Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παλλίνδρομες κυήσεις

Tzeni d

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

irida πολύ στεναχωριέμαι όταν έχω δίκιο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Τουλάχιστον το περίμενες και δεν έπαθες σοκ. Πάμε για άλλα κοριτσάκι μου. Εδώ είμαστε όλες και ότι χρειαστείς ξέρεις που να απευθυνθείς

Irida δεν πειράζει κοπέλα μου. Είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που σε λίγο θα καταντήσουν πιο πολύ οι παλίνδρομες από τις τελειόμηνες κυήσεις. Ο καιρός θα περάσει και θα έχεις πάλι την ευκαιρια να αγγίξεις το όνειρο!

Ναι ρε παιδιά δεν μπορώ να ακούσω για άλλη παλλίνδρομη.

Irida μου σου έυχομαι στην επόμενη εγκυμοσύνη σου να είναι όλα τέλεια

irida85, τελικά δεν προχώρησε η εγκυμοσύνη, αλλά μην ανησυχείς, την επόμενη φορά όλα θα πάνε καλά. Είσαι και μικρούλα καρδιά μου και έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου.

Μην ανησυχείς που δεν έχεις αίμα, μπορεί να σου έρθει πριν την απόξεση.

Εγώ είχα πάει στο γιατρό Τετάρτη χωρίς αίμα και την Πέμπτη το πρωί άρχισαν να μου άρχονται κάτι καφετιά. Σάββατο έκανα απόξεση και όλα πήγαν καλά.

Το θετικό είναι ότι η χοριακή σου είναι πολύ χαμηλή, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις μύλη κύηση, όπως συνέβη σ' εμένα.

Τελικά αυτές οι σκατο παλλίνδρομες έχουν γίνει μεγάλη μόδα.

Έλεος πια.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

Αχ βρε bp... τι περνας κι εσυ...

female μακαρι να μη φτασουμε σε σημειο πιο πολλες παλινδρομες αποτι κυησεις....

Τι να πω βρε κοριτσια... Τα εχω χασει με ολες αυτες τις αναποδιες...!!!!!!!!

Τουλαχιστον οπως ειχε πει καποιοα κοπελα ξερουμε οτι μπορουμε να μεινουμε εκγυουλες και αντε ποσες πιθανοτητες εχει να επαναληφθει το σκηνικο? Προσπαθω να παρηγορηθω κι εγω απο καπου... :roll:

WLFfp2.png XI11p2.png

Βρε κορίτσια. Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση? Οι περισσότερες κοπέλες που έχω συναντήσει εδω μέσα και έξω στην προσωπική μου ζωή έπαθαν παλλίνδρομη κύηση αλλά είχαν πιάση με την πρώτη, δεύτερη η τρίτη προσπάθεια. Πολύ νωρίς δηλαδή. Δεν είναι φοβερό?

Όχι βρε κορίτσια, μη το βάλουμε και αυτό στο μυαλό μας. Τυχαίο είναι. Παίζει ρόλο που σε αυτό το τόπικ γράφουμε περιπτώσεις αποβολών και παλλίνδρομων, εγώ ξέρω αρκετές που μείναν εύκολα και γέννησαν μια χαρά... Μην πολυαγχόνεστε γιατί μόνο σε κακό βγαίνει. Υπομονή και επιμονή. Το λέω και στον εαυτό μου.

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Διαφημίσεις

εχω καιρο να γραψω σ'αυτο το τοπικ και λυπαμαι που διαπιστωνω οτι η επιδημια συνεχιζεται...συνηδειτοποιω ομως οτι οσο καιρο βρισκομαι στο σαιτ αυτο εχω ξεχασει την παλλινδρομη που ειχα.περισσοτερο ταξιδευω σε θεματα που θα με φερουν πιο κοντα σε θετικες σκεψεις και μου δημιουργουν το αισθημα της γλυκιας προσμονης γι'αυτα που θα ερθουν...δεν εχω ξεχασει το μωρακι που εχασα ομως ο χρονος πηρε το μυαλο μου σε αλλα μονοπατια!!!!!ευχομαι σε ολες ο χρονος που καθε αλλο παρα εχθρος ειναι,να σας επισκευθει με τις μαγικες του ιδιοτητες συντομα,και στο περασμα του να φερει σε ολες το πολυποθητο!!!!!!!!!!!!!

οτι και να"ναι στεναχωρησου λιγοτερο!!!!!!!

