Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κεντρο αποτοξινωσης στον Νεο Κοσμο!!!

Messinia

Recommended Posts

κάποτε είχε προκύψει αυτό το θέμα κάπου στη Θεσσαλονίκη, κι έκανε ο Θεοδωράκης μια εκπομπή και ρωτούσε τη γνώμη των κατοίκων. Θυμάμαι που είπε ένας μεσήλικας "Στην Ελλάδα, έχουμε δύο πολύ ωραία νησιά, τη Γυάρο και τη Μακρόνησο (Long Island κοινώς). Εκεί να τους πανε όλους αυτούς". Νομίζω αυτή είναι η νοοτροπία των περισσότερων...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 219
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δυστυχώς πάντα κέντρα αποτοξίνωσης, ΧΥΤΑ κάνουν κοντά σε φτωχές συνοικίες. Θα ήθελα να έκαναν ένα στην Εκάλη, στην Πολιτεία, στη Γλυφάδα και στο Πανόραμα , αλλά ξέχασα, εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών

Δυστυχώς πάντα κέντρα αποτοξίνωσης, ΧΥΤΑ κάνουν κοντά σε φτωχές συνοικίες. Θα ήθελα να έκαναν ένα στην Εκάλη, στην Πολιτεία, στη Γλυφάδα και στο Πανόραμα , αλλά ξέχασα, εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών

σαφώς και δεν υπάρχει, γιατί εκεί παίζουν και λεφτά, οπότε και καθαρά ναρκωτικά ;)

Κάπου όμως πρέπει να φτιαχτουν και αυτά τα κέντρα αποτοξίνωσης... Πού να τα φτιάξουν δηλαδή? Πάνω στο βουνό???

Θυμαμαι πριν μερικά χρόνια την αντίδραση κάποιων κατοίκων στον τότε υπουργό Υγειας για την κατασκευή ενός ψυχιατρίου στην περιοχή τους...

Ο υπουργός λοιπόν άκουγε με υπομονη τις φωνές τους και στο τέλος τους είπε "εύχομαι ποτέ κανένας σας να μην αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα στην οικογένειά του"

Αν και έχω εντελώς αντίθετες πεποιθήσεις τον συμπάθησα αμέσως

με κάλυψες!κι εσύ κι ο υπουργός!

Είναι ντροπή….συγνώμη αλλά αυτός που το σκέφτηκε μάλλον δεν έχει παιδιά. Όσο για τους τοξικομανείς, ούτε για αυτούς είναι δίκαιο, όταν σε στέλνουν κάπου που κανένας δεν σε θέλει και σε κοιτάνε με μισό μάτι …..πως να δώσεις αξία στον εαυτό σου, όλα αυτά τα ιδιαίτερα μέρη πρέπει να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μακριά……και με ειδική συγκοινωνία. Όπου υπάρχει Οκανά έρχονται έμποροι, γίνονται κλοπές και χρήση…..είναι λυπηρό.

Διαφημίσεις

κάποτε είχε προκύψει αυτό το θέμα κάπου στη Θεσσαλονίκη, κι έκανε ο Θεοδωράκης μια εκπομπή και ρωτούσε τη γνώμη των κατοίκων. Θυμάμαι που είπε ένας μεσήλικας "Στην Ελλάδα, έχουμε δύο πολύ ωραία νησιά, τη Γυάρο και τη Μακρόνησο (Long Island κοινώς). Εκεί να τους πανε όλους αυτούς". Νομίζω αυτή είναι η νοοτροπία των περισσότερων...

kinkajoujou, γιατί να είμαστε πάντα ή του ύψους ή του βάθους. Ένα κέντρο αποτοξίνωσης μέσα σε γειτονιά, δημιουργεί προβλήματα, δεν είναι προκατάληψη είναι πραγματικότητα. Πρέπει να πάρουν μερικά δεδομένα υπόψιν τους όταν σχεδιάζουν την τοποθέτηση ενός τέτοιου κέντρου. Εγώ δηλαδή που δεν το θέλω μέσα σε μια γειτονιά, δίπλα σ'ένα σχολείο σημαίνει ότι θέλω να τους στείλω στη Μακρόνησο; Εγώ πιστεύω ότι μέσα στον περίβολο ενός μεγάλου νοσοκομείου με καλή πρόσβαση με συγκοινωνία, θα ήταν πολύ καλύτερη θέση.

