Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πιο περιεργα ονοματα( φτουυυ....μακρια απο μας!)

vera

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 694
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το κοριτσακι της γειτονισσας μου απο κατω το λενε Γαλατια,δυστυχως η μαμα δεν το ηθελε με τιποτα αλλα επεμενε ο μπαμπας κ η πεθερα,δηλ. στο σχολειο τι θα τραβηξει το καημενο που θα το φωναζουν γαλα-γαλα-γαλα.

Κ τη μαμα του κουμπαρου μου τι λενε Μεταξια αλλα το αλλαξε σε Ξουλα,ακουσον ακουσον.

Εχω ρε κοριτσια τωρα 1,5 ωρα που διαβαζω κ εχω πεθανει στα γελια,να΄στε καλα.

Μια φίλη μου, που ονομάζεται Μεταξία, τη φωνάζουνε Ξένια. Εμένα μ' αρεσει το Μεταξία πάντως. Σε σχέση με άλλα.....

Το κοριτσακι της γειτονισσας μου απο κατω το λενε Γαλατια,δυστυχως η μαμα δεν το ηθελε με τιποτα αλλα επεμενε ο μπαμπας κ η πεθερα,δηλ. στο σχολειο τι θα τραβηξει το καημενο που θα το φωναζουν γαλα-γαλα-γαλα.

Κ τη μαμα του κουμπαρου μου τι λενε Μεταξια αλλα το αλλαξε σε Ξουλα,ακουσον ακουσον.

Εχω ρε κοριτσια τωρα 1,5 ωρα που διαβαζω κ εχω πεθανει στα γελια,να΄στε καλα.

To Γαλάτεια είναι πολύ όμορφο όνομα.

To Ευμορφία πως σας φαίνεται; Ειδικά αν το κοριτσακι ειναι μικρό και οι γονείς επιμένουν να τη φωναζουν με ολοκληρο το όνομα. Οι θειοι πάντως τη φωνάζουν "μπεμπα".

pECmp3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια καλημέρα. είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί μου. το πρώτο - γιος - το έβγαλα με το όνομα του πεθερού μου. ούτε κρύο ούτε ζέστη - τώρα το συνήθισα και δεν μου κάνει αίσθηση. τώρα στο δεύτερο που είναι πάλι γιος θέλω να βγάλω του μπαμπά μου απλά είναι ασυνήθιστο και δεν ξέρω πως ακούγεται σε έναν τρίτο - τον λένε αδάμ. τι λέτε?

κορίτσια καλημέρα. είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί μου. το πρώτο - γιος - το έβγαλα με το όνομα του πεθερού μου. ούτε κρύο ούτε ζέστη - τώρα το συνήθισα και δεν μου κάνει αίσθηση. τώρα στο δεύτερο που είναι πάλι γιος θέλω να βγάλω του μπαμπά μου απλά είναι ασυνήθιστο και δεν ξέρω πως ακούγεται σε έναν τρίτο - τον λένε αδάμ. τι λέτε?

Πολύ ωραίο!

.pngy3DLp3.png

μια γνωστη της μανας μου ειχε 3 παιδια.την Θεοδουλα τον Θεοδουλο κ την...Θεοδουλα.δηλ ελεος αν ηταν βουδηστρια θα την ελεγε βοδουλα???:mrgreen::mrgreen:

ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ!!??;; Στο ληξιαρχείο τι λέγανε?

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Το Αδαμ ειναι πολυ ωραιο ονομα , λενε τον ανηψιο μου.

Κοριτσια το ονομα Μωυσης πως σας φαινετε???Γιατι ετσι λενε τον πεθερο μου,προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου και ο αντρας μου λεει οτι ειναι μια χαρα :?!!Ειμαι μονο εγω η παραξενη????

Κοριτσια το ονομα Μωυσης πως σας φαινετε???Γιατι ετσι λενε τον πεθερο μου,προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου και ο αντρας μου λεει οτι ειναι μια χαρα :?!!Ειμαι μονο εγω η παραξενη????

