Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιλεκτικος Εμβολιασμος

prune

Recommended Posts

για το μαντού μου είχε πει ο παιδίατρος, και δεν το έχω ψάξει για να ξέρω αν στέκει, ότι αν γίνει μετά το mmr μπορεί να δόσει ψευδές αποτέλεσμα

Απο το φόρουμ το είχα ξαναδιαβάσει, παρ όλα αυτά 2 παιδίατροι μας τα κάνουν μαζί.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.... έχετε το θάρρος να φέρετε αντίρηση στους παιδιάτρους σας? να τους κάνετε αντιπρόταση?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 318
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απο το φόρουμ το είχα ξαναδιαβάσει' date=' παρ όλα αυτά 2 παιδίατροι μας τα κάνουν μαζί.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.... έχετε το θάρρος να φέρετε αντίρηση στους παιδιάτρους σας? να τους κάνετε αντιπρόταση?[/quote']

Θάρρος να μιλήσεις στον παιδίατρο; Ναι εγω έχω πολύ βασικά! Χωρίς όμως να προσβάλω ή να δείξω επιθετικότητα. Ειμαι του στυλ...ξέρετε κάτι εμεις θα αρχίσουμε τα εμβόλια τότε και θα κάνουμε τα πιο βασικά και κάθε τόσο καιρό και κάποια ίσως δεν τα κάνουμε και καθόλου.

Ο γονιός ειναι υπεύθυνος για την ζωή και την υγεία του παιδιού και όχι το κράτος ή ο παιδίατρος...τουλάχιστον όσο στα χαρτιά έχουμε ακόμα δημοκρατία :evil:

Της ανεμοβλογιας ειναι υποχρεωτικο στην Ελλαδα? γιατι εδω ειναι στα προερετικα. Εμεις δεν τα καναμε μαζι. Μας εδωσε η γιατρος ενα διαστημα μηνων που μπορουν να γινουν. Πχ επειδη και στους δυο ηταν να γινουν πριν τις διακοπες καναμε το mmr οταν γυρισαμε και στο επομενο διμηνο της ανεμοβλογιας...

yogini σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όταν η παιδίατρος σου το ξεκαθαρίζει νωρίς (ανέφερα παραπάνω) δεν σε παίρνει να πεις και πολλά

Της ανεμοβλογιάς είναι υποχρεωτικό. Ενας παιδίατρος το κάνει 1 μήνα μετά το μμρ.

Ισχυεί ότι τέτοιες ασθένειες εμφανίζονται την άνοιξη? Μια νηπιαγωγός μου έλεγε αχ τελειώνουν οι ιώσεις αρχίζουν τα άλλα...

95Jqp2.png

το μαντου ουτως η αλλιως υποτιθεται γινεται καθε χρονο(ειναι δοκιμη,οχι εμβολιο) οποτε μετα το mmr θα γινει ολες τις αλλες φορες....

της ανεμοβλογιας ειναι προεραιτικο

το mmr εγω θα το κανω ,αν το κανω στα 4.

Διαφημίσεις

λέμε ότι τα εμβόλια ειναι πλέον υποχρεωτικά λόγω αυτού;

Οι γονείς που για οποιουσδήποτε άλλους λόγους (προσωπικά δεδομένα και πιθανές παρενέργειες) δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από : α)Περιφερειακά Γενικά Νοσοκομεία, ή β) Δ/νσεις Υγιεινής της οικείας Νομαρχίας, ή γ) Ιατροκοινωνικά Κέντρα, ή δ)Ασφαλιστικούς φορείς, ή ε)ιδιώτες ιατρούς, σύμφωνα με τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν.3418/28-11-2005(τ.Α' ΦΕΚ 287).

Για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία των Δ/ντών των Σχολικών μονάδων και των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων με τους ανωτέρω φορείς καθώς και με τους φορείς Κοινωνικής Στήριξης (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), προκειμένου να διευκολυνθεί ο εμβολιασμός των μαθητών των ανωτέρω ομάδων.

εκεί φαντάζομαι θα πρέπει να υπάρχει υποστήριξη από τους ιδιωτες γιατρούς, στην περίπτωση μας δηλαδή τους ομοιοπαθητικούς. Αν δεν βοηθήσουν τότε δεν γίνεται τίποτα.

Επισης φαντάζομαι ότι θα μπορεί κάποιος γονιός να προσφύγει άνετα στη δικαιοσύνη αλλα το θέμα ειναι ποιος εχει τον χρόνο και τα χρήματα για κάτι τετοιο.

