Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ;;;

Recommended Posts

και εγω αυτα ειχα ειναι πολυ χρησιμα,θυμαμαι μια μερα ειχα αλλαξει 4σελτεδακια απανωτα την ειχα βαλει πανω στο κρεββατι μου να την αλλαξω κ με το που της βγαζω την πανα μου κατουραει ,παω μετα να την αλλαξω παλι μου κανει κακα ,μετα μου ξανα κατουρησε κ μετα στο τελος μου εβγαλε γουλια.Αλλα ποτε δεν της τα εβαζα πανω απο το σεντονι της τα εβαζα απο κατω για να μην περασει το στρωμα

οσο ήταν νεογεννητη την άφηνα πολλές ώρες να κοιμάται και στον καναπε στο σαλόνι για να είαμστε τριγύρω της οπότε έστρωνα αυτό. αλλα και στο σεντόνι στο κρεββατι της το έστωνα απο πάνω ακόμα και για τον εμετούλι. της το άλλαζα όμως ημερησίως εκτός αν το λέρωνε και μέσα στην ημέρα. οταν λίγο μεγάλωσε και στραμάτησα να βγάζει γαλατάκι το έβαζα απο κάτω από το σεντόνι και της το άλλα λιγότερο συχνά. σταμάτησα να το βάζω από τότε που άρχισε να βολτάρει στο κρεββατι της.

με βολεψαν πολύ και για τις βόλτες. ακομα και σε ενα ξένο σπίτι ή σε μαγαζί το έστρωνα ώστε να μην ακουμπά σε ξένα αλλα και για να μην λερώσουμε.

.png

Διαφημίσεις

οπότε θα πάρω κι άλλα για να έχω χρειάζονται αυτά...

αχ βρε evoulita κι εγώ με τις δικιές μου κλασσικές σερβιέτες ήθελα να πάω, αλλά αφού διάβασα διάφορα στο φόρουμ κατάλαβα ότι πρέπει να πάρω άλλες για να μην τρέχει ο άντρας μου να αγοράζει σερβιέτες :lol:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

σόρρυ αν σας βρίσκω λίγο υπερβολικές...

εννοείται (για μενα) πως οι γιαγιάδες θα το πάρουν αγκαλιά....μην τρελλαθούμε κιόλας ρε σεις...εδώ η μάνα μου θα έρθει από Γερμανία να μου συμπαρασταθεί και να με βοηθήσει και εγώ δεν θα την αφήσω να πάρει το πρώτο της εγγόνη αγκαλιά. Πολύ χοντρό και υπερβολικό...

κοίτα, και εγώ είμαι υπέρ στο να το πάρουν αγκαλίτσα οι παππουδογιαγιάδες, (λίγο έτσι??) αλλά για τους υπόλολοιπους δεν νομίζω ότι χρειάζεται... να το βλέπουν στην αγκαλίτσ αμου, ή στο ταψακι του.....

γιατί όντως δεν ξερεις αό που ερχεται ο κάθε ένας και σε τι κατασταση είναι....

Κι εγώ αυτό εννοούσα, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστα... Απλά εμένα στο μαιευτήριο ούτε οι γονείς μου ουτε τα πεθερικά μου ζητησαν να το παρουν αγκαλια (αφού πήγαμε σπίτι μας και μετά ναι) ούτε και κανενας επισκέπτης... Στους γονεις-πεθερικά φυσικά θα το έδινα, αλλά στους υπόλοιπους πιο εξω από την άμεση οικογένεια όχι, θα το κρατούσα εγώ αγκαλιά και το έβλεπαν, όπως και έκανα :D

Και σου μιλάει κάποια που δεν ήταν και δεν είναι καθόλου υπερβολική με το παιδί της :D

oaiqp2.pngm9YLp2.png

η μανούλα μου σίγουρα με το που θα τον δεί θα τον πάρει κατευθείαν αγκαλιά :lol::lol::lol: δεν θα αντέξει η χαζογιαγιά...

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

είμαι στο γραφείο και σπαω το κεφάλι μου να θυμηθώ τι άλλο θα χρειαστείς (σσσσσσσσ μη με καρφώσεις!!!! : :):) ) ....νοιώθω ότι πέρασε τόσος καιρός και δεν θυμάμαι τίποτα....πως τα ξεχνάμε έτσι ρε γμτ....!!

Λοιπόν: λαδάκι για μασαζ στο βρέφος μετά το μπάνιο (φοβερή εμπειρία ...ακόμη του κάνω και ας είναι 20 μηνών!!), κρέμα για το άλλαγμα, αφρόλουτρο - σαμπουάν για το μωρό, φυσιολογικούς ορούς για τη μυτούλα, πανάκια για τον ώμο (και στο μαιευτήριο μαζί σου)!

