Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Εγώ μετά την παλίνδρομη αποφάσισα να πάω στη εκκλησία του αγίου Ευθυμίου της Μαδύτου. Λένε ότι προστατεύει της εγκύους από τις αποβολές.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχαριστώ στυλιανα πάντως κι εσύ αν μένεις Αθήνα και οδηγάς είναι στην έξοδο της Λυκόβρυσης, πολύ εύκολα το βρίσκεις, έχει ταμπέλες.

Λευκή μου που είναι η εκκλησία που λες;

ευχαριστώ στυλιανα πάντως κι εσύ αν μένεις Αθήνα και οδηγάς είναι στην έξοδο της Λυκόβρυσης, πολύ εύκολα το βρίσκεις, έχει ταμπέλες.

Λευκή μου που είναι η εκκλησία που λες;

σ'ευχαριστω που μου το ειπες γιατι ντρεπομουν να ρωτησω,γιατι οδηγω μεν αλλα ασχετη με τις διαδρομες δε

MpuUp2.png

Για όσες έχουν αγχωθεί με το θέμα "περίοδος μετά την απόξεση", εγώ έσπασα όλα τα ρεκόρ, αφού μου ήρθε στις 53 μέρες, κι ενώ είχα ήδη κλείσει ραντεβού στο γιατρό να δούμε τι γίνεται. Άντε γρήγορα να σας έρθει και γρηγορότερα να ξαναξεκινήσετε (όσες προσπαθούν με φυσικό τρόπο, γιατί εμένα θα με βρει το νέο έτος μέχρι να μαζέψω τα λεφτά της ivf!:shock:)

age.png

Για όσες έχουν αγχωθεί με το θέμα "περίοδος μετά την απόξεση", εγώ έσπασα όλα τα ρεκόρ, αφού μου ήρθε στις 53 μέρες, κι ενώ είχα ήδη κλείσει ραντεβού στο γιατρό να δούμε τι γίνεται. Άντε γρήγορα να σας έρθει και γρηγορότερα να ξαναξεκινήσετε (όσες προσπαθούν με φυσικό τρόπο, γιατί εμένα θα με βρει το νέο έτος μέχρι να μαζέψω τα λεφτά της ivf!:shock:)

Οπότε αφού μου έρθει με το καλό (έχουν περάσει 40 ημέρες σε μενα) μαζί θα ξεκινήσουμε εξωσωματική, αφού ούτε εμείς με φυσικό τρόπο μπορούμε (αν και κάτι μου πέρασε από το μυαλό για σπερματέγχιση).

Διαφημίσεις

Κορίτσια, μόλις γύρισα.

Δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Ο γιατρός μου είπε ότι δε χρειάζεται να κάνω απόξεση (τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό), ότι θα αποβληθεί μόνο του και θα περιμένω το αίμα. Κόβω τα ουτροτζεστάν και αναμένω. Αν αργήσει το αίμα να έρθει, θα μου δώσει χάπια να κατέβει. Όταν τελειώσει το αίμα, θα πάω να με δει αν καθάρισα καλά.

Μετά θα κανονισουμε να κάνω υστεροσκόπηση.

Τον ρώτησα αν χρειάζονται άλλες εξετάσεις και μου είπε όχι, προς το παρόν μόνο υστεροσκόπηση.

Τουλάχιστον νιώθω ανακουφισμένη που δεν είναι εξωμήτριο και που θα δε θα υποβληθώ πάλι σε απόξεση. Είναι τόσο μικρό που θα φύγει μόνο του.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τη συμπαράσταση αυτό το διάστημα.

Δεν εγκαταλείπω τον αγώνα και σύντομα θα έχετε νέα μου.

Εύχομαι από εδώ και στο εξής καλή επιτυχία σε όλες μας και μόνο καλά να μας βρίσκουν κι αυτά τα κακά να ήτανε τα τελευταία.

5f27b8bd0c.png

Α, και τελικά το όνειρο (ότι πλημμύρισα στο αίμα) σημαίνει ότι πρέπει να μου έρθει η περίοδος σύντομα και να καθαρίσω. Άρα είδα και τη θεραπεία στον ύπνο μου (μα ποια είμαι).

Όσο για τον γιατρό, ήμουν ανάμεσα σε 10 ετοιμόγεννες με την κοιλιά στο στόμα, αλλά δεν περίμενα πολύ, με είδε γρήγορα, ευτυχώς εκεί δε βγήκε αληθινό το όνειρο.

5f27b8bd0c.png

Κορίτσια, μόλις γύρισα.

Δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Ο γιατρός μου είπε ότι δε χρειάζεται να κάνω απόξεση (τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό), ότι θα αποβληθεί μόνο του και θα περιμένω το αίμα. Κόβω τα ουτροτζεστάν και αναμένω. Αν αργήσει το αίμα να έρθει, θα μου δώσει χάπια να κατέβει. Όταν τελειώσει το αίμα, θα πάω να με δει αν καθάρισα καλά.