Πάντως αν έχετε θέμα γιατί δεν παίζεται στον γιατρό το θέμα με την ασφάλεια; δηλαδή να ζητήσεις ενα χαρτί που να λέει οτι δεν θα πάθει το παιδί κάποια σοβαρή παρενέργεια.

Πάντως αν έχετε θέμα γιατί δεν παίζεται στον γιατρό το θέμα με την ασφάλεια; δηλαδή να ζητήσεις ενα χαρτί που να λέει οτι δεν θα πάθει το παιδί κάποια σοβαρή παρενέργεια.

Ο γιατρός δεν πρόκειται να σου υπογράψει τέτοιο χαρτί ούτε για τα εμβόλια ούτε για κανένα φάρμακο που συνταγογραφεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτον, δεν φτιάχνει αυτός το εμβόλιο. Δεύτερον, υπάρχουν τεκμηριωμένες παρενέργειες που μπορεί να συμβούν και στο δικό σου παιδί στο βαθμό που αναφέρονται στο φύλλο οδηγιών του κάθε εμβολίου. Τρίτον, δεν σε "υποχρεώνει" ο γιατρός να εμβολιαστείς, αλλά το κράτος. Δεν μπορεί να αναλάβει λοιπόν αυτός την ευθύνη τυχόν παρενέργειας, μόνο σε περίπτωση που το φύλλο οδηγιών ας πούμε λέει "να μην εμβολιάζονται όσοι έχουν πυρετό πάνω από 40" κι αυτός σου πει "δεν υπάρχει πρόβλημα, θα το κάνουμε". Αυτό μπορεί να θεωρηθεί αμέλεια, το να σου κάνει απλά ένα εμβόλιο και το παιδί να παρουσιάσει κάποια παρενέργεια, σοβαρή ή μη, δεν είναι ευθύνη ή λάθος του γιατρού.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

ε τότε οι γονείς που εχουν θέμα με σχολείο δεν πρέπει να απαιτήσουν ενα τέτοιο χαρτί από το σχολείο και το σχολείο να το απαιτήσει από το κράτος; δηλαδή κανένας που**** να μην αναλαμβάνει ευθύνη για τίποτα;;;; το θεωρείτε σωστό αυτό; αισθάνεστε οτι ζείτε σε ενα κράτος που σας σέβεται σαν ανθρώπους και σαν προσωπικότητες; σαν γονείς; σαν ελεύθερους ανθρώπους με επιλογή;

γιατί εγω αισθάνομαι σαν ζώο προς σφαγή....

εσείς υπογράφετε κανένα χαρτί ότι το παιδί σας η τα παιδιά με τα οποία θα έρθει σε επαφή δεν θα πάθουν τίποτα από την δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια που θα τους μεταδώσει; (όντας μη εμβολιασμένο..)

αισθάνεστε οτι ζείτε σε ενα κράτος που σας σέβεται σαν ανθρώπους και σαν προσωπικότητες; σαν γονείς; σαν ελεύθερους ανθρώπους με επιλογή;

γιατί εγω αισθάνομαι σαν ζώο προς σφαγή....

άλλο είναι το «με σέβεται σαν προσωπικότητα» και άλλο είναι

«σέβεται την ιατρική εξειδίκευση που νομίζω ότι απέκτησα διαβάζοντας διάφορες σελίδες στο ίντερνετ».

Διαφημίσεις

εσείς υπογράφετε κανένα χαρτί ότι το παιδί σας η τα παιδιά με τα οποία θα έρθει σε επαφή δεν θα πάθουν τίποτα από την δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια που θα τους μεταδώσει; (όντας μη εμβολιασμένο..)

Στ' αλήθεια πώς θα γίνει αυτό. Πώς ο μικρός μου θα μεταδόσει τη δυνητικά θανατηφόρα (; )ανεμευλογιά στο εμβολιασμένο παιδί. Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Όντως πάντως η ανεμευλογιά ξεκινάει Μάρτη - Απρίλη και κορυφώνεται Ιούνιο (και μας χαλάει τις καλοκαιρινές γιορτές στα σχολεία).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Στ' αλήθεια πώς θα γίνει αυτό. Πώς ο μικρός μου θα μεταδόσει τη δυνητικά θανατηφόρα (; )ανεμευλογιά στο εμβολιασμένο παιδί. Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Όντως πάντως η ανεμευλογιά ξεκινάει Μάρτη - Απρίλη και κορυφώνεται Ιούνιο (και μας χαλάει τις καλοκαιρινές γιορτές στα σχολεία).

