Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η μανα ενωνει τα παιδια?

Recommended Posts

Εμενα παντως δεν τσακωνονται ακομη γιατι ο μικρος δεν μπορει να τσακωθει...

.

εντυπωσιάστηκα! ο δικος μου τσακωνεται απο 8 μηνων που ηταν στην στρατα!!!! εισαι τυχερη , οταν αρχισει και αυτος θα δεις γλεντια:D

να σας πω δε οτι η κορη μου 10 μερες τωρα εχει δωσει ρεσιταλ!:rolleyes:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα… έχω διαβάσει ένα βιβλίο και σας παραθέτω ένα απόσπασμα που πιστεύω ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο…. Ξέρω ότι στα λόγια είναι όλα εύκολα αλλά…. Ποτέ δεν ξέρεις….!!!!!

Η δημιουργία ισχυρών δεσμών

Ενθαρρύνετε το παιχνίδι

Σεβαστείτε τους κανόνες ιδιοκτησίας: ‘’Αυτό το αρκουδάκι είναι το αγαπημένο του παιχνίδι, όπως είναι για σένα το καπέλο του πυροσβέστη, και κανείς δεν μπορεί να παίξει με αυτό αν δεν τον ρωτήσει πρώτα’’ Να θυμάστε ότι τα παιδιά δέχονται αρκετές φορές πιο εύκολα να περιμένουν τη σειρά τους για να παίξουν ένα παιχνίδι, παρά να το μοιραστούν…

Ενθαρρύνετε το ενδιαφέρον και τη συνεργασία : ‘’Ξέρω ότι αυτό το αυτοκινητάκι είναι δικό σου, όμως ο Κωνσταντίνος είναι πολύ αναστατωμένος. Μπορείς να σκεφτείς με τι άλλο θα του άρεσε να παίξει, ώστε να φτιάξει η διάθεση του?’’

Μιλήστε για τις καλές στιγμές : Ακόμα και τα παιδιά που μαλώνουν συχνά έχουν που και που στιγμές συνεργασίας στο παιχνίδι τους. Εσείς θα πρέπει να προσέχετε αυτές τις στιγμές και να τις σχολιάζετε, αντί να επικεντρώνετε την προσοχή σας στις άσχημες συμπεριφορές.

Αφήστε να ακούγονται όλες οι φωνές :Κάθε παιδί θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του.

Να είστε εποικοδομητικοί :

- Ορίστε το πρόβλημα: ‘’Έχουμε ένα ποδήλατο και το θέλετε και οι δύο’’

- Περιγράψτε τα συναισθήματα τους: ‘’Από ότι φαίνεται, έχετε θυμώσει και οι δύο’’

- Αναζητήστε λύσεις : ‘’Πώς μπορείτε να βρείτε μία λύση που θα σας ευχαριστήσει και τους δύο?’’

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Νομίζω ότι έχει μεγααααλη διαφορά να έχεις 3 παιδιά από το να έχεις δύο...και οι δύο θείες μου που έχουν τρια παιδιά όταν τις είχα ρωτήσει μου είπαν ότι με τα δύο γινόταν χαμός στο σπίτι, με το τρίτο ήταν σα να ισορρόπησαν τα πράγματα....

Δεν ήταν πλεον ενας εναντίον ενος υπήρχε και τρίτο παιδί και τώρα τα μεγαλύτερα είχαν περισσότερα κοινά σημεία!!!

Και μια γνωστή μας που έχει 3 παιδιά αυτό μου είχε πει, στην αρχή δεν το πίστεψα αλλά μάλλον επιβεβαιώνεται!!!

Σε "λαδωσε" ο συζυγος εσενα ? Πες την αληθεια :lol::lol:

Αν κανω 3ο (λεμε τωρα μην το δεσουμε και κομπο :lol::lol:) θα σε κυνηγαω αν το εχω εις τριπλουν :lol::lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δε ξερω αν θα βοηθησει η απαντηση μου, αλλα ενας πολυ ωραιος τροπος να ενωθουν τα αδελφια ειναι το κοινο δωματιο..Να μοιραζονται ενα δωματιο & οχι το καθενα το δικο του, γιατι ετσι αναγκαστικα μοιραζονται και τον ¨αερα¨..Θελουν δε θελουν, θα υπακουσουν στο νομο της αδελφοτητος.