Τον ρώτησα αν χρειάζονται άλλες εξετάσεις και μου είπε όχι, προς το παρόν μόνο υστεροσκόπηση.

Τουλάχιστον νιώθω ανακουφισμένη που δεν είναι εξωμήτριο και που θα δε θα υποβληθώ πάλι σε απόξεση. Είναι τόσο μικρό που θα φύγει μόνο του.

Εύχομαι από εδώ και στο εξής καλή επιτυχία σε όλες μας και μόνο καλά να μας βρίσκουν κι αυτά τα κακά να ήτανε τα τελευταία.

Λυπαμαι πολυ!!!

sq3Zp2.png

Ιόλη, κουράγιο, κοπέλα μου.

Ευχομαι από εδώ και πέρα να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί να στενοχωρηθείς ποτέ πια.

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Διαφημίσεις

Κορίτσια, μόλις γύρισα.

Βρε bp-ίτσα μου δεν έχω λόγια...!

Η αλήθεια είναι ότι μου θύμισε πολύ τη δικιά μου δεύτερη περίπτωση. Και σε μένα υπήρχε αργή εξέλιξη αλλά κάποια στιγμή ακούσαμε καρδιά, την ακούσαμε και δεύτερη φορα και μετα τέλος.....

Πάντως έχω καταλάβει ότι είσαι δυνατός άνθρωπος και πρέπει να κοιτάξεις μπροστά.Ξεκουράσου λίγο και μετά είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα καλά.

Ε΄ναι τεράστια αδικία αυτό που συμβαίνει σε όλες μας...

Χτες πήρα αγκαλιά ένα ζουμπουρλούδικο μωρακι και ένιωσα τόοοοοόσο όμορφα.......

BPίτσα , κορίτσια δειν πρέπει να το βάλουμε κάτω.... θα τα καταφέρουμε ..........

κακησπερα αργυρω,πολυχρονη.οτι επιθυμεις κ συντομα να αποκτησεις το-τα μωρακια σου

MpuUp2.png

Καλημέρα σε όλες!

Έχασα το μωράκι μου στη 18 εβδομάδα κύησης(το μωρό είχε σταματήσει να αναπτύσσεται στη 16....). Έκανα την θεραπευτική απόξεση στις 17-10.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω σε όσες κάνανε απόξεση είναι το εξής: Σας δώσανε ορμόνες μετά την απόξεση για να σταθεροποιηθεί ο κύκλος ή όχι; εγώ παίρνω ορμόνες, cyclacur λέγονται και ο γιατρός είπε πως πρέπει να τις πάρω για 2 κύκλους. Έχει καμιά ανάλογη εμπειρία ή περιμένατε να αδιαθετήσετε χωρίς να πάρετε τίποτα;

pb-Iόλη λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη....ας δούμε μπροστά αυτό που έρχεται...

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Καλημέρα σε όλες!

Έχασα το μωράκι μου στη 18 εβδομάδα κύησης(το μωρό είχε σταματήσει να αναπτύσσεται στη 16....). Έκανα την θεραπευτική απόξεση στις 17-10.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω σε όσες κάνανε απόξεση είναι το εξής: Σας δώσανε ορμόνες μετά την απόξεση για να σταθεροποιηθεί ο κύκλος ή όχι; εγώ παίρνω ορμόνες, cyclacur λέγονται και ο γιατρός είπε πως πρέπει να τις πάρω για 2 κύκλους. Έχει καμιά ανάλογη εμπειρία ή περιμένατε να αδιαθετήσετε χωρίς να πάρετε τίποτα;

pb-Iόλη λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη....ας δούμε μπροστά αυτό που έρχεται...

Καλή σου μέρα. Εγώ το έχασα πιο νωρίς στην 8η εβδομάδα ενώ είχε μείνει στην 5η. Δεν πήρα απολύτος τίποτα παρότι άργησε πολύ να μου έρθει περίοδος (έκανε 61 μέρες να μου έρθει από τη μέρα της απόξεσης). Την τελευταία φορά που πήγα στη γιατρό μου είπε ότι αν δεν μου ερχόταν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία να πάρω κάτι χάπια για πρόκληση περιόδου (δεν θυμάμαι ποια) αλλά ευτυχώς δεν χρεςιάστηκαν. Δεν ξέρω γιατί σου έδωσε ορμόνες αλλά σίγουρα ξέρει καλύτερα. Ρώτησέ τον.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Προφανώς δεν ήθελε να με αφήσει να περιμένω πολύ....ξέρει ότι θέλω να μείνω έγκυος το συντομότερο και θέλει να μου σταθεροποιήσει τον κύκλο...

qwlrp3.png

Βρε bp-ίτσα μου δεν έχω λόγια...!

