Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

Mariaefi,καλή αρχή!!!Να προσέχετε το στομάχι σας να είναι γεμάτο και οπωσδήποτε επανάληψη μετά την αγωγή!!!!!!!Καλή επιτυχία!!!!

εννοειται μετα ξανα εξέταση,Τι στα τυφλά θα πάμε!Πιστεύω όμως οτι όλα θα πάνε ΚΑΛΑ εχω σημερα μια αισιοδοξία!Δεν ξέρω γιατί αλλά νιωθω οτι τον άλλο μηνα θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΩ!και πραγματικα πιστευω οτι το topic θα γεμισει απο εγκυουλες το πρωτο τρίμηνο του 2010 και το καλοκαιρι θα μας βρει φουσκωμενες!!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια καλημερα,και εγω παλινδρομισα στην 7 εβδομαδα μετα απο εξωσωματικη και ειπε η γιατρος να κανω εξετασεις γιατι ετοιμαζομαι να τοποθετησω κατεψυγμενα εμβρυα και θελω να ειμαι σιγουρη.ξερετε ποσο κανουν αυτες οι εξετασεις?την θρομβοφιλια μου ειπε για πανω απο 1000 ευρω.ισχυει?εμαθα τωρα οτι υπαρχει ενας ιος απο τις γατες που μπορει να σε προκαλεσει και παλινδρομιση.ξερετε κατι γι'αυτο?

κοριτσια καλημερα,και εγω παλινδρομισα στην 7 εβδομαδα μετα απο εξωσωματικη και ειπε η γιατρος να κανω εξετασεις γιατι ετοιμαζομαι να τοποθετησω κατεψυγμενα εμβρυα και θελω να ειμαι σιγουρη.ξερετε ποσο κανουν αυτες οι εξετασεις?την θρομβοφιλια μου ειπε για πανω απο 1000 ευρω.ισχυει?εμαθα τωρα οτι υπαρχει ενας ιος απο τις γατες που μπορει να σε προκαλεσει και παλινδρομιση.ξερετε κατι γι'αυτο?

Καλημέρα και καλό κουράγιο. Εύχομαι την επόμενη φορά να πάνε όλα καλά. Εξαρτάται από το ποιές και πόσες εξετάσεις θα κάνεις. Εγώ που μάλλον έκανα υπερβολικά πολλές (σύμφωνα με το γυναικολόγο μου) πλήρωσα 540 €. Μιλάς για το τοξόπλασμα, το οποίο όντως είναι εξαιρετικά επικύνδυνο στην εγκυμοσύνη. Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε!

kWrwp3.png

Κορίτσια καλημέρα!!!

Χθες αποφάσισα και πήγα σε άλλο γυναικολόγο. Είδε όλες τις εξετάσεις μου και μου έδωσε επιτέλους την πολυπόθητη άδεια για νέες προσπάθειες!! Περιττό να σας πω ότι με το πακέτο της θρομβοφιλίας ακόμη γελάει. Το θεώρησε μάλλον υπερβολικό να κάνω τόσο εξονυχιστικό έλεγχο. Τέλοσπαντων μου είπε ότι θα κάνω τις ενέσεις ηπαρίνης τελικά, όχι τόσο γιατί επιβάλλονται από το πρόβλημα που βρέθηκε, αλλά λόγω του ιστορικού θρόμβωσης της μανούλας μου και επειδή η ηλικία μου (37 ετών) δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς. Οπότε μάλλον προληπτική θα είναι η θεραπεία, όπως μου είπε. Επίσης μου τόνισε να μην παραλείπω το felicine, 1 χάπι την ημέρα, βοηθάει πολύ στο MTHFR πού έχω. Ο CMV είναι παρελθόν, κορίτσια!!! Μου είπε ότι στη χειρότερη περίπτωση η λοίμωξη να έγινε γύρω στον Ιούνιο και άρα από τον Ιανουάριο, (οπότε θα έχω συμπληρώσει εξάμηνο) μπορώ να ξεκινήσω κανονικά. Υπολογίζω οι επόμενες γόνιμες μέρες να είναι στα τέλη του Δεκέμβρη και δε σκοπέυω να τις αφήσω να περάσουν ανεκμετάλλευτες!! Προβλέπω πολλά μωράκια με τη νέα χρονιά!!! ΜΑΚΑΡΙ!!!!!!!!!!

kWrwp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα!!!