Μιλαω απο εμπειρια & συνειδητοποιησα ποσο λειτουργικο ειναι το συγκεκριμενο ¨κολπο¨, οταν δεν επρεπε πια να μοιραζομαι το δωματιο με τα αδελφια μου.

Μπορει να το κανεις ηδη αυτο, αν ναι, τοτε θα δεις θετικα αποτελεσμα πολυ συντομα..

Στο ιδιο τα εχω και ετοιμαζομαι να τα χωρισω.

Μιλαμε για την απολυτη σφαγη.

"Μαμα. Νυσταζω και δεν με αφηνει να κοιμηθω" ο Βασιλης

"Θα παιξουμε?" Ο Γιαννης

Στις 12 ωρα την νυχτα αυτος ο διαλογος. :shock:

επειδη εχω και εγω φοβερο προβλημα κοντρας και ζηλιας μεταξυ των αγοριων ανεφερα και καπου αλλου αγορασα ενα βιβλιο που με βοηθησε αρκετα siblings without rivalry λεγεται (εμεις για 3ο παιδι δεν παμε με τιποτα!!!!!) και μπορω να πω οτι οι καυγαδες εχουν μειωθει κατα πολυ και προ παντως εγω δεν φωναζω τοσο πολυ πλεον.....

Πες μου οτι υπαρχει και στα Ελληνικα το βιβλιο...

Αν ναι θελω λινκ ΑΜΕΣΑ.:D

Διαφημίσεις

Δυστυχως λυσεις δεν εχω να προτεινω, εμεις ειμαστε ακομα στην αρχη, μονο λιγη τροφη για σκεψη απ την πλευρα ενος παιδιου....

Επειδη εχω ακριβως τις ιδιες σκεψεις (απο την πλευρα ενος παιδιου) γι αυτο και μου ερχεται να τραβαω τα μαλλια μου οταν βλεπω να κανω πραξη οσα τοτε μισουσα (ειναι τοσο περιεργο ρε παιδια να με ακουω να λεω πραγματα που ξερω οτι ειναι λαθος και να το συνειδητοποιω αφου τα εχω πει). Το σφαλμα της συγκρισης ηταν το χειροτερο μου.

Και ξεκιναω:

Προσπαθησα να μιλησω στον Βασιλη οπως ειπε μια κοπελα....τζιφος (ναι ναι αλλα μονο στην θεωρια)

Προσπαθησα να τιμωρησω και τους 2. (ειπαμε ...κανουμε και ..κιες)

Προσπαθησα να βρω κοινο παιχνιδι (η απολυτη αποτυχια . ακομα και η απλη μπαλα μπορει να καταληξει σαν "φονικο" οπλο οταν το ενα ειναι μικρο)

Σφαχτηκαν ακομα και στην πισινα.

Προσπαθησα να τους αφησω να τα βρουν ....α καλα. Ξεκινησε να ριχνει και ο μικρος (αφου ειδε και αποειδε και κανεις δεν βοηθουσε)

Γιατί έχω την εντύπωση ότι όταν μεγαλώσουν λίγο (γίνει ο μικρός 4 – 4 ½ ) θα είναι τα πιο αγαπημένα αδελφάκια… και θα τρίβεις τα μάτια σου? Νομίζω ότι είναι η ηλικία του μικρού που δεν αφήνει περιθώρια να δουλέψεις την σχέση τους!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Πες μου οτι υπαρχει και στα Ελληνικα το βιβλιο...

Αν ναι θελω λινκ ΑΜΕΣΑ.:D

ειναι στα αγγλικα αλλα τα βιβλια της νταντας αμεσου δρασεως κυκλοφορουν και μεταφρασμενα

Και εγω νομιζω οτι θα γινουν τα πιο αγαπημενα αλλα τωρα ειναι τελειως διαφορετικες οι αναγκες τους. ο ενας διαβαζει και γραφει και ο αλλος θελει ταισμα και αλλαγη πανας που λεει ο λογος.

ειναι στα αγγλικα αλλα τα βιβλια της νταντας αμεσου δρασεως κυκλοφορουν και μεταφρασμενα

ξερεις τιτλους; πώς τα ζητας; κανονικα στο βιβλιοπωλειο ως τα βιβλια της νταντας; μη γινουμε και ρεζιλι. εινια πανακριβα;

Διαφημίσεις

ξερεις τιτλους; πώς τα ζητας; κανονικα στο βιβλιοπωλειο ως τα βιβλια της νταντας; μη γινουμε και ρεζιλι. εινια πανακριβα;

περιμενε θα σου πω

οσο για το siblings παιδια νομιζω ειναι για μεγαλουτσικα παιδια

εγω εχω ενα διχρονο κι ενα τετραχρονο

αντε ο μεγαλος....ο μικρος με το μπλα μπλα μπλα τι να καταλαβει???

