Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς απευθύνεστε στα πεθερικά σας?

mama

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλε Ματα,στειλτην και σε μενα τη γυναικα να κατσει κανα μηνα σπιτι μου μπας και την δει η πεθερα μου και φοβηθει μην την στειλω πουθενα πακετακι και υιοθετησω την δικη σου :P:P:P:P:P

yogini σου λαχε κερκυραια πεθερα????

περαστικα !!!

Ε μα ειναι τυχαίο οτι έχω λυσσάξει εδω μέσα στα τόπικ με τις πεθερες;;;;;

Και οχι μόνο Κερκυραία πεθερά αλλα και μαμάκιας γιός!!!!!

yogini σου λαχε κερκυραια πεθερα????

περαστικα !!!

Ε μα ειναι τυχαίο οτι έχω λυσσάξει εδω μέσα στα τόπικ με τις πεθερες;;;;;

Και οχι μόνο Κερκυραία πεθερά αλλα και μαμάκιας γιός!!!!!

ε τοτε εσυ μπορεις ανετα να την φωναζεις με τον χαρακτηρισμο που συμβουλευει ο daddy (κουφαλα)

αλλα μην ξεχνας να βαζεις μπροστα το μεγαλη :lol::lol::lol::lol:

Καλε Ματα,στειλτην και σε μενα τη γυναικα να κατσει κανα μηνα σπιτι μου μπας και την δει η πεθερα μου και φοβηθει μην την στειλω πουθενα πακετακι και υιοθετησω την δικη σου :P:P:P:P:P

Αααααααααααααααααα κι αν μετά θέλει η δική σου να έρθει για ανταλλαγή;;;;;;;;;;;;;;;;;Τί θα κάνωωωωωωωωωωωωω;;;;;;;;;;; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

λόιπόν εγώ στην αρχή, δεν έλεγα κανένα όνομα, αλλά μου φαινόταν πολύ χαζό και έτσι τώρα τους αποκαλώ παππού και γιαγιά με πρόσχημα ότι πρέπει να το ακούει και η Εύα, γιατί εδώ που τα λέμε και τον μπαμπά μου καμιά φορά τον φωνάζω μπαμπά και αρχίζει σαν παπαγαλάκι και τον λέει και εκείνη έτσι.

και εγώ το ιδιο κάνω!!!

:):):)

οπως και ο αντρας μου για τους δικους μου γονεις( οι δι κοι μου γονεις ομως του συμπεριφέρονται άριστα!!! :?:?:?

9indp3.png[/url][imgOmRHp3.png

λόιπόν εγώ στην αρχή, δεν έλεγα κανένα όνομα, αλλά μου φαινόταν πολύ χαζό και έτσι τώρα τους αποκαλώ παππού και γιαγιά με πρόσχημα ότι πρέπει να το ακούει και η Εύα, γιατί εδώ που τα λέμε και τον μπαμπά μου καμιά φορά τον φωνάζω μπαμπά και αρχίζει σαν παπαγαλάκι και τον λέει και εκείνη έτσι.

και εγώ το ιδιο κάνω!!!

:):):)

οπως και ο αντρας μου για τους δικους μου γονεις( οι δι κοι μου γονεις ομως του συμπεριφέρονται άριστα!!! :?:?:?

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.......................τα ιδια κανω κι εγω ..

Εγω τους φωνάζω με τα μικρά τους ονόματα και τους μιλάω στον ενικό. Αυτό γίνεται από πολύ πριν παντρευτούμε με τον άντρα μου (από τότε που τα είχαμε) και μου το είχαν ζητήσει οι ίδιοι. Με τον ίδιο τρόπο μιλάει και ο άντρας μου στους γονείς μου. Νομίζω ότι με τίποτα δεν θα μπορούσα να τους πω μαμα και μπαμπα και πιστέυω ότι και αυτοί δεν θα το ήθελαν παρόλο που έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις δεν θα μπορούσα να το κάνω.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

• 4 εβδομάδες μετά...

εγώ δεν τους λέω ούτε μαμά ούτε μπαμπά, ούτε με τα ονόματα τους δηλ. κύρια... και κύριε...Τους μιλάω στον πληθυντικό(γιατί ο ενικός μου βγάζει μια οικιότητα και δεν την θέλω (οχι οτι με έχουν ενοχλήσει οι άνθρωποι), και απο εκεί και πέρα αν είναι κοντά τους μιλάω, αν είναι μακρυά τους πλησιάζω και τους ρωτάω οτι θέλω. Σε αντίθεση με τον άντρα μου που τους μιλάει στον ενικό και με τα μικρά τους ονόματα. Όταν είχα ακούσει πρώτη φορά τον άντρα μου να φωνάζει Μαίρη την μάνα μου, είχα πέσει κάτω απο τα γέλια. :P

εγω τους λςω μαμα-μπαμπα.δεν το νιωθω φυσικα 100% αλλα επειδη ειναι μακρυα ενω οι δικοι μου απο κατω ακριβως και ο αντρας μου τους αποκαλεσε ετσι θεωρησα σωστο να κανω και γω το ιδιο.βλεπω τους δικους μου που χαιρονται με αυτο και δε θελω να τους το χαλασω.αν το κοβα εγω μπορει να το κανε και ο αντρας μου οποτε...

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Οταν εδωσα λογο με τον αντρα μου και ουσιαστικα γνωριστηκαν οι δικοι μας,οταν τους συστηνα ειπα:"Απο δω ο κυριος Χαρης και η κυρια Μαρια" στους γονεις μου,ο πατερας μου λεει:¨Ε!οχι Κος και Κα ,μαμα και μπαμπας!!"Και λεω παλι εγω:"Ο Κος Χαρης και η Κα Μαρια"!!!!!Ε!Το πηρανε το μυνημα και οι δυο οικογενειες!! :wink: Θρασος που ειχα ομως στο λογο μου!!! :shock::cool:

n10D.jpg.png

Η ζωη δε μετριεται με τον αριθμο των στιγμων που περνουμε αναπνοη,αλλα με τον αριθμο των στιγμων που μας κοβεται η αναπνοη!!!

πεθερο δεν εχω αλλα την πεθερα μου δεν την εχω αποκαλεσει ουτε μαμα,ουτε με το ονομα της.οποτε ειμαστε στο σπιτι της κ ειναι μαζι τα εγγονια την φωναζουμε γιαγια.αμα θελω κατι να της πω ποσωπικα,παω κοντα.θα ηθελα να την ρωτησω αν εχει προβλημα να την αποκαλω με το μικρο της ονομα.

καμια φορα που θα την θελω κατι κ δεν θα μπορω να παω κοντα,τι θα της πω-ψιτ,εσυ,εσυ με την γαλαζια μπλουζα :!:

το 'μαμα' δεν μου βγαινει.τι να κανω?

ο αντρας μου την μητερα μου την λεει με το ονομα της.η μητερα μου αλλωστε ειναι μονο 8 χρονια μεγαλυτερη του :)

Λοιπόν, πώς τους μιλατε?

Ή τιποτα απ'τα παραπάνω και περιμένετε να βρεθειτε στο οπτικο τους πεδιο για να τους μιλήσετε? (Το 'ε, ψιτ' δεν παιζει...)

:D

μαμά και μπαμπά???α χα καλό ε????

με τίποτα!!!!!!!πάντα περίμενα να είναι στο οπτικό μου πεδίο!!!!το πολύ,πολύ έλεγα"να σου πω....."

τώρα που γεννήηθηκε η μικρή, την πεθερά την αποκαλώ "γιαγιά μας,να σου πω" και αυτή τα ψιλοπαίρνει :cool::cool: είναι 50 χρονών και της κακοφάνηκε που έγινε γιαγιά!!!!με τον πεθερό μου δεν μιλάμε,τελευταία φορά που του μίλησα τον είπα μα@#κα :twisted::twisted::twisted::twisted:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

μαμα και μπαμπα ουδεποποτε! οχι οτι ειναι κακα πεθερικα, ισα ισα, απλα με το θεμα γονεις "μου" ειμαι ιδιαιτερα ευαισθητη... το κυρια-κυριε δεν τα λεω ουτε στον εξω κοσμο -τα θεωρω λιγο "γελοια"- και επεισης δεν τους μιλαω στον ενικο.... ουτε τη λεξη πεθερα-πεθερος χρησιμοποιω πολυ σε 3ους γιατι μου βγαζει κατι ειρωνικο... τι φταιω που οι πεθερες εχουν βγαλει κακο ονομα? οποτε οταν μιλαω σε καποιον αλλο αναφερομαι ως "ο μπαμπας/μαμα του "ονομα του αντρα μου", και σε εκεινους συνηθως δεν λεω τιποτα... αν τυχει βολευομαι με το γιαγια-παπους!

me and my men...

Διαφημίσεις

Κορίτσια εγώ τους φωνάζω κανονικά "μαμά" και "μπαμπά" και αυτοί με αποκαλούν σαν "κορίτσι τους" αφού τα πεθερικά μου είναι super!!!

Δεν με ξεχωρίζουν καθόλου απ'την κουνιάδα μου, και την μικρή μου συνέχεια δώρα την κάνουν όποτε πάμε στο χωριό ή έρχονται στο σπίτι μας.

Χαίρονται και μόνο που βλέπουν πως το αγόρι τους το προσέχω και το αγαπάω.

Μακάρι όλα οι πεθερικά του κόσμου να'ταν σαν τα δικά μου!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

433965qzur0la2nd.gif

Με το μικρο της δεν της αξιζει ο σεβασμος σου.Εχει κανει πολλα και που της μιλαο πολυ της ειναι.Κ αι αυτο για τον αντρα μου το κανω και μονο.Μακαρι να ειχα καλυτερη σχεση οπως ο αντρας μου με τους δικους μου.Τι να κανουμε μου αρκει που ο κωστας ειναι σωστος μαζι μου

Δεν τους λέω μαμά μπαμπα.Τους κοιτάω και τους μιλάω κατευθείαν.Στο τηλέφωνο λέω πχ τι κάνει ο πεθερός μου;Και αυτό με τις ευχές της πεθεράς μου.Όταν κάναμε συζήτηση για αυτό το θέμα μου είπε ότι μάνα και μπαμπας είναι μια και ένας αντίστοιχα και δεν έχουν την απαίτηση να τους φωνάζω έτσι.Και εγώ αισθανόμουν ότι δεν μου βγαίνει.Είδικα τον πεθερό μου γιατί έχασα τον μπαμπά μου και το "μπαμπάς" είναι κάτι ιερό για μένα.Όμως ένα παράξενο πράγμα ,τους τελευταίους μήνες έχουμε έρθει τόσο κοντά,έχουν κάνει τόσα πολλά για μας,μας έχουν στηρίξει τόσο και ειδικά εμένα με φροντίζουν και με νοιάζονται τόσο που ακόμα και ο άντρας μου μερικές φορές τους λέει ότι με προσέχουν περισσότερο από ότι προσέχουν αυτόν.Έτσι έφτασα σήμερα σε σημείο να σκέφτομαι να ξεκινήσω να τους φωνάζω μαμά και μπαμπά.Και όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί πλέον αρχίζω να το θέλω.Ακόμα δεν το αποφάσισα άλλα μάλλον θα το κάνω.

PMNYp3.png

Σοφάκι κάν΄το κουκλίτσα μου. θα τους δείξεις τον σεβασμό σου και θα σ'εκτιμήσουν πιο πολύ. Στο φινάλε είσαι και συ δικό τους παιδί :D:D:D:D:D

και αν τους κάνεις και εγγονάκι θα τους τρελάνεις :wink:

433965qzur0la2nd.gif

Σοφάκι κάν΄το κουκλίτσα μου. θα τους δείξεις τον σεβασμό σου και θα σ'εκτιμήσουν πιο πολύ. Στο φινάλε είσαι και συ δικό τους παιδί :D:D:D:D:D

και αν τους κάνεις και εγγονάκι θα τους τρελάνεις :wink:

Έτσι όπως το λες είναι.Και οι ίδιοι αυτό μου λένε.Ότι πλέον είμαι παιδί τους και θα είναι δίπλα μου για ό,τι χρειαστώ.Και το έχουν αποδείξει πολλές φορές.Από όταν είχα χτυπήσει και με τρέχαν στο νοσοκομείο μέχρι και που παίρνουν τηλέφωνο να δουν αν γύρισα καλά από την δουλειά και πως ήταν η μέρα μου.Και το βασικότερο είναι πάντα διακριτικοί σε όλα.Σήμερα είχα σκοπό να το κάνω,πήγαμε για φαγητό το μεσημέρι,αλλά ήταν και η κουνιάδα μου με τον αρραβωνιατικό της εκεί και δεν ήθελα να κάνω την πρώτη κίνηση μπροστά τους.Το κακό είναι ότι δεν τους βλέπω συχνά,μια φορά στις 2 βδομάδες.Που θα πάει,θα βρω ευκαιρία τώρα που το αποφάσισα.Όσο για το εγγονάκι,επειδή ξέρουν πως ο άντρας μου έχει πρόβλημα,εκτιμούν τόσο πολύ που του συμπαραστέκομαι τόσο ,που αν μας αξιώσει ο Θεός να κάνουμε μωράκι θα τρελαθούν από χαρά.Με τόσα που ακούω για προβλήματα με πεθερικά ,πιστεύω πως είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο καλά πεθερικά.Από ότι είδα και εσένα είναι αστέρια.Μπράβο,μακάρι όλο και περισσότεροι να είναι έτσι.

PMNYp3.png

Ακριβώς κούκλα μου όπως τα λες είναι.

Ποιος θα σε συμπαρασταθεί δίπλα σου όταν εσύ θα έχεις τον καημό σου ή την στεναχώρια σου ή την δύσκολη στιγμή σου?

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ

Γι' αυτό με την πρώτη ευκαιρία να τους το πεις για να πάρουν μεγάλη χαρά!

Και ελπίζω μέσα από την καρδιά μου όλα να πάνε καλά με το πρόβλημά σας, χαλαρά θέλει και όχι άνχος. Όσο το σκέφτεστε χειρότερα έιναι! Δώστε του να καταλάβει, να πάρουν φωτιά τα στρώματα και θα έθει και ο πελαργός!

Σου εύχομαι ότι καλύτερο στη ζωή σας!!! :D

433965qzur0la2nd.gif

Ακριβώς κούκλα μου όπως τα λες είναι.

Ποιος θα σε συμπαρασταθεί δίπλα σου όταν εσύ θα έχεις τον καημό σου ή την στεναχώρια σου ή την δύσκολη στιγμή σου?

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ

Γι' αυτό με την πρώτη ευκαιρία να τους το πεις για να πάρουν μεγάλη χαρά!

Και ελπίζω μέσα από την καρδιά μου όλα να πάνε καλά με το πρόβλημά σας, χαλαρά θέλει και όχι άνχος. Όσο το σκέφτεστε χειρότερα έιναι! Δώστε του να καταλάβει, να πάρουν φωτιά τα στρώματα και θα έθει και ο πελαργός!

Σου εύχομαι ότι καλύτερο στη ζωή σας!!! :D

Αυτό θα κάνω :wink: Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα καλά σου λόγια!!!Εύχομαι και για σένα μέσα από την καρδιά μου το καλύτερο!!!!!

871631joj3ur5sl2.gif

PMNYp3.png

αρκετά καλή σχέση έχω..ενώ τους μιλούσα στο πληθυντικό μου το ζήτησαν οι ίδιοι να μην τους μιλάω..και τους αποκαλώ με τα ονόματα τους..αλλά σπάνια..συνήθως μιλώ αόριστα..το καλό της υποθέσεως είναι ότι μένουν μακριά...στο Παρίσι... :lol:

ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. :?

ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΩ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑ (ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΕΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ (ΓΥΡΩ ΣΤΑ 70) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΩ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ κος ΚΑΙ κα ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟ :roll::roll:

line_m123_beg_41_time_1224734400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...