Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

Καλημέρα, κορίτσια.

Τι κάνετε? Όλα καλά?

Χθες πήγα να δω τα ανίψια μου και να τους δώσω τα δώρα τους.

Μου λέει λοιπόν η ανιψιά μου που είναι 5 χρονών:

- "bp-IOLH, εσύ θα γεννήσεις"?

- "Όχι, μωρό μου, δεν θα γεννήσω"

- "Δεν θα γεννήσεις ποτέ"?

- "Δεν ξέρω, μπορεί να γεννήσω, μπορεί και να μη γεννήσω, εσύ θέλεις να γεννήσω"?

- "Ναι, θέλω να γεννήσεις ένα μικρό ένα τόσο δα μικρούτσικο μωράκι που θα το έχω ξαδελφάκι"

- "Και τι θα το κάνεις εσύ κούκλα μου το μωράκι, αφού εσύ είσαι μεγάλη κι αυτό θα είναι πολύ μικρό"?

- "Ναι, αλλά κάποτε θα μεγαλώσει και θα γίνει μεγάλο παιδάκι και θα παίζουμε μαζί και θα το αγαπάω".

- "Εντάξει, αλλά μπορεί και να μη γεννήσω, πρέπει να γεννήσω οπωσδήποτε"?

- "Ναι, πρέπει να γεννήσεις, να μην είσαι μόνη σου, να έχεις ένα μωρό, να το παίρνεις αγκαλιά, να το κουνάς, να το ταΐζεις και το βράδυ να κοιμάσαι μαζί του, να μην είσαι μόνη, δεν βαρέθηκες να είσαι μόνη με τον ...... (άντρα μου)? Να γεννήσεις μωρό να το έχετε να σας κάνει παρέα"

- "Μα έχουμε παρέα, έχω εσάς, τη μαμά σου, τον μπαμπά σου, τους φίλους μας, δεν νιώθουμε μοναξιά"

- "Ναι, αλλά δεν είναι το ίδιο, πρέπει να έχεις ένα μωρό, θέλω να κάνεις ένα μωρό να το έχεις παρέα"

Εγώ έχω μείνει κάπως έτσι:shock::shock::shock::shock::shock:

ΕΜΕΝΑ Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ,ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΑΓΟΡΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

ΤΟ ΜΑΝΑΡΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΝΝΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα!Είναι η πρώτη φορά που γράφω αν και παρακολουθώ τις συζυτήσεις σας εδώ και 7 μήνες. Είμαι 27 χρονων και τον μάρτιο έμεινα πρώτη φορά έγκυος.Η χαρά μας δυστυχώς δεν κράτησε πολύ.Μόλις έκλεισα την 8η εβδομάδα και ενώ οι εξετάσεις μου ήταν καλές,επισκέφτηκα και πάλι τον γιατρό μου για το προκαθορισμένο μας ραντεβού.Αυτή τη φορά όμως δεν ακούσαμε την καρδούλα του μωρού μας να χτυπάει. Χάσαμε τη γη κάτω απ'τα πόδια μας. Για να μην πολυλογώ,έκανα την γνωστή επέμβαση για τον καθαρισμό αλλά τα βάσανα δεν τέλειωσαν αφού 1 μήνα μετά είχα απίστευτη αιμοραγία. Αφού άλλαξα πολλούς γιατρούς όλοι μου είπαν ότι ο γιατρός μου δεν είχε διαπιστώσει πως έχω δίδελφη μήτρα! και επιπλέον είχε καθαρίσει το μέρος της μήτρας που δεν περιείχε το έμβρυο!!! Υποβλήθηκα σε λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση, με καθάρισαν καλά, διαπιστώθηκε πως έχω δίδελφη,διτράχηλη και με δύο κόλπους μήτρα! Μου ένωσαν τους κόλπους, χρειάστηκε να μου κοπεί η περίοδος για 3 μήνες καθώς είχε ξεκινήσει μια φλεγμονή στη σάλπιγγα και την περασμένη εβδομάδα μου ήρθε περίοδος για 1η φορά.Θέλουμε πολύ ένα παιδάκι αλλά περάσαμε πολύ δύσκολα και φοβάμαι να ξαναπροσπαθήσω...(Σήμερα είναι η ημερομηνία που μου είχε δώσει ο γιατρος ως τελική ημέρα τοκετού... χάλια) Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή, ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