ελα να το

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=5452095

δεν ειναι ακριβο αλλα και τη σειρα να βλεπεις ειναι καλυτερα

εμεις τη βλεπουμε με τα παιδια και λεει μονος του ποτε καποιος πρεπει να παει για τιμωρια πχ η ποτε καποιος δε φερεται καλα, εχουμε βαλει πινακες επιβραβευσης και τα 53 δαγκωματα τη μερα γιναν 3, και χτες πηγε (ο μεγαλος εννοειται) απο μονος του στο δωματιο του γιατι ηταν ατακτος και μου ζητησε να κρατησω χρονο!!

μπραβο σας, φτου μη σας ματιαξω. εμενα δεν καθεται να δει τηλεοραση, ουτε τον αφηνουμε, αλλα ειναι μιρκος ακομα.

τη νταντα εγω μια φορα την ειδα μονο.

ευχαριστω πολυ για τα βιβλια

μπραβο σας, φτου μη σας ματιαξω. εμενα δεν καθεται να δει τηλεοραση, ουτε τον αφηνουμε, αλλα ειναι μιρκος ακομα.

τη νταντα εγω μια φορα την ειδα μονο.

ευχαριστω πολυ για τα βιβλια

μπορεις να τη δεις ειναι βολικη η ωρα

2 το μεσημερι στο σκαι

Πιστεύω πως η μάνα είναι που δημιουργεί ''διχόνια'' ανάμεσα στα αδέρφια. Τί θέλω να πω...εάν η μάνα δείξει περισσότερη αδυναμία στο ένα παιδί της από ότι στο άλλο, το άλλο παιδί θα ζηλέψει και αυτόματα θα το δει ανταγωνιστικά το αδερφάκι του.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Και διευκρινισα οτι αυτο σκεφτηκα. και δεν ξερω αν ειναι και εφικτο. Ουτε ειπα να αρχισει η γυναικα "πρεπει να κανεις αυτο, πρεπει να παιζεις μονο με τον αδερο σου, πρπει να προσεχεις τον αδερφο σου επειδη εισαι μεγαλυτερος". Το αν ειναι κουτο ή οχι δεν θα το κρινεις εσυ ετσι ουτε σου επιτρεπω να με προσβαλεις.

Πρωτον...ψαχνεις καβγα...κ βαριεμαι αφορητα τετοιες καταστασεις σε θεματα που ειναι σοβαρα...

Δευτερον,παρτο απ την αρχη αφου χαλαρωσεις!

Τριτον,μου τη λες για οδηγειες-πρακτικες που επισημαινω,μου δεν ειναι απλα η γνωμη μου που ετσι μου ηρθε,αλλα πραγματα που εχω διδαχθει κ μου εχουνε φαει πολυ χρονο να τα αναλυσω κ να τα ψαξω.

Τεταρτον,ειμαστε σε δημοσιο φορουμ κ συνεπως ο οποιοσδηποτε μπορει να δανειστει τα λεγομενα μας κ να τα αναπαραγει προσθετοντας τη γνωμη του.

Το οτι δε συμφωνησα μαζι σου δε σημαινει οτι πρεπει να μου επιτεθεις λεγοντας ολα αυτα...Προφανως δεν εχεις καποια επαγγελματικη σχεση με τη διαπεδαγωγηση,οποτε καλο ειναι να σκεφτεσε κ μια αλλη γνωμη καποιου που ισως κατι να ξερει περισσοτερο απο εσενα.

αν κατι απο αυτα που εγραψα9ως πρακτικες) νομιζεις οτι ειναι λανθασμενες η δεν εχουνε καποια βαση πες το μας κ προτεινε κατι αλλο!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Αρχικό μήνυμα απο kounelitsa viewpost.gif

Νομίζω ότι έχει μεγααααλη διαφορά να έχεις 3 παιδιά από το να έχεις δύο...και οι δύο θείες μου που έχουν τρια παιδιά όταν τις είχα ρωτήσει μου είπαν ότι με τα δύο γινόταν χαμός στο σπίτι, με το τρίτο ήταν σα να ισορρόπησαν τα πράγματα....

