Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εγγραφή στο νηπιαγωγείο

Recommended Posts

Θα προσπαθήσω να απαντησω συνοπτικά.

3) Το ότι η νηπιαγωγός κάθεται μετά το ωράριο της για να κένει εγγραφές, όμως βλέπω δεν σχολιάζεται από κανέναν.....

Για να μη λέμε και ανακρίβειες.... δεν υπερβαίνει το ωράριό της. Το διδακτικό είναι 4 ώρες και όχι το εργασιακό.

Και απορώ βρε συναδέλφισσες νηπιαγωγοί, όσες φορές έχω διαβάσει εδώ μέσα αντιπαραθέσεις σχετικά με το αν δουλεύουν ή δε δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί, γίνεται αναφορά μόνο στις ώρες δουλειάς με τα παιδιά.

Ε, δεν είναι μόνο αυτό! Μέχρι τις 2 είναι το εργασιακό μας ωράριο για διοικητικές εργασίες, οργάνωση του νηπιαγωγείου, συνεργασίες με γονείς ή φορείς και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς πέραν του παιδαγωγικού έργου.

Και φυσικά, ο άπειρος πραγματικά χρόνος που αφιερώνει κάθε ευσυνείδητος νηπιαγωγός (και πιστέψτε με είναι πάααρα πολλοί) είτε για ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της επιστήμης μας, είτε ψάχνοντας και προετοιμάζοντας παιδαγωγικό υλικό... χρόνος που δεν μας υποχρεώνει κανείς να τον διαθέσουμε, παρόλα αυτά όμως το κάνουμε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 987
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• emmaki

emmaki 160 δημοσιεύσεις

• v & a

v & a 76 δημοσιεύσεις

• ismeni

ismeni 39 δημοσιεύσεις

• TARA

TARA 36 δημοσιεύσεις

Αυτό που μου κάνει εντύπωση ότι σε καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει κανείς την απαίτηση να έχει το ωράριο που τον βολεύει και ξαφνικά όλοι στο νηπιαγωγείο θέλουν να πάνε να γράψουν το παιδί τους την ώρα που τους βολεύει. Στο δικό μου νηπιαγωγείο είχαν πάει 5:30 το απογευμα να γράψουν το παιδί τους.

Μέχρι τις 2 είναι το εργασιακό μας ωράριο για διοικητικές εργασίες, οργάνωση του νηπιαγωγείου, συνεργασίες με γονείς ή φορείς και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς πέραν του παιδαγωγικού έργου.

Και φυσικά, ο άπειρος πραγματικά χρόνος που αφιερώνει κάθε ευσυνείδητος νηπιαγωγός (και πιστέψτε με είναι πάααρα πολλοί) είτε για ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της επιστήμης μας, είτε ψάχνοντας και προετοιμάζοντας παιδαγωγικό υλικό... χρόνος που δεν μας υποχρεώνει κανείς να τον διαθέσουμε, παρόλα αυτά όμως το κάνουμε.

Σε όλα τα επαγγέλματα γινεται είναι πλεον επιτακτική ανάγκη να γίνεται αυτό και δεν θεωρείτε χρόνος εργασίας. Αν δεν ακολουθείς τις εξελίξεις μπορείς να μείνεις και χωρίς δουλειά. Εντάξει στο Δημόσιο δεν ισχύει αυτό ακόμα αλλά σίγουρα κάπως επειρεάζει την εξέλιξη της νηπιαγωγού.

Θέλω να πω ότι "ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της επιστήμης μας, είτε ψάχνοντας και προετοιμάζοντας παιδαγωγικό υλικό" δεν γίνεται μόνο για να προσφέρει η νηπιαγώγος στα παιδιά - γίνεται και για να βελτιωθεί αυτή στο γνωστικό αντικείμενο και για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του επαγγέλματος. (Το αντίθετο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις και στην ίδια)

Αυτό το μεχρι τις 2 είναι πουθενα γραμμένο ?

Αυτό που μου κάνει εντύπωση ότι σε καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει κανείς την απαίτηση να έχει το ωράριο που τον βολεύει και ξαφνικά όλοι στο νηπιαγωγείο θέλουν να πάνε να γράψουν το παιδί τους την ώρα που τους βολεύει. Στο δικό μου νηπιαγωγείο είχαν πάει 5:30 το απογευμα να γράψουν το παιδί τους.

δ υστυχως μερικοι γονεις εχουν ξεφυγει.τα εβλεπα και απο το νηπιο του γιου μου.νομιζουμε οτι ολα και ολοι πρεπει να συμβαδιζουν με το ωραριο μας.ημαρτον....

