Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πατερας μετ'εμποδίων....

giannakisk

Recommended Posts

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιευω την κατασταση την οποια ζω εδω και 7 μηνες περιπου κι αυτο γιατι πλεον εχω φτασει σε ενα αδιεξοδο.....

Ειμαι πατερας 38 χρονων ενος αγοριου 8μηνων,το οποιο δεν βλεπω απο τοτε που ηταν 42 ημερων.Η σχεση μου με την μητερα του πηγαινει απο το κακο στο χειροτερο .Η εγκυμοσυνη ηρθε απρογραμματιστα σε μια φαση οπου η σχεση μας ερωτικα δεν ηταν και στα καλυτερα της (σκεφτομουν να χωρισω και οι επαφες μας ηταν αραιές ..1 φορα στις 15)αλλά και ταυτοχρονα υπηρχε εντονη πιεση να συγκατοικησουμε κυριως απο το οικογ περιβαλλον της.

Οταν μαθαμε για την εγκυμοσυνη αποφασισε οτι θελει να το κρατησει ασχετως με το αν το θελω ή οχι.Ομολογω οτι αγχωθηκα αρκετα.Αλλοτε χαιρομουν αλλοτε οχι,γιατι ειχαμε πολυ λιγο γνωρισει ο ενας τον αλλο και καθως ειμαι παιδι χωρισμενων γονιων η αποφαση του να παντρευτω δεν ηταν ευκολη υποθεση.....

Σε καθε κουβεντα που ξεκινουσα γιατο θεμα καταληγαμε να τα μαζευει και να φευγει δημιουργωντας ενταση επειδη δεν ειχα τον ιδιο ενθουσιασμο με αυτην.Απο την αλλη ομως δεν της ζητησα ΠΟΤΕ να διακοψει την κυηση.Τα ξαναβρισκαμε γιατι μετα απο λιγες μερες επεστρεφε αφου δεν αντεχε μακρυα μου οπως δηλωνε.Ακολουθησαν διαφωνιες για τον γαμο γιατι ημουν κατηγορηματικος στο οτι ηθελαν (και οι γονείς της) να γινει μεγαλος γαμος (και δαπανηρος) και στην ερώτησή μου στο πως θα γινει επαιρνα απαντησεις του στυλ οτι θα τον αποσβεσουμε απο τα δωρα που θα παρουμε......

τελος παντων εγω δεν ειχα σκοπο να συμμετεχω σε κατι τετοιο και φυσικα δεν προχωρησε και μετα άλλαξε το τροπαριο να κανουμε κατι απλο ....αλλα καταληξαμε στο να γινει μετα με την βαπτιση...

Τα επομενα προβληματα δημιουργησαν το μεγαλυτερο προβλημα!

Εγω εκεινο το διαστημα έμενα σε σπιτι που νοικιαζα και το οποιο λατρευα γιατι το ειχα φτιαξει σιγα σιγα μονος μου και φυσικα ειχα μια ισορροπημενη σχεση "ασφαλειας"με τους γονεις μου(τις δουλειες καθαριοτητες σιδερο κλπ τα εφτιαχνα ολα εγω ή ενιοτε η γυναικα που θα πληρωνα για κατι τετοιο και ποτε η ΜΑΜΑ...), αυτο μαλιστα ηταν κατι που την γοητευε οπως δηλωνε....

Ηθελε λοιπον παση θυσια να παμε να μεινουμε σε ενα διαμερισμα που της ειχαν αγορασει οι γονεις της σε μια πιο καλη περιοχη και σχετικα κοντα στο πατρικο της (10 λεπτα)..Για να παμε ομως ηθελε_απαιτουσε απο τους γονεις,τοσο τους δικους μου οσο και τους δικους της να μας αγορασουν καινουργια επιπλα γιατι τα δικα μου δεν ταιριαζαν με το διαμερισμα της....Εκαι δημιουργηθηκαν οι πρωτες παρεξηγησεις και με τους γονεις γιατι ουτε λιγο ουτε πολυ επρεπε οι δικοι μου να πληρωσουν σχεδον τα παντα ενω οι δικοι της ελαχιστα χωρις ομως ποτε να δηλωσουν ευθεως οτι αυτοι βαζουν το σπιτι,στο οποιο δεν ηθελα να παω γιατι δεν ενιωθα ανετα.Προτιμουσα να το νοικιαζει και με το ενοικιο να παιρναμε μαζι ενα δικο μας ετσι ωστε μετα απο χρονια το παιδι να εχει ενα δικο του σπιτι ..αλλα ουτε αυτο το δεχτηκε.και φυσικα πηγαμε στο σπιτι της με τα δικα μου επιπλα και αγοραζοντας απο την δικη μου καρτα οτι αλλο χρειαζοταν δηλωνοντας στους γονεις οτι δεν χρειαζομαστε κατι απο αυτους.Βεβαια οταν η μητερα μου δηλωσε την επιθυμια να μας αγορασει το παιδικο κρεβατακι την επομενη μερα πηγε και αγορασε μαζι με τους γονεις της το κρεβατι.....Δεν εδωσα τη δεουσα σημασια γιατι για μενα πρωτη σημασια ειχε το να γεννηθει το μωρο υγιες να εχουμε χρηματα για την γεννα και να μην χρωσταμε σε κανεναν.(ειμα ιδιωτ υπαλληλος με μισθο 1100? σε μια θεση διευθ/ντη καταστηματος σε γνωστη αλυσιδα καφε με απαιτητικο ωραριο σχεδον 7 μερες την βδομαδα και μετ ην απειλη οτι αναπασα στιγμη η επιχειρηση θα κλεισει αν δεν παει καλα)

