Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καμπύλη σακχάρου: απαραίτητη εξέταση μετά από παλίνδρομη κύηση!!!

christy28

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια ,

Τελικά στον γιατρό δεν άρεσε η καμπύλη σακχάρου

0': 95 (φ.τ.:70-110)

60': 110 (φ.τ.:130-170)

120':84 (φ.τ.:70-120)

γιατί ταυτόχρονα είχε και ένα μικρό θεματάκι η καμπύλη ινσουλίνης....

Κ μου είπε να πάω σε ενδοκρινολόγο-διαβητολόγο για να μου δώσει διατροφή, να φτιάξω την καμπύλη πριν μείνω έγκυος.....

Μου είπε μικρά και συχνά γεύματα και καθόλου γλυκό....:o

Gdt4p2.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα αφου θα πας σε ενδοκρυνολογο ρωρα τον και γηα το κλουκοφασ εμενα μου το εδωσε διαβητ........ και αφου πηγα και σε δευτερο ενδοκρηνολογο γηα διασταυρωση και αυτη μου ειπε τα ιδια οτη βοηθαη πολλη και στην καλη ποιοτητα ωαριον και στην ωμαλη επητευξη της εγκυμοσηνης και μπορης να το παιρνης αφοβα οποτε και εγω λοιπον το παιρνω και ελπηζω να με βοηθηση το ιδηο θα σου ελεγα να σηζητησης και εσυ με τον ενδοκρ....... αφου βλεπω οτη παρουσιαζης και εσυ αντισταση στην ινσουληνη

Καλησπερα αφου θα πας σε ενδοκρυνολογο ρωρα τον και γηα το κλουκοφασ εμενα μου το εδωσε διαβητ........ και αφου πηγα και σε δευτερο ενδοκρηνολογο γηα διασταυρωση και αυτη μου ειπε τα ιδια οτη βοηθαη πολλη και στην καλη ποιοτητα ωαριον και στην ωμαλη επητευξη της εγκυμοσηνης και μπορης να το παιρνης αφοβα οποτε και εγω λοιπον το παιρνω και ελπηζω να με βοηθηση το ιδηο θα σου ελεγα να σηζητησης και εσυ με τον ενδοκρ....... αφου βλεπω οτη παρουσιαζης και εσυ αντισταση στην ινσουληνη

Καλησπέρα goutsounaki,, το glucophage το παίρνεις χωρίς να έχεις πρόβλημα??

Μπορείς να το πάρεις και προληπτικά ή μόνο αν έχεις πρόβλημα με την ινσουλίνη???:confused:

Θα το ρωτήσω την Τρίτη που θα πάω.. σ' ευχαριστώ

Gdt4p2.png

Καλησπερα λοιπον να τα παρω με τη σειρα εμενα απο το κεντρο εξωσωμ....... που παω με στηλανε σε αιματολογο και διαβητ .....ο πρωτος σου ειπα σε αλλη ενοτητα τη μουειπε ο δευτερος δεν ηταν πολλη επηξηγηματηκος παρολο που τον πιεσα μεγαλογηατρος βλεπης ........... μου εδωσε το κλουκοφας και μου ειπε να το παιρνω προληπτηκα τουλαχηστον ενα μηνα πρην την εξωσ........... Εγω ομως γηα διασταυρωση πηγα και σε ενδοκρηνολογο της πολης μου και ακου να δεις η κουμπαρα της λεη στην Πατρα με ενδοκρηνολογο αντρα εμηνε εγκυος μετα απο 20 εξωσωματηκες αφου ο αντρας το εψαξε και της εδωσε θεραπηα με κλουκοφας και πολλες γυναικες με ανεξηγητη υπογονημοτητα το πηραν και μηναν μονες τους εγκυες και αφου ανηκο σ αυτη την κατηγορηα το παιρνω αφου με διαβεβαιωσαν και η 2 οτη δε θα μου κανει κακο μεσα στο σαββατοκυριακο θα μηληση με τον κουμπαρο της γηα την περηπτωση μου και τη δευτερα θα μου πει Αν εχω κατη ενδιαφερων θα σου πω .Επησης ο αιματ. μου εβαλε να κανω εξεταση με αιμα περιοδου γηα χλαμυδια μυκπλασμα ορεοπλασμα και ενω μεχρη τωρα εκανα πολλες καλιεργηες και εβγαιναν αρνητηκες χθες που βγηκαν τα αποτελεσματα μου ειπαν οτη ειμαι θετηκη σε μυκοπλασμα τη Δευτερα θα παρω τηλ τον εξωσ...... και τον αιματ........ να δουμαι τη θα κανουμαι ουφ ελπηζω ολα αυτα μαζη να ειναι αιτηα οτη νεωτερο εχω θα σου πω περημενω και δηκα σου νεα !:confused:

ελπιζω να βγουν καθαρές οι εξετασεις σου και να φταινε αυτα τελικα γιατι με αντιβίωση αντιμετωπίζονται. προσεχε ομωε καλή μου, μην παιρνεις φαρμακα απο μονη σου,δεν ειναι καλο

Διαφημίσεις

Kοριτσια ποια καμπυλη σακχαρου ενδεικνυται για να εχει ο γιατρός πληρη αποψη! της μιας ωρας, των δυο των τριων η των τεσσαρων?? ετσι τουλάχιστον μου ειπανε στη βιοιτρικη οτι αυτη η εξεταση χωρίζεται σε ώρες..