Αυτό το μεχρι τις 2 είναι πουθενα γραμμένο ?

"Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ' ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι όμως διδακτικό) (άρθρο 13 παρ.8 π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, κλπ τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη."

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=7105

Διαφημίσεις

Έτσι χωρίζονται τα όρια το σχολείων είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτό αποφασίζεται από το δήμο και το γραφείο πρωτοβάθμιας.

Στον Δήμο που ρώτησε η γειτόνισσα που ενδιαφερόταν (από την άλλην μεριά του δρόμου:P) της είπαν ότι δεν "χωρίζεται" ο δρόμος στην μέση και δικαιούται να πάει το παιδί της στο νηπιαγωγείο που θα πάμε κι εμείς...

Προφανώς, επειδή στα 3 νηπιαγωγεία που είναι κοντά μας και μπορώ να ξέρω οι νηπιαγωγοί είναι τουλάχιστον 15 χρόνια στο κάθε νηπιαγωγείο και "ντόπιες", συνεννοούνται μεταξύ τους βάσει παλαιότητας (αλήθεια το λέω, σοβαρά ισχύει!!!)

Στην πρωτοβάθμια... δεν έφτασε!

Όσο για το 7-8 τη μία και μοναδική χρονιά που το επιχείρησα να πάω για εγγραφές απλά έπινα τον καφέ μου νωρίτερα και μόνη μου δεν πάτησε κανείς από τους εργαζόμενους που κόπτονταν.... Εφόσον δεν υπάρχει γραμματέας στα σχολεία και η προϊσταμένη έχει δικό της τμήμα κανονικά (γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε δημοτικό ούτε γυμνάσιο τα κάνουμε όλα μόνες μας), η εγγραφές μοιραία θα γίνονται όταν εξυπηρετεί το σχολείο.

Δεκτό. Ένα παράδειγμα έφερα με την ώρα των εγγραφών που πραγματικά είναι το λιγότερο. Και κακώς δεν υπάρχει γραμματεία για αυτή την δουλειά, σίγουρα θα ήταν ευκολότερα για όλους μας τα πράγματα. Και για την γραμματέα να ζητήσει ακριβώς ό,τι απαιτείται και για τον γονιό να τα αντικρούσει αν νιώθει ότι αδικείται...

Πάντως miriki, αν ήσουν η νηπιαγωγός μας και δεχόσουν το πρωί εγγραφές... θα το πίναμε μαζί το καφεδάκι!

eleni_k υπάρχει περίπτωση να μπορεί κάποιος άλλος να πάει τα χαρτιά του παιδιού;

Ναι, τελικά αυτό έγινε. Απλά μου την χάλασε λίγο, είχα πάρει άδεια με σκοπό να κάνω εγώ την εγγραφή του παιδιού μου και να έχω μια πρώτη επαφή με τη νηπιαγωγό. Πράγμα που δεν έγινε, με πήρε από τα μούτρα για το τί άλλο έπρεπε να προσκομίσω στην μοναδική επόμενη εργάσιμη μέρα που υπήρχε.

Λοιπόν, επειδή δεν μου αρέσει η γκρίνια και επειδή την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλα όλη την απογοήτευσή μου εδώ...

Αν στο χαρτί που είχε κολληθεί στην πόρτα του νηπιαγωγείου υπήρχε μια λίστα με 182 έγγραφα ως απαραίτητα για την εγγραφή κι επίσης αναφερόταν ότι οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 01/06-14/06 δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Κι ας ήξερα ότι παράνομα μου ζητούν να προσκομίσω το πιστοποιητικό γέννησης, κι ας ήξερα ότι τα περισσότερα δεν είναι απαραίτητα για την εγγραφή.

Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθω σε αντιπαράθεση με παιδαγωγό του παιδιού μου για τέτοιου είδους θέματα, πραγματικά. Και μακάρι όλη η παραξενιά ή η συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου να εξαντλείται σε εμάς, τους γονείς.

Πήγα εκεί, γνωρίζοντας ότι:

-Το μοίρασμα του δρόμου προέρχεται από συνεννόηση των νηπιαγωγών,

-το πιστοποιητικό γέννησης δεν θα έπρεπε να το προσκομίσω εγώ, και

-ότι οι εγγραφές είναι για 21 ημέρες.