φτανουμε στην γεννα,ολα πανε καλα το μωρο υγιεστατο πανεμορφο τα συναισθηματα απιστευτα μοναδικα και ολα πανε καλα ....πηρα 1 βδομαδα αδεια με το ζορι και ειμαστα πολυ ευτηχισμενοι εκτος απο το οτι δεν ειχε πολυ γαλα και ειχαμε την αναμενομενη ενταση της μαμας που δεν εχει γαλα...αλλα στο τελος του δωσαμε ξενο και αμεσως εβαλε που βαρος και ολα καλα.Οταν ειμασταν στηνκλινικη τηλεφωνησα συμβολαιογραφο για την αναγνωριση και μου ειπε οτι δεν μπορει να ερθει εκεινη την στιγμη και θα ερθει καποια απο τις επομενες μερες στο σπιτι.Ο γατρος ομως μας συμβουλεψε να μην μπαινοβγαινε κοσμος οποτε συνεννοηθηκαμε να παμε μαζι με την μητερα ενα απογευμα και σε 10 λεπτα θα ειμαστε ετοιμοι,επομενως δεν ηταν η πρωτη προτεραιοτητα να γινε η αναγνωριση ,αφου σε λιγο καιρο μαζι με την βαπτιση θα γινοταν πιθανοτατα και ο γαμος.....

Με το που αρχισα να πηγιανω στην δουλεια και αρχισε να ερχεται η μητερα της ΑΡΧΙΣΑΝ οι καβγαδες.....οτι δουλευω πολυ οτι την αφηνω πολυ μονη της και τι οτι οι δικοι μου μεσα σε 40 μερες ειχαν δει τον μπεμπη μονο 2 φορες απο ενα τεταρτο,(επειδη δεν τους το επετρεπε)ηταν απο τους λογους που υπηρχε ενταση.Ακομη και την μερα του σαραντισμου δηλωσε στην μητερα μου οτι δεν θα τον φερει σπιτι γιατι το σπιτι της μητερας μου ειναι βρωμικο!!!!Ετσι μετα απο 2 μερες αποφασιζει να κανει αναληψη απο τον κοινο τραπεζικο λογαριασμο οτι ειχαμε αποταλιευσει(περιπου3000?)και να μου δηλωσει οτι φευγει με το μωρο και θελει χρονο να σκεφτει αν θελει να ειναι μαζι μου,χωρις να μου πει που παει,οτι δεν θα ξαναδω το μωρο αφου δεν το εχω αναγνωρισει(αρα δεν εχω δικαιωματα ) και οτι σε 15 μερες θα πρεπει να εχω φυγει απο το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ...

Οσες προσπαθειες κι αν εκανα απο το τηλεφωνο δεν με ενημερωνε για το παιδι και το μονο που την ενδιεφερε ηταν να φυγω απο το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.

Αναγκαστηκα λοιπον πηρα τα πραγματα μου αφηνωντας βεβαια αρκετα και τα πηγα σε μια αποθηκη και εφυγα απο το σπιτι της μενοντα για λιγους μηνες σε εναν φιλο μου,περιμενωντας μηπως ηρεμησει ,,αλλα τιποτε.Την καλεσα επανελλειμενα να ερθει να παμε για την αναγνωριση αλλα μετα απο λιγο καιρο αλλαξε κινητο για να μην την βρισκω και οι γονεις της ποτε δεν απαντησαν ουτε ηρθαν ποτε να μιλησουμα ουτε καν οταν λκαλεσε τον πατερα της ο πατερς μου λεγοντας οτι ειναι αποφαση της κορης του και ειναι θεμα που πρεπει να λυθει μεταξυ μας....

Συμβουλευτηκα δικηγορο ο οποιος μου ειπε οτι αν δεν ερθει με εξωδικο που θα της στειλω για αναγνωριση θα διεκδικησω την πατρτητα δικαστικα με αγωγη.Για καλη μου τυχη μαθαινω απο φιλο σε εκτυπωτικη εταιρια

για την βαφτιση και πηγαινω να βρω το Πατερ και του λεω τοτι θελω να παρευρεθω και την καλεί αυτος για να παμε και οι τρεις για την αναγνωριση για να μην ειναι το παιδι αγνωστου πατρος.Αρνηθηκε και σε αυτον ο οποιος βεβαια νομικα δεν μπορουσε να κανει κατι αλλο και μου συνεστησε να μην παω γιατι η ατμοσφαιρα ηταν τεταμενη και ευτυχως που δεν πηγα γιατι εμαθα μετα οτι με περιμεναν στην εισοδο για να δημιουργηθει επισοδιο......

