Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

9 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΓΑΛΑ!!!!!!!!!!!!

erko

Recommended Posts

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΞΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕ!

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ FRISOLAC ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ!

ΕΠΙΝΕ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΟΠ!

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ΄ΠΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΠΗΡΑ NOBALAC ΤΙΠΟΤΑ, ΠΗΡΑ APTAMIL ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΝΕ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΤΟ GUIGOZ!ΑΠΟ 4,5 ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΓΑΛΑ!

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΤΟ GUIGOZ TO 2 ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙ!ΜΟΛΙΣ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΚΛΑΙΓΕ!

ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ NOULAC ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΕ!ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙ!ΤΩΡΑ ΠΙΝΕΙ 70-80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΡΑΔΙ 100 ΜΕ 120 ΓΡ.ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ!

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ!ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ!

ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΙ!

ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 12 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ70 ΓΡ?

ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Διαφημίσεις

Και βεβαια ειναι δυνατον.Τρανο παραδειγμα η κορη μου.

Απο 4 μηνων σταματησε το γαλα και της το εδινα μονο στον υπνο της πιεζοντας την θηλη του μπιμπερο για να σταξει το γαλα στο στομα της και να αναγκαστει να το καταπιει.....

Το τι εχω περασει με το γαλα αλλα και γενικα με το φαγητο της μικρης τα εχω γραψει αρκετες φορες.Διαβασε για να παρηγορηθεις οτι δεν εισαι η μονη αλλα και για να μην κανεις τα ιδια λαθη.

Παντως αφου ειναι ηδη 9 μηνων η μικρη σου, δοκιμασε να της δωσεις το γαλα με το κουταλι οπως την σουπα.Εμενα επινε ετσι καπως περισσοτερο μεχρι και 3 χρονων.

Υπομονη.....

Απο 4 μηνων σταματησε το γαλα και της το εδινα μονο στον υπνο της πιεζοντας την θηλη του μπιμπερο για να σταξει το γαλα στο στομα της και να αναγκαστει να το καταπιει.....

Το τι εχω περασει με το γαλα αλλα και γενικα με το φαγητο της μικρης τα εχω γραψει αρκετες φορες.Διαβασε για να παρηγορηθεις οτι δεν εισαι η μονη αλλα και για να μην κανεις τα ιδια λαθη.

Παντως αφου ειναι ηδη 9 μηνων η μικρη σου, δοκιμασε να της δωσεις το γαλα με το κουταλι οπως την σουπα.Εμενα επινε ετσι καπως περισσοτερο μεχρι και 3 χρονων.

Υπομονη.....

Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΥΜΠΙΑ!ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!

Υπομονη.....

3 χρονών ε; Ωραία, καλά πάμε!! Κι εμείς μια από τα ίδια κουταλάκι κουταλάκι από 15 μηνών! Το έχω ξαναγράψει σε σχετικό θέμα. Προτιμαέι να μείνει νηστική όλη νύχτα παρά να παρει το ειδικό ποτηράκι να πιει μόνη της. Βαριέται; Πιθανόν. Το φαγητό όμως θέλει να το τρώει μόνη της, εκεί δεν βαριέται!!! Η γεύση δείχνει πάντως να της αρέσει γιατι με το κουτάλι το πίνει μια χαρά. Ο άντρας μου λεει να της δίνω μόνο στο ποτηράκι μέχρι να πιει αλλά εγώ δεν μπορώ ρε κορίτσια να μη πίνει γάλα. Και αν περάσει 1 εβδομαδα και τίποτα;

Erko είναι μικρουλα η δικιά σου, μπορεί να περνάει καμιά φάση και να επανέλθει. Αλλα δεν νομίζω να είναι καλό να αλλάζεις και πολλές μάρκες σε μικρο χρονικό διαστημα. Συμβουλευσου και τον παιδιατρο. Η κολλητή μου είχε παρόμοιο πρόβλημα με το μωρό της στην δική σας ηλικία και μόνο όταν του έδωσε εβαπορέ Noulac άρχισε να πίνει ξανά.

Για ποτηράκι εκπαιδευτικό τι λες; Μάλλον είναι μικρή για να κόψει το μπιμπερό, τι να πω πρεπει τελικα ολα να τα δοκιμάζεις με τα μωρά!

Οταν διαβασα τον τιτλο χαμογελασα συμπονετικα! Κι ομως ειναι δυνατον καλη μου erko!! Και θελω να σου πω πως εισαι πολυ τυχερη που η μικρη σου σταματησε να πινει γαλα τωρα που ειναι 9 μηνων.. Γιατι η δικια μου η κορη το σταματησε κοντα στους 5 μηνες και μαλιστα τοτε ουτε τυρι μπορουσα να της δωσω, ουτε γιαουρτι για να πεις πως θα αντισταθμισουμε λιγακι το ασβεστιο που θα επρεπε να λαμβανει καθημερινα..

Αλλαξα οσα μπιμπερο και θηλες κυκλοφορουν στο εμποριο, αλλαξα ο,τι γαλα υπαρχει και δεν υπαρχει (αν μαζευα οοοοολα αυτα τα λεφτα, θα ειχα σιγουρα ενα γερο κομποδεμα στην ακρη) για να καταληξω να τα πεταξω ολα και να αποδεχτω πως η Μαρια δεν θελει να πιει γαλα οποτε ειναι ανωφελο να την πιεζω.