Χθες αποφάσισα και πήγα σε άλλο γυναικολόγο. Είδε όλες τις εξετάσεις μου και μου έδωσε επιτέλους την πολυπόθητη άδεια για νέες προσπάθειες!! Περιττό να σας πω ότι με το πακέτο της θρομβοφιλίας ακόμη γελάει. Το θεώρησε μάλλον υπερβολικό να κάνω τόσο εξονυχιστικό έλεγχο. Τέλοσπαντων μου είπε ότι θα κάνω τις ενέσεις ηπαρίνης τελικά, όχι τόσο γιατί επιβάλλονται από το πρόβλημα που βρέθηκε, αλλά λόγω του ιστορικού θρόμβωσης της μανούλας μου και επειδή η ηλικία μου (37 ετών) δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς. Οπότε μάλλον προληπτική θα είναι η θεραπεία, όπως μου είπε. Επίσης μου τόνισε να μην παραλείπω το felicine, 1 χάπι την ημέρα, βοηθάει πολύ στο MTHFR πού έχω. Ο CMV είναι παρελθόν, κορίτσια!!! Μου είπε ότι στη χειρότερη περίπτωση η λοίμωξη να έγινε γύρω στον Ιούνιο και άρα από τον Ιανουάριο, (οπότε θα έχω συμπληρώσει εξάμηνο) μπορώ να ξεκινήσω κανονικά. Υπολογίζω οι επόμενες γόνιμες μέρες να είναι στα τέλη του Δεκέμβρη και δε σκοπέυω να τις αφήσω να περάσουν ανεκμετάλλευτες!! Προβλέπω πολλά μωράκια με τη νέα χρονιά!!! ΜΑΚΑΡΙ!!!!!!!!!!

καλη επιτυχια και σου ευχομαι ο αη βασιλης να σου φερει το ωραιοτερο δωρο,αντε να παρουμε και εμεις σειρα,εγω θα κανω την εμβρυομεταφορα τελος ιανουαριου θα ξερω περιπου του αγ.βαλεντινου

καλημερα κοριτσια σε ολες

ειχα και εγω μια παλλινδρομη κυηση 7ης βδομαδας περυσι τον Μαρτιο. Σε τεσσερις μηνες εμεινα εγκυος χωρις καμια εξεταση να κανω και φετος τον Μαρτιο απεκτησα ενα αγορακι οκτω μηνων σημερα. Σας ευχομαι καλο κουραγιο και να μην χανεται την πιστη και την υπομονη σας.

age.png

καλη επιτυχια και σου ευχομαι ο αη βασιλης να σου φερει το ωραιοτερο δωρο,αντε να παρουμε και εμεις σειρα,εγω θα κανω την εμβρυομεταφορα τελος ιανουαριου θα ξερω περιπου του αγ.βαλεντινου

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!! Μακάρι να λάβουμε όλες αυτό το δώρο!!! Η αλήθεια είναι ότι και μένα από Γενάρη μου είπε να ξεκινήσω αλλά αφού οι γόνιμες θα είναι τέλος Δεκεμβρίου λέω να μην περιμένω!!:wink:

kWrwp3.png

εγω αρχισα να εχω αγχος απο τωρα,γιατι σκεφτομαι θα ξαναπιασω αραγε η θα γινεται μια στραβη και φτου και απ'την αρχη

