Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

DUFASTON

Recommended Posts

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΝΟΥΛΙΤΣΕΣ!!!!

τι γνωρίζεται για τα χάπια dufaston;

Αφου ακόμα δεν μου έχει ερθει περίοδος εδώ και 3 μήνες ο γιατρός μου σήκωσε τα χέρια ψηλά και μου έδωσε dufaston τα πήρα και περιμένω μετα συνεχίζω με serpafar.

μου είπε ότι δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Διαφημίσεις

εκτος το οτι θα σου πουνε πολλα για το φαρμακο,τα κοριτσια εδω μεσα,μπορεις να μπεις στο google και να γραψεις την ονομασια του και θα σε παραπαμπει σε πολλα φορουμ,και ιστοσελιδες,σχετικα με αυτο.Καλη επιτυχια,καλη μου....

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Εγω τα πηρα καποιο διαστημα το καλοκαιρι γιατι ειχα κανει κυστη στην ωοοθηκη (10χ10cm !!!!!) εκανα μηνορραγια,νοσηλευτηκα στο νοσοκομειο για 4 μερες και οταν σταματησε το αιμα μετα απο συνολικα 15 μερες περιοδο ενω ειχα κυκλο 28 ημερων δε μου ερχοταν η περιοδος ξανα για να αρχισω αντισυλληπτικα.

Ετσι ο γιατρος μου εγραψε τα Duphaston να τα παρω 10 μερες για να μου ερθει η περιοδος.Δυστυχως δεν ηρθε και πηρα αλλο αναλογο φαρμακο το Primolut nor οπου μετα απο 2 εβδομαδες χρησης επιτελους ηρθε.

Το Duphaston (αλλα και το PRIMOLUT )ειναι προγεστερονη την οποια χρειαζεταο ο οργανισμος μας για να ερθει η περιοδος,αμα μας λειπει τοτε την παιρνουμε και ερχεται η περιοδος.Ασχετα αν εμενα τελικα με "επιασε" το Duphaston απ'οτι ξερω το εχουν παρει πολλες κοπελες και ειχαν μια χαρα αποτελεσματα.

Παντως γενικα εχουν ψιλοπαρενεργειες οπως αυξηση της θερμοκρασιασ του σωματος,αναγουλες,καουρες και υπερενταση οπως εχει και η προγεστερονη του ιδιου του ιργανισμου μας οταν περιμενουμε περιοδο και νιωθουμε περιεργα ή οταν ειμαστε στα πρωτα σταδια της εγκυμοσυνης και εχουμε ναυτιες αλλα τιποτα τρελο.

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο.Βαλε την ονομασια Duphaston στο GOOGLE ή καπου αλλου στο διαδυκτιο και θα βρεις πληροφοριες.

.png

θα συμφωνήσω με την nicky σε όσα αναφέρει σχετικά με το τι είναι το Duphaston (αλλα και το PRIMOLUT). Είναι σχετικά "ελαφριά" χάπια για πρόκληση της περιόδου αλλά και σταθερότητα αυτής.

Κι εγώ ποτέ δεν είχα σταθερό κύκλο και άρχισα αντισυλληπτικά και μετά την 1η γέννα (ιούλιος 2005) συνέχισε να είναι άστατος ο κύκλος οπότε ο γιατρός μου έδωσε τα Duphaston τα οποία έπαιρνα μέχρι που ξαναέμεινα έγκυος (οκτώβριο 2007). Πάντως παρενέργειες δεν είχα ποτέ όλο αυτό το διάστημα.

Και γενικά δεν παίρνω χάπια πριν τα ελένξει ο άντρας μου ως φαρμακοποιός που είναι.

Όσο για τα serpafar είναι για πρόκληση ωορρηξίας.

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Κοριτσακια μου, μηπως εχει παρει καμια σας αυτα τα χαπια; ειναι σαν τα Utrogestan.Μου τα εδωσε ενας γυναικολογος που επισκεφτηκα για 2η γνωμη...

Ειχα ξαναρωτησει σε αλλη συζητηση αλλα καμια δεν μου απαντησε... :(:wink:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Κι εγω τα ειχα παρει καποτε και μαλιστα σε μικρη ηλικια.ημουν 19 και ειχε αργησει η περιοδος μου και ειχα τρομαξει επειδη ημουν σε μια σχεση τοτε,αλλα δεν ημουν εγκυος και μου τα ειχε δωσει για λιγες μερες μονο λεγοντας οτι απλα ηταν μια ανωμαλια του κυκλου φυσιολογικη για την ηλικια μου.χαζομαρα βεβαια που το σκεφτομαι τωρα.

