Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Βρε κορίτσια εμένα η εξέταση ούρων που έκανα λέει

ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ - ΟΛΙΓΑ (7-10)

ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ -ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ

ΕΠΙΘΗΛΙΑ ΠΛΑΚΩΔΗ -ΟΛΙΓΑ (8-12)

ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ -ΑΡΚΕΤΟΙ

Είναι σημάδι ουρολοίμωξης?? Η μικροβιολόγος μου είπε ότι είναι οκ οι εξετάσεις...

Για τους μικροοργανισμους που ειναι αρκετοι, τι σου ειπε?

3 φορες επαθα ουρολοιμωξη κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης. Πηρα αντιβιωση και συνηλθα. Και πινω παρα πολυ νερο. Τοσο πολυ, που τα ουρα ηταν διαφανα και στην καλλιεργεια δεν ανιχνευοταν μικροβιο...:rolleyes:

Διαφημίσεις

καλημερα!και εμενα εχθες στις καθιερωμενες πια εξετασεις μου βρηκαν πολλα πυοσφαιρια,εκανα και καλλιεργεια και περιμενω τα αποτελεσματα.βεβαια εχω σιγουρα ουρολοιμωξη γιατι εχω πεθανει στο πονο.μην αγχωνεσαι ομως.δεν ειναι κατι το ανησυχητικο..

Λογικά δεν είναι τίποτα ανησυχητικό γιατί τα πυοσφαίρια δεν είναι πολύ ανεβασμένα.

Πάντως ρώτησε σε κάθε περίπτωση και το γυναικολόγο σου. Εγώ είχα πυοσφαίρια 15-18, πήρα αντιβίωση για 10 μέρες αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι το μικρόβιο ήταν πολύ ανθεκτικό γιατί μετά από 1 μήνα παρουσίασα ασυμπτωματική πυελονεφρίτιδα. Ξαναπήρα αντιβίωση και τώρα το μόνο που μου έχουν συστήσει είναι να πίνω άφθονο νερό (πάνω από 2λίτρα τη μέρα), να πηγαίνω συχνά τουαλέτα και να πίνω χυμό cranberry. Ελπίζω να μην ξαναπάθω τίποτε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης (είμαι στην 25η εβδομάδα).

Λογικά δεν είναι τίποτα ανησυχητικό γιατί τα πυοσφαίρια δεν είναι πολύ ανεβασμένα.

Πάντως ρώτησε σε κάθε περίπτωση και το γυναικολόγο σου. Εγώ είχα πυοσφαίρια 15-18, πήρα αντιβίωση για 10 μέρες αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι το μικρόβιο ήταν πολύ ανθεκτικό γιατί μετά από 1 μήνα παρουσίασα ασυμπτωματική πυελονεφρίτιδα. Ξαναπήρα αντιβίωση και τώρα το μόνο που μου έχουν συστήσει είναι να πίνω άφθονο νερό (πάνω από 2λίτρα τη μέρα), να πηγαίνω συχνά τουαλέτα και να πίνω χυμό cranberry. Ελπίζω να μην ξαναπάθω τίποτε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης (είμαι στην 25η εβδομάδα).

Γιατι ειδικα χυμο cranberry?

Γιατι ειδικα χυμο cranberry?

Θεωρείται ότι ο χυμός cranberry έχει προφυλακτική δράση γιατί αποτρέπει την προσκόλληση μικροβίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Αλλά δρα μόνο προφυλακτικά. Εάν έχει ήδη εκδηλωθεί η λοίμωξη, τότε χρειάζεται θεραπεία με αντιβίωση.

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια εμένα η εξέταση ούρων που έκανα λέει

ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ - ΟΛΙΓΑ (7-10)

ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ -ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ

ΕΠΙΘΗΛΙΑ ΠΛΑΚΩΔΗ -ΟΛΙΓΑ (8-12)

ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ -ΑΡΚΕΤΟΙ

Είναι σημάδι ουρολοίμωξης?? Η μικροβιολόγος μου είπε ότι είναι οκ οι εξετάσεις...

Τελικά του γιατρου δεν του φάνηκε τίποτα ανησυχητικό, όλα οκ είπε:D

• 5 εβδομάδες μετά...

Πριν μια εβδομάδα έκανα και εγώ εξετάσεις αίματος και ούρων, όπου βρέθηκε ότι έχω αυξημένα πυοσφαίρια 20-25 και άφθονοι μικροοργανισμοί. Η μικροβιολόγος μου είπε ότι μη το αφήσω γιατί το μικρόβιο μπορεί να προχωρήσει στο έντερο.Ανησύχησα!!!! Πήγα στον γυναικολόγο μου και δεν έδειξε ίχνος ανησυχίας.Μου είπε να πίνω πολύ νερό αυτή την εβδομάδα και αρχές της άλλης να ξανακάνω μια καλλιέργεια ούρων.Με θεραπεία θα περάσει ή θα μείνει αυτό το μικρόβιο?:-(:sad::-(

