Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιλεκτικος Εμβολιασμος

prune

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 318
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αν διαβασετε τι μπορει να παθει ενα μωρο που δεν εχει κανει το παιδι εμβολιο οποτε δεν εχει αντισωματα στον οργανισμο του π.χ. απο την ιλαρα ερυθρα και γενικα τετοιες ασθενειες που σχεδον ολα τα παιδακια τις περνανε μικρα η μεγαλα θ αναθεωρησετε.εγω φοβομουν το μμρ απο αυτα που ειχα διαβασει εδω στο φορουμ το συζητησα με τον γιατρο του γιου μου και τελικα αποδειχθηκε οτι ολα αυτα που λενε ειναι μπαρουφες.ενα παιδακι για να παρουσιασει π.χ. καποια μορφη αυτισμου εχει σημαδια απο μικρο δεν ξυπναει μια μερα μετα απο καποιο εμβολιο και εχει αυτισμο!εμεις καναμε τελικα το priorix tetra που ειναι το mmr αλλα μαζι και της ανεμοβλογιας γλιτωσαμε ενα τσιμπιμα και δεν μου εκανε απολυτως τιποτα απο παρενεργειες.και της γαστρεντεριτιδας του εκανα που ειναι ποσιμο και δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα ο γιος μου ειναι 28 μηνων και δεν εχει κολλησει ποτε.εχει να αρρωτησει απο 10 μηνων και αυτο τοτε ειχε μονο μυξουλες!

θα συμφωνησω με τη φουσκιτσα.αν και αν κανουμε το εμβολιο πχ της ιλαρας δε σημαινει οτι δε θα την κολλησουμε!

εγω τους τα εχω κανει ολα και στην ωρα τους και ουτε καν πυρετο δε μου εχουν κανει σε κανενα εμβολιο.η μικρη μονο στο πρωτο της εκανε ενα 38.

και εμεις το πριοριξ καναμε στο ΜΜΡ.(η μικρη δε το εχει κανει ακομα φυσικα)

Να ρωτήσω κάτι? Οι μανούλες που κάνουν επιλεκτικό εμβολιασμό ποιόν συμβουλεύτηκαν? Είναι γιατροί στο επάγγελμα ή μίλησαν με κάποιον ομοιοπαθητικό?

Μια γνωστή μου πάντως που έκανε επιλεκτικό εμβολιασμό και είχε ως κύριο παιδίατρο ομοιοπαθητικό, την είχε ταράξει στα extra σκευάσματα (κάθε μέρα να πίνει το παιδί ένα φίλτρο, κάθε 15 ένα άλλο κλπ) έτσι υποτίθεται ότι έπαιρνε τα αντισώματα που χρειαζόταν.

Εσείς ποιά μέθοδο ακολουθείτε? Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι έτσι αυθαίρετα απλά δεν κάνετε εμβόλιο και ότι κάτσει...

Διαφημίσεις

καλημερα δημητρα!!!!εχω κανει ολα τα εμβολια και ομως περασα σχεδον ολες τις παιδικες αρρωστιες.μεχρι και μαγουλαδες(ελεος)!!!το οτι κανεις τα εμβολια στο παιδι δε σημαινει οτι δε θα κολλησει απλα το παιδι θα εχει αντισωματα απο τις ασθενειες αυτες και θα μπορεσει να το πολεμησει βρε παιδι μου.βεβαια και αυτες οι κοπελες που δεν τα εμβολιαζουν μαλλον δε σκεφτονται ουτε οτι αν συνεχισουν ολοες ετσι θα ερθουν στην επιφανεια ασθενειες που δεν υπαρχουν πια και οτι θα εχουν μεγαλο θεμα να γραψουν τα παιδια τους σχολειο

Εγω εξαρχής είχα μιλήσει με τον ομοιοπαθητικό και είχαμε πει ότι ο τέτανος είναι πιο επικίνδυνο και έτσι κάναμε τότε το τετραβακ. Εννοείται ότι όταν πηγαίναμε και στην παιδίατρο τις είχαμε τις συζητήσεις μας. Η ίδια αν και υπέρμαχος των εμβολίων μας είχε πει να μην κάνουμε της φυματίωσης, τον πνευμονιόκοκκο μετά το έτος γιατί στην ουσία το πρώτο δωδεκάμηνο το παιδί κινδυνεύει κτλ.