Δεν ήταν πλεον ενας εναντίον ενος υπήρχε και τρίτο παιδί και τώρα τα μεγαλύτερα είχαν περισσότερα κοινά σημεία!!!

Και μια γνωστή μας που έχει 3 παιδιά αυτό μου είχε πει, στην αρχή δεν το πίστεψα αλλά μάλλον επιβεβαιώνεται!!!

Πραγματικα!Οσα περισσοτερα τοσο καλυτερα λενε.Κ δεν εχει τυχει ποτε να δω παιδια τριτεκνης κ πανω οικογενειας να μην ειναι μονιασμενα.Δε θυμαμαι πως μου το ειχανε πει,αλλα λεει(θα το πω απλα) ειναι η φυση που κανει το ενα να προστατευει το αλλο γιατι η μανα δε μπορει να ειναι παντου κ παντα,ετσι βαζει ιεραρχεια κ γεν( ψικα υπαρχει πολυ μονιασμα αναμεσα τους,ειναι η φυση της συνενωσης κ της αλληλοπροστασιας στις πολυμελυμελδσ; οκογενιες

Πρωτον...ψαχνεις καβγα...κ βαριεμαι αφορητα τετοιες καταστασεις σε θεματα που ειναι σοβαρα...

Δευτερον,παρτο απ την αρχη αφου χαλαρωσεις!

Τριτον,μου τη λες για οδηγειες-πρακτικες που επισημαινω,μου δεν ειναι απλα η γνωμη μου που ετσι μου ηρθε,αλλα πραγματα που εχω διδαχθει κ μου εχουνε φαει πολυ χρονο να τα αναλυσω κ να τα ψαξω.

Τεταρτον,ειμαστε σε δημοσιο φορουμ κ συνεπως ο οποιοσδηποτε μπορει να δανειστει τα λεγομενα μας κ να τα αναπαραγει προσθετοντας τη γνωμη του.

Το οτι δε συμφωνησα μαζι σου δε σημαινει οτι πρεπει να μου επιτεθεις λεγοντας ολα αυτα...Προφανως δεν εχεις καποια επαγγελματικη σχεση με τη διαπεδαγωγηση,οποτε καλο ειναι να σκεφτεσε κ μια αλλη γνωμη καποιου που ισως κατι να ξερει περισσοτερο απο εσενα.

αν κατι απο αυτα που εγραψα9ως πρακτικες) νομιζεις οτι ειναι λανθασμενες η δεν εχουνε καποια βαση πες το μας κ προτεινε κατι αλλο!

1) Κοπελα μου, δεν εχω καμια απολυτως διαθεση για καυγα, ειδικα μαζι που ουτε σε ξερω ουτε με ξερεις.

2) Μαθε να διαβαζεις προσεκτικα και να κατανοεις αυτα που γραφουν οι αλλοι. Σου απαντησα πολυ αναλυτικα σε καθε προταση που εκανες και εγραψα σε τι διαφωνω και σε τι συμφωνω μαζι σου.

3) Ανηκω στο χωρο της εκπαιδευσης και εχω πολλες περγαμηνες. Εχω να σου πω λοιπον αλλο η ταξη και αλλο η οικογενεια. εχουν διαφορετικους κανονες, διαφορετικους ρυθμους, διαφορετικες αναγκες. Και επισης κανενα παιδι δεν διεκδικει τη μαμα του. αυτο αποτελει πολυ βασικη διαφορα και αιτια του κακου στο σπιτι. ετσι εξηγειται και ο υγιης ανταγωνισμος που αναφερεις. αλλα στην ταξη θελουμε ανταγωνισμο και καλλιεργειται και μονος του ως ενα βαθμο. στην οικογενεια χρειαζεται;

4) Ειναι δημοσιο φορουμ και ο καθενας εκφραζει τη γνωμη του αναλογα με τις γνωσεις του, την εμπειρια του και την κριση του. Ειναι απολυτα λογικο να διαφωνουμε. Αλλα υπαρχουν κανονες. Διαφωνουμε χωρις να προσβαλλουμε τον αλλον χαρακτηριζοντας τον χωρις να τον ξερουμε.

1) Κοπελα μου, δεν εχω καμια απολυτως διαθεση για καυγα, ειδικα μαζι που ουτε σε ξερω ουτε με ξερεις.

