δεν ισχυει

ομως τεταρτον ισχυει οτι κρατωντας τα μεσεγχυματικα κυτταρα δινεις μια θετικη ωθηση σε τυχον μεταμοσχευση ωστε να μην απορριφθει το μοσχευμα για αυτο και η δημοσια τραπεζα προσφερει την επιλογη προσωπικης φυλαξης των μεσεγχυματικων εναντι 1200 ευρω περιπου τα οποια στην ουσια δεν ειναι αμοιβη αλλα το κοστος συντηρησης το οποιο και θα ανεβει.

πεμπτον, οσο περισσοτεροι δινουν στη δημοσια τραπεζα τα βλαστοκυτταρα τους τοσο καλυτερο για ολους μας οπως ακριβως συμβαινει με την αιμοδοσια

εκτον κατι πολυ σωστο που ειπωθηκε ειναι οτι σε καθε εποχη καποιοι προσπαθουν να πατησουν πανω στο ευαισθητο θεμα παιδιου και εκμεταλλευονται το γεγονος οτι οι γονεις γινονται χαλι να τους πατησουν οταν προκειται για το παιδι τους. ας πουμε παλιοτερα ηταν οι ασφαλιστικες που εκαναν πολυ ντορο και τωρα γινεται αλλα τα πρωτεια τα εχει η φυλαξη βλαστοκυτταρων. και ηδη εχει αρχισει να διαδιδεται μια καινουργια επικινδυνη μοδα, οτι πληρωνεις ενα αλφα ποσο (σε πλησιαζουν στο μαιευτηριο) και σου παιρνουν αιμα και ψαχνουν τι ειναι πιθανο να παθει το νεογεννητο στην μελλοντικη του ζωη (καρκινους, αυτοανοσα κτλ). το φανταζεστε να εχετε τετοια γνωση τι θα τραβηξει το καθε παιδακι απο τους τρελαμενους γονεις; με αυτον τον τροπο βεβαια θα αυξηθουν και τα ασφαλιστρα των ασφαλιστικων αφου θα σου λενε α εισαι επιρρεπης σε τουτο και σε κεινο. παιζονται χοντρα παιχνιδια.

τελος, οταν κανετε δωρεα στη δημοσια τραπεζα ή ακόμα και η φυλαξη στην ιδιωτικη, η πραξη της αιμοληψιας απο το γιατρο σας ειναι παρανομο να χρεωνεται απο το μαιευτηριο. πολλα μαιευτηρια ιδιωτικα το κανουν αλλα ειναι παρανομο. ακριβως επειδη δεν προβλεπεται τετοια χρεωση απο το νομο το χτυπανε σε αλλο κωδικο και μια το χρεωνουν 300 μια 400 κτλ. και ακριβως επειδη ειναι παρανομο αν κανετε μια φασαρια στο λογιστηριο τους κανουν πισω. περισσοτερα ομως ξερει ο συνηγορος του καταναλωτη.

εν κατακλειδι εγω συμπερανα οτι ειναι κριμα να πεταμε τον ομφαλιο λωρο και το αιμα αφου μπορει να σωσει μια ζωη και οτι δεν εχει πραγματικο νοημα να το κραταμε ιδιωτικα αφου δε θα μπορει να χρησιμοποιηθει ή λογω παθογενειας ή λογω οτι δεν το δεχονται τα κεντρα μεταμοσχευσεων και ουτως ή αλλως βρισκουμε μοσχευμα απο τη δημοσια τραπεζα πλεον πολυ σπανια ακους καποιο παιδακι να πρεπει να φυγει στο εξωτερικο για τετοια μεταμοσχευση, γινονται εδω με μεγαλη επιτυχια και υπαρχουν βλαστοκυτταρα για να χρησιμοποιηθουν.

Geia sou xamogelaki,

to keimeno sou omologw to diabasa me poly endiaferon kai espeysa na epikoinwnhsw kai me thn idiwtikh trapeza fylaxhs (Cryobanks sto Iasw)paroti eixa paei kai proswpika otan ekana to Doppler na dieykrinhsw kapoia pragmata. Eimai akoma anapofasisth kai enhmerwnomai synexws gia to thema:

Ayto pou anafereis gia thn metamosxeysh oti den exei nohma na ginei apo to idio paidi ston eayto tou isxyei sthn periptwsh pou h astheneia brisketai sto DNA tou kai einai logiko. yparxoun omws xiliades morfes astheneiwn aimatos ktl....pou einai EPIKTITES, emfanizontai dhladh me thn parodo twn xronwn xwris na yparxei genetikh prodiathesh. ayto dieykrinizetai otan noshsei to atomo....ama loipon - o mh genoito- anhkei kapoios sth deyterh kathgoria, exei amesh prosbash sta blastokyttara tou (otan ta xei fylaxei idiwtika), ama anhkei sthn prwth, tote outws h allws apeythynetai sth dhmosia kai anamenei th seira tou gia symbato doth

twra ayto pou anafereis gia to oti ta ethnika kentra metamosxeyshs ARNOUNTAI na xrhsimopoihsoun ta blastokyttara twn idiwtikwn trapezwn....edw thelei kai allo psaximo. sthn Cryobanks arnountai oti symbainei kati tetoio - twra tha mou peis mporei kai na to aposiwpoun-pou de nomizw- me "diabebaiwsan" omws pws POTE den exei dhmiourghthei thema me goneis pou o giatros pou tha probouse sthn epembash phre ta fyllagmena blastokyttara. ennoeitai oti gia metamosxeysh sto exwteriko h se idiwtika kentra de tithetai zhthma...ta dexontai ta blastokyttara.to thema einai ti ginetai sta ellhnika dhmosia kentra metamosxeyshs.....ayto thelei akoma dieykrinhsh...

oso gia to kostos toulaxiston h Cryobanks sto Iasw einai apolyth: 2000 E fylaxh, kai syllogh kai aparaithtes exetaseis sth mana....oute Cent parapanw.....

eimai kai gw mperdemenh...ti na pw....einai dyskolh apofash opws kathe apofash pou xei na kanei me themata ygeias kai dh twn paidiwn!!!!!!

ayto dystyxws pou de mou aresei einai oti h dhmosia trapeza DE dinei thl.plhrofories, sou lene na pas ekei proswpika...kai gia mena pia sto mhna mou einai dyskolo....tha eprepe na to xa psaxei nwritera pio ektenws....

filika

Ασχετα με το απαραδεκτο (!!!) συμβαν εδω, εχω να δωσω μια συμβουλη σε οσους ειναι να δωσουν τα βλαστοκυτταρα στη δημοσια τραπεζα, να περασουν απο εκει και να μην ακουσουν απλα αυτα που τους λενε αλλα να δουν και λιγο τις εγκαταστασεις κλπ. Εμεις απο την αρχη ειμασταν ετοιμοι να το δωσουμε στην Δημοσια, αλλα οταν πηγαμε εκει αλλαξαμε γνωμη.

Πρωτον, δεν εχεις κανενα προνομιο σαν δοτης (πχ να εμπαινες πρωτος στη λιστα αν χρειαστεις μεταμοσχευση) αλλα εισαι στην ιδια μοιρα με καποιον που δεν ειναι.

Δευτερον, μεγαλο μερος των βλαστοκυτταρων, τα βγαζουν ανεπαρκη, ενω σε ιδιωτικες μεν αλλα ελεγχομενες απο το κρατος (πχ σε Αγγλια, Γερμανια) οπου σου δινουν γραπτα το αποτελεσμα και συνεπως ειναι υπολογοι δεν ειναι τετοιο το ποσοστο. Απλα βλεποντας τις εγκαταστασεις εδω, αναρωτηθηκαμε τί τα κανουν οταν τα βγαλουν σκαρτα και πως μπορει καποιος να το ελεγξει αυτο...

Τριτον, ηθελαν να συμπληρωσουμε φορμα με στοιχεια για τους γονεις που θεωρησα απαραδεκτα και στη καλυτερη περιπτωση, αχρηστα για τον σκοπο, οπως...τη θρησκεια των γονεων!!!!

Δεν τα δωσαμε και σε καμμια ιδιωτικη στην Ελλαδα γιατι μερικα νοσοκομεια δεν αποδεχονται το μοσχευμα μετα, αν δεν εχει ειδικη αδεια η εταιρεια (μερικες απο αυτες, εμφανιζονται ως απλα μικροβιολογικα εργαστηρια, ψαξτε το)....

Τελικα τα δωσαμε σε μια εταιρεια στο εξωτερικο που ελεγχεται απο το κρατος. Δεν λεω που και ποια για να μην κανω διαφημιση μεν, αλλα και επειδη φυσικα δεν εχω ιδεα...αν ηταν ορθη η αποφαση μου και ελπιζω ποτε να μην χρειαστει να το εξετασω αυτο!

