Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έχετε "δικούς σας" ανθρώπους;

sternchen

Recommended Posts

Μέρες τώρα θέλω να ανοίξω αυτό το θέμα.

Αναρωτιέμαι εαν πέρα από τους γονείς και τον άντρα σας ή τη γυναίκα σας, εαν έχετε άλλα πρόσωπα στη ζωή σας, που να μοιράζεστε τα προβλήματα σας, τις ανησυχίες σας ή τον ελέυθερο χρόνο σας;

Έχετε επιστήθιους φίλους;

Αληθινούς φίλους;

Ανθρώπους, που να τους αισθάνεστε δίπλα σας;

Εγώ παράδειγμα έχω φίλους, αλλά δεν τους αισθάνομαι δίπλα μου.

Δεν θέλω να γράψω λεπτομέρειες, αλλά έχω πολλά παράπονα.

Αναρωτιέμαι μήπως είμαι η μόνη ή εαν και άλλοι έχουν τέτοιους προβληματισμούς.

Και δεν μου αρέσει καθόλου η "συναισθηματική" μοναξιά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο πιο δικος μου ανθρωπος ειναι ο αντρας μου,ο δευτερος πιο δικος μου που παντα ειναι διπλα μου και εγω διπλα της ειναι η κολλητη μου απο το γυμνασιο και νονα του Μαριου τωρα και καλυτερη μου φιλη.

Η σχεση μας εχει αντεξει στον χρονο παροτι εχει περασει απο 40 κυμματα κατα καιρους. Περασαμε και δυσκολα περασαμε και ομορφα απο την εφηβεια μας μεχρι και τωρα που φτασαμε τα τριαντα αλλα αγαπαει η μια την αλλη και στηριζομαστε παντα στις χαρες αλλα και στα δυσκολα.

Ο αντρας μου

Η δίδυμη αδερφή μου

Η Χάρις

Η Κατερίνα

Αυτά. Λίγοι και καλοί οι αυτοκόλητοί μου!

Οι υπόλοιποι είναι γνωστοί.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

εγω ειμαι ακριβως στην ιδια θεση..........

Διαφημίσεις

Εκτός από τον άντρα μου και τις αδερφές μου, που αν και μακριά έχουμε πολύ δέσιμο, όσο επιτρέπει και η απόσταση, έχω δυο φίλες με την έννοια του "δικού μου" ανθρώπου...Που πραγματικά είμαστε δεμένες και είναι εκεί για ό,τι συμβεί, ό,τι ώρα να ΄ναι και γιορτές και αργίες!!!

Ούτε μάνα, ούτε πατέρα έχω ως "δικό μου" άνθρωπο. Είναι στον κόσμο τους, δυστυχώς...

Εκτός από τους γονείς, τον άντρα και τον αδερφό μου, έχω τη νύφη μου, την οποία αισθάνομαι σαν αδερφή μου, λατρεύουμε η μία την άλλη στην κυριολεξία και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάτι η μία και να μην το πει στην άλλη. Πραγματικά είναι μια σπάνια κοπέλα.

Μέρες τώρα θέλω να ανοίξω αυτό το θέμα.

Αναρωτιέμαι εαν πέρα από τους γονείς και τον άντρα σας ή τη γυναίκα σας, εαν έχετε άλλα πρόσωπα στη ζωή σας, που να μοιράζεστε τα προβλήματα σας, τις ανησυχίες σας ή τον ελέυθερο χρόνο σας;

Αληθινούς φίλους;

Βλέπω πως δεν μιλάς για οικογένεια - άμεση ή έμμεση.

Ναι, έχω επιστήθιους φίλους. Πέντε. Και πιστεύω πολύ στη φιλία. Θεωρώ τους φίλους την οικογένεια που διαλέγουμε...

Εντάξει, γίνονται και λάθη. Αλλά σε κάθε οικογένεια, υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές. Κι αν κάτι τελειώνει, είναι για ν' αρχίσει κάτι άλλο.

Διαφημίσεις

Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό, αλλά το μόνο που αισθάνομαι να μου λείπει από την ζωή μου και που ζηλεύω και λαχταράω και με συγκινεί πέρα από τα παιδιά μου είναι αυτό που λέτε ότι έχετε κάποιες "τους δικούς σας ανθρώπους".