1) Μαθε να διαβαζεις προσεκτικα και να κατανοεις αυτα που γραφουν οι αλλοι. Σου απαντησα πολυ αναλυτικα σε καθε προταση που εκανες και εγραψα σε τι διαφωνω και σε τι συμφωνω μαζι σου.

Μια χαρα διαβασα κ κατανοησα οτι δε με νοεις...Εγω απλα "δανειστηκα" οδηγειες σου κ.Το να χαρακτηρισω μια κινηση οπως αυτη της επεξηγησεις που προτεινες εσυ,ως ατοπη γι αυτο ...κ γι αυτον...τον λογο(το εξηγησα μη ξαναγραφω) δεν ειναι προσβολη.Οπως κ αν το κανεις δεν ειναι σωστη κινηση αλλα λανθασμενη!Και η φραση"ειναι κουτο να λες σε ενα παιδι... κ.λ.π." που ακριβως σε προσβαλει?Επειδη το προτεινες εσυ αυτο παρεξηγηθηκες σωστα?Αρα το περνεις κ παλι προωπικα χωρις λογο...Που την ειδες την υβρη?Που την ειδες την προσβολη?

ι

1) Ανηκω στο χωρο της εκπαιδευσης και εχω πολλες περγαμηνες. Εχω να σου πω λοιπον αλλο η ταξη και αλλο η οικογενεια. εχουν διαφορετικους κανονες, διαφορετικους ρυθμους, διαφορετικες αναγκες.

Αυτο ειναι ασχετο....Εσυ νομιζεις οτι η οδηγειες μου ειναι βαση τη ταξη?Αν θελεςι μπορω σου στειλω τις συστατικες επιστολες μου απο τα σπιτια που δουλεψα στο εξωτερικο για καιρο κ το europass(ολα "A") λες να μη μπορω να ξεχωρισω τη ταξη απο το σπιτι,καθως κ τις διαφορες τους?;)

ι

1) Και επισης κανενα παιδι δεν διεκδικει τη μαμα του.

Εισαι σιγουρη?:rolleyes:

Αν ανηκεις θα πρεπει να εχεις δειδαχθεις κ ψυχολογια (ολες..απο εξεληκτικη.. μεχρι της προσαρμογης) κ θα επρεπε να ξερεις πως καθε παιδι διεκδικει την αγαπη του γονιου κ θελει να την εχει αποκλειστικα....Δε το λεω εγω.....αλλα χιλιαδες παιδαγωγοι,ψυχολογοι κ.λ.π.Αλλα κατα τα λεγομενα σου δεν εχουνε βαση μαλλον ολα αυτα...Αν θες το αναλυω πιο επιστημονικα με π.μ. κ εχω να σου πω πολλα επιχειρηματα...

ι

1) αυτο αποτελει πολυ βασικη διαφορα και αιτια του κακου στο σπιτι.ετσι εξηγειται και ο υγιης ανταγωνισμος που αναφερεις. αλλα στην ταξη θελουμε ανταγωνισμο και καλλιεργειται και μονος του ως ενα βαθμο. στην οικογενεια χρειαζεται;

Σε πολλες περιπτωσεις γιατι μπορει να δωσει λυσεις σε πολλα που διαφορετικα δε γινεται...

Κι εδω παραξηγησες πριν.Οταν μιλαγα για υγιη ανταγωνισμο δεν εννοουσα σιγουρα αυτο που θα καταλαβες..

ι

1) Ειναι δημοσιο φορουμ και ο καθενας εκφραζει τη γνωμη του αναλογα με τις γνωσεις του, την εμπειρια του και την κριση του. Ειναι απολυτα λογικο να διαφωνουμε. Αλλα υπαρχουν κανονες. Διαφωνουμε χωρις να προσβαλλουμε τον αλλον χαρακτηριζοντας τον χωρις να τον ξερουμε.

Αυτο σου λεω κ εγω...Απλα δε δεχομαι να μου λεει καποιος οτι τον προσβαλω επειδη δανειστηκα καποιες φρασεις του,η πηρα αφορμη απο τα λεγομενα του για να κανω τη δικη μου προσεγγιση κ να ππω τη γνωμη μου.Αν διαφωνουσες οπως λες κ δεν επιθυμουσες προσωπικη αντιπαραθεση,θα επερνες τα κομματια μου που διαφωνεις κ θα εξηγουσες τους λογους με επιχειρηματα.

