Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεργη Εγκυος (&Τι δικαιούται έγκυος που βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας))

Recommended Posts

korιτσια θα με βοηθησετε λιγο γιατι μπερδευτηκα?

ειμαι ανεργη απτον ιουνιο του 2011 κ γενναω οκτωβρη του 2012 .

για να παρω τα επιδοματα ικα (υοφοριας-λοχειας) πρεπει να ειμαι σε ενεργη εργασιασιακη σχεση ? πρεπει να εχω 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια , αλλα απο ποτε εως ποτε????? απο οκτωβρη του 10εως του 12???

αλλιως παιρνω μονο το επιδομα τοκετου ???

ευχαριστω

Πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια για τα επιδοματα του ικα,δηλαδη απο την πητ σου και 2 χρονια πισω.

Σε ενεργη σχεση εργασιας πρεπει να εισαι για τα επιδοματα και το 6μηνο του ΟΑΕΔ.

Επιδομα τοκετου θα παρεις μονο εαν γεννησεις σε νοσοκομειο που δεν ειναι συμβεβλημενο με το ικα.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

korιτσια θα με βοηθησετε λιγο γιατι μπερδευτηκα?

ειμαι ανεργη απτον ιουνιο του 2011 κ γενναω οκτωβρη του 2012 .

για να παρω τα επιδοματα ικα (υοφοριας-λοχειας) πρεπει να ειμαι σε ενεργη εργασιασιακη σχεση ? πρεπει να εχω 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια , αλλα απο ποτε εως ποτε????? απο οκτωβρη του 10εως του 12???

αλλιως παιρνω μονο το επιδομα τοκετου ???

ευχαριστω

Ριτακι καλημέρα ,

εγώ είχα πάει στο ΙΚΑ και ρώτησα. Θα πρέπει να υπολογίσεις τα ενσημα (πρεπει να είναι 200) έως την ημ/νία ΠΗΤ δηλ. αν έχεις ημ/νία ΠΗΤ 15 οκτώβρη του 2012 θα μετράς απο 15 Οκτώβρη του 10 έως 15 Οκτώβρη του 2012.

Αν τα έχεις τα 200 , θα πάρεις το επιδομα κύησης + λοχείας

+ (τοκετού αν γεννήσεις σε ιδιωτικό σύμφωνα με τα τελευταία νέα).

Δεν χρειαζεται να έισαι σε εργασιακή σχέση το 2012.

Παρακαλώ να με διορθώσει κάποια μανούλα εάν κάπου της εξηγώ λάθος.

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια για τα επιδοματα του ικα,δηλαδη απο την πητ σου και 2 χρονια πισω.

Σε ενεργη σχεση εργασιας πρεπει να εισαι για τα επιδοματα και το 6μηνο του ΟΑΕΔ.

Επιδομα τοκετου θα παρεις μονο εαν γεννησεις σε νοσοκομειο που δεν ειναι συμβεβλημενο με το ικα.

σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου .

δηλαδη αν γεννησω σε δημοσιο δεν παιρνω ουτε το επιδομα τοκετου ??

αλλα δεν πληρωνω το νοσοκομειο ε?

88M1p3.png6KAgp2.png

Κοπέλα μου σύμφωνα με τα τελευταία νέα (γιατί κάθε μέρα τα αλλάζουν) το επίδομα τοκετού αν γεννάς στο δημόσιο δεν το παίρνεις , περνάει κατευθείαν απο το ΙΚΑ στο νοσοκομείο για τα έξοδα σου και έτσι υποτίθεται δεν θα πληρώνουμε.

Τώρα για μας που θα γεννήσουμε αργότερα δεν ξέρω αν θα υσχεί το ίδιο η θα τα αλλάξουν πάλι.

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Κοπέλα μου σύμφωνα με τα τελευταία νέα (γιατί κάθε μέρα τα αλλάζουν) το επίδομα τοκετού αν γεννάς στο δημόσιο δεν το παίρνεις , περνάει κατευθείαν απο το ΙΚΑ στο νοσοκομείο για τα έξοδα σου και έτσι υποτίθεται δεν θα πληρώνουμε.

Τώρα για μας που θα γεννήσουμε αργότερα δεν ξέρω αν θα υσχεί το ίδιο η θα τα αλλάξουν πάλι.

σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου mamina !!!!!

γερα μωρα ευχομαι σε ολες πανω απολα :-P

88M1p3.png6KAgp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα Olitska,

Να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτό , εγώ θα παίρνω επίδομα ανεργίας για τελευταία φορά το Μαιο.

ΠΗΤ έχω στις 15 Ιουλίου.