Δεν μου λείπει τίποτε που να μπορώ να αγοράσω και να το θέλω( δεν εννοώ ότι είμαι καμία πλούσια, αλλά τα υλικά αγαθά δεν με ενθουσιάζουν, πέρα από τα βασικά), αλλά μου λείπει το ουσιαστικότερο πέρα από την οικογένεια, ένας "δικός μου άνθρωπος", που να με έχει έννοια, όλα μόνη μου τα περνάω.

Έφτασα 33 και ακόμη αισθάνομαι αυτό το κενό.

Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αληθινοί φίλοι, αλλά πιστεύω πως είναι λαχείο να τους βρεις.

Πόσο θα ήθελα κι εγώ να έχω μια αδερφή ή μια αδεφή ψυχή δεν λέγεται, αλλά μάλλον είναι αργά για κάτι τέτοιο.

Όσες έχετε "αδερφές ψυχές" είστε πολύ τυχερές.

Κι εγώ τον μόνο που έχω τελικά είναι ο άντρας μου, αλλά κορίτσια δεν είναι το ίδιο, όπως με το να έχεις και κάποιο άλλο πρόσωπο.

Υπάρχουν μέρες, που αισθάνομαι μεγάλη μοναξιά.

Πιστεύω - ίσως - πως είναι λαχείο να τους συναντήσεις αλλά από κει και πέρα... οι σχέσεις χτίζονται...

Συμφωνώ μαζί σου πως δεν είναι το ίδιο πράγμα ο άντρας με τον φίλο, όσο φίλος σου κι αν είναι ο άντρας σου!

Δεν είχες κάποια φίλη στο παρελθόν? Αν και ποτέ δεν είναι αργά!

Σε καταλαβαίνω.Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν πώς να είναι φίλοι.Έχω δικούς μου ανθρώπους επιστήθιους κολλητούς που με έχουν στηρίξει αλλά μέσα στο παιχνίδι παίζουν και αυτοί που από τον τρίτο μήνα εγκυμοσύνης λένε ότι θα έρθουν να με δουν κι ακόμη έρχονται.Υπάρχουν στιγμές που νιώθω μ@κας που έτρεχα πάντα για όλους και για όλα αλλά σκέψου τουλάχιστον ότι είναι στο χέρι σου να κάνεις τη σωστή διαλογή και να βάλεις στη ζωή σου ανθρώπους που αξίζουν.

922316fbi6gpetld.gif

Δεν είχες κάποια φίλη στο παρελθόν? Αν και ποτέ δεν είναι αργά!

Έχω φίλους, τους οποίους υπεραγαπάω, αλλά δεν τους αισθάνομαι δίπλα μου, κοντά μου ή ότι με έχουν έννοια.

Αισθάνομαι ότι τους έχει απορροφήσει πολύ η ζωή τους και τα θέματα τους, που δεν τους περισσεύει χρόνος ούτε για ένα τηλέφωνο.

Κι εγώ έχω μια πολυάσχολη ζωή, αλλά πάντα έχω χρόνο για ένα τηλέφωνο.

Δεν υπάρχει αυτό που λέμε αμοιβαιότητα στις μεταξύ μας σχέσεις.

Εγώ έχω 2 παιδιά και αυτοί δεν έχουν ούτε ένα, όμως εαν είναι να συναντηθούμε θα κάνω τα πάντα, ενώ αυτοί όλο κάτι έχουν.

Οπότε κι εγώ έχω λίγο αποτραβηχτεί, δεν μου αρέσει να τρέχω πίσω από κανέναν.

Η αγάπη μου βέβαια είναι η ίδια, αλλά υπάρχει μια πίκρα μέσα μου και μια θλίψη.

Δεν χρειάζεται να τρέχεις από πίσω τους. Απλά, να ξεκαθαρίσεις μέσα σου και μαζί τους.

Και σε μένα έχει συμβεί. Κάνουν κύκλο και οι φιλίες...

Διαφημίσεις

εγω περα απο τον αρραβωνιαστηκο μου ,γονεις και αδερφη που υπεραγαπαω και ειναι η καλυτερη μου φιλη , εχω μια φιλη που ειναι το αλλο μου μισο σε πολλα θεματα.

για δικους της λογους εφυγε απο Χαλκιδα για Θεσ/κη

στην αρχη μιλαγαμε συνεχεια ,τωρα ολο και πιο αραια αλλα ξερω και η ιδια γνωριζει οτι οποιαδηποτε στιγμη την χρειαστω η μια χρειαστει θα ειμαι εκει και αυτη το ιδιο.