Καλησπέρα!Είναι η πρώτη φορά που γράφω αν και παρακολουθώ τις συζυτήσεις σας εδώ και 7 μήνες. Είμαι 27 χρονων και τον μάρτιο έμεινα πρώτη φορά έγκυος.Η χαρά μας δυστυχώς δεν κράτησε πολύ.Μόλις έκλεισα την 8η εβδομάδα και ενώ οι εξετάσεις μου ήταν καλές,επισκέφτηκα και πάλι τον γιατρό μου για το προκαθορισμένο μας ραντεβού.Αυτή τη φορά όμως δεν ακούσαμε την καρδούλα του μωρού μας να χτυπάει. Χάσαμε τη γη κάτω απ'τα πόδια μας. Για να μην πολυλογώ,έκανα την γνωστή επέμβαση για τον καθαρισμό αλλά τα βάσανα δεν τέλειωσαν αφού 1 μήνα μετά είχα απίστευτη αιμοραγία. Αφού άλλαξα πολλούς γιατρούς όλοι μου είπαν ότι ο γιατρός μου δεν είχε διαπιστώσει πως έχω δίδελφη μήτρα! και επιπλέον είχε καθαρίσει το μέρος της μήτρας που δεν περιείχε το έμβρυο!!! Υποβλήθηκα σε λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση, με καθάρισαν καλά, διαπιστώθηκε πως έχω δίδελφη,διτράχηλη και με δύο κόλπους μήτρα! Μου ένωσαν τους κόλπους, χρειάστηκε να μου κοπεί η περίοδος για 3 μήνες καθώς είχε ξεκινήσει μια φλεγμονή στη σάλπιγγα και την περασμένη εβδομάδα μου ήρθε περίοδος για 1η φορά.Θέλουμε πολύ ένα παιδάκι αλλά περάσαμε πολύ δύσκολα και φοβάμαι να ξαναπροσπαθήσω...(Σήμερα είναι η ημερομηνία που μου είχε δώσει ο γιατρος ως τελική ημέρα τοκετού... χάλια) Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή, ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

fra, καλημέρα. Λυπάμαι πολύ και για την έκβαση της κύησης και για τα βάσανα που πέρασες μετά την απόξεση.

Τουλάχιστον τώρα ξέρεις τι συνέβη, διορθώθηκε, οπότε όλα θα πάνε καλά.

Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να μείνει έγκυος το συντομότερο δυνατό και να κρατήσεις ένα μπεμπάκι στην αγκαλιά σου.

5f27b8bd0c.png

Ωχ, κοριτσάκι μου, τι ταλαιπωρία ήταν αυτή που περασες? Φαντάζομαι όμως, οτι αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχώρησε η εγκυμοσύνη σου? Αν ναι, και αφου το εχετε διορθώσει, φαντάζομαι οτι η επόμενη δεν θα εχει την ίδια τύχη ε?

CYaip2.png

Διαφημίσεις

Ενα έχω να πώ:

Δεν πειράζει για αυτο που συνέβει ,ετσι έμαθες οτι ο γιατρος σου(ας τον πούμε ετσι) ηταν άσχετος και θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε αργότερα που θα ήταν πιο προχωρημένη η εγκυμοσύνη σου.

Τωρα θα κοιτάξεις μπροστά και θα είσαι σίγουρη οτι βαδίζεις στο σωστό μονοπάτι για μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!

΄Μην απογοητευεσαι τις άγιες τουτες μέρες οι ουρανοί είναι ανοικτοι και οι προσευχές μας εισακούγονται!!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Ωχ, κοριτσάκι μου, τι ταλαιπωρία ήταν αυτή που περασες? Φαντάζομαι όμως, οτι αυτός ήταν ο λόγος που δεν προχώρησε η εγκυμοσύνη σου? Αν ναι, και αφου το εχετε διορθώσει, φαντάζομαι οτι η επόμενη δεν θα εχει την ίδια τύχη ε?

O γιατρος που εχω τωρα μου ειπε οτι η παλινδρομη δεν οφειλοταν κατα πασα πιθανοτητα στη μητρα μου γιατι και τα δυο μερη της μητρας μου ειναι ιδιο μεγεθος και μπορουν να φιλοξενησουν εν μωρακι μεχρι 2,5 κιλα. Το ασχημο της υποθεσης ειναι οτι εγω απο την 4η εβδομαδα ειχα λιγα καφε υγρα και ο τοτε γιατρος μου ειπε να μην δινω σημασια. Ευτυχως που ο αντρας μου κι εγω απο μονοι μας ειπαμε να μην κανω δουλειες κτλ και ετσι τουλαχιστον δεν εχω τυψεις οτι εκανα κατι στραβο εγω. Βεβαια ο γιατρος τωρα μου λεει να μη τα σκεφτομαι αυτα γιατι η παλινδρομη εχει σχεση με χρωμοσωματικες ανωμαλιες του εμβρυου, απλα ο αλλος θα επρεπε να μου εχει δωσει καποια επιπλεον φαρμακα κτλ και οσον αφορα μια επομενη κυηση μου ειπε οτι ισως χρειαστει να μεινω στο κρεβατι, να κανω περιδεση ή να μου το παρει και νωριτερα αλλα ισως και να μη χρειαστει τιποτα απο ολα αυτα.