Το εμβολιασμένο παιδί δεν έχει απαραίτητα και αντισώματα. Τα εμβόλια έχουν ποσοστό επιτυχούς ανοσοποίησης περίπου 85%. Κάποια παιδιά, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν αποκτούν ποτέ επαρκή ανοσοποίηση για να προστατευτούν από τις ασθένειες. Οπότε, όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι πιθανότητες επιτυχώς εμβολιασμένων, οπότε μειώνονται και οι ρυθμοί μετάδοσης των ασθενειών. Αυτή είναι η λεγόμενη ανοσία της κοινότητας (η λεγόμενη και αγέλης).

μα όποιος γονιός φοβάται για την υγεία των παιδιών του είπαμε εμβολιάζει! Ποιο ειναι το πιο φασιστικό;...ποιον ρωτάω τώρα θα μου πεις;

Ειναι καθαρός φασισμός να μην έχεις επιλογή καταλαβετε το! Οποιος πειστεί από το κράτος καλά κάνει αλλά όποιος δεν πείθεται πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής!

Με την λογική του αποφασίζω και διατάζω μπορούν να εφεύρουν το οποιοδήποτε σκεύασμα, να το ονοματίσουν ασφαλές και να στο επιβάλουν. Δεν ξέρω αν ζεις στην Ελλάδα αλλά εγω που ζω και βλέπω σε τι καταστάσεις μας φέρνουν μέρα με τη μέρα ξέρω ότι έχουμε χουντα σε ολα! Οι γιατροί ειναι παντελώς ανίδεοι...οτι τους πει το ενημερωτικό φυλλάδιο της εταιρίας αυτό λένε, αυτό ξέρουν, δεν κάνουν οι ίδιοι πειράματα, δεν ειναι μοριακοί βιολόγοι δεν έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια. Ειναι τα τελευταία πιόνια και τα πιο φανατισμένα γιατι η πλύση εγκεφάλου πάει γενιές πίσω.

ΧΟΥΝΤΑ...

Το κράτος έχει συστήσει ομάδες ειδικών που αξιολογούν τα διαθέσιμα δεδομένα και καταλήγει στο τι πιστεύει ότι είναι καλύτερο για την υγεία των πολιτών του. Αν κάποιος το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να αποδείξει το αντίθετο από αυτά που ισχυρίζεται. Έτσι έγινε και με τις καπνοβομηχανίες, κλπ κλπ.

Το κράτος δεν υποστήριξε ποτέ ότι τα εμβόλια είναι 100% ασφαλή για όλους, ούτε τα επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλους. Θεωρεί ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού και την εφαρμόζει, εξαιρώντας όσους αποδεδειγμένα χρειάζεται να εξαιρεθούν.

Τώρα για το επιχείρημα ότι οι γιατροί δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, αλλά εμείς με το γκουγκλ μπορούμε να τις υποκαταστήσουμε, τι να πω... :D:D

Το εμβολιασμένο παιδί δεν έχει απαραίτητα και αντισώματα. Τα εμβόλια έχουν ποσοστό επιτυχούς ανοσοποίησης περίπου 85%. Κάποια παιδιά, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν αποκτούν ποτέ επαρκή ανοσοποίηση για να προστατευτούν από τις ασθένειες. Οπότε, όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι πιθανότητες επιτυχώς εμβολιασμένων, οπότε μειώνονται και οι ρυθμοί μετάδοσης των ασθενειών. Αυτή είναι η λεγόμενη ανοσία της κοινότητας (η λεγόμενη και αγέλης).

Δηλαδή εμ σε υποχρεώνουν να βάλεις στο σώμα του παιδιού σου το φάρμακο εμ δεν σου εγγυώνται κιόλας; γιατι; γιατι ειναι άχρηστοι ολοι! και αν δεν ειναι σίγουροι και θέλουν να ειναι δημοκρατικοί να κάνουν ελεγχο αντισωμάτων.

Εγω εμβολίασα ρε φίλε αλλα δεν γουστάρω την χουντική επιβολή! πως να το κάνουμε τώρα! Και μιλάω για την Ελλάδα του 2012 οχι για την Ζιμπαμπουε. Δεν ειμαι τρελή σαν την Παπαρήγα να λέω οχι σε όλα αλλά ο γονιός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ!