Γενικα δεν θεωρω δοκιμη την αντιπαραθεση μεταξυ μελων του φορουν παντως γι αυτο το θεμα, η αληθεια ειναι οτι κανενας δεν μπορει να γνωριζει ποια αποφαση ειναι σωστη σημερα...το πως θα εξελιχθει η ερευνα σε αυτον τον τομεα δεν μπορει να τον προβλεψει κανενας με σιγουρια. Απλα ο καθενας μας κανει αυτο που του φαινεται καλυτερο και ο Θεος βοηθος.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι έχει ξεφύγει λίγο η συζήτηση με την έννοια ότι βλέπω να καταλήγουν να απολογούνται όσοι έδωσαν για το λόγο που αποφάσισαν να δώσουν και αυτοί που δεν έδωσαν για την "τσιγκουνιά" που έδειξαν!!!!!!!!!!!!!

Νομίζω ότι είναι πολύ προσωπικό θέμα αν αποφασίσεις να δώσεις ή να μη δώσεις και σωστή απάντηση δεν υπάρχει.

Ας μην αναλωνόμαστε λοιπόν σε αυτό αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να αρκεστούμε στις εμπειρίες μας σχετικά με την εξυπηρέτηση, τις εγκαταστάσεις, τις τιμές κλπ................

Θα συμφωνήσω με το bizeli.

Πρν δύο χρόνια έκανα δωρεά στην Ακαδημία Αθηνών και το ίδιο σκοπεύω να κάνω και τώρα γιατί και εγώ είχα διαβάσει ότι αναφέρει και το bizeli. Βέβαια μια κοπέλα μου έδωσε μια διάσταση που δεν είχα σκεφτεί και πραγματικά την θεωρώ λογική. Από την στιγμή που όλες αυτές οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν ελέγχονται ούτε έχουν άδεια από κανέναν επίσημο εθνικό φορέα αλλά είναι εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Νομικά πως διασφαλίζει κάποιος το απόρρητο των πληροφοριών του γενετικού υλικού που βρίσκεται εκτεθειμένο στον οποιοδήποτε? Ποιος μας λέει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δουν την συμβατότητα σε ανθρώπους που έχουν δύναμη και δεν διστάζουν να αγοράζουν όργανα παράνομα από παιδιά σε τριτοκοσμικές χώρες? Είναι ανατριχιαστικό εαν κανείς αναλογιστεί ότι όλες αυτές οι πληροφορίες είναι εκτεθειμένες.

Επίσης σε ένα φυλλάδιο μιας τέτοιας εταιρείας που βρίσκεται και σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτηριο διάβασα ότι το ίδιο το άιμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ίδιο άτομο.

Ο περισσότερες αρρώστειες που μπορεί να γιατρέψει το αίμα αυτό οφείλονται σε ανωμαλίες που βρίσκοντάι καταγεγραμμένες στο ίδιο το dna γι' αυτό και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ίδιο το παιδί αλλά για τα αδέλφια του ή μέλη της οικογένειάς του. Οι ασθένειες που αναφέρουν κάποιες κοπέλες όπως για τον διαβήτη μπορούν ίσως να θεραπευτούν αφού οφείλονται σε λάθος alarm του ανοσοποοιητικού. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι το ανοσοποιητικό είναι προβληματικό απλά για κάποιο λόγο δίνει λάθος συναγερμό και πολεμάει τον ίδιο του τον ευατό.

Ενας Ελληνας γιατρός στην Αμερική θεράπευσε έναν μεσήλικα που είχε υποστεί εμφράγματα παίρνοντας βλαστικά κύτταρα από την σπονδυλική του στήλη και διοχετευοντάς τα στην καρδιά στα σημεία που είχε υποστεί βλάβη. Τα κύτταρα αυτά με το που μπήκαν στην καρδιά άρχισαν να μιμούνται τα κύτταρα της καρδιάς και ο μύς ανανεώθηκε. Η επέμβαση αυτή έγινε στην Βραζιλία γιατί δεν μπορούσε στην Αμερική αφού όλα αυτά είναι πειραματικά και δεν επιτρέπονται.

