Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Τελικά το επίδομα τοκετού το παιρνουμε αν γεννήσαμε σε ιδιωτική κλινική μη συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ; Σήμερα στο ΙΚΑ μου είπαν ότι δεν το δικαιούμαι!!!

εγω γέννησα στο Ρεα 11.02.2012 κια το πήρα.Είναι μη συμβεβλημένο και το έδωσαν κανονικά. Το επίδομα καισαρικης δεν πηρα γιατι καταργηθηκε απο 01012012 μου ειπαν

Διαφημίσεις

Το επίδομα κύησης και λοχείας του ικα το παίρνεις βάσει της κλιμακας του ικα που ανήκεις και υπολογίζεται αυτό βάσει του μισθού που πήρες τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του έτους που μας πέρασε. Αν πχ. είχες τον Νοέμβριο 1600μεικτά θα πάρεις περίπου 1800Ε επίδομα κύησης, 2000επίδομα λοχείας και 900τοκετου (αν γεννήσεις σε ιδιωτικό μη συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ). Ωστόσο αν ο εργοδότης συνεχίσει την ενεργή σχέση μαζί σου θα πάρεις και ένα συμπλήρωμα από τον ΟΑΕΔ και έπειτα το επίδομα μητρότητας για 6 μήνες. Αλλά πρέπει να φάινεσαι με πλήρη απασχόληση για τις τιμές που σου έστειλα και είναι στο περίπου.Τις κλίμακες τις είχε αναφέρει μια κοπέλα παλιότερα, αλλά δεν θυμάμαι που.

Και αν τον περασμενο Νοεμβριο και Δεκεμβριο δεν δουλευες και επαιρνες ταμειο ανεργιας οπως εγω ας πουμε συμφωνα με ποιο μισθο τα υπολογιζουν?

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Και αν τον περασμενο Νοεμβριο και Δεκεμβριο δεν δουλευες και επαιρνες ταμειο ανεργιας οπως εγω ας πουμε συμφωνα με ποιο μισθο τα υπολογιζουν?

Για αυτή την περίπτωση η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι τι υπολογίζεις. Αύριο ή μεθαύριο θα πάω στο ικα για κατι δικά μου και αν θυμηθώ θα ρωτήσω να σου πω ακριβως.

Τις ημέρες που είναι οι άδειες του ικα τα πέρνεις από το ικα αλλά μη νομίζεις ότι είναι κανονικά. Τα υπολογίζεις μόνο ουσιαστικά για συντάξιμα. Υπάρχει ειδικό καθεστώς για τα ένσημα σε αναρρωτικές κτλ.... Το 6μηνο είναι χωρίς ένσημα, αλλά και εκεί σου σφραγίζουν παλαιότερα ένσημα που έχεις και τα πέρνεις συντάξιμα.(Τουλάχιστον έτσι τα θυμάμαι από εμένα που τα ρώτησα πριν από 2-3 μήνες, αλλά όλα αλλάζουν απ' ότι καταλαβαίνεις.)

Παρακαλώ θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό με τα ένσημα αν γνωρίζετε. Γέννησα 26/2/2012 και από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά, που είχα αναρρωτική άδεια λόγω αποκόλλησης πλακούντα, δεν μου έχουν βάλει καθόλου ένσημα από το ΙΚΑ (το οποίο με πλήρωνε την περίοδο της αναρρωτικής). Κατόπιν, από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα που ήμουν σε άδεια κυοφορίας και λοχείας (είχα τις 56 μέρες πριν τον τοκετό που δίνει το ΙΚΑ και ύστερα τις 63 μετά τον τοκετό) επίσης δεν μου έχουν βάλει ένσημα από το ΙΚΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι στο ΙΚΑ που ρώτησα και στις παροχές και στα έσοδα και στο μητρώο, ο ένας με στέλνει στον άλλο και τελική απάντηση που μου έδωσαν ήταν ότι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ένσημα! Μα είναι δυνατόν?? :(

Αν κάποια κοπέλα γνωρίζει να μου πει τι ισχύει θα με βοηθούσε πολύ!

Ευχαριστώ

Εγω ειμαι με αναρρωτικη απο τον οκτωβρη λογο εγκυμοσυνης και απο οτι ξερω οχι το ικα δεν βαζει ενσημα.Αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρη την αλλη εβδομαδα που θα παω θα ρωτησω.