Η αλήθεια είναι ότι μου θύμισε πολύ τη δικιά μου δεύτερη περίπτωση. Και σε μένα υπήρχε αργή εξέλιξη αλλά κάποια στιγμή ακούσαμε καρδιά, την ακούσαμε και δεύτερη φορα και μετα τέλος.....

Πάντως έχω καταλάβει ότι είσαι δυνατός άνθρωπος και πρέπει να κοιτάξεις μπροστά.Ξεκουράσου λίγο και μετά είμαι σίγουρη ότι θα πάνε όλα καλά.

Ε΄ναι τεράστια αδικία αυτό που συμβαίνει σε όλες μας...

Χτες πήρα αγκαλιά ένα ζουμπουρλούδικο μωρακι και ένιωσα τόοοοοόσο όμορφα.......

BPίτσα , κορίτσια δειν πρέπει να το βάλουμε κάτω.... θα τα καταφέρουμε ..........

Martha8 και εμένα έτσι έγινε και τις 2 φορές: αργή εξέλιξη, σε κάποια φάση ακούσαμε καρδιά και μετά τέλος...

Εγώ όμως δεν έχω την δύναμη της Ιόλης...

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Προφανώς δεν ήθελε να με αφήσει να περιμένω πολύ....ξέρει ότι θέλω να μείνω έγκυος το συντομότερο και θέλει να μου σταθεροποιήσει τον κύκλο...

Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο ίντερνετ, τα cyclacur λογικά σου τα έδωσε για να στρώσει ο κύκλος σου . Κάποιοι γιατροί τα δίνουν και για έναν άλλο λόγο: δεν θέλουν η γυναίκα να μείνει έγκυος πριν από την ημερομηνία που θα τους δώσει το οκ.

Επίσης να ξέρεις ότι συμβάλλουν στην κατάθλιψη...

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο ίντερνετ, τα cyclacur λογικά σου τα έδωσε για να στρώσει ο κύκλος σου . Κάποιοι γιατροί τα δίνουν και για έναν άλλο λόγο: δεν θέλουν η γυναίκα να μείνει έγκυος πριν από την ημερομηνία που θα τους δώσει το οκ.

Επίσης να ξέρεις ότι συμβάλλουν στην κατάθλιψη...

Clelia μου....

Το ξέρω, το διάβασα στις παρενέργεις του φαρμάκου.....Είμαι πλέον σίγουρη ότι γι'αυτό μου τα έδωσε και ο δικός μου, γιατί έχει καταλάβει πόσο πολύ θέλω να ξαναμείνω έγκυος....σύντομα....

Αυτό που άρχισε να με τρώει τώρα (παρά το γεγονός ότι ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι ήταν τυχαίο περιστατικό η παλίνδρομη και ότι δεν τίθεται ζήτημα θρομβοφιλίας ούτε χρωμοσωμικής ανωμαλίας) είναι αυτό που μου καρφώθηκε ότι κάτι έχω οπωσδήποτε και πρέπει να κάνω εξετάσεις... Μου φαίνεται θα τον ξαναενοχλήσω....

qwlrp3.png

vasdeli, έχω μείνει άφωνη. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που σου συνέβη. Δεν έχω λόγια ειλικρινά να σου πω να σε παρηγορήσω, να σου συμπαρασταθώ.

Εμένα πέρσι που έκανα απόξεση (8 εβδ. + 6 ημερών) μου έδωσε μόνο αντιβίωση (vibramycin) και χάπια mitrotan. Η περίοδος μου είπε ότι θα μου έρθει σε ένα μήνα, τελικά μου ήρθε σε 38 ημέρες, αλλά εμένα ήταν μερικη μύλη κύηση με χοριακή 40.000 πριν από την απόξεση, οπότε όσο αργούσε να μηδενιστεί η χοριακή, τόσο αργούσε η περίοδος. Μετά την απόξεση και για 7 μήνες ο κύκλος μου είχε ρυθμιστεί ρολόι, χωρίς καμία υποστήριξη. Πρώτη φορά είχα τόσο σταθερό κύκλο, χωρίς απόκλιση ούτε μιας μέρας.

Μου είπε βέβαια ότι δεν πρέπει να μείνω έγκυος. Ρώτησα αν χρειάζεται να πάρω αντισυλληπτικά και μου είπε όχι.

Ίσως σου τα δίνει και για ρύθμιση κύκλου και για αποφυγή εγκυμοσύνης.

Πάρε κουράγιο και δύναμη από τα παιδάκια σου και προχώρα (το ξέρω ότι είναι δύσκολο, εμένα τουλάχιστον καμία εγκυμοσύνη δεν προχώρησε τόσο, νομίζω όσο προχωράει τόσο πιο δύσκολο είναι).