Τέλος ένα ερώτημα που γεννιέται σε εμένα και το έκανα σε όλες τις εταιρείες όταν έψαχνα είναι το εξής: εαν χρειαστεί να πάρω αυτά τα κύτταρα για να σωθεί το παιδί μου η Ελλάδα έχει την γνώση και την τεχνολογία για να κάνει τέτοιου είδους επεμβάσεις? Και αν δεν γίνονται στην Ελλάδα αλλά για παράδειγμα στην Αμερική και πρέπει να πάει κάποιος εκεί ποιος αναλαμβάνει να στείλει το αίμα στο Νοσοσκομείο εκεί (οι περισσότεροι είπαν ότι την ευθύνη την αναλαμβάνουν οι γονείς). Πόσο αντέχει αυτό το αίμα για ένα ταξίδι 10 ωρών? και ποιος αλήθεια από εμάς θα μπορούσε να αντέξει τα έξοδα μιας τέτοιας επέμβασης και μάλιστα πειραματικής στο εξωτερικό? Νομίζω ότι προτιμότερο είναι να κάνουμε ένα πρόγραμμα υγείας που να καλύπτει 100% το εξωτερικό για το παιδί μας σε κάποια μεγάλη εταιρεία που να έχει πίσω της το Δημόσιο.

k4xS.jpg

Μπάμ εκανε απο χιλιομετρα...

Συμφωνω για τις ιδιωτικες τράπεζες γιαυτο και εγω εδωσα βλαστοκυταρα στο δημοσιο οργανισμό...:)

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Νομίζω ότι προτιμότερο είναι να κάνουμε ένα πρόγραμμα υγείας που να καλύπτει 100% το εξωτερικό για το παιδί μας σε κάποια μεγάλη εταιρεία που να έχει πίσω της το Δημόσιο.

Μελινα οταν λες προγραμμα υγειας, εννοεις να κανεις συμβολαιο σε καποια ασφαλιστικη εταιρεια?

Διαβασα ολα αυτα που γραφετε και αυτα που εχουν καταγραφει στο forum περι βλαστοκυτταρων, και εχω καταληξει και εγω στα ιδια συμπερασματα με εσας οτι δηλαδη :

1) Δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο το ιδιο το παιδι.

2)Οι ελληνες γιατροι δεν αναλαμβάνουν να κανουν μεταμοσχευσεις απο ιδιωτικες εταιρειες, που σημαινει οτι πρεπει να τρεχεις στο εξωτερικο με οτι αυτο συνεπαγεται (αβαστακτα εξοδα, αγωνια ξενου τοπου, ταλαιπωρια κ.α.)

3) Οταν το παιδι η ο ενηλικας ειναι πανω απο καποιο ορισμενο βαρος, τα βλαστοκυτταρα που συλλεγονται στη γεννηση δεν επαρκουν.

Ειχα αρχισει λοιπον να σκεφτομαι για δωρεα στη δημοσια τραπεζα, πηγαινοντας ομως στο γιατρο μου χθες μου ειπε πως ολα ειναι θεμα πορτοφολιου, αν τα εχεις πας στα ιδιωτικα , αν δεν τα εχεις τα κανεις δωρεα.

Ρωτησα αυτα που παραθετω παραπανω και μου ειπε πως πρεπει να σκεφτομαι μελλοντικα, μην κοιταω τι επικρατει τωρα , αλλα να δω το μελλον, οπου ολα εξελισσονται. Στο ερωτημα οτι δεν μπορει το παιδι για λευχαιμια πχ να τα χρησιμοποιησει μου ειπε πως δεν ειναι μονο για λευχαιμιες, και πως αν μας τυχει αυτη η περιπτωση απλα μπαινουμε στη λιστα της δημοσιας τραπεζας!!!!! Και ρωταω εγω τωρα, τα χρηματα που εχω θα δωσει στην ιδιωτικη δεν θα πανε χαμενα σε μια τετοια περιπτωση και ουσιαστικα δεν θα με εχουν κοροϊδέψει??????

Τι να πω ρε παιδια ειναι απιστευτο μπερδεμα!!!!!

Εψαξα και βρηκα ενα προεδρικο διαταγμα για τις τραπεζες ιστων προς μεταμοσχευση , οπως αυτο λεει, που ουσιαστικα οριζει νομοθετικο πλαισιο. Αναφερεται ομως μονο για δωρεα, πουθενα για ιδιωτικες τραπεζες!!!

Το λεω αυτο γιατι μερικες ιδιωτικες υποστηριζουν πως υπαρχει νομοθετικο πλαισιο στην Ελλαδα, και αναφερονται στο συγκεκριμενο προεδρικο διαταγμα.

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! Δεν ξερω τι να κανω???????:confused::confused::confused::confused::confused:

1260345600.jpg

Kορίτσια πραγματικά τελικά όσο περισσότερα μαθαίνεις και ακούς, τόσο περισσότερο μπερδεύεσαι!!