Κοριτσακια μου, μηπως εχει παρει καμια σας αυτα τα χαπια; ειναι σαν τα Utrogestan.Μου τα εδωσε ενας γυναικολογος που επισκεφτηκα για 2η γνωμη...

Ειχα ξαναρωτησει σε αλλη συζητηση αλλα καμια δεν μου απαντησε... :(:wink:

τα εχω παρει παρα πολλες φορες στο παρελθον για να μου ερθει η περιοδος και στην αρχη της εγκυμοσυνης.Ειναι πολυ πιο ελαφρια σαν δοση απο τα utrogestan.Εσενα για ποιο λογο στα εδωσε;

ευχαριστω κοριτσια...μου τα εδωσε γιατι ειχα ενα ωοθυλακιο μεγαλο την 8η μερα του κυκλου.Προφανως για να μην γινει κυστη και να μου ερθει κανονικα η περιοδος...να μη χασω και αλλο μηνα με αντισυλληπτικα... :(

Διαφημίσεις

ευχαριστω κοριτσια...μου τα εδωσε γιατι ειχα ενα ωοθυλακιο μεγαλο την 8η μερα του κυκλου.Προφανως για να μην γινει κυστη και να μου ερθει κανονικα η περιοδος...να μη χασω και αλλο μηνα με αντισυλληπτικα... :(

καλησπερα.εγω τα παιρνω παρα πολυ συχνα γιατι εχω προβλημα με την περιοδο μου και ο γιατρος μου επειδη θελω να κανω παιδακι καθε φορα που εχω καθυστερηση και αφου εχω κανει χοριακη τα παιρνω.

σ ευχαριστω ανετουλα...πρωτη φορα τα παιρνω...εψαξα στο google αλλα ηθελα να διαβασω και δικες σας εμπειριες :wink:

Ειναι και οτι ο γιατρος που μου τα εδωσε δεν ειναι ο γιατρος μου... :cool:

σ ευχαριστω ανετουλα...πρωτη φορα τα παιρνω...εψαξα στο google αλλα ηθελα να διαβασω και δικες σας εμπειριες :wink:

Ειναι και οτι ο γιατρος που μου τα εδωσε δεν ειναι ο γιατρος μου... :cool:

παντως περα απο κατι τριχουλες στο προσωπο και ειδικα στο πηγουνι που δεν ειμαι συγουρη απο πιο φαρμακο ειναι ακριβως ..........ολα καλα

παντως περα απο κατι τριχουλες στο προσωπο και ειδικα στο πηγουνι που δεν ειμαι συγουρη απο πιο φαρμακο ειναι ακριβως ..........ολα καλα

αααα.....ωραια :shock: !!!!!αντε να δουμε...φιλακια!!! :D

• 5 months later...

Καλησπέρα σας,

περιμένω περιοδο στις 26 του μηνα αλλα εκεινη την ημερα ακριβως \φευγω διακοπες

Σημειωτεον με τα ταμπον δεν εχω καθολου καλη σχεση και γι'αυτο αποφασισα να παρω χαπια για να μου ερθει νωριτερα περιοδος μιας και εχω το χρονικο περιθωριο.

η φαρμακοποιος μου εδωσε το primolut αλλα διαβαζοντας τις οδηγιες μπερδευτηκα.τελικα αυτο το χαπι ειναι για να επιταχυνει η να καθυστερει την περιοδο?

Οποις γνωριζει ας μου απαντησει παρακαλω πολυ

Διαφημίσεις

• 4 months later...

koritsia tha ithela ti voitheia sas! Exw gennisei edw kai 8 mines kai enw i periodos mou itan kanoniki meta ti genna, tin teleytaia fora adiathetisa eixan mesolavisei molis 16 meres kai adiathetisa ksana. Ektos aytou, i periodos kratise 2 evdomades kai to aima synexizotan, me apotelesma na anisixw mipws den itan periodos alla kati allo. Milisa me ton giatro mou kai mou eipe na parw xapia duphaston gia 15 meres gia na stamatisei to aima. Kai oti meta apo 2-3 meres pou tha stamatisw ta xapia tha mou erthei periodos kanonika. Pragmati to aima stamatise apo tin prwti mera pou pira ta xapia, alla twra exoun perasei 32 meres kai den exw akoma periodo ksana. Exw anisixisei polu. Exei mipws kamia paromoia empeiria ??

• 5 months later...

για σας κορίτσια και από εμένα πριν τρις μήνες είχα μία παλίνδρομη κύηση την έβδομη εβδομάδα καταστροφή :-(:sad:γιατί όταν έχεις μια τέτοια απώλειά:-(:sad::-( στην ζωή σου και πριν ακριβός από 6 μήνες άλλη μία:(:(:( όλα σου φαίνονται μαύρα και άραχνα:?:?:? το άγχος είναι πρώτο και καλύτερο και τώρα περιμένω την περίοδο και που είναι ούτε και εγώ ξέρω η γιατρός μου έδωσε τα dyphaston για 2 μέρες και μου είπε να περιμένω εσείς τη πιστεύεται κορίτσια πόσο θα περιμένω για να μου έρθει:?::?::?:

καλήμερα και από μένα, τα duphaston μου τα έδωσε η γιατρός μου μετά από παλίνδρομη και γιατί μετά από 3 μήνες δεν μου έρχεται η περίοδος μου είναι τελείως ακίνδυνα και δεν έχουν παρενέργειες αλλά εμένα μάλων δεν με έπιασαν ακόμα περιμένω:?::?::?: εσείς τη νομίζεται θα έρθουν να μου φύγει και το άγχος.

• 1 month later...
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΝΟΥΛΙΤΣΕΣ!!!!

τι γνωρίζεται για τα χάπια dufaston;

Αφου ακόμα δεν μου έχει ερθει περίοδος εδώ και 3 μήνες ο γιατρός μου σήκωσε τα χέρια ψηλά και μου έδωσε dufaston τα πήρα και περιμένω μετα συνεχίζω με serpafar.

μου είπε ότι δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

καλημέρα χαρά ήθελα να μάθω τη έκανες με την περίοδο σου εάν σου ήρθε μακάρι να είναι καλά τα νέα σου τελικά, γιατί έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα περιμένω ακόμα περίοδο 3 μήνες τώρα.:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( ευχάριστο εκ τον προτέρων.

• 4 months later...

κορίτσια από την εμπειρία σας όταν παίρνεται τα duphaston έχετε προσέξει να έχετε πιο δυνατούς πόνους στην κοιλία από ότι αν δεν τα παίρνατε;.σαν της περιόδου;

2mS6p3.png?t9H6Yah7

1ZAOp2.png?n6Kui1AR

κορίτσια από την εμπειρία σας όταν παίρνεται τα duphaston έχετε προσέξει να έχετε πιο δυνατούς πόνους στην κοιλία από ότι αν δεν τα παίρνατε;.σαν της περιόδου;

2mS6p3.png?t9H6Yah7

1ZAOp2.png?n6Kui1AR

Ναι είχα αφορητους πόνους όταν τα έπερνα γιαυτο η ενδοκρινολόγος και εν συνεχεία ο γυναικολόγος μου, μου τα άλαξαν και μου έδωσαν τα primolut...

Μην κάθεσε να πονάς...πάρε τηλέφωνο και μίλα τους....

Ναι είχα αφορητους πόνους όταν τα έπερνα γιαυτο η ενδοκρινολόγος και εν συνεχεία ο γυναικολόγος μου, μου τα άλαξαν και μου έδωσαν τα primolut...

Μην κάθεσε να πονάς...πάρε τηλέφωνο και μίλα τους....

Έπερνα Duphaston στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου και δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Είχα πονάκια αλλά όχι τόσο δυνατά σαν της περιόδου, ήταν τσιμπιματάκια. Σκέψου ότι τα έπερνα και σε μεγάλες δόσεις λόγω υπαπειλούμενης εγκυμοσύνης. Έχω ακούσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί δυνατότερους πόνους αλλά το καλύτερο είναι να το συζητήσεις με το γιατρό σου.

Καλησπέρα! Σταμάτησα τα ντουφαστόν την Κυριακή και περιμένω να αδιαθετήσω. Πόσες μέρες κάνατε εσείς να αδιαθετήσετε από την μέρα που τα σταματήσατε; Εγώ συνήθως 5 μέρες, οπότε περιμένω αύριο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...