Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΜΟΖΥΓΩΤΙΚΑ ΔΙΔΥΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΑΚΚΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ;

Recommended Posts

Η παιδίατρος μου λέει οτι τα δίδυμα αγοράκια μου είναι ομοζυγωτικά παρόλο που ήταν σε διαφορετικούς σάκους και είχαν το καθένα το δικό του πλακούντα. Μοιάζουν καταπληκτικά και έχουν την ίδια ομάδα αίματος. Υπάρχει άλλος μ΄ αυτή την περίπτωση;

Ο γυναικολόγος μου μόλις γεννήθηκαν μου είπε οτι η παιδίατρος θα αποφανθεί, γιατί ήταν ολόιδια..!!??

2ht1p3.png

zaYXp3.png

Διαφημίσεις

Πρώτη φορά ακουω ομοζυγωτικά σε δυο σάκους! Κάνε μια έρευνα στο ιντερνετ να δεις αν υπάρχει τέτοια περιπτωση! Οι δικιές μου(απο εξωσωμ.) είναι ετεροζυγωτικές κ έχουν την ιδια ομάδα αιματος, αρα αυτο δεν ειναι σημάδι ομοζωγωτικού! Το οτι ειναι ολοιδια σιγουρα ειναι σημάδι!

Να τα χαιρεσαι!!!

Η παιδίατρος μου λέει οτι τα δίδυμα αγοράκια μου είναι ομοζυγωτικά παρόλο που ήταν σε διαφορετικούς σάκκους και είχαν το καθένα το δικό του πλακούντα. Μοιάζουν καταπληκτικά και έχουν την ίδια ομάδα αίματος. Υπάρχει άλλος μ΄ αυτή την περίπτωση;

Ο γυναικολόγος μου μόλις γεννήθηκαν μου είπε οτι η παιδίατρος θα αποφανθεί, γιατί ήταν ολόιδια..!!??

Μετά απο λίγο ψάξιμο βρήκα τα εξής*:

Διχοριακά-Διαμνιονικά

Συνήθως τα δίδυμα έχουν δύο ξεχωριστά χόρια κι αμνιακούς σάκους, οπότε κάνουμε λόγο για διχοριακά-διαμνιονικά δίδυμα. Αυτή η περίπτωση είναι ο "κανόνας" στα διζυγωτικά δίδυμα (εξαίρεση αποτελούν οι πολύ σπάνιες περιπτώσεις της σύντηξης μεταξύ των βλαστοκύστεων[24] ), με ποσοστό 99.7% στο σύνολο των κυήσεων[25] και 18–36% [26](ή περίπου 25%[24]) στα μονοζυγωτικά

Αυτού του είδους τα δίδυμα έχουν το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας (περίπου στο 9%, αν κι ακόμα κι αυτό το ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο απ' το αντίστοιχο ποσοστό στις μονήρεις κυήσεις.[27]

Τα διχοριακά-διαμνιονικά δίδυμα σχηματίζονται όταν η διάσπαση του ζυγωτού πραγματοποιείται μέσα στις πρώτες τρεις !!! μέρες μετά τη γονιμοποίηση.[24]

Το ποσοστό γεννήσεων μονοζυγωτικών διδύμων με φυσιολογική σύλληψη είναι 3 στις 1000 γεννήσεις . χ 25% να είναι Διχοριακά - Διαμνιονικά -> 0,75 στις 1000 γεννήσεις !

Μήπως πρέπει να αρχίσω να παίζω LOTTO ???? :shock::lol:

Παιδιά, υπάρχει άλλος με αυτή την περίπτωση ;

Link Wikipedia

(Γράφει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για όλες τις κατηγορίες διδύμων):

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%AF%CE%B4%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82#.CE.9C.CE.BF.CE.BD.CE.BF.CE.B6.CF.85.CE.B3.CF.89.CF.84.CE.B9.CE.BA.CE.AC_.CE.B4.CE.AF.CE.B4.CF.85.CE.BC.CE.B1

2ht1p3.png

zaYXp3.png

λοιπον....