Διαφημίσεις

Για αυτή την περίπτωση η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι τι υπολογίζεις. Αύριο ή μεθαύριο θα πάω στο ικα για κατι δικά μου και αν θυμηθώ θα ρωτήσω να σου πω ακριβως.

Ρώτησα σήμερα στο ικα αλλά η κοπέλα δεν μου τα είπε κατανοητά τα πράγματα. Κάτι μου έλεγε για αναλογία εργοδότη τελευταίου μισθού με αναλογία των 450 ευρώ της ανεργία κτλ. Βλακείες μάλλον ήθελε να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα γιατί και εμένα με ξαναστέλνει την άλλη βδομάδα για να τελειώσω τις εκρεμμότητες μου.

Παρακαλώ θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό με τα ένσημα αν γνωρίζετε. Γέννησα 26/2/2012 και από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά, που είχα αναρρωτική άδεια λόγω αποκόλλησης πλακούντα, δεν μου έχουν βάλει καθόλου ένσημα από το ΙΚΑ (το οποίο με πλήρωνε την περίοδο της αναρρωτικής). Κατόπιν, από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα που ήμουν σε άδεια κυοφορίας και λοχείας (είχα τις 56 μέρες πριν τον τοκετό που δίνει το ΙΚΑ και ύστερα τις 63 μετά τον τοκετό) επίσης δεν μου έχουν βάλει ένσημα από το ΙΚΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι στο ΙΚΑ που ρώτησα και στις παροχές και στα έσοδα και στο μητρώο, ο ένας με στέλνει στον άλλο και τελική απάντηση που μου έδωσαν ήταν ότι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ένσημα! Μα είναι δυνατόν?? :(

Αν κάποια κοπέλα γνωρίζει να μου πει τι ισχύει θα με βοηθούσε πολύ!

Ευχαριστώ

σήμερα και εγώ που πήγα τα ίδια μου είπαν. Αλλά όχι ότι δεν θα έχουμε καθόλου ένσημα απλά τα υπολογίζουν με ειδική κλίμακα και τα προσθέτουν στα συντάξιμα. Ένσημα δεν σου δίνουν καθόλου μου είπαν στην αναρρωτική που ξεπερνά τις 25ημέρες το χρόνο.

Ρώτησα σήμερα στο ικα αλλά η κοπέλα δεν μου τα είπε κατανοητά τα πράγματα. Κάτι μου έλεγε για αναλογία εργοδότη τελευταίου μισθού με αναλογία των 450 ευρώ της ανεργία κτλ. Βλακείες μάλλον ήθελε να τελειώνει μια ώρα νωρίτερα γιατί και εμένα με ξαναστέλνει την άλλη βδομάδα για να τελειώσω τις εκρεμμότητες μου.

Τα γνωστα... ξερεις ποσες φορες εχω ρωτησει πραγματα και μου λενε αλλα αντι αλλων? Τελος παντων, σ' ευχαριστω παντως που το θυμηθηκες και ρωτησες!

M1g4p3.png

t7kQp2.png

σήμερα και εγώ που πήγα τα ίδια μου είπαν. Αλλά όχι ότι δεν θα έχουμε καθόλου ένσημα απλά τα υπολογίζουν με ειδική κλίμακα και τα προσθέτουν στα συντάξιμα. Ένσημα δεν σου δίνουν καθόλου μου είπαν στην αναρρωτική που ξεπερνά τις 25ημέρες το χρόνο.

:? πω πω... καταλαβα... ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

• 2 months later...

Κορίτσια θα ήθελα κι εγώ τα φώτα σας γιατί έχω κάποιες απορίες... :?

Επειδή ήμουν με αναρρωτική άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης, το διάστημα αυτό μου κολλάνε ένσημα ή όχι?