α! στο μαιευτήριο πάρε και τα καλλυντικά και τα βαφτικά σου (ήθελα τη δεύτερη μέρα να ψιλονοιώσω γυναίκα άσχετα αν δεν έβλεπα τα πόδια μου ακόμη!!!). Αν θυμηθώ και άλλα θα σου ξαναγράψω - με γύρισες πίσω σήμερα!!!!

Διαφημίσεις

είμαι στο γραφείο και σπαω το κεφάλι μου να θυμηθώ τι άλλο θα χρειαστείς (σσσσσσσσ μη με καρφώσεις!!!! : :):) ) ....νοιώθω ότι πέρασε τόσος καιρός και δεν θυμάμαι τίποτα....πως τα ξεχνάμε έτσι ρε γμτ....!!

Λοιπόν: λαδάκι για μασαζ στο βρέφος μετά το μπάνιο (φοβερή εμπειρία ...ακόμη του κάνω και ας είναι 20 μηνών!!), κρέμα για το άλλαγμα, αφρόλουτρο - σαμπουάν για το μωρό, φυσιολογικούς ορούς για τη μυτούλα, πανάκια για τον ώμο (και στο μαιευτήριο μαζί σου)!

α! στο μαιευτήριο πάρε και τα καλλυντικά και τα βαφτικά σου (ήθελα τη δεύτερη μέρα να ψιλονοιώσω γυναίκα άσχετα αν δεν έβλεπα τα πόδια μου ακόμη!!!). Αν θυμηθώ και άλλα θα σου ξαναγράψω - με γύρισες πίσω σήμερα!!!!

όχι Τονια μου δεν θα σε καρφώσω...πως θα μπορούσα άλλωστε αφού για μένα ρισκάρεις τώρα...εμένα βοηθάς :lol::lol::wink::wink:

Όλα αυτά που μου είπες τα έχω στην λίστα μου...εκτός τους φυσιολογικούς ορούς για την μυτούλα...αυτά που τα βρίσκω;;; Γιατί τα χρειάζομαι; Σίγουρα χαζή η ερώτησω αλλά πρωτάρα είμαι η καημενούλα! Για την μυτούλα του αν βουλώσει;

Αααααααααααααα και τα καλλυντικά τα έχω γράψει :lol:

[quote name='"sardelaki

εκτός τους φυσιολογικούς ορούς για την μυτούλα...αυτά που τα βρίσκω;;; Γιατί τα χρειάζομαι;

Σε όλα τα καταστήματα με βρεφικά' date=' σε κάποια Super Market και σε όλα τα φαρμακεία. Στην αρχή βάζεις για να καθαρίσουν οι βλένες από τη γέννα και μετά κάθε μέρα για τις μυξούλες καθαρίζει η μυτούλα και αναπνέουν καλύτερα! Λοιπόν θυμήθηκα και: ψαλιδάκι για τα νύχια (μεγαλώνουν πολύ γρήγορα!!!), χτένα και βούρτσα για την περίπτωση που έχει μαλλάκια (εμείς είχαμε πολλά!) προσπαθώ προσπαθώ.....![/color']

αυτά τα έχουμε πάρει :wink::wink:

ιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!

Σαρδελάκι... Σε λιγότερο από ένα μήνα η μεγάλη μέρα... Άντε κοριτσάκι μου με το καλό... Έχεις και την ΠΗΤ με τη μέρα που είχα κι εγώ και ήρθε στον κόσμο η Φουρφουρίνα μου

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

ιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!

Σαρδελάκι... Σε λιγότερο από ένα μήνα η μεγάλη μέρα... Άντε κοριτσάκι μου με το καλό... Έχεις και την ΠΗΤ με τη μέρα που είχα κι εγώ και ήρθε στον κόσμο η Φουρφουρίνα μου

ευχαριστώ πάρα πολύ κοριτσάκι μου γλυκό...κι εσείς στις 19-06 θα γιορτάσετε τα πρώτα γενέθλια της φουρφουρίνας σας :wink::D

Διαφημίσεις

Κοριτσια νομιζω οτι τα σελτεδακια καλο ειναι ,ιδιαιτερα το καλοκαιρι, να τα χρησιμοποιουμε μονο για το αλλαγμα και να μην βαζουμε το μωρο να κοιμαται πανω σε αυτα, γιατι λογω του πλαστικου ή δερματος,δεν αναπνεει καθολου το σωματακι του μωρου,και σιγουρα θα ιδρωνει πιο ευκολα :wink:

ασχετο, αλλα να παρεις μαζι σου στο μαιευτηριο πανες η σεντονακια, γι αυτους που θα ερχονται επισκεψη κ θα θελουν να παρουν το παιδι αγκαλια να τους τα βαζεις πανω τους, γιατι λογω ζεστης θα ειναι ιδρωμενη κ .........