Kοριτσια ποια καμπυλη σακχαρου ενδεικνυται για να εχει ο γιατρός πληρη αποψη! της μιας ωρας, των δυο των τριων η των τεσσαρων?? ετσι τουλάχιστον μου ειπανε στη βιοιτρικη οτι αυτη η εξεταση χωρίζεται σε ώρες..

Εγώ είχα κάνει την δίωρη , η οποία βγήκε με πρόβλημα, οπότε τώρα μου ζητάνε να κάνω την τρίωρη...

Καλό είναι να γίνει η τρίωρη ... Ο γιατρός σου τι σου λέει??

Gdt4p2.png

Ο ενδοκρινολόγος μου ανέφερε το glucophage ... αφού όμως πρώτα κάνω την τρίωρη καμπύλη, αν βγει υπογλυκαιμική θα το ξεκινήσω μαζί με διατροφή ,, αν όχι θα ξεκινήσω μόνο διατροφή...;)

Gdt4p2.png

Κορίτσια καλύτερη είναι η τρίωρη καμπύλη!!!Να ξέρεις μια και έξω!!!!!Christy σου'χω στείλει πμ!!!!Θέλω την απάντηση σου ακόμα και να διαφωνείς!!!!Εντωμεταξύ έκανα γλυκοζηλιωμένη και βγήκε 5,2!!!Πολύ καλή δλδ !!Επρεπε να τη κανω αμέσως μετά την αποβολή για να πιάσει όλη την εγκυμοσύνη το τρίμηνο δηλαδή!Τωρα επιασα τους 2 μηνες μόνο!!!Τι γνώμη έχεις αν ήταν αρύθμιστο το σάκχαρο στην εγκυμοσύνη δε θα ήταν πιο ψηλή??Σαν αρχηγός αυτού του φόρουμ έχεις ευθύνες!!!!Πλάκα κάνω!!!Τι κάνει η μπουμπού??Ηρέμησε από τα δοντάκια??Φιλιά σε όλες

3va2l7h3rc6e4gdx.png

Koρίτσια σας ευχαριστω, ακομα δεν το εχω συζητησει εκτενώς με το γιατρο σε μια προχειρη κουβεντα που ειχαμε μου συνέστησε να την κανω λόγω του οτι εχω ηδη δυο παλλινδρομες, διαβητικους γονεις με ινσουλινι, και καθε φορα που κανω μετρηση σακχαρου ειμαι στα όρια ναι μεν αλλά στα υψηλά όρια.. ο προηγουμενος γιατρος δεν ειχε δώσει σημασία σε αυτο το κομμάτι αλλα τώρα λέμε να κοιταξουμε μήπως φταιει αυτο τελικά και δεν εξελίσσεται το εμβρυο!! οποιαδηποτε γνώμη συμβουλη θα βοηθουσε ιδιαίτερα!!! αα επισης υπαρχει και 4ωρη καμπυλη που μου είπαν στη βιοιατρικη??

Διαφημίσεις

Καλημέρα και απο εμενα!! επειδή διαβάζω και το έχετε ψάξει πολύ το θεμα θα ήθελα αν μπορέσει κάποια κοπέλα να μου απαντήσει!!! εχω κάνει δύο εξωσωματικές και οι δύο θετικές και οι δύο βιοχημικές κυησεις!! επειδή και εμεις έχουμε ιστορικό σακχάρου στην οικογένεια, και επειδή επίσης χωρίς 1-2 γλυκά τη μερα δεν ζω αναρωτιέμαι αν το σάκχαρο μπορεί να δημιουργήσει αποβολές σε΄τόσο πρώιμο σταδιο δηλαδη να ανιχνεύεται η χοριακή θετική και μετά να πέφτει χωρίς να χρειαστεί απόξεση..

σας παρακαλώ αν μπορει κάποια κοπέλα να μου απαντήσει γιατι ψάχνομαι μόνη μου δυστηχώς!!

Κρατώ το θαυματάκι μου αγκαλιά, και χάνομαι στα μάτια του τα γαλανά..

Αγία μου Ειρήνη σε ευχαριστώ.. Παναγιά μου, Άγιε Ευφραιμ..

