Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Coka Cola για ηλεκτρολυτες...

Recommended Posts

Υποθετω οτι το εχετε ακουσει για τους μεγαλους αλλα και για τα μικρακια????

Σημερα που ειμασταν στο νοσοκομιο με πονους γαστρεντεριτιδας η γιατρος επεμενε οτι αν πιει coka cola χωρις ανθρακικο δεν θα εχει αυτες τις φοβερες κραμπες. Μου ειπε οτι μιλησε και με την παιδιατρικη.. Και μου ειπε οτι μπορω να δωσω και στον μικρο...

Δοκιμασα να δωσω στον Κωνσταντινο οταν τρωγαμε αλλα αρνηθηκε να δοκιμασει οποτε κατεληξα στο ζαχαρονερο (δεν ειμαι εναντια στα γλυκα και αμν ειναι να μην σφαδραζει..)

Διαφημίσεις

ναι τους χρησιμοποιουμε εμεις τις 2-3 φορες που χει κανει εμετο, συγκεκριμενα και χθες. ειναι κατι φακελακια και τα διαλυεις σε νερο. μακαρι να στα πιει γιατι το νερο εχει μια ελαφρια γευση μετα οχι απαραιτητα ασχημη αλλα εμενα δε το πινει...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Nai, nai,coca cola kanei thaumata (kirios gia tous ponous). Kai ego den to pisteua kai to fovomouna alla meta tin 3 sinexomeni gastrenteritida edosa sto mikro mou gio (tote 8 minon) kai ton boithise para poli. Apla na einai xoris anthrakiko (anakatepse tin kala) kai fisika na einai i kanoniki, oxi light. (Sorry gia tous latinikous xaraktires alla den exo ellinika se auto to pc).

Εγώ θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να προτείνει παιδίατρος κοκακολα για 'θεραπευτικούς' σκοπούς. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι (το έχω ξαναακούσει, γι αυτό το λέω)

Εγώ θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να προτείνει παιδίατρος κοκακολα για 'θεραπευτικούς' σκοπούς. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι (το έχω ξαναακούσει, γι αυτό το λέω)

συμφωνω απολυτως!!!!

6iY7p3.png?cAMNhNbb

Διαφημίσεις

Και ας μη ξεχνάμε ότι η coka cola είναι η συνταγή ενός φαρμακοποιού!!! :P. Χωρίς το ανθρακικό, φυσικά, αρχικά, ποιος ξέρει τι προσπαθούσε να εφεύρει ο άνθρωπος... ίσως ηλεκτρολύτες!!! Πέρα από την πλάκα πάντως το έχω ακούσει κι εγώ και μαλιστα από παιδιάτρους που εκτιμώ ιδιαίτερα. Βέβαια οι οδηγίες για πολυ μωρα ήταν μια κουταλιά της σούπας χωρίς ανθρακικό, σαν φάρμακο... δηλαδή το οποίο χάπι, η φάρμακο είναι πιο αθώο??? είστε τόσο σίγουροι ότι ένα φαρμακευτικό παρασκεύασμα που θα το δώσουμε σε μεγαλύτερες ποσότητες είναι πολύ πιο ασφαλές από μια κουταλιά cola???

tb2xm4.png

Χμμμμ παλιά "συνταγή" κυρίως κατα βάση "λαική", που έχει όμως κάποια "βάση". Εξηγώ, οι στομαχικές κράμπες λόγω γαστρεντερίτιδας ή άλλης αιτίας απαιτούν γλυκόζη για την ανακούφιση τους (οχι γιατρειά τους). Έτσι παλιά έδιναν ζαχαρόνερο και με την πάροδο των χρόνων και την είσοδο στην διατροφή μας της Coca Cola, "γυρίσαμε" σ' αυτήν. Ως εδώ καλώς, ΟΜΩΣ αυτού του είδους τ' αεριούχα αναψυκτικά πέραν του ανθρακικού (που καλώς λένε να "εξατμιστεί" πριν την πιούμε) περιέχουν 2 βλαβερές ουσίες, την καφείνη και το καραμελόχρωμμα.

Οι υλεκτρολύτες είναι μια άλλη ιστορία που συνδέεται με τις κράμπες αλλά οχι άμεσα....Ηλεκτρολύτες λαμβάνουμε για να μην πάθουμε σόκ με απώλεια αισθήσεων (ζάλη) και ίσως κράμπες απο υπερβολική αφυδάτωση λόγω εμέτου, ουρήσεως ή εφίδρωσης. Δλδ τους λαμβάνουμε λόγω απώλειας υγρών. Οι καλύτεροι ηλεκτρολύτες είναι μια σκόνη σε φακελάκι που ανακατεύουμε σε νεράκι και το πίνουμε.

Οι αθλητές λαμβάνουν "γλυκά" υγρά (κυρίως ισοτονικά) οχι για κράμπες αλλά για ενέργεια. Το καλύτερο φάρμακο για μυικές κράμπες (κυρίως το καλοκαίρι που πάμε και στην θάλασσα) είναι το αλάτι !!! Λίγο αλάτι θα κάνει θαύματα (οκ μην λυσάξουμε και τα φαγητά μας όμως :-) )

Πάντως για να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου, η παραπάνω απάντηση μου έχει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα!!! Δεν τοποθετούμαι θετικά στην κατανάλωση της colas φυσικά! Απλά η όλη συζήτηση μου θυμισε ένα επεισόδιο από το Dr House που κάποιος του ζήτησε κάτι για δυσκοιλιότητα και ο House του πρότεινε 2-3 τσιγάρα την ημέρα ο ασθενής λοιπόν κάπως έτσι ::shock::shock::shock: του τονίζει ότι το κάπνισμα κάνει κακό και ο House του απαντάει "ενώ τα αθώα τα φάρμακα μόνο καλό κάνουν..." φυσικά ο/η Raw shooter έχει δίκιο σε όλα :):):)

tb2xm4.png

Χμμμμ παλιά "συνταγή" κυρίως κατα βάση "λαική", που έχει όμως κάποια "βάση". Εξηγώ, οι στομαχικές κράμπες λόγω γαστρεντερίτιδας ή άλλης αιτίας απαιτούν γλυκόζη για την ανακούφιση τους (οχι γιατρειά τους). Έτσι παλιά έδιναν ζαχαρόνερο και με την πάροδο των χρόνων και την είσοδο στην διατροφή μας της Coca Cola, "γυρίσαμε" σ' αυτήν. Ως εδώ καλώς, ΟΜΩΣ αυτού του είδους τ' αεριούχα αναψυκτικά πέραν του ανθρακικού (που καλώς λένε να "εξατμιστεί" πριν την πιούμε) περιέχουν 2 βλαβερές ουσίες, την καφείνη και το καραμελόχρωμμα.

Οι υλεκτρολύτες είναι μια άλλη ιστορία που συνδέεται με τις κράμπες αλλά οχι άμεσα....Ηλεκτρολύτες λαμβάνουμε για να μην πάθουμε σόκ με απώλεια αισθήσεων (ζάλη) και ίσως κράμπες απο υπερβολική αφυδάτωση λόγω εμέτου, ουρήσεως ή εφίδρωσης. Δλδ τους λαμβάνουμε λόγω απώλειας υγρών. Οι καλύτεροι ηλεκτρολύτες είναι μια σκόνη σε φακελάκι που ανακατεύουμε σε νεράκι και το πίνουμε.

Οι αθλητές λαμβάνουν "γλυκά" υγρά (κυρίως ισοτονικά) οχι για κράμπες αλλά για ενέργεια. Το καλύτερο φάρμακο για μυικές κράμπες (κυρίως το καλοκαίρι που πάμε και στην θάλασσα) είναι το αλάτι !!! Λίγο αλάτι θα κάνει θαύματα (οκ μην λυσάξουμε και τα φαγητά μας όμως :-) )

μαλλον εννοεις το φακελακι με τη σκονη που λεγεται almora, το οποιο ομως δυσκολα ενα μικρο παιδακι θα πιει γιατι η γευση του ειναι καπως. εμενα η παιδιατρος μου ειχε πει παλια οτι την κοκα κολα την αραιωνεις κιολας, οποτε ποσο κακο μπορει να προκαλεσει ενα δυο κουταλακια ξεθυνασμενη και αραιωμενη κοκα κολα μια φορα?? αλλωστε ο σκοπος αγιαζει τα μεσα...

Διαφημίσεις

το συγκεκριμενο το ανεφερα γιατι το εχω δει με τα ματια μου..αθλητες της γαλλιας -υψηλου επιπεδου, μιλαμε για δεκαδα σε παγκοσμιο-πανευρωπαικο- επιναν κοκα κολα ακριβως πριν την εκκινηση..και μαλιστα το ειχαμε σχολιασει και εμεις εντονα το συγκεκριμενο,αλλα οντως ετσι ηταν.. τι να σου πω..μπορει να ξερουν κατι διαφορετικο οι φιλοι μας οι γαλλοι...:D

83hKp3.png

Συμφωνώ με τις προλαλήσασες για την ξεθιμασμένη coca-cola (έχουμε και πρόσφατη την γαστρεντερίτιδα...) ΟΚ δεν κάνει και τόοοοοσο κακό για μια φορά προκειμένου να βοηθηθεί το παιδί.

Εκτός από το almora επίσης, ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) προτείνει ένα σκεύασμα που αποτελείται από:

1 lt βρασμένου νερού που έχει κρυώσει

6 κοφτά κουταλάκια ζάχαρης και

1/2 κουταλάκι αλάτι

Το χορηγούμε συχνά (κάθε τέταρτο ή και μισάωρο)και σε μικρές ποσότητες κατά την διάρκεια της μέρας.Αναφέρεται ότι μπορούμε να χορηγήσουμε ακόμα και 1.5 λίτρο χωρίς πρόβλημα:-P

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Υποθετω οτι το εχετε ακουσει για τους μεγαλους αλλα και για τα μικρακια????

Σημερα που ειμασταν στο νοσοκομιο με πονους γαστρεντεριτιδας η γιατρος επεμενε οτι αν πιει coka cola χωρις ανθρακικο δεν θα εχει αυτες τις φοβερες κραμπες. Μου ειπε οτι μιλησε και με την παιδιατρικη.. Και μου ειπε οτι μπορω να δωσω και στον μικρο...

Δοκιμασα να δωσω στον Κωνσταντινο οταν τρωγαμε αλλα αρνηθηκε να δοκιμασει οποτε κατεληξα στο ζαχαρονερο (δεν ειμαι εναντια στα γλυκα και αμν ειναι να μην σφαδραζει..)[/QU

και εγω το ήξερα για κοκα κολα απο τοτε που ημουν μικρη....πάντα η μανα μου όταν ειχαμε γαστρεντεριτιδα μας έδινε κοκα κολα νερομενη ομως.....

και το ίδιο έκανα και στην εγκυμοσυνη μου τους 6 συνεχόμενους μηνες που έκανα εμετους μεχρι την ώρα που μπηκα να γεννησω.....όταν έπινα νερομενη κοκα κολα πρωτα απο ολα με δροσιζε και σταματουσαν οι εμετοι δηλαδη αντι να κάνω 10 φορες εμετους εκανα 2-3 και ήταν πιο ηπιοι.....φυσικά όταν ρωτησα τον γυναικολογο μου δεν μου το επεριψε.....ίσα ισα μου ειπε πως αν με βοηθαει τοσο να το συνεχισω.....και μου εξηγησε για το συστατικο που κοβει τους εμετους.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Καλησπέρα σας και πάλι :wink:

Προς Θεού όσα ανέφερα στο προηγούμενο post μου δεν ήταν ως αντίρρηση γιαυτά που είπατε, απλά τα έγραψα προσπαθώντας να συμπληρώσω στα δικά σας :-)

Και 'γώ έχω πιεί Coca Cola με τα λίτρα (σχετικά και ασχέτως κοιλιακών πόνων :wink: ) απλά εγώ τώρα ώς γονιός δύσκολα θα έδινα λόγω της χημικής σύστασης της ( δείτε τα "Ε" μόνο). Εγώ ΔΕΝ έπαθα τπτ βέβαια αλλά νά, όταν είσαι εσύ γονιός το βλέπεις αλλιώς....

Η σκόνη πράγματι έτσι ονομάζεται και έχει μια υπο-γλυκη γεύση....λίγη ζαχαρίτσα, όπως βάζαμε μικροί στο κουτάλι με την λιωμένη ασπιρίνη θα γλυκάνει και τον πιο "δύσκολο" μπόμπιρα :wink:

Paros, πολύ σωστά γιαυτό έπιναν Coca Cola (αντί ή και με ισοτονικά) για ενέργεια :wink:

Οι ηλεκτρολύτες βοηθούν στην καλή λειτουργεία του όλου συστήματος μέσω της χώνευσης και της μεταφοράς ουσιών στα όργανα. Δλδ παίζουν σημαντικό ρόλο στο να διανεμηθεί η ενέργεια των τροφών στα διάφορα όργανα (μύς π.χ.) και κέντρα μας (εγκέφαλος π.χ.). Γιαυτό η πτώση των ηλεκτρολυτών, συνήθως λόγω αφυδάτωσης, προκαλεί μυική ατονία (που επόμενο επακόλουθο οι κράμπες) και ζαλάδα ή μικρή σύγχυση και ελάχιστη απώλεια μνήμης.