Σας ευχαριστω για τα γλυκα σας λογια!!!

fra αφου σου ειπε ο γιατρος οτι δεν φταιει η μητρα σου για την παλινδρομηση τοτε θεωρησε το ως τυχαιο γεγονος,δυστυχως ολες εμεις εδω περασαμε αυτη τη φαση,και εγω σκεφτομαι οτι τα επομενα χριστουγεννα θας ειχα το μπεμπε μου αλλα...,να σκεφτεσαι το τωρα,τι πρεπει να κανεις τωρα οτι εγινε,εγινε.ουτε η πρωτη εισαι,ουτε η τελευταια.εισαι μικρη και πιανεται φυσιολογικα,εχεις περιθωρια,φτιαξε την υγεια σου και βουρρρρ.υπαρχουν και χειροτερα.και εγω στην 7 εβδομαδα το εχασα μετα απο εξωσωματικη.και παλι υπαρχουν πολυ χειροτερα.μην στεναχωριεσαι.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, καλησπέρα και Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και αισιοδοξία!

Εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό να κρατάμε όλες τα μωράκια μας στην αγκαλιά μας.

Θα λείψω δυο μέρες, γιατί τελικά θα φύγουμε αύριο το πρωί και θα επιστρέψω ή Σάββατο βράδυ ή Κυριακή πρωί.

Τα λέμε.

Πολλά φιλιά σε όλες.

5f27b8bd0c.png

Καλησπέρα κούκλες!

Έχω κάτι μέρες να μπω και να γράψω επειδή νόμιζα ότι είμαι καλά, αλλά δεν είμαι :-(. Αλλά θα γίνω...

fra, λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβη, όπως επίσης και για την ταλαιπωρία που υποβλήθηκες μέσα σε όλα. Όλες εδώ πέρα μπορούμε να καταλάβουμε κάθε κρυφό σου δάκρυ (όλες, όμως!!)...

magda TS δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που περνάς, δεν μου έχει τύχει, εύχομαι να είναι της "στιγμής" επειδή οι ορμόνες σου έχουν τρελλαθεί.

mariaefi, άσε, αυτό που λες το έχω περάσει πολύ χειρότερα. Δεν είναι όλες οι κοπέλες στα μικροβιολογικά αστέρια. Συνήθως είναι βέβαια, αλλά 1 φορά (και μόνο, ευτυχώς) πήγα για μια εξέταση παπ και ενώ ήξερα ότι είχα τραχηλίτιδα, η τύπισσα με ξέσκισε. Ενώ αντέχω τον πόνο γενικότερα, εκείνη την στιγμή τράβαγα τα μαλλιά μου (στην κυριολεξία) και μετά είχα αίμα. Αφού να φανταστείς φοβόμουν να με εξετάσει γυναικολόγος μετά από αυτό για να μη με πονέσει... Περαστικά σου εύχομαι, και τελευταίος πόνος (σωματικός και ψυχικός)...

Λοιπόν, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και να ηρεμήσουμε λίγο, όλα τα έχουμε πάθει, ΟΛΑ. Τελευταία να είναι και ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ...

Χρόνια Καλά και ό,τι επιθυμείτε κοριτσάρες μου!!!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Κορίτσια τι κάνετε;

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!!

bpίτσα καλά να περάσεις....

