Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κραμπες στις γαμπες!

Recommended Posts

κανει και ριμα!

καθε πρωι, πριν σηκωθω απο το κρεββατι, με πιανουν απιστευτες κραμπες στις γαμπες μου..ποτε στη μια και ποτε στην αλλη.σημερα το πρωι τσιριζα απο τον πονο κι ευτυχως που δεν ειχε φυγει ακομα ο αντρας μου για δουλεια και με βοηθησε τεντωνοντας μου το ποδι... τι μαρτυριο ειναι αυτο? το παθαινει καμια αλλη και υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να απαλλαγω?

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

λογω ελλειψης μαγνησιου συμβαινει -κυριως το τελευταιο τριμηνο - να εχουμε αυτες τις υπεροχες κραμπες!!!μονο με διαταση μπορεις να ανακουφιστεις και στην συνεχεια να ρωτησεις τον γιατρο σου εαν χρειαζεται να προσθεσεις κατι στην διατροφη σου... υπομονη..

83hKp3.png

tinger, και μενα με πιανουν κραμπες στις γαμπες, κυρίως την ώρα που κοιμάμαι και πάντα στη μια απο τις δυο. Οταν το ανεφερα στο γιατρό απλά μου τόνισε να πίνω το μαγνήσιο (που ουτως ή αλλως το κάνω). ;)

vHVdp3.png"]vHVdp3.png[/url]

κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

εμενα δε μου εχει δωσει καθολου μαγνησιο μεχρι στιγμης και εκλεισα την 31η εβδομαδα...

να τον παρω τηλεφωνο να ρωτησω αν πρεπει να παρω? εχει τωρα 4-5 μερες που το παθαινω και ειναι φριχτο το ξυπνημα...

βεβαια απ'οτι καταλαβαινω απο αυτα που γραφετε κι εσεις που παιρνετε δεν εχετε καμια βελτιωση...ξερετε αμα κραταει μεχρι τελους η αν ειναι κατι το παροδικο?

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Και εγω εχω κραμπες στις γαμπες το πρωι που ξυπναω και στις 2 απο πονο αλλο τιποτα ετσι ξυπναω καθε πρωι και παιρνω και μαγνησιο:!:Μαλλον δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα μονο υπομονη δεν εμεινε και πολυς καιρος.

καλησπερα αγαπακια !!Οι κράμπες μπορεί να προκληθούν από χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα και από έλλειψη αλάτων. Εμφανίζονται κυρίως στους μηρούς και στις γάμπες και αυξάνονται τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Ανακουφίζονται με μασάζ και διατάσεις.(http://www.familyhome.gr/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B7/%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC-2/)με το καλο σε ολες τις μανουλες !!

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Εγώ το παθαίνω μες τη νύχτα.. Αφού την πρώτη φορά ξύπνησα τον άντρα μου με κραυγές και νόμιζε ότι γεννάω! Κατααγχώθηκε ο καημένος! Μου τέντωσε το πέλμα και μου πέρασε αμέσως και κάθε φορά αυτό κάνει! Η μαία μου είπε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό και δε μου έδωσε μαγνήσιο ή κάτι άλλο, μου είπε απλά να κάνω λίγο stretching πριν κοιμηθώ. Έχει καιρό να με ξαναπιάσει!

Κι εγώ είχα κράμπες και στο πρωινό ξύπνημα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρόλο που έπαιρνα και μαγνήσιο... Το μόνο που έμαθα να κάνω για να ανακουφίζομαι, ήταν να πιάνω άμεσα τα δάχτυλα του ποδιού μου και να τα πιέζω/τραβάω προς τα πάνω.. (stretching δηλαδή... :-) )

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

λοιπον αρχιζω αμεσα το stretching!εμενα με πιανει συνηθως γυρω στις 6-7 το πρωι και ειναι απλα τραγικο!ευτυχως εγω φωναζω ''κραμπαααααα!κραμπααααααα!'' και καταλαβαινει ο καημενος οτι δεν εχουμε γεννητουρια!