η κλασσική παιδίατρος που έχουμε μου είπε ότι μετά το χρόνο χρειάζεται μία μόνο δόση για να καλυφθεί. Πχ στο εξαπλό που το ξεκινάνε από 2 μηνών και κάνουν 4 νομίζω ή 5 δόσεις τώρα εμείς είμαστε οκ με μία. Μόνο της Ηπατίτιδας μου είπε ότι θέλει άλλη μια στο μήνα και μια ακομα στο 5μηνο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το χαρτάκι του εξαπλού λέει μέσα να μην γίνονται πάνω από 3 δόσεις!!!! Πήρανε μιζα καλή για να βαράνε στα παιδιά μας 4-5;;;;;;;;;;;;;

μου κάνει τεράστια εντύπωση αυτό που σου λέει η γιατρός σου, αν σε ενδιαφέρει το θέμα κι αφού κάνεις έστω και μία δόση, ψάξτο λίγο παραπάνω. Από ό,τι βλέπω τώρα στο βιβλιάριο που το έχω μπροστά μου, αν δεις στην ενότητα που λέει "Πρόγραμμα εμβολιασμών για παιδιά μέχρι 6 ετών που δεν εμβολιάστηκαν στην συνιστώμενη από το Εθνικό Πρόγραμμα ηλικία", όλες οι δόσεις είναι ίδιες! Επίσης, κανένα εμβόλιο δεν επάγει ανοσοποίηση με μία μόνο δόση... ψάξε μήπως το παιδί κάνει τζάμπα τα εμβόλια και τελικά προστασία δεν έχει...

όσο για το εξαπλό που λες, αν εννοείς το Ηπατίτιδας Β-Διφθερίτιδας-Τέτανου-Κοκκύτη-Πολυομυελίτιδας-Αιμόφιλου, και η δικιά μου σε 3 δόσεις το έκανε. Σου είπε γιατρός για 4-5 δόσεις;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

όσο για το εξαπλό που λες, αν εννοείς το Ηπατίτιδας Β-Διφθερίτιδας-Τέτανου-Κοκκύτη-Πολυομυελίτιδας-Αιμόφιλου, και η δικιά μου σε 3 δόσεις το έκανε. Σου είπε γιατρός για 4-5 δόσεις;

Το βιβλιάριο του παιδιού (παλιό) γράφει ότι το DTP, που είναι περίπου το ίδιο απ'ό,τι κατάλαβα, πρέπει να γίνει σε 5 δόσεις (ακόμα και αν γίνει μετά τα 7.) Συγνώμη, για πειραματόζωα μας έχουν;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Το βιβλιάριο του παιδιού (παλιό) γράφει ότι το DTP, που είναι περίπου το ίδιο απ'ό,τι κατάλαβα, πρέπει να γίνει σε 5 δόσεις (ακόμα και αν γίνει μετά τα 7.) Συγνώμη, για πειραματόζωα μας έχουν;

Νομίζω ότι έχει διαφορά αν γίνει μόνο το DTP (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκκύτης) ή αν γίνει όλο μαζί το εξαπλό, είναι καινούριας τεχνολογίας (συζευγμένα με πρωτεΐνες, τοξοειδή του τετάνου, τρεις και το λουρί της μάνας χεχε) και αλλάζει το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Πάντως οι γιατροί πολλές φορές κόβουν το γονιό τι πεποίθηση έχει για τα εμβόλια και πράττουν ανάλογα για να μην χάσουν πελάτες, π.χ. αν δουν ότι δεν είσαι και πολύ φανατική μπορεί να σου πουν "έλα μωρέ, δεν χρειάζονται τόσα πολλά, ακούγονται και τόσα για τα εμβόλια", ενώ στον επόμενο πελάτη μπορεί να πουν "αααααα, εγώ τα θεωρώ απαραίτητα όλα" (πραγματικό περιστατικό). Και κάτι τέτοια δυστυχώς βλάπτουν την εικόνα των εμβολίων...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