Κι εκεί μου λέει άλλα αντί άλλων και δεν βγάζω άχνα. Όσο συνειδητή κι αν είναι αυτή μου η στάση δεν σημαίνει ότι μου αρέσει να παίζουν με τη νοημοσύνη μου! Έτσι εδώ, είπα τα πράγματα όπως θα ήθελα να της τα πω...

Γνωρίζω (μικρή η πόλη μας) ότι είναι πολύ καλή στην δουλειά της και πολύ αγαπητή στα παιδιά. Και αυτό είναι που με νοιάζει μόνο, να προσεγγίσει με αγάπη το παιδί μου και να του δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια! Οπότε... αγαπώ τη νηπιαγωγό μας και προσπαθώ να την βοηθήσω όπου μπορώ!

Βρε κορίτσια νηπιαγωγοί... μην θεωρείτε ότι όλοι οι γονείς έρχονται με σκοπό να σας κάνουν την ζωή δύσκολη... ότι μόνο απαιτήσεις έχουν από εσάς! Τόσο δύσκολο είναι να σταθούμε δίπλα, δίπλα?

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Τόσο δύσκολο είναι να σταθούμε δίπλα, δίπλα?

Δεν είναι απίστευτο που έχουμε ακριβώς την ίδια απορία;

Επίσης αν σε δύο σχολεία υπάγεται μία περιοχή (τα σχολεία ονομάζονται όμμορα) κάποιοι δρόμοι και πάλι χωρίζονται σε μονά και ζυγά, γιατί πρέπει να βρεθεί κάποια φόρμουλα να μοιραστούν τα παιδιά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν είναι απίστευτο που έχουμε ακριβώς την ίδια απορία;

Επίσης αν σε δύο σχολεία υπάγεται μία περιοχή (τα σχολεία ονομάζονται όμμορα) κάποιοι δρόμοι και πάλι χωρίζονται σε μονά και ζυγά, γιατί πρέπει να βρεθεί κάποια φόρμουλα να μοιραστούν τα παιδιά.

Δεν ισχύει ακριβώς αυτό, γιατί στη δική μας περιοχή που υπάγεται η ίδια περιοχή σε δύο νηπιαγωγεία και τα μεγαλύτερα παιδιά σε τρία δημοτικά, κληθήκαμε να διαλέξουμε σε ποιο σχολείο θα γράψουμε τα παιδιά. Και επειδή περισσότεροι γονείς επέλεξαν το ένα σχολείο από το άλλο, μας είπαν ότι ίσως χρειαστεί να κάνουν κλήρωση αφού οριστηκοποιηθεί ο αριθμός των μαθητών από Σεπτέμβρη, για να μοιράσουν, αν χρειαστεί τα παιδιά.

Επομένως, δεν υπάρχει κάποια γενική φόρμουλα σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά κάθε σχολείο εφαρμόζει αυτό που πιστεύει καλύτερο.

Οπότε, αν τα κριτήρια είναι διαφορετικά και αυθαίρετα σε κάθε σχολείο, λογικό είναι κάποιοι γονείς να νιώσουν αδικημένοι.

.....δε νομίζω τάκη....

Θεωρώ κι εγώ απαράδεκτο να πρέπει να υποχρεώνομαι σε τρίτους για να γράψουν το παιδί μου στο σχολείο.

Σε μας οι εγγραφές γίνονταν από 9.30 έως 11.30......

Και μάλιστα και εγώ χρειάστηκε να στείλω κάποιον σε δύο δόσεις, γιατί τα χαρτιά μας τα ζήτησαν κι εμάς μισά - μισά, ενώ είχα τηλεφωνήσει και είχα μιλήσει με τη νηπιαγωγό για να τα ετοιμάσω όλα και να τα στείλω μια και καλή....

Εντάξει δεν μπορεί να με δεχτεί η νηπιαγωγός στις 9 παρά 20 για να γράψω μόνη μου το παιδί μου... Δεν μπορεί τουλάχιστον τηλεφωνικά που τη ρώτησα να μου πει να ετοιμάσω μια Υ.Δ. που να λέει αυτά και αυτά και να την στείλω μαζί με τα υπόλοιπα;

Τέλος, να πω ότι δεν πήγα φέτος πουθενά πιστοποιητικό γέννησης. Ούτε για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο, ούτε στο δημοτικό σχολείο που πάει το άλλο μου παιδί παρόλο που μας ζητήθηκε. Είναι για μένα πλέον θέμα ΑΡΧΗΣ, ας βοηθήσουμε όλοι να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Εγω πάντως κορίτσια πήγα σήμερα να κάνω τα χαρτιά για την εγγραφή του μικρού στο προνήπιο και μου λέει η νηπιαγωγός... "μα γιατί αργήσατε; κανονικά μέχρι 15 του μήνα ήταν οι εγγραφές" :shock:

Εν το μεταξύ είμαι κι εγω εκπαιδευτικός και έτυχε να δουλεύω για λίγες μέρες στο γραφείο της πρωτοβάθμιας της περιοχής μας και μάλιστα στο ίδιο γραφείο με τον υπέυθυνο για τις εγγραφές και τον είχα ρωτήσει και ο ίδιος μου είχε πει πως είναι μέχρι τις 21 οι εγγραφές!