ΥΓ. Το επόμενο που περιμένω να πέσει στη συζήτηση είναι ότι είμαι ναρκοφοβική.

Είναι ντροπή….συγνώμη αλλά αυτός που το σκέφτηκε μάλλον δεν έχει παιδιά. Όσο για τους τοξικομανείς, ούτε για αυτούς είναι δίκαιο, όταν σε στέλνουν κάπου που κανένας δεν σε θέλει και σε κοιτάνε με μισό μάτι …..πως να δώσεις αξία στον εαυτό σου, όλα αυτά τα ιδιαίτερα μέρη πρέπει να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μακριά……και με ειδική συγκοινωνία. Όπου υπάρχει Οκανά έρχονται έμποροι, γίνονται κλοπές και χρήση…..είναι λυπηρό.

με το να τους απομονώνουμε λοιπόν και να τους κυκλοφορούμε με ειδική συγκοινωνία (μην τυχόν και μας μαγαρίσουν το τσιντσιλά στο λεωφορείο), τους βοηθάμε να αποκτήσουν αξία και να νιώσουν καλύτερα...

Ξαναπάμε από την αρχή λοιπόν.Η κοπέλα αναφέρει διπλα σε δημοτικό σχολείο,υο θεωρείται cool ; kiki πολύ άκυρο το μπου στον χρήστη.Kinka δε νομίζω να λέμενα εξοριστουν οι άνθρωποι απλά να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις,that's all

rQGhp3.png

Έχει στη Γλυφάδα, στη Κηφισιά...

Δεν ζορίστηκαν όμως οι κάτοικοί των περιοχών αυτών...

Αντίθετα βλέπω οι κάτοικοι στο νέο κόσμο έχουν άλλες προδιαγραφές

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Ξαναπάμε από την αρχή λοιπόν.Η κοπέλα αναφέρει διπλα σε δημοτικό σχολείο,υο θεωρείται cool ; kiki πολύ άκυρο το μπου στον χρήστη.Kinka δε νομίζω να λέμενα εξοριστουν οι άνθρωποι απλά να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις,that's all

Γιατί δίπλα στο δημοτικό θα έχει προβλημα; Ίσα ίσα που τα παιδιά του δημοτικού δεν κυκλοφορούν ασυνόδευτα για να τα πειράξουν τα παλιοπρεζόνια.

Ξαναλέω, οι άνθρωποι στα κέντρα αποτοξίνωσης δεν πειράζουν κανένα. οι έμποροι δεν συχνάζουν απαραιτήτως έξω από αυτά τα κέντρα. Οι έμποροι του θανατου είναι παντού.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

δεν ειναι άρρωστοι για να τους πας στο νοσοκομείο. Επίσης, μέρος της αποτοξίνωσης και της επανένταξης είναι η συμμετοχή στην κοινωνία. με το να τους πας στην ερημιά ή σε κλινικό περιβάλλον δεν νομίζω ότι βοηθάς ιδιαίτερα σε αυτό.

γυρίστε λίγο το νόμισμα στο κεφάλι σας και σκεφτείτε πώς θα το βλέπατε αν ο μη γένοιτο αντιμετωπίζατε αυτό το πρόβλημα με τη δική σας οικογένεια...

με το να τους απομονώνουμε λοιπόν και να τους κυκλοφορούμε με ειδική συγκοινωνία (μην τυχόν και μας μαγαρίσουν το τσιντσιλά στο λεωφορείο), τους βοηθάμε να αποκτήσουν αξία και να νιώσουν καλύτερα...

Ευτυχώς που δεν έχω τσιντσιλα και δεν χρησιμοποιώ συγκοινωνία.Μήπως λέω μήπως και οι ίδιοι χρήστες θα ήθελαν μια απομόνωση εντός εισαγωγικών μακρυά από τους εμπόρους; Μιλάω για αυτούς που θέλουν πραγματικά αποτοξινωση και όχι αυτούς που τους αναγκάζουν οι οικείοι

rQGhp3.png

δεν ειναι άρρωστοι για να τους πας στο νοσοκομείο. Επίσης, μέρος της αποτοξίνωσης και της επανένταξης είναι η συμμετοχή στην κοινωνία. με το να τους πας στην ερημιά ή σε κλινικό περιβάλλον δεν νομίζω ότι βοηθάς ιδιαίτερα σε αυτό.

γυρίστε λίγο το νόμισμα στο κεφάλι σας και σκεφτείτε πώς θα το βλέπατε αν ο μη γένοιτο αντιμετωπίζατε αυτό το πρόβλημα με τη δική σας οικογένεια...