Koρίτσια σας ευχαριστω, ακομα δεν το εχω συζητησει εκτενώς με το γιατρο σε μια προχειρη κουβεντα που ειχαμε μου συνέστησε να την κανω λόγω του οτι εχω ηδη δυο παλλινδρομες, διαβητικους γονεις με ινσουλινι, και καθε φορα που κανω μετρηση σακχαρου ειμαι στα όρια ναι μεν αλλά στα υψηλά όρια.. ο προηγουμενος γιατρος δεν ειχε δώσει σημασία σε αυτο το κομμάτι αλλα τώρα λέμε να κοιταξουμε μήπως φταιει αυτο τελικά και δεν εξελίσσεται το εμβρυο!! οποιαδηποτε γνώμη συμβουλη θα βοηθουσε ιδιαίτερα!!! αα επισης υπαρχει και 4ωρη καμπυλη που μου είπαν στη βιοιατρικη??

Marilena οπωςδήποτε να κάνεις καμπύλη !!!!¨Οι γιατροί που δεν δίνουν σημασία είναι πολλοί και μας παίρνουν στο λαιμό τους!!!Σου μιλάω εγώ που έχω 4 αποβολές και μόνο στη τελευταια εγκυμοσύνη ανακάλυψα το διαβήτη κύησης και έκανα ινσουλίνη!!!!Και εγώ είχα φυσιολογικότατο σακχαρο νηστείας πάντα!!!Αλλά λόγω πολυκυστικών έχω διαταραχή στην ινσουλίνη!!!Αυτό που θέλω να πω είναι οτι μια γυναικα που έχει αποβολές και ιστορικό διαβητη στην οικογένεια πρέπει οπωςδήποτε να κάνει καμπύλη!!!Οι αιτίες αποβολών μπορεί να συνδέονται με το σακχαρο έμμεσα όπως με κακής ποιότητας ωάρια ή θρομβοφιλία που συνδέονται πολλές φορές με το σάκχαρο!!!Το οτι ένας οργανισμός δεν μπορεί να ρυθμισει το σάκχαρο του οφείλεται στην ινσουλίνη που είναι ορμόνη και υπάρχει γενικώς μια διαδικασία που επιβαρύνεται στην εγκυμοσύνη λόγω ορμονών!!!

Καλημέρα και απο εμενα!! επειδή διαβάζω και το έχετε ψάξει πολύ το θεμα θα ήθελα αν μπορέσει κάποια κοπέλα να μου απαντήσει!!! εχω κάνει δύο εξωσωματικές και οι δύο θετικές και οι δύο βιοχημικές κυησεις!! επειδή και εμεις έχουμε ιστορικό σακχάρου στην οικογένεια, και επειδή επίσης χωρίς 1-2 γλυκά τη μερα δεν ζω αναρωτιέμαι αν το σάκχαρο μπορεί να δημιουργήσει αποβολές σε΄τόσο πρώιμο σταδιο δηλαδη να ανιχνεύεται η χοριακή θετική και μετά να πέφτει χωρίς να χρειαστεί απόξεση..

σας παρακαλώ αν μπορει κάποια κοπέλα να μου απαντήσει γιατι ψάχνομαι μόνη μου δυστηχώς!!

donatela λυπάμαι καταρχας για τη ταλαιπωρία που περνάς αλλά θα τη βρεις την άκρη!!!!Δυστυχώς πρέπει να περάσουμε από πολλές αποβολές για να μας δώσουν σημασία!!!!Δε θέλω να σας απογοητεύσω αλλά κανένας δε δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάποια θέματα!!!Εχω πάει σε 2 διαβητολόγους και άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος!!!Η τελευταία γνώμη που πήρα είναι οτι για να αποβάλλεις ΄λογω σακχαρου στο πρώτο τρίμηνο πρέπει να έχεις γλυκοζηλιωμένη πάνω από 8!!!!!Για βιοχημικές που έκανες εσύ λίγο δύσκολο!!!Εγώ όμως που έχω διαβάσει πολλά και από τη δική μου εμπειρία κατάλαβα οτι οταν υπάρχει πρόβλημα σακχαρου δε γίνεται καλη ωορρηξια ή έχουμε κακης ποιότητας ωάρια, επηρεάζεται ορμονικά ο οργανισμός, συνδέεται πάρα πολλές φορές το σάκχαρο με θρομβοφιλία και γενικά επηρεάζεται κατά κάποιο τρόπο η κύηση!!!Δεν είμαι γιατρός αλλά εμπειρικά και μόνο αφού εχεις τις αποβολές και ιστορικο σακχαρου στην οικογένεια πρέπει οπωςδήποτε να πας σε διαβητολόγο να ξεψαχνιστείς !!!Για μένα κορίτσια υπάρχουν πολλά που δεν έχουν ερευνήσει ακόμα οι γιατροί στο θέμα εγκυμοσύνη και έτσι πρέπει οτι ενδειξεις έχουμε να τις ψάχνουμε!!!Και για την υγεία μας και για να έχουμε επιτυχείς εγκυμοσύνες!!!Πολλά φιλιά και καλή τύχη !!

