Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θάνατος 15χρονης από αλκόολ

love4four

Recommended Posts

Συγνώμη αν θα γίνω σκληρή...Λυπάμαι πραγματικά για το κορίτσι, όμως πρέπει να δούμε τα πράγματα και λίγο ρεαλιστικά: Ένα παιδί 15-16 ετών, τί δουλειά έχει να πηγαίνει στις ερημιές με δύο μαντραχαλέους? Ο άμοιρος ο μπαμπάς δεν είχε ιδέα ότι το παιδί του την κοπάνησε από το σπίτι αλλά είμαι σίγουρη ότι α) δεν ήταν η 1η φορά, β) δεν ήξερε τις παρέες της (που όφειλε) αλλιώς θα είχε προβληματιστεί με τον 23χρονο "φίλο" γ) δεν έψαξε, δε ρώτησε το που και πως διασκεδάζει ένα τόσο μικρό κορίτσι. Και επιπλέον, το κοριτσάκι προφανώς δεν είχε διδαχθεί τίποτα για το πως να προστατεύει τον εαυτό της, ήταν εντελώς απροετοίμαστη για τα "στραβά" που μπορεί να συμβούν και δεν είχε κρίση για να επιλέξει για τον εαυτό της. Σε αυτό φταίνε οι γονείς και κανείς άλλος.

Και τα λέω αυτά γιατί παρόλη την επαναστατική διάθεση ενός εφήβου, την 1η φορά που την κοπανάει από το σπίτι (σχεδόν όλοι έχουμε διαπράξει το αδίκημα στα νιάτα μας), δεν τολμάει ΚΑΙ να ξενυχτήσει πολύ, ΚΑΙ να πιει τα κέρατά του, ΚΑΙ να τρέχει στις ερημιές ΚΑΙ, ΚΑΙ .... Συνήθως η "αμαρτία" γίνεται σταδιακά και με ρέγουλα (για το φόβο των Ιουδαίων).

Το κακό είναι ότι σε τελευταία ανάλυση "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα". Δυστυχώς....Και έχουμε τέτοια τραγικά περιστατικά.

Όσο για τα κ....παιδα....Ό,τι προβλέπει ο νόμος να γίνει. Και ας είναι νέοι...Έφυγε ένα κορίτσι, τί στο καλό....Σχεδόν το σκότωσαν.

Δε θέλω να θεωρήσετε τις απόψεις μου ως έκφραση αδιαφορίας για το θάνατο του κοριτσιού....ίσα ίσα. Κι εγώ παιδί μεγαλώνω και λυπάμαι πραγματικά όταν χάνονται νέοι (με όποιο τρόπο). Με τους γονείς τα παίρνω στο κρανίο. Ποτέ δεν ξέρουν, ποτέ δεν κατάλαβαν, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο όλοι λένε "Μα πώς??". Ε, τί πώς....Οι γονείς πρέπει να έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά, να είναι ακοίμητοι φρουροί των παιδιών τους, πολύτιμοι σύμβουλοι, δάσκαλοι ζωής αλλά και προστάτες. Και μη μου πει κανείς πάλι "κρυφά βγήκε το κορίτσι", τα είπα στην αρχή....

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχω μαθει να μην ειμαι απολυτη σε καποια πραγματα γιατι υπαρχει το ενδεχομενο να τα λουστω. Οι γονεις μου με μεγαλωσαν με αξιες και ειχαν ορια στα παντα.

Παρ ολ αυτα, και παροτι ημουν παιδι μυαλωμενο, ετυχε ενα βραδυ που ηξεραν οι γονεις μου οτι ημουν με μια φιλη μου (ημασταν και οι δυο οικογενειες διακοπες μαζι), να παω με καποιον φιλο που με περναγε 12 χρονια!!!!!!! (ημουν δεν ημουν 16) βολτα με την μηχανη, τρεχοντας με 150 σε στροφες!!!!!!!

Συγνωμη αλλα τι εφταιγαν οι γονεις μου στην συγκεκριμενη μου τρελα? Δεν ηξεραν τον συγκεκριμενο ανθρωπο παροτι ηξεραν ολους τους φιλους μου. Νομιζετε οτι ηταν δυσκολο να τον κρυψω?

Ποσο δυσκολο ειναι να φυγει ενα παιδι απο το σπιτι εαν ειναι ισογειο, αν τα δωματια ειναι απομακρυσμενα το ενα απο το αλλο? Πολυ ευκολο!!!!! Δεν το εχω κανει αλλα θα μπορουσα να το κανω ετσι οπως ηταν το πατρικο μου.