Σου είπε μήπως γιατί συνέβη αυτό και σταμάτησε η ανάπτυξη?

5f27b8bd0c.png

Κοριτσια δεν ξερω τι να πω ειλικρινα λυπαμαι τοσο πολυ! Εχω περασει κι εγω απο ολα αυτα τα δυσαρεστα που περασατε κι εσεις, αφου εχω στο ενεργητικο μου ηδη μια παλλινδρομη στη 10η εβδομαδα και μια διακοπη κυησεως στην 23η εβδομαδα, η τελευταια μαλιστα τον περασμενο Ιουλη!!

Μετα την αποξεση στην παλλινδρομη η περιοδος μου ηρθε στις 32 μερες και μετα τη διακοπη κυησεως στις 28! Ποτε δε μου εδωσε χαπια αλλα εκτος απο αντιβιωση και μιτροταν...

Παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι τοσο πολλες οι αποβολες τελευταια, γιατι ειναι πια τοσο δυσκολο να απολαυσεις μια υγιη εγκυμοσυνη!!

oaiqp2.pngm9YLp2.png

vasdeli, έχω μείνει άφωνη. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που σου συνέβη. Δεν έχω λόγια ειλικρινά να σου πω να σε παρηγορήσω, να σου συμπαρασταθώ.

Εμένα πέρσι που έκανα απόξεση (8 εβδ. + 6 ημερών) μου έδωσε μόνο αντιβίωση (vibramycin) και χάπια mitrotan. Η περίοδος μου είπε ότι θα μου έρθει σε ένα μήνα, τελικά μου ήρθε σε 38 ημέρες, αλλά εμένα ήταν μερικη μύλη κύηση με χοριακή 40.000 πριν από την απόξεση, οπότε όσο αργούσε να μηδενιστεί η χοριακή, τόσο αργούσε η περίοδος. Μετά την απόξεση και για 7 μήνες ο κύκλος μου είχε ρυθμιστεί ρολόι, χωρίς καμία υποστήριξη. Πρώτη φορά είχα τόσο σταθερό κύκλο, χωρίς απόκλιση ούτε μιας μέρας.

Μου είπε βέβαια ότι δεν πρέπει να μείνω έγκυος. Ρώτησα αν χρειάζεται να πάρω αντισυλληπτικά και μου είπε όχι.

Ίσως σου τα δίνει και για ρύθμιση κύκλου και για αποφυγή εγκυμοσύνης.

Πάρε κουράγιο και δύναμη από τα παιδάκια σου και προχώρα (το ξέρω ότι είναι δύσκολο, εμένα τουλάχιστον καμία εγκυμοσύνη δεν προχώρησε τόσο, νομίζω όσο προχωράει τόσο πιο δύσκολο είναι).

Σου είπε μήπως γιατί συνέβη αυτό και σταμάτησε η ανάπτυξη?

Η ανάπτυξη σταμάτησε γιατί ο ομφάλιος λώρος έστριψε γύρω από τον εαυτό του(όχι γύρω από το λαιμό της μπέμπας μου) και δεν αιματωνόταν το παιδί. Ο ίδιος ο γιατρός είχε μείνει άναυδος....πρόκειται για εξαιρετικά σπάνια περίπτωση...νομίζω πως αποτελώ case report για τα ιατρικά δεδομένα....Αν υπάρχει κάποια που έχει πάθει ακριβώς το ίδιο παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ιόλη εύχομαι ό,τι καλύτερο...

Clelia δεν μ'αρέσει να σ'ακούω απαισιόδοξη...Έχεις και παραέχεις δύναμη...απλά πρέπει να ψάξεις μέσα σου....μην το βάζεις κάτω...

qwlrp3.png

Καλημέρα κορίτσια και καλό μήνα!

Ιόλη μου λυπάμαι πάρα πολύ!!! Εύχομαι η επόμενη φορά να είναι και η τυχερή σου! Φαίνεσαι τόσο αισιόδοξος άνθρωπος! Μακάρι να είχα λίγη, πολύ λίγη από την αισιοδοξία σου....

kWrwp3.png

Ναι, βρε, Clelia μου, έχει δίκιο η Vasdeli, προσπάθησε να είσαι θετική.

Πρέπει να έχουμε δύναμη κι αισιοδοξία, για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε αυτό που τόσο επιθυμούμε.

5f27b8bd0c.png

patousitsas, σου στέλνω κι εσένα και στα υπόλοιπα κορίτσια, θετική ενέργεια κι αισιοδοξία.

Πάρτε απλόχερα, εμένα μου περισσεύει, δε θα το βάλω κάτω. Αν εγώ είμαι καλά κι έχω υγεία, όλα θα έρθουν, ίσως να χρειάζονται χρόνο αλλά θα έρθουν.

Όπως λέει και η παροιμία "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε".

5f27b8bd0c.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...