Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

1. όταν μιλάτε για ξυλόσοπμες γτ αναφέρεστε στα kw; δηλ. οι ξυλόσομπες καίνε και ρεύμα;Όχι βέβαια δέν καίνε ρεύμα άλλα τα κw αναφέρονται στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έναντι της θερμικής. 2. σένα σπίτι 120τμ, με μόνωση αλλά με κουφώματα αλουμινίου με 2πλα τζάμια, με σκεπή και ζέστη μόνο από κάτω (δηλαδή?) και με τζάκι: τί θα συστήνατε; πελετ που συνδέεται με καλοριφέρ; ή ξυλόσομπα στα κ'έντρο του σπιτιού; ή κάτι άλλο; σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά άσχετη στο είδος....

Υπάρχει εγκαταστημένος λέβητας και καλοριφέρ?

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος-η μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε από τις εμπειρίες μας.

Γρηγόρη να σαι καλά που απάντησες, ομολογώ ότι κατατοπίστηκα αρκετά. Λοιπόν, το σπίτι αυτό είναι μονοκατοικία και από κάτω έχει κατάστημα το οποίο τελικά δεν θα έχει θέρμανση -ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα τα βγάλουν πέρα όλο τον χειμώνα- έχει λέβητα πετρελαίου -δεν ξέρω αν το χω πει σωστά- και σκεφτόμαστε ποια απο τις εξής λύσεις είναι η καλύτερη: 1ον πελετ καυστήρα; 2ον ενεργειακό τζάκι; 3ον ξυλόσομπα; προχθες είχαμε μάστορα για να δει την καμινάδα του τζακιού και διαπιστώσαμε ότι η καμινάδα είναι όλη χτιστή και ότι πρέπει, λέει, να σπάσουμε το τζάκι για να περάσει το μπουρί της σόμπας ή λεέι πάλι, να το κάνουμε ενεργειακό και θα χει καλύτερη απόδοση. Όμως, εμείς δεν μπορούμε χειμώνα καιρό να μπούμε σε τέτοια έξοδα και σκεφτόμαστε να βάλουμε σόμπα σε μια άλλη μεριά του σπιτιού, εσείς τί λέτε; Σκεφτείτε ότι απ' όλο το χώρο κλειστά δωμάτια είναι μόνο 2 κρεββατοκάμαρες και 2 μπάνια όλα τα άλλα τετραγωνικά είναι 'ένας ενιαίος χώρος. Τί έχετε να μου προτείνετε για να μπορέσω και γω να βάλω μαι τάξη;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ θα σου πρότεινα τη λύση της ξυλόσομπας.

Έχει το πιο χαμηλό κόστος αγοράς.

Δεν θέλει μερεμέτια (μόνο μια τρύπα στον τοίχο για να περάσει το μπουρί)

Εχουν δυνατότητα να ζεστάνουν αρκετά τετραγωνικά

...και αν έχει και φουρνάκι κάνεις μεζεδάκια πρώτα !!!

Τάκη σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου. Όσον αφορά τη ξυλόσομπα συνεχίζω να έχω ενδοιασμούς για πολλούς λόγους κυρίως όμως για το ότι η ξυλόσομπα αναγκαστικά πρέπει να μπει απέναντι από το τζάκι (γιατί το μπουρί της δεν περνά μέσα από την καμιναδά του τζακιού παρα μόνο αν γκρεμίσουμε το τζάκι) και σε εκείνο το σημείο φοβάμαι μήπως και δεν ζεστάνει τα πίσω βορεινά δωμάτια. Την απόφαση την πήραμε να γυρίσουμε το τζάκι σε ενεργειακό.... ας βοηθήσει ο Θεός να πάνε όλα κατ' ευχήν. Εσείς τί πιστεύετε; έκανα καλά και διάλεξα αυτή τη λύση;

τελικά moon child εσείς το τζάκι σας το γυρίσατε σε ενεργειακό; ξέρεις διάβασα το post σου σχετικά με το σπίτι που κάηκε και πόνεσε η ψυχή μου, σφύχτηκε το στομάχι μου.... με αυτά που σου είπε το νεαρό ζευγάρι από που πιστεύετε ότι προήρθε αυτό το μεγάλο κακό; πάντως να πεις του ζευγαριού ότι θα τους συμπαρασταθούμε όλοι και αν χρειάζονται κάτι, οτιδήποτε να ναι αυτό, θα βοηθήσουμε και πρώτη και καλύτερη εγώ....