Μπορώ να κάνω τη διαδικάσία αυτή και αν ΝΑΙ τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω ? (Να σημειώσω ότι δεν έχω ιδιώτη γιατρό που με παρακολουθεί (εδω και 2 μήνες) και πάω στο νοσοκομείο λόγο οικονομικής στενότητας)

Υπάρχει περίπτωση αν κάνεις κάτι τετοιο και πάρεις χρήματα απο το ΙΚΑ , μετα να στα αφαιρέσουν απο το επιδομα κύησης & λοχείας ?

Σε ευχαριστώ εκ των προτερων,

Ιωάννα

Ιωαννα οπως σου εγραψα στο πμ ειναι η διαδικασια ,οσο για την ασθενεια δεν θα σου παρουν πισω τα λεφτα απο κυοφορία και λοχεία τα δικαιουσαι οπως και δικαιουσαι ασθενεια λογω σοβαροτητος του προβληματος σου εαν το κρινει ο γιατρος σου οποιο κιαν ειναι αυτο .

:wdZ6p3.png

arhIp3.png

να ρωτήσω κάτι κορίτσια.

είμαι άνεργη και ασφαλισμένη μέσω ΟΑΕΔ, δικαιούμαι φάρμακα και περίθαλψη για τοκετο;

το επίδομα απο το ΙΚΑ θα το πάρω ή εξαρτάται αν γεννήσεις σε Δημόσιο Νοσοκομείο;

YXlxp3.png

Xwy7p2.png

να ρωτήσω κάτι κορίτσια.

είμαι άνεργη και ασφαλισμένη μέσω ΟΑΕΔ, δικαιούμαι φάρμακα και περίθαλψη για τοκετο;

το επίδομα απο το ΙΚΑ θα το πάρω ή εξαρτάται αν γεννήσεις σε Δημόσιο Νοσοκομείο;

ημουν κ εγω ανεργη οταν ηταν να γεννησω, ασφαλισμενη μεσω οαεδ. παιρνεςσ κανονικα δωρεαν φαρμακα κ περιθαλψη. για να παρεις ομως το επιδομα απο ικα, πρεπει καποιος γιατρος του ικα να πιστοποιησει την εγκυμοσυνη σου κ να σου δωσει βεβαιωση. την ειχα παρει περιπου 7 μηνων. αυτην την πας στο ικα. επειδη εγω γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο πηρα κανονικα ολα τα επιδοματα απο ικα συν τοις αλλοις πληρωθηκα κ επειδη γεννησα μα καισαρικη

καλησπέρα μανούλες, είμαι άνεργη από τον Ιούνιο του 2010 έχω ασφάλεια ΙΚΑ, έχω ΠΗΤ 5 Αυγούστου του 2012. Ξέρει καμιά σας να μου πει αν δικαιούμαι επίδομα τοκετού, επίδομα λοχείας και επίδομα κύησης;

Διαφημίσεις

καλησπέρα μανούλες, είμαι άνεργη από τον Ιούνιο του 2010 έχω ασφάλεια ΙΚΑ, έχω ΠΗΤ 5 Αυγούστου του 2012. Ξέρει καμιά σας να μου πει αν δικαιούμαι επίδομα τοκετού, επίδομα λοχείας και επίδομα κύησης;

νομιζω δικαιουσαι μονο το βοηθημα τοκετου το οποιο ομως ετσι πως τα εκαναν παει κατευθειαν στο νοσοκομειο η στην κλινικη που θα γεννησεις!με το καλο :D

2009-2011

Ευχαριστώ για την απάντηση σου bea. Φαντάζομαι δεν θα είναι και κανένα σοβαρό ποσό το βοήθημα τοκετού αλλά από το τίποτα καλό είναι και αυτό. Έτσι όπως μας καταντήσανε να λέμε και ευχαριστώ που θα μας δώσουν και αυτό! :roll:

Ευχαριστώ για την απάντηση σου bea. Φαντάζομαι δεν θα είναι και κανένα σοβαρό ποσό το βοήθημα τοκετού αλλά από το τίποτα καλό είναι και αυτό. Έτσι όπως μας καταντήσανε να λέμε και ευχαριστώ που θα μας δώσουν και αυτό! :roll:

1007e ολοκληρα παρακαλω!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

2009-2011

ημουν κ εγω ανεργη οταν ηταν να γεννησω, ασφαλισμενη μεσω οαεδ. παιρνεςσ κανονικα δωρεαν φαρμακα κ περιθαλψη. για να παρεις ομως το επιδομα απο ικα, πρεπει καποιος γιατρος του ικα να πιστοποιησει την εγκυμοσυνη σου κ να σου δωσει βεβαιωση. την ειχα παρει περιπου 7 μηνων. αυτην την πας στο ικα. επειδη εγω γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο πηρα κανονικα ολα τα επιδοματα απο ικα συν τοις αλλοις πληρωθηκα κ επειδη γεννησα μα καισαρικη

Γεια σας κοριτσια νομίζω οτι επιδοματα δικαιουσαι μονο εαν εχεις 200 ενσημα στα 2 τελευταια χρονια πριν απο την πητ.

