Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

έμβρυο και μουσική

Recommended Posts

Βάζετε μουσική στο μωράκι σας; Εννοώ όσο είναι στην κοιλίτσα...

εμείς πάντως ακούμε πολύ μουσικούλα και αντιδράμε κιόλας. Αν κάτι δεν μας αρέσει κλοτσάμε επίμονα χα χα χα...βλέπετε άρχισε από τώρα να διαλέγει πάντως.

Λόγω της τρέλλας μου με τον Χατζηγιάννη (με ηρεμεί πολύ όταν ακούω τραγούδια του) μου φαίνεται πως αρέσει και στον μπουμπούκο μου...ενώ μπορεί να κλωτσάει συνέχεια, μόλις βάλουμε Χατζηγιάννη ηρεμή :lol::lol:8)8)

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμείς δεν το βάζουμε επι τούτου μουσική, έχω παρατηρήσει όμως ότι κάθε πρωί που μου στίβει πορτοκολάδα ο άντρας μου στον ηλεκτρικό στίφτη που κάνει θόρυβο αυτό κλωτσάει.... σαν να λέει ήρθε η ώρα για σίδηρο και πορτοκάλι,.. σαν να κάνει χαρές είναι... έχει πολύ πλάκα.... βέβαια μπορεί να είναι και η ιδέα μας γιατι μάλλον θα γίνουμε χαζογονείς :lol::!:

Το δικό μου δεν ξέρω αν ακούει ακόμα, όμως εγώ έχω ένα μικρό κουτάκι που το κουρδίζεις και παίζει το Love me tender του Elvis. Είναι μια πάρα πολύ γλυκιά μελωδία που εμένα τουλάχιστον με ηρεμεί. :) Νομίζω όμως ότι το μπεμπάκι το καταλαβαίνει γιατί όταν το βάζω σταματάει να κλωτσάει για λίγο. :wink:

Εγω καθε πρωι βαζω μουσικη, αλλα ...μου αρεσουν λιγο ποιο ...εντονα ακουσματα, Aerosmith, Metallica, Bon Jovi αλλα και regae κλπ. Μεχρι τωρα δεν εχω καμια αντιδραση ιδιαιτερη απο την μαιμουδιτσα. Πιστευω η μεταλου θα μου βγει η το ακρως αντιθετο χιχιχιχι. Παντως το τραγουδακι που της βαζω ποιο πολυ να ακουει και της τραγουδαω ειναι το You are my sunshine! :D

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Καλά το πας Elenna :wink:

θα αναπτύξει η μπουμπού σου τα δικά της γούστα...αλλά απ΄ό,τι φαίνεται με το You are my Sunshine θα την κοιμίζεις :lol:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

Εγώ έχω φτιάξει ένα cd με μπαλάντες Elvis, Nina Simone, αλλά και George Michael, και δε θυμάμαι τι άλλο, ότι πιο ηρεμιστικό και χαλαρό βρήκα, και το βάζω τα βράδια.

Τελευταία το έχω κόψει γιατί κόντευα να το σιχαθώ :lol:

Σκοπεύω με αυτό το cd να την κοιμίζω αργότερα...

1Iik.png

σωστή!

εγώ προχθές είχα βέλι ράδιο και είχα πιασει ένα τέλειο σταθμό, και ο μπέμπης ήταν μέσα στην τρελή χαρ,α μέχρι που έβαλε την αναστασία της αρβανιτάκη...

παιδιά, με τάραξε στο ξύλο.....

μάλλον δεν του άρεσε και πολύ η αρβανιτάκη, ( όπως δεν αρέσει και πολύ και στη μανούλα.... :D ) :wink:

Aphrodite_k

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ε, τον πιτσιρίκο!

Διαφημίσεις

έτσι είναι αυτά...από τώρα σου δείχνει ότι είναι και πολύ άντρας!

Κρητικός με τα όλα του έτσι;;;

ε, μα κι εσύ του το γύρισες απότομα.

Ρώτα πρώτα... Τι θες αγορίνα μου να ακούσουμε τώρα? και μετά βάζεις.

Παίρνεις και πρωτoβουλίες... :lol:

πέστα... smilie_happy_251.gifsmilie_happy_251.gifsmilie_happy_251.gifsmilie_happy_251.gif

έτσι είναι αυτά...από τώρα σου δείχνει ότι είναι και πολύ άντρας!