Αν ξεκινάς με άγχος, ξεκινάς σίγουρα λαθος!! Μετά από ό,τι περάσαμε είναι φυσικό να ανησυχούμε μην τυχόν και κάτι δεν πάει καλά πάλι. Δε θα πρέπει όμως να μας γίνει αυτό έμμονη ιδέα. Το ότι έγινε μια φορά δε σημαίνει ότι θα ξανασυμβεί. Άλλωστε έχουμε ψαχτεί όλες τόσο πολύ με εξετάσεις και έχουμε κάνει ό,τι θεραπείες χρειάζονταν προκειμένου να απομακρύνουμε αυτόν τον κίνδυνο στο ανθρωπίνως δυνατό. Τώρα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να ηρεμήσουμε και να προσπαθήσουμε ξανά. Θα μας ξανασυμβεί, μην ανησυχείς γι'αυτό. Αργά ή γρήγορα θα ξανασυμβεί!

kWrwp3.png

Διαφημίσεις

Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες εξετάσεις είναι πάρα πολύ ακριβές καλό είναι να ζητήσεις από το γιατρό σου να σου δώσει το βασικό τουλάχιστον έλεγχο θρομβοφιλίας. Αν πας έτσι σε ένα εργαστήριο και σου δώσουν ό,τι αυτοί κρίνουν, θα πληρώσεις πάρα πολλά και ίσως εντελώς άδικα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μωρέ δίκιο έχεις. Το συζήτησα και με τη μητέρα μου και μου είπε ότι δεν έχω τι να κάνω και ψάχνομαι. Απλά μου αρέσει να είμαι προληπτική Ρώτησα και σε ιδιωτικό αλλά και αυτοί λένε θέλουν να ξέρουν τι ακριβώς εξετάσεις θα σου κάνουν. Ο βασικός θα με καλύψει λές?

Άγγελος-Ραφαήλ;)

Όντως τα χλαμύδια είναι ύπουλο νόσημα.. Και πολλές φορές δεν έχουν συμπτώματα όπως και το ουρεόπλασμα στο οποίο βρέθηκα εγώ θετική. Αυτοί που δίνουν πολύ συχνά συμπτώματα είναι οι μύκητες. Έτσι μαρία - έφη μου μπορεί να υπήρχαν τα χλαμύδια στον οργανισμό είτε τον δικό σου είτε του άνδρα σου πάρα πολύ καιρό και να ήταν σε ύφεση με αποτέλεσμα αφού δεν σου είχαν δώσει σημάδια και ενοχλήσεις να μην το ψάξεις το θέμα και να μην τα ανακαλύψεις. Και φυσικά επειδή δεν είχες πάρει θεραπεία δεν έφυγαν και ποτέ!!!

Watcher μπορείς να πας σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο (αν θες μπορώ να σου συστήσω ένα) και να ζητήσεις να κάνεις ένα πλήρες σετ εξετάσεων θρομβοφιλίας. Είναι λίγο ακριβές βέβαια..

Φιλικά,

Δομνίνα

Ναι αν θέλεις πέσμου το εργαστήριο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Άγγελος-Ραφαήλ;)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μωρέ δίκιο έχεις. Το συζήτησα και με τη μητέρα μου και μου είπε ότι δεν έχω τι να κάνω και ψάχνομαι. Απλά μου αρέσει να είμαι προληπτική Ρώτησα και σε ιδιωτικό αλλά και αυτοί λένε θέλουν να ξέρουν τι ακριβώς εξετάσεις θα σου κάνουν. Ο βασικός θα με καλύψει λές?