3va2l7h3rc6e4gdx.png

Marilena οπωςδήποτε να κάνεις καμπύλη !!!!¨Οι γιατροί που δεν δίνουν σημασία είναι πολλοί και μας παίρνουν στο λαιμό τους!!!Σου μιλάω εγώ που έχω 4 αποβολές και μόνο στη τελευταια εγκυμοσύνη ανακάλυψα το διαβήτη κύησης και έκανα ινσουλίνη!!!!Και εγώ είχα φυσιολογικότατο σακχαρο νηστείας πάντα!!!Αλλά λόγω πολυκυστικών έχω διαταραχή στην ινσουλίνη!!!Αυτό που θέλω να πω είναι οτι μια γυναικα που έχει αποβολές και ιστορικό διαβητη στην οικογένεια πρέπει οπωςδήποτε να κάνει καμπύλη!!!Οι αιτίες αποβολών μπορεί να συνδέονται με το σακχαρο έμμεσα όπως με κακής ποιότητας ωάρια ή θρομβοφιλία που συνδέονται πολλές φορές με το σάκχαρο!!!Το οτι ένας οργανισμός δεν μπορεί να ρυθμισει το σάκχαρο του οφείλεται στην ινσουλίνη που είναι ορμόνη και υπάρχει γενικώς μια διαδικασία που επιβαρύνεται στην εγκυμοσύνη λόγω ορμονών!!!

donatela λυπάμαι καταρχας για τη ταλαιπωρία που περνάς αλλά θα τη βρεις την άκρη!!!!Δυστυχώς πρέπει να περάσουμε από πολλές αποβολές για να μας δώσουν σημασία!!!!Δε θέλω να σας απογοητεύσω αλλά κανένας δε δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάποια θέματα!!!Εχω πάει σε 2 διαβητολόγους και άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος!!!Η τελευταία γνώμη που πήρα είναι οτι για να αποβάλλεις ΄λογω σακχαρου στο πρώτο τρίμηνο πρέπει να έχεις γλυκοζηλιωμένη πάνω από 8!!!!!Για βιοχημικές που έκανες εσύ λίγο δύσκολο!!!Εγώ όμως που έχω διαβάσει πολλά και από τη δική μου εμπειρία κατάλαβα οτι οταν υπάρχει πρόβλημα σακχαρου δε γίνεται καλη ωορρηξια ή έχουμε κακης ποιότητας ωάρια, επηρεάζεται ορμονικά ο οργανισμός, συνδέεται πάρα πολλές φορές το σάκχαρο με θρομβοφιλία και γενικά επηρεάζεται κατά κάποιο τρόπο η κύηση!!!Δεν είμαι γιατρός αλλά εμπειρικά και μόνο αφού εχεις τις αποβολές και ιστορικο σακχαρου στην οικογένεια πρέπει οπωςδήποτε να πας σε διαβητολόγο να ξεψαχνιστείς !!!Για μένα κορίτσια υπάρχουν πολλά που δεν έχουν ερευνήσει ακόμα οι γιατροί στο θέμα εγκυμοσύνη και έτσι πρέπει οτι ενδειξεις έχουμε να τις ψάχνουμε!!!Και για την υγεία μας και για να έχουμε επιτυχείς εγκυμοσύνες!!!Πολλά φιλιά και καλή τύχη !!

σε ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου!! τωρα τα πιασαμε τα λεφτά μας!! τα σπερματοζωαρια λιγοστα βγήκανε απο βιοψία όρχεων βλέπετε αζωοσπερμία το πρόβλημά μας! ο γιατρός αρνείται να δώσει σημασία στο θέμα του σακχάρου λόγω του ότι θεωρεί το σπέρμα προβληματικό επειδή ειναι απο βιοψία.. οπότε πάρτο αυγό και κούρευτο! τι να πω έχω απελπιστεί!!!!!! να προσθεσω ότι εχω κάνει εξετάσεις για θρομβοφιλία και όλες τις φορές εκανα τις ενεσούλες μου κανονικα!!! βεβαια τώρα αν ειναι και τα ωάρια προβληματικά τελειωσε το θέμα αυτό το παιδί δεν θα έρθει ποτε!!

σε ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου!! τωρα τα πιασαμε τα λεφτά μας!! τα σπερματοζωαρια λιγοστα βγήκανε απο βιοψία όρχεων βλέπετε αζωοσπερμία το πρόβλημά μας! ο γιατρός αρνείται να δώσει σημασία στο θέμα του σακχάρου λόγω του ότι θεωρεί το σπέρμα προβληματικό επειδή ειναι απο βιοψία.. οπότε πάρτο αυγό και κούρευτο! τι να πω έχω απελπιστεί!!!!!! να προσθεσω ότι εχω κάνει εξετάσεις για θρομβοφιλία και όλες τις φορές εκανα τις ενεσούλες μου κανονικα!!! βεβαια τώρα αν ειναι και τα ωάρια προβληματικά τελειωσε το θέμα αυτό το παιδί δεν θα έρθει ποτε!!