Λίζα Ν. το βρίσκω και εγώ απαράδεκτο το γεγονός οτι για τη δημόσια τράπεζα πρέπει να συμπληρώσεις προσωπικά στοιχεία όπως θρησκεία κλπ. Δηλαδή αν αρνηθείς να απαντήσεις, αρνούνται και αυτοι τη δωρεά; Πολύ θα ήθελα να το μάθω αυτό γιατί εν έτει 2009 είναι αδιανόητο να υπάρχει ερωτηματολόγιο με προσωπικά δεδομένα.¨

Επίσης και ενώ εμείς τείνουμε προς τη δωρεά, μας προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι το DNA του μωρού μας θα βρίσκεται στα χέρια του καθενός.. μπορείς να κάνεις τρελές σκέψεις πάνω σε αυτό... απλά επειδή είναι κάτι που δεν μπορούμε να το μάθουμε προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε το χειρότερο!

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Έλληνες γιατροί να αρνηθούν πιθανή μεταμόσχευση από βλαστοκύτταρα ιδιωτικών τραπεζών... Είναι σίγουρο βρε κορίτσια αυτό;

Διαφημίσεις

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Έλληνες γιατροί να αρνηθούν πιθανή μεταμόσχευση από βλαστοκύτταρα ιδιωτικών τραπεζών... Είναι σίγουρο βρε κορίτσια αυτό;

Η νομοθεσία απαγορεύει κάτι τέτοιο. Αν τα βλαστοκύταρα είναι η μεθοδος θεραπείας, τότε υποχρεούται οποιοσδήποτε γιατρός και οποιοδήποτε νοσοκομέιο να δεχτεί τα βλαστοκύταρα είτε είναι από ιδιωτική τράπεζα, είτε ακόμη από έμβρυικό πλακούντα συγγενικού μέλους.

Το θέμα είναι αν κάποια νοσοκομέια, δημόσια ή ιδιωτικά μπορούν να κάνουν τη μεταμόσχευση.

εγω απο την αλλη κοριτσια δεν περιμενω απο τους γιατρους να παρουν το μερος της δημοσιας τραπεζας γιατι σε οποιο ιατρειο και να πας εχει διαφιστηκα φιλαδια απο ιδιωτικες τραπεζες αλλα κανενα απο την δημοσια.αυτο δεν λεει κατι;και μονο που το παιδι δεν μπορει να χρησιμοποιησει τα ιδια του τα βλαστοκυταρρα και θα πρεπει να στραφει στην δημοσια τραπεζα δεν φτανει;εγω θεωρω εγωιστικο να περιμενουμε καποιοι να δωρησουν για να τα παρουμε εμεις αν τα εχουμε αναγκη αλλα τα δικα μας να τα κραταμε κλειστα καπου και στο τελος αφου (θεου θελοντος) θα ειναι αχριστα σε εμας να μην βοηθηθει καποιος που τα εχει αναγκη.ο καθενας βεβαια πραττει οπως θεωρει σωστα για την οικογενεια του.

εγω απο την αλλη κοριτσια δεν περιμενω απο τους γιατρους να παρουν το μερος της δημοσιας τραπεζας γιατι σε οποιο ιατρειο και να πας εχει διαφιστηκα φιλαδια απο ιδιωτικες τραπεζες αλλα κανενα απο την δημοσια.αυτο δεν λεει κατι;και μονο που το παιδι δεν μπορει να χρησιμοποιησει τα ιδια του τα βλαστοκυταρρα και θα πρεπει να στραφει στην δημοσια τραπεζα δεν φτανει;εγω θεωρω εγωιστικο να περιμενουμε καποιοι να δωρησουν για να τα παρουμε εμεις αν τα εχουμε αναγκη αλλα τα δικα μας να τα κραταμε κλειστα καπου και στο τελος αφου (θεου θελοντος) θα ειναι αχριστα σε εμας να μην βοηθηθει καποιος που τα εχει αναγκη.ο καθενας βεβαια πραττει οπως θεωρει σωστα για την οικογενεια του.

Οι γιατοί έχουν πληροφορίες για τις ιδιωτικές, επειδή οι ιδιωτικές πήραν τα πόδια τους και πήγαν και άφησαν φυλλάδια. Οι δημόσιες απλά δεν το έκαναν. Το ότι δε μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τα βλαστοκύταρα του, είναι παραπληροφόρηση. Κάποιες ασθένειες δεν θεραπέυονται...τουλάχιστον προς το παρόν. Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτές οι ασθένειες. Θα στο επιβεβαιώσουν πολλοί γιατροί.

Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, για το ότι είμαι εγωίστρια που κανω κάτι τέτοιο, δεν θα απαντήσω. Ήδη με έχεις χαρακτηρίσει ( και εύχομαι αυτό να σε κάνει να νιώθεις καλύτερη), έχεις κατασταλλάξει για το τι είναι σωστό, οπότε ποιός ο λόγος να συζητήσουμε???

Μπορώ να συζητησω με οποιαδήποτε κοπέλα έχει διαφορετική άποψη, να ανταλλάξουμε αυτά που γνωρίζουμε μήπως και οι δυο μάθουμε κάτι παραπάνω, τίποτα παραπάνω.

Οι γιατοί έχουν πληροφορίες για τις ιδιωτικές, επειδή οι ιδιωτικές πήραν τα πόδια τους και πήγαν και άφησαν φυλλάδια. Οι δημόσιες απλά δεν το έκαναν. Το ότι δε μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τα βλαστοκύταρα του, είναι παραπληροφόρηση. Κάποιες ασθένειες δεν θεραπέυονται...τουλάχιστον προς το παρόν. Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτές οι ασθένειες. Θα στο επιβεβαιώσουν πολλοί γιατροί.

Όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι, για το ότι είμαι εγωίστρια που κανω κάτι τέτοιο, δεν θα απαντήσω. Ήδη με έχεις χαρακτηρίσει ( και εύχομαι αυτό να σε κάνει να νιώθεις καλύτερη), έχεις κατασταλλάξει για το τι είναι σωστό, οπότε ποιός ο λόγος να συζητήσουμε???

Μπορώ να συζητησω με οποιαδήποτε κοπέλα έχει διαφορετική άποψη, να ανταλλάξουμε αυτά που γνωρίζουμε μήπως και οι δυο μάθουμε κάτι παραπάνω, τίποτα παραπάνω.

aleca μαλλον με παρεξηγησες γιατι εγω δεν απαντησα προσωπικα στο δικο σου μηνυμα αν ηταν θα το εβαζα σε παραθεση.εγω μιλησα γενικα και Δ Ε Ν χαρακτηρησα εσενα εγωιστρια και συγνωμη αν το πηρες ετσι δεν συνιθηζω να χαρακτηριζω ατομα πυ δεν γνωριζω.ολα οσα εγραψα εινα δικη μου αποψη και γι'αυτο στο τελος εγραψα οτι ο καθενας πραττει οπως θεωρει καλυτερα για την οικογενεια του.δεν εχω επικοινωνησει ακομη με την δημοσια τραπεζα αν το κανω και δεν μεινω ευχαριστημενη θα σε θυμηθω.παντως πραγματικα με παρεξηγησες και παλι συγνωμη

anouka καλό θα ήταν να ρωτήσεις τον γιατρό σου αφού πρέπει να σκεφτείς το μέλλον να σου πει ποιες ακριβώς ασθένειες είναι αυτές που μελετά η ιατρική αυτή την στιγμή ότι θα μπορέσουν να θεραπευτούν στο μέλλον. Δεύτερον ποιες είναι οι αποδεδειγμένα θεραπέυσιμες δηλασή έχουν γίνει τέτοιες στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκαν τα βλαστικά του ίδιου του παιδιού? Πάντως θα συμφωνήσω με την aleca απόλυτα στο ότι μπορεί να επιτρέπεται να γίνονται εδώ εγχειρήσεις χρησιμοποιώντας βλαστικά από ιδιωτικές αλλά το θέμα είναι ποιος θα τις κάνει υπάρχει εδώ η τεχνογνωσία, τα μέσα, η εκπάιδευση κλπ? όσο για τις ετιαρείες που λένε πως έχουν άδεια ας δείξουν την άδεια που έχουν πάρει από το Υπουργείο Υγείας γιατί οι ξένες έχουν άδεια από τα Τοπικά Υπουργεία Υγείας και από φορείς όπως ο ΕΟΦ. Και μην σας δείξουν το ISO που έχουν πάρει από καμιά δημόσια εταιρεία πιστοποίησης δεν έχει καμία σχέση. Δεν λέει τίποτα. Τις δικές μου ερωτήσεις πάντως όταν είχαν έρθει εκπροσωποί τους στο σπίτι δεν μπόρεσαν να τις απαντήσουν και όταν ζήτησα συμβόλαιο έδωσε μόνο μια υπόδειγμα (αυτή φυλάσσει τα κύτταρα στην Αγγλία) οι άλλες δεν ήξεραν τι να απαντήσουν. Στο συμβόλαιο που είδαμε μαζί με τον δικηγόρο μου έγραφε ότι σε περίπτωση που πτωχέυσει η εταιρεία ή συμβεί οτιδήποτε η εταιρεία θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον πελάτη και να τον ενημερώσει για το γεγονός. Προσέξτε θα προσπαθήσει όχι είναι υποχρεωμένη να σε βρεί. Εαν δεν σε βρουν αντίος και όταν τους ρωτησα ωραία και τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση είπε ότι θα συστήσουν άλλη εταιρεία ή την ντόπια δημόσια ώστε να τα μεταφέρεις με δικά σου έξοδα εκεί. Στην Ελλάδα δε σου λένε ότι εαν συμβεί κάτι θα τα μεταφέρουν στην Δημόσια εκεί δηλάδή που τα δωρίζεις και μόνος σου. Για την Δημόσια τράπεζα ωστόσο δεν έχω πάει αλλά δεν περιμένω και τα καλύτερα (για την Ελλάδα μιλάμε). Υποτίθεται ότι εαν συμβεί οτιδήποτε έχεις προτεραιότητα σε όλες τις λίστες του κόσμου, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έχω μιλήσει μαζί τους θα το ψάξω εντός των ημερών.

