Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια! Να σας ξενερώσω λίγο?? Μη με βαρέσετε όμως!! Φοβάμαι πολύ να θέλω μωρό... Ίσως γιατί πολύ βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι δε θα γίνω ποτέ μανούλα.. Αφού βρε κορίτσια και στην πρώτη εγκυμοσύνη μου δεν το πίστευα, νόμιζα ότι ήταν λάθος το τεστ!! Και μετά από την απώλεια μου αυτή η σκέψη είναι λίγο πιο έντονη. Δεν ξέρω ίσως είμαι καλύτερη στο να φροντίζω τα παιδιά των άλλων. Ίσως γιατί όταν γεννήθηκαν τα παιδιά της αδερφής μου ένιωσα τέτοια αγάπη και τρυφερότητα γι'αυτά τα πλασματάκια που είπα ότι και δικά μου να ήταν δε θα τα αγαπούσα περισσότερο.. Αχ δεν ξέρω...

kWrwp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σε όλες

Είμαι καινούργια στο forum και είναι η πρώτη φορά που γράφω. Τι έχουμε πάθει όλες οι γυναίκες σήμερα? Βάζουμε τους εαυτούς μας στην διαδικασία να νιώθουμε ότι είμαστε άρρωστες μόνο και μόνο επειδή στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε μια εγκυμοσύνη δεν τα καταφέρνουμε. Οι αποβολές και οι παλλίνδρομες κυήσεις πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν ανεξαρτήτως ηλικίας. Απλά για την κάθε γυναίκα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Πόσες γυναίκες και τώρα και παλαιότερα στην προσπάθειά τους να συλλάβουν δεν απέτυχαν θελημένα ή μη?. Άλλες στο πρώτο, άλλες στο δεύτερο και πάει λέγοντας. Ξέρω βέβαια πως είναι ψυχοφθόρο και συνέχεια υπάρχει αυτό το "γιατί", αλλά οι δοκιμασίες είναι για τους ανθρώπους. Υγεία πάνω απ' όλα. Κι εγώ τα λέω για να τα ακούω, αφού κι εγώ είχα μία παλλίνδρομη. Πως να μην το σκέφτεσαι, εδώ ένα υλικό αγαθό θες να αποκτήσεις και το περιμένεις πως και πως, πόσο μάλλον μια ανθρώπινη ζωή. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε ανυπόμονοι και θέλουμε τα πάντα να γίνονται την ίδια στιγμή που τα σκεφτόμαστε, μην πω και πριν τα σκεφτούμε. Τα πάντα είναι στο μυαλό μας.

Άγγελος-Ραφαήλ;)

Καλημέρα κορίτσια , κι εγώ έμεινα έγκυος τον Ιούλιο αλλά τον Σεπτέμβριο έκανα απόξεση. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε που το λέμε, άλλωστε δεν σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα. Οσους γιατρούς ρώτησα μου απάντησαν το ίδιο: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ ΚΑΙ 3 !! ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ. Μετά κανένα πρόβλημα. Πιστεύω πως απλά δεν το μαθαίνουμε ποτέ, γιατί δεν το λένε.

Καλό μεσημέρι σε όλες!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις για το filicine και τις ευχές σας!

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση αισιοδοξία και κουράγιο μου δίνει να διαβάζω τα μηνύματα μας.

Νομίζω ότι όλες οι "μαύρες" σκέψεις έχουν φύγει τώρα από το μυαλό μου (έχουν περάσει 3 μήνες από την απόξεση..), είμαι πολύ καλά ψυχολογικά και έτοιμη να κάνω κι άλλες προσπάθεις!

Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου τα καλύτερα νέα για όλες μας!!!

Πολλά φιλιά...

Διαφημίσεις

Καλή μου patousitsas,

μην κάνεις τέτοιες σκέψεις...

'Οταν το "γεγονός" είναι πρόσφατο, είναι πολύ φυσιολογικό να σκέφτεσαι έτσι. Με τον καιρό αλλάζει η ψυχολογία σου και βλέπεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι: δυστυχώς είχαμε μια ατυχία. Και παίρνεις από μόνη σου κουράγιο και συνεχίζεις. Όλες έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο.

Στο λέω εγώ που έκανα καιρό να συνέλθω και να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβη.

Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου (εγώ πήγαινα γυμναστήριο για να ξεχαστώ) και όλα θα πάνε κατ'ευχή!!!

Πολλά φιλιά και σύντομα να έχεις ευχάριστα νέα!!!!