Κοίτα σαν ονομα δεν ειναι ασχημο απλώς ειναι πολυ ασυνηθιστο και σου ακουγεται εσενα καπως.

Κοίτα σαν ονομα δεν ειναι ασχημο απλώς ειναι πολυ ασυνηθιστο και σου ακουγεται εσενα καπως.

Ναι συμφωνω αλλα το΄χω ψαξει χιλιες φορες να βρω υποκοριστικο και δεν βρισκω....πχ τον πεθερο μου τον λενε Μουσα υποκοριστικο ε δεν μπορω με τιποτα......ειναι ασυνήθιστο...και η πεθερα μου συμφωνει!!!

μαιρη το υποκοριστικο δεν μ αρεσει...τωρα για το Μωυσης ειναι πολυ ασυνηθιστο...δεν ξερω...εχει γιορτη???

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

Εχω ενα φιλο του αντρα μου που ειναι βαπτισμενος Μωησης και τον φωναζουν Σακη. Γιορταζει νομιζω τελος καλοκαιριου. Εγω την μικρη θα την βαπτισω Βασιλικη και θα την φωναζουμε Βαλια?? Καμια αλλη προταση???????

μαιρη το υποκοριστικο δεν μ αρεσει...τωρα για το Μωυσης ειναι πολυ ασυνηθιστο...δεν ξερω...εχει γιορτη???

Ναι ρε γμτ δεν ξερω αν εχει γιορτη αλλα δεν μου καθεται καλα το Μωυση ειπα στον αντρα μου να του δωσουμε 2ονοματα να ακουστει του πεθερου και να το φωναζουμε με το άλλο.

Εχω ενα φιλο του αντρα μου που ειναι βαπτισμενος Μωησης και τον φωναζουν Σακη. Γιορταζει νομιζω τελος καλοκαιριου. Εγω την μικρη θα την βαπτισω Βασιλικη και θα την φωναζουμε Βαλια?? Καμια αλλη προταση???????

Βανέσα....εχω μια φιλη!! Η Βανη η Βανα

Μαιρη μου...2 ονοματα ισως ειναι δυσκολο να το δεχτουν γιατι λογικα θα θελουν να το φωναζουν με ολοκληρο το ονομα του πεθερου σου...το Σακης ειναι καλο αλλα θα το μπερδευουν και θα νομιζουν οτι γιορταζει του Αγ.Αθανασιου...

πολυ μπερδεμα...

ps...του αντρα σου του αρεσει γιατι το εχει συνηθισει τοσα χρονια και του φαινεται φυσιολογικο...ισως στον τοπο του το χρησιμοποιουν συχνα...

εμενα κατι μου κανει...περιεργο αλλα δεν μπορω να προσδιορισω αν μου αρεσει ή οχι...:roll:

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Μαιρη μου...2 ονοματα ισως ειναι δυσκολο να το δεχτουν γιατι λογικα θα θελουν να το φωναζουν με ολοκληρο το ονομα του πεθερου σου...το Σακης ειναι καλο αλλα θα το μπερδευουν και θα νομιζουν οτι γιορταζει του Αγ.Αθανασιου...

πολυ μπερδεμα...

ps...του αντρα σου του αρεσει γιατι το εχει συνηθισει τοσα χρονια και του φαινεται φυσιολογικο...ισως στον τοπο του το χρησιμοποιουν συχνα...

εμενα κατι μου κανει...περιεργο αλλα δεν μπορω να προσδιορισω αν μου αρεσει ή οχι...:roll:

Ναι ο αντρας μου εχει μπαμπα Ιορδανο και η μαμα του ειναι απο Κυπρο και αυτος ειναι χρονια Ελλαδα μιας και σπουδαζε θεσ/κη και μενει εδω.Παντως η πεθερα πολύ ανοιχτομυαλη και εκεινη δεν της αρέσει.Δεν εχει προβλημα ισχυρογνωμοσύνης οτι σωνει και καλα πρεπει να βαλουμε το ονομα του μπαμπα του αλλα σαν προταση το ανεφερε οπως και εγω ειπα την λύση με τα δυο ονοματα.........αχ δεν θελω να ειναι σαν τη μυγα μες στο γαλα πχ στο δημοτικο....γιατι σε αυτη την ηλικια ξερω ποσο σκληρα ειναι τα παιδια...και το παραξενο το κοροιδευουν...