Της είπα της κοπέλας πως νόμιζα πως είναι μέχρι 21 μου είπε τα δικά της (μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω τις δικαιολογίες). Παρ όλα αυτά δεν της ειπα τίποτα περισσότερο. Και συνεχίζει και μου λεει λοιπόν πως σήμερα θα γινόταν και η κλήρωση για τα προνήπια (ξανά :shock: εγω...). Της λέω... μα αυτή δεν γίνεται το Σεπτέμβρη; Οχι μου λέει εμεις την κάνουμε τώρα για να ξέρουν οι γονείς τί θα κάνουν αν δεν κληρωθούν (έχει μια λογική αλλά πρώτη φορά το ακούω).

Για να μην τα πολυλογώ, πάλι καλά που είχα τα χαρτιά και έκανα την εγγραφή και τελικά κληρωθήκαμε κιόλας!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Της λέω... μα αυτή δεν γίνεται το Σεπτέμβρη; Οχι μου λέει εμεις την κάνουμε τώρα για να ξέρουν οι γονείς τί θα κάνουν αν δεν κληρωθούν (έχει μια λογική αλλά πρώτη φορά το ακούω).

Για να μην τα πολυλογώ, πάλι καλά που είχα τα χαρτιά και έκανα την εγγραφή και τελικά κληρωθήκαμε κιόλας!

Μεγάλο σφάλμα η κλήρωση τώρα, διότι (όπως μου είπε η νηπιαγωγός στο δικό μας νηπιαγωγείο) και το Σεπτέμβρη αν εμφανιστούν - καθυστερημένα - νήπια για εγγραφή, θα προτιμηθούν από τα προνήπια, επειδή είναι υποχρεωτική η εκπαίδευσή τους! Οπότε, άκυρη η κλήρωση!!!

Τέλος, να πω ότι δεν πήγα φέτος πουθενά πιστοποιητικό γέννησης. Ούτε για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο, ούτε στο δημοτικό σχολείο που πάει το άλλο μου παιδί παρόλο που μας ζητήθηκε. Είναι για μένα πλέον θέμα ΑΡΧΗΣ, ας βοηθήσουμε όλοι να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία.:wink:

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!! Ας φερθούμε όλοι έτσι, διότι εμείς είμαστε το κράτος!!!

Δεν είναι άκυρη η κλήρωση. Κάνεις ουσιαστικά λίστα αναμονής. Στην περίπτωση που θα υπάρξουν θέσεις για προνήπια έχεις ξεμπερδέψει και οι γονείς εκείνων που δεν κληρώθηκαν έχουν κάνει τα κουμάντα τους και δεν τρέχουν τελευταία στιγμή. Δυστυχώς στο κράτος αυτό που ζούμε η προσχολική εκπαίδευση ακόμη αποτελεί προνόμιο και τυχαίο γεγονός (βλέπε κλήρωση) και όχι καθολική πραγματικότητα.

maradnik συμφωνώ μαζί σου. Ειδικά στο θέμα της γραφειοκρατίας (θα ήθελα όμως κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει ζητάω αυτεπάγγελτα τα πιστοποιητικά γιατί όταν θα χρειαστεί να το κάνω δε θε ξέρω πώς και θα ακούω αρλούμπες εξηγήσεις εκτός θέματος είμαι το ξέρω μη βαράτε, δεχόμαστε και πμ).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Δεν είναι άκυρη η κλήρωση. Κάνεις ουσιαστικά λίστα αναμονής. Στην περίπτωση που θα υπάρξουν θέσεις για προνήπια έχεις ξεμπερδέψει και οι γονείς εκείνων που δεν κληρώθηκαν έχουν κάνει τα κουμάντα τους και δεν τρέχουν τελευταία στιγμή. Δυστυχώς στο κράτος αυτό που ζούμε η προσχολική εκπαίδευση ακόμη αποτελεί προνόμιο και τυχαίο γεγονός (βλέπε κλήρωση) και όχι καθολική πραγματικότητα.