Κοιτά επειδή αυτό με το νόμισμα έχει παραγιγει εδώ ( κανείς δεν ξέρει τη ζωή του συνομιλητή του ) να σου πω ότι ο κουμπάρος μου φίλοι από 13 χρόνων ήμαστε 32 είναι ναρκομανης και όχι παλιοπρεζακι Ρέα, έχουμε περάσει από διάφορα κέντρα και η Ξαδερφη μου πάλευε 11 χρόνια σε κέντρα για αποτοξινωση από αλκοόλ και έχει 2 χρόνια που πέθανε στα 39

rQGhp3.png

Ευτυχώς που δεν έχω τσιντσιλα και δεν χρησιμοποιώ συγκοινωνία.Μήπως λέω μήπως και οι ίδιοι χρήστες θα ήθελαν μια απομόνωση εντός εισαγωγικών μακρυά από τους εμπόρους; Μιλάω για αυτούς που θέλουν πραγματικά αποτοξινωση και όχι αυτούς που τους αναγκάζουν οι οικείοι

Η απομόνωση δεν βοηθά αλλά επιτείνει το πρόβλημα.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

καταρχήν DALIA μου δεν υπάρχει θέμα εξαναγκασμού των οικείων. Αν είσαι πάνω από 18, πρέπει ο ίδιος να δηλώσεις ότι θες να απεξαρτηθείς, και μάλιστα σε περνάνε από ψυχολόγο ως προς αυτό. Άρα, σημαίνει ότι μια απόφαση λιγότερο ή περισσότερο συνειδητή την έχεις πάρει. Έτσι, το να εγκαταλείψω τα εγκόσμια και να πάω να ζήσω σαν ερημίτης για να μην με βρουν οι έμποροι δεν έχει νόημα, η πραγματική απεξάρτηση έρχεται όταν ζεις μέσα στην κοινωνία, ζεις την ίδια ζωή που έκανες και πριν, με πάνω-κάτω τους ίδιους πειρασμούς, και επιλέγεις να μην ξανακυλήσεις.

Επίσης, μας πειράζουν όσοι προσπαθούν να απεξαρτηθούν δίπλα σε ένα δημοτικό, αλλά όχι οι πραγματικοί χρήστες που λιώνουν στην παραδίπλα πλατεία όπου παίζουν και τα παιδάκια; πού είναι το πραγματικό πρόβλημα τελικά;

Διαφημίσεις

Είναι αλήθεια ότι κανένας μας δεν ξέρει ως γονιό τι του ξημερώνει αύριο. Κάθε μέρα που περνάει, εύχομαι τα παιδάκια μου, τα ανηψάκια μου να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά. Μακάρι όλα τα παιδιά του κοσμου να μεινουν μακριά. Όμως διαφωνώ με το να γίνει κέντρο αποτοξίνωσης δίπλα σε δημοτικό. Εμένα ο μεγάλος μου πάει τρίτη και ακόμα τον πηγαινοφέρνουμε εμείς σχολείο. Όμως βλέπω πολλα παιδάκια από Πέμπτη δημοτικού που τα αφήνουν οι γονείς τους να πηγαίνουν και να γυρίζουν μόνα τους. Όταν λοιπόν υπάρχει κεντρο αποτοξίνωσης δίπλα σε σχολείο, πώς θα μπορούν οι γονείς να ελέγχουν τα παιδιά που πάνε μόνα τους; Τι κάνουν, ποιος τα πλησιάζει; Και εντάξει εσείς οι μωρομάνες δεν το σκέφτεστε ακόμα. Όμως οι άλλες που έχουν παιδιά στο δημοτικό, όπως εγώ, το σκέφτομαι.

s-age.pngs-age.png

Κοιτά επειδή αυτό με το νόμισμα έχει παραγιγει εδώ ( κανείς δεν ξέρει τη ζωή του συνομιλητή του ) να σου πω ότι ο κουμπάρος μου φίλοι από 13 χρόνων ήμαστε 32 είναι ναρκομανης και όχι παλιοπρεζακι Ρέα, έχουμε περάσει από διάφορα κέντρα και η Ξαδερφη μου πάλευε 11 χρόνια σε κέντρα για αποτοξινωση από αλκοόλ και έχει 2 χρόνια που πέθανε στα 39

Και εγώ δυστυχώς έχω στο συγγενικό περιβάλλον άτομο με πρόβλημα εξάρτησης που ξεκίνησε από τα 14.