Τι να σου πω! Εγώ δεν ήξερα καν για τη θρομβοφιλία και τις επιπτώσεις στην εγκυμοσύνη. Μετά την απόξεση όμως ο γυναικολόγος μου για να μη χάνουμε χρόνο μου έδωσε να κάνω Αντιθρομβίνη ΙΙΙ, APC-r, Πρωτεΐνη C & S, ΡΑΙ 1,2 και MTHFR. Βρέθηκα θετικός ετερόζυγος φορέας στο MTHFR και λόγω ιστορικού (η μαμά μου έπαθε θρόμβωση) μου είπε ότι σίγουρα σε επόμενη εγκυμοσύνη θα ακολουθήσουμε αγωγή με ηπαρίνες. Πήγα και σε αιματολόγο, η οποία μου έδωσε άλλο ένα κατεβατό εξετάσεων (ακόμη δεν κατάλαβα γιατί αφού τις ενέσεις θα τις έκανα έτσι κι αλλιώς) που ευτυχώς δεν έδειξαν τίποτα άλλο. Πάντως γενικά θα σου πω να μην κάνεις τίποτα από μόνη σου. Συζήτησε με το γιατρό σου γιατί μπορεί να υποβληθείς σε μια ταλαιπωρία χωρίς να υπάρχει λόγος.

kWrwp3.png

ρε κοριτσια εμενα μου ειπε οτι θα κανω εξετασεις σε καποιον αιματολογο που αυτος θα μου πει τι να κανω για την θρομβοφιλια,και μου ειπε ακομα οτι επειδη ειναι ακριβες πανω απο 1000 ευρω αυτος ειναι του νοσοκομειου και θα της κανω εκει.για εναν ιο απο γατες που μπορει να προκαλεσει παλινδρομιση γνωριζετε κατι?

Διαφημίσεις

αν δεν κάνω λάθος αυτος ο ιος που λες απο τις γάτες ειναι το τοξοπλασμα!και ειναι απο τις ακαθαρσίες.Εγω ας πουμε εχω αντισσώματα γιατί ειχαμε πάντα ζωα και ασχολουμουν μαζι τους απο μικρη και ετσι τώρα δεν κινδυνευω αμεσα τουλάχιστον.Αν και δεν ασχολουμαι καθολου απο την στιγμη που μαθαινω εγκυμοσυνη.

με μια εξέταση αιματος φαινεται

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

εγω αρχισα να εχω αγχος απο τωρα,γιατι σκεφτομαι θα ξαναπιασω αραγε η θα γινεται μια στραβη και φτου και απ'την αρχη

ΜΗΝ τρελαινεσαι!!και κοιτά να το απολαύσεις όσο γίνεται περισσότερο κουκλα μου την όλη διαδικασία (εξάλλου είμαστε πρώτα γυναικες) πηγαίνε για ψώνια ανανεώσου και σκέψου οτι το κάνεις για να περάσεις καλά!!!

όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους!!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Κορίτσια καλημέρα!!!

αχ patousitsa ποσο χαίρομαι για σένα!μπράβο κούκλα μου!αντε βάλε μπρος αφου μεσα στον Δεκέμβρη εχεις γόνιμες γιατι να περιμένεις!κανε όπως νιώθεις γλυκειά μου και θα δεις που το θαυμα των Χριστουγέννων θα γίνει πραγματικότητα!!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

ΜΗΝ τρελαινεσαι!!και κοιτά να το απολαύσεις όσο γίνεται περισσότερο κουκλα μου την όλη διαδικασία (εξάλλου είμαστε πρώτα γυναικες) πηγαίνε για ψώνια ανανεώσου και σκέψου οτι το κάνεις για να περάσεις καλά!!!

όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους!!

δυστυχως δεν εχουμε την δυνατοτητα να ερθουν μονα τους,εχουμε χαμηλο σπερμα και οτι κανουμε μεσω γιατρων,και παλι καλα,θα μπορουσε να ειναι στειρος και να κανουμε ποτε,παλι καλα ειμαστε,βεβαια πιστευω οτι μετα απο ενα παιδι θα ερθει και αλλο φυσιολογικα

αν δεν κάνω λάθος αυτος ο ιος που λες απο τις γάτες ειναι το τοξοπλασμα!και ειναι απο τις ακαθαρσίες.Εγω ας πουμε εχω αντισσώματα γιατί ειχαμε πάντα ζωα και ασχολουμουν μαζι τους απο μικρη και ετσι τώρα δεν κινδυνευω αμεσα τουλάχιστον.Αν και δεν ασχολουμαι καθολου απο την στιγμη που μαθαινω εγκυμοσυνη.