Irida μου, πολύ λυπάμαι με την εξέλιξη της ιστορίας σου. Κάνε κουράγιο κοπέλα μου και μη λυγίσεις. Και εγώ έκανα απόξεση στο Μητέρα πριν από 5 μήνες, ακόμα νιώθω σαν να ήταν χτες... Σε καταλαβαίνουμε όλες γιατί όλες περάσαμε αυτή την άσχημη εμπειρία, όμως μην απελπίζεσαι. Όπως μου είπε και ο γιατρός μου, αλλά και ένας δεύτερος γιατρός (καθηγητής πανεπιστημίου) που επισκέφτηκα μετά την απόξεση, η σύλληψη τώρα θα γίνει ακόμα πιο εύκολα γιατί οι ορμόνες σου είναι σε "έξαρση", οπότε μην το βάζεις κάτω, ακολούθησε τις συμβουλές του γιατρού σου και ξανάρχισε την προσπάθεια μόλις σου πει ότι μπορείς. Εμένα μου είπε μετά από 2 κύκλους, έχω διαβάσει σε άλλες κοπέλες για μεγαλύτερο αλλά και μικρότερο διάστημα, πάντως σε καμιά περίπτωση πάνω από 6 μήνες, οπότε καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν τελειώνει εδώ, όλα θα διορθωθούν... Όσο στεναχωρημένη κι αν νιώθεις αυτή τη στιγμή, πρέπει να προσωρήσεις μπροστά και να έχεις εμπιστοσύνη στο χρόνο. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε όσο κουράγιο χρειαστείς... :)

.png

Όπως μου είπε και ο γιατρός μου, αλλά και ένας δεύτερος γιατρός (καθηγητής πανεπιστημίου) που επισκέφτηκα μετά την απόξεση, η σύλληψη τώρα θα γίνει ακόμα πιο εύκολα γιατί οι ορμόνες σου είναι σε "έξαρση", οπότε μην το βάζεις κάτω

Fatsa εσύ έπιασες ξανά αμέσως μόλις προσπάθησες? Το έχω ακούσει και εγώ αυτό για τις ορμόνες όπως επίσης και ότι μετά την απόξεση έχει καθαρίσει το σύστημα και το έδαφος είναι πιο προσοδοφόρο. Αλλά πόσο κρατάει αυτή η έξαρση ορμονών?

Εύχομαι το καλύτερο για σένα. Είσαι τρανό παράδειγμα για να παίρνουμε κουράγιο

Κορίτσια υπομονή, θα κάνετε παιδάκια.

Όταν ο γιος μου ήταν τριών χρονών αποφάσισα να μείνω ξανά έγκυος. Έκανα παλλίνδρομη και μετά από έξι μήνες ξαναέμεινα έγκυος και έπαθα εξωμήτριο.

Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να βιαστείτε να ξαναπιάσετε παιδί μετά από μία παλλίνδρομη. Αφήστε αρκετό χρόνο να περάσει.

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά μου το έχουν ξαναπεί αυτό.

Blessed with a child!

Διαφημίσεις

Eirinik εγώ έμεινα μετά από 5 κύκλους, και μάλιστα με βοήθησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το τεστ ωοριξίας που έχει αναφερθεί κι άλλες φορές εδώ στο forum, μου το είχε συστήσει η Georgi (ψηφιακό clear blue). Πάντως, σε ότι έχει να κάνει με τη λειτουργία των ορμονών, ακόμα και εγώ είχα μείνει έκπληκτη με τη διαφορά σε σχέση με πριν την παλλίνδρομη, γιατί πάντα είχα κάπως άστατο κύκλο, με αρκετές κύστεις στις ωοθήκες και όχι τακτική ωοριξία, ενώ μετά την παλλίνδρομη η εικόνα είχε αλλάξει τελείως. Το λέω με σιγουριά γιατί πήγαινα σχεδόν σε κάθε κύκλο στο γιατρό, οπότε είχα και οπτική εικόνα των ωοθηκών σε κάθε περίοδο. Αυτό που λένε ότι μετά από εγκυμοσύνη (ακόμα και ατυχή εγκυμοσύνη όπως οι δικές μας) η γυναίκα "πιάνει και με τη μυρωδιά" φαίνεται να ισχύει, φυσικά όμως με τις λογικές και αναμενόμενες εξαιρέσεις.