αν διαβασετε τι μπορει να παθει ενα μωρο που δεν εχει κανει το παιδι εμβολιο οποτε δεν εχει αντισωματα στον οργανισμο του π.χ. απο την ιλαρα ερυθρα και γενικα τετοιες ασθενειες που σχεδον ολα τα παιδακια τις περνανε μικρα η μεγαλα θ αναθεωρησετε.εγω φοβομουν το μμρ απο αυτα που ειχα διαβασει εδω στο φορουμ το συζητησα με τον γιατρο του γιου μου και τελικα αποδειχθηκε οτι ολα αυτα που λενε ειναι μπαρουφες.ενα παιδακι για να παρουσιασει π.χ. καποια μορφη αυτισμου εχει σημαδια απο μικρο δεν ξυπναει μια μερα μετα απο καποιο εμβολιο και εχει αυτισμο!εμεις καναμε τελικα το priorix tetra που ειναι το mmr αλλα μαζι και της ανεμοβλογιας γλιτωσαμε ενα τσιμπιμα και δεν μου εκανε απολυτως τιποτα απο παρενεργειες.και της γαστρεντεριτιδας του εκανα που ειναι ποσιμο και δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα ο γιος μου ειναι 28 μηνων και δεν εχει κολλησει ποτε.εχει να αρρωτησει απο 10 μηνων και αυτο τοτε ειχε μονο μυξουλες!

ναι αλλα εχεις διαβασει κια τι μπορει να προκαλεσει??? επισηε στην ελλαδα εχουμε την ταση οταν δεν εχει συμβει κατι σε εμας τους ιδιους να μην το πιστευουμεμ ωστοσο επειδη ειμαι παθουσα εχω πειστει...αυτα και δεν συνεχιζω γιατιυπαρχει αλλο τοπικ με το συγκεκριμενο θεμα:wink:

Να ρωτήσω κάτι? Οι μανούλες που κάνουν επιλεκτικό εμβολιασμό ποιόν συμβουλεύτηκαν? Είναι γιατροί στο επάγγελμα ή μίλησαν με κάποιον ομοιοπαθητικό?

Μια γνωστή μου πάντως που έκανε επιλεκτικό εμβολιασμό και είχε ως κύριο παιδίατρο ομοιοπαθητικό, την είχε ταράξει στα extra σκευάσματα (κάθε μέρα να πίνει το παιδί ένα φίλτρο, κάθε 15 ένα άλλο κλπ) έτσι υποτίθεται ότι έπαιρνε τα αντισώματα που χρειαζόταν.

Εσείς ποιά μέθοδο ακολουθείτε? Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι έτσι αυθαίρετα απλά δεν κάνετε εμβόλιο και ότι κάτσει...

και εμεις ομοιοαπθητικη κανουμε.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

τελικα επειδη παλι χαθηκε η μπαλα, ποιοι ακολουθουν επιλεκτικο εμβολιασμο;;

σκεφτομασταν κ εμεις αλλα η μικρη εχει ενα εξαμηνο περναει κατι ζορια και δεν υπαρχει περιπτωση τωρα να την εμβολιασουμε....οποτε απο του χρονου μαλλον....

εκτος απο το τι πιστευουν οι γονεις που κανουν επιλεκτικο , θα ηθελα να μαθω κ τι λενε οι παιδιατροι σας....

ευχαριστω:-)

Εμεις εχουμε παιδιατρο ομοιοπαθητικο και επειδη ο μικρος ειναι αλλεργικος απο ημερων σε γαλακτοκομικα, αυγο και σογια(τωρα ειμαστε σε πολυ καλο δρομο,στο να τις ξεπερασουμε εντελως)εχει πει πως ειναι καλυτερα να μην κανουμε ακομη τιποτα γιατι οι αλλεργιες χειροτερευουν συνηθως με τα εμβολια και φυσικα να συνεχισω με τον θηλασμο μεχρι οσο θελει το παιδι.