Νερό με ζαχαρούλα και/ή αλάτι πιστεύω είναι το πιο αθώο και εύκολο για ενα παιδί :wink:

Και εμείς με γαστρεντερίτιδα είμαστε... Εμάς βέβαια, δεν μας είπε κάτι η παιδίατρος για cocacola, αλάτι ή ζάχαρη... Μας άλλαξε γάλα (είμαστε 2 και κάτι) από Almiron σε Novalac AD για τις διάρροιες για μια εβδομάδα τουλάχιστον (!!!:-() και μας είπε ηλεκτρολητες σε σκόνη για να συμπληρώνει υγρά, να μην πάθει αφυδάτωση. Αλλα βρε παιδιά, είναι απαίσιο αυτό το πράγμα. Δεν φτάνει το γάλα που είναι σαν πατατόζουμο, αφήνουν και οι ηλεκτρολητες μια άθλια γεύση... Θα δοκιμάσω και εγώ νερό και ζαχαρίτσα. Πολύ χρήσιμη συμβουλή.

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

Χμμμμ χωρίς να είμαι γιατρός, μήπως δεν έχει το μωράκι γαστρεντερίτιδα αλλά είναι ευαίσθητο στην Λακτόζη???? Γιατί οι παιδίατροι αλλάζουν συνήθως γάλα λόγω ευαισθησίας στην Λακτόζη που πιθανόν περιέχει το γαλατάκι τους.

sos ξυπνησε σημερα η μικρη ου με γαστρεντεριτιδα προφανως η ανταλλαγη πιπιλών με τη μεγαλη μας την εκανε. τι της δινω? (εκτος απο αλμορα) δοκιμασα να της δωσω 3 κουταλακια φιδε σκετο κ μου τα βγαλε μετα απο 5 λεπτα.... εχω ξεχασει τι εκανα οταν στην ηλικια της μου χε παθει η μεγαλη... παντως δε δειχνει να ποναει απο διαθεση μια χαρα, χορευει αλλα απ τις 9 εχει κανει 3 εμετους κ 3 κακα....(2 κανονικα κ μια λιγο αραια)

Εγω στον μικρο εδωσα λιγο αντιεμετικο πριν το φαγητο 1-2 φορες... Φριγανιτσες ριζακι και στην τελικη τους αφηνω να τρωνε οσο θελουν. Πολλα υγρα. (ζαχαρονερο?) οχι πορτοκαλαδα..

Παντως στον μικρο δινο και φαρμακο για τη διαροια γιατι μετα απο τρεις μερες που βγαζει μονο νερο...

για την διαρροια μπορει να κανετε ρυζονερο και να χρησιμοποιειτε αυτο για να κανετε γαλα. Το εκανα εγω οταν ειχε παθει η μικρη γαστρεντεριτιδα και ηταν τοτε 4 μηνων (φυσικα μου το ειχε πει η παιδιατρος)

εμας ο παιδιατροσ μας εχει πει κατηγορηματικα ΟΧΙ ΓΑΛΑ, η μεγαλη επι 1 βδομαδα ηταν καλα, μολις επινε γαλα ξανακυλουσε. της το ξεκινησα αργα αργα πολυ αραιο. και για μασ τουλαχιστον δεν ειχε αδικο ο ανθρωπος! η μεγαλη μου 1 μερα ηταν μια χαρα, την επομενη που πιε παλι γαλα εκανε παλι εμετο. η μικρη δε το πολυσυμπαθει οποτε με οτι και να της το φτιαξω δε το πινει! αντιεμετικα δε τους δινω κ φρυγανια η μικρη οχι γιατι εχει μονο 6 δοντια κ φοβαμαι μη της κατσει. επειδη δεν εχει διαρροιες μονο εμετους της εδωσα φιδε οχι ρυζι...Για να δουμε!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...