Ας μην απογοητευόμαστε! και τα λεω εγω που ετρεχα ενα χρονο σε ψυχολόγο! βασικα απο ότι εχω καταλάβει ειναι δυσκολο να βρεις ενα γιατρο που να σε ξεψαχνιζει και να ασχολειται τοσο πολυ! αλλά όλες οι κοπέλες και ειδικά εμεις των εξωσωματικων δυστηχως δεν εχουμε και πολλα περιθωρια και ευτυχως που υπαρχει και το ιντερνετ και βοηθιομαστε μεταξυ μας!! να στε καλα κορίτσια ότι γραφεται μας ειναι πολυ χρησιμο!!!!!

Κορίτσια το παν είναι να μην απογοητευόμαστε και να χουμε καλή ψυχολογία!!!Αν δε τα χουμε αυτά ούτε ο καλύτερος γιατρός δεν κάνει τίποτα!!

Donatela 30 εγώ είπα τη γνώμη μου από τη δική μου εμπειρία που ενώ έβλεπα υπερηχογραφικά οτι κάνω ωορρηξία εντούτοις δεν έμενα έγκυος και όταν ανακάλυψα το πρόβλημα με το σάκχαρο και πήρα αντιδιαβητικό χάπι και έχασα και κάποια κιλά έμεινα αμέσως έγκυος!!!Αυτό μου λέει οτι δε θα έκανα καλής ποιότητας ωάρια!!!!Τόσο όσον αφορά στην εξωσωματική παρόλο που την πρώτη φορά που έμεινα εγκυος και γω εξωσωματική είχα κάνει , δεν ξέρω σίγουρα αλλά αυτά που διαλέγουν και σπερματοζωάρια και ωάρια εννοείται τα ελέγχουν έτσι δεν είναι??Τωρα τι αλλοιώσεις μπορούν να δουν ποιος ξέρει??Πρέπει να μασταν γεννετιστριες για να ξέρουμε λεπτομερειες!!!!!!Πάντως τοι μόνο σίγουρο είναι οτι όλα πρέπει να τα ελεγχουμε και για την υγεία μας!!!Από κει και πέρα πρέπει να ελπίζουμε πάντα και να μαστε αισιόδοξες!!!!!!

3va2l7h3rc6e4gdx.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλύτερη είναι η τρίωρη καμπύλη!!!Να ξέρεις μια και έξω!!!!!Christy σου'χω στείλει πμ!!!!Θέλω την απάντηση σου ακόμα και να διαφωνείς!!!!Εντωμεταξύ έκανα γλυκοζηλιωμένη και βγήκε 5,2!!!Πολύ καλή δλδ !!Επρεπε να τη κανω αμέσως μετά την αποβολή για να πιάσει όλη την εγκυμοσύνη το τρίμηνο δηλαδή!Τωρα επιασα τους 2 μηνες μόνο!!!Τι γνώμη έχεις αν ήταν αρύθμιστο το σάκχαρο στην εγκυμοσύνη δε θα ήταν πιο ψηλή??Σαν αρχηγός αυτού του φόρουμ έχεις ευθύνες!!!!Πλάκα κάνω!!!Τι κάνει η μπουμπού??Ηρέμησε από τα δοντάκια??Φιλιά σε όλες

Δεν εχω λαβει πμ. Στο προηγουμενο σου εχω απαντησει. Το οτι βγηκε η γλυκοζιωμενη υψηλη δεν μου λεει τιποτα. Ειδα τα σακχαρα σου και ηταν υψηλα για πρωτο τριμηνο. Θεωρω οτι επρεπε να ηταν χαμλοτερα ειδικα στο πρωτο τριμηνο που γινεται η οργανογεννηση. Ξαναστειλτο μου please...

Ειμαστε σε καλο δρομο. Χθες πρωτη φορα κοιμηθε 5 ωρες συνεχομενες το βραδυ!!! Πρωτοφανες!! για να δουμε και σημερα ομως.....

Η 3ωρη καμπυλη ειναι μια χαρα, μην κανεις πιο συντομη γιατι ισως χρειαστει να την επαναλαβεις. Λογω της κληρονομικοτητας και των αποβολων επιβαλεται να ελεγξεις το σακχαρο σου. Το σακχαρο ευθυνεται για αποβολες σε οποιοδηποτε τριμηνο και κυριως για κακης ποιοτητας ωαρια που προκαλουν αποβολες (το ΑΡΥΘΜΙΣΤΟ σακχαρο ετσι???). Οταν λες οτι καθε φορα που κανεις εξεταση σακχαρου ειναι ορια προς τα πανω τι εννοεις??? Στην εγκυμοσυνη τα ανωτερα ορια ειναι 90 το νηστειας και 120-130 μια ωρα μετα το γευμα (αυτα ηταν τα ορια που ανεφερες???).

Συνηθως οι αποβολες ειναι πολυπαραγοντικες, μπορει να συνηπαρχει δηλαδη σακχαρο κυησης και θρομβοφιλια (πολυ συνηθισμενο) ή καποια αλλη ανοσολογικη παθηση. Το αρυθμιστο σακχαρο και το σακχαρο κυησης ενοχοποιείται για αποβολες σε ολα τα τριμηνα και για κακης ποιοτητας ωαρια, αυτο δεν σημαινει οτι σταματας εκει το ψαξιμο για την αιτια των αποβολων. Θα πρεπει να κανεις πληρη ελεγχο και να συμπεριλαμβανει και τον ελεγχο σακχαρου!!!

Εγω ειχα 3 αποβολες, η μια αυτοματη την 5η εβδομαδα και οι υπολοιπες παλινδρομες την 8η-9η εβδομαδα. Και για τις 3 ευθυνεται το σακχαρο, εχασα 3 εμβρυα και εκανα ατελειωτα ξενυχτια διαβαζοντας για να βρω την απαντηση. Κι εγω μονη μου εψαχνα γι αυτο αποφάσισα να ανοιξω αυτο το θεμα για να ενημερωθουν οσο περισσοτερες κοπελες γινεται. Εσυ με τις επιπλεον ορμονες εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να απορυθμιστει το σακχαρο σου. Πρεπει να ελεγξεις οπωσδηποτε το σακχαρο σου πριν καν ξεκινησεις προσπαθεια για εξωσωματικη.

sq3Zp2.png

Γεια σας κορίτσια!!

Θ ήθελα να ρωτήσω τις φίλες από Αθήνα μήπως καμία γνωρίζει τον Δρ.Χαρίλαο Μαντούβαλο; Άκουσα ότι έχει ειδικότητα στις καθ΄έξιν αποβολές...

Για δείτε εδώ ένα άρθρο του που και εγω τυχαία ανακάλυψα στην αγωνιώδη αναζήτηση μου για το τι φταίει για τις επαναλαμβανόμενες αποβολές μου...

http://www.infertility.gr/laboratory-tests.html#CAT1

Αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι εφικτό να τα ψάξουμε όλα αυτά που λέει και τι κόστος θα έχει μια τέτοια προσπαθεια...υλικό και ψυχικο...

Γεια σας κορίτσια!!

Θ ήθελα να ρωτήσω τις φίλες από Αθήνα μήπως καμία γνωρίζει τον Δρ.Χαρίλαο Μαντούβαλο; Άκουσα ότι έχει ειδικότητα στις καθ΄έξιν αποβολές...

Για δείτε εδώ ένα άρθρο του που και εγω τυχαία ανακάλυψα στην αγωνιώδη αναζήτηση μου για το τι φταίει για τις επαναλαμβανόμενες αποβολές μου...

Αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι εφικτό να τα ψάξουμε όλα αυτά που λέει και τι κόστος θα έχει μια τέτοια προσπαθεια...υλικό και ψυχικο...

Γεια σου Μαριάννα!Τον Μαντούβαλο τον έχω ακουστά από μια φίλη μου που τον επισκέφτηκε!!!Στη πρώτη επίσκεψη τους εξήγησε ένα κάρο πράγματα !Η κοπέλα δε ξαναπήγε σε αυτόν λόγω κόστους αλλά μου είπε οτι αν είχε το πακέτο θα πήγαινε γιατί της φάνηκε πολύ οργανωμένος και πράγματικά καταρτισμένος!!!Σου στέλνω πμ για λεπτομερειες!!Φιλιά

3va2l7h3rc6e4gdx.png

Γεια σας κορίτσια!!

Ηταν ενας απο τους πολλους που αντι να μου δωσουν ενα πακετο εξετασεων που να συμπεριλαμβανει την καμπυλη σακχαρου, μου εδωσε μια λιστα με ενα καρο εξετασεις. Θα εστελνε λεει αιμα δικο μου και του συζυγου στην Αμερικη νομιζω και μου ζηταγε ενα σωρο λεφτα χωρις αποδειξη (αυτα για τις εξετασεις). Η επισκεψη ηταν πολυ ακριβη (κοντα στα 200 ευρω) και απο ουσια τιποτα. Εγω ειχα πληρη ανοσολογικο ελεγχο και ηθελε καινουριο σε κεντρο που εμπιστευοταν, ακομα και την σαλπιγγογραφια ηθελε να επαναλαβω.

ΜΑΚΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sq3Zp2.png

Γεια σου Μαριάννα!Τον Μαντούβαλο τον έχω ακουστά από μια φίλη μου που τον επισκέφτηκε!!!Στη πρώτη επίσκεψη τους εξήγησε ένα κάρο πράγματα !Η κοπέλα δε ξαναπήγε σε αυτόν λόγω κόστους αλλά μου είπε οτι αν είχε το πακέτο θα πήγαινε γιατί της φάνηκε πολύ οργανωμένος και πράγματικά καταρτισμένος!!!Σου στέλνω πμ για λεπτομερειες!!Φιλιά

louloudira μου πολύ σ' ευχαριστώ και για το π.μ...το διάβασα πριν δω εδώ την δημοσίευση σου και σου απάντησα και εκεί...

Ηταν ενας απο τους πολλους που αντι να μου δωσουν ενα πακετο εξετασεων που να συμπεριλαμβανει την καμπυλη σακχαρου, μου εδωσε μια λιστα με ενα καρο εξετασεις. Θα εστελνε λεει αιμα δικο μου και του συζυγου στην Αμερικη νομιζω και μου ζηταγε ενα σωρο λεφτα χωρις αποδειξη (αυτα για τις εξετασεις). Η επισκεψη ηταν πολυ ακριβη (κοντα στα 200 ευρω) και απο ουσια τιποτα. Εγω ειχα πληρη ανοσολογικο ελεγχο και ηθελε καινουριο σε κεντρο που εμπιστευοταν, ακομα και την σαλπιγγογραφια ηθελε να επαναλαβω.

ΜΑΚΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χριστίνα μου και πάλι σ΄ευχαριστώ!!

louloudira και christy θερμά σας ευχαριστώ!! Να είστε πάντα καλά κορίτσια μου...Φιλάκια πολλά και στις δυό σας!!

Δεν εχω λαβει πμ. Στο προηγουμενο σου εχω απαντησει. Το οτι βγηκε η γλυκοζιωμενη υψηλη δεν μου λεει τιποτα. Ειδα τα σακχαρα σου και ηταν υψηλα για πρωτο τριμηνο. Θεωρω οτι επρεπε να ηταν χαμλοτερα ειδικα στο πρωτο τριμηνο που γινεται η οργανογεννηση. Ξαναστειλτο μου please...

Ειμαστε σε καλο δρομο. Χθες πρωτη φορα κοιμηθε 5 ωρες συνεχομενες το βραδυ!!! Πρωτοφανες!! για να δουμε και σημερα ομως.....

Η 3ωρη καμπυλη ειναι μια χαρα, μην κανεις πιο συντομη γιατι ισως χρειαστει να την επαναλαβεις. Λογω της κληρονομικοτητας και των αποβολων επιβαλεται να ελεγξεις το σακχαρο σου. Το σακχαρο ευθυνεται για αποβολες σε οποιοδηποτε τριμηνο και κυριως για κακης ποιοτητας ωαρια που προκαλουν αποβολες (το ΑΡΥΘΜΙΣΤΟ σακχαρο ετσι???). Οταν λες οτι καθε φορα που κανεις εξεταση σακχαρου ειναι ορια προς τα πανω τι εννοεις??? Στην εγκυμοσυνη τα ανωτερα ορια ειναι 90 το νηστειας και 120-130 μια ωρα μετα το γευμα (αυτα ηταν τα ορια που ανεφερες???).

Συνηθως οι αποβολες ειναι πολυπαραγοντικες, μπορει να συνηπαρχει δηλαδη σακχαρο κυησης και θρομβοφιλια (πολυ συνηθισμενο) ή καποια αλλη ανοσολογικη παθηση. Το αρυθμιστο σακχαρο και το σακχαρο κυησης ενοχοποιείται για αποβολες σε ολα τα τριμηνα και για κακης ποιοτητας ωαρια, αυτο δεν σημαινει οτι σταματας εκει το ψαξιμο για την αιτια των αποβολων. Θα πρεπει να κανεις πληρη ελεγχο και να συμπεριλαμβανει και τον ελεγχο σακχαρου!!!

Εγω ειχα 3 αποβολες, η μια αυτοματη την 5η εβδομαδα και οι υπολοιπες παλινδρομες την 8η-9η εβδομαδα. Και για τις 3 ευθυνεται το σακχαρο, εχασα 3 εμβρυα και εκανα ατελειωτα ξενυχτια διαβαζοντας για να βρω την απαντηση. Κι εγω μονη μου εψαχνα γι αυτο αποφάσισα να ανοιξω αυτο το θεμα για να ενημερωθουν οσο περισσοτερες κοπελες γινεται. Εσυ με τις επιπλεον ορμονες εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να απορυθμιστει το σακχαρο σου. Πρεπει να ελεγξεις οπωσδηποτε το σακχαρο σου πριν καν ξεκινησεις προσπαθεια για εξωσωματικη.

christy χιλιες φορές μπράβο για την πρωτοβουλία σου!! η αληθεια ειναι πως οι εξετασεις δεν έχουν τελειωμο και εκεί που νομίζω ότι τις εχω κανει ολες παντα ανακαλύπτω κατι αλλο! δεν θελω και θα επιτρεψω να χάσω και τρίτο μωρό! οπως εχω ξαναγραψει σε εμας λενε ότι το πρόβλημα ειναι στο dna των σπερματοζωαριων λόγω του οτι ειναι απο βιοψια!! και επειδη ακριβως ειναι μετρημενα αποφασισα να μην πηγαινω στη τυχη και εγω να ψάχνομαι μόνη μου!! το κόστος των εξωσωματικων ειναι τεράστιο, τα σπερματοζωαρια ελαχιστα και η ψυχολογία στα πατώματα! εχω κανει ανοσολογικό ελεγχο και επισης εξετάσεις για θρομβοφιλία για αυτό άλλωστε δεν παρελειπα και τις ενέσεις ηπαρινης ως τωρα! με τα όσα εχωβ διαβασει ως τωρα δυστηχως ο παράγοντας σάκχαρο ειναι καθοριστικός! θα κανω καμπυλη και εγω μες την εβδομάδα και θα χρειαστω τα ΄φωτα σας!!