Απο κει και περα θα ξανασυζητησουμε αν και ποτε θα κανουμε καποια εμβολια.Παντως οχι συντομα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

• 4 months later...

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Οι γονείς που δεν φροντίζουν να εμβολιαστούν τα παιδιά τους σύμφωνα με το πλήρες πρόγραμμα μπορεί να χάσουν το δικαίωμα σε σημαντικού ύψους επιδόματα αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η Sydney Morning Herald, από τον ερχόμενο Ιούλιο περικόπτεται επίδομα ύψους 258 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 190 ευρώ) που παίρνουν ανεξαρτήτως εισοδήματος οικογένειες με παιδιά μέχρι πέντε ετών αν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια τους.

Αντίθετα, αν δεν εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν ένα άλλο οικογενειακό επίδομα που δίνεται σε τρεις δόσεις των 726 δολαρίων (περίπου 533 ευρώ) όταν τα παιδιά είναι ενός, δύο και πέντε ετών.

Οι έλεγχοι για τήρηση του προγράμματος εμβολιασμοί θα γίνουν παράλληλα πιο αυστηροί και θα προστεθούν μερικά νέα για να φτάσουν τα 12 σε πέντε χρόνια.

Πέρα από το οικονομικό όφελος για το κράτος, η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει ακόμα περισσότερα τα ποσοστά των προστατευμένων παιδιών αν και εννέα στα δέκα παιδιά είναι εμβολιασμένα.

Ωστόσο σε αρκετές χώρες, όπως και την Αυστραλία, οι γονείς επιλέγουν για διάφορους λόγους να μην κάνουν στα παιδιά τους τα εμβόλια βάζοντας τα παιδιά τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Χαρακτηριστικά, ο κοκίτης έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία δύο χρόνια, με τα κρούσματα να εκτοξεύονται από 4.864 σε 34.785 μέσα σε τρία χρόνια ενώ καταγράφηκαν και κάποιοι θάνατοι βρεφών.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231139427

Διαφημίσεις

Προσωπικά θεωρώ μεγάλη ανευθυνότητα των γονέων να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους μόνο και μόνο επειδή παρουσιάστηκαν κατά καιρούς κάποιες παρενέργειες, οι οποίες σε τελική δεν είναι τίποτα μπροστά στον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει για ένα παιδί μια παιδική αρρώστια. Οι γονείς πάντως που επιλέγουν επιλεκτικό εμβολιασμό, δεν μας έχουν πει ακόμα τί γίνεται όταν θα πρέπει να γράψουν τα παιδιά τους στον παιδικό ή στο σχολείο και τους ζήτήσουν φωτυπία από το βιβλιάριο με τα εμβόλια.

linav μου θα είχες την ίδια άποψη αν το παιδάκι σου ήταν η μία σπάνια περιπτωση σοβαρής επιπλοκής από εμβόλιο;

Επειδή τα ποσοστά ανεμβολίαστων παιδιών έχουν ανέβει παγκοσμίως σίγουρα θα υπάρξουν σοβαρές πιέσεις από τις πολυεθνικές για τήρηση των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμών....αυτό προσωπικά δεν με κάνει να νιώθω ασφαλής με το να κάνω εμβόλια....μη σου πω νιώθω περισσότερο ανασφαλής όταν μου επιβάλλουν κάτι, και ιδιαίτερα όταν μου επιβάλλουν κάτι για το οποίο δεν με διασφαλίζουν και φυσικά αν γίνει κάτι συγνώμη κυρία μου είσασταν μια σπάνια περίπτωση ή φυσικά δεν θα έφταιγε το εμβόλιο άλλα κάτι άλλο. Έχω κάνει τα περισσότερα εμβόλια σε πιο ελαφρύ σχήμα αλλά και πάλι είμαι κατά της τρομοκρατίας που γίνεται στον κόσμο με τις ασθένειες. Κανείς δεν νοιάζεται για το παιδί σου περισσότερο από εσένα την ίδια και αυτό ισχύει και για τους γονείς που εμβολιάζουν αλλά και για αυτούς που δεν το κάνουν από επιλογή. Το να κρίνεις ως ανεύθυνο έναν γονιό που τρέμει το φιλοκάρδι του μην πάθει κάτι το παιδί του από ένα εμβόλιο είναι για μένα πολύ σκληρό.

