Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδιά/Ενήλικες σε θεραπεία Ομοιοπαθητικής

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 603
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω πάντως με χιούμορ έγραψα τη φράση στην Ναταλίας Δραγουμη αναφέρεσαι για τη love4 που νόμισε οτι τα γράφει η yogini.Κι εγώ στην αρχή αυτό νόμιζα...:PΈξ άλλου έκανα ομοιοπαθητική στον μικρό μου για έναν χρόνο απλώς ακόμη δεν είμαι σίγουρη αν λειτουργεί ή όχι...δεν την έχω απορρίψει.

Η κοπέλα έγραψε κατι πιο κάτω και απαντήσανε με χαχα μερικες..

Δύο χαχα βλέπω. Το ένα είναι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ :rolleyes: και το άλλο της love4 που απάντησε στη yogini λες και τα λόγια της Δραγούμη ήταν δικά της. Άρα για ποια χαχα παραπονιέσαι;

Η απάντηση της love4 ήταν πάρα πολύ κόσμια και αρκετά υποστηρικτική προς την ομοιοπαθητική. Τι ακριβώς της προσάπτεις; Ότι είπε πως διατηρεί τις επιφυλάξεις της; Ή ότι γέλασε όταν κατάλαβε ότι είχε κάνει γκάφα; Τι από τα δύο θα σου προκαλούσε απογοήτευση αν το έκανε ο γιος σου;

Είναι βαριές οι κουβέντες αυτές και ίσως αν δεν είμαστε σε κατάλληλη ψυχολογία θα πρέπει να τις αποφεύγουμε. Συμβουλή προς όλες.

Δύο χαχα βλέπω. Το ένα είναι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ :rolleyes: και το άλλο της love4 που απάντησε στη yogini λες και τα λόγια της Δραγούμη ήταν δικά της. Άρα για ποια χαχα παραπονιέσαι;

Η απάντηση της love4 ήταν πάρα πολύ κόσμια και αρκετά υποστηρικτική προς την ομοιοπαθητική. Τι ακριβώς της προσάπτεις; Ότι είπε πως διατηρεί τις επιφυλάξεις της; Ή ότι γέλασε όταν κατάλαβε ότι είχε κάνει γκάφα; Τι από τα δύο θα σου προκαλούσε απογοήτευση αν το έκανε ο γιος σου;

Είναι βαριές οι κουβέντες αυτές και ίσως αν δεν είμαστε σε κατάλληλη ψυχολογία θα πρέπει να τις αποφεύγουμε. Συμβουλή προς όλες.

Η δική μου απάντηση ήταν για να υποστήριξει την κοπέλα αν διαβάσεις καλα :rolleyes:

Καλα απο όλα όσα είπα εσύ σε αυτο εμεινες;

Καμμια κουβέντα δεν ειναι χειρότερη απο αυτή της κοροϊδίας! Σκέφτειτε λιγο τις μανούλες του φόρουμ και μην χλευάζετε οτι δεν σας κάνει!

Η κοροϊδία καλό είναι να αποφεύγεται, ...

...

Την ειρωνεία είναι λίγο δύσκολο να την αποφύγεις όταν μιλάς για ομοιοπαθητική. Είναι όπως όταν μιλάς για το μάτι. Άλλοι το πιστεύουν γιατί έτσι, κι άλλοι το κοροϊδεύουν γιατί δεν έχει λογική εξήγηση. Με την ομοιοπαθητική είναι λίγο χειρότερα τα πράγματα, γιατί η εξήγηση που δίνεται δεν έχει λογική.

:confused::confused::confused:

Την πρώτη σου παράγραφο την καταρρίπτεις με την δεύτερη.

Μόλις πριν λιγο έγραψες για βαριές κουβέντες και η δεύτερη παράγραφος σου είναι αυτό ακριβώς. Ειδικά το κομμάτι που υπογράμμισα.

Με άλλα λόγια "δάσκαλε που δίδασκες".

Φαίνεται πως η yogini έχει μείνει μόνη σε αυτό το νήμα, που δέχεται συνέχεια off topic επιθέσεις.