.png

Λοιπόν, μελος του club δυστυχώς και εγώ αλλά δεν έχω γράψει εδώ την ιστορία μου (το έχω γράψει στο ''θηλασμό'' μια και εκεί γνωρίζομαι με αρκετά άτομα....). Τον Αύγουστο είχα μια βιοχημική εγκυμοσύνη. Τον αμέσως επόμενο κύκλο, ξανα εγκυος.Αυτή τη φορά παλίνδρομη, στην 9η βδομάδα έκανα απόξεση. Σήμερα (δύο εβδομάδες μετά την απόξεση) μου τηλεφώνησε ο γυναικολόγος μου και μου είπε ότι βγήκαν τα αποτελέσματα της ιστολογικής και είναι μερικώς μύλη κύηση. Έχω ψιλοφρικάρει....έκανα και εγώ το σχετικό ψάξιμο και είδα ότι η μερική μύλη δεν είναι και τόσο φρίκη σε σχέση με την ολική. Παρόλα αυτά μου είπε να κάνω χοριακή και ότι αναλογα με τα αποτελέσματα μπορεί να χρειαστεί κι άλλη απόξεση, γιατί αν δεν καθαριστεί καλά μπορεί να δημιουργηθούν κακοήθειες....

Δεν ξέρω βρε κορίτσια, μου φαίνονται πολύ τρομακτικά όλα αυτά....

Υ.Γ. Ομοιοπαθούσα bp τι λες εσύ για όλα αυτά;;;;ξέρεις κάτι παραπάνω;;;;

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Τον Αύγουστο είχα μια βιοχημική εγκυμοσύνη. Τον αμέσως επόμενο κύκλο, ξανα εγκυος.Αυτή τη φορά παλίνδρομη, στην 9η βδομάδα έκανα απόξεση.

Καλημέρα κορίτσια, η παρέα μας δυστυχώς όλο και μεγαλώνει, αμάν αυτές οι παλίνδρομες.

Μυρτώ μου εύχομαι τα καλύτερα για σένα γιατί έχεις ταλαιπωρηθεί. Να σε ρωτήσω κάτι? Η παλίνδομη συνέβη επειδή έμεινες αμέσως ξανά έγκυος? Γιατί έίμαι σε δίλλημα για το πότε να ξεκινήσω πάλι προσπάθειες.

Tι να σου πω...δεν ξέρω.Μετά τη βιοχημική ο γιατρός μου είχε πει να το ξεχάσω, να θεωρήσω ότι δεν έγινε τίποτα και πως δε χρειάζεται να περιμένω...τώρα βέβαια ψάχνοντας για τη μύλη κύηση κάπου διάβαζα ότι μπορεί να ευθύνεται και μια προηγούμενη εγκυμοσύνη...τι να πω;;;;

Myrto μου δεν ξέρω τι να σου πω. Εγώ στο ίντερνετ βρήκα πολύ λίγα για τη μερική μύλη, τα περισσότερα ήταν για την ολική και φρίκαρα.

Όμως ο γιατρός μου με καθησύχασε και μου είπε ότι με έχει καθαρίσει πολύ καλά και ότι πρέπει να παρακολουθώ τη χοριακή μου και να περιμένω έξι μήνες μέχρι να ξαναμείνω έγκυος.

Θα έκανα τώρα μια χοριακή, αλλά φοβάμαι μήπως δεν έχει πέσει πολύ και φρικάρω μέχρι να κάνω την επόμενη. Ο γιατρός μου είπε την πρώτη χοριακή να την κάνω ένα μήνα μετά την απόξεση αλλά, αν θέλω λίγο να ησυχάσω, να την κάνω και σήμερα. Όμως θα το αφήσω μέχρι να κλείσω μήνα.

Ένας άλλος γιατρός (που δεν τον εμπιστεύομαι ιδιαίτερα) που απαντάει σε ερωτήσεις μέσω φόρουμ, μου είπε να κάνω μέτρηση της χοριακής κάθε βδομάδα και να κάνω μια ακτινογραφία θώρακος ένα μήνα μετά την απόξεση.

Εσένα σου είπε τίποτε ο δικός σου ο γιατρός για την ακτινογραφία θώρακος? Πόσο καιρό σου είπε να περιμένεις μέχρι να ξαναμείνεις έγκυος?