Πριν μια εβδομάδα έκανα και εγώ εξετάσεις αίματος και ούρων, όπου βρέθηκε ότι έχω αυξημένα πυοσφαίρια 20-25 και άφθονοι μικροοργανισμοί. Η μικροβιολόγος μου είπε ότι μη το αφήσω γιατί το μικρόβιο μπορεί να προχωρήσει στο έντερο.Ανησύχησα!!!! Πήγα στον γυναικολόγο μου και δεν έδειξε ίχνος ανησυχίας.Μου είπε να πίνω πολύ νερό αυτή την εβδομάδα και αρχές της άλλης να ξανακάνω μια καλλιέργεια ούρων.Με θεραπεία θα περάσει ή θα μείνει αυτό το μικρόβιο?:-(:sad::-(

Σου εβγαλαν αντιβιογραμμα? Με την καταλληλη αντιβιωση, φυσικα θα θεραπευθεις.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλήσπερα σε όλους!! Είμαι στην 8η εβδομάδα και κάνοντας εξέταση ούρων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πυοσφαιρίων! 250!! Ολα τα υπόλοιπα της εξέτασης βγαίνουν αρνητικά με κίτρινη χροιά και διαυγής όψη! Καμιά άλλη κοπελιά με παρόμοιο περιστατικό?

Καλήσπερα σε όλους!! Είμαι στην 8η εβδομάδα και κάνοντας εξέταση ούρων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πυοσφαιρίων! 250!! Ολα τα υπόλοιπα της εξέτασης βγαίνουν αρνητικά με κίτρινη χροιά και διαυγής όψη! Καμιά άλλη κοπελιά με παρόμοιο περιστατικό?

ΜΕ τοσα πυοσφαιρια μαλλον θα κανεις και καλλιεργεια ουρων ετσι?????

Μηπως αφησες τα ουρα σου πολλες ωρες εκτος ψυγειου πριν τα πας για εξεταση?

Εγω παντως οταν ειχα πυοσφαιρια 60 ειχα ουρολοιμωξη....

Διαφημίσεις

βρε θα περασει...Μην αγχωνεσαι ειναι δυνατον να μεινει??

• 7 months later...

Κορίτσια ομοιοπαθούσα κ εγώ δυστυχώς...Οι εξετάσεις ούρων έδειξαν

πυοσφαίρια: αρκετά (30-50 κοπ γράφει συγκεκριμένα)

ερυθρά Αιμοσφαίρια: αρκετά (15-30 κοπ) και βακτήρια άφθονα χωρίς αριθμό...

Είμαι στην 8η εβδομάδα και με ενόχλησε πολύ που το έπαθα γιατί δεν ήθελα με τίποτα να πάρω αντιβίωση...:-(:-( Δεν έχω ξαναπάθει ποτέ μα ποτέ τίποτα -όσο κ αν φαίνεται περίεργο ούτε καν κολπίτιδα ή μηκυτίαση- και είναι κρίμα να το πάθω τώρα..Βέβαια απ' ότι έχω καταλάβει μάλλον λόγω εγκυμοσύνης το έπαθα...Συμπτώματα δεν έχω καθόλου κ τυχαία το ανακάλυψα λόγω των κλασικών εξετάσεων που κάνουμε προληπτικά στην εγκυμοσύνη.

Σήμερα πήρα την πρώτη κάψουλα Nelabocin έτσι λέγεται η αντιβίωση, την έχει πάρει κάποια κοπέλα; Οι κοπέλες που έγραψαν παραπάνω είναι εντάξει; Αν θέλουν ας μας πουν πώς εξελίχθηκε κ αν είναι όλα καλά..

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

• 2 months later...

Κορίτσια, έκανα εξετάσεις ούρων και ενώ όλες οι τιμες ήταν φυσιολογικές βρέθηκαν πολλοί μικροοργανισμοί. Έκανα καλλιέργεια και τα πρώτα αποτελέσματα τη βγάζουν θετική και μου μίλησαν για αντιβιόγραμμα. Ωστόσο, δεν έχω καθόλου ενοχλήσεις, ουτε φαγούρα, ούτε τσούξιμο, τίποτα, ούτε έχω ξαναπάθει κάτι παρόμοιο και γενικά προσέχω πολύ με την καθαριότητα. Είναι λέτε ουρολοίμωξη;;Κινδυνεύει το μωρό με τις αντιβιώσεις;;;

a9X0p3.pngmrSbp3.png

• 9 months later...

Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια..Θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τις παλιές..είμαι στη πολύ αρχή της πολυπόθητης εγκυμοσύνης μου, διανύω την 5η εβδομάδα.. εδώ και μέρες έχω κνησμό χαμηλά και αρκετούς μικροοργαμισμούς όταν ουρώ στην τουαλέτα, φαίνεται κάτι σαν σκόνη..Ντρέπομαι να πάρω τον γιατρό νωρίτερα από όταν μου είπε- την Δευτέρα δηλαδή που θα κάνω και την τελευταία χοριακή πριν τον πρώτο υπέρηχο.. Τρώω γιαούρτι, πίνω νερό, σχεδόν κάνω πλύσεις κάτω με γιαούρτι, τι λέτε να κάνω..Να τον πάρω..?

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις

• 3 months later...
  • 1 χρόνο μετά...

Κι γω έκανα γενική ούρων έδειξε 15-20 πυοσφαίρια με αρκετούς μικροοργανισμούς αλλά η καλλιέργεια βγήκε αρνητική. Ξαναέδωσα χτες ούρα. Πως γίνεται αυτό?

eY7sp3.png

v2MFp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...