Και αν δεν εμπιστεύεται το κράτος ότι ενας γονιός ειναι υπεύθυνος και προσέχει το παιδί του μπορεί να ελεγχει ότι το παιδί τσεκάρεται περιοδικά από παιδίατρο για την καλή του υγεία και διατροφη...αλλά μεχρι εκει.

:evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

Κινκα μου για κάποιες ασθένειες ο έλεγχος των αντισωμάτων φαντάζομαι δεν θα ειχε νόημα πχ ερυθρά....δηλαδή αν δεν έπαιζε ερυθρά που θα τα εβρισκαν τα παιδιά τα αντισώματα; εδω δεν ξέρω, ρωτάω....γιατι δεν έχω και όρεξη να γκουγκλάρω ποτέ :)

Ομως και πάλι δεν με νοιάζει εφόσοι οι γονείς που δεν ήθελαν να εμβολιάσουν θα ειχαν αυτη την επιλογή.

η πίεση στα ύψη :)

Κινκα μου για κάποιες ασθένειες ο έλεγχος των αντισωμάτων φαντάζομαι δεν θα ειχε νόημα πχ ερυθρά....δηλαδή αν δεν έπαιζε ερυθρά που θα τα εβρισκαν τα παιδιά τα αντισώματα; εδω δεν ξέρω, ρωτάω....γιατι δεν έχω και όρεξη να γκουγκλάρω ποτέ :)

Ομως και πάλι δεν με νοιάζει εφόσοι οι γονείς που δεν ήθελαν να εμβολιάσουν θα ειχαν αυτη την επιλογή.

η πίεση στα ύψη :)

Γιαιτ θεωρεις οτι δεν υπαρχει η επιλογη; Κανεις δεν αναγκαζει κανεναν να εμβολιασει τα παιδια του...

γιατί αν διαβάσεις παραπάνω στην νεα εγκύκλιο για τις εγγραφές στα σχολεία θα δεις ότι πλέον τα θεωρούν υποχρεωτικά εκτος κι αν εχεις χαρτί γιατρού. Γι' αυτό διαολίζομαι....αγρίως!

γιατί αν διαβάσεις παραπάνω στην νεα εγκύκλιο για τις εγγραφές στα σχολεία θα δεις ότι πλέον τα θεωρούν υποχρεωτικά εκτος κι αν εχεις χαρτί γιατρού. Γι' αυτό διαολίζομαι....αγρίως!

ναι καλα... θα δουμε... Εχουν υποχρεωση να προσφερουν δωρεαν παιδεια, και αν εχουν θεσει τετοιες προυποθεσεις τοτε θα πρεπει να ειναι προετοιμασμενοι να προσφερουν κατ'οικον εκπαιδευση στα παιδια που κατα τη γνωμη τους δεν τις πληρουν. Πολυ αμφιβαλλω....

Παιδίατρος υπέρ του επιλεκτικού εμβολιασμού υπάρχει? να κάνει λιγότερες δόσεις?

Τι ερώτηση "κλειδί" να κάνω απ το τηλ για να μην τα ακούω και να μην ταλαιπωρούμε κάθε φορά?

Τα εμβόλια είναι δωρεάν για τους ασφαλισμένους, για τους μη?

Και που γίνονται αν δεν έχεις να πληρώσεις παιδίατρο?

95Jqp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Ψήφισμα: Eλευθερία Eπιλογής για τον Eμβολιασμό των Παιδιών μας

Με την επιστολή μας αυτή, σας προσκαλούμε να υπογράψετε το παρακάτω ψήφισμα, για να στηρίξετε το αίτημά μας για ελευθερία επιλογής σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών μας.

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι εμβολιάζοντας τα παιδιά τους τα προστατεύουν ενάντια σε πιθανές σοβαρές ασθένειες. Υπάρχει όμως και ένας σημαντικός αριθμός γονέων που ανησυχούν για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Κάποιοι γονείς προτιμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μόνο για τις πιο σοβαρές ασθένειες και όχι για τις πιο ήπιες ή τις σπάνιες ασθένειες.

Στην Ελλάδα όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας υποχρεούνται να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, με μόνη εξαίρεση μη εμβολιασμού κάποιον ιατρικό λόγο. Τα εμβόλια περιέχουν τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων της μόνιμης βλάβης ή και του θανάτου. Τις περισσότερες φορές εξαιρείται ένα παιδί αφού έχει ήδη παρουσιάσει σοβαρές παρενέργειες από εμβόλιο: όταν φτάσει σε αυτό το σημείο, είναι πια αργά!