Καλή μου patousitsas,

μην κάνεις τέτοιες σκέψεις...

'Οταν το "γεγονός" είναι πρόσφατο, είναι πολύ φυσιολογικό να σκέφτεσαι έτσι. Με τον καιρό αλλάζει η ψυχολογία σου και βλέπεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι: δυστυχώς είχαμε μια ατυχία. Και παίρνεις από μόνη σου κουράγιο και συνεχίζεις. Όλες έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο.

Στο λέω εγώ που έκανα καιρό να συνέλθω και να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβη.

Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου (εγώ πήγαινα γυμναστήριο για να ξεχαστώ) και όλα θα πάνε κατ'ευχή!!!

Πολλά φιλιά και σύντομα να έχεις ευχάριστα νέα!!!!

Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω ακριβώς αυτό που νιώθω. Με την απώλεια μου συμβιβάστηκα, δε μπορούσα να κάνω κι αλλιώς άλλωστε. Αν ερχόταν μία νέα εγκυμοσύνη θα ήμουν πανευτυχής. Δε φοβάμαι καθόλου να ξαναπροσπαθήσω ούτε άγχος έχω μην τυχόν και κάτι δεν πάει καλά πάλι. Πέρασα τόσο δύσκολα την πρώτη φορά που δεν άφησα τον εαυτό μου να χαρεί ούτε μια στιγμή για όσο τελοσπάντων κράτησε η εγκυμοσύνη μου, οπότε σίγουρα δε θα αφήσω να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό που φοβάμαι είναι να περιμένω ότι θα γίνει οπωσδήποτε. Ότι μπορεί να αργήσω αλλά κάποια στιγμή θα γίνω κι εγώ μανούλα. Δε λέω ότι έπαψα να ελπίζω. Απλά έπαψα να το θεωρώ δεδομένο.

kWrwp3.png

Κορίτσια ένας φίλος μου έχει τελειώσει φαρμακευτική και ο αδερφόσ του είναι γυναικολόγος. Τον είδα μετα από καιρό και του είπα τι μου έχει συμβεί και ξέρετε τι μου απάντησε.....αυτλό είναι απολύτως φυσιολογικό......!!! Μου είπε τα γνωστά... ότι το πρόβλεψε η φύση κτλ.....Θέλω να σας πω ότι είναι μεσα στη ζωή και αυτό. Δεν θέλω να σας το παίζω δυναμική.... και εγώ φοβάμαι και στεναχωριέμαι που αργώ να γίνω μανούλα αλλά έχω αποφασίσει να το παλέψω...

Επίσης σχετικά με αυτό που είπε η CINE και εχώ και στις δύο αποβολές το έλεγα και δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΕΣ που να μην είχε να μου πει κάτι σχετικό. Δυστυχώσ είναι πολύ συχνό φαινόμεο.

Στις κοπέλες που ξεκινάνε προσπάθειες εύχομαι να μας πουνε σύντομα τα ευχάριστα και να τους πάνε όλα καλα!!!!!!!!!!!!!!! Αντε να πάρουμε κουράγιο και εμείς...! :)

Σημερα εκλεισα το ραντεβου για τις εξετάσεις την Δευτερα το πρωι εχω τρελη ανυπομονησια να περασουν οι μερες και να πάω ξεροντας οτι έτσι θα ειμαι πιο κοντά στο στοχο μου!

Ειλικρινά θέλω να πιστευω οτι για όλες μας το 2010 θα ειναι μια πολυ "αποδοτικότερη" χρονιά!Με πολλά πολλα μπεμπακια!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω ακριβώς αυτό που νιώθω. Με την απώλεια μου συμβιβάστηκα, δε μπορούσα να κάνω κι αλλιώς άλλωστε. Αν ερχόταν μία νέα εγκυμοσύνη θα ήμουν πανευτυχής. Δε φοβάμαι καθόλου να ξαναπροσπαθήσω ούτε άγχος έχω μην τυχόν και κάτι δεν πάει καλά πάλι. Πέρασα τόσο δύσκολα την πρώτη φορά που δεν άφησα τον εαυτό μου να χαρεί ούτε μια στιγμή για όσο τελοσπάντων κράτησε η εγκυμοσύνη μου, οπότε σίγουρα δε θα αφήσω να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό που φοβάμαι είναι να περιμένω ότι θα γίνει οπωσδήποτε. Ότι μπορεί να αργήσω αλλά κάποια στιγμή θα γίνω κι εγώ μανούλα. Δε λέω ότι έπαψα να ελπίζω. Απλά έπαψα να το θεωρώ δεδομένο.

Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο εμείς το κάνουμε!

Να μην ακουω ή μάλλον διαβαζω τετοια!Θα γινεις μανουλα και θα εισαι πολύ καλή εχεις πολύ αγάπη μέσα σου και θα δεις τι ομορφα θα ειναι όταν την δωσεις στα δικά σου παιδάκια!!Ολά θα ειναι μια χαρά θα δεις!!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Διαφημίσεις

καλησπέρα κορίτσια.....σήμερα πήγα στον γυναικολόγο μου και μου έδωσε το οκ για νέα προσπάθεια!!!!!

αντε μπράβο!τετοια ευχαριστά να γεμίσει όλο το topic!!

καλή αρχη!!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Καλημέρα κορίτσια! Να σας ξενερώσω λίγο?? Μη με βαρέσετε όμως!! Φοβάμαι πολύ να θέλω μωρό... Ίσως γιατί πολύ βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι δε θα γίνω ποτέ μανούλα.. Αφού βρε κορίτσια και στην πρώτη εγκυμοσύνη μου δεν το πίστευα, νόμιζα ότι ήταν λάθος το τεστ!! Και μετά από την απώλεια μου αυτή η σκέψη είναι λίγο πιο έντονη. Δεν ξέρω ίσως είμαι καλύτερη στο να φροντίζω τα παιδιά των άλλων. Ίσως γιατί όταν γεννήθηκαν τα παιδιά της αδερφής μου ένιωσα τέτοια αγάπη και τρυφερότητα γι'αυτά τα πλασματάκια που είπα ότι και δικά μου να ήταν δε θα τα αγαπούσα περισσότερο.. Αχ δεν ξέρω...

Κουκλίτσα μην κσέφτεσαι καθόλου έτσι. Όλες θα γίνουμε μανούλε και όλες είμαστε άξιες γι' αυτό! Όλα θα πάνε καλά την επόμενη φορά. Αυτό να σκέφτεσαι! Και να είσαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα όλες θα μιλάμε για κοιλίτσες και όχι για παλίνδρομες κυήσεις. Φιλάκια!!!

vasdeli μου, όλοι οι άντρες δεν ξέρω για ποιο λόγο δίνουν μια τέτοια απάντηση. Μάλλον είναι η άμυνά τους απέναντι σε ότι έγινε και σίγουρα δεν μπορούν να το νοιώσουν όπως εμείς. Εγώ πλέον δεν το συζητάω μαζί του αλλά με σας. Έτσι είμαστε κι οι δυο καλά και εγώ βρίσκω ανθρώπους που μπορούν να με καταλάβουν καλύτερα. Άφησε τον δεν ξέρει και δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει αλλιώς. Πολλά φιλακια!!!

desiwn1 καλές προσπάθειες λοιπόν και εύχομαι να μην είναι πληθυντικός αλλά ενικός (προσπάθεια)!!! Κι εγώ ξεκίνησα και είμαι πανευτυχής. Καλά να πάμε και να κάνω την αρχή και για τις άλλες. Αντε κορίτσια να έχουμε όλες μωρά το 2010.!!!!

Να σας ρωτήσω κάτι; Είχα παλίνδρομη κύηση και έκανα απόξεση στις 10/11.

Τελευταίος υπέρηχος 9/11 έγραφε:

Εβδ.Κυήσεως από Τ.Ε.Ρ 8w 3d

Υπερηχογραφική ηλικια κυήσεως 5w 6d χωρίς καρδιακή λειτουργία και εμβρυικές κινήσεις.

Αυτό σημαίνει πως σταμάτησε η ανάπτυξη του εμβρύου την 5η βδομάδα ή μπορει να έγινε και αργότερα και να άρχισε να ''συρυκνώνεται"; Μου κάνει εντύπωση γιατί η χοριακή που έκανα 3/11(7η-8η εβδομαδα) ήταν σε καλή τιμή (23.450). Αν γνωρίζει κάποα κοπέλα να μου απαντήσει.

Διαφημίσεις

καλησπέρα κορίτσια.....σήμερα πήγα στον γυναικολόγο μου και μου έδωσε το οκ για νέα προσπάθεια!!!!!

Desiwn1 σε είδα σε μια λίστα....μήπως;

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Κορίτσια sos!!!