Τα παιδια κανουν τρελες ανεξαρτητα απο τον τροπο που τα μεγαλωνουμε.... δυστυχως.

Και τα λέω αυτά γιατί παρόλη την επαναστατική διάθεση ενός εφήβου, την 1η φορά που την κοπανάει από το σπίτι (σχεδόν όλοι έχουμε διαπράξει το αδίκημα στα νιάτα μας), δεν τολμάει ΚΑΙ να ξενυχτήσει πολύ, ΚΑΙ να πιει τα κέρατά του, ΚΑΙ να τρέχει στις ερημιές ΚΑΙ, ΚΑΙ .... Συνήθως η "αμαρτία" γίνεται σταδιακά και με ρέγουλα (για το φόβο των Ιουδαίων).

....

αυτό μου πέρασε και μένα απο το μυαλό, δεν τα κάνει όλα αυτά κάποιος που την κοπανάει πρώτη φορά απο το σπίτι.. ερώτηση: αν δεν το έσκασε απο τη μπαλκονόπορτα και έβγαινε κανονικά με την άδεια των γονιών, οι γονείς (εκτός απο τον ανείπωτη απώλεια τους πλέον) δεν θα είχαν και την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου?

προσωπικα...αν και θα μπορούσα στα νιάτα μου να το σκάσω απο το σπίτι τα βράδια..... ακόμα και σαν σκέψη στο μυαλό μου με έπιανε κρύος ιδρώτας..... έτρεμα στην ιδέα και μόνο του πόσο θα τους απογοήτευα σαν γονείς αν γινόμουν τσακωτή.

Δε θέλω να θεωρήσετε τις απόψεις μου ως έκφραση αδιαφορίας για το θάνατο του κοριτσιού....ίσα ίσα. Κι εγώ παιδί μεγαλώνω και λυπάμαι πραγματικά όταν χάνονται νέοι (με όποιο τρόπο). Με τους γονείς τα παίρνω στο κρανίο. Ποτέ δεν ξέρουν, ποτέ δεν κατάλαβαν, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο όλοι λένε "Μα πώς??". Ε, τί πώς....Οι γονείς πρέπει να έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά, να είναι ακοίμητοι φρουροί των παιδιών τους, πολύτιμοι σύμβουλοι, δάσκαλοι ζωής αλλά και προστάτες. Και μη μου πει κανείς πάλι "κρυφά βγήκε το κορίτσι", τα είπα στην αρχή....

Και πάλι κρίμα στο κοριτσάκι που έφυγε αλλά κι εγώ είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης με την πιο πάνω,για τους

γονείς της άτυχης κοπέλας.

Καλό παράδεισο να έχει και ας ελπίσουμε τέτοιες τραγωδίες να μην ξαναδούμε ποτέ.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

To πραγματικό πρόβλημα που αναδεικνύεται από αυτή την υπόθεση είναι πως ανήλικα μεθούν - καταναλώνουν αλκοόλ... πράγμα που αυστηρώς απαγορεύεται...

-Πώς επετράπη λοιπόν η είσοδος ανήλικης σε μπαρ με την ακόλουθη κατανάλωση οινοπνευματώδους ποτού ? Και καλά, πες εκεί δεν ήπιε την απίστευτη ποσότητα όπως (μάλλον) δείχνουν τα πράγματα

-Για το πού πήγε και τί έκανε μετά δεν μπορεί να το ελέγξει κανείς...

-Το γεγονός πως την κοπάνησε από το σπίτι και ότι δεν την πήραν χαμπάρι οι δικοί της, ΟΚ, ακούγεται κάπως αλλά δεν θέλω να γίνομαι αφοριστική... Και ναι, συμφωνώ με το "κοκοράκι" πως μάλλον δεν ήταν η 1η φορά που το έκανε και, προφανώς, γνώριζε πως δεν έπρεπε να πάει σε ερημική τοποθεσία με τον 17χρονο και τον 23χρονο (τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια) παρέα με μια φιάλη ουΐσκι αλλά, βλέπω πως το κακό γίνεται μία φορά και μπορεί να είναι μοιραίο το λάθος....

Στην θεωρία όλοι τα λέμε και όλοι θα τα πούμε στα παιδιά μας...