Τι να σου πω...δε ξερω ειληκρινα....Γνωμη μου...Πηρες ππροσωπικα κατι που δε πρεπει!Κ αν αισθανεσε προσβεβλημενη(που δε καταλαβα πραγματικα το γιατι..) σου ζητω συγνωμη,δε με ενδιαφερει να το παιξω κοκορας,τη γνωμη μου ηθελα να πω ως γνωστης του αντικειμενου ,απλα ετυχε να το κανω με αφορμη αυτο που ειπες.

Αυτο ειναι ασχετο....Εσυ νομιζεις οτι η οδηγειες μου ειναι βαση τη ταξη?Αν θελεςι μπορω σου στειλω τις συστατικες επιστολες μου απο τα σπιτια που δουλεψα στο εξωτερικο για καιρο κ το europass(ολα "A") λες να μη μπορω να ξεχωρισω τη ταξη απο το σπιτι,καθως κ τις διαφορες τους?;)

Δεν χρειαζεται. δεν με ενδιαφερουν αλλωστε.

ι

1) Και επισης κανενα παιδι δεν διεκδικει τη μαμα του.

Εισαι σιγουρη?:rolleyes:

Αν ανηκεις θα πρεπει να εχεις δειδαχθεις κ ψυχολογια (ολες..απο εξεληκτικη.. μεχρι της προσαρμογης) κ θα επρεπε να ξερεις πως καθε παιδι διεκδικει την αγαπη του γονιου κ θελει να την εχει αποκλειστικα....Δε το λεω εγω.....αλλα χιλιαδες παιδαγωγοι,ψυχολογοι κ.λ.π.Αλλα κατα τα λεγομενα σου δεν εχουνε βαση μαλλον ολα αυτα...Αν θες το αναλυω πιο επιστημονικα με π.μ. κ εχω να σου πω πολλα επιχειρηματα...

Δεν διεκδικει τη μαμα του μεσα στην ταξη. Μην το απομονωνεις απο το υπολοιπο της παραγραφου.

ι

1) αυτο αποτελει πολυ βασικη διαφορα και αιτια του κακου στο σπιτι.ετσι εξηγειται και ο υγιης ανταγωνισμος που αναφερεις. αλλα στην ταξη θελουμε ανταγωνισμο και καλλιεργειται και μονος του ως ενα βαθμο. στην οικογενεια χρειαζεται;

Αν διαφωνουσες οπως λες κ δεν επιθυμουσες προσωπικη αντιπαραθεση,θα επερνες τα κομματια μου που διαφωνεις κ θα εξηγουσες τους λογους με επιχειρηματα.

Αυτο εκανα στο πρωτο πρωτο ποστ μου. Σε καθε κομματι σου εγραψα αναλυτικα που συμφωνω και που διαφωνω.

Τι να σου πω...δε ξερω ειληκρινα....Γνωμη μου...Πηρες ππροσωπικα κατι που δε πρεπει!Κ αν αισθανεσε προσβεβλημενη(που δε καταλαβα πραγματικα το γιατι..) σου ζητω συγνωμη,δε με ενδιαφερει να το παιξω κοκορας,τη γνωμη μου ηθελα να πω ως γνωστης του αντικειμενου ,απλα ετυχε να το κανω με αφορμη αυτο που ειπες.

Και εγω θελω να ληξει εδω αυτη η παρεξηγηση. Σου ειπα σε αλλα πραγματα συμφωνω μαζι σου, σε αλλα διαφωνω. Η συγνωμη σου γινεται δεκτη και θελω και εγω απο την πλευρα μου να παραδεχθω οτι μπορει να υπηρξα καπως ευαισθητη στην διατυπωση που χρησιμοποιησες.

εεεεεε μην σφαχτειτε τωρα. Εχω θεμα λεμεεε....

Γιατί έχω την εντύπωση ότι όταν μεγαλώσουν λίγο (γίνει ο μικρός 4 – 4 ½ ) θα είναι τα πιο αγαπημένα αδελφάκια… και θα τρίβεις τα μάτια σου? Νομίζω ότι είναι η ηλικία του μικρού που δεν αφήνει περιθώρια να δουλέψεις την σχέση τους!!!

απο το στομα σου και στου θεου τ αυτι. Να το δω και να μην το πιστευω.

