Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τι διατροφή δικαιούμαι?

Recommended Posts

καλημέρα σας. Εχω μια απορία. Είμαι σε διάσταση με τον σύζυγό μου. Εχουμε ένα παιδάκι 2 ετών και 4 μηνών. Τι διατροφή δικαιούμαι για το παιδί? Είναι στάνταρ ή εγώ πρέπει να κάτσω να τα υπολογίσω? κι αν ναι, πως? Να σας πω ότι εγώ παίρνω 1100Ε και μένω σε δικό μου σπίτι και εκείνος 1300Ε αλλά θα μείνει σε ενοίκειο. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Διαφημίσεις

απο οσο ξερω η διατροφη δεν ειναι στανταρ.βασιζεται στο εισοδημα του συζηγου και απο εκει βγαινει η μηνιαια διατροφη.το θεμα ειναι να εχετε καλες σχεσεις για να σου δινει τη διατροφη και πανω απο ολα να εχετε καλες σχεσεις για το παιδακι σας!!!!!

To να σου πει κάποιος ένα ποσό θα είναι παρακινδυνευένο. Ο καθορισμός του ύψους της διατροφής προκύπτει από δύο παράγοντες. Τα πραγματικά έξοδα του παιδιού και το ύψος των εισοδημάτων των γονέων του. Αν π.χ. βγάζατε και οι δύο από 1000 ευρώ τότε θα ήσασταν συνυπόχρεοι σε ποσοστό 50%. Αν δηλαδή τα έξοδα του παιδιού καθορίζονταν από το Δικαστήριο στα π.χ. 600 ευρώ τότε ο καθένας από τους δύο σας θα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει από 300 ευρώ για τη διατροφή του τέκνου. Η δική σου συμμετοχή "πατσίζεται" με την παροχή στέγης , υπηρεσιών κλπ και ο πατέρας θα την καταβάλλει σε χρήμα.

edit admin

Επεξεργάστηκαν by Συντονιστής Χ

μην περιμένεις πολλά χρήματα, γιατί έχεις δικό σου εισόδημα και μένεις σε ιδιόκτητο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις στα έξοδα του παιδιού. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το δικαστήριο επιδικάζει καθαρά συμβολικό ποσό στον πατέρα. Γνωστός μου με εισόδημα ?3000 μικτά με σύζυγο με εισόδημα ?1500 μικτά σε ιδιόκτητο σπίτι και με δύο παιδιά δημοτικού έδινε διατροφή ?400 και για τα δύο παιδιά.

Η διατροφή, μόνο για τα παιδιά εννοείται, έχει να κάνει με τα εισοδήματά σας και τα έξοδά τους. Οι γονείς συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Δηλαδή αν εσύ βγάζεις 1000 και ο πατέρας 1500, θα συμβάλλεται στα έξοδα των παιδιών σε αναλογία 2(εσύ) προς 3(ο πάτέρας). Θα υπολογιστεί βέβαια το ότι κατοικούν μαζί σου και αυτό είναι συμαντικό για εσένα γιατί η 'συμμετοχή' σου μπορεί να είναι και σε είδος (κατοικία, φροντίδα κλπ). Οι ανάγκες των παιδιών είναι ανάλογα με την ηλικία τους, γι αυτό η διατροφή αναπροσαρμόζεται.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...