Στην πράξη τί γίνεται ? Πώς να τα προφυλάξεις από τα πάντα ?

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Και, λύστε μου μια απορία : το 1ο πράγμα που κάνουν σε περιπτώσεις μέθης (σε Νοσοκομείο εννοώ) δεν είναι η πλύση στομάχου ??????

Δεν μου έτυχε ποτέ, αλλά, εγώ έτσι τουλάχιστον πίστευα...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

επειδη ολοι ειμασταν καποτε παιδια,δεν μπορει θα θυμαστε τα αθωα ψεμματακια που λεγαμε για να καταφερουμε να βγουμε ως αργα(στην δικη μου εποχη το αργα ηταν στις 11μονο καλοκαιρι,κ αντε αν τα καταφερναμε στη 1:00 κ μιλαμε για χωριο)..παρο'λλα αυτα τις τρελλες μας τις καναμε,και οχι γιατι ειχαμε αδιοφορους γονεις,αλλα γιατι η εφηβεια τα χει αυτα,βραζει το αιμα βρε παιδι μου...το οτι δεν συνεβει κατι το θεωρω τυχη,γιατι εγω τουλαχιστον πολλες φορες επεινα με φιλες μου κ ανετα θα μπορουσαμε να εχουμε την ιδια καταλλειξη που ειχε μικρη...πιστεψτε καθε φορα που γυριζα στο σπιτι η μαμα μου ηταν εκει ορθια κ αγχωμενη να με περιμενει..δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο με νευριαζε αυτο,προσπαθουσα να κρυψω οτι μυριζα αλκοολ κ τσιγαρο,θυμαμαι ειχα παντα κρυμμενο καποιο αρωμα στην σκαλα του σπιτιου μου οπου κ λουζομουνα με αυτο αλλα κ παστιλιες για την ανασα...η μανουλα μου παντα μα παντα μου ελεγε δεν πιστευω να εχεις πιει,ελα να σε μυρισω...φυσικα αυτο ηταν η αρχη των καυγαβων μας κ μαλιστα σχεδον για ολη την νυχτα,ασε δε που μετα μου εκοβε κ την εξοδο για αρκετο καιρο...ομως παλι την καταφερνα,παλι ημουν ''καλο'' παιδακι κ την εκανα να πει το οκ...τελος παντων με ολα αυτα θελω να πω πως ποτε δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για το τι θα γινει οταν τα παιδια φευγουν απο το σπιτι,κ αυτο δεν κανει κανενα μπαμπακα αδιαφορο ως προς το παιδι τους,αλλιως η μοναδικη λυση ειναι να τα κλειδωνουμε μεχρι τα 30 που ισως κ να γλιτωσουν απο τα κακα του εξω κοσμου...

λυπαμαι οταν διαβαζω τοσο απολυτες αποψεις κ τοσο επικριτικες απεναντι σε ενα μπαμπακα που μολις εχασε το παιδακι του...και οπως λεει κ η μαμα μου οταν εχεις παιδια το ραβεις,δεν σχολιαζει ποτε τα καταρθωματα των αλλων παιδιων,γιατι απλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να κανει το δικο σου βλασταρι!!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

επειδη ολοι ειμασταν καποτε παιδια,δεν μπορει θα θυμαστε τα αθωα ψεμματακια που λεγαμε για να καταφερουμε να βγουμε ως αργα(στην δικη μου εποχη το αργα ηταν στις 11μονο καλοκαιρι,κ αντε αν τα καταφερναμε στη 1:00 κ μιλαμε για χωριο)..παρο'λλα αυτα τις τρελλες μας τις καναμε,και οχι γιατι ειχαμε αδιοφορους γονεις,αλλα γιατι η εφηβεια τα χει αυτα,βραζει το αιμα βρε παιδι μου...το οτι δεν συνεβει κατι το θεωρω τυχη,γιατι εγω τουλαχιστον πολλες φορες επεινα με φιλες μου κ ανετα θα μπορουσαμε να εχουμε την ιδια καταλλειξη που ειχε μικρη...πιστεψτε καθε φορα που γυριζα στο σπιτι η μαμα μου ηταν εκει ορθια κ αγχωμενη να με περιμενει..δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο με νευριαζε αυτο,προσπαθουσα να κρυψω οτι μυριζα αλκοολ κ τσιγαρο,θυμαμαι ειχα παντα κρυμμενο καποιο αρωμα στην σκαλα του σπιτιου μου οπου κ λουζομουνα με αυτο αλλα κ παστιλιες για την ανασα...η μανουλα μου παντα μα παντα μου ελεγε δεν πιστευω να εχεις πιει,ελα να σε μυρισω...φυσικα αυτο ηταν η αρχη των καυγαβων μας κ μαλιστα σχεδον για ολη την νυχτα,ασε δε που μετα μου εκοβε κ την εξοδο για αρκετο καιρο...ομως παλι την καταφερνα,παλι ημουν ''καλο'' παιδακι κ την εκανα να πει το οκ...τελος παντων με ολα αυτα θελω να πω πως ποτε δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για το τι θα γινει οταν τα παιδια φευγουν απο το σπιτι,κ αυτο δεν κανει κανενα μπαμπακα αδιαφορο ως προς το παιδι τους,αλλιως η μοναδικη λυση ειναι να τα κλειδωνουμε μεχρι τα 30 που ισως κ να γλιτωσουν απο τα κακα του εξω κοσμου...