Στο μαιευτήριο δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να παίρνουν όλοι το μωρό αγκαλια, απλά το βλέπουν και τέλος ... Σε μας μόνο ο μπαμπάς μας την πήρε, κανείς άλλος...

Εμείς, γιαγιάδες και παπούδες. Οι άλλοι δεν έχουν κανένα λόγο να παίρνουν αγκαλιά ένα κοιμισμένο μωράκι. Και μόνο που το ακούω τρελλαίνομαι. Τη μόνη αγκαλιά που χρειάζεται το μωρό είναι τη δική σου και του μπαμπά του.

Για το θέμα μας τώρα. Αφού πήρες τα απαραίτητα, άσε να δεις και τί θα σας φέρουν. Και έχεις καιρό να συμπληρώσεις. 'Αντε με το καλό!

Καλημερα fRENI

Υπαρχουν σελτεδακια 100% βαμβακερα τα οποια εχουν ειδικη υφανση που τα κανουν αδιαβροχα ...ειναι φοβερα .

Φιλακια

Σοβαρα???Ξερεις που μπορω να βρω???Ευχαριστω!!!

Βρε κορίτσια επειδή έχω καταμπερδευτεί τι χρειάζομαι τελικά από προμήθειες??

Εχω ήδη 10 φορμάκια για 3μηνών-εσώρουχα τα λεω εγώ τιραντάκια,ένα φορεματάκι για βόλτα αυτά.Δεν πήρα τίποτα για να μην μου μείνουν άχρηστα.Αλλα σχετικά με όλα τα υπόλοιπα σελτεδάκια λαβέτες κτλπ δεν έχω καταλάβει που χρησιμέυουν και κάθε φορά που πάω jumbo το μόνο που μου βγαίνει να αγοράσω είναι μια πικέ κουβερτούλα με τον φόβο μην πάρω άχρηστα πράγματα!! Και επειδή λέω να κάνω τα ψώνια μου τώρα τον Ιούνιο με την μανούλα μου αγκαζέ ,θέλω μια βοήθεια να μην είμαι και εντελώς ανίδεη.

Σορυ αν σας κούρασε το ποστ μου

Διαφημίσεις

Τα σελτεδακια έχουν απο πάνω ύφασμα και από κατω αδιαβροχο πλαστικό και βάζεις το μωρό επάνω για να μην μην λερωσει κρεβατι/σεντονια/καροτσια κλπ αν κανει τσίσα/κακα... Έχουν διάφορα μεγέθη ανάλογα που θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις...

Οι λαβέτες είναι μικρά τετράγωνα πανάκια με τα οποια του σκουπίζεις το προσωπάκι, τα βάζεις στον ώμο σου για να μην ακουμπαει κατευθείαν στο σώμα/ρουχα σου κλπ..

Κια τα δύο είναι πολύ χρήσιμα και να πάρεις μερικά... :lol:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Σου βάζω τη λίστα που είχα εγώ και στέλνω και στις φίλες μου: :wink:

- 7–8 βαμβακερά φορμάκια (τα μισά αμάνικα)

- 2-3 ζευγάρια καλτσάκια

- 6-7 σαλιάρες

- 4-5 πανάκια για τον ώμο (όταν ρεύεται βγάζει γουλίτσες γάλα)

- 2-3 σετ βαμβακερά σεντονάκια

- 2-3 πετσέτες

- 1 μπουρνουζάκι

- 1-2 καλοκαιρινές βαμβακερές κουβερτούλες

- Καλαθάκι καλλυντικών

- Βρεφικό ψαλιδάκι

- Βρεφικό σφουγγαράκι

- Βρεφικό αφρόλουτρο

- Πλαστική μπανιερίτσα ή λεκανίτσα

- Πάνες

- Μωρομάντηλα

- Κρέμα για το σύγκαμα

- Πιπίλες

- 3 μικρά μπιμπερό (γυάλινα chicco)

- 3 μεγάλα μπιμπερό (γυάλινα chicco)

- 1 αποστειρωτή

- 6-8 θηλές σιλικόνης

- Βουρτσάκια για τον καθαρισμό των μπιμπερό και των θηλών

- Ενδοεπικοινωνία

- Καλαθάκι για τους πρώτους μήνες και για τη μεταφορά του από το μαιευτήριο

- Ρηλάξ κουνιστό

- Καρότσι (προσέξτε να μην είναι πολύ βαρύ, και να χωράει στο αυτοκίνητο!)

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ:

- καθαρό οινόπνευμα

- φυσιολογικό ορό

- βαμβάκι

- Βρεφικό απορρυπαντικό πλυντηρίου

- Βρεφικό μαλακτικό

- Σαπούνι Dettol

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...