Τώρα είμαι στην άδεια λοχείας ( το ζουζουνάκι μας είναι 27 ημερών! :P ). Λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς μου (είμαι βρεφονηπιοκόμος) η κανονική άδεια που πέρνουμε είναι πάντα τον Αύγουστο επειδή κλείνει ο παιδικός σταθμός. Δουλεύω σε Δημοτικό παιδικό σταθμό και παίρνω 3 μήνες άδεια λοχείας και 9 μήνες άδεια ανατροφής. Εγώ πληρώνομαι την κανονική άδεια και το επίδομα αδείας αφού είναι μεσα στο διάστημα της άδειας λοχείας?? (Να τονίσω ότι η αναρρωτική μου ήταν από τις 10/11/2011, δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο...)

Περιμένω απαντήσεις σας για να ξέρω κι εγώ τι να περιμένω απο τη δουλειά μου και τι να μη δεχτώ αν μου πουν κάτι που δεν ισχύει! :wink:

Διαφημίσεις

περνω 46 ευρω την ημερα απο την εταιρια που δουλευω.στο ικα για τις 53 μερες πριν το τοκετο με πληρωσαν με 23 ευρω δηλαδη 53χ23=1300 ευρω και το ιδιο και για τις 64 μερες δηλαδη 64χ23=1500.δηλαδη για τις 117 μερες πριν και μετα τον τοκετο πηρα απο το ικα 2800.απο την εταιρια μου ειπαν οτι την διαφορα απο τα λεφτα του ικα με αυτα που περνω απο την εταιρια θα την παρω απο τον οαεδ.πηγα στον οαεδ σημερα και μου εβγαλαν να παρω 1400 ευρω και οταν τους ζητησα να μου πουν απο που προκύπτει αυτο ποσο αρνηθηκαν να μου πουν.τι δικαιούμαι τελικα απο οαεδ ξερει κανενας;

περνω 46 ευρω την ημερα απο την εταιρια που δουλευω.στο ικα για τις 53 μερες πριν το τοκετο με πληρωσαν με 23 ευρω δηλαδη 53χ23=1300 ευρω και το ιδιο και για τις 64 μερες δηλαδη 64χ23=1500.δηλαδη για τις 117 μερες πριν και μετα τον τοκετο πηρα απο το ικα 2800.απο την εταιρια μου ειπαν οτι την διαφορα απο τα λεφτα του ικα με αυτα που περνω απο την εταιρια θα την παρω απο τον οαεδ.πηγα στον οαεδ σημερα και μου εβγαλαν να παρω 1400 ευρω και οταν τους ζητησα να μου πουν απο που προκύπτει αυτο ποσο αρνηθηκαν να μου πουν.τι δικαιούμαι τελικα απο οαεδ ξερει κανενας;

με κάθε επιφύλαξη νομίζω πως αυτά που παίρνουμε από τον οαεδ είναι η διαφορά που προκύπτει από τα χρήματα που δίνει το ικα για τις 117 μέρες συνολικά με τον μισθό αν δουλεύαμε δηλαδή εαν εσύ πχ έπερνες 1000 μισθό και το ικα για τους 4 μηνες συνολικά σου έδωσε 3500, τα 500 που λείπουν τα παίρνεις από τον οαεδ.

Το θαύμα της ζωής βρίσκεται μέσα μας...

Kαλημέρα και από εμένα!!!! Έχω μια απορία και δεν μπορώ να βγάλω άκρη γι'αυτό απευθύνομαι σε σας εάν γνωρίζετε να μου δώσετε τα φώτα σας. Είμαι έγκυος για 2η φορά, δουλεύω ακόμα στον ίδιο εργοδότη και ενώ μου είχε δώσει στην 1η εγκυμοσύνη το 6μηνο του ΟΑΕΔ τώρα λέει το σταματάει, γιατί γίνεται ένας χαμός μέχρι να ξαναγυρίσει ο κάθε εργαζόμενος στο πόστο του. Και σας ρωτάω τώρα εσάς, είναι δικαίωμά μου το 6μηνο του ΟΑΕΔ ή είναι σε συμφωνία με τον εργοδότη?

Έγινα κι εγώ μανούλααααααααα...