λυπαμαι οταν διαβαζω τοσο απολυτες αποψεις κ τοσο επικριτικες απεναντι σε ενα μπαμπακα που μολις εχασε το παιδακι του...και οπως λεει κ η μαμα μου οταν εχεις παιδια το ραβεις,δεν σχολιαζει ποτε τα καταρθωματα των αλλων παιδιων,γιατι απλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να κανει το δικο σου βλασταρι!!!!

πολυ καλα τα λες..

οταν εχεις παιδια το ραβεις.

μεγαλη μπυκια φαε , μεγαλη κουβεντα μη λες... λεει μια παροιμια

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

πολυ καλα τα λες..

ακριβως αυτο!!!!

νομιζω οτι ολοι εχουμε κανει λιγοτερα ή περισσοτερα "απογορευμενα πραγματα" στην εφηβεια μας και ισως πολλες φορες ηταν θεμα τυχης οτι δεν μας βγηκαν σε κακο. για μενα τουλαχιστον ισχυει.

δεν κατηγορω τους γονεις της κοπελας, σκεπτομενη τους δικους μου γονεις που πραγματικα ηθελαν να μου δωσουν και την ελευθερια να βγω και τη δυνατοτητα να διασκεδασω.

ποτε κανενας γονιος δεν θα ξερει (τουλαχιστον απο πριν) τι ακριβως προκειται να κανει το βλασταρι του οταν βγαινει εξω.

το σημαντικο πιστευω ειναι να ειμαστε κοντα στα παιδια μας. να συμμετεχουμε στη ζωη τους (ως γονεις οχι ως φιλοι), να γνωριζουμε την καθημερινοτητα τους, το προγραμμα τους, να εχουμε επαφη με τους φιλους τους, να τους βαζουμε στο σπιτι μας ωστε να νιωθουν τα παιδια μας ανετα να διασκεδασουν και στο σπιτι και εμεις να εχουμε γνωμη απο πρωτο χερι σε τι παρεες κινειται το παιδι μας.

αν ειμαστε ελαστικοι και ευελικτοι με τα παιδια ωστε να μην εχουν ποτε λογο να μας κρυψουν κατι, τοτε ισως να μπορουμε να κοιμομαστε πιο ησυχα οταν θα εχουν πια γυρισει στο σπιτι.

Επειδή τα σχόλια περί αφοριστικού και απόλυτου πάνε προς εμένα, απαντώ με κάθε καλή διάθεση:

Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ μου, κι εγώ παιδί μεγωλώνω και δεν ξέρω τί θα μου λάχει στο μέλλον. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μπορώ να σχολιάσω ένα θέμα της επικαιρότητας - πολύ λυπηρό - και να έχω άποψη για το περιστατικό, βασιζόμενη στις πληροφορίες που έχω. Δεν ξέρω κάτι περισσότερο από εσάς, ό,τι διάβασα σχολίασα.

Επίσης: ναι, τα παιδιά στην εφηβεία βράζουν.

Ναι, κι εγώ έβραζα.

Ναι, κι εγώ έχω πει ψέμματα, έχω βγει κ.λπ..

ΑΛΛΑ:

Στα 15, όχι τέτοιες χοντράδες. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη με "μυριστούν" οι γονείς μου και φοβόμουν. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλάβουν ότι έκανα κάτι πέρα από αυτά που μου "επιτρέπονταν". Δε με καταπίεσαν, αλλά 15 ετών, να το σκάσω, να γίνω γκολ και να γυρίσω καλά ξημερώματα, με την καμία....