Κρητικός με τα όλα του έτσι;;;

αστα ο μπαμπάς του είναι καταγωγή από μικρα ασία, και μου τα έχει πρίξει ότι το παιδί είναι μικρασιάτης και όχι κρητικός, αλλά εγώ ξέρεις........... :wink::wink:

Aphrodite_k

Διαφημίσεις

ε, μα κι εσύ του το γύρισες απότομα.

Ρώτα πρώτα... Τι θες αγορίνα μου να ακούσουμε τώρα? και μετά βάζεις.

Παίρνεις και πρωτoβουλίες... :lol:

ενα δίκιο το έχεις......

Aphrodite_k

σοβαρά? κι εμένα ο ένας μου παππούς ήταν μικρασιάτης και η μια γιαγιά κρητικιά!!!

και γαμώ τους συνδιασμούς......

αλλά εσένα είναι και οι 2 απο τη δική σου πλευρά, οπότε δεν υπάρχει θέμα. εμείς είμαστε αντίπαλα στρατόπεδα.......

γιαυτό έχουμε μάχη...χαχαχαχαχα

violent-smiley-008.gif

violent-smiley-014.gif

Aphrodite_k

θα έχουμε καμιά βεντέτα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

θα έρθω κι εγώ να πολεμήσω...μαζί με τον γιό μου θα έρθω smilie_mil_039.gif

• 4 months later...

Η μουσική κάνει καλό στην εγκυμοσύνη

ημερ/νία: 12-09-2008 Espresso News

Μέγεθος γραμμάτων:

Ποια είναι η μυστική συνταγή για μια καλή και χωρίς προβλήματα εγκυμοσύνη; Πώς καλλιεργούνται η πατρότητα και η μητρότητα και πώς επιδρά η μουσική στον ψυχισμό του εμβρύου; Αυτά και άλλα πολλά σημαντικά ερωτήματα έρχεται να απαντήσει η διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Strathclyde της Σκωτίας Ελίζα Γιακουμάκη σε μια πρωτοποριακή ομιλία όχι μόνο για γονείς, αλλά για όλους όσοι ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο.

Στα πλαίσια του τρίτου συνεδρίου υγείας με θέμα «Πρόληψη - Υγεία 2008» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής (ώρα 20.30) η κυρία Ελίζα Γιακουμάκη παρουσιάζει επιστημονικά ευρήματα για το δίπτυχο «μουσική και εγκυμοσύνη». Σύμφωνα με την κυρία Γιακουμάκη, σε μια εποχή που μαστίζεται από αγωνίες, πιέσεις και απουσία πίστης στις ανθρώπινες σχέσεις, καλούμαστε να ζήσουμε τη δική μας ιστορία ευτυχίας μέσα από την οικογένεια. «Οι μελέτες αλλά και τα φαινόμενα της εποχής δείχνουν ότι η μητρότητα και η πατρότητα δεν είναι δεδομένες. Δεν είναι σίγουρο ότι κάθε γονιός θα εκφράσει την κατάλληλη συμπεριφορά. Συνεπώς το ζητούμενο είναι να καλλιεργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε την κατάλληλη πατρική και μητρική φροντίδα».

Η κρίσιμη χρονική περίοδος των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης προετοιμάζει τον άντρα και τη γυναίκα για το δύσκολο ρόλο της πατρότητας και της μητρότητας και αποτελεί αφετηρία για το χτίσιμο μιας καλής σχέσης. «Οι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη είναι ο έρωτας, η ευτυχία και η μουσική. Πρώτη αγαπημένη μουσική του εμβρύου είναι ο καρδιακός παλμός και η φωνή της μητέρας. Οταν ένα έμβρυο ακούει ένα τραγούδι, μετά τη γέννηση αναγνωρίζει το μουσικό ερέθισμα και το ηρεμεί» λέει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος, επισημαίνοντας πως οι γονείς πρέπει να επιλέγουν μελωδίες με αργό τέμπο, σε συχνότητα 63 έως 70 παλμών ανά λεπτό, όπως είναι ο καρδιακός παλμός της μητέρας.