Τι να πω κορίτσια καταφέρανε για μια ακόμη φορά σε αυτήν την χώρα να μας βάλουν στο τρυπάκι χρησιμοποιώντας την ευαισθησία μας στο θέμα των παιδιών μας. Πάντως μας τον εκμεταλεύονται που μας εκμεταλεύονται, αν είναι κάποιες να αγχώνονται και να προβληματίζονται ας τα δώσουν. Το ωραίο είναι πως έβλεπα στον Σκαι πόσο κόστισαν οι γεννες στις διάσημες στάρ του Χόλιγουντ σε μια φημισμένη κλινική και έλεγε τις τιμές που κόστισε η παραμονή στην κλινική γύρω στις 7000 δολάρια δηλα΄δη λιγότερο από τις σουίτες των δικών μας καταλαβαίνετε τώρα.

Για να επανέλθω στα βλαστικά Προσωπικά έκανα μια ασφάλεια υγείας σε μια ασφαλιστική εταιρεία Δημόσιας τράπεζας για το παιδί όταν γεννήθηκε. Το ασφάλισα για πολύ μεγάλο ποσό στην Αμερική και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα φυσικά. Τέτοιο που δεν θα μπορούσα να καλύψω με κανέναν τρόπο εαν χρειαζόταν και ελπίζω να μην το χρησιμοποιήσω ποτέ.

Το έκανα επίσης γιατί η διπλανή μου που έχουμε άριστες σχέσεις είναι ασφαλίστρια στην συγκεκριμένη εταιρεία και έχει φυσικά για όλη την οικογένεια της πακέτο υγείας. Πριν τρία χρόνια ενώ ήμουν έγκυος στο παιδάκι μου ο άντρας της είχε ένα τροχάιο πολύ σοβαρό και είχε εγκαύματα μεγάλο βαθμού. Τον πήγαν σε μεγάλο Νοσοκομείο και πλαστικός χειρουργός που κάλεσε για να τον δεί εκτός της είπε ότι το νοσοκομείο δεν θα προέβαινε σε αποκατάσταση με μοσχέυματα και ήταν κρίμα γιατί είναι νέος και θα είχε προβλήματα έτσι τον πήρε και τον πήγε στο Υγεία. Του κάνανε πολλά χειρουργεία και μεταμοσχεύσεςι και έκατσε 40 ημέρες σε μονόκλινο. όλο το πακέτο κόστισε 50.000 ευρώ ποσό που δεν θα μπορούσε να καλύψει αλλιώς.

Πάντως πιστεύω ότι αυτοί που μπορούν να δώσουν καλύτερα απαντήσεις σε αυτά τα θέματα είναι οι παιδίατροι και όχι οι γυναικολόγοι.

k4xS.jpg

[quote=citron;385955.................

Εχω μιλσει με 3 καθηγητες Πανεπιστημιου και ολοι εχουν απορρίψει την χρηση βλαστοκυτταρων οπως τουλαχιστον γινεται σημερa...............