τωρα εχω πιο γνωστες παρα φιλες, δεν ειναι και ευκολο. ακομα και αν εμπιστευεσαι τον αλλον και του λες πραγματα για σενα δεν σημαινει οτι τον νιωθεις και κοντα σου και το εχω βιωσει πολλες φορες αυτο.μερικες φορες ειναι σαν να λεω ενα μου προβλημα και να περιμενει να τελειωσω την κουβεντα μου μονο και μονο για να πει το δικο του προβλημα

για να πω τα προβληματα που η τα παραπονα που εχω κατα καιρους οχι δεν εμπιστευομαι καποιον εχω μια κολλητη που ειναι και ξαδερφη μου αλλα δεν της λεω προβληματα πολυ σοβαρα πιστευω το ρητο τα εν οικω μη εν δημω

καμοια φορα μονο στο θεμα του θηλασμου και του παιδιου αν εχω καποια παραπονα θα τα πω για να μην σκασω αλλα οχι αυτα που θεωρο πολυ σοβαρα και θα μπορουσαν να εκθεσουν ατομα απο την οικογενεια μου σε τριτους

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό, αλλά το μόνο που αισθάνομαι να μου λείπει από την ζωή μου και που ζηλεύω και λαχταράω και με συγκινεί πέρα από τα παιδιά μου είναι αυτό που λέτε ότι έχετε κάποιες "τους δικούς σας ανθρώπους".

Δεν μου λείπει τίποτε που να μπορώ να αγοράσω και να το θέλω( δεν εννοώ ότι είμαι καμία πλούσια, αλλά τα υλικά αγαθά δεν με ενθουσιάζουν, πέρα από τα βασικά), αλλά μου λείπει το ουσιαστικότερο πέρα από την οικογένεια, ένας "δικός μου άνθρωπος", που να με έχει έννοια, όλα μόνη μου τα περνάω.

Έφτασα 33 και ακόμη αισθάνομαι αυτό το κενό.

Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αληθινοί φίλοι, αλλά πιστεύω πως είναι λαχείο να τους βρεις.

Πόσο θα ήθελα κι εγώ να έχω μια αδερφή ή μια αδεφή ψυχή δεν λέγεται, αλλά μάλλον είναι αργά για κάτι τέτοιο.

Όσες έχετε "αδερφές ψυχές" είστε πολύ τυχερές.

Κι εγώ τον μόνο που έχω τελικά είναι ο άντρας μου, αλλά κορίτσια δεν είναι το ίδιο, όπως με το να έχεις και κάποιο άλλο πρόσωπο.

Υπάρχουν μέρες, που αισθάνομαι μεγάλη μοναξιά.

Πίστεψε με δεν ειναι καθόλου αργα...

Εγω γνωρισα την καρδιακή μου φιλη το διαστημα που εμεινα εγκυος...πριν απο τρια και κατι χρονια... Ειναι η γυναικα φιλου του αντρα μου κολλήσαμε απιστευτα...σαν να γνωριζομασταν για χρονια.

Ποτε δεν ειναι αργα να γνωρισεις ανθρωπους γυρω σου..

Έχω φίλους, τους οποίους υπεραγαπάω, αλλά δεν τους αισθάνομαι δίπλα μου, κοντά μου ή ότι με έχουν έννοια.

Εγώ έχω 2 παιδιά και αυτοί δεν έχουν ούτε ένα, όμως εαν είναι να συναντηθούμε θα κάνω τα πάντα, ενώ αυτοί όλο κάτι έχουν.

Αυτό ακριβώς ζω κ' εγώ με τις φίλες μου που μετράμε 15 χρόνια γνωριμίας.. εννοείται ότι έχω κουραστεί να προσπαθώ μόνο εγώ.

Πιστεύω - ίσως - πως είναι λαχείο να τους συναντήσεις αλλά από κει και πέρα... οι σχέσεις χτίζονται...

Εγώ το "λαχείο της ζωής μου" το κέρδισα το 2009...σε μια φάση της ζωής μου που είχα πια συμβιβαστεί με την ιδέα ότι έκλεισα από φίλες.