Μετα απο το εξωδικο που της εστειλα ηρθε και καναμε την αναγνωριση επιτελους ....Σε επαφη που ειχαν οι δικηγοροι δηλωσε οτι επιθυμει διατροφη 450? κατι που δεν συμφωνησε ο δικος μου γιατι το εισοδημα μου ειναι 110? και το μωρο σε αυτη την φαση δεν μπορει να εχει 900? εξοδα.Εγω βεβαια απο τον τριτο μηνα καταθετω κανονικα στον λογαριασμο της διατροφη 200? καθε μηνα ακομη και πριν την αναγνωριση,αλλά μου δηλωσε με υφος οτι αν θελω να δω το παιδι να κινηθω δικαστικα και δεν προκειται διαφορετικα να το δω!! μετα απο επεμβαση κοινου φιλου το εφερε για μιση ωρα σε μια καφετερια και αυτη ηταν η μονη επαφη...

Να σημειωσω οτι οσο ειμασταν μαζι δεν ΠΛΗΡΩΣΕ ποτε τιποτα ,τα παντα τα πληρωνα εγω παρολο που εργαζοταν κανονικα....(τωρα εχει αδεια απο ΟΑΕΔ και θα συνεχισει την δουλεια)ουτε στα εξοδα της γεννας ουτε στα καθημερινα ουτε πουθενα ,προκειμενου να αποταμιευσουμε χρηματα και να ειμαστε ανετοι πιο μετα που το παιδι θα εχει περισσοτερα εξοδα .....

την τελευταια φορα πριν 2 βδομαδες πηγα απο το σπιτι της για να δω το μωρο και με το που με ειδε απο το μπαλκονι η μητερα της πηραν την αστυνομια ......φυσικα μου συνεστησαν στο τμημα να βγαλω δικαστικη αποφαση για να μπορω να δω το παιδι....

Ζητω συγνω μη που εγραψα ενα τοσο μεγαλο post αλλα επρεπε να αναφερθω σε οτι εγινε για να καταλαβετε τι ζω ολο αυτο το διαστημα .

Αυτη την στιγμη σκεφτομαι να απομακρυνθω και να μην ζητησω προς το παρον με αγωγη γιατι και οικονομικα ζοριζομαι γιατι προσπαθω να ξαναξεκινησω την ζωη μου για να μπορω στο μελλον τουλαχιστο να ειμαι καλα,αν συνεχισω με το να ζητιανευω τη σχεση μου με το παιδι στο τελος θα τρελλαθω.Τα συναισθηματα μου ειναι αναμεικτα ,αλλοτε οργη αλλοτε θλιψη αλλοτε χαρα που τουλαχιστον ειναι υγιες,,,,δεν ξερω ειμαι οντως σε αδιεξοδο..

Συγνωμη που σας κουρασα αλλα ηθελα καπου να τα πω...οπως λεει και ο Λαζοπουλος "βγαλτο απο μεσα σου"....οι γνωμες σας εσεις που ειστε γονεις ή οσοι εχετε παροποιες εμπειριες θα μου ηταν πολυτιμες....Σας ευχαριστω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 245
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτη η γυναικα τωρα θελει να λεγεται μανα? Ελεοοοος.Νομιζω πως χειροτερο πραγμα απο το να βγαζει καποιος τον εγωισμο του στα παιδια και να τα χρησιμοποιει για να "τιμωρησει" τον συντροφο, δεν υπαρχει.Δεν εχω εμπειρια σε τετοιο θεμα αλλα οπως διαβαζα την ιστορια σου πραγματικα στεναχωρεθηκα πολυ και μου ηρθε κατι στο μυαλο.Ας μας πει καποιος που ισως γνωριζει αλλα μια και δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα για δικηγορους μηπως θα μπορουσε να σε βοηθησει και να σε συμβουλεψει μια κοινωνικη λειτουργος?

Παντως μη το αφηνεις ετσι γιατι οσο μεγαλωνει το παιδακι σας προφανως θα το δηλητηριαζει με ιδεες και θα το χασεις.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Εμ βρε αγόρι μου και εσύ που έμπλεξες. Κατά την γνώμη μου κανονίστε διατροφή, επισκέψεις κτλ δικαστικά και άστην να πάρει τον δρόμο της να πάρεις και εσύ τον δικό σου και σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθεί μια κοπέλα να κάνεις μια σωστή οικογένεια.

There is no patch for human stupidity.

Φϊλε Γιάννη καλωσήρθες στην παρέα μας και στον κόσμο των γονιών.

