Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς απευθύνεστε στα πεθερικά σας?

mama

Recommended Posts

Στην αρχη τη φωναζα κυρια ταδε...μετα μου ζητησε να τη φωναζω με το μικρο της...καλα μαμα δεν υπηρχε πιθανοτητα να την πω.Κι επειδη οι σχεσεις μας εχουν περασει απο 10 κυμματα...και απο εκει πυ ηταν αψογες ...γιναμε αχταρμας...τωρα ειμαστε στα τυπικα...αυτο που εχω να πω ειναι πως το καλυτερο ειναι το κυρια ταδε.Ο ενικος φερνει μεγαλη οικειοτητα και απο την οικειοτητα ξεκινανε ολα τα προβληματα.Ο πληθυντικος κραταει μια βασικη αποσταση ασφαλειας και για τις 2 πλευρες.

Τωρα για οποια δεν εχει πεθερουλα και στεναχωριεται...με μεγαλη μου χαρα να της στειλω τη δικ μου να τη βοηθαει...εννοειται βεβαια οτι επιστροφες δε δεχομαστε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 399
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στην αρχη τη φωναζα κυρια ταδε...μετα μου ζητησε να τη φωναζω με το μικρο της...καλα μαμα δεν υπηρχε πιθανοτητα να την πω.Κι επειδη οι σχεσεις μας εχουν περασει απο 10 κυμματα...και απο εκει πυ ηταν αψογες ...γιναμε αχταρμας...τωρα ειμαστε στα τυπικα...αυτο που εχω να πω ειναι πως το καλυτερο ειναι το κυρια ταδε.Ο ενικος φερνει μεγαλη οικειοτητα και απο την οικειοτητα ξεκινανε ολα τα προβληματα.Ο πληθυντικος κραταει μια βασικη αποσταση ασφαλειας και για τις 2 πλευρες.

Τωρα για οποια δεν εχει πεθερουλα και στεναχωριεται...με μεγαλη μου χαρα να της στειλω τη δικ μου να τη βοηθαει...εννοειται βεβαια οτι επιστροφες δε δεχομαστε.

Συμφωνώ και επαυξάνω!! ;)

S02fp3.png

LnVyp3.png

Εγώ το ξεκίνησα με μαμά - μπαμπά, τώρα μόνο από το τηλέφωνο αυτά, από κοντά ....τίποτα όπως λέτε και οι περισσότερες. Αν ξαναξεκινούσα από την αρχή θα διατηρούσα τον πλυθηντικό και όνομα, είναι το καλύτερο νομίζω...

συμφωνω με την Νικι...κ για οποια δεν χορτασει με την πεθερα της Nikis μπορω να στειλω κ την δικη μου για βοηθεια!!!!! θα καλοπερασετε!!!!;):D:D

Xc60p3.png ghL0p3.png

Εγώ με τα πεθερικά δεν έχουμε επαφές αλλά αν είχα θα τους φώναζα κυρία και κύριε τάδε.γενικά μου είναι δύσκολο να μιλήσω σε κάποιον μεγαλύτερο μου στον ενικό,είναι ο τρόπος μου να δείξω σεβασμό.τους συγγενείς μας τους φωνάζω συνήθως με θεία και θείο αν είναι πιο κοντινοί.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

Κύριο και κυρία Τάδε. Δε μου έχουν ζητήσει να τους αποκαλώ κάτι άλλο και θεωρώ ότι διατηρώ και τις ανάλογες αποστάσεις έτσι, αν και η πεθερά μου αν είναι να την εξακοντίσει την κοτσάνα θα το κάνει ακόμα κι αν την έλεγα 'Ψιτ!'. :lol:

Ο άντρας μου τη μάνα μου τη φωνάζει με το μικρό της και της μιλάει στον ενικό -εκείνη του το ζήτησε (και είδε χαΐρι κι αυτός...:rolleyes:).

8OgYp3.png

Βρε σκ@τούλα!!!!:D:D:D:D:D:D Κι όμως, στην πορεία της ζωής και μην έχοντας πεθερό, πεθερά ή μάνα, και μ' έναν μπαμπά μεγάλο, σκέφτηκα να είχα έναν απ' όλους ακόμη? (κατά προτίμηση τη μάνα μου, αλλά και την πεθερά θα την εκτιμούσα σε δεδομένες στιγμές...).