Eleni28 :-)

Όχι δεν νομίω πως είναι σε συμφωνία με τον εργοδότη.Σε συμφωνία μαζί του είναι αν θα πάρεις το μειωμένο ωράριο σε άδεια, όχι το 6μηνο.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Kαλημέρα και από εμένα!!!! Έχω μια απορία και δεν μπορώ να βγάλω άκρη γι'αυτό απευθύνομαι σε σας εάν γνωρίζετε να μου δώσετε τα φώτα σας. Είμαι έγκυος για 2η φορά, δουλεύω ακόμα στον ίδιο εργοδότη και ενώ μου είχε δώσει στην 1η εγκυμοσύνη το 6μηνο του ΟΑΕΔ τώρα λέει το σταματάει, γιατί γίνεται ένας χαμός μέχρι να ξαναγυρίσει ο κάθε εργαζόμενος στο πόστο του. Και σας ρωτάω τώρα εσάς, είναι δικαίωμά μου το 6μηνο του ΟΑΕΔ ή είναι σε συμφωνία με τον εργοδότη?

Δεν έχει κανένα δικαίωμα να το σταματήσει όπως λέει. Εφόσον το αιτηθεις γραπτώς 2 μήνες πριν τότε είναι υποχρεωμένος από το νόμο να στο δώσει.

Κοριτσια, καλημερα! διαβασα διαφορα θεματα αλλά ακρη δεν εβγαλα για το εξης:το δωρο πασχα ποιος μου το πληρωνει, ΙΚΑ ή εργοδοτης;(ημουν σε ασεια λοχειας το Πασχα). Και κατι άλλο: την ετησια αδεια την πληρωνομαι κανονικά, δηλ. ενας μισθος απο τον εργοδοτη;

Καλημέρα. Το δώρο Πάσχα σου το πληρώνει ο εργοδότης,τουλάχιστον σε εμένα έτσι έγινε. Επίσης την ετήσια άδεια δεν θα την πάρεις?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Επίσης την ετήσια άδεια δεν θα την πάρεις?

θα πάρω το 6 μηνο του ΟΑΕΔ, οπότε μετά την άδεια λοχείας, πρέπει να πάρω την άδεια του χρόνου (25 εργάσιμες, αν δεν κάνω λάθος) και μετά να ξεκινήσει το εξάμηνο. Οπότε, γι'αυτές τις μέρες, πληρώνομαι κανονικά, έτσι δεν είναι; ένα μηνιάτικο; (αφού αν τις έπαιρνα μέσα στο χρόνο, θα πληρωνόμουν για τις μέρες που θα έλειπα, έτσι δεν είναι;...)

Η απόλυση σου, είναι παράνομη. Εκτός και αν σου έχει δώσει μισθούς 18μηνων περίπου.

Ήθελε και ο δικός μου εργοδότης να με απολύσει. Και καλα θα εμπαινα ταμείο ενέργειας.

Πάω ΟΑΕΔ και μου λέει ότι δεν δικαιούμαι ταμείο ενέργειας.

Τώρα με έχει αφήσει απλήρωτη και εδώ και κάποιους μήνες μου έχει κόψει τη πρόσβαση στο χώρο εργασίας!

Καλός άνθρωπος....

Έχω μπλέξει με επιθεώρηση εργασίας, συνήγορο του πολίτη και δικηγόρους....

Η απόλυση σου, είναι παράνομη. Εκτός και αν σου έχει δώσει μισθούς 18μηνων περίπου.

Ήθελε και ο δικός μου εργοδότης να με απολύσει. Και καλα θα εμπαινα ταμείο ενέργειας.

Πάω ΟΑΕΔ και μου λέει ότι δεν δικαιούμαι ταμείο ενέργειας.

Τώρα με έχει αφήσει απλήρωτη και εδώ και κάποιους μήνες μου έχει κόψει τη πρόσβαση στο χώρο εργασίας!

Καλός άνθρωπος....

Έχω μπλέξει με επιθεώρηση εργασίας, συνήγορο του πολίτη και δικηγόρους....

Σύμφωνα με την επιθεώρηση εργασίας μια χαρά μπορούν γιατί κλείνουν το κατάστημα.

Ναι σωστά.

Εμάς δεν έχει κλείσει η εταιρεία. Έχει κλείσει τα γραφεία που εργαζομασταν και έχουν εξαφανιστεί.

Ούτε μας πληρώνει, ούτε ταμείο ανεργίας μπορούμε να μπούμε....

Η επιθεώρηση δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Και τώρα κινηται νομικά....

Που μας κατάντησαν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...