Καλημέρα σας,

Ξαναέκανα καμπύλη σακχάρου και τα αποτελέσματα είναι τα εξής :

0' : 93 (φ.τ.:70-110)

60' : 122 (φ.τ.:130-170)

120': 65 (φ.τ.:70-120)

180': 78

Ο διαβητολόγος λέει να ξεκινήσω glucophage και διατροφή χωρίς γλυκά.

Αλλά είμαι πολύ προβληματισμένη γιατί πρόβλημα σύλληψης δεν έχω, και γενικά δεν μου αρέσει να παίρνω φάρμακα :-( .

Τα glucophage θα τα παίρνω μέχρι και την 12η εβδομάδα αν όλα πάνε καλά. (συμφωνεί και ο γυναικολόγος).

Τα έπαιρνε κάποια κοπέλα χωρίς να έχει πρόβλημα σύλληψης?

Gdt4p2.png

Καλημέρα σας,

Ξαναέκανα καμπύλη σακχάρου και τα αποτελέσματα είναι τα εξής :

0' : 93 (φ.τ.:70-110)

60' : 122 (φ.τ.:130-170)

120': 65 (φ.τ.:70-120)

180': 78

Ο διαβητολόγος λέει να ξεκινήσω glucophage και διατροφή χωρίς γλυκά.

Αλλά είμαι πολύ προβληματισμένη γιατί πρόβλημα σύλληψης δεν έχω, και γενικά δεν μου αρέσει να παίρνω φάρμακα :-( .

Τα glucophage θα τα παίρνω μέχρι και την 12η εβδομάδα αν όλα πάνε καλά. (συμφωνεί και ο γυναικολόγος).

Τα έπαιρνε κάποια κοπέλα χωρίς να έχει πρόβλημα σύλληψης?

Γεια σου Katrindm!!Το glucophage είναι αντιδιαβητικό χάπι και στο δωσε διαβητολόγος για την ρύθμιση της ινσουλίνης σου , άσχετα αν συλλαμβάνεις εύκολα!!!Εγώ που έχω πολυκυστικές και αντίσταση στην ινσουλίνη το παίρνω 2 φορές τη μέρα και επείδή ρυθμισα την ινσουλινη αυτό βοήθησε στο οτι ρυθμίστηκε και η ωορρηξία μου!!!Αλλά το φάρμακο επιδρα στην ινσουλίνη!Η καμπύλη σου ειναι καλή απλά στα όρια!!Το σάκχαρο νηστείας ειναι λίγο ψηλό 93 με την έννοια οτι σε εγκυμοσύνη θέλει να το ελεγχεις.Παντως η μετφορμίνη είναι καλό φάρμακο μη σε φοβ'ιζει, μόνο καλό θα σου κάνει!!Αλλοι γιατροί συστήνουν μόνο διατροφή και γυμναστική , άλλοι και το φάρμακο!!!Στην εγκυμοσύνη διιστανται οι απόψεις για το glucophage!!Εμενα μια διαβητολογος μου λεγε να το πάρω σε όλη τη κύηση αλλα τελικα χρειαστηκα ινσουλίνη γιατι δε ρυθμιζόταν με το χαπι και άλλος διαβητολόγος μου είπε δε συμφωνει με το χαπι στη κυηση γιατί δημιουργεί μια διαταραχή (δε θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του)!!!!Καθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά καλό είναι να τα τσεκάρουμε όλα!!!!

3va2l7h3rc6e4gdx.png

Γεια σας κορίτσια! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ακούσει για χορηγήσει glucophace στην περίοδο της εγκυμοσύνης; Έχω σακχάρου κύησης. Και στο πρώτο μου παιδι είχα αλλα με δίαιτα δεν χρειάστηκε να πάρω ινσουλινη. Τώρα κάποιες μέρες οι μετρήσεις μου τις νηστειας ξεφεύγουν, ενώ τις άλλες ώρες είναι τελειες. Ο γυναικολογος μου που του είχα στείλει και σε αυτόν τις μετρήσεις με συνεργασία με τον δικό του ενδοκρινολογο μου έδωσε το glucophace ( μισό πρωί και μισό βράδυ). Έχω να πάω την Πέμπτη στον δικό μου ενδοκρινολογο για να δει τις μετρήσεις μου. Απλά ο γυναικολογος μου τον τελευταίο χρόνο το κάνει αυτό και είναι πολυ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα χωρίς να υπάρχει καμία παρενεργεια. Στην Αγγλία μου είπε το χρησιμοποιούν εδώ και αρκετό καιρό. Αλλα στην Ελλάδα έχει ακουστεί για τερατογεννηση. Μ φοβίζει λίγο αυτό. Έχετε ξανακούσει για το χάπι μέσα στην εγκυμοσύνη; Και τι γίνεται με τον θηλασμο; Εγώ θελω να θηλασω.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...