Ναι, έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικά το άκυρη. Εννοούσα ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα παιδάκια που θα κληρωθούν τώρα θα μπουν τελικά, γιατί μπορεί να είναι λιγότερες οι θέσεις.

Aποφασισα να παω σημερα να αλλαξω την αιτηση για ολοημερο προνηπιο, απο φοβο οτι θα βρεθουμε απ΄εξω. Ειχα επικοινωνησει με την υπευθυνη στη Δ/νση πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης και μου ειχε πει οτι μπορουσα να παω εως και σημερα.

Βρηκα το νηπιαγωγειο ομως κλειστο... Μια μητερα που συναντησα τυχαια, μου ειπε οτι η νηπιαγωγος δε δεχοταν αλλες αιτησεις!!!:shock:

Εννοειται πως εκανα αναφορα και την εστειλα στο υπουργειο, και θα μιλησω και με τον προϊσταμενο της νομαρχιας...

Aποφασισα να παω σημερα να αλλαξω την αιτηση για ολοημερο προνηπιο, απο φοβο οτι θα βρεθουμε απ΄εξω. Ειχα επικοινωνησει με την υπευθυνη στη Δ/νση πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης και μου ειχε πει οτι μπορουσα να παω εως και σημερα.

Βρηκα το νηπιαγωγειο ομως κλειστο... Μια μητερα που συναντησα τυχαια, μου ειπε οτι η νηπιαγωγος δε δεχοταν αλλες αιτησεις!!!:shock:

Εννοειται πως εκανα αναφορα και την εστειλα στο υπουργειο, και θα μιλησω και με τον προϊσταμενο της νομαρχιας...

μονοθεσιο ειναι;δεν ηταν κανεις;τι ωρα πηγες;

μονοθεσιο ειναι;δεν ηταν κανεις;τι ωρα πηγες;

Πηγα την ωρα που ειχε δηλωθει για τις εγγραφες, δηλαδη στις 12,15. Τελικα με πηρε ο προϊσταμενος και μου ειπε πως ειχαν καποια σεμιναρια οι νηπιαγωγοι σημερα γι αυτο βρηκα το σχολειο κλειστο, και πως μπορω να παω αυριο το πρωι να εξυπηρετηθω.

Πηγα την ωρα που ειχε δηλωθει για τις εγγραφες, δηλαδη στις 12,15. Τελικα με πηρε ο προϊσταμενος και μου ειπε πως ειχαν καποια σεμιναρια οι νηπιαγωγοι σημερα γι αυτο βρηκα το σχολειο κλειστο, και πως μπορω να παω αυριο το πρωι να εξυπηρετηθω.

ισχυει,γινονται καποια σεμιναρια.αυριο ομως πως θα πας θα ανοιξει για σενα το σχολειο;

ισχυει,γινονται καποια σεμιναρια.αυριο ομως πως θα πας θα ανοιξει για σενα το σχολειο;

απο 16 ιουνιου αλλαζουν οι ωρες των εγγραφων, επειδη εχει κλείσει το σχολειο. στο δικο μας ηταν 12.30-1μ.μ. και μετα τις 16/6 8- 12.

πιν ξεκινήσεις κανε ενα τηλεφώνημα στο νηπιαγωγειο, να εισαι σιγουρη

age.png

Και στο νηπιαγωγείο που έγραψα το γιο μου είχαν αλλάξει τις ώρες των εγγραφών μετά τις 15 του μήνα και είχαν βέβαια τοιχοκολλήσει ανακοίνωση για το γεγονός.Σήμερα που πήγα συμπληρωματικά τη βεβαίωση του οδοντιάτρου η νηπιαγωγος μου βεβαίωσε ότι θα πάρουν όλα τα παιδάκια νήπια και προνήπια που έκαναν αίτηση

Μου ειπε ο προϊσταμενος να ειμαι εκει στις 9 το πρωι.

Μήπως είπε να είσαι στην πρωτοβάθμια;

Τα σχολεία σήμερα έκλεισαν και θα ξανανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου....

Οι εγγραφές ήταν 1-21 Ιουνίου.

Μήπως είπε να είσαι στην πρωτοβάθμια;

Τα σχολεία σήμερα έκλεισαν και θα ξανανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου....

Οι εγγραφές ήταν 1-21 Ιουνίου.

Οχι, μου ειπε να ειμαι στο νηπιαγωγειο. Θα γινουν καποιες εργασιες, και θα ειναι εκει η νηπιαγωγος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...