:wdZ6p3.png

arhIp3.png

Γεια σας κοριτσια νομίζω οτι επιδοματα δικαιουσαι μονο εαν εχεις 200 ενσημα στα 2 τελευταια χρονια πριν απο την πητ.

Όντως έτσι είναι και εγώ πήγα σήμερα στο ΙΚΑ και ρώτησα και μου είπαν ΌΤΙ αφού δεν έχω 200 ένσημα στα 2 τελευταία χρόνια δεν δικαιούμαι τίποτα. Επίσης μου είπαν ότι αν όταν γεννήσω χρησιμοποιήσω στο ΜΗΤΕΡΑ το ΕΟΠΥΥ δεν θα πάρω τίποτα από το ΙΚΑ αν όμως μέχρι τον Αύγουστο που θα γεννήσω βγει από τον ΕΟΠΥΥ το ΜΗΤΕΡΑ και πληρώσω από την τσέπη μου θα μου δώσει το ΙΚΑ το βοήθημα τοκετού το οποίο είναι 900 ευρώ!:roll:

Διαφημίσεις

Κοπελιες ηρθε και μενα η στιγμη να γραψω την απορια μου! Εχω ΠΗΤ 25 Μαιου, και ειμαι ανεργη επιδοτουμενη μεχρι τον αλλο μηνα (Απριλιο). Δηλαδη μεχρι τον προηγουμενο Απριλιο δουλευα κανονικοτατα και εχω φυσικα τα 200 πολυποθητα ενσημα που χρειαζονται και για τα 3 επιδοματα. Αυτο που θελω να ρωτησω αν καποια γνωριζει ειναι ¨

0 Πρεπει να καταθεσω ακριβως 56 ημερες πριν για το επιδομα μητροτητας?

1 Ειχα ταμειο ΤΑΞΥ και μου ειπαν να παω εκει να καταθεσω για τα επιδοματα γιατι δινουν κατι παραπανω .,,, ισχυει?

2 Στα δικαιολογητικα που θα προσκομησω για το επιδομα μητροτητας χρειαζετε βεβαιωση εργοδοτη ..... πιον βαζω για εργοδοτη οεο?

3 Εκτος απο φωτο/πια του βιβλιαριου της τραπεζας και του ασφαλιστικου βιβλ/ου τι αλλο χρειαζετε να μη τρεχω αδικα στην αθηνα?

Ευχαριστω παρα πολυ

Edit

4. Τι ειναι Ασφαλιστικά βιβλιάρια των δύο τελευταίων ετών ????

• 4 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...

Είμαι άνεργη και το βιβλιάριο υγείας μου στο ΙΚΑ ισχύει μέχρι του χρόνου το χειμώνα. Ο άντρας μου είναι στρατιωτικός (έχει δηλαδή ασφάλεια δημοσίου), μου είπαν το μωρό όταν με το καλό έρθει να το γράψω πρώτα στο δικό μου βιβλιάριο για να πάρω κάποιο επίδομα και μετά να το μεταφέρουμε στην ασφάλεια του άντρα μου. Ξέρει κάποια κοπέλα κάτι???

• 3 εβδομάδες μετά...

Σας παρακαλω αν ξερει καποια κοπελα ας μου απαντησει,δουλεψα το καλοκαιρι 2011 ως ξενοδοχουπαλληλος και κολλησα 110 ενσημα και θα εχω ιατρικη περιθαλψη ως φεβρουαριο2013.Φετος δεν μπορω να δουλεψω φυσικα εχω πητ 5-08-12.Το2010 δεν ειχα ενσημα.Δηλαδη τα 2 τελευταια χρονια δεν εχω 200(γενικα εχω).Εχω καρτα ανεργιας αλλα επιδοτηση δεν παιρνω και ειμαι ανυπανδρη μητερα.Δικαιουμαι καποιο επιδομα απο οπουδηποτε?πχ οαεδ ή ικα αν ξερει καποιος θα του ειμαι ευγνωμων

28-06-2010 Αντιο αγγελουδι μου

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...

Είμαι άνεργη και το βιβλιάριο υγείας μου στο ΙΚΑ ισχύει μέχρι του χρόνου το χειμώνα. Ο άντρας μου είναι στρατιωτικός (έχει δηλαδή ασφάλεια δημοσίου), μου είπαν το μωρό όταν με το καλό έρθει να το γράψω πρώτα στο δικό μου βιβλιάριο για να πάρω κάποιο επίδομα και μετά να το μεταφέρουμε στην ασφάλεια του άντρα μου. Ξέρει κάποια κοπέλα κάτι???