Γνώρισα μια κοπέλα από το πιο απρόσωπο μέσο στις μέρες μας.. το διαδίκτυο... μέσα από αυτό το φόρουμ..

Δεν έχω λόγια να περιγράψω για το πόσο τυχερή νιώθω που την έχω... είναι όχι απλά δίπλα μου αλλά "μέσα στη ψυχή μου", έχουμε τις ίδιες αγωνίες.. τις ίδιες σκέψεις για τις ζωές μας κ' τις οικογένειές μας, μου δινει μεγάλη ασφάλεια, την εμπιστεύομαι, ξέρω πως είναι εκεί για' μένα οποιαδήποτε στιγμή.. .. φαντάζομαι τη ζωή μου σε 40 χρόνια κ' την βλέπω εκεί.. διπλά μου ..όπως τώρα.

Κορίτσια φτου φτου φτου!!!!

Πολύ χαίρομαι για εσάς, που έχετε πετύχει το λαχείο :D

Είναι υπέροχο συναίσθημα αυτό που περιγράφετε, μακάρι να τα καταφέρω κι εγώ.

Μου αρέσει τόσο πολύ να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται με την χαρά σου και λυπούνται με την λύπη σου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, εύχομαι έτσι για πάντα να έχετε τους "δικούς σας ανθρώπους", να είστε πάντα ευτυχισμένες και τίποτε ποτέ να μην μπει ανάμεσα σας.

Αληθινούς φίλους;

Εχω και νοιωθω περηφανοι γι αυτο.

Ποτε μου δεν με ενοιαζε να κρατησω γνωστους διπλα μου και ποτε δεν το εκανα. Δεν ημουν το ατομο με τις αμετρητες στρατιες "φιλων" αλλα των λιγων και εκλεκτων.

Θεωρω οτι οι πραγματικοι φιλοι αποκτιονται στην εφηβικη ηληκια και οντως για μενα ισχυει. Οι φιλοι του τοτε ειναι οι αθωοι φιλοι , οι φιλοι που δεν ηταν καχυποπτοι αλλα εδειχναν και ελεγαν αυτο που πιστευουν πανω στην αθωοτητα της ηληκιας.

Η' οι φιλοι που αποκτιονται σε δυσκολες καταστασεις.

Ο πιο προσφατος φιλος μου μετραει 10 χρονια στην πλατη του και ο πιο παλιος 19. Το μονο κακο ειναι οτι δεν εχουν (ή δεν ειχαν μερικοι μεχρι προσφατα) παιδια. Οποτε τον καημο μου σε σχεση με τα παιδια.... τον συμπονουν αλλα δεν μπορουν να με βοηθησουν οσο κι αν το θελουν.

Η συναισθηματικη μοναξια ξεκιναει οταν σταματησουμε να λεμε αυτα που μας ενοχλουν στους φιλους μας.

Αρνησου την ενηλικιωση και φερσου οπως οταν οταν ησουν μικρη.

Πιασε τον φιλο σου και πες του τι σε ενοχλησε.

Η πραγματικη φιλια δεν εχει περηφανεια. Εχει ευκαιριες και αληθειες.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Αισθάνομαι ότι τους έχει απορροφήσει πολύ η ζωή τους και τα θέματα τους, που δεν τους περισσεύει χρόνος ούτε για ένα τηλέφωνο.

Κι εγώ έχω μια πολυάσχολη ζωή, αλλά πάντα έχω χρόνο για ένα τηλέφωνο.

Δεν υπάρχει αυτό που λέμε αμοιβαιότητα στις μεταξύ μας σχέσεις.

Οπότε κι εγώ έχω λίγο αποτραβηχτεί, δεν μου αρέσει να τρέχω πίσω από κανέναν.

Η αγάπη μου βέβαια είναι η ίδια, αλλά υπάρχει μια πίκρα μέσα μου και μια θλίψη.

Κι οτι ηθελα να σε ρωτησω. Εχουν παιδια?

Κοιταξε εξαρταται το πως βλεπεις την φιλια.

Για μενα φιλοι ειναι οι ανθρωποι που αν παθω κατι και το πω θα παρατησουν τα παντα και θα ειναι διπλα μου. Δεν ειναι το ειμαστε καθε μερα μαζι, ουτε κανουμε το τηλεφωνο σκουλαρικι. Ειναι το ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ με ολη την σημασια της λεξης. Ειναι οι ανθρωποι που αν νοιωσω καπως θα παρω τηλεφωνο και θα με ακουσουν και θα με καταλαβουν και θα με συμβουλευσουν και θα πονεσουν ή θα χαρουν μαζι μου.