α, και μια ακόμη ερώτηση: υπάρχουν μάρκες και σε στις εστίες των ενεργειακών; αν ναι, ποιά πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη; σορρυ αν γίνομαι φορτική αλλά η αναγκη βλέπετε........

Διαφημίσεις

Ιππολύτη, εκεί που μένεις πουλάκι μου τα ξέρουν καλύτερα αυτά! Έχω και πρώτη ξαδερφούλα που μένει πίσω από την επιλογή, κοντά στην γεφυρούλα, στον 6ο, έχει χρόνια τώρα ενεργειακό με ξύλα και ψήνεται… το αγόρασε από εκεί…

Ενεργειακό με νερό το κάναμε και εμείς, σε λίγο που θα πάρει μπρος, θα σας πω εντυπώσεις…

Το σπίτι που κάηκε είναι μία φρίκη, τώρα μαζεύει όλος ο δήμος λεφτά (έχουν λογαριασμό ετε κολημένο παντού), εύχομαι να το ξανακάνουν…

Τώρα που περασε καιρός, οι εκδοχές για τα τι πυροδότησε την φωτιά, έχουν πολλαπλασιαστεί…. Εγώ έγραψα αυτά που μου είπε ο άντρας μου που πήγε να κόψει το ρεύμα στο από κάτω σπίτι εκείνη την μέρα…

Ιππολύτη θα σου στείλω πμ

s-age.png

Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όλο το τόπικα αλλά η αλήθεια είναι κάπου το έχασα γιατί δεν προλαβαίνω.

Έχω πρόβλημα με την θέρμανση γιατί το σπίτι δεν είναι δικό μας είναι το ισόγειο σε παλιο διοροφο, 90τμ με όλα τα δωματεια πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος και ξεχωριστά. Δεν θα ανάψουμε πετρελαιο και προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Σκεφτόμασταν τη ξυλόσομπα και τα πελετ αλλά πως θα το κάνουμε με τα μπουρια; Δεν θα έχουν πρόβλημα όλοι οι γύρω με την κάπνα; Που θα την βάλουμε τη σόμπα; Στο σαλόνι; Και οι κρεββατοκαμαρες πως θα ζεσταινονται; Στην κουζίνα; Πάλι το ίδιο πρόβλημα; Στο διαδρομάκι που ενώνει όλα τα δωμάτια είναι πολύ στενό και που θα βγάλω τα μπουρια;

Σκεφτόμουνα να πάρω μία υγραερίου και ένα καλοριφέρ λαδιου... Πως σας φαίνεται σαν συνδυασμός; (εκτός θέματος εε;)

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

λέγκω το γεγονός ότι και γω μένω σε διαμέρισμα με έκανε να αποκλείσω όλες τις λύσεις που προανέφερες και κατέληξα στους θερμοπομπούς, το ξέρω ότι το ρεύμα είναι ακριβό και θα ακριβείνει ακόμη περισσότερο αλλά λέω να προσέχω πόσο θα το καίω.... δεν θέλω να συνεχίσω σε πετρέλαιο γτ ο 1ος κ 2ος όροφος θα τα κλείσουν και το νερό που θα περνάει απ' αυτά τα διαμερίσματα για να φτάσει στο δικό μου θα τους ζεστάνει για τα καλά, πελετ noway γτ δεν αφήνει η απο πάνω το μπουρί να βγάζει στην βεράντα της την κάπνα -και ας την είπαμε ότι δεν θα βγάζει όπως η ξυλόσομπα αλλά όπως ένα τσιγάρο-, όσο για τη σόμπα καλά θα κάνεις να τπους ρωτήσεις πρώτα αν δέχονται αλλά να ξέρεις ότι σίγουρα θα σε ζεστάνει το σπίτι σου όλο... τις προάλλες είχαμε μάστορα στο σπίτι της μητέρας μου και μας τα εξήγησε καλά... Τώρα καλά είναι ν' ακούσεις και κανέναν άλλο από το φόρουμ που ξέρει καλύτερα....