Το λάθος σας σαν ζευγάρι ήταν η προσπάθεια να τα "βρείτε" λόγω του παιδιού που ερχόταν...τόση ελπίδα, τόσα χρήματα και κυρίως τόση ενέργεια πήγαν τζάμπα. Είμαι της άποψης πως είναι καλύτερα για ένα παιδί να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον αρμονικό , με τους γονείς χώρια και όχι σε ένα σπίτι όπου οι δύο γονείς απλά "συγκατοικούν" για χάρη του.

Θεωρώ απαράδεκτο το να μάθεις για τη βάφτιση του παιδιού σου από σπόντα , όπως και το να σε εκβιάζει η μάνα του παιδιού σου...δεν είναι κακό το να θέλεις να είσαι πατέρας αλλά όχι σύντροφος της συγκεκριμένης γυναίκας....

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

H αλήθεια είναι ότι έχεις γίνει πατέρας και αυτό δεν αλλάζει! Απο τα γραφόμενα σου φαίνεται ότι νοιάζεσαι για το παιδάκι. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κάνεις ένα τελευταίο αγώνα να διεκδικήσεις αυτά που προβλέπει ο νόμος του κράτους για την επαφή σου με το παιδί! Τουλάχιστον όταν στο μέλλον θα βρεθείτε θα έχεις να του πείς ότι προσπάθησες. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να φτιάξεις τη ζωή σου με κάποια άλλη κοπέλα. Ουτε ο πρώτος θα είσαι που χώρισες, ούτε ο τελευταίος!

ssttaa

Διαφημίσεις

Αγαπητε μου φιλε,

Ειλικρινα το ποστ σου με προβληματισε πολυ. Ειναι κριμα να συμβαινουν ολα αυτα οταν υπαρχει και παιδι στην μεση. Το θεμα ομως ειναι αλλο οταν μια σχεση δεν αρχιζει απο ερωτα παθος αγαπη για τον συντροφο, οταν τα παντα στην σχεση μετρουνται με τα λεφτα και ποσα συνησφερει ο ενας και ο αλλος τοτε ολα αυτα ειναι αναμενομενο να βγουν καποια στιγμη στην επιφανεια. Δυστυχως στην σημερινη εποχη αυτο ειναι ενα κοινωνικο φαινομενο πλεον και πολυ μα παρα πολυ συνηθισμενο σε πολλες πολλες σχεσεις. Ειναι γιατι το ζευγαρι δεν μπορεσε να καταλαβει ο ενας τον αλλο, ειναι γιατι το ζευγαρι βαζει σε πρωτη μοιρα το εγω του και οχι το συνολο.

Δεν μπορω να σου πω οτι εσυ εχεις δικαιο και η γυναικα σου αδικο. Σε μια σχεση οταν αυτην διαλυεται παντα μα παντα φταινε και οι δυο.

Εγω θα επικεντρωθω στο παιδι. Το οποιο με τις δικες σας "βλακειες" θα γινει ενα ατομο σιγουρα με πολλα ερωτηματικα και πολλα κενα. Εκει πρεπει να στοχευσετε και να προσπαθησετε να κανετε το καλυτερο για το παιδι.

Το θεμα ειναι οτι τωρα η γυναικα σου εχει το πανω χερι. Σε εχει αφησει απεξω.

Και εσυ προσπαθεις να βρεις καπου μια ανοιχτη χαραμαδα για να μπεις στην ζωη του παιδιου σου. Ειναι τα λαθη που κανουμε πολλες μανες πιστευοντας οτι με το να στερησουμε το παιδι απο τον πατερα θα εκδικηθουμε τον ιδιο αλλα στην πραγματικοτητα συμβαινει το αντιθετο εκδικουμαστε το ιδιο μας το παιδι.

Παντα απο αυτο το φορουμ θα φωναζω οτι στο παιδι πανω εχουν και οι δυο γονεις δικαιωματα...... Οχι μονο η μανα αλλα και ο πατερας..................

Οτι προβληματα και αν εχουμε με τον συντροφο μας να τα λυνουμε να παιρνανε και να φευγουν οχι να φωλιαζουν στις ψυχουλες των παιδιων μας..............

Η συμβουλη που μπορω να σου δωσω. Μην εγκαταλειψεις ποτε τις προσπαθειες επικοινωνιας με το παιδι σου οσο δυσκολο και ακατορθωτο και αν σου φαινεται τωρα. Υπαρχει ενας συλλογος ο οποιος υποστηριζει τα δικαιωματα των πατεραδων σε οτι αφορα στο παιδι. Συγαπα λεγεται πανε και συζητησε μαζι τους......

Οσο για την μανα του παιδιου δεν μπορω να την κρινω γιατι μανα ειμαι και εγω που μεγαλωνω μονη μου το παιδι μου, αλλα χρειαζεται και αυτην βοηθεια ψυχολογικη να ξεπερασει τα προβληματα της και να δει με καθαρο μυαλο το συμφερον του παιδιου της.

Ποιο ειναι το προβλημα της μαζι σου??εννοω πηρε το παιδι και εφυγε...γιατι??Τι σου ειπε??Για ποιο λογο δε θελει να εισαστε πλεον μαζι?