Δεν έχει απεξαρτηθεί πλήρως ποτέ. Αλλά ποτέ δεν υπήρξε επικίνδυνη (έίναι γυναίκα) για τους άλλους. Τα διάφορα κέντρα που έχει πάει την βοήθησαν πάρα πολύ. Ακόμα και η εκκλησία (υπάρχει συγκεκριμένος ιερέας στο Ελληνικό που βοηθά πολύ κόσμο).

Το να καταδικάζουμε εξαρτημένους ανθρώπους στην απομώνση είναι πολύ, μα πάρα πολύ απάνθρωπο.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Γιατί δίπλα στο δημοτικό θα έχει προβλημα; Ίσα ίσα που τα παιδιά του δημοτικού δεν κυκλοφορούν ασυνόδευτα για να τα πειράξουν τα παλιοπρεζόνια.

Ξαναλέω, οι άνθρωποι στα κέντρα αποτοξίνωσης δεν πειράζουν κανένα. οι έμποροι δεν συχνάζουν απαραιτήτως έξω από αυτά τα κέντρα. Οι έμποροι του θανατου είναι παντού.

Κάνεις λάθος, κυκλοφορούν και ασυνόδευτα. Το έγραψα και στο παραπάνω πόστ. Ειδικά από τις τάξεις Πέμπτης και έκτης.

s-age.pngs-age.png

Στη θέση εξαναγκασμό βάλτε τη λέξη πίεση από οικείους για να μην παίζουμε με τις λέξεις.Όσοι χρηστες ήξερα από τα εφηβικά μου χρόνια και γλίτωσασν είναι όσοι κατέφυγαν στο Αγιο Ορος.Μπορεί να είναι και τυχαίο αλλά δυστυχώς για να πας εκεί για απεξάρτηση θέλει μέσον

rQGhp3.png

Κατά μία έννοια είναι άρρωστοι, είναι εξαρτημένοι. Εξάλλου οι ίδιοι λένε ότι η εξάρτηση είναι αρρώστεια. Ο Ευαγγελισμός, ή το Γενικό Κρατικό, ή άλλο νοσοκομείο δεν είναι ερημιά, ίσα ίσα που υπάρχει κίνηση και δεν μπορούν να κρυφτούν εύκολα στα στενά έμποροι, όπως μπορεί να γίνει σε μια γειτονιά. Ούτε είπα να τους βάλουν σε υποχρεωτική νοσηλεία, για χωροθέτηση συζητάμε.

Έχει τεράστια σημασία για τι υπηρεσία του οκανα μιλάμε. Τα κέντρα ενημέρωσης, όπως είναι αυτά της Γλυφάδας, της Αργυρούπολης κλπ, όντως δεν δημιουργούν πρόβλημα. Τα κέντρα υποκατάστασης όμως, όπως είναι αυτά στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην Αβέρωφ, στη Νοταρά στον Πειραιά... όποιος έχει περάσει απ' έξω ξέρει.

Όσο για τον καταναγκασμό, ναι πολλοί πηγαίνουν αναγκαστικά για να έχουν ένα χαρτί για το δικαστήριο, ή μετά από πίεση των δικών τους, δεν είναι όλοι στον ίδιο βαθμό αποφασισμένοι.