Πήρα τις εξετάσεις . Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι που λέει ότι στην εξέταση για το γονίδιο v leiden "το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξε ότι το παραληφθέν δείγμα αίματος είναι θετικό για την g1691a μεταλλάγή, στο ένα από τα δύό αλληλόμορφα γονίδια (ετερόζυγος γονότυπος)". Μού έκανε εντύ[πωση γιατί στα άλλα λέει "είναι αρνητικό για την μεταλλαξη.......κτλ". Σημαίνει κάτι; Ξέρει κανείς; Την Δευτέρα θα πάω στο γιατρό και έχω αγωνία...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κορίτσια sos!!!

Πήρα τις εξετάσεις . Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι που λέει ότι στην εξέταση για το γονίδιο v leiden "το αποτέλεσμα της ανάλυσης έδειξε ότι το παραληφθέν δείγμα αίματος είναι θετικό για την g1691a μεταλλάγή, στο ένα από τα δύό αλληλόμορφα γονίδια (ετερόζυγος γονότυπος)". Μού έκανε εντύ[πωση γιατί στα άλλα λέει "είναι αρνητικό για την μεταλλαξη.......κτλ". Σημαίνει κάτι; Ξέρει κανείς; Την Δευτέρα θα πάω στο γιατρό και έχω αγωνία...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

martha8, χωρίς να είμαι σίγουρη και χωρίς να θέλω να σε προκαταβάλω αρνητικά, νομίζω ότι το γονίδιο V Leiden G1691a είναι υπεύθυνο για θρομβοφιλία στην κύηση, όταν υπάρχει μετάλλαξη. Τα καλά νέα είναι ότι είσαι ετερόζυγη, άρα δεν είναι σοβαρή περίπτωση, το κακό θα ήταν να είσαι ομόζυγη.

Όπως και να έχει, νομίζω ότι βρήκες την αιτία των παλλίνδρομων. Θα πας σε έναν καλό αιματολόγο να σου πει αν και τι είδους αγωγή θα χρειαστείς κατά την κύηση.

Εμένα το συγκεκριμένο γονίδιο είναι φυσιολογικό. Κάτι άλλα γονίδια στα οποία έχω ετεροζυγωτία δεν ευθύνονται για παλλίνδρομες κυήσεις.

Μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτε, απλώς μάλλον θα χρειαστείς ηπαρίνη στην εγκυμοσύνη.

Όλα αυτά που σου γράφω, τα αναφέρω με κάθε επιφύλαξη. Αυτά έχω ακούσει, αυτά γράφω.

Να σε ρωτήσω κάτι? Πού τις έκανες αυτές τις εξετάσεις?

5f27b8bd0c.png

Μάρθα μου,μην ανησυχείς!!Από ό,τι φαίνεται βρήκες την αιτία των παλίνδρομων!!!Το ίδιο έχω κι εγώ.Στο παρελθόν είχα μία βιοχημική αποβολή και μία εξωμήτριο.Τώρα διανύω την 5η εβδομάδα της κύησής μου και για πρώτη φορά πάει τόσο καλά με τέλειες χοριακές,με φυσιολογικό μέγεθος σάκου κ.τ.λ.Κάνω αντιπηκτικές ενέσεις clexane κάθε μέρα και έως τώρα πάνε όλα καλά!!!!!!Πρέπει να δεις αιματολόγο ειδικό στις θρομβώσεις!!Καλή επιτυχία!!

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!

Αν σας πω ότι ανακουφίστηκα λίγο με αυτό θα με πείτε τρελή;;;;;;;;;;;;;;;;

Νομίζω ότι τώρα θα έχω καλύτερη ψυχολογία αφού θα ξέρω ότι υπάρχει κάτι και το αντιμετωπίζουμε!!!!

bp-ίτσα την Δευτέρα έχω ραντεβού και με αιματολόγο και με τον γιατρό μου και ελπίζω να βρεθεί η ακρη και απο Δεκέμβρη να μπούμε ξανά στο "αγώνα"!!!

Α, τις εξετάσεις τις έκανα στη Βιοιατρική και μάλιστα μία μου τη χρωστάνε γιατί δεν είχε βγει ακόμα, την ομοκιστεινη νομίζω.....!

Evi26 έχουμε μιλήσει ξανά μαζί γιατι και εμένα στη πρώτη αποβολή νόμιζαν ότι ήταν εξωμήτριο!!! Χαίρομαι πααααρα πολύ που είσαι εγκυούλα και όλα πάνε καλά!!! Συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!! Μου έδωσες θάρρος!!!!