μασαζακι απο σημερα και διατασεις και ελπιδα να αραιωσουν λιγο!

tt1108c2.aspx

tingerbell πως είσαι? Την πέμπτη έχω ραντεβού με το γιατρό και το πρώτο που έχω σημειώσει να τον ρωτήσω είναι για τις κράμπες. Είμαι στην 35η εβδομάδα και μου συμβαίνει τις τελευταίες μέρες αυτό..τα χαράματα. Ευτυχώς μέσα από το θεματάκι σου μου λύθηκε κι εμένα η απορία..και του άντρα μου φυσικά που μου έλεγε πως δεν έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη και πως δεν χρειάζεται το κάθετι να το συνδέω μ αυτή.

tingerbell πως είσαι? Την πέμπτη έχω ραντεβού με το γιατρό και το πρώτο που έχω σημειώσει να τον ρωτήσω είναι για τις κράμπες. Είμαι στην 35η εβδομάδα και μου συμβαίνει τις τελευταίες μέρες αυτό..τα χαράματα. Ευτυχώς μέσα από το θεματάκι σου μου λύθηκε κι εμένα η απορία..και του άντρα μου φυσικά που μου έλεγε πως δεν έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη και πως δεν χρειάζεται το κάθετι να το συνδέω μ αυτή.

γεια σου καλη μου!εγω εχω ξανα ρανεβου στις 25 ιουλιου...ειπε δεν υπαρχει λογος να παω νωριτερα:?νομιζα πως τωρα θα με εβαζε σε πιο συχνη παρακολουθηση αλλα τελικα δεν...απο την αλλη δεν θελω να τον ενοχλω τηλεφωνικα,οποτε ρωτα εσυ το δικο σου να δουμε τι θα πει. οσο για τους αντρουληδες..κι ο δικος μου τα ιδια ειπε,οτι δεν χρειαζεται να τα συνδεω ολα με την εγκυμοσυνη.καρμπον ειναι ολοι μου φαινεται χαχαχα!

και μια ερωτηση off topic: εσυ διαρροες απο το στηθος εχεις? κι αυτο ξεχασα να το ρωτησω...ρωτησα μονο τη μαια η οπια μου ειπε στεγνα πως ειναι νορμαλ...

tt1108c2.aspx

Καλώς μεθαύριο θα μιλήσω με το γιατρό μου και θα ενημερώσω για το τι συμβαίνει με τις κράμπες και αν μου προτείνει κάτι θα ενημερώσω.Πάντως μαγνήσιο που διάβασα παραπάνω δεν μου έδωσε παρόλο που είχα συσπάσεις άρα δεν νομίζω να μου δώσει για τις κράμπες ..Τον άντρα μου τον λυπήθηκα εκείνο το πρωί με την πρώτη κράμπα!!! Τινάχτηκε σαν ελατήριο και έμεινε σοκαρισμένος για πολύ ώρα. Βεβαία κι εγώ το παράκανα με τις φωνές..Διαρροές δεν έχω. Δεν είναι απαραίτητο όμως για όλες τις γυναίκες, έτσι μου είπε. Πάντως είναι πολύ πολύ φυσιολογικό..όπως σου είπε η μαία!!!

Διαφημίσεις

εγω το φωναζω 3 εβδομάδες τωρα. ΥΠΟΦΕΡΩ!!! μετρηστε χαπια: 6 trofocort ημερησίως.Δυο πρω δυο μεσημερι δυο βραδυ.2 hemafer +fol, kai 2 calcium. Και παρόλα αυτα..... καθε πρωι σκουζω.Μόνο το πρωί.Μόλις ξυπνησω , πότε το ενα πόδι και πότε το άλλο (για αλλαγή) και ο πόνος κρατάει ολη μέρα. Ωσαν την κουτσή Μαρία.Πάντως βρε κοριτσια, ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΤΑΙ!!!

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

εγω το φωναζω 3 εβδομάδες τωρα. ΥΠΟΦΕΡΩ!!! μετρηστε χαπια: 6 trofocort ημερησίως.Δυο πρω δυο μεσημερι δυο βραδυ.2 hemafer +fol, kai 2 calcium. Και παρόλα αυτα..... καθε πρωι σκουζω.Μόνο το πρωί.Μόλις ξυπνησω , πότε το ενα πόδι και πότε το άλλο (για αλλαγή) και ο πόνος κρατάει ολη μέρα. Ωσαν την κουτσή Μαρία.Πάντως βρε κοριτσια, ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΤΑΙ!!!

SMARA σε ποια εβδομάδα είσαι?

καλημερα!