Πάλι διάβαζα και προ ολίγον ημερών κάπου στο facebook για τα αίσχη που κάνουν οι "καλοκάγαθες" κατα τα άλλα πολυεθνικές με εμβόλια πειράματα στον τρίτο κόσμο....εκεί που οι ζωές είναι μη μετρήσιμες και η αξία της ζωής δεν υπάρχει :(

Ένα είναι το σίγουρο ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια....γι' αυτό ας είμαστε όλοι open minded και επιφυλακτικοί με όλες τις φωνές που ακούμε γύρω μας

linav μου θα είχες την ίδια άποψη αν το παιδάκι σου ήταν η μία σπάνια περιπτωση σοβαρής επιπλοκής από εμβόλιο;

Επειδή τα ποσοστά ανεμβολίαστων παιδιών έχουν ανέβει παγκοσμίως σίγουρα θα υπάρξουν σοβαρές πιέσεις από τις πολυεθνικές για τήρηση των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμών....αυτό προσωπικά δεν με κάνει να νιώθω ασφαλής με το να κάνω εμβόλια....μη σου πω νιώθω περισσότερο ανασφαλής όταν μου επιβάλλουν κάτι, και ιδιαίτερα όταν μου επιβάλλουν κάτι για το οποίο δεν με διασφαλίζουν και φυσικά αν γίνει κάτι συγνώμη κυρία μου είσασταν μια σπάνια περίπτωση ή φυσικά δεν θα έφταιγε το εμβόλιο άλλα κάτι άλλο. Έχω κάνει τα περισσότερα εμβόλια σε πιο ελαφρύ σχήμα αλλά και πάλι είμαι κατά της τρομοκρατίας που γίνεται στον κόσμο με τις ασθένειες. Κανείς δεν νοιάζεται για το παιδί σου περισσότερο από εσένα την ίδια και αυτό ισχύει και για τους γονείς που εμβολιάζουν αλλά και για αυτούς που δεν το κάνουν από επιλογή. Το να κρίνεις ως ανεύθυνο έναν γονιό που τρέμει το φιλοκάρδι του μην πάθει κάτι το παιδί του από ένα εμβόλιο είναι για μένα πολύ σκληρό.

Πάλι διάβαζα και προ ολίγον ημερών κάπου στο facebook για τα αίσχη που κάνουν οι "καλοκάγαθες" κατα τα άλλα πολυεθνικές με εμβόλια πειράματα στον τρίτο κόσμο....εκεί που οι ζωές είναι μη μετρήσιμες και η αξία της ζωής δεν υπάρχει

Ένα είναι το σίγουρο ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια....γι' αυτό ας είμαστε όλοι open minded και επιφυλακτικοί με όλες τις φωνές που ακούμε γύρω μας

Στατιστικά το να είναι κανείς 'σπάνια περίπτωση' είναι σαφώς πιο απίθανη από τον απτό και πάντα ορατό κίνδυνο του να κολλήσει το παιδί σου ασθένειες οπως π.χ ιλαρά, ερυθρά, να πάθει τέτανο, να αρρωστήσει με τον πνευμονιόκοκο και ό,τι άλλο....

Επίσης, κατά τη γνώμη μου, οι γονείς που δεν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους, φέρουν ευθύνη όχι μονο έναντι στο παιδί τους, αλλά και έναντι στην κοινωνία ολόκληρη. Αν το ψάξει κανείς θα βρει στοιχεία του γιατί κάποιες ασθένειες όπως π.χ η ιλαρά, ξεσπάει κατά καιρούς σε επιδημίες.