Τόσο οι ασθένειες όσο και οι εμβολιασμοί εμπεριέχουν κινδύνους. Τελικά είναι οι γονείς που θα πρέπει να φροντίσουν ένα άρρωστο παιδί ή ένα παιδί που υποφέρει από παρενέργειες κάποιου εμβολίου.

Σας προσκαλούμε και παρακαλούμε να υπογράψετε το παρακάτω ψήφισμα (δεν έχει σημασία αν είστε γονιός ή αν έχετε εμβολιάσει το παιδί σας), αν πιστεύετε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας αναγκάσει να διακινδυνεύσουμε ακολουθώντας τη μία ή την άλλη επιλογή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ευθύνη του γονέων να πράξουν αυτό που θεωρούν καλύτερο για το παιδί τους.

http://www.gopetition.com/petitions/ελευθερία-επιλογής-για-τον-εμ.html

Αυτό το ψήφισμα είναι σημαντικό μέρος της Καμπάνιας Κατά των Υποχρεωτικών Εμβολιασμών. Η Καμπάνια λειτουργεί χάρη στις οικονομικές εισφορές υποστηρικτών της (δεν είναι όμως υποχρεωτικό να κάνετε κάποια δωρεά αν θέλετε να υπογράψετε το ψήφισμα). Η δικηγόρος μας θα προετοιμάσει και θα καταθέσει έναν πλήρη φάκελο, με επιστημονικά και νομικά στοιχεία και επιχειρήματα που στηρίζουν το αίτημά μας για ελευθερία επιλογής εμβολιασμού στον Συνήγορο του Παιδιού. Η ίδια δικηγόρος θα μας εκπροσωπήσει στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Υγείας.

edit admin nραγματοποιήθηκε επεξεργασία του κειμένου της δημοσίευσης απο τους διαχειριστές"

Προσωπικοί λογαριασμοί σε τράπεζες εκτός και εάν έχουν ειδική άδεια δεν επιτρέπεται να δημοσιεύονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό την συλλογή χρηματικών ποσών καθώςυπάρχει πιθανότητα απενεργοποίησης των και δέσμευσης του ποσού από την ίδια την τράπεζα.

Για αυτό το λόγο και αποκλειστικά για λόγους προστασίας της πρωτοβουλίας, αφαιρούμε τον συγκεκριμένο λογαρισμό από αυτή την δημοσίευση.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Σαντρίν Στεφανίδη

• 4 εβδομάδες μετά...

για όσες κοπέλες ακολουθείτε τον επιλεκτικό εμβολιασμό (με τον οποίο διαφωνώ αλλά τέλοσ πάντων), να δίνεται προτεραιότητα στα εμβόλια από την έλλειψη των οποίων τα παιδιά κινδυνεύουν

τα ανεφέρω με σειρά προτεραιόπτητας (προσωπική γνώμη)

1) μινιγκιτιδόκοκκος

2) πνευμονιόκκοκος

3) παιδικές αρρώστιες

4) άλλες λοιμώδεις ασθένειες

πχ: ηππατίτιδα α (να γίνει οπωσδήποτε πριν το παιδικό)

και ηππατίτιδα β (να γίνει οπωσδήποτε πριν τη εφηβεία)

εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε, οταν ειδα πως αντιδρα το παιδι μου στα εμβολια το ειδα αλλιως, και σαφεστατα και εκανα επιλεκτικο εμβολιασμο και τρεμω και φοβαμαι γιατι δεν ειναι ευκολη η επιλογη αυτη, να εμβολιασεις η να μην εμβολιασεις δηλαδη, κι ολοι πρεπει να εχουμε την επιλογη αυτη και να ειναι ολοι οι υγειονομικοι πολυ πιο προσεκτικοι στις συστασεις τους

αν φοβασαι, κανεις στο παιδι σου οοολα τα εμβολια που κυκλοφορουν στο γυρω κι αρα μπορει να καθεται διπλα του το δικο μου το παιδι που δεν επιθυμω να εμβολιαστει,,,τι στον κορακα το εμβολιαζεις αν φοβασαι μετα την ασθενεια που μπορει να εχει αλλο παιδακι???????

ένα ανεμβολίαστο παιδί είναι δυνητικά επικύνδινο για άλλα ανεμβολίαστα παιδιά

πχ: νεογέννητα, ογκολογικά παιδιά, παιδιά χαμηλών κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων πχ ρωμά, ανεμβολίαστους ενήλικες και ιδιαίτερα ηλικιομέους κτλ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...