μια ομορφια ειμαστε ολες απ'οτι βλεπω! το καλυτερο για μενα ειναι οτι αφου περασει η κραμπα και σηκωθω επιτελους απο το κρεββατι πηγαινω σαν την παπια...με πονανε τα κοκκαλα στα ποδια και τα κοκκαλα στη λεκανη και γενικα μεχρι τη μεση ποναω και ενιοτε για συμπαρασταση με ποναει ολη η πλατη!

συσπασεις κι εγω χαζοεχω αλλα και παλι δε μου εδωσε μαγνησιο.ειπε εχουν το λογο τους που συμβαινουν οι συγκεκριμενες.ενα σιδηρο κι ενα ασβεστιο παιρνω και μου φαινεται ηδη πολυ!

οσο για τις αυπνιες...κι εγω παρουσα!αλλα αδυνατω να καθομαι στο γραφειο τοσες ωρες..απο ενα σημειο και μετα απλως ξαπλωνω και τεντωνομαι ελπιζοντας πως θα κοιμηθω...

tt1108c2.aspx

κι εγώ ομοιοπαθούσα με τις κράμπες!(είχα ανοίξει κι αλλού σχετικό θέμα)

είναι ένα δράμα, τρομερός πόνος και τρομακτικός γιατί με ξύπναγε..

έτσι κι εγώ ξύπναγα και φώναζα στον άντρα μου ΚΡΑΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

βοηθα μεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

και με μασαζάκι περνάει, αν κ μετά όλη μέρα η γάμπα ήταν όπως όταν πιάνεσαι από την πολύ γυμναστική.

ο γιατρός μου είπε είναι πολύ φυσιολογικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης. την πρώτη φορά που του το είπα μου είπε μην ξεχνάς το μαγνήσιο (που έπαιρνα ένα τη μέρα). αλλά επειδή συνεχίστηκαν του το ξαναείπα και μου το διπλασίασε, έτσι τώρα παίρνω 2 trofocard πριν κοιμηθώ κ να χτυπήσω ξύλο δε με έχει ξαναπιάσει

Και εμένα με πιάνουν συχνά τελευταία αν και τις καταλαβαίνω κια τεντώνω το πόδι και τις προλαβαίνω. Μια μέρα που δεν την πρόλαβα έβαλα τις φωνές, πετάχτηκε ο άντρας μου και παρ'ότι φώναζα κράμπα αυτός καθόταν και με κοίταγε! Για γέλια ήταν ο καημενούλης! Και μετά για τις επόμενες 2 μέρες κούτσαινα και έσερνα το πόδι. Μαγνήσιο ούτε εγώ παίρνω δεν μου έχει δώσει ο γιατρος μόνο ασβέστιο, σίδηρο και φυλλικό οξύ.

29+2 ειμαι, με 10 ολοκληρα κιλάκια επιπλεον φορτωμενη(εχει σχεση με τις κραμπες)

και υποφερω απο την 22η εβδομαδα.περιπου απο τοτε που ξεκινησα να ακουω το μπεμπε μου

Oi κράμπες οφείλονται συνήθως στην ελλειψη μαγνησίου και εμφανίζονται συνηθως τους καλοκαιρινούς μήνες οταν ο οργανισμός αποβάλλει περισσότερο ιδρωτα. Επικοινωνησε με το γιατρό σου για να σου γράψει κάποιο συμπλήρωμα μαγνησίου.

απο ξενυχτι αλλο τιποτα πια. ευτυχως με την μαξιλαρα εγκυμοσυνης ψιλοβολευομαι τουλαχιστον να μην γυριζω σαν τον μεταναστη απο κρεβατι σε καναπε... ευτυχως που ειχα παρει σε dvd απο το TV ZAPING την σειρα στο παρα πεντε. ολη νυχτα αφου δεν κοιμαμαι βλεπω Ζουμπουλια και γελάω.

29+2 ειμαι, με 10 ολοκληρα κιλάκια επιπλεον φορτωμενη(εχει σχεση με τις κραμπες)

και υποφερω απο την 22η εβδομαδα.περιπου απο τοτε που ξεκινησα να ακουω το μπεμπε μου

Από κιλά μια χαρά είσαι. Εγώ έχω πάρει 15 μέχρι τις 30 εβδομάδες και τώρα είμαι στις 35 αλλά έχω μείνει σταθερά εκεί με πολύ κόπο βέβαια. Δεν ήξερα ότι οι κράμπες έχουν να κάνουν και με το βάρος...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...