5f27b8bd0c.png

Κοίτα, δεν είπαμε πολλά με το γιατρό ακόμα. Με πήρε χθες τηλέφωνο για να μου πει τα αποτελεσματα της ιστολογικής, μου είπε ότι είναι μερική μύλη κύηση και ότι πρέπει να κάνω σήμερα μια χοριακή (την έκανα ήδη και περιμένω τα αποτελέσματα ) και αν δεν έχει μηδενιστεί μάλλον θα χρειαστεί και άλλη απόξεση. Σήμερα θα πάω και απο εκεί να μου τα πει αναλυτικά...Αυτό με την ακτινογραφία θώρακος, άσε, δε ρωτάω καλύτερα γιατί χρειάζεται.... :?

bp αυτό το είδα εχθές με τον γιατρό που σου είπε για ακτινογραφία και φρίκαρα. Βασικά παίζει ρόλο (ένα ένα τα θυμάμαι) τι έχει δει ο γιατρός σου και στους υπέρηχους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά την διάρκεια της απόξεσης, οπότε ότι σου λέει ο δικός σου να ακούς, μην αγχώνεσαι με τις απόψεις που λέγονται εύκολα από απόσταση χωρίς σκέψη και έλεγχο. Στο λέω γιατί και εγώ πανικοβλήθηκα για λίγο αλλά τώρα τα σκέφτομαι πιο ψύχραιμα τα πράγματα.

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Aggela32, σου απάντησα και σε ένα άλλο τόπικ (νομίζω στα ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ) και γράφω ότι τον γιατρό αυτό του φόρουμ (που δεν τον χωνεύω καθόλου) δεν τον εμπιστεύομαι, διότι στην υπηρεσία που εργάζομαι δίνουμε άδειες λειτουργίας ιατρείου και ο συγκεκριμένος την άδεια λειτουργίας ιατρείου την πήρε πριν από ένα εξάμηνο. Μου φέρανε τον φάκελό του για έλεγχο και, μόλις είδα το όνομά του, έλεγα " που τον ξέρω, που τον ξέρω" και μετά θυμήθηκα ότι είναι ο γιατρός που απαντάει στο φόρουμ. Μόλις τελείωσε την ειδικότητα, άνοιξε ιατρείο. Πόσο έμπειρος μπορεί να είναι? Ο δικός μου ο γιατρός κάνει κατά μέσο όρο 70 γέννες το μήνα και έχει σίγουρα πάνω από 30 χρόνια στο χώρο.

Βέβαια, εμπιστεύομαι και το γιατρό μου με κλειστά μάτια, δεν το συζητώ. Φαντάζομαι πως αν δει όχι επαρκώς χαμηλή χοριακή, θα με στείλει κι αυτός για ακτινογραφία θώρακος. Ο ίδιος είναι απολύτως βέβαιος ότι με έχει καθαρίσει άριστα και ότι ήδη η χοριακή θα έχει μηδενιστεί. Όμως εγώ προτιμώ να περιμένω μέχρι να κλείσω μήνα από την απόξεση και να κάνω την πρώτη χοριακή.

Βλέποντας και κάνοντας.

5f27b8bd0c.png

Βρε κορίτσια για ποιον λόγο να μην σας έχει καθαρίσει καλά? Συμβαίνει συχνά στις μύλες κυήσεις?

Φαίνεται ότι συμβαίνει female μου, τι άλλο να υποθέσω?

Εγώ διάβασα κάπου, για την ολική μύλη κύηση, ότι φεύγουν στοιχεία από τον εμβρυϊκό σάκο και εγκαθίστανται σε άλλα όργανα του σώματος και σχηματίζουν κακοήθεις όγκους ή χοριοκαρκίνωμα που αντιμετωπίζονται με επιθετική χημειοθεραπεία.

Στη μερική μύλη κύηση, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, γι' αυτό θέλουν οι γιατροί να είναι σίγουροι. Αν υπάρχουν στο σώμα της γυναίκας εμβρυϊκά στοιχεία, δεν πέφτει χοριακή και για να ξεκινήσεις εγκυμοσύνη, πρέπει η χοριακή να είναι μηδενισμένη.

Εμένα πάντως ο γιατρός μου είπε για τη δική μου μερική μύλη κύηση, ότι είναι μια ανωμαλία στον πλακούντα που δεν επιτρέπει την εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Πάντως σίγουρα είναι και κάποια χρωμοσωματική ανωμαλία, γιατί η μύλη κύηση προκύπτει, όταν δύο σπερματοζωάρια γονιμοποιήσουν ένα ωάριο, με αποτέλεσμα το έμβρυο να έχει 69 χρωματοσώματα (23+23 του πατέρα και 23 της μητέρας), ενώ τα φυσιολογικά έμβρυα έχουν 46 χρωματοσώματα (23 του πατέρα και 23 της μητέρας).

5f27b8bd0c.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...