Δεν θα μου κάνει εντύπωση να σταματήσει να γράφει.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Η δική μου απάντηση ήταν για να υποστήριξει την κοπέλα αν διαβάσεις καλα :rolleyes:

Ναι, να υποστηρίξει την κοπέλα που παρεξηγήθηκε από το χαχα της love4, το οποίο δεν ήταν κοροϊδία προς την ομοιοπαθητική αλλά προς τον εαυτό της.

Καλα απο όλα όσα είπα εσύ σε αυτο εμεινες;

Δεν ξέρω πού να μείνω. Μιλάς για κάτι που δεν έγινε, απ' όσο μπορώ να καταλάβω!

Καμμια κουβέντα δεν ειναι χειρότερη απο αυτή της κοροϊδίας! Σκέφτειτε λιγο τις μανούλες του φόρουμ και μην χλευάζετε οτι δεν σας κάνει!

Ποιος κορόιδεψε και ποιος χλεύασε στην προκειμμένη περίπτωση? Η love4 γέλασε με τη γκάφα της. Εσύ μετά άρχισες να γκρινιάζεις. Έγινε και κάτι άλλο που δεν το κατάλαβα;

Μόλις πριν λιγο έγραψες για βαριές κουβέντες και η δεύτερη παράγραφος σου είναι αυτό ακριβώς. Ειδικά το κομμάτι που υπογράμμισα.

Μιλούσα εντελώς αντικειμενικά. Όταν ισχυρίζεσαι πως πιστεύεις σε κάτι που δεν έχει λογική εξήγηση, δεν μπορείς να περιμένεις ότι δεν θα υπάρξει και ειρωνία στις απαντήσεις. Ειδικά σε ένα φόρουμ που μπαίνουν πολλά άτομα με διαφορετικές απόψεις και λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη η αντίδραση αυτή σε ο,τιδήποτε "δεν στέκει".

Για τη συζήτηση, φυσικά καλό είναι να κρατιέται σε φιλικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει οι μεν να μην κοροϊδεύουν και οι δε να μην τσαντίζονται χωρίς λόγο. Εγώ πάντως τη συγκεκριμένη στιγμή βλέπω μόνο τους δε. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή για ποια κοροϊδία μιλάμε (κοιτάζω μόνο τα σημερινά ποστ, δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες). Εσύ καταλαβαίνεις?

Ποιος κορόιδεψε και ποιος χλεύασε στην προκειμμένη περίπτωση? Η love4 γέλασε με τη γκάφα της. Εσύ μετά άρχισες να γκρινιάζεις. Έγινε και κάτι άλλο που δεν το κατάλαβα;

Monkey να μου επιτρέπεις αλλα θα ατο πω για ακόμα μια φορά κανε καλύτερη επιλογή των φράσεων σου, το να λες ότι μια συμφορουμφιτισα 'γκρινιάζει' δεν ειναι καθόλου υπέρ σου!!

Δεν μίλησα για το σημερινό μόνο, αλλα για την γενική επίθεση σε οποιονδήποτε τολμάει να παραδεχτεί ότι εχει κάνει ομοιο

Το σημερινό ήταν απλα το κερασάκι και ομολογώ δεν το άντεξα άλλο.. Ο λογος; Είπα και πιο πριν δεν τολμώ πια να γράψω εδώ να ανταλλάξω ιδέες απο την τόση επίθεση !! Εχει γελοιοποίηθει το θρεντ εντελώς!

Το σημερινό ήταν απλα το κερασάκι και ομολογώ δεν το άντεξα άλλο..

ΠΟΙΟ είναι το σημερινό?

Σε παρακαλώ απάντησέ μου σε αυτό, γιατί πραγματικά απορώ.

Διαφημίσεις

Please σταματήστε τις κοροϊδίες (μην κολας στο σημερινό μόνο το είπα και πριν μιλάω για αυτο που γίνεται επανηλειμενα!) και αφήστε αυτούς που ενδιαφέρονται να ανταλλάσουν απόψεις για ομοιο ελεύθερα!

Πέρα απο αυτο Monkey δεν το συνεχίζω δεν ειναι σωστό και προτιμάω κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσω αυτο το θρεντ διαφορετικά

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!!!!!!!!!