moon child ευχαριστώ για την απάντηση και περιμένω πμ. το ενεργειακό σας είναι με νερό γτ έτισ το ζήτησες εσύ ή γτ όλο τα τζάκια τέτοιου είδους είναι έτσι; δηλ. με νερό είναι καλύτερο; δεν κινδυνεύεις από φωτιά; εσείς θα βγάλετε περσίδες για να πηγαίνει η ζέστη στ' άλλα δωμάτια;

Γεια σας και από εμένα

Ξέρετε καταστήματα που έχουν σόμπες THORMA στην Αθήνα ?

Eχω βρει ένα στο Μενίδι αλλά στράβωσα με τιμές του , για να καταλάβετε την FALUN αν την πάρω από Γερμανία 660 + 90 ευρώ μεταφορικά θα μου έρθει 50 ευρώ φτηνότερα από ότι την πουλάει το κατάστημα στο Μενίδι.

Και δεν την κατεβάζει ούτε ευρώ.

Διαφημίσεις

Ιππολυτη ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... απο δω το φέρνω απο κι το πάω σε υγραερίου με βλέπω να καταλήγουμε.

Δεν έχουμε πρόβλημα με την πέλετ δεν έχουμε πρόβλημα για το μπουρι γιατί οπως είπες δεν βγάζουν κάπνα, αλλά είναι πολύ ακριβές στην αγορά και έχω και ένα θέμα που θα την βάλουμε...

Οι ενεργειακές ξυλόσομπες βγάζουν λίγη κάπνα όπως οι πελετ ή βγάζουν πολύ και άρα πρέπει να ανεβάσεις το μπουρι στην ταράτσα; Γιατί ψάχνω αλλά δεν έχω βγάλει άκρη

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Λεγκω, σύμφωνα με τον μάστορα οι σόμπες είναι όπως τα ενεργειακά τζάκια, δεν βγάζουν καθόλου κάπνα. όσο για το που πρέπει να βγει το μπουρί, δεν ξέρω.....

Εγώ θα σου πρότεινα τη λύση της ξυλόσομπας.

Έχει το πιο χαμηλό κόστος αγοράς.

Δεν θέλει μερεμέτια (μόνο μια τρύπα στον τοίχο για να περάσει το μπουρί)

Εχουν δυνατότητα να ζεστάνουν αρκετά τετραγωνικά

...και αν έχει και φουρνάκι κάνεις μεζεδάκια πρώτα !!!

επειτα απο αναζητηση εκανα αυτο ακριβως...η σομπα ζεσταινει 100 τμ ανετα και κανεις και ωραιο φαγητο..το παιδι φοβαται να ακουμπησει τη σομπα και ολα καλα προς το παρον.

επισης πηραμε αδεια απο το δημο και δασαρχει και κοψαμε ξυλα 2 τονους ξερα απο το βουνο και ητανε και αυτο μια βοηθεια..οτι θελετε ρωτηστε.

λοιπόν, για όσους μπορούν θα πρότεινα να κάνουν το τζάκι τους ενεργειακό. Είναι ένα θαύμα!!!!!!! Δεν μπορούσα να φανταστώ τόση ζέστη ποτέ μου!!!!!!!! Χθες το βράδυ το ανάψαμε και σκάσαμε, καμμία σχέση με το προηγούμενο που το αγκαλίαζαμε για να ζεσταθούμε, ίσα ίσα φεύγουμε όσο μακρύτερα γίνεται από την πολύ ζέστη.

Καλό χειμώνα σε όλους και καλή........ ζεστασιά........

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθειά σας όσον αφορά τη θέρμανση γιατί έχουμε «κολλήσει» με το σύζυγο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Το σπίτι είναι 3οροφο, 50τμ περίπου κάθε όροφος. Είναι 12ετίας με μόνωση(?) δεν ξέρω, μονά τζάμια αλουμινίου.