Απο αυτα που περιγραφεις καταλαβαινω οτι βγαζει πολυ θυμο απεναντι σου.ΓΙΑΤΙ?

Φιλε μου μαλλον εσυ και η γυναικα σου βρεθηκατε σε μια σχεση που δεν εισασταν δεσμευμενοι και αποφασισμενοι να την κανετε βιωσιμη.Ετσι τα τριτα προσωπα σας και τα λογια τους,σας αποξενωσαν ευκολα.

Σκεψου λιγο καθαρα,αποφασισε τι θες,φτιαξε το σχεδιο της ζωης σου.

Θες πχ να μην εισαι με αυτη την γυναικα αλλα να εχετε καλες σχεσεις (ή εστω τυπικες) και να βλεπεις το παιδι σου και να του προσφέρεις;Ενημερωσε την γυναικα σου για αυτη την αποφαση σου και δωσε της επιχειρηματα γιατι αυτο θα ηταν καλυτερο για ολους τελικα,μην αναφερεις χρηματα,μην αναφερεις προσωπα,μην ανακατεψεις παλιες ιστοριες,προσπαθησε να επικεντρωθεις στο μελλον.

Καποτε τα βρισκατε και μιλουσατε,προσπαθησε να το ξανακαταφερεις γιατι ειναι ο μονος τροπος να βρεθουν λυσεις,αν αποτυχεις δυστυχως μενουν μονο τα δικαστηρια αλλα αυτα δεν επιλυουν προβληματα,απλως δινουν νομικες λυσεις σε επιμερους θεματα.

Οτι και να εγινε μεταξυ σας τωρα υπαρχει ενα παιδακι και εσυ εισαι και θα εισαι ο πατερας του γιαυτο μην σταματησεις να ασχολεισαι.

Συμφωνω οτι πρεπει να επικεντρωθειτε στο μελλον του παιδιου, στη σπουδαιοτητα του πατερα στη ζωη του παιδιου και οχι σαυτα που εγιναν μεταξυ σας. Αν δεις οτι δεν παιρνει απο λογια η γυναικα σου τοτε πηγαινε νομικα να βρεις το δικιο σου, δεν ειναι τοσο πολλα τα εξοδα και μην το αφηνεις και πολυ γιατι θελουν καποιους μηνες να βγουν οι αποφασεις.

Μπραβο σου που δεν εγκαταλειπεις το παιδακι σου!

Θα συμφωνήσω ότι τα δικαστικά έξοδα δεν είναι τόσο δυσθεώρητα! Αν δεν μπορείς να τα βρεις με τη μητέρα του παιδιού, πρέπει οπωσδήποτε να κινηθείς δικαστικά, εφόσον θέλεις να έχεις επαφή με το παιδί σου! Διαφορετικά, λόγω της κατάστασης, πολύ σύντομα θα αποξενωθείς εντελώς! Τώρα είναι μικρό και δεν το εισπράττει, αλλά μεγαλώνοντας θα αρχίσει να αναρωτιέται που είναι ο μπαμπάς του; Και είμαι σίγουρη ότι δεν θα ήθελες να του παρουσιάσουν κάποιον άλλο για μπαμπά! Γι' αυτό, κινήσου άμεσα!

Διαφημίσεις

εγω θα σου ελεγα να μην εγκαταληψεις το παιδι σου,στο κατω κατω εχεις τα ιδια δικαιωματα με αυτην δεν το εκανε μονη της!!να συμβουλευτεις δικηγορους και να κινηθεις νομικα,αυτο το παιδακι να ξερεις θα ακουει απο τη μανα του μονο ασχημα για σενα θα σε περναει γενεες δεκατεσσερις!!θα του βαζουν λογια του τυπου οτι το εγκατεληψες οτι δεν ηθελες να το δεις και τετοια.το θες αυτο?πιστευω πως οχι.μην το αφησεις το θεμα θα δικαιωθεις πιστεψε με.αα και κατι τελευταιο να ξερεις οτι τα παιδια χωρισμενων γονιων κανουν τους πιο δυνατους δεσμους,οταν θα παντρευτεις θα ειναι για παντα,στο λεω εγω που ειμαι απο χωρισμενη οικογενεια.

qcKmp2.png

Σας ευχαριστω όλους που δειχνετε ενδιαφερον και μπηκατε στον κοπο να γραψετε για το προβλημα μου..Θα ανα φερθω και σε καποια πιο διαφωτιστικα ζητηματα για να απαντησω σε ερωτηματικα που προεκυψαν.