Αυτά τα μουσικά ερεθίσματα χαλαρώνουν την έγκυο και το έμβρυο και χτίζουν μια καλή επαφή ανάμεσά τους. Σύμφωνα με έρευνες, τα νανουρίσματα και οι μπαλάντες ευχαριστούν τα έμβρυα, τα οποία αναγνωρίζουν τη μουσική και μετά τη γέννησή τους. «Η εγκυμοσύνη είναι μια χρυσή στιγμή για να ξεκινήσει ο πατέρας ή η μητέρα ένα νέο μουσικό όργανο και να παίζουν μουσική. Συχνά αρκούν δέκα λεπτά με μουσική για να ηρεμήσει το έμβρυο» αναφέρει η διδάκτωρ Ψυχολογίας και συμπληρώνει: «Η μουσική πρέπει να πάψει να θεωρείται μια ρομαντική υπόθεση πολυτελούς προέλευσης. Η μουσική διευκολύνει τον άνθρωπο ώστε να νιώσει τον έρωτα, την ευτυχία και να γίνει ένας επιτυχημένος γονιός».

καλα, άστα να πάνε!! ροκου μαμα και ροκας μπαμπας εμείς, η μπέμπα θα βγει με ροζ μαλλιά και σκουλαρίκι στη μύτη να τραγουδάει Τρύπες!!

μην το λες καθολου...σε προσφατη ερευνα καπου διαβασα (μαλιστα το ειχε δειξει και η ΝΕΤ) οτι υπαρχουν μερικα παιδια που δεν τους αρεσουν τα ηπια απαλα τραγουδια και δεν ειναι φιλοι της κλασσικης μουσικης...η ερευνα μαλιστα ελεγε οτι υπαρχουν παιδια που χαλαρωνουν με ροκ μουσικη και αυτο λεει δεν πρπει να μας φαινετε περιεργο και μαλιστα αυτα τα απιδια τα ροκακια (χαχαχαχ) ειναι παιδια εχει παρατηρηθει δλδ, πολυ κοινωνικα ενεργιτηκα και με εντονη προσωπικοτητα...μαλιστα η ερευνα ελεγε μην πιεζετε τα παιδια να ακουσουν οποιαδηποτε μουσικη ...αφηστε να σας δειξουν αυτα ποια τα εκφραζει και ποια μουσικη γενικα τους αρεσει , ετσι μονο μπορει να εχει ευγεργετικες ικανοτητες στην αναπτυξη τους...

(κι εμεις ροκουδες ειμαστε χαχαχαχαχαχαχδεν ξερω αν φανηκε !!!!)

η μουσικη οποια και να ναι αυτη βοηθαει τα παιδια (οκ εχω εναν ρατσισμο απεναντι σε καποια ειδη αλλα δεν θα σκασω κι ολας χαχαχαχαχαχ)

edit: (συμπληρωνω ) \εγω στην εγγυμοσυνη οταν ακουγα κλασσικη μουσικη το μικρο κλοτσαγε , δεν ηθελε καθολου ...ε ..μετα εριχνα linking park & Nick Cave κι ερχοταν στα ισια του παιδι χαχαχαχαχα

καλα ομως ας μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ΑΡΙΑΝΗ και ΑΡΙΑΝΟΠΑΙΔΟ!!!

οτι υπαρχουν μερικα παιδια που δεν τους αρεσουν τα ηπια απαλα τραγουδια και δεν ειναι φιλοι της κλασσικης μουσικης...η ερευνα μαλιστα ελεγε οτι υπαρχουν παιδια που χαλαρωνουν με ροκ μουσικη και αυτο λεει δεν πρπει να μας φαινετε περιεργο και μαλιστα αυτα τα απιδια τα ροκακια (χαχαχαχ) ειναι παιδια εχει παρατηρηθει δλδ, πολυ κοινωνικα ενεργιτηκα και με εντονη προσωπικοτητα...

ARIA ετσι ακριβως ειναι ο Βασιλης μου! Μου κανει πολυ εντυπωση που αποδεικνυεται και με ερευνα. Εχει κανει ροκ διασκευες σε ολα τα παιδικα τραγουδια μεχρι και το αχ κουνελακι :lol:

W7hT.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...