Στο ισόγειο έχω ένα δωμάτιο, ένα wc και έναν ενιαίο χώρο. Εκεί υπάρχει υποδομή για μπουρί και περνούν οι κεντρικοί σωλήνες για το νερό καθώς ήταν η θέση του λέβητα τον οποίο όμως βγάλαμε έξω μετά από περιστατικό με αναθυμιάσεις σε γνωστό σπίτι που κατέληξαν όλοι στο νοσοκομείο.

Στον 1ο όροφο, που είναι ενιαίος χώρος 50τμ, είναι η σαλοκουζίνα και έχω τζάκι απλό ανοιχτό. Σκεφτήκαμε να το κάνουμε ενεργειακό αλλά από ότι έχω δει πρέπει να υπάρχει κοντά στο τζάκι υποδοχή για τον εξωτερικό αέρα, πράγμα σε μας αδύνατο γιατί από πίσω δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόδου καθώς είναι το σπίτι σε επικλινές έδαφος και ουσιαστικά η θέση στην οποία θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια υποδοχή είναι μέσα στο χώμα. Σκεφτήκαμε να ανοίξουμε τρύπα στον πλησιέστερο τοίχο του τζακιού ο οποίος είναι περίπου 2,5μέτρα μακριά και μας είπαν ότι δεν θα έχει την καλύτερη απόδοση.

Στον 2ο όροφο και στον πιο κρύο όροφο από όλους έχω τα δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Ακόμα και όταν λειτουργούσαν τα καλοριφέρ ήταν κρύος, τώρα ακόμα πιο δύσκολα.

Αν ήσασταν στη θέση μου, τι θα κάνατε;;;

Σκεφτήκαμε να βγάλουμε το τζάκι και να βάλουμε σόμπα. Όμως η ζέστη θα πήγαινε και στον επάνω όροφο; Το τζάκι είναι στη μέση του χώρου και περίπου 3 μέτρα από τις σκάλες που πάνε επάνω. Ή θα ήμαστε με τα τιραντάκια στο σαλόνι και για να πάμε επάνω θα βάζουμε παλτό; Επιπλέον, καθότι εργαζόμενοι και οι δύο θα την ανάβουμε μόλις γυρίσουμε σπίτι. Και πόσο γρήγορα θα ζεσταίνει; Μετά σκεφτήκαμε τα αερόθερμα τζακιού σαν μια σχετικά φθηνή λύση, για να αποδίδει το υπάρχον τζάκι περισσότερο. Έχει κανείς χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο; Κάνει δουλειά; Η λογική λέει ότι κάνει όμως στην πράξη;;;

Έπειτα σκεφτήκαμε να βάλουμε στο ισόγειο στον ενιαίο χώρο ξυλολέβητα στη θέση που θα έμπαινε ο λέβητας πετρελαίου, όμως κάνουν δουλειά; Πρέπει να τον τροφοδοτώ κάθε τόσο και λιγάκι; Εκτός αυτού ο χώρος είναι σχετικά μικρός και έχω φτιάξει τον παιδότοπο για τα παιδιά. Γενικά θα ήθελα να αποφύγω λέβητα μέσα στο σπίτι.

Να πω και το εξής: δεν έχουμε χώρο για αποθήκευση ξύλων. Πέρυσι είχαμε πρόβλημα και με το τζάκι καθώς τα ξύλα που παίρναμε ήταν υγρά και τσάμπα το ανάβαμε (περισσότερο για την θαλπωρή) καθώς η ζέστη ήταν ελάχιστη. Καταλάβαμε τη διαφορά όταν βάλαμε 5-6 κούτσουρα που είχαμε από άλλες χρονιές και ήταν ξερά. Η θερμοκρασία ανέβηκε 2 βαθμούς σε 20 λεπτά.

Ωχ, πολύ μεγάλο ποστ. Σας ζάλισα και συγνώμη γιʼ αυτό αλλά μόνο μέσα από εμπειρίες και γνώμες άλλων, μπορεί να βγει κάτι καλό.

Συγνώμη και πάλι και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθειά σας όσον αφορά τη θέρμανση γιατί έχουμε «κολλήσει» με το σύζυγο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Το σπίτι είναι 3οροφο, 50τμ περίπου κάθε όροφος. Είναι 12ετίας με μόνωση(?) δεν ξέρω, μονά τζάμια αλουμινίου.

Στο ισόγειο έχω ένα δωμάτιο, ένα wc και έναν ενιαίο χώρο. Εκεί υπάρχει υποδομή για μπουρί και περνούν οι κεντρικοί σωλήνες για το νερό καθώς ήταν η θέση του λέβητα τον οποίο όμως βγάλαμε έξω μετά από περιστατικό με αναθυμιάσεις σε γνωστό σπίτι που κατέληξαν όλοι στο νοσοκομείο.

Στον 1ο όροφο, που είναι ενιαίος χώρος 50τμ, είναι η σαλοκουζίνα και έχω τζάκι απλό ανοιχτό. Σκεφτήκαμε να το κάνουμε ενεργειακό αλλά από ότι έχω δει πρέπει να υπάρχει κοντά στο τζάκι υποδοχή για τον εξωτερικό αέρα, πράγμα σε μας αδύνατο γιατί από πίσω δεν υπάρχει η δυνατότητα εξόδου καθώς είναι το σπίτι σε επικλινές έδαφος και ουσιαστικά η θέση στην οποία θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια υποδοχή είναι μέσα στο χώμα. Σκεφτήκαμε να ανοίξουμε τρύπα στον πλησιέστερο τοίχο του τζακιού ο οποίος είναι περίπου 2,5μέτρα μακριά και μας είπαν ότι δεν θα έχει την καλύτερη απόδοση.

Στον 2ο όροφο και στον πιο κρύο όροφο από όλους έχω τα δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Ακόμα και όταν λειτουργούσαν τα καλοριφέρ ήταν κρύος, τώρα ακόμα πιο δύσκολα.

Αν ήσασταν στη θέση μου, τι θα κάνατε;;;

Σκεφτήκαμε να βγάλουμε το τζάκι και να βάλουμε σόμπα. Όμως η ζέστη θα πήγαινε και στον επάνω όροφο; Το τζάκι είναι στη μέση του χώρου και περίπου 3 μέτρα από τις σκάλες που πάνε επάνω. Ή θα ήμαστε με τα τιραντάκια στο σαλόνι και για να πάμε επάνω θα βάζουμε παλτό; Επιπλέον, καθότι εργαζόμενοι και οι δύο θα την ανάβουμε μόλις γυρίσουμε σπίτι. Και πόσο γρήγορα θα ζεσταίνει; Μετά σκεφτήκαμε τα αερόθερμα τζακιού σαν μια σχετικά φθηνή λύση, για να αποδίδει το υπάρχον τζάκι περισσότερο. Έχει κανείς χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο; Κάνει δουλειά; Η λογική λέει ότι κάνει όμως στην πράξη;;;

Έπειτα σκεφτήκαμε να βάλουμε στο ισόγειο στον ενιαίο χώρο ξυλολέβητα στη θέση που θα έμπαινε ο λέβητας πετρελαίου, όμως κάνουν δουλειά; Πρέπει να τον τροφοδοτώ κάθε τόσο και λιγάκι; Εκτός αυτού ο χώρος είναι σχετικά μικρός και έχω φτιάξει τον παιδότοπο για τα παιδιά. Γενικά θα ήθελα να αποφύγω λέβητα μέσα στο σπίτι.

Να πω και το εξής: δεν έχουμε χώρο για αποθήκευση ξύλων. Πέρυσι είχαμε πρόβλημα και με το τζάκι καθώς τα ξύλα που παίρναμε ήταν υγρά και τσάμπα το ανάβαμε (περισσότερο για την θαλπωρή) καθώς η ζέστη ήταν ελάχιστη. Καταλάβαμε τη διαφορά όταν βάλαμε 5-6 κούτσουρα που είχαμε από άλλες χρονιές και ήταν ξερά. Η θερμοκρασία ανέβηκε 2 βαθμούς σε 20 λεπτά.

Ωχ, πολύ μεγάλο ποστ. Σας ζάλισα και συγνώμη γιʼ αυτό αλλά μόνο μέσα από εμπειρίες και γνώμες άλλων, μπορεί να βγει κάτι καλό.

Συγνώμη και πάλι και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα,

Σε φιλικό μας σπίτι που είναι 3 επίπεδα έβαλε μια σόμπα στο μεσαίο επίπεδο που ειναι οι κρεβατοκάμαρες σε ένα μικρό διάδρομο. Με αυτό τον τρόπο ζεσταίνει τις κρεβατοκάμαρες αλλά πάει και πολλή ζέστη στο πάνω επίπεδο που είναι μια σοφίτα. Είναι πάντως πολύ ευχαριστημένοι.

Επειδή και εμείς έχουμε σόμπα και έχουμε πρόβλημα αποθήκευσης χώρου για ξύλα αγοράζουμε μπριγκέτες που είναι συσκευασμένες και πάνω απ' όλα στεγνές!

Καλησπέρα,

Σε φιλικό μας σπίτι που είναι 3 επίπεδα έβαλε μια σόμπα στο μεσαίο επίπεδο που ειναι οι κρεβατοκάμαρες σε ένα μικρό διάδρομο. Με αυτό τον τρόπο ζεσταίνει τις κρεβατοκάμαρες αλλά πάει και πολλή ζέστη στο πάνω επίπεδο που είναι μια σοφίτα. Είναι πάντως πολύ ευχαριστημένοι.

Επειδή και εμείς έχουμε σόμπα και έχουμε πρόβλημα αποθήκευσης χώρου για ξύλα αγοράζουμε μπριγκέτες που είναι συσκευασμένες και πάνω απ' όλα στεγνές!

και καταφέρνει να ζεστάνει τις κρεβατοκάμαρες μόνο με τη σόμπα ή βοηθητικά με κάποια άλλη μορφή θέρμανσης;

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

τις μπριγκέτες πόσο τις αγοράζετε;

να ρωτήσω και κάτι άλλο. στο απλό τζάκι μου μπορώ να καίω μπριγκέτα; ή είναι μόνο για λέβητες και σόμπες; βλέπω σε sites ότι έχει μεγαλύτερη θερμαντική απόδοση από το ξύλο. είναι έτσι; γιατί το πρόβλημα μου είναι οτι, εντάξει, να το γυρίσω σε σόμπα - τζάκι για οικονομία αλλά και θαλπωρή (μου άρεσε που καίγαμε το τζάκι κάθε μέρα), έλα όμως που έχω πρβλημα αποθήκευσης ξύλων. και όχι μόνο αυτό τα περσσότερα ξύλα θα είναι βρεγμένα και ίσως κακής ποιότητας για κάψιμο.

ευχαριστώ

αγαπητή sofakiTHESS,

ομολογώ ότι η κατάστασή σου, όπως την περιγράφεις, είναι αρκετά δύσκολη.... και προσωπικά θα συμφωνήσω με την γιώτα για το ότι η σόμπα θα σε ζεστάνει, άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι η ζέστη πηγαίνει προς τα πάνω. Πάλι βέβαια θα σου πρότεινα να μπεις στο πρόγραμμα των ενεργειακών σπιτιών να κάνεις μόνωση και να αλλάξεις και κουφώματα γιατί θα κερδίσεις 5-6 βαθμούς. Αυτό το έχω ζήσει και σου λέω αλήθεια.

Ερωτήση: στο εισόγειο δεν μπορείς να κάνεις τζάκι (στο σημείο που υπάρχει η υποδοχή για καμινάδα και να καταργήσεις το άλλο) και να το συνδέσεις με τα καλοριφέρ όλων των οροφών ή έστω να συνδέσεις το τζάκι του 2ου ορόφου; ¨εχω ακούσει ότι υπάρχει ένα αχυρένιο τούβλο το οποίο αντικαