Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σχολή Hill

kyra

Recommended Posts

Μετά από μεγάλη έρευνα σε ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά, μας έρεσε πολύ η σχολή χιλλ (είναι ένα από τα δύο υποψήφια). Από τις επισκέψεις μου εκεί μου έδωσε την εικόνα ενός μικρού -μαζεμένου σχολείου, με απλές εγκαταστάσεις, με παράδοση στην εκπαίδευση, με απλή φιλοσοφία κλπ. Ενός φιλελεύθερου μη καταπιεστικού σχολείου που δεν 'μπλοκάρει' το παιδί με υπερδραστηριότητες και που βάζει στο κέντρο το παιδί και όχι τον γονιό. Επειδή ακριβώς έτσι είναι και το νηπιαγωγείο μας, και είμαι κατενθουσιασμένη, ενώ στην αρχή το αντιμετώπιζα με επιφύλαξη, θεωρώ ότι η φιλοσοφία αυτή ταιριάζει στα παιδιά μου (μπορεί όχι σε εμένα, που είμαι άνθρωπος του ελέγχου). Τώρα κάνω τη σχετική έρευνα σε γονείς, οπότε θα ήθελα να μάθω αν κάποιος στέλνει το παιδί του εκεί, ή από άλλη πηγή έχει συγκεκριμένη άποψη.

• 1 χρόνο μετά...

Διαφημίσεις

Πώ, πώ! Τί μου θύμισες, τώρα! Δεν το πιστεύω ότι τελείωσε εκείνη η εποχή που έψαχνα για σχολείο. Τελικά καταλήξαμε αλλού, παρά το ότι θεωρώ τη σχολή Χιλλ πολύ καλό σχολείο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όσο πιο γρήγορα γράψεις το παιδί, τόσο το καλύτερο, γιατί έχει ένα πλεονέκτημα στην κλήρωση. Τα βασικά δίδακτρα είναι περίπου 8.000 ευρώ με σχολικό (μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι, μετά προσφέρονται απογευματινές δραστηριότητες). Οι κληρώσεις για φέτος έχουν γίνει, υποθέτω όμως ότι δεν ενδιαφέρεσαι για του χρόνου.

kyra σ΄ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! πραγματικα ενδιαφερομαι για την κληρωση της επομενης χρονιας. εσυ τελικα γιατι δεν το επελεξες κ δεν ξερω εαν επιτρεπεται να μου πεις σε ποιο κατεληξες γιατι φαινεται οτι το εψαξες.

MD1op3.png

Εγώ το έψαξα από νωρίς, γιατί μου άρεσε η διαδικασία. Δεν επέλεξα τη Χιλλ (δηλαδή δεν επέλεξα να συμμετάσχει το παιδί στην κλήρωση, αν θα κληρωνόταν είναι άλλο θέμα), γιατί φοβήθηκα το κέντρο την Αθήνας. Είχα σκοπό να τον πηγαίνω εγώ το πρωί, γιατί εργάζομαι εκεί κοντά αλλά τελικά φέτος, τις μισές μέρες είτε έμεινα σπίτι, είτε έφτασα στη δουλειά μου αργότερα, είτε περπάτησα πολύ, οπότε, ίσως να σου φανεί περίεργο, αλλά τελικά αυτός ήταν ο λόγος, επιπλέον είμαι πολύ ευχαριστημένη προς το παρόν από το σχολείο μας και δεν το μετάνοιωσα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...