Απο πλευρας σου ομως πρεπει να καταλαβεις καποια πραγματα. Η ζωη προχωραει. Και προχωραει για ολους μας. Και ναι εσυ εχεις βρει το λιμανι σου εχεις κανει την οικογενεια σου και μπηκες στον δρομο που θελεις. Εκεινοι ομως ακομα ψαχνουν και ειναι ισως στην φαση που εσυ ησουνα πριν απο λιγα χρονια και ειναι στην φαση της μοναξιας με το εταιρον ημιση ή εστω ψαχνουν να το βρουν και περνανε μια αλλη κατασταση.

Θα σου δωσω 2 παραδειγματα για να καταλαβεις.

1. Οταν πρωτογνωρησα τον συζυγο ειχα χαθει απ ολους και απ ολα. Μου λεγαν παμε για καφε... ου εγω, βρε καλη μου βρε χρυση μου μας γραφεις, το χαβα μου εγω να θελω 2αδα :lol::lol:. Ελεγα πισω εχει αχλαδα την ουρα :lol::lol: Και ετσι ειναι. Οταν μια εκ των φιλων που με εκραζε γνωρισε το εταιρον ημιση της ειπα "τα βλεπεις" :lol::lol:

2. Οταν ημουνα 40 μερων λεχωνα παντρεψα μια πολυ καλη μου φιλη. Η κοπελα ηταν υπεροχη . Σε οτι αφορουσε τα εξοδα της κουμπαρας ηταν τοσο μαζεμενη που με σκλαβωνε (χωρις να εχω πει τιποτα για το ποσο δυσκολο ειναι καπακι απο μωρο να κανεις ενα γαμο) Μεχρι και τα στεφανα πηγε και διαλεξε μονη της γιατι εγω τοτε ημουνα ετοιμογενη και δεν μπορουσα να τρεχω .Δεν ημουνα διπλα της σε τιποτα και εννοιωθα πολυ ασχημα γι αυτο . Ηθελα αλλα δεν μπορουσα ειλικρινα.

Παρολα αυτα καποια προσφατα που εγινε κουμπαρα και ειχε την μικρη μωρο γυρναει και μου λεει "Ρε φιλεναδα οσο σκεφτομαι τι περναγες τοτε για μας νοιωθω τοσο ασχημα. Τοτε δεν καταλαβαινα πως ειναι κουμπαρια και μωρο". Και το ειπε μια κοπελα που ειλικρινα νοιωθω ασχημα για το ποσο λιγο ημουνα διπλα της τοτε...

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι φιλια δεν ειναι να προσαρμοζονται ολοι στα θελω μου. Φιλια ειναι να ειναι εδω για μενα. Και αλλες φασεις θα περασουμε , και θα τυχει να χαθουμε επικοινωνιακα για λιγο. Αλλα το βασικο ειναι οτι παντα θα ειμαστε εκει οταν χρειαστει ο ενας για τον αλλο. ;)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Αν και εχω φαει πολλα χαστουκια στη ζωη απο υποτιθεμενους φιλους-φιλες...εχω 2 φιλες απο τα παιδικα μου χρονια τις οποιες θεωρω πραγματικα δικους μου ανθρωπους και μπορω να τους εκμυστηρευτω τα παντα ξεροντας πως δε θα με προδωσουν.

Μαλιστα εγω γεννησα πριν 2 εβδομαδες και απο μερα σε μερα περιμενω και τη μια κολλητη μου να γεννησει κι αυτη το μωρακι της το οποιο προκειται να το βαφτισω κιολας και ανυπομωνω να ερθει το ζουζουνι της!!!

Αντε ρε φιλεναδα...γεννα να ξενυχταμε παρεα!!!

καλημερα!φιλη μου μην στεναχωριεσαι..και γω μεγαλη τη γνωρισα την κολητη μου..

ειναι πολυ καλη και φιλοτιμη κοπελα και τρεχουμε παντα η μια για την αλλη..μαλιστα ηθελα να ανοιξω θεμα προχτες για ενα θεμα που αντιμετωπιζε αλλα τελικα οκ το ξεμπερδεψε..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...