Στην δικη μου ψυχοσυνθεση αυτο που με αγχωσε στην αρχη με το γεγονος της εγκυμοσυνης ειναι οτι το παιδι θα το κρατησει ΑΣΧΕΤΩΣ με το αν το επιθυμω ή οχι,χωρις να καθησει να συζητησει μαζι μου τις αγωνιες μου, και ειχα καθε δικαιωμα να τις εχω οταν δουλευοντας πολλες ωρες ,θα μπορω να ειμαι ουσιαστικος και παρον ? οταν οι δικοι μου γονεις δεν τα καταφεραν και ειχα στο σπιτι μου πολλες εντασεις μηπως δεν εχω σωστα προτυπα για να τα περασω στο παιδι μου? οταν η γυναικα που ειχα διπλα μου νοιαζοταν μονο για να ξοδεψει για ρουχα και να μην σκεφτεται το αυριο υπολογιζοντας ΠΑΝΤΑ στους αλλους (γονεις κλπ),οταν χωρις να με εχει γνωρισει καλα και σε βαθος έδειχνε οτι τα παντα σε σχεση με μενα(η δουλεια μου .η πειθαρχια μου ,η αυτονομια- ανεξαρτησια) και βιαζοταν οπωςδηποτε να παντρευτουμε αρον αρον ,χωρις να αναλογιστει αν αυτο που προκειται να ερθει μπορουμε να το αντιμετωπισουμε μαζι,αν ταιριαζουμε κλπ.Εδειχνε και ελεγε οτι θα ειναι μαζι μου και μονο μαζι μου.Πως γινεται λοιπον μεσα σε 40 μερες που γεννιεται το παιδι να αλλαζει τελειως προσανατολισμο (χωρις εγω ποτε να εχω δειξει οτι προκειται να την αφησω ή να την εγκαταλειψω)και να αποφασιζει οτι θελει να μεγαλωσει μονη της το παιδι και οτι εγω δεν κανω για πατερας γιατι εχω μονο 5 Κυρικες τον χρονο που μπορω να καθησω? η οτι δεν θα πρεπει να με πειραζει που δεν το βλεπουν καθολου οι δικοι μου το μωρο θα εχουν τη χαρα οταν θα κανει η αδελφη μου μωρο να χαρουν περισσοτερο?Αυτος ηταν και ο λογος ή η αφορμη που εφυγε γιατι εγω δεν επρεπε να εκδηλωσω την ενοχληση μου που ταπεινωνε την οικογενεια μου διαρκως ενω απο 20 ημερων μπορουσε να το εχει στο πατρικο της ολη μερα και η μητερα μου που μενει παραδιπλα απο την μητερα της να το βλεπει μια φορα στις 15.Γιαυτο εφυγε γιατι επρεπε να ειμαι ευτηχισμενος με αυτο και να μην δηλωνω οτι με πειραζει....

Σε οσους δικηγορους πηγα με αποθαρρυνουν οτι συνηθως ο νομος ειναι με το μερος της μητερας....

Φυσικα ακομα ειμαι στην φαση του να αποδεχτω οτι το παιδι θα το βλεπω μιση ωρα την βδομαδα(ειναι σχεση πατερα με παιδι αυτη???)

Δυστηχως εχει περασει προς τα εξω την εικονα του βιαιου και του επιθετικου για μενα ,μη εχοντας κατι αλλο για να με κατηγορησει κατι το οποιο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ και ο λογος που δεν ηθελαν με τιποτε να παρευρεθω στην βαπτιση ηταν γιατι εχουν περι στους συγγενεις οτι την παρατησα με το μωρο και εφυγα και τα μαθαινω απο τους ιδιους τους συγγενεις!Το ιδιο πηγε να δημιουργησει σαν εικονα με το που εμφανιστηκα στο σπιτι της για να το χρησιμοποιησει σε μελλοντικο δικαστηριο για επικοινωνια.Η ιδια η μητερα της δηλωνει στην γειτονια οτι θα μεγαλωσει η ιδια το παιδι και εχει αλλαξει η ζωη της απο τοτε......

Αναφερθηκα στα χρηματα οχι γιατι με νοιαζουν αλλα για να εξηγησω πως λειτουργησα ως ανδρας που ανελαβε τις πραγματικες ευθηνες του επειδη με κατηγορησαν οτι ειμαι ανευθηνος επειδη δεν προχωρησα στον γαμο αμεσως....και οτι δεν το αναγνωριζα γιατι ηθελα να αποφυγω τις υποχρεωσεις μου...

Δεν εδειξα ποτε οσο ειμασταν μαζι οτι δεν θελω το παιδι ...ή οτι φοβαμαι να κανω το οτιδηποτε,το αλλαζα το ταιζα προσπαθουσα παση θυσια να βρισκομαι την ωρα που το εκανε μπανιο και γενικα απολαμβανα το οτιδηποτε (ειναι και πανεμορφο....!)τις αναπνοες του καθε φορα που κουραζοταν απο το μπιμπερο και περιμενα να ρευτει.....οποτε δεν μπορει να κατηγορησει ουτε και γι αυτο.

Επισκεφτηκα παιδοψυχολογο και μου τονισε οτι πρεπει να εχω συχνη επαφη και μαλιστα στον χωρο του και οχι να το τραβολογαω και να αλλαζει περιβαλλον καθε τρεις και λιγο...αλλα δεν θελει να πηγαινω στο σπιτι της και φυσικα μπορει να βλεπω το παιδι μονο την Κυριακη όπου ξερει οτι εγω εκεινη την ημερα δουλευω ολη μερα...