Σας ρωτάω λοιπόν: όλα αυτά που λέτε οτι κάνατε κι εσείς (κι εγώ μαζί), τα κάνατε στα 15 ή μήπως στα 17, 18 και πιο μετά? Για θυμηθείτε λίγο καλύτερα....Εγώ στα 15 ούτε διανοήθηκα ποτέ να ρισκάρω μία βόλτα με δύο μεγαλύτερους άντρες και ένα μπουκάλι ουίσκι με σκοπό να την ακούσω στέρεο....

Τους γονείς κατηγορώ και όχι το άμοιρο το κοριτσάκι. Τόσα καταλάβαινε και βλέπετε πού κατέληξε. Τους γονείς που - ξαναλέω - δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δε φαντάστηκαν κ.ο.κ.

KjMfp2.png

Διαφημίσεις

Και όχι, δεν το ράβεις...Γιατί να το ράψεις??? Τη γνώμη μας τη λέμε ελεύθερα νομίζω. Ούτε μεγάλη κουβέντα είπαμε....(εγώ δλδ).

Με φιλική διάθεση πάντα.

KjMfp2.png

αλλιως η μοναδικη λυση ειναι να τα κλειδωνουμε μεχρι τα 30 που ισως κ να γλιτωσουν απο τα κακα του εξω κοσμου...

Είπε κανείς να κλειδώνουμε τα παιδιά μέχρι τα 30?? Είπε κανείς ότι η λύση είναι ο περιορισμός των παιδιών στο σπίτι???

Το διάβασες πουθενά? Παρακαλώ να διαβάζονται πιο προσεκτικά τα ποστ.

Εγώ είπα να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά ΠΑΝΤΑ. Διότι και η μικρή Στέλλα, όλο και κάποια μικρή ή μεγάλη παρασπονδία θα είχε κάνει πριν από τη μοιραία. Αν οι γονείς δεν πήραν χαμπάρι ώστε να συμβουλέψουν το παιδί, να το βοηθήσουν, να του εξηγήσουν τους κινδύνους που διατρέχει αν μπλέξει με λάθος άτομα ή σε λάθος καταστάσεις, τότε τους λυπάμαι για την απώλειά τους και τους μέμφομαι όμως που δεν είχαν επαφή με το τί συμβαίνει κάτω από τη μύτη τους. Το ενστικτο μας λέει πολλά τις περισσότερες φορές και τα σημάδια είναι εκεί για όποιον θέλει να τα δει.

KjMfp2.png

Είπε κανείς να κλειδώνουμε τα παιδιά μέχρι τα 30?? Είπε κανείς ότι η λύση είναι ο περιορισμός των παιδιών στο σπίτι???

Το διάβασες πουθενά? Παρακαλώ να διαβάζονται πιο προσεκτικά τα ποστ.

Εγώ είπα να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά ΠΑΝΤΑ. Διότι και η μικρή Στέλλα, όλο και κάποια μικρή ή μεγάλη παρασπονδία θα είχε κάνει πριν από τη μοιραία. Αν οι γονείς δεν πήραν χαμπάρι ώστε να συμβουλέψουν το παιδί, να το βοηθήσουν, να του εξηγήσουν τους κινδύνους που διατρέχει αν μπλέξει με λάθος άτομα ή σε λάθος καταστάσεις, τότε τους λυπάμαι για την απώλειά τους και τους μέμφομαι όμως που δεν είχαν επαφή με το τί συμβαίνει κάτω από τη μύτη τους. Το ενστικτο μας λέει πολλά τις περισσότερες φορές και τα σημάδια είναι εκεί για όποιον θέλει να τα δει.

καταρχας δεν ειπα ΠΟΤΕ οτι το τραβηγμενο παραδειγμα μου το διαβασα καπου:shock::shock::shock::shock:!!!!

τελος παντων θα ειχα πολλα να πω ακομα,απλα το σταματω εδω γιατι δεν εχει νοημα να συζηταμε οταν ειμαστε εξω απο τον χορο!!!!!!

ευχομαι καμμια μανουλα κ κανενας μπαμπακας να μην ζησει κατι τετοιο....

Και, λύστε μου μια απορία : το 1ο πράγμα που κάνουν σε περιπτώσεις μέθης (σε Νοσοκομείο εννοώ) δεν είναι η πλύση στομάχου ??????