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑ!!!!!!ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΛΕΦΤΑ .....ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ............ΙΚΑ ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.......ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ;;;;;;ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Σας παρακαλω αν ξερει καποια κοπελα ας μου απαντησει,δουλεψα το καλοκαιρι 2011 ως ξενοδοχουπαλληλος και κολλησα 110 ενσημα και θα εχω ιατρικη περιθαλψη ως φεβρουαριο2013.Φετος δεν μπορω να δουλεψω φυσικα εχω πητ 5-08-12.Το2010 δεν ειχα ενσημα.Δηλαδη τα 2 τελευταια χρονια δεν εχω 200(γενικα εχω).Εχω καρτα ανεργιας αλλα επιδοτηση δεν παιρνω και ειμαι ανυπανδρη μητερα.Δικαιουμαι καποιο επιδομα απο οπουδηποτε?πχ οαεδ ή ικα αν ξερει καποιος θα του ειμαι ευγνωμων

καλησπερα εγω γεννησα τελη νοεμβρη του 2011 κ με 170 ενσημα πηρα το τεραστιο ποσο των 1007ε που ειναι το βοηθημα τοκετου!νομιζω πως κ εσυ μονο αυτο δικαιουσαι!αν μπορεις πηγαινε στο ικα που ανηκεις (εχεις προτεραιρεοτητα) αλλα ειμαι 99% σιγουρη εκτος κ αν αλααξε ΠΑΛΙ!με το καλο το μωρακι σου!

2009-2011

καλησπερα εγω γεννησα τελη νοεμβρη του 2011 κ με 170 ενσημα πηρα το τεραστιο ποσο των 1007ε που ειναι το βοηθημα τοκετου!νομιζω πως κ εσυ μονο αυτο δικαιουσαι!αν μπορεις πηγαινε στο ικα που ανηκεις (εχεις προτεραιρεοτητα) αλλα ειμαι 99% σιγουρη εκτος κ αν αλααξε ΠΑΛΙ!με το καλο το μωρακι σου!

Ρωτησα στο τμημα παροχων και μου ειπα δεν διακαιουσαι τιποτα.Μηπως επειδη απο1-1-12 κρατουν το βοηθημα τοκετου?Απο οαεδ ρωτησες αν δικαιουσαι κατι?

28-06-2010 Αντιο αγγελουδι μου

Ρωτησα στο τμημα παροχων και μου ειπα δεν διακαιουσαι τιποτα.Μηπως επειδη απο1-1-12 κρατουν το βοηθημα τοκετου?Απο οαεδ ρωτησες αν δικαιουσαι κατι?

μαλλον ετσι θα ειναι γιατι αυτα τα 1007 θα πανε απευθειας στην κλινικη που θα γεννησεις!μην σκας στην ουσια ειναι το ιδιο πραγμα:wink: απο οαεδ δεν πηρα απολυτως τιποτα εφοσον η συμβαση ειχε ληξει :twisted:

2009-2011

γειά σας!!!! το ταμείο ανεργία μου τελείωσε εδω και 5 μήνες κ γεννάω σε 4 μήνες !!! εχω τα 200 ένσημα τα 2 τελευταία χρόνια απο την ΠΗΤ δικαιούμαι επίδομα μητρότητας κ λοχείας!

Γειασας,

οταν με το καλο γεννησω θα ειμαι 2 μηνες ανεργη, ειμαι εποχιακη και οποτε ξερω απο τωρα :-D, δικαιουμαι κατι απο τον ΟΑΕΔ? το επιδομα τοκετου γνωριζω πως καταργηθηκε για τα δημοσια νοσοκομεια. αλλα δικαιουμαι τιποτα αλλο?

Καλησπέρα κορίτσια,

Έχω Π.Η.Τ. στις 28/10/2012 και είμαι άνεργη από 27/09/2011. Έχω συμπληρώσει τα 200 ένσημα από την Π.Η.Τ.

α) Τί επιδόματα δικαιούμαι?

β) Επίσης διάβασα κάπου ότι από 1-1-2012 το επίδομα τοκετού δεν το παίρνω εγώ στα χέρια μου αλλά πάει κατευθείαν στο μαιευτήριο που θα γεννήσω. Ισχύει? Εγώ θα γεννήσω στο "Μητέρα".

γ) Τί ισχύει με το ΕΟΠΥΥ σχετικά με την εγκυμοσύνη. Τις εξετάσεις τις πληρώνω όλες. Υπάρχει περίπτωση να τις καλύπτει το ΕΟΠΥΥ?

δ) Μετά το τοκετό πέρα από το επίδομα λοχείας, δικαιούμαι κάποιο άλλο αφού θα συνεχίσω να είμαι άνεργη αλλά δεν θα παίρνω πλέον το επίδομα του ΟΑΕΔ ως άνεργη?:confused:

Σας ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...