Εννοειται πως δεν χλευασα και δεν κοροιδεψα κανεναν παρα μονο εκανα "χαχαχχα" γιατι δεν ειχα καταλαβει περι τινος προκειται και νομιζα οτι το κειμενο ηταν της yogini....μετα, οταν η μητσουκο (νομιζω?) ειπε οτι ειναι η ναταλια δραγουμη, εγω καταλαβα πως η yogini ειναι η ναταλια δραγουμη, και πηγα να γραψω οτι εχουμε επωνυμες στην παρεα μας...!!!!!!

Συμπερασμα απο τα παραπανω?

Η love4 ειναι ΞΑΝΘΙΑ:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Εννοειται πως δεν χλευασα και δεν κοροιδεψα κανεναν παρα μονο εκανα "χαχαχχα" γιατι δεν ειχα καταλαβει περι τινος προκειται και νομιζα οτι το κειμενο ηταν της yogini....μετα, οταν η μητσουκο (νομιζω?) ειπε οτι ειναι η ναταλια δραγουμη, εγω καταλαβα πως η yogini ειναι η ναταλια δραγουμη, και πηγα να γραψω οτι εχουμε επωνυμες στην παρεα μας...!!!!!!

Don't worry μπεμπα, σίγουρα έγινε κατα λάθος (δεν κοροιδευεις γενικά έτσι και αλλιώς)... Όπως είπα απλα ξεχείλισε λίγο το ποτήρι if u know what I mean ;)

Αυτό πια με ξεπερνάει!!!:P:p:p

Διαφημίσεις

μετα, οταν η μητσουκο (νομιζω?) ειπε οτι ειναι η ναταλια δραγουμη, εγω καταλαβα πως η yogini ειναι η ναταλια δραγουμη, και πηγα να γραψω οτι εχουμε επωνυμες στην παρεα μας...!!!!!!

Εσύ δεν είσαι ξανθιά, είσαι τελείως ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!!!!

Δεν χαχανίζω για να μην παρεξηγηθώ :P αλλά αυτή τη στιγμή είμαι κάπως έτσι :lol::lol::lol:

:D:D:D:Dσυναδερφε εγραψες,,,,αντε μετα να εμπιστευτεί ο κοσμος τα<χημικα>:D:D:D

:D:D:D:Dσυναδερφε εγραψες,,,,αντε μετα να εμπιστευτεί ο κοσμος τα<χημικα>:D:D:D

χαχαχαχχα!!! (χωρις παραξηγηση! τα χαχα)...θα σου λενε αυτη δεν καταλαβαινει τα απλα αντε να μας πεισει για τα χημικα...

Περα απο την πλακα ομως....πραγματικα την ομοιοπαθητικη δεν την εξηγω επιστημονικα (δηλ αυτο με τα νερα κλπ το βρισκω αβασιμο εως αφελες)...ομως δεν της εχω κλεισει και την πορτα μου. Με την εννοια, οτι ναι μεν δεν μπορω να την εξηγησω αλλα απο την αλλη ...και αλλα δεν μπορω να εξηγησω αλλα συμβαινουν...

Γι αυτο το λογο διαβαζω και τα σχετικα ποστ και προσπαθω να κανω ενα προσωπικο "γκαλοπ"....να δω δηλ. ποσα θετικα και ποσα ουδετερα (γιατι αρνητικα δεν πιστευω να υπαρχουν), θα ακουσω

χαχαχαχχα!!! (χωρις παραξηγηση! τα χαχα)...θα σου λενε αυτη δεν καταλαβαινει τα απλα αντε να μας πεισει για τα χημικα...

Περα απο την πλακα ομως....πραγματικα την ομοιοπαθητικη δεν την εξηγω επιστημονικα (δηλ αυτο με τα νερα κλπ το βρισκω αβασιμο εως αφελες)...ομως δεν της εχω κλεισει και την πορτα μου. Με την εννοια, οτι ναι μεν δεν μπορω να την εξηγησω αλλα απο την αλλη ...και αλλα δεν μπορω να εξηγησω αλλα συμβαινουν...