Σημερα με ρωτησε ο Βασιλης "Μαμα γιατι δεν μας αφηνεις να μαλωνουμε μονοι μας?":shock::shock:

Κοιταω απο εδω κοιταω απο εκει...λεω οκ. Θα σας αφησω αλλα δεν θα σηκωσει κανεις χερι (ο Γιαννης εχει οπλο την τσιριδα και ο Βασιλης την χειροδικεια οποτε που να ανοιχτο η ερημη η μανα?

Τους αφησα και ..... σκοτωθηκαν παλι.

Απο την μια δεν θελω ο μικρος να τις τρωει και να ειναι απροστατευτος τελειως απο την αλλη αυτη η τσιριδα μου τρυπαει τα αυτια...

Τι να κανωωωωωω:confused:

• 5 months later...

εκ των πραγματων , αναγκαστικα, θελω δε θελω, το βλεπω ΗΔΗ..ακολουθω την παρακολουθηση μπας και οργανωσω τον εαυτο μου (για τους αλλους δεν ξερω και δεν ελπιζω σε θαυματα αλλα ως μανα το οφειλω..)

Ποιος ειπε καλε οτι με τα τρια υπαρχη ησυχια ...........τι λες τωρα Οτι εκανε η μεγαλη στον μικρο κανει τωρα ο μικρος... στην ποιο μικρη ..και αυτη οπλο της η τσιριδα ........και οταν τα δυο μεγαλα τσακωνονται πεφτει ξυλο οχι αστεια ..πολλες φορες καθομαι και κοιταω να δω μεχρι που θα φτασουν ..αν κτυπησουν φταιω εγω μετα που δεν τα χωρισα .....ή να τααφησω να σκοτωθουν και οποιος κερδιση ...διοτι μολις ανακατευτω ...να τους χωρισω κανουν κομα εναντιον μου μετα και θυμωνουν και τα δυο ....η μικρη παρακολουθει ...απλα ...και οταν ο ενας παιζει με την μικρη τσακωνονται διοτι θελει και ο αλλος να παιξει μαζι της ...και οταν βαρεθουν την αφηνουν συξηλη κανουν τα δικα τους και αυτη καθεται παραπονεμενη ....

Ουφ, αδέρφια.. το σημαντικότερο πράγμα, το πρώτο πράγμα, που μάθαινα στα παιδιά είναι οι τρόποι. Δεν αρπάζουμε κάτι, το ζητάμε ευγενικά. Μόνο οι κλέφτες αρπάζουν. Στα μικρότερα παιδιά, κάτω των 2, κάνουμε ανταλλαγή, αν θέλεις αυτό που έχει ο μικρός στα χέρια του πρέπει να του δώσεις κάτι άλλο.Έτσι γλύτωνα τις τσιρίδες του τύπου μου πήρε αυτό, θέλω αυτό που έχει ο άλλος κτλ.

Σε δεύτερη φάση μαθαίνουμε την υποχώρηση και την σειρά. Τώρα θα είσαι εσύ η μαμά, μετά η αδερφή σου. Έδινα έναρξη σε παιχνίδια, θα παίξουμε μαγαζιά, οικογένεια κτλ παιχνίδια δραματοποίησης που δίνουν ρόλους χωρίς να εμπλέκουν πολλά παιχνίδια και μπαίνει στην μέση η κτητικότητα.Η ώρα περνάει ευχάριστα, μαθαίνουν να παίζουν μαζί. Εφόσον μάθουν να παίζουν έτσι μπορούν να παίξουν με παιχνίδια χωρίς πολλούς καβγάδες. Πάντα στην έναρξη εξηγούμε καλά τους κανόνες.

Σε περίπτωση καβγά τα χώριζα. Δεν έπαιρνα θέση, φταις εσύ ή ο άλλος. Δεν μπορείτε να παίξετε καλά μαζί, ο καθένας στο δωμάτιο του. Με τον καιρό μάθαιναν να συμβιβάζονται γιατί είναι βαρετό να παίζεις μόνος σου.

Πάνω απο δύο αδέρφια είναι συμμορία, γι αυτό λειτουργούν καλύτερα. Είναι τρία μικρά με δύο ενήλικες, είναι δύο τουλάχιστον του ίδιου φύλου, είναι ένα μεγάλο που φροντίζει ένα μικρό κτλ. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες που λειτουργούν στην διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά μιλάω απο την πλευρά της παιδαγωγού, της νταντάς και όχι του γονέα. Χρειάζεται διάθεση και αποκλειστικός χρόνος για να δουλέψουν όλα αυτά, και ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά είναι και απαραίτητο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...