Α.... μιλάμε για πολύ κ@@@φαρδη!!!:lol: Ούτε πεθερά ούτε πεθερό??? Ουάου... Πάντως για το τελευταίο που λες ότι θα εκτιμούσες την πεθερά.... μην παίρνεις όρκο! Ας σου είχε διαλύσει το σπίτι και θα σου'λεγα αν θα σκεφτόσουν "να ζει η πεθερά ή να μη ζει? Ιδού η απορία":p

Αν θέλει περισσότερη βοήθεια να στείλω και τη δική μου??? Κάνει "καλή δουλειά"!

:-D:grin::-D:grin::-D

Εγω μονο στον πληθυντικο και τωρα με τον μικρο γιαγια και παππου..εχω σχετικα καλα πεθερικα ..δεν εχουμε πολλα προβληματα αλλα και παλι δεν θα μπορουσα να τους φωναζω μαμα και μπαμπα ουτε και ο αντρας μου θελει ,φωναζει με το ονομα της την μητερα μου.Ετσι κι αλλιως δεν φαινεται απο εκει ο σεβασμος και η αγαπη.

Διαφημίσεις

εγω τους φωναζω κυρια και κυριο με τα ονοματα τους!Τους γνωρισα πριν 10 χρονια που ημουν 20 χρονων και μετα απο 6 χρονια που παντευτηκαμε μου φανηκε περιεργο να τους φωναζω αλλιως.Να σας πω την αληθεια εχω σκεφτει τον ενικο αλλο τον φοβαμαι γιατι ο ενικος "προκαλει"οικειοτητα και εγω φοβαμαι πολυ την γλωσσα μου!

εχθες ηταν εδω η μαμα μου και ειχε ερθει και η πεθερα και κατι μου εδωσε και λεω "αααα πως με σκεφτετε η μητερα β(βου)"και γελασαμε παρα πολυ!

Απ οτι βλεπω οι περισσοτερες κυριο-κυρια....

Εχω βαρεθει δεν ξερω πως να τους λεω κυριο κυρια δεν μπορω ειμαστε πολυ κοντα ο πεθερος μου ειδικα ολο αγκαλιες φιλια με εχει ολο με πειραζει με τσιμπαει μου δινει και καμμια που κ που...σε στυλ παλευουμε και ετσι:shock::DΣαν κορη με εχει οποτε το κυριε δεν παει.....με το ονομα του ομως παλι δεν μαρεσει μπαμπα δεν τον λεω....οποτε μενουμε οπως ειστε οι περισσοτερες και εγω μαζι φροντιζω να με κοιτανε οταν μιλαω....

Γελασα πολυ με την κοπελα που κλειδωθηκε η φιλη της....εμ τι φωναζεις εκεινη την ωρα??χαχα και εγω θα κολλουσα:lol::lol:

Κοριτσια αν θελετε βοηθεια στελνω και την μανα μου εεε μην ξεχνιομαστε απο πεθερα καλα παμε (μεχρι στιγμης) απο μανα παλι...βραστα:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Εγώ τους φωνάζω μαμά και μπαμπά και με πολύ χαρά μάλιστα! Το αντίθετο μου φαίνεται αφύσικο... άποψη μου φυσικά. Από τη στιγμή που με τον άντρα μου είμαστε πια ένα, θεωρώ λογικό να θεωρω τους γονείς του δικούς μου άνθρωπους και να τους τιμώ με το να τους προσφωνώ μαμά και μπαμπά. Βέβαια έχω πολύ καλά πεθερικά που με λατρεύουν. Τα όρια που λέτε ότι βάζει ο πληθυντικός τα βάζει μια χαρά και ο ενικός! Όπως "την λέω" στη μαμά μου όταν με ζορίζει, το ιδιο κάνω και στην πεθερά μου.

Τα όρια που λέτε ότι βάζει ο πληθυντικός τα βάζει μια χαρά και ο ενικός! Όπως "την λέω" στη μαμά μου όταν με ζορίζει, το ιδιο κάνω και στην πεθερά μου.

βοηθάει φυσικά αν οι σχέσεις είναι καλές αλλά αυτό για τα όρια δεν ξέρω πως μπορείς να τα βάλεις... το να "την πεις"στην μαμά σου είναι το εύκολο ότι και να πεις ότι και να πει θα τα βρείτε... με την πεθερά τι γίνεται όμως???

γνώμη μου φυσικά πως κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς...

εκτός τι να πω αν είσαι από τις λίγες πιστεύω περιπτώσεις που να μπορεις να μιλήσεις χωρίς να παρεξηγηθείς.. εισαι τυχερη....:lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Κύριο κ κυρία Τάδε κ εγώ.