Δεν μου έτυχε ποτέ, αλλά, εγώ έτσι τουλάχιστον πίστευα...

Φιλενάδα μου, κι εγώ έτσι ξέρω. Αλλά προφανώς το καημένο το κορίτσι, όταν αυτοί οι μαντράχαλοι το πήγαν στο νοσοκομείο είχε φύγει πλέον από τη φάση "πλύση στομάχου". Μάλλον η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

KjMfp2.png

Διαφημίσεις

Όλοι το ίδιο ευχόμαστε και γι΄αυτό προσπαθούμε.....

και οι γονεισ της Στελλας . αυτο θελανε ... και γιαυτο προσπαθουσαν..

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Για το ότι το θέλανε, δεν το αμφισβητώ καθόλου. Κανένας νορμάλ γονιός δε θέλει το κακό του παιδιού του.

Για το ότι το προσπαθούσαν, υπάρχει ένα κενό. Ίσως δεν είχαν τον κατάλληλο τρόπο, ίσως δεν προσπάθησαν αρκετά, ίσως ακόμη και να προσπάθησαν πάρα πολύ σε σημείο καταπίεσης. Ποιός ξέρει?

KjMfp2.png

Για το ότι το θέλανε, δεν το αμφισβητώ καθόλου. Κανένας νορμάλ γονιός δε θέλει το κακό του παιδιού του.

Για το ότι το προσπαθούσαν, υπάρχει ένα κενό. Ίσως δεν είχαν τον κατάλληλο τρόπο, ίσως δεν προσπάθησαν αρκετά, ίσως ακόμη και να προσπάθησαν πάρα πολύ σε σημείο καταπίεσης. Ποιός ξέρει?

Σωστα. Οτι και να κανεις, οσο κ να προσπαθησεις ποτε δεν ξερεις τι θα σε βρει στη γωνια. Σαν γονιος ο καθενας πρεπει/οφειλει να κανει το μεγιστο που μπορει για το παιδι του και απο κει κ περα αρχιζω να πιστευω οτι ισχυει αυτο που ακουγα παλια που λεγε μια γιαγια οτι "τα παιδια τα μεγαλωνει ο Θεος"

Ολοι ισως εχουν ευθυνη απεναντι στο τραγικο αυτο γεγονος αλλα ισως οι γονεις να χουν λιιιγο περισσοτερο ευθυνη γι αυτο...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

ποσο δικιο εχεις....

Η μικρή Στέλλα δολοφονήθηκε. Από έναν σχεδόν συνομήλικό της και έναν λίγο μεγαλύτερο από αυτήν. Την δολοφόνησαν μάλιστα πάνω στην προσπάθειά τους να την βιάσουν.

Βρίσκω εντελώς απάνθρωπο να καταλογίζεται ευθύνη στους γονείς του κοριτσιού για το συγκεκριμένο αυτό συμβάν. Καταλαβαίνω τα κίνητρα αυτών που ρίχνουν την ευθύνη. Όλοι οι γονείς τρέμουμε μη βρεθούν τέτοια κτήνη στο δρόμο του δικού μας παιδιού. Και θέλουμε να ελπίζουμε ότι εμείς θα έχουμε τη δύναμη να το αποτρεψουμε από το να συμβεί.

Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Το μικρό κορίτσι είχε τα απόλυτα φυσιολογικά σκιρτήματα της εφηβικής ηλικίας της. Απλά έτυχε το άτομο για το οποίο ένιωσε αυτά τα σκιρτήματα να είναι το κτήνος που αποδείχτηκε. Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν οι γονείς του κοριτσιού για να αποτρέψουν την όλη κατάσταση. Η μικρή δεν μπεκροήπιε σε ένα μπαρ. Δολοφονήθηκε.

Ούτε μπορεί κάποιος (δυστυχώς) να μας εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο δικό μας παιδί μεθαύριο.

Κουράγιο στους γονείς της μικρής Στέλλας. Επίσης, κατά την άποψή μου καλώς αποδώθηκε κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου στους γονείς του 17χρονου. (τι περίεργο, στο τόπικ αυτό βρέθηκαν τόσα άτομα να αποδώσουν ευθύνες στους γονείς του κοριτσιού και κανένας στους γονείς του 17χρονου. :evil:)

.....δε νομίζω τάκη....