και πάλι marirena τι διαφορά έχει το σπάνια περίπτωση αν είναι το δικό σου παιδί; μετράς εσύ την αξία του δικού σου παιδιού με το καλό της κοινωνίας; μου θυμίζει λίγο την θυσία της Ιφιγένειας. Ο κάθε γονιός κοιτάει το δικό του παιδί και όχι το καλό της κοινωνίας αυτό ειναι 100% σίγουρο...τα υπόλοιπα είναι ομηρικά έπη. Υπάρχει κάποιος γονιός που βάζει το γενικό "καλό" (γιατί δεν είναι ξεκαθαρισμένο οτι μιλάμε για καλό) έναντι στο καλό που θεωρεί ο ίδιος για το παιδί του; αν τα εμβόλια ήταν απολύτως ασφαλή δεν θα υπήρχε οργανισμός αποζημειώσεων στην Αμερική και δεν θα υπήρχαν και τόσες ενστάσεις απέναντί τους. Και οι μεταγγίσεις αίματος θεωρούνται απολύτως ασφαλείς όμως και στην χώρα μας υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που νόσησαν με ειτζ και απλά έδωσαν μια τεράστια αποζημείωση έναντι στην ίδια την ζωή. Πόσο κοστίζει αλήθεια μια ζωή; κάθε μέρα γίνονται χιλιάδες μεταγγίσεις όμως λιγοι συνάνθρωποι μας την πάτησαν...τι θα κάναμε αν ήταν το δικό μας παιδί;

δεν έχω τις απαντήσεις για τίποτα, ούτε κατηγορώ κανέναν απλά προσπαθώ να πω ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το σύστημα...έχει αποδείξει ότι δεν δουλεύει σε τίποτα σωστά.

ούτε εγώ κατηγορώ κανέναν, απλώς εδώ ο συλλογισμός μου φαίνεται λάθος. Και το ερώτημα που θέτεις 'τι θα γινόταν αν ήταν το δικό μου/σου παιδί' νομίζω απαντιέται με το παραπάνω σε αυτό που γράφω πιο πάνω. Ότι για το παιδί μου το καλύτερο είναι να κάνει το εμβόλιο και να καλύπτεται από την ασθένεια γιατί είναι αρκετά πιο πιθανό να του τύχει η ασθένεια αν είναι ακάλυπτο, παρά να του συμβεί κάτι κακό από παρενέργεια. Έτσι λοιπόν, και το συλλογικό καλό εξυπηρετείται, και του παιδιού μου.

Και οι μεταγγίσεις αίματος θεωρούνται απολύτως ασφαλείς όμως και στην χώρα μας υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που νόσησαν με ειτζ και απλά έδωσαν μια τεράστια αποζημείωση έναντι στην ίδια την ζωή. .

Συγγνώμη ,βρε yogini, αλλά με την ίδια λογική δεν θα κάνεις ποτέ μετάγγιση -ή δεν θα δώσεις ποτε αίμα σε συνάνθρωπο μήπως τύχεις στην περίπτωση να κολλήσεις ειτζ ή ηπατίτιδα ή δεν ξερω κι εγω τι άλλο?Γιατί δεν ξέρω αν οι πιθανότητες πολύ σοβαρης παρενέργειας απο τα εμβόλια ειναι μεγαλύτερη...

QqmLp3.png

Προσωπικά θεωρώ μεγάλη ανευθυνότητα των γονέων να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους μόνο και μόνο επειδή παρουσιάστηκαν κατά καιρούς κάποιες παρενέργειες, οι οποίες σε τελική δεν είναι τίποτα μπροστά στον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει για ένα παιδί μια παιδική αρρώστια. Οι γονείς πάντως που επιλέγουν επιλεκτικό εμβολιασμό, δεν μας έχουν πει ακόμα τί γίνεται όταν θα πρέπει να γράψουν τα παιδιά τους στον παιδικό ή στο σχολείο και τους ζήτήσουν φωτυπία από το βιβλιάριο με τα εμβόλια.