και εσείς κορίτσια ό,τι κι αν κάνετε εύχομαι να περάσετε καλά, να ξεκουραστείτε και όλες μαζί ΄να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά αυτό το χρόνο και πάνω απ όλα να έχουμε υγεία!!!

fra μου δύσκολα όλα αυτά που πέρασες αλλά μη φοβάσαι τώρα!!! ΄Το θέμα είναι να έχεισ ενα γιατρό που να τον εμπιστύεσαι και όλα θα πάνε τέλεια!!! Του χρόνου τέτοιες μέρες εύχομαι να έχεις το μωράκι σου ΄στην αγκαλίτσα σου!!!

clelia γιατί δεν είσαι καλά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Για να ανεβουμε λιγάκι!!!!!!!!!!!!!!! :)

ΦΡΑ αλήθεια είναι ότι καμιά δεν μπορεί να σου πει κατι που θα σε παρηγορήσει αλλά όλες εδώ μπορούμε να σε στηρίξουμε και να σε εμψυχούσουμε. Κάποια πράγματα θέλουν απλά το χρόνο τους για να περάσουν. Κι εγώ το σκέφτομαι ακόμη! Αλλά τώρα όλα τέλειωσαν και προχωράς μπροστά!!!! Σύντομα θα έχεις ένα νέο μωράκι και όλα θα πάνε καλά. Σου εύχομαι τα καλύτερα!!! Και θα τα έχεις γιατί μας το χρωστάει η ζωή!!!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ εύχομαι σε όλες τα καλύτερα για το 2010!!!! Και όλες μας με ένα σποράκι στην κοιλίτσα!!!!!

Σας ευχαριστω ολες για τις ευχες σας και για τη στηριξη σας! Ευχομαι σε ολες ο,τι καλυτερο και συντομα να μπορεσουμε να φερουμε στον κοσμο μια ζωη... Πανω απο ολα ομως να εχουμε την υγεια μας! Φιλια πολλα σε ολες!:lol:

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια, χρόνια πολλά!

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα νέα σας από την τελευταία φορά που μπήκα....δεν έχω ιντερνετ αυτές τις μέρες....και τώρα σας γράφω κλεφτά από ένα μαγαζί....

Εύχομαι σε όλες υγεία και από ένα μωράκι το 2010!!!!!:D

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

κορίτσια τι κάνετε;;;;

έκανα σήμερα χοριακή δύο μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο αλλά το περίμενα ότι θα είναι αρνητική γιατί είχαμε επαφή την επόμενη της ωορηξίας!!! Έκανα νωρίς γιατί ο αιματολόγος μου είπε να κάνω πριν δω καθυστέρηση και φοβόμουν αν το αφήσω για Τετάρτη - Πέμπτη ότι ίσωσ δεν τον έβρισκα μετά λόγω ημερών!

Οπότε τον άλλο μήνα ξεκινάω δυναμικά!!! :)

Πώς περάσατε τα Χριστούγεννα;;; Εμεις οικογενειακά....ένα σινεμαδακι πήγαμε προχτές και χτες ήρθαν κάτι φίλοι στο σπίτι! Κατά τα άλλα.... ξεκούραση!!!! ;)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ!!!

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΟΙ ΣΤΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΟΡΜΟΝΩΝ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΑ!!! ΜΑΚΑΡΙ!!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΖΑΛΗ!!! ΟΥΤΕ ΠΟΝΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΠΟΝΑΕΙ!!! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ!

dum spiro spero

Οσο ζω ελπίζω

magda μου και εγώ έχω ακούσει εδώ στο φόρουμ ότι οι σταγόνες αίματος μπορεί να σημαίνουν και εμφύτευση αρα εγκυμοσύνη.

Πάντως μη φοβάσαι!!!! Μακάρι να είσαι έγκυος και μετά θα πάνε όλα τέλεια!

Εγώ εύχομαι να μη σου έρθει η ακατανόμαστη ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε και τους επόμενους 9 μήνες!!!

Περιμένουμε τα νέα σου!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΖΑΛΑΔΑ(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΑ) ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΥΓΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ!!! ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΝΟΥΣΕ ΦΟΒΕΡΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ!!! ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΕΣΤ!

dum spiro spero

Οσο ζω ελπίζω

magda τι νεα??? περιμενουμε με αγωνια....

ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΤΟ SELF CLEAR ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ!!! ΤΟ ΕΝΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ!!!!

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΑΜΕ ΤΑΞΙΔΑΚΙ!!!!;)

dum spiro spero

Οσο ζω ελπίζω

Στέλνω 2010 προσευχές στον ουρανό αυτό το καφέ να γίνει απλά ένα ιστορικό αρχείο με πληροφορίες του τι συνέβαινε μέχρι το 2009 και η ζωή όλων των κοριτσιών που επιθυμούν ένα γερό και υγιές μωράκι να χαμογελάσει ξανά και το όνειρο της μητρότητας να πραγματοποιηθεί 2010 φορές πιο γρήγορα χαρίζοντας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Καλή χρονιά με υγεία και και χαρά σε όλα κορίτσια :D

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...