με μια εξέταση αιματος φαινεται

εχουμε γατες στην δουλεια,δεν τις ακουμπαω,ουτε τις ταιζω,τριγυρνανε διπλα μου οταν βγω στην παραγωγη,αυτο μονο.μου ειπαν οτι υπαρχει ο ιος στον αερα,και τις ακαθαρσιες δεν τις κανουνε μπροστα μας,παντως αμα φταινε αυτες που εχασα τα 2 παιδακια γιατι ειχα διδυμα ας με κυνηγησει η green peach(αν το γραφω και σωστα)θα τις ριξω φολα

Ιππόκαμπε,

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.. Δεν φταίνε σε τίποτε τα κακόμοιρα τα ζωάκια. Το τοξόπλασμα βρίσκεται και σε μη καλά πλυμένα λαχανικά, σε πουλερικά κλπ.. απλά επειδή το συνηθέστερο ανταμώνεται στις γάτες γι' αυτό και μόνο το λόγο κατηγορούνται τα αθώα ζωάκια.

Εγώ είχα γάτες για πολλά χρόνια στο σπίτι μου αλλά δεν κόλλησα ποτέ τοξόπλασμα.

Στον αέρα δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος ιός για να τον κολλήσεις, αφού τις ακαθαρσίες τους δεν τις κάνουν στο χώρο εργασίες, αφού δεν τις ακουμπάς και γενικότερα δεν ασχολείσαι μαζί τους, δε νομίζω ότι έχεις και πολλές πιθανότητες να έχεις κολλήσει τοξόπλασμα. Πάντως πολύ εύκολα μπορείς να μάθεις αν έχεις με μια απλή εξέταση αίματος.

Οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις μια έτσι για να σου φύγει και το άγχος..

Φιλιά πολλά,

Όπως είπε και η domnina το τοξόπλασμα, μπορεί να το κολλήσεις, τρώγοντας μη καλά πλυμμένα λαχανικά, μισοψημένα κρέατα κλπ. Οπότε πρόσεχε και μην τρως πρασινάδες απ' έξω και γενικότερα απ' όπου δεν ξέρεις τί πλύσημο έχει πέσει. Το κρέας αν δεν ειναι καλά ψημένο, το βλέπεις.

CYaip2.png

αχ patousitsa ποσο χαίρομαι για σένα!μπράβο κούκλα μου!αντε βάλε μπρος αφου μεσα στον Δεκέμβρη εχεις γόνιμες γιατι να περιμένεις!κανε όπως νιώθεις γλυκειά μου και θα δεις που το θαυμα των Χριστουγέννων θα γίνει πραγματικότητα!!

:wink:;-):wink:

kWrwp3.png

εχουμε γατες στην δουλεια,δεν τις ακουμπαω,ουτε τις ταιζω,τριγυρνανε διπλα μου οταν βγω στην παραγωγη,αυτο μονο.μου ειπαν οτι υπαρχει ο ιος στον αερα,και τις ακαθαρσιες δεν τις κανουνε μπροστα μας,παντως αμα φταινε αυτες που εχασα τα 2 παιδακια γιατι ειχα διδυμα ας με κυνηγησει η green peach(αν το γραφω και σωστα)θα τις ριξω φολα

φολά βρε συ στα αμειρα γατάκια!?!

θα συμφωνήσω με τα κορίτσια και μαλιστα τωρα τελευταια ακουσα οτι οταν ειμαστε εγκυος καλο ειναι ουτε το ωμο κρεας (και ιδιατερα το κοτοπουλο λογω σαλμονελας) ουτε τα λαχανικά να τα πιανουμε με γυμνα χερια παρα μονο με γαντια.Δεν ξερω αν ειναι υπερβολη αλλά νομιζω οτι να προσεξεις δεν βλάπτει ποτέ κανεναν!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...