Αχ,ναι Μαρθούλα μου,τώρα κατάλαβα!!!Σε καταλαβαίνω που είσαι ανακουφισμένη!!Έτσι ένιωσα κι εγώ όταν πήρα τα αποτελέσματα στα χέρια μου.Είμαστε πολύ ελαφριά κατάσταση μετάλλαξης.Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ούτε την 4η εβδομάδα δεν πρόλαβα να κλείσω και έβλεπα από την αρχή αίμα!!Τώρα δόξα τω θεώ κάναμε και υπέρηχο πάνε όλα καλά!!Άντε να ακούσω και την καρδούλα γιατί είναι νωρίς!!Με τις αντιπηκτικές ενέσεις καλυπτόμαστε 99% και να ξέρεις ότι είναι το πιο απλό πράγμα.Εγώ στο λέω που φοβόμουν!!Άντε σύντομα θα είσαι εγκυούλα, θα κάνεις τις ενεσούλες σου και όλα θα πάνε τέλεια!!Α, και να σου πω ότι οι ενέσεις αυτές δεν περνούν στον πλακούντα και δεν επηρεάζουν το εμβρυάκι σου!!!

Αχ,ναι Μαρθούλα μου,τώρα κατάλαβα!!!Σε καταλαβαίνω που είσαι ανακουφισμένη!!Έτσι ένιωσα κι εγώ όταν πήρα τα αποτελέσματα στα χέρια μου.Είμαστε πολύ ελαφριά κατάσταση μετάλλαξης.Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ούτε την 4η εβδομάδα δεν πρόλαβα να κλείσω και έβλεπα από την αρχή αίμα!!Τώρα δόξα τω θεώ κάναμε και υπέρηχο πάνε όλα καλά!!Άντε να ακούσω και την καρδούλα γιατί είναι νωρίς!!Με τις αντιπηκτικές ενέσεις καλυπτόμαστε 99% και να ξέρεις ότι είναι το πιο απλό πράγμα.Εγώ στο λέω που φοβόμουν!!Άντε σύντομα θα είσαι εγκυούλα, θα κάνεις τις ενεσούλες σου και όλα θα πάνε τέλεια!!Α, και να σου πω ότι οι ενέσεις αυτές δεν περνούν στον πλακούντα και δεν επηρεάζουν το εμβρυάκι σου!!!

Και εγώ στην πρώτη είχα αμέσως αιμορραγία και στη δεύτερη υπήρχει αργή αύξηση της χοριακής και αργή ανάπτυξη του εμβρύου και στο τέλος σταμάτησε η καρδούλα του :(

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι τις ενέσεις αλλά θα τις κάνω και θα πω και ένα τραγούδι....!!!

Και αυτό το 99% μου άρεσε πάααααρα πολύ...... για να δούμε......

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!! :)

καλησπερα κοριτσια!την Πεμπτη εκανα την αποξεση πηρε δειγμα ο γιατρος μου για το στηλει για ιστολογικες και σε 15 μερες θα μαθω τι ειναι αυτο που προκαλεσε την αποβολη, μου εδωσε να παιρνω αντιβιωση (vibramycin) και αντισυλληπτικα (qlaira) για 2 μηνες, υπαρχει καμμια σας που μετα απο αποξεση να την ποναει πολυ η μεση της??

καλησπερα κοριτσια!την Πεμπτη εκανα την αποξεση πηρε δειγμα ο γιατρος μου για το στηλει για ιστολογικες και σε 15 μερες θα μαθω τι ειναι αυτο που προκαλεσε την αποβολη, μου εδωσε να παιρνω αντιβιωση (vibramycin) και αντισυλληπτικα (qlaira) για 2 μηνες, υπαρχει καμμια σας που μετα απο αποξεση να την ποναει πολυ η μεση της??

Εγώ έκανα απόξεση πριν 2 μήνες (λογω παλλίνδρομης κι εγώ).

Δεν με πόνεσε η μέση μου καθόλου, ίσως γιατί δεν ειναι ολοι οι οργανισμοι ίδιοι.

Σου είπε μετά απο πόσο καιρό να ξαναρχίσετε τις "προσπάθειες"?

2 Μέρες μετά την απόξεση είχα κάτι πονάκια στη μέση μου (οχι υπερβολικά ) και είχα αρκετές κράμπες στα πόδια. Ο γιατρός μου είπε οτι μερικες φορές συμβαίνει αυτό μετά από μικροεπεμβάσεις και μου έδωσε μαγνήσιο. (Την ίδια αντιβίωση έπαιρνα και εγώ και mitrotan).

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...