Γι αυτο το λογο διαβαζω και τα σχετικα ποστ και προσπαθω να κανω ενα προσωπικο "γκαλοπ"....να δω δηλ. ποσα θετικα και ποσα ουδετερα (γιατι αρνητικα δεν πιστευω να υπαρχουν), θα ακουσω

Και εγω έτσι ειμαι - αυτο με την μνήμη του νερού μου φαινεται λιγο καπως για παράδειγμα! Και γενικώς ήμουν και εναντίον λιγάκι μέχρι που το δοκίμασα και εγω και το άντρας μου σε κατι που η κλασική ιατρική δεν μπορούσε να κάνει τίποτα... Και πάθαμε σοκ με τα αποτελέσματα! Για αυτο το λόγο με ενδιαφέρει το θέμα!!

Ούτε εγω καταλαβαινω πως λειτουργεί (το όλο μου φαινεται περίεργο) αλλα με ενδιαφέρει που κάνει δουλειά!

Ο μικρός μου εχει πρόβλημα με ρινίτιδα τους τελευταίους μηνες και ξυπνάει κάθε ώρα το πολύ! Δηλαδή κάθε βράδυ μπορεί και να ξυπνάει 8-10 φορές γιατι η εχει μύξα η δεν μπορεί να αναπνεύσει απο την μυτη .. Εννοείται γιατροί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πριν το χρονο οπότε πήγα σε μια ομοιο με πολύ καλή φήμη (waiting list 3 months!!) μου έδωσε κατι για το μικρο και για πρώτη φορά σε μια μέρα κοιμήθηκε για 5 ώρες............... Και σκέψου αυτή μου ειπε ότι θα δώ διάφορα σε τρεις βδομάδες!!!

δε γνωριζω πολλα για την ομοιοπαθητικη και δεν εχω ασχοληθεί καθολου (σιγουρα αυτά με τα νερα κτλ είναι αβασιμα επιστημονικα) αλλα εχω σχηματισει την εξης αποψη :

πιστευω ότι ομοιοπαθητικη ακολουθουν ατομα με υγιεινο τροπο ζωης,,που ψάχνονται για να καλυτερευσουν την ποιοτητα της ζωης τους μεσω της διατροφης,, με γιατροσόφια κτλ,,,η αν δεν ανηκουν σε αυτη την κατηγορια η αποφαση για ομοιοπαθητικη συνοδευεται και από την ταυτοχρονη αποφαση για <κοψιμο> κακων συνηθειων κτλ ,,,,οποτε όλα αυτά σε συνδυασμο με μια θετικη σταση ισως να κανει τα φαρμακα να λειτουργουν (placebo φαινομενο δε ξερω..)

και παλι λεω ότι δε γνωριζω λεπτομέρειες για το πως γινεται μια θεραπεια ομοιοπαθητικης ,,υποθεσεις κανω

Θα σας πω τα δικά μας για να ελαφρώσει και λίγο το κλίμα. Οπως είχα πει πριν 1 μήνα μπήκαμε στο κλαμπ της ομοιο - όχι γιατί ήξερα περι τίνος επρόκειτο - ούτε γιατί κατάλαβα ποτέ πως λειτουργεί, αλλά γιατί κάποια παιδιά είχαν δει τα αποτελέσματα που ψάχναμε απεγνωσμένα. Ετσι δώσαμε ιδιοσυγκρασιακό στις δύο μου κόρες προσπαθώντας να ανεβάσουμε το ανοσοποιητικό της μεγάλης κυρίως που είχε πέσει εντελώς (γαστρεντερίτιδες, συνεχείς ιώσεις, λοιμώξεις, γρίππη, πνευμονία, υποτροπή κλπ κλπ).

Λοιπόν θεωρώ ότι την μεγάλη την πιάσαμε με το σωστό. Την μικρή όχι.

Πήγε την περασμένη εβδομάδα στον σταθμό μετά από τόσο καιρό. Ε, 3 ημέρες μετά άρχισε να μου ζητάει να φυσήξει τη μύτη της κάπου 2 φορές την ημέρα. Ναι, έχει εμφανίσει ένα ελαφρύ συνάχι, όχι ότι τρέχει η μύτη της αλλά 2-3 φορές μου ζητάει να την καθαρίσουμε.