Να μη σας κουραζω αλλο,απλα ανρωτιεμαι γιατι δεν εχω τετοια εμπειρια,αν δεν σεβαστει απο μονη της την ιδιοτητα μου ως πατερα όσο και να προσπαθω εγω αν αυτη με πολεμαει μεσω του παιδιου αυτο το παιδι τι προτυπα και τι θα νιωθει για μενα?

Σας ευχαριστω και παλι........

ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΑΝ Η ΚΟΠΕΛΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΟΥΛΑ( ΑΣ ΕΙΝΑΙ

ΜΩΡΑΚΙ ΑΚΟΜΗ)ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΝΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙ.

ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΜΟΝΟ 200 ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ.ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΦΟΥ ΣΤΑΘΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΡΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ...ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ!!

ειναι εργαζομενη ,ζει σε δικο της σπιτι ,δεν αρνηθηκα ΠΟΤΕ να της προσφερω την οποιαδηποτε βοηθεια,αλλα αυτη την στιγμη εγω βρισκομαι στην φαση του να ψαχνω σπιτι για ενοικιο σε καλη κατασταση με 2 δωματια για να μπορω στο μελλον να εχει το δικο του δωματιο και την διατροφη με συμωουλεψαν οι δικηγοροι οτι ειναι αυτη με βαση τα εισοδηματα τοσο τα δικα μου οσο και το δικο της.Ακομη και γαλα που θελω να του παρω ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ τι γαλα πινει για να παω και να του παρω ΄η και πανες δεν ξερω τι πανες παίρνει.Και στην συναντηση μας φευγοντας μου πεταξε και τα ρουχαλακια που του αγορασα για να μου υπενθυμισει οτι αν θελω να το βλεπω πανω απο μιση ωρα θα πρεπει να κανω αγωγη!

κριμα ρε αγορι μου κριμα....αυτη μονο μανα δε λεγεται...

καντης λιγο τα κεφια της τρελης μπας και σε αφησει να χαρεις το μωρο σου λιγο παραπανω απο μιση ωρα...

τις ξερω κατι τετοιες τι καπνο φουμαρουν

θα κανω παιδι μαζι του για να τον εχω του χεριου μου....τι εγωιστικη σκεψη αυτη θεε μου....υπομονη και κουραγιο...εσυ να εισαι αληθινος και ολα θα παρουν το δρομο τους

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Διαφημίσεις

Κάποιοι έπαιξαν άσχημο παιχνίδι πάνω στις πλάτες της και αυτή τους άφησε. Δεν θα την δικαιολογήσω ότι έδρασε βάση ορμονών γιατί μετά από 8,5 μήνες οι ορμόνες υποτίθεται ότι έχουν ηρεμήσει.

Φίλε Γιάννη, προχώρα με αγωγή εφόσον στη ζητάει. Δεν θα διεκδικήσεις την επιμέλεια. Το δικαίωμά σου να βλέπεις το παιδί θα διεκδικήσεις και σ' αυτό δεν πρέπει να αποθαρρύνεσαι. Βρες δικηγόρο που να μπορεί να το υπερασπιστεί αυτό σου το δικαίωμα.

Πρόσφατα μπήκε ένα link εδώ για τους πατεράδες... με ένα site... δεν το βρίσκω τώρα αλλά θα ψάξω να το βρω και θα στο βάλω εδώ με edit.

edit: http://pateras.pblogs.gr/2008/06/279400.html

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟΤΕ ΣΕ ΑΓΩΓΗ.ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!!!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να δοθεί σύντομα μια λύση. Συμφωνώ με τις προλαλήσαντες ότι πρέπει να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου να βλέπεις το παιδί σου. Μη το αφήνεις καθόλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σκέψου μόνο πώς όσο μεγαλώνει χωρίς την δική σου παρουσία (έστω και της μιας μέρας την εβδομάδα), τόσο θα απομακρύνεται από εσένα...... και από ότι κατάλαβα δεν το θέλεις αυτό ;)!!!!!!!!

aYVcp2.png

Διεκδικεις το δικαιωμα στο παιδι ακομα και αν ειναι 1 ωρα τον μηνα μεσα απο δικαστηριο. Δωστης να καταλαβει. Και ναι πορωνομαι και εχω λογο. 1ον ο αντρας μου υπεφερε να καταφερει να δει την πρωτη του κορη (προγονη μου) γιατι η μαμα της, ειχε πει στο παιδι οτι ο πατερας της πεθανε και δεν την εδινε με καμια κοινωνια. Ειχαν απο αστυνομιες μεχρι συλληψεις και καταδικες με προστιμα και ιστοριες ασχημες. Κερδισε οτι δικαιωματα μπορουσε και την βλεπει καθε 2ο ΣΚ, 1 εβδομαδα χριστουγεννα, 1 πασχα και 1 μηνα καλοκαιρι. Το παιδι λατρευει τον πατερα της και σκεφτεται να ερθει σε μας απο γυμνασιο (ποσο ειναι εφικτο δεν λεω αλλα.....).....σκεψου να την ειχε παρατησει επειδη η μανα της εκανε ολη αυτη την ιστορια. Ακομα το παιδι, η προγονη μου, λεει για την μανα της που της ειπε οτι πεθανε ο πατερας της, και τις ψευτιες και την εχει πληγωσει ασχημα. Τα παιδια μεγαλωνουν και καταλαβαινουν. Μην την αφησεις ετσι. 2ον ο δικος μου πατερας προτιμησε να με δωσει στους παππουδες μου. Και τι εννοω. Μεσω δικαστηριου που υπεγραψε με δικη του θεληση αρνηθηκε πατροτητα, και με εδωσε για υιοθεσια στους παππουδες. Δεν ηθελε ουτε καν το επωνυμο του να εχω το @ρχιδι του κερατα (συγνωμη αλλα ειναι κοκκινη πανι για μενα αυτο). Πεθανε απο καρκινο εγκεφαλου λιγο πριν πεθανει η μανα μου. Τους συγχριστιζω και τους δυο αλλα στην μανα μου εκλαψα οσο δεν επερνε. Σε αυτον ακομα και οταν μου ειπαν οτι πριν πεθανει με ζηταγε να παω (μου το ειπαν μετα απο τον θανατο) η απαντηση ηταν good riddance to bad rubbish....καταλαβαινεις τι λεω λοιπον. ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ. Οσο για την σχεση σας για μενα ηταν σε λαθος βασεις απο το καλημερα και καταδικασμενη να τελειωσει. Εδω τελειωνουν σχεσεις με καλες βασεις οταν ερχονται παιδια......αστο......φτιαξε την ζωη σου και να εισαι κοντα στο παιδι σου. Οσο για την κυρια ξεχνα την.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλη δυναμη να εχεις και σε καμια περιπτωση να μην εγκαταλειψεις το παιδι σου!Οσο μεγαλωνει τοσο περισσοτερο θα εχει αναγκη το πατρικο πρωτυπο.Καλες γιορτες!

σας ευχαριστω ολους μα ολους ,μου δινετε δυναμη την οποια εχω χασει τελευταια ....και ηδη εχω ραντεβου με καποιον πιο εξειδικευμενο δικηγορο για να βαλω μπρος ....Ακομη και χθες το βραδυ της τηλεφωνησα να κλεισουμε ραντεβου για να δω το παιδι και ακομη και σημερα δεν μου τηλεφωνησε πισω ...

Επισης μου εχει πει οδικηγορος οτι αν της τηλεφωνω πανω απο 2 μερες την βδομαδα....θεωρειται ...ενοχληση !!!!φοβερο ε?

Φίλε Γιάννη,

ο θείος μου "έχασε" το παιδί του, σκοντάφτοντας στα εμπόδια που του έβαζε η πρώην γυναίκα του. Κι όταν το "ξαναβρήκε", πολλαααά χρόνια μετά, το παιδί τον ρώτησε : "μα καλά - δεν υπήρχαν νόμοι, κανόνες, δικηγόροι, αστυνομία να με διεκδικήσεις?". Και αρνήθηκε - να ξαναδεί το παιδί τον πατέρα...

Σου εύχομαι καλή δύναμη!

Ενα παιδί χρειάζεται και τους δύο γονείς...οσο είναι κομμάτι δικό της,άλλο τόσο είναι και δικό σου...κινήσου δικαστικά και κάποια στιγμή θα δικαιωθείς.

Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου να ζεις το παιδί σου και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της να αφήσει το παιδι να γνωρίσει τον πατέρα του.Μην το αφήσεις έτσι...

xceZp3.png

Λυπάμαι πολύ που δεν θα συμφωνήσω με όλες αυτές τις συμβουλές.

Η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει την αλήθεια για αυτή την ιστορία.

Η μητέρα του παιδιού δεν είναι εδώ για να αντικρούσει οτιδήποτε.

Οι πληροφορίες απο τον κύριο πιο πολύ μου θυμίζουν κουτσομπολιό παρά

ανάγκη του πατέρα να δει το παιδί του.

Οι λεπτομέρειες, η αναφορά στο οικονομικό του θέματος, η απόλυτη αθωότητά του...

Αν πραγματικά του στερούν το παιδί του υπάρχουν τρόποι και τα δικαστήρια δεν είναι ο πρώτος.

Δυστηχως τα δικαστηρια καθυστερουν παρα πολυ.....αυτο ειναι το θεμα και ο λογος που τα εγραψα ειναι για να δει ο κοσμος τι μπορει να του συμβει μονο και μονο επειδη δεν παντρευτηκε καποιος ,,,δεν ειχα σκοπο να κουτσομπολεψω αλλα να περιγραψω μια κατασταση.Τ αδιεξοδο ή το προβλημα ειναι οτι ο πατερα,ειναι δικαιο αυτο?ς πρεπει να περιμενει να εφαρμοστουν οι δικαστικες αποφασεις για να εχει επικοινωνια με το παιδι του αυτο ειναι το θεμα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...