αφου δεν σου αρεσει και σε παιρνει να το αποφυγεις, βρες αλλο, κριμα δεν ειναι να προσπαθεις να βρεις υποκοριστικο για να το καλυψεις?

Ναι εχεις δικιο αλλα οταν θες να ευχαριστησεις ολους..........!!!Θα δω οπως ειπα πριν η λυση με τα δυο ονοματα,,δεν ξερω ειμαι καπως μπερδεμενη...

Ναι εχεις δικιο αλλα οταν θες να ευχαριστησεις ολους..........!!!Θα δω οπως ειπα πριν η λυση με τα δυο ονοματα,,δεν ξερω ειμαι καπως μπερδεμενη...

η λυση με τα δυο ονοματα ειναι βολικη οταν συνδυαζονται, αλλιως το ονομα που δεν αρεσει μενει μονο στα χαρτια. σκεψου μελλοντικα το παιδι με το ονομα, δεν γινεται να ειναι ολοι χαρουμενοι, και καλυτερα το παιδι να ειναι χαρουμενο!

Καλησπέρα!

Το χειροτερο ονομα που εχω ακουσει ποτε..κρατηθείτε..

Γεωγραφία.

Ναι! και ομως! Καποιοι εδω στη Χίο βαφτισαν ετσι το παιδι τους (λεγανε τη γιαγια)!!!!!!!!

Ημαρτον Παναγία μου!!!!!!!

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Καλησπέρα κι από μένα!

Υπάρχουν πράγματι πολλά ονόματα που παραπέμπουν σε κάτι γελοίο, άσχημο ή περίεργο, είναι ιδιαίτερα δύσκολα και μακροσκελή ή αντλούνται από την παράδοση ενός τόπου και έτσι δεν είναι καθόλου εύηχα σε ανθρώπους εκτός των ντόπιων. Πολύ προσφιλές παράδειγμα (γιατί κατάγομαι από εκεί) το Νιόνιος και θηλυκό (ακόμα πιο περίεργο για τους μη- Ζακύνθιους) Νιόνια, υποκοριστικά του Διονύσιος και Διονυσία αντιστοίχως. Το πιο παράξενο, σπάνιο και συνάμα κακόηχο όνομα που έχω τελευταία ακούσει (κυρίως γιατί συνδυάζεται με ένα ακόμα πιο κακόηχο επίθετο που δεν μπορώ να αναφέρω) είναι Πρασινιώ. Ένα επίσης που μου έκανε εντύπωση κατά την περίοδο που συνέλεγα γυναικεία ονόματα (!!, ναι, όλοι έχουμε κάνει ανοησίες στη ζωή μας) είναι το Ηλιοστάλακτη, το οποίο πρόσφατα είδα και στην τηλεόραση, επομένως δεν είναι μοναδικό. Άκου φαντασία, Ηλιοστάλακτη. Σα βυζαντινή πριγκίπισσα δεν ακούγεται;

Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια

κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό

ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος

κι ολόκληρη τη Γη μας θ' αγκάλιαζε θαρρώ

Γ. Ρίτσος

Κοριτσια δεν ξέρω αν το εχετε αναφέρει αλλα ενα ακομα περίεργο ονομα που εχω ακούσει ηταν το περιστέρα.

Και εχετε απολυτο δικιο τα σημερινα παιδια κοροιδεύουν πολύ τα περίεργα ονόματα. Ο αντρας μου εχει πολύ αστείο επίθετο και σκεφτομαι το παιδάκι μου που θα το κοροιδεύουν αργότερα και νευριάζω απο τώρα.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...