Εγώ και η μικρή, επίσης κι η γιαγιά και τώρα ο μπαμπάς 2 μέρες μετά απ' αυτά είμαστε για κλάμματα. Συνάχι, λαιμός, η μικρή είδατε πήγε προς λαρυγγίτιδα, ελαφρύς πυρετός κλπ κλπ.

Και η μεγάλη πήγε κανονικά όλη τη βδομάδα, δεν έχασε ημέρα απ' τον σταθμό. Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει που λέμε "περνάει τις ιώσεις στο πόδι".

Νομίζω λοιπόν πως κάτι καταφέραμε! Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη και ελπίζω να είναι πράγματι έτσι τα πράγματα!!!

Θα σας πω τα δικά μας για να ελαφρώσει και λίγο το κλίμα. Οπως είχα πει πριν 1 μήνα μπήκαμε στο κλαμπ της ομοιο - όχι γιατί ήξερα περι τίνος επρόκειτο - ούτε γιατί κατάλαβα ποτέ πως λειτουργεί, αλλά γιατί κάποια παιδιά είχαν δει τα αποτελέσματα που ψάχναμε απεγνωσμένα. Ετσι δώσαμε ιδιοσυγκρασιακό στις δύο μου κόρες προσπαθώντας να ανεβάσουμε το ανοσοποιητικό της μεγάλης κυρίως που είχε πέσει εντελώς (γαστρεντερίτιδες, συνεχείς ιώσεις, λοιμώξεις, γρίππη, πνευμονία, υποτροπή κλπ κλπ).

Λοιπόν θεωρώ ότι την μεγάλη την πιάσαμε με το σωστό. Την μικρή όχι.

Πήγε την περασμένη εβδομάδα στον σταθμό μετά από τόσο καιρό. Ε, 3 ημέρες μετά άρχισε να μου ζητάει να φυσήξει τη μύτη της κάπου 2 φορές την ημέρα. Ναι, έχει εμφανίσει ένα ελαφρύ συνάχι, όχι ότι τρέχει η μύτη της αλλά 2-3 φορές μου ζητάει να την καθαρίσουμε.

Εγώ και η μικρή, επίσης κι η γιαγιά και τώρα ο μπαμπάς 2 μέρες μετά απ' αυτά είμαστε για κλάμματα. Συνάχι, λαιμός, η μικρή είδατε πήγε προς λαρυγγίτιδα, ελαφρύς πυρετός κλπ κλπ.

Και η μεγάλη πήγε κανονικά όλη τη βδομάδα, δεν έχασε ημέρα απ' τον σταθμό. Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει που λέμε "περνάει τις ιώσεις στο πόδι".

Νομίζω λοιπόν πως κάτι καταφέραμε! Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη και ελπίζω να είναι πράγματι έτσι τα πράγματα!!!

Μπράβο xena!

Τι ειναι το ιδιοσυγκρασίακο; Εχει συγκεκριμένη ονομασία;

οποτε όλα αυτά σε συνδυασμο με μια θετικη σταση ισως να κανει τα φαρμακα να λειτουργουν (placebo φαινομενο δε ξερω..)

Χμμμμ δύσκολο αυτο σε μωρά...

Πέρα απο αυτο εγω δεν κάνω καθόλου υγιεινή ζωή :wink:

Μπράβο xena!

Τι ειναι το ιδιοσυγκρασίακο; Εχει συγκεκριμένη ονομασία;

Ασε xena κατάλαβα τι εννοείς (constitutional remedy!! Δεν ήξερα το ελληνικό του :rolleyes: )

Θυμάσαι ποιο σου έδωσε ;

Χμμμμ δύσκολο αυτο σε μωρά...

Πέρα απο αυτο εγω δεν κάνω καθόλου υγιεινή ζωή :wink:

το ηξερα ότι ζεις επικινδυνα:D:D:D:D

είναι μια καθαρα επιδερμικη,αβασανιστη αποψη,,,δεν εχω ασχοληθεί με το θεμα καθολου,,,δεν θα την απερριπτα (την ομοιοπαθητικη) παντως σε θεματα σαν αυτά που συζητάτε

εχει και θεραπείες για δερματολογικα προβλήματα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...