Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόδρομος πλακούντας

Recommended Posts

Κορίτσια, πριν ένα μήνα είδα καφέ αιματάκι που στη συνέχεια έγινε ροζ και μετά κόκκινο, και τελικά κατέληξα στο νοσοκομείο με αποκοληση όπου κι έμεινα 12 μέρες. Η γιατρός μου είπε οτι έΝΑ μέρος του πλακούντα είναι πολύ χαμηλά ακριβώς πάνω στην είσοδο του τραχηλού γι αυτό και η αιμοραγία, και μου σύστησε να μείνω στο κρεβάτι για τις επόμενες 3 εβδομάδες μέχρι να κάνω την αυχενική και να δουμε πως πάει. Αυτό λέγεται πρόδρομος πλακούντας (οταν δηλ ο πλακούντας προηγείται του μωρου) και είπε οτι αν δεν βελτιωθεί θα κάνω καισαρική, πράγμα που φοβάμαι πολύ....

Ξέρει καμία κάτι σχετικό????

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

Διαφημίσεις

Μαριλένα, και εγώ είχα τον πλακούντα πολύ χαμηλά στην προηγούμενη εγκυμοσύνη και τελικά σταδιακά ανέβηκε. Μου είχε συστήσει ιδιαίτερη προσοχή ο γιατρός, συμβουλή που η αλήθεια είναι δεν ακολούθησα κατα γράμμα. Τελικά όλα πλήγαν καλά, γεννησα με καισαρική αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Θέλω να πω ότι πήγα για φυσιολογικό τοκετό τον οποίο και προσπάθησα, δεν επηρέασε η θέση του πλακούντα το είδος του τοκετού. Συνήθως όμως στις περιπτώσεις του πρόδρομου πλακούντα να ξέρεις ότι οι γιατροί προτιμούν την καισαρική. σου προτείνω να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γιατρού σου, με την προϋπόθεση ότι του έχεις εμπιστοσύνη. Καταλαβαίνω ότι είναι η πρώτη σου γέννα και θα θέλεις πολύ να γεννήσεις φυσιολογικά, εγώ ήθελα πολύ, ήμουν απόλυτα προετοιμασμένη....Αλλά όταν πάρεις με το καλό στα χέρια το μωράκι σου θα συνειδητοποιήσεις ότι πολύ λίγο ρόλο παίζει η όλη διαδικασία του τοκετού. Το θέμα είναι να είσαι εσύ και το μωράκι σου καλά και τίποτε άλλο. Και να ξέρεις ότι και η καισαρική τίποτα δεν είναι...εγώ τα πήγα μια χαρα.

Συμφωνω απολύτως με την αννιώ. το παιδι και εσυ να ειστε καλα.

ΚΑι μενα στην αρχη ηταν πολύ χαμηλα ο πλακουντα και ειχα αιματακι. Σταδιακά ομως αναίβηκε και γεννησα με φυσιολογικό τοκετο χωρις κανενα θεμα. Αν τυχων σου μεινει χαμηλα, θα πρεπει να γεννησεις καισαρική γιατι αλλιως θα πρεπει να βγει πρωτα ο πλακουντας οποτε το μωρο δε θα μπορει να αναπνευσει.

Αν εχεις προδρομο πλακουντα θελει πολύ μεγαλη προσοχη σε θεματα κουρασης, βαρών και φυσικά αποχη απο το σεξ. Και επιμενω σε αυτο γιατι μια φορα που "παρακουσα" ειχα πάλι αιμα και αναγκαστηκα να μεινω ξαπλά για ενα ολοκληρο μηνα...

Ολα θα πανε καλά ομως, εχεις πολες πιθανότητες να αναιβει ο πλακουντας με την παροδο του χρονου.

Με το καλό!

GwASp3.png

Κι εγώ είχα λίγο αίμα την 18η εβδομάδα και λίγο την 20η που γινόταν καφέ σιγά - σιγά και διαπιστώθηκε ότι ο πλακούντας ήταν εντελώς πάνω από τον τράχηλο, εμπόδιζε δηλαδή την έξοδο, λειτουργούσε σαν πώμα. Υπήρχαν πολύ μικρές πιθανότητες να μετακινηθεί και πήγαινα κατευθείαν για καισαρική. Είχα κατααγχωθεί και τελικά πείστηκα ότι θα είναι καλύτερα για μένα και το μωρο μου. Και πάνω που πείστηκα, την 22η εβδομάδα, μετακινήθηκε λίγο και τώρα (29η), είναι το κεφάλι του μωρού πιο μπροστά από τον πλακούντα. Οπότε μην αγχώνεσαι, είναι πολύ νωρίς.

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

• 1 month later...
Συμφωνω απολύτως με την αννιώ. το παιδι και εσυ να ειστε καλα.

ΚΑι μενα στην αρχη ηταν πολύ χαμηλα ο πλακουντα και ειχα αιματακι. Σταδιακά ομως αναίβηκε και γεννησα με φυσιολογικό τοκετο χωρις κανενα θεμα. Αν τυχων σου μεινει χαμηλα, θα πρεπει να γεννησεις καισαρική γιατι αλλιως θα πρεπει να βγει πρωτα ο πλακουντας οποτε το μωρο δε θα μπορει να αναπνευσει.

Αν εχεις προδρομο πλακουντα θελει πολύ μεγαλη προσοχη σε θεματα κουρασης, βαρών και φυσικά αποχη απο το σεξ. Και επιμενω σε αυτο γιατι μια φορα που "παρακουσα" ειχα πάλι αιμα και αναγκαστηκα να μεινω ξαπλά για ενα ολοκληρο μηνα...

Ολα θα πανε καλά ομως, εχεις πολλες πιθανότητες να ανεβει ο πλακουντας με την παροδο του χρονου.

Με το καλό!

GwASp3.png

Διαφημίσεις

Είχα κι εγώ πρόδρομο πλακούντα.. ο γιατρός μου μου είχε πει να μην κουράζομαι πολύ και λογικά μέχρι την 25η εβδομάδα θα ανέβαινε...έτσι κι έγινε...γέννησα φυσιολογικά χωρίς κανένα πρόβλημα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...