Τους ξέρω από παιδάκι κ ξεκίνησε ως πληθυντικός ευγένειας. Μετά το συνήθισα κ δεν μου πήγαινε με τίποτα κάτι άλλο. Θα ένιωθα λες κ δεν τους σέβομαι κάπως. Μου αρέσει όμως κιόλας γιατί βοηθά στο να υπάρχει κ μια μικρή απόσταση. Χωρίς να σημαίνει έλλειψη αγάπης. Το ίδιο αποκαλεί κ ο άντρας μου τους δικούς μου. Έχουμε κ οι δυο καλές σχέσεις κ με τις δύο πλευρές δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι το μεγαλύτερο μέρος της σχέσης μας το περάσαμε μακριά τους.

Πάντως αν το άτομο είναι προβληματικό όπως κ να το αποκαλείς, ενικός ή πληθυντικός μαμά ή μπαμπά δεν σώζεται η κατάσταση...:lol:

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Το να περιμένεις να έχεις οπτική επαφή για να απευθύνεις το λόγο, το θεωρώ προσβλητικότατο. Και μετά παραπονιέστε ότι σας στραβοκοιτάνε τα πεθερικά...

βοηθάει φυσικά αν οι σχέσεις είναι καλές αλλά αυτό για τα όρια δεν ξέρω πως μπορείς να τα βάλεις... το να "την πεις"στην μαμά σου είναι το εύκολο ότι και να πεις ότι και να πει θα τα βρείτε... με την πεθερά τι γίνεται όμως???

γνώμη μου φυσικά πως κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς...

εκτός τι να πω αν είσαι από τις λίγες πιστεύω περιπτώσεις που να μπορεις να μιλήσεις χωρίς να παρεξηγηθείς.. εισαι τυχερη....:lol::lol::lol::lol:

Ίσως έχεις δίκιο και είμαι από τις λίγες τυχερές...τι να πω :lol:

μαμα και μπαμπα. πως και πως το περιμεναν και δεν ηθελα να το χαλασω! επισης και ο μπαμπας μου περιμενε απο τον αντρα μου να τον πει πατερα πως και πως! γενικα ειναι πολυ ωραιο να νιωθουν τα πεθερικα οτι εχουν αποκτησει και αλλη-ον κορη-γιο που εκτιμουν και αγαπουν.

μαμα και μπαμπα. πως και πως το περιμεναν και δεν ηθελα να το χαλασω! επισης και ο μπαμπας μου περιμενε απο τον αντρα μου να τον πει πατερα πως και πως! γενικα ειναι πολυ ωραιο να νιωθουν τα πεθερικα οτι εχουν αποκτησει και αλλη-ον κορη-γιο που εκτιμουν και αγαπουν.

εγω που έχασα τη μαμά μου παιδί της είπα απο την αρχή οτι δε μου βγαίνει αυτή η λέξη-σαν λέξη οχι σαν έννοια-να την πω..με τις πράξεις μου δείχνω οτι είμαι παιδί της πια κι όχι με μια κουβέντα..προτιμώ να της απευθύνομαι ως "πεθερά" (με την ιδιότητά της,δηλαδή) ή κυρά Σούλα και το δέχεται το ίδιο..

αλλά σ'εσάς που έρχεται φυσικά το επικροτώ γιατί όντως είναι πολύ ωραίο ειδικά αν είναι απο καρδιάς!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

χεχεχε αρχικά πληθυντικό και με το σεις και με το σας.... (την πεθερά, πεθερός δεν υπάρχει)

πλέον στον ενικό :πεθερικό, κορίτσι, κοπέλα (ειδικα με τα τελευταία δύο λιώνει χιχιχιχι). Μαμά, εκτός το οτι δεν μου βγαίνει δεν ήθελε και η ίδια και πολύ ανακουφίστηκα!

η πεθερα μου αν και ολη την ωρα δειχνει πως με συμπαθει και με νοιαζεται κοντευει να μου σπασει τα νευρα με την υπερπροστασια της και τις συνεχεις ανησυχιες της.8000 τηλ την μερα ,πιεσεις να φαω τα οχι παντα πετυχημενα φαγητα της και λοιπα.αυτο ομως που μου την σπαει περισσοτερο ειναι που με αποκαλει ολη την ωρα κορη της.και οχι μονο σε μενα αλλα και σε ξενους και στους φιλους της λεει οτι απεκτηρα κορη ,τωρα ειναι η κορη μου κλπ.απο τοτε που εμεινα εγκυος τα πραγματα ειναι τρις χειροτερα.παντα με την μητερα μου ειχα χαλαρες και φιλικες σχεσεις και αυτος ο τυπος παραδοσιακης μητερας μου την εχει δωσει.μητερα η μαμα παντως δεν προκειτε να την πω που να χτυπιεται...γιατι αμα αρχισουμε και τις οικιοτητες μαλλον οταν θα ρθει και το μωρακι θα θελει να χει λογο παιδαγωγου τουλαχιστον...εκει να δεις γλεντια...

mXsYm7.png

ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΩ ΚΥΡΙΑ Κ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ...

ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ(ΑΠΑΙΤΗΣΕ) ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΩ ΜΑΜΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ-ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ Κ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Κ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΜΟΥ!

ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ Κ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΟΡΗ ΤΗΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ Κ ΤΗΣ ΛΕΩ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΣΚΕΤΟ ΕΛΕΝΗ;;;;!!!!!!!!!

Εγω κοριτσια θα σας πω εν τα χει την ιστορια μου με την πεθερα μου.

Εχασα την μητερα μου 4 χρονια πριν.γνωριζω τον αντρα μου εδω και 7 χρονια.Οταν αποφασισαμε για τον γαμο η πεθερα μου ηταν αντιθετη βλεπεις εγω δεν ειμαι γιατρος οπως ο αντρας μου και νομιζει οτι να εχεις μαστερ στα οικονομικα δενν ειναι κατι αν δεν εισαι γιατρος η δικηγορος για να εχει να λεει στους δικους της.τελος παντον με τα πολλα εγινε ο γαμος και με το ζορι ηρθε γιατι αποφασισαμε να κανουμε πολιτικο.εγω τις μιλουσα με το σεις και με το σας παντα ποτε δεν την ειπα μαμα η μητερα.οταν εμεινα εγκυος αρχισαν τα δυσκολα!!!ντε και καλα να φαω τα φαγητα που εφτιαχνε και οσο ελεγα τι με ενοχλει τοσο περισσοτερο εβαζε μεσα στ0 φαγητο!!!δηλαδη ελεγα δεν μπορω ανιθο με ενοχλει , πηγαινα με τον αντρα μου να φαω σπιτι τις ΤΙΓΚΑ στο ανιθο η σαλατα , ΤΙΓΚΑ στο ανιθο ο αρακας.Περασαμε ενα σωρο στεναχωριες κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης και αντι να μου λεει ολα θα πανε καλα καθε φορα ελεγε και κατι αρνητικο.π.χ εεεε μην αγορασεις ακομα τπτ να δει ς πρωτα αν ειναι αγορι η κοριτσι ,μην αγορασεις ακομα ττπ μεχρι να κλεισεις τον 6 μηνα ΄΄ξερεις ποσα παιδια χανονται στον 6 μηνα ???΄΄ σας τα λεω και κλαιω γιατι δεν αντεχω αλλο.Σε καποια φαση στον 8 μου λεει ο αντρας μου να παμε να παρουμε σουτιεν θηλασμου πεταγετε η μανα του και λεει ''κατσε πρωτα να γεννηση και να πανε ολα καλα και μετα , ποτε δεν ξερεις τι γινεται''!!μου ηρθε να παρω το βαζο και να τις το πεταξω στο κεφαλι!!!Τελικα μετα απο τοση αρνητικη ενεργεια και γλωσσοφαγια ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ 38 εβδομαδες.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ!ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΡΘΕ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΤΗΛ να μου πει ρε κοριτσια το ποσο λυπαται!!!ΣΤΟ κατω κατω και παιδι του παιδιου της ηταν!!!Οταν με αντικρισε για πρωτη φορα μετα το θανατου του παιδιου μου λεει ''αυτα ειναι απο το θεο , ας μην το συζηταμε αλλο!!!'

Ενα μηνα μετα καταφερα να σταθω στα ποδια μου και να της κοψω τον αερα σε ολα και να της πω οτι δεν θελω να της μιλαω πια και δεν θελω να ανακατεβετε στη ζωη μας.

θελω να φυγω οσο πιο μακρυα γινεται...να παρω τον αντρα μου και να εξαφανιστουμε.Ποια μανα ρε γμτ θελει το παιδι τις να ποναει ???????????

markela35 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΗ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΕΠΕΙΔΗ Κ ΕΓΩ ΤΡΑΒΑΩ ΖΟΡΙ ΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΩ,ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΩΣΩ...ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ;;ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΕΣ..ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ Κ ΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΣ Κ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...