εγω εχω ομοζυγωτικα διδυμα... δηλ στον ιδιο σακο, ιδιο πλακουντα... δεν γινεται ομοζυγωτικα με 2 σακους... 2 χορια ναι!!! οταν πηγαινες στον γυναικολογο σου εβλεπες 2 σακους ή 1? αν εβλεπες 2 ειναι δυζυγωτικα κ απλα μοιαζουν!!!! τα ομοζυγωτικα εχουν κ το ιδιο dna με μονη παραλλαγη τα δαχτυλικα αποτυπωματα.... η ομαδα αιματος δεν λεει κατι....για να καταλαβεις, οι δικες μου ειναι τοσο ιδιες που ωρες ωρες ουτε ο πατερας τους δεν τις ξεχωριζει:lol::lol::lol:!!!!

t7XLp3.png

Εγω εγω!!!!

Εγω ειχα 2 σακους,με φυσιολογικη συλληψη,ο ιατρος μου ελεγε οτι θα μοιαζουν σαν αδερφια,αλλα τελικα ειναι ολοιδια.Μονο εμεις τα ξεχωριζουμε,γιατι ειναι και το ιδιο φυλλο.Για την ομαδα αιματος δεν νομιζω πως παιζει ρολο γιατι και τα τρια μου παιδια εχουν τη δικη μου ομαδα που αμφιβαλλω οτι ειναι κριτηριο αυτο.Συνηθως παιρνουν της μητερας.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Διαφημίσεις

Εγω εγω!!!!

Εγω ειχα 2 σακους,με φυσιολογικη συλληψη,ο ιατρος μου ελεγε οτι θα μοιαζουν σαν αδερφια,αλλα τελικα ειναι ολοιδια.Μονο εμεις τα ξεχωριζουμε,γιατι ειναι και το ιδιο φυλλο.Για την ομαδα αιματος δεν νομιζω πως παιζει ρολο γιατι και τα τρια μου παιδια εχουν τη δικη μου ομαδα που αμφιβαλλω οτι ειναι κριτηριο αυτο.Συνηθως παιρνουν της μητερας.

O πατέρας τους δεν τους ξεχωρίζει σχεδόν ποτέ! Εκεί που λές αρχίζω να τους ξεχωρίζω , να το πάλι και τους μπερδεύεις......... Και ΄γω αλλά και η κυρία που τα κρατάει , και οι γιαγιάδες και οι θείες τους ΟΛΟΙ μπερδευόμαστε. Εγω βέβαια τους ξεχωρίζω καλύτερα απο όλους!

Στις φωτογραφίες όμως ακόμα και για μένα είναι αδύνατον να ξεχωρίσω ποιός είναι και πάντα γράφω για να ξέρω !!

Μήπως μοιάζουν τόσο πολύ επειδή είναι ακόμη μωρά; Ο γιατρός σου τί σου είπε τελικά; Είναι ομοζυγωτικά; Γίνεται όντως;

2ht1p3.png

zaYXp3.png

• 1 month later...

Το έψαξα πάρα πάρα πολύ και τελικά ΝΑΙ υπάρχει και αυτή η περίπτωση !! . Εξαρτάται απο το πόσο νωρίς έγινε η διαίρεση του γονιμοποιημένου ωαρίου. Εαν γίνει στις πρώτες 72 ώρες απο τη σύλληψη , έχουν διφορετικούς σάκους και πλακούντες και ΕΙΝΑΙ ομοζυγωτικά !! (Είναι επιβεβαιωμένη απάντηση απο γυναικολόγο).! Για σίγουρα TEST DNA...

2ht1p3.png

zaYXp3.png

Δεν το εχω ψαξει εγω....ουτε το συζητησα με τον γυναικολογο μου.

Αλλα για να το λες κατι παραπανω θα ξερεις.

Παντως μ αρεσει που μοιαζουν,εχει γελιο ειδικα οταν βγαινουμε βολτα!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Έγραψα σχετικά με αυτό στην Christina Baglivi Tinglof (συγγραφέας βιβλίων σχετικά με τα διδύμα)και μου απάντησε αυτό:

Most families just want to satisfy their curiosity! It's just fun knowing. From a medical point of view, it could be useful as identical twins can donate organs or bone marrow to each other.

By the way, did you know that studies show that a parent's best guess is about 95 percent accurate? So your gut that your boys are identical may be right! There are several online zygosity questionnaires that could help.

!!:roll:

2ht1p3.png

zaYXp3.png

Διαφημίσεις

From a medical point of view, it could be useful as identical twins can donate organs or bone marrow to each other.

!!:roll:

Τι λες τωρα????Αχρειαστα να ειναι βεβαια αλλα πολυ σημαντικο!!!!:P:p:p

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...