Η μικρή Στέλλα δολοφονήθηκε. Από έναν σχεδόν συνομήλικό της και έναν λίγο μεγαλύτερο από αυτήν. Την δολοφόνησαν μάλιστα πάνω στην προσπάθειά τους να την βιάσουν.

Βρίσκω εντελώς απάνθρωπο να καταλογίζεται ευθύνη στους γονείς του κοριτσιού για το συγκεκριμένο αυτό συμβάν. Καταλαβαίνω τα κίνητρα αυτών που ρίχνουν την ευθύνη. Όλοι οι γονείς τρέμουμε μη βρεθούν τέτοια κτήνη στο δρόμο του δικού μας παιδιού. Και θέλουμε να ελπίζουμε ότι εμείς θα έχουμε τη δύναμη να το αποτρεψουμε από το να συμβεί.

Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Το μικρό κορίτσι είχε τα απόλυτα φυσιολογικά σκιρτήματα της εφηβικής ηλικίας της. Απλά έτυχε το άτομο για το οποίο ένιωσε αυτά τα σκιρτήματα να είναι το κτήνος που αποδείχτηκε. Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν οι γονείς του κοριτσιού για να αποτρέψουν την όλη κατάσταση. Η μικρή δεν μπεκροήπιε σε ένα μπαρ. Δολοφονήθηκε.

Ούτε μπορεί κάποιος (δυστυχώς) να μας εγγυηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο δικό μας παιδί μεθαύριο.

Κουράγιο στους γονείς της μικρής Στέλλας. Επίσης, κατά την άποψή μου καλώς αποδώθηκε κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου στους γονείς του 17χρονου. (τι περίεργο, στο τόπικ αυτό βρέθηκαν τόσα άτομα να αποδώσουν ευθύνες στους γονείς του κοριτσιού και κανένας στους γονείς του 17χρονου. :evil:)[/quote

σωστηηηηηηη...

άντε γιατί πολύ εύκολα βγαζουμε συμπερασματα.......:evil:

Κουράγιο στους γονείς της μικρής Στέλλας. Επίσης, κατά την άποψή μου καλώς αποδώθηκε κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου στους γονείς του 17χρονου. (τι περίεργο, στο τόπικ αυτό βρέθηκαν τόσα άτομα να αποδώσουν ευθύνες στους γονείς του κοριτσιού και κανένας στους γονείς του 17χρονου. :evil:)[/quote

σωστηηηηηηη...

άντε γιατί πολύ εύκολα βγαζουμε συμπερασματα.......:evil:

ευκολα συμπερασματα???μα γιατι το λες αυτο,αραγε...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

αλλωστε αν οι γονεις,ως θεοι βεβαιως βεβαιως,εκαναν σωστα την δουλεια τους κανενας δεν θα παθαινε τιποτα:shock::shock::shock:...πω πω κ ως ειρωνικη φραση με αγχωνει:confused::confused::confused:...και για να μην παρεξηγηθω,εννοω οτι ειναι τοσο δυσκολο να παρακουλουθεις οτι αφορα το παιδι σου,ποσο μαλλον να προλαβαινεις τις καταστασεις!!!!

Κουράγιο στους γονείς της μικρής Στέλλας. Επίσης, κατά την άποψή μου καλώς αποδώθηκε κατηγορία παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου στους γονείς του 17χρονου. (τι περίεργο, στο τόπικ αυτό βρέθηκαν τόσα άτομα να αποδώσουν ευθύνες στους γονείς του κοριτσιού και κανένας στους γονείς του 17χρονου. :evil:)

Παρα πολυ σωστα...

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

ευκολα συμπερασματα???μα γιατι το λες αυτο,αραγε...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

αλλωστε αν οι γονεις,ως θεοι βεβαιως βεβαιως,εκαναν σωστα την δουλεια τους κανενας δεν θα παθαινε τιποτα:shock::shock::shock:...πω πω κ ως ειρωνικη φραση με αγχωνει:confused::confused::confused:...και για να μην παρεξηγηθω,εννοω οτι ειναι τοσο δυσκολο να παρακουλουθεις οτι αφορα το παιδι σου,ποσο μαλλον να προλαβαινεις τις καταστασεις!!!!

μαλλον μερικοι..

νομιζουν οτι ειναι θεοι...:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

αλλα ακομα και ο θεος οπως φαινεται , δεν ειναι παντου ( δυστυχως)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...