Για να το παρουμε απο την αρχη λοιπον, ναι διπλα απο δημοτικο σχολειο ειναι τελειως αστοχο και γενικα διπλα απο οποιοδηποτε σχολειο ειτε γυμνασιο ειτε δημοτικο. Και αν μιλησουμε ειλικρινα ολοι μας κανενας δεν θα επιθυμουσε κατι τετοιο διπλα απο το σπιτι του ή διπλα απο τους χωρους που βρισκεται το παιδι του καθημερινα. Οποιος εχει ματια ανοιχτα ξερει πολυ καλα τι γινεται στις περιοχες οπου στεγαζονται κεντρα αποκαταστασης. Ετυχε να μενω καποια φαση της ζωης μου για μια διετια σε τετοια περιοχη στη Θεσσαλονικη και πραγματικα δεν ηταν οτι πιο ευχαριστο αυτο που βιωνες καθημερινα. Και στην τελικη η κοπελα αγχωνεται και προβληματιζεται ως μαμα που θα στελνει το παιδακι της στο σχολειο, βαλτε το εαυτο σας στη θεση της;) Σημειωτεον και στην περιοχη που μενω τωρα εχει ναρκομανεις και διακινητες αλλα σε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται με την κατασταση που επικρατει διπλα σε κεντρο αποκαταστασης , ας ειμαστε ρεαλιστες.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Για να το παρουμε απο την αρχη λοιπον, ναι διπλα απο δημοτικο σχολειο ειναι τελειως αστοχο και γενικα διπλα απο οποιοδηποτε σχολειο ειτε γυμνασιο ειτε δημοτικο. Και αν μιλησουμε ειλικρινα ολοι μας κανενας δεν θα επιθυμουσε κατι τετοιο διπλα απο το σπιτι του ή διπλα απο τους χωρους που βρισκεται το παιδι του καθημερινα. Οποιος εχει ματια ανοιχτα ξερει πολυ καλα τι γινεται στις περιοχες οπου στεγαζονται κεντρα αποκαταστασης. Ετυχε να μενω καποια φαση της ζωης μου για μια διετια σε τετοια περιοχη στη Θεσσαλονικη και πραγματικα δεν ηταν οτι πιο ευχαριστο αυτο που βιωνες καθημερινα. Και στην τελικη η κοπελα αγχωνεται και προβληματιζεται ως μαμα που θα στελνει το παιδακι της στο σχολειο, βαλτε το εαυτο σας στη θεση της;) Σημειωτεον και στην περιοχη που μενω τωρα εχει ναρκομανεις και διακινητες αλλα σε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται με την κατασταση που επικρατει διπλα σε κεντρο αποκαταστασης , ας ειμαστε ρεαλιστες.

Δυστυχώς ετσι ειναι τα πραγματα γιατι αν δεν ήταν τοτε δεν θα υπηρχε και λογος μετακινησης του κεντρου..

Μιλαω σαν μανα που θα στειλει το παιδι της προνηπιο σε 2 χρονια σε αυτο το σχολειο. Για να σας δωσω να καταλαβετε σε μια ευθεια (πεζοδρομο) υπαρχει δημοσιος βρεφονηπιακος σταθμος δημοτικο-νηπιο γυμνασιο λυκειο παιδικη χαρα στο λοφο Λαμπρακη....

1)Δεν ειπα ποτε να πεταξουμε στην ακρη τον εξαρτημενο απο οποιαδηποτε ουσια!Εχω κανει εθελοντρια νοσοκομα και ειδα σε πολλες περιπτωσεις οτι εκει που παει να γινει δουλεια,ολο και καποιος καλοθελητης θα βρεθει να του δωσει "κατι"!Αυτους τους καλοθελητες φοβαμαι που θα μαζευτουν στις γειτονιες μας!

2)Κεντρο αποτοξινωσης και σχολεια :Απαραδεκτο για μενα!Και μιλαω ως γυναικα που δεν εχει γινει μανα ακομα!Αρα δεν νοιαζομαι για παρτυ μου αποκλειστικα!Συν το γεγονος οτι μετακομιζω συντομα στην πολη μου,οποτε παλι δεν θα επρεπε να με απασχολει!

3)Ενα κεντρο αποτοξινωσης δεν πρεπει να εχει καποιες προδιαγραφες?Πχ χωρο για δραστηριοτητες των ασθενων,αυλη/κηπος ???Το εν λογω κτιριο ειναι μια μικρη πολυκατοικια που απλα απο τον δευτερο οροφο και πανω ανηκει στο Δημο.Αρα επειδη ειναι δωρεαν για το Δημο το κρινει καταλληλο ??

4)Δεν λεω να τους στειλουμε εξορια στο βουνο,οπως ειπε καποιος...αλλα τωρα που στο σκεφτομαι εγω καθε φορα που παω στο βουνο γεμιζουν οι μπαταριες μου,ερχομαι σε επαφη με την φυση και νιωθω ελευθερη,φτιαχνει η ψυχολογια μου!Για ενα ατομο που εχει αναγκη απο ψυχικη ηρεμια,δεν θα ηταν ισως το καταλληλοτερο περιβαλλον για αποτοξινωση?!Λεω εγω τωρα.....

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου! Μα καθόλου όμως.....

Σε λίγο θα αναρτηθούν και έρευνες, που αποδεικνύουν πως τόποι απεξάρτησης τοξικομανών, δίπλα από σχολείο αποτελούν πηγή επανένταξης αυτών, ειρηνικά στο κοινωνικό σύνολο.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...