ανευθυνοτητα?????ναι ε,εμεις ειναι 6 και 4 ετων και ΔΕΝ καναμε κανενα εμβολιο!!και ουτε θα κανω.διαβασε κανενα βιβλιο για το τι κανουν τα εμβολια;)δεσ το τι μας πουλανε και το τι ετσι εμβολια...δυστυχως δεν εχουμε ιδεα...και ο ανδρασ μου δεν εχει κανει κανενα...και ακομα ζει!!44 ετων ειναι;);)

εγω παλι θεωρω μεγαλη ανευθυνοτητα απο ενα γονιο να μην το εχει ψαξει σωστα και να θεωρει οτι ειναι σωστο να κανει τα εμβολια! δυστυχως ημουν λαθος ενημερωμενη και η κορη μου εχει κανει τα περισσοτερα αλλα μετα ξυπνησα οποτε αισθανομαι πραγματικα υπερηφανη που καταφερα εστω και καθυστερημενα να κανω τοσο μεγαλο καλο στο γιο μου και να μην κανουμε εμβολια!!!!! ναι πλεον ειμαι σε θεση να γνωριζω , να μην φοβαμαι και να μην κανω αυτο που η προπαγανδα των φαρμακοβιομηχανιων μας επιβαλλει!!!!

οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν ολοι τοσο καλυτερα για τα παιδια! πλεον δεν προσπαθω να πεισω κανενα καθως ο κανενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και για την υγεια των παιδιων του, απλα λεω οτι εκανα πραξη αυτο που καποιοι θελουν να αποφασισουν αλλα φοβουνται...

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Συγγνώμη ,βρε yogini, αλλά με την ίδια λογική δεν θα κάνεις ποτέ μετάγγιση -ή δεν θα δώσεις ποτε αίμα σε συνάνθρωπο μήπως τύχεις στην περίπτωση να κολλήσεις ειτζ ή ηπατίτιδα ή δεν ξερω κι εγω τι άλλο?Γιατί δεν ξέρω αν οι πιθανότητες πολύ σοβαρης παρενέργειας απο τα εμβόλια ειναι μεγαλύτερη...

Δεν είπα ότι δεν θα κάνω ποτέ μετάγγιση αλλά έδωσα ενα απλοικό παράδειγμα για κάτι που θεωρείται totaly safe και γίνεται από εκατομύρια ανθρώπους καθημερινά, όπως και τα εμβόλια, ότι δεν είναι 100 % safe. Και τα λάθη συμβαίνουν παντού όπως και στην χώρα μας.

Anyway εγω είμαι καλυμμένη από εμβολιασμούς και θα κάνω και ότι έχει μείνει από τα βασικά αλλά δεν είμαι σε καμία περίπτωση πεπεισμένη ότι είναι ασφαλή και δεν μπορώ να ακούω ότι είναι και ότι παίζουμε με την υγεία της καλής κοινωνίας όσοι εμβολιάζουμε επιλεκτικά ή δεν εμβολιάζουμε καθόλου....μου βαράει άσχημα.

Το ότι ένα παιδί που μεταφέρει ασθένειες όντας μη εμβολιασμένο θέτει/έχει σε σοβαρό κίνδυνο όχι μόνο την δική του υγεία αλλά και την υγεία των υπολοίπων με τους οποίους συναναστρέφεται είναι αυτονόητο. Το ότι αυτή η πληροφορία "σας χτυπάει άσχημα" (η ότι άλλο) είναι τουλάχιστον εκτός θέματος.

Κάποια παιδιά/ενήλικες θα αρρωστήσουν ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι. Κάποιοι θα παρουσιάσουν και παρενέργειες από την ασθένεια ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι. ΌΜΩΣ αν είναι εμβολιασμένο ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, η ασθένεια είναι πολύ πιο δύσκολο να μεταδοθεί και έτσι είναι προστατευμένοι και "τυχεροί" και "άτυχοι". Η εναλλακτική είναι να γίνουμε σημερινή υποσαχάρεια Αφρική (30%+ παιδική θνησιμότητα η οποία τελευταία περιορίζεται δραστικά λόγω των μαζικών εμβολιασμών από διάφορες οργανώσεις/οργανισμούς), ή, Ελλάδα πριν 100 χρόνια όπου όποιον παππού-προπάππου και να ρωτήσετε έχει (τουλάχιστον) ένα νεκρό αδελφό η στενό συγγενή από ασθένειες που σήμερα δεν έχουν έξαρση εξαιτίας του μαζικού εμβολιασμού.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...