καλησπέρα. ο θείος μου ο οποίος είναι και γυναικολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου όταν όντας σε ενδοιαφέρουσα τον ρώτησα την γνώμη του για τα βλαστοκύταρα μου είπε οτι είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για το παιδί μου. Οντας θείος μου αντιλαμβάνεται κανείς οτι ούτε πληρώθηκε απο εμένα ούτε συμφέροντα αλλα είχε. και στην τελική για να το εκλαϊκεύσω ΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 1800 ΕΥΡΩ ΠΕΤΑΜΕΝΑ!!! γιατί αν δεν είναι, εγω θα είμαι μια δύστυχη μητέρα κια το παιδί μου ένα άρρωστο παιδί. και πως να το πω βρε παιδια (πραγματικά χωρίς καμιά διάθεση να προσβάλω κανεναν) μου φαίνεται μεγαλη κοροϊδία και ολίγον ...τσιγκουνια να δίνω 1500-1800 ευρω για κρεβατακι και αλλαξιέρα και να μην δίνω για τέτοια ζητήματα. επίσης πριν μείνω έγκυος είχα παρακολουθήσει ενα ντοκυμαντερ που έδειχνε έναν γερμανο 45-50 ετων στον οποίο είχαν χρησιμοποιηθεί βλαστοκύταρα για κάποιο προβλημα στην καρδιά με μεγάλη επιτυχία και 2 κοριτσάκια απο την Σουηδία 19-20 ετων με απο παραπληγία απο τροχαίο που με την βοηθεια των βλαστοκυτάρων αρχισαν να κουνουν τα ατροφικά τους ποδαράκια μέσα στο νερό (πραγματικα συγκλονιστικες εικόνες) Θελω να πω μη πιανουμε μονο τους καρκινους υπαρχουν δυστυχως και άλλα:|

...ξέρω όμως ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ βλαστοκύτταρα και ούτε πρόκειται!

και όμως πρσφατα (μεσα με τέλη Σεπτεμβρίου) εγινε χρήση βλαστοκυταρων σε ενα κοριτσάκι που γεννηθηκε την ίδια χρονια με την δικιά μου (2006) δεν θυμαμαι ακριβως την περίπτωση παντως δεν ήταν καρκίνος και είχε μεγάλη επιτυχία! (μακάρι για το παιδάκι) είδες "εμβολιαστούλα" :D μαμα που τελικά δεν ελεγαν τοοοοσαααα ψεματα??? εγω παντως οταν το ακουσα συγκινήθηκα και για το κοριτσάκι και για την μανούλα και τον μπαμπουλι του που δεν χρειάστηκε να βγει στην τηλεόραση και να παρακαλάει για εθελοντές δωρητές αιμοπεταλίων και να κρέμεται η υγεία του παιδιού της απο την διάθεση ή οχι του συμβατού δότη να προσφέρει ή να δεί το ματς!!!

2) Πως μπορεί να είναι ήσυχη η μητέρα από την επαρχία που θα τα στείλει ότι θα φτάσουν στον προορισμό τους έτσι όπως πρέπει, θα τα παραλάβουν την ώρα που πρέπει και θα κάνουν τη διαδικασία όπως πρέπει; Π.Χ Γεννάω ξημερώματα Σαββάτου, πώς θα είμαι σίγουρη ότι η εταιρεία τα παρέλαβε και τα κατέψυξε σωστά και γρήγορα; Αυτά δε φθείρονται, όπως τα υπόλοιπα γεννητικά υλικά που στέλνουν οι γιατροί κάθε ειδικότητας για τις έρευνές τους στα διάφορα ινστιτούτα; Γιατί απ' όσο ξέρω από πανεπιστημιακούς γιατρούς που γνωρίζω και κάνουν έρευνες πάνω σε διάφορα θέματα, ένα μεγάλο ποσοστό των δειγμάτων που στέλνουν καταστρέφονται....

πραγματι εχεις δικιο καταστρέφονται ή ακόμα μπορεί να μολυνθούν. θα σου πω απο την δικιά μου εμπειρία (2006). μετα απο λιγες ημέρες ?εβδομάδες ? (δεν καλο θυμάμαι) μας έστειλαν ενα χαρτί οτι τα βλαστοκύταρα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και διχως αλειώσεις. Μετα παλι απο λιγο καιρό άλλο χαρτί οτι έγιναν οι εξετάσεις και είναι καλο το δείγμα κια οτι τωρα πια θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. και οταν πια έγινε και αυτο παλι μας έστειλαν χαρτι και τοτε εξοφλήσαμε το ποσο. ελπίζω να σε βοήθησα :-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...