Τελικα μετα απο 1 χρονο και κατι απο τη στιγμη που εκοψε το γαλα (το εκοψε κοντα στους 5 μηνες, οποτε γυρω στους 18 μηνες) ξεκινησε να το πινει κανονικα και μαλιστα σε τρελες ποσοτητες. Σημερα που ειναι 22 μηνων πινει 200 ml το πρωι μαζι με δυο φετες ψωμι με βουτυρο και σπιτικη μαρμελαδα και το βραδυ αλλα 200 ml μαζι με μια παχια φετα κεϊκ. Το πινει με το καλαμακι και οσο για τη μαρκα του γαλακτος καταληξαμε στο εβαπορε βλαχας αφου δοκιμασαμε neslac, noulac, nounou kid, advance εβαπορε και οοοοολα τα φρεσκα.

Μεχρι λοιπον να της γυρισει η βιδα και να ξαναρχισει να το πινει, της το εδινα κι εγω με το κουταλι και οσο επινε.. 100 ηθελε? 100 της εδινα. Απλα φροντιζα το επομενο γευμα της να ειναι πιο κοντα και οχι στο 3ωρο για να μην ξελιγωθει κιολας. Οσο για τα βραδυνα, ποτε δεν μου ξυπνησε απο πεινα μετα τον 3ο μηνα της ζωης της. Της εδινα 100 και κοιμοταν σερι και 10 αλλα και 11 ωρες! Απλα να πω πως γενικοτερα στο θεμα φαγητο δεν εχω κανενα μα κανενα παραπονο απο τη Μαρια.. Θα φαει και θα τα φαει ολα και σε μεγαλη ποσοτητα. Ειναι καλοφαγανο παιδι απλα περασε μια μεγααααλη φαση που δεν ηθελε το γαλα!

Καλη υπομονη σας ευχομαι και ευχομαι επισης μεσα απο την καρδια μου να την "ξεκαβαλησει" γρηγορα και να το αναζητησει κι εκεινη καποια στιγμη το γαλατακι γιατο οσο να 'ναι τους κανει καλο μωρε.. :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

τελικα ολες εχουμε δοκιμασει το γαλα με το...κουταλι. εμενα πινει με τακεφια της απο 6 μηνων και τωρα ειναι 15. απο καθολου, μεχρι 50, στο τσακιρ κεφι 150. συνολο ημερας 200 μαξ. οταν τα παιρνω, της το κανω κρεμα. της τριβω 2 μπισκοτα στο μουλτι και τα βαζω στο γαλα και της το ταιζω...ε μα πια, δε θα γινει το δικο τους!!!!:P

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!ΠΗΡΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΆΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΙΟΥΡΤΑΚΙ!ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΗ!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΦΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ!

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ ΜΟΝΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ 50-60 ΓΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΓΙΑ 10-11 ΩΡΕΣ!

ΚΑΛΑ ΔΕ ΠΙΝΑΕΙ?

ΑΠΟΡΩ!:?::?::?:

ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ ΜΟΝΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ 50-60 ΓΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΓΙΑ 10-11 ΩΡΕΣ!

ΚΑΛΑ ΔΕ ΠΙΝΑΕΙ?

ΑΠΟΡΩ!:?::?::?:

ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

προφανως δε πειναει. τι τρωει και σε τι ποσοτητες μεσα στη μερα?

εμενα τη δικια μου μπορουσες να την αφησεις τελειως νηστικια απο τις 6-7 το απογευμα ως τις 9 το αλλο πρωι και κοιμοοοοοοτανε!!!!

εβγαλα τελικα συμπερασμα πως μαλλον ολη τη μερα τη φορτωνε η πεθερα μου φαγητο (αυγο, φρουτο, κρεας λαχανικα, τα 2 τελευταια σε τρελες ποσοτητες)ε, της εδινα κι εγω μια κρεμα κατα τις 7...που να ξαναφαει στις 11? κοντευε να σκασει. 50 Ml γαλα με το ζορι!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

κι εμεις μια απο τα ιδια!!!!!

περναμε την φαση "οχι γαλα!"

μονο που βλεπει το γαλα γρινιαζει....

το βραδυ λοιπον του το κανω κρεμα και το πρωι

πινει το μαξιμουμ 150 μλ:shock:

προσπαθω ομως να του βαζω γαλα οπου μπορει να μπει γαλα

και του δινω και γιαουρτακια.

ευτυχως ολα τα αλλα τα τρωει πολυ καλα.

με το γαλα να δουμε ποτε θα ξανα εχει ορεξη!!!!!!:confused:

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

γεια σας.Είμαι μητέρα διδύμων 9,5 μηνών (αγόρι-κορίτσι).Κ γω το ίδιο αντιμετωπίζω με τη μικρή. Πολύ καιρό τώρα δεν πίνει το γάλα της.Όλο κι όλο να πιει 200 ml περίπου το 24ωρο.Μερικές φορές το έπινε κοιμισμένη αλλά τώρα ούτε αυτό.Σταματάει περίπου στα 80 ml το βράδυ.Αρχίζει τα κλάματα κ τη βάζω για ύπνο κατευθείαν,γιατί απ'ότι φαίνεται αυτό θέλει. Ευτυχώς όλα τα υπόλοιπα γεύματα τα τρώει με όρεξη! Έχω απελπιστεί!Της φτάνει τόσο γάλα για να καλύψει τια ανάγκες της σε ασβέστιο και συνάμα να παίρνει βάρος;

Σημειωτέον,είναι 7900kg.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...