Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πιο περιεργα ονοματα( φτουυυ....μακρια απο μας!)

vera

Recommended Posts

αν μου επιτρεπεις, ειναι ουδετερο λιγο! γιατι δε δινεις ενα ονομα στην κορουλα σου που δε θα χρειαζεται να το αλλαξεις! ετσι οπως τη βαφτησεις να την φωναζεις κιολας! Βαλερια-ισαβελλα-ελβιρα....

Συμφωνώ ότι είναι ωραίο να μην αλλάζεις το όνομα του παιδιού και να το φωνάζεις όπως το βάφτισες. Το θέμα είναι ότι εμένα μου αρέσει το Κανέλλα και θα μου άρεσε να φωνάζω έτσι την κόρη μου (αν τελικά είναι κοριτσάκι το μωράκι που περιμένουμε), αλλά καταλαβαίνω ότι ίσως να μην είμαι αντικειμενική και το όνομα να μην είναι τόσο ωραίο όσο μου ακούγεται εμένα! μιας και είναι το όνομα την μητέρας μου.

Από την άλλη τα ξενικά ονόματα δεν μου αρέσουν καθόλου, για να πω την αλήθεια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 694
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αρμόδιος. Και φαντάσου να δουλέψει στο Δημόσιο. Όρε γλέντια!!! Ολοι θ ζητάνε τον αρμόδιο να τους λύσει τα προβλήματα....

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Συμφωνώ ότι είναι ωραίο να μην αλλάζεις το όνομα του παιδιού και να το φωνάζεις όπως το βάφτισες. Το θέμα είναι ότι εμένα μου αρέσει το Κανέλλα και θα μου άρεσε να φωνάζω έτσι την κόρη μου (αν τελικά είναι κοριτσάκι το μωράκι που περιμένουμε), αλλά καταλαβαίνω ότι ίσως να μην είμαι αντικειμενική και το όνομα να μην είναι τόσο ωραίο όσο μου ακούγεται εμένα! μιας και είναι το όνομα την μητέρας μου.

Από την άλλη τα ξενικά ονόματα δεν μου αρέσουν καθόλου, για να πω την αλήθεια.

ε τοτε μια χαρα! βαφτησε την κανελα και φωναζε την ετσι! δεν ειναι ασχημο το κανελα!ουτε συνηθισμενο!!! οπως και να εχει με το καλο να ερθει το παιδακι σου και με εναν πονο!!!

• 1 month later...
Το κοριτσακι της γειτονισσας μου απο κατω το λενε Γαλατια,δυστυχως η μαμα δεν το ηθελε με τιποτα αλλα επεμενε ο μπαμπας κ η πεθερα,δηλ. στο σχολειο τι θα τραβηξει το καημενο που θα το φωναζουν γαλα-γαλα-γαλα.

Κ τη μαμα του κουμπαρου μου τι λενε Μεταξια αλλα το αλλαξε σε Ξουλα,ακουσον ακουσον.

Εχω ρε κοριτσια τωρα 1,5 ωρα που διαβαζω κ εχω πεθανει στα γελια,να΄στε καλα.

ξερω 3-4 γαλατιες, ελπιδοφορους, λοιζους, νεοφυτους, ραφαελλες, πανικους (απο παναγιωτης), παμπους (απο χαραλαμπος), κυπρουλες, χρυσταλλες, νεκταριες/ριους

ειναι πολυ χρησιμοποιουμενα στη κυπρο ολα αυτα

και αλλα που δεν μπορω να σκεφτω τωρα..

αρσινοη, ιολη, βερονικα μ αρεσουν πολυ :cool:

Ενα ονομα που ακουσα μεσω της δουλειας μου ειναι το ΦΕΓΓΑΡΟΥΛΗΣ σε ατομο 29 ετων...δεν εχω ακουσει πιο φλωρικο ονομα σε ανδρα!!:):):)

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Διαφημίσεις

Ενα ονομα που ακουσα μεσω της δουλειας μου ειναι το ΦΕΓΓΑΡΟΥΛΗΣ σε ατομο 29 ετων...δεν εχω ακουσει πιο φλωρικο ονομα σε ανδρα!!:):):)

Γελάω μόνη μου και θα ξυπνήσω το μωρό:lol:!!! Ελα Χριστέ και Παναγιά:shock::shock:!!!

Να μαντέψω και το αγαπημένο του τραγούδι: "Φεγγαρούλη μου λαμπρε........."!!!

Ελπίζω να μην έχουμε κανένα στο φόρουμ με τέτοιο όνομα! Αν εχουμε.......:oops:συγγνώμη!!

Co8Lp3.png

QkL2p3.png

εμενα ο αντρας μου χτες μου ειπε να προσπαθησουμε για 2ο παιδι για να κανουμε τη κορη κ να βγει επιτελους η τριαδα(ονομα της πεθερας μου) γιατι θελει να κανει τη μαμα του ευτυχισμενη!!!δεν σχολιαζω την σταση του αντρα μου το ονομα μονο..τριαδα!!ειναι απαισιοοοοοο!!!!!κ δεν θελει να τη φωναζουμε με καποιο υποκοριστικο,τριαδα η πεθερα τριαδα κ η κορη!!!

κοριτσακι μου δεν εισαι η μονη με ασχημο ονομα απο πεθερικα...εχω μια φιλη που τον πεθερο της τον λενε Δρακουλη......!!!ειπες κατι???για σκεψου να φωναζει τον γιο της στην πλατεια.....Δρακουλακη παιδι μου μην τρεχεις!!!!!

ο αντρας της της το ειχε πει απο την αρχη οτι ΑΝ κανουν γιο θα παρει το ονομα του "μπαμπακα του".....ευτυχως εκανε 2 κορες!!!!

apHGp3.png

κοριτσακι μου δεν εισαι η μονη με ασχημο ονομα απο πεθερικα...εχω μια φιλη που τον πεθερο της τον λενε Δρακουλη......!!!ειπες κατι???για σκεψου να φωναζει τον γιο της στην πλατεια.....Δρακουλακη παιδι μου μην τρεχεις!!!!!

Στην Κρήτη έχουμε γνήσιο "Δρακούλη", δηλαδή Δράκο:D!!! Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι καλύτερο!! Ο γνήσιος "Δράκος" ή η απομίμηση("Δρακούλης"):lol:??

Co8Lp3.png

QkL2p3.png

την μικρη μου θα την βγαλουμε πολυξενη.πως να το σωσω που δεν μου αρεσει το ξενια και στον αντρα μου δεν αρεσει το τζενη;α!κι εμενα πως με λενε;....ουρανια!στα 10 μου με πειραζε πολυ αν και με φωναζαν ρανια.τωρα δεν με χαλαει καθολου.αλλα φοβαμαι οπως ελεγα εγω την μανα μου "καλα,τι ονομα ειναι αυτο που μου δωσατε"ετσι θα γυρισει μια μερα η πολυξενη μου και θα με ρωτησει.

Διαφημίσεις

την μικρη μου θα την βγαλουμε πολυξενη.πως να το σωσω που δεν μου αρεσει το ξενια και στον αντρα μου δεν αρεσει το τζενη;α!κι εμενα πως με λενε;....ουρανια!στα 10 μου με πειραζε πολυ αν και με φωναζαν ρανια.τωρα δεν με χαλαει καθολου.αλλα φοβαμαι οπως ελεγα εγω την μανα μου "καλα,τι ονομα ειναι αυτο που μου δωσατε"ετσι θα γυρισει μια μερα η πολυξενη μου και θα με ρωτησει.

το Πολυ;;

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για ένα παράξενο όνομα;

Είδα στο ερτολόγιο οτι στις 4/5 γιορτάζει η ΜΕΛΙΑ.

Υπάρχει αγία/οσία Μελια δηλαδή; Έχει τύχει να ακούσετε κανέναν με αυτό το όνομα; Και πώς τονίζεται; Μέλια - Μελία - Μελιά;

Έχει τύχει να ακούσετε κανέναν με αυτό το όνομα; Και πώς τονίζεται; Μέλια - Μελία - Μελιά;

αν θυμαμαι καλα στο βιβλιο της αλκης ζεη ( αν δε κανω λαθος) την μικρη ηρωιδα την λένε μέλια. Α' και στο παραμυθι που βλεπαμε οταν ημασταν μικροί " του κουτιου τα παραμυθια" ηταν μια μαριονέτα που τραγουδουσε κ την έλεγαν Μελιά... δεν εχω ακουσει κατι πιο κοντινο...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Ο παππούς μου είχε πολύ σπάνιο όνομα.Πολύκαρπος και τον φωνάζανε Πόλυ!

Άλλα περίεργα ονόματα που ξέρω είναι Μαργαρίτης,Αρχοντής,Ανανίας,Γαρύφαλος,Κυπαρίσσης(τον φωνάζουν Πάρη), και Δρόσος απο αντρικά.Απο γυναικεία Θεοφίλη είχα μία συμμαθήτρια στο σχολείο και τη φωνάζαμε Φίλη:shock::shock:,Ελλάδα,Σταμούλα,Παντελεημονιά,Μαλάμω,Μελαχροινή,Ωραιοζίλη(τη φωνάζουν Ζήλεια),Κονδυλένια,Μανουσένια(το θηλυκό του Μανούσου),Ποθούλα,Σοφρωνία.Αυτά!!!!Όλα είναι βαφτιστικά!!!!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

αν θυμαμαι καλα στο βιβλιο της αλκης ζεη ( αν δε κανω λαθος) την μικρη ηρωιδα την λένε μέλια. Α'...

Αν θυμασαι το κανονικο της ηταν Μέλισσα και χαιδευτικα την φωναζαν Μέλια..και δεν της αρεσε καθολου:P

p7z6p3.pngsQqep3.png

Ο παππούς μου είχε πολύ σπάνιο όνομα.Πολύκαρπος και τον φωνάζανε Πόλυ!

Άλλα περίεργα ονόματα που ξέρω είναι Μαργαρίτης,Αρχοντής,Ανανίας,Γαρύφαλος,Κυπαρίσσης(τον φωνάζουν Πάρη), και Δρόσος απο αντρικά.Απο γυναικεία Θεοφίλη είχα μία συμμαθήτρια στο σχολείο και τη φωνάζαμε Φίλη:shock::shock:,Ελλάδα,Σταμούλα,Παντελεημονιά,Μαλάμω,Μελαχροινή,Ωραιοζίλη(τη φωνάζουν Ζήλεια),Κονδυλένια,Μανουσένια(το θηλυκό του Μανούσου),Ποθούλα,Σοφρωνία.Αυτά!!!!Όλα είναι βαφτιστικά!!!!

Ειχα γνωρισει πριν απο χρονια εναν κουκλαρο..πολυ ομορφο παλληκαρι που το ονομα του ειναι Αρχοντής Ενοειται οτι το λατρεψα το ονομα αυτο!!!!!:lol:

p7z6p3.pngsQqep3.png

Ειχα γνωρισει πριν απο χρονια εναν κουκλαρο..πολυ ομορφο παλληκαρι που το ονομα του ειναι Αρχοντής Ενοειται οτι το λατρεψα το ονομα αυτο!!!!!:lol:

Εννοείται ότι το όνομα δεν κάνει τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος το όνομα!!!Και εγώ έχω γνωρίσει πολλά άτομα που έχουν απαίσια ονόματα αλλά είναι τόσο αξιαγάπητοι που αμέσως λατρεύεις και το όνομα τους!!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...