Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς απευθύνεστε στα πεθερικά σας?

mama

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Πεθερό δεν έχω αλλά την πεθερά μου την αποκαλώ με το μικρό της όνομα και της μιλάω στον ενικό. Το όνομα πήρα μόνη μου την πρωτοβουλία να το χρησιμοποιώ αλλά για τον ενικό επέμενε η ίδια... Άλλωστε θα ήταν δύσκολο να μιλάμε στον πληθυντικό μια και βλεπόμαστε συνέχεια αφού μας χωρίζει μόνο ένας όροφος. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ νέα γυναίκα και χωρίς κολλήματα με τα προσχήματα.

*

Από την πρώτη φορά που τους γνώρισα άρχισα να τους αποκαλώ παππού και πεθερά. Όμως η μητέρα μου μού είπε ότι δεν είναι σωστό να την αποκαλώ πεθερά (ακούγεται κάπως κτλ) κι έτσι άρχισα να την αποκαλώ κι αυτή γιαγιά. Σ' αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι είναι μεγάλοι σε ηλικία, οπότε μου ήρθε φυσιολογικά. Δεν μου είπαν ποτέ αν ενοχλούνται. Είναι πολύ ήσυχοι και πολύ καλοί άνθρωποι.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

Εγώ δεν τους αποκαλώ κάπως. Απλά όταν θέλω κάτι πάω και τους το λέω στον πλυθηντικό ΠΑΝΤΑ... ή λέω στον άντρα μου "πες στην μητέρα σου...". Επίσης όταν χρεισατεί να τους φωνάξω χρησιμοιποιώ τα ονάματά τους.

εγω κοριτσια με τα μικρα τους ονοματα

στην αρχη φωναζα λιγο τον πεθερο μου Κο ταδε αλλα μετα με εκραξε

και αρχισα να τον φωναζω με το μικρο

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Εγώ πάλι δεν μπορώ να τους κρατήσω σε απόσταση,(πάντος προσπαθώ) γιατί μου κρατάνε το παιδί τα πρωϊνά που δουλέυω, και το ΚΑΚΟ είναι ότι μόλις γυρίσω, συνεχίζει και μου κάνει υποδείξεις για τη μπέμπα πχ. κράτα τη πιο πάνω... αλλαξέ τη ... δεν πεινάει, τώρα την τάϊσα... :twisted::evil: Τα έχω πάρει, δεν μπορεί να καταλάβει ότι από τη στιγμή που είμαι σπίτι αναλαμβάνω εγώ το παιδί μου;;;;;;;; Πειτέ μου βρε κορίτσια είμαι παράλογη;;;;;

Διαφημίσεις

Γι αυτό σου λέω xamouritsa από μακριά κι αγαπημένοι!! Πάντως πρέπει να αρχίσεις να μιλάς και κυρίως να της δείξεις ότι έχεις τον έλεγχο στο δικό σου παιδί. Εγώ πάντως έχω αρχίσει να το κάνω. "Κα τάδε δεν είμαστε όλοι σαν κι εσάς που για ένα πέσιμο τρέχατε το παιδί σας στο ΚΑΤ". Εγώ θέλω να βλέπω το παιδί μου να παίζει και να τρέχει και να έχει ζωντάνια μέσα του και να το προσέχω διακριτικά χωρίς να το τρομάζω. Όχι μη και μη και ξανά μη. Γι αυτό αποφεύγω να το κρατάει εκείνη. Μου τη δίνει ο τρόπος της και μετά έχω και υποχρέωση

.png.png

Αχ.... δεν καταλαβαίνει. Της το έχω πει άπειρες φορές διακριτικά, ότι από την στιγμή που είμαι εγώ στο σπίτι δεν χρειάζεται να αγχώνεται εκείνη για το παιδί... και στην τελική είναι δική μου υποχρέωση αφού εγω το έφερα στον κόσμο, εγώ να το φροντίζω.... Η απάντηση: Αν εσένα ειναί 1 φορά παιδί σου εμένα είναι 2.... απο κει και πέρα τα λόγια είναι περιττά.... Δεν μπορώ να πέσω σε τέτοιο επίπεδο...

Εμένα ευτυχώς είναι νόμος ότι πω. Πάντως να ξέρεις ότι χρειάζεται και λίγο θράσσος. Εγώ μια μέρα που έλεγε κάτι τέτοιο της είπα: " κα Τάδε μου , πονέσατε πολύ για να το φέρετε στον κόσμο το παιδάκι μου?'' Τώρα που γέννησα ήθελε να πάρει το μεγάλο στο σπίτι της για να με ξεκουράσει λέει. Ποιός είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε. Εντάξει κι εγώ στην αρχή δεν μίλαγα σε ότι με ενοχλούσε αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Θέλουν θράσσος!!

.png.png

Δεν λέει τίποτα γιατί τις περισσότερες φορές αναγνωρίζει ότι έχω δίκιο κι οτι η μαμά του είναι λίγο στην κοσμάρα της! Παραδέχεται ότι είναι πολύ υπερβολική σε ορισμένα πράγματα. Ούτω ή άλλως τα λέω τόσο χαμογελαστά και γυναικεία που μόνο μια γυναίκα καταλαβαίνει τι ακριβώς εννοώ!!

.png.png

Διαφημίσεις

Και στην τελική να σου πω και κάτι? Αν θέλουν να βοηθήσουν με το να σου κρατάνε το παιδί οκ αλλά αυτό δεν τους δίνει πρισσότερα δικαιώματα μέσα στο σπίτι σου και ειδικά στο παιδί σου.Περισυ μετακομίζαμε κι επειδή ταυτόχρονα δούλευα και της ζήτησα βοήθεια η λύση της ήταν να μου τον άρει στο σπίτι της να μένει χωρίς να μπορώ να τον δω για μια βδομάδα. Το έκανα κατ' ανάγκη και ορκίστηκα ότι δεν θα το ξανακάνω. απο τότε άρχισα να μιλάω. Όποιος θέλει να βοηθήσει έχει καλώς αλλά με τους δικούς μου όρους!

.png.png

Μακάρι να μην χρειαζόταν να δουλεύουμε.... Είναι τόσα πολλά που "χάνω " από το παιδί μου κάθε μέρα.. οχι μόνο εγω, όλες οι μανούλες... Το φιλάω και δεν το χορταίνω, το αγκαλιάζω και δεν θέλω να μου μιλάει κανείς, το κοιτάω στα μάτια και λιώνω... άσε όταν παίζουμε... τρέλα, και να φανταστείς είναι μόλις 3 μηνών...

Πόσο δίκιο έχεις.... Αλλά το τραγικό είναι ότι δεν το κρατάει μόνο στο δικό μου σπίτι... το παίρνει και στο δικό της "γιατί έχει δουλειές". Της λέω τις προάλες "Σας παρακαλώ όταν την κρατάτε αγκαλία, βάλτε και το σελτεδάκι της στον ώμο σας, γιατί έχει αρχίσει και γλύφει" Απάντηση: Δεν πειράζει, να πάρει μυρωδιά από γιαγιά, εξάλλου έχω κάνει μπάνιο!!!" Εγώ δεν την αφήνω να γλύψει εμένα, πλένω το στήθος μου 100 φορές πριν θυλάσω αλλά η π...ρα έχει κάνει μπάνιο....

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Και το δικό μου μικρό είναι 3 μηνών και ο μεγάλος 2 1/2 χρονών!Μπορεί οποιοσδήποτε άλλος να νιώσει τη σχέση σου με το παιδί σου? Η πεθερά μπορεί να έχει τα συναισθήματα της γιαγιάς αλλά δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει στα μάτια του παιδιού σου όσες ώρες κι αν περνάει μαζί του. Εμένα όταν τον είχε πάρει στη μετακόμιση μου έλεγε: Το παιδί δεν σε ζητάει καθόλου, περνάει πολύ ωραία και δεν θέλει να φύγει. Κι εκλαιγα με μαύρο δάκρυ. Μέχρι που πήγα ένα απόγευμα να τον δω και είπα να τον βάλω εγώ για ύπνο για να μη νιώσει οτι ξαναφεύγω και δεν ξεκόλλαγε από πάνω μου! Όταν κατάλαβε ότι θα έφευγα έκλαιγε συνέχεια. Κοιμήθηκε αγκαλιά μου με κλάμματα. Δεν ξανάκουσα ποτέ τις αηδίες που μου λέει! Καλά η δικιά σου έχει πολύ θράσσος θα σε συμβούλευα να της τα κόψεις όσο είναι νωρίς. Τι πάει να πει να πάρει μυρωδιά από την γιαγιά? Εδώ τρελαινόμαστε στην αποστείρωση!! Ο άντρας σου δεν της λέει τίποτα? Εμένα ευτυχώς τηρεί τους κανόνες υγιεινής.

.png.png

Και καλύτερα να κόψεις τα "σας παρακαλώ" . Παραείσαι ευγενική για τόσο θράσσος.Να της μιλάς κοφτά και με ύφος που δεν σηκώνει κουβέντα για να αρχίσει να καταλαβαίνει οτι τον έλεγχο έχεις εσύ.

.png.png

Με τον άντρα μου είναι συνέχεια στη κόντρα για το θέμα της μπέμπας. Αφού της είπε ότι αν συνεχίσει έτσι... καλύτερα να μην τη κρατάει... κι εκείνος είναι πιο "περίεργος" ακόμα κι από εμένα σε ότι αφορά την μπέμπα μας. Δεν θέλει ούτε στο κρεβάτι μας που λέει ο λόγος να ξαπλώνει η μικρή. Ευτυχώς είμαστε μια χαρά... δεν μας εξόντωσε ακόμα!

Άσε που δουλεύει και η μητέρα μου και δεν μπορεί να την κρατήσει... Και να φανατστείς ότι πριν το παιδί ήταν άλλος άνθρωπος εντάξει πάντα ήθελε να ανακατεύεται και να μαθαίνει αλλά δεν της πέρναγε, αλλά τώρα... δεν την πιάνεις...

Εγώ παιδιά ακόμη δεν την χρειάστηκα γιατί δεν έχω παιδιά αλλά πιστεύω ότι αν έκανε κάτι τέτοιο με το δικό μου το παιδί θα τρελαινόμουν.....

Κρατάει το παιδί της συνηφάδας μου, πάντα όμως, (τα θέλει και εκεινη και τα παθαίνει γιατί καλά όταν δούλευε 4ωρα για κανα χρόνο, τώρα δεν δουλεύει) θέλουν να κοιμηθούν για μεσημέρι κάτω η μικρή να κάθεται με την γιαγιά, την παίρνει η πεθερά στο χωριό βδομάδες ολόκληρες χωρίς την μαμά της, προχθές θα πήγαινε στην Τήνο και ήθελε να πάρει και την μικρή μαζί, 3ων χρονών το φαντάζεστε???? και ο κουνιάδος μου δεν έιχε πρόβλημα ήθελε να το δώσει το παιδί και δεν άφησε η συνηφάδα μου μετά!!!!

Και μου λέει η συνηφάδα προχθές¨"Ένα διάστημα όταν δούλευα έλεγε η μικρή την πεθερά μας "μαμά" και πήγαινα να σκάσω από την στενοχώρια μου!!!!"

Δεν έχω το θάρρος να της μιλήσω και να της πω ότι έχει μερίδιο ευθύνης γιαυτό, αλλά πιστέυω ότι της έδωσε αυτό το δικαίωμα να επεμβαίνει μέσα στο σπίτι τους και στο παιδί τους!!!!

Δεν ξέρω εγώ αν φτάσει εκέινη η ώρα τι θα κάνω γιατί δουλεύω και η μαμά μου δεν μένει κοντά, άρα η πεθερά είναι από κάτω και θα πέσω στην ανάγκη της αλλά θα προσπαθήσω τουλάχιστον να βάλω όρια!!!!

Εκτός αν έιμαι τυχερή και κάνει και 2ο η συνηφάδα και μετά θα έχω δικαιολογία ότι δεν μπορεί να προσέχει και το δικό μας και βάλω γυναίκα...

όνειρα!!!!

lRZRp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα, εγώ τους προσφωνώ κυρία .... , κύριε ..... με συνοδεία πληθυντικού αριθμού. Αλλωστε τα αδέλφια του άντρα μου (30, 28, και 20 ετών αντίστοιχα) μου είπαν ότι είναι κοροϊδία να την φωνάζω μαμα όταν έχει 4 αγόρια!! Και συμφωνω μαζί τους. Αν και η πεθερά μου είναι πολύ καλή γυναίκα και δεν ανακατεύεται πιστεύω ότι θα ήθελε να την φωνάζω μαμά.

Όσο για τον πεθερό μου ... "Έμεις δεν είμασταν τυχεροί στο θέμα νύφης".

Τουλάχιστον παραδέχεται ότι μεγαλώνω σωστά το εγγόνι του και μην είμαι της εκκλησίας ... :twisted:

Στην αρχη τους αποκαλουσα μαμα και μπαμπα, και μετα οταν καταλαβα με διαφορα χοντρα σκηνικα που εγιναν οτι ειναι κακοι απεναντι μου δεν τους αποκαλω τιποτα,απλα τους μιλαω στον πληθυντικο...και ποσο τους ενοχλει που δεν το ακουνε....και ποσο χαιρομαι...

και ποτε δεν θα τους αποκαλεσω τιποτα ουτε γιαγια και παππου ουτε κυριο και κυρια ουτε τιποτα και αν δεν εχουμε οπτικη επαφη πολυ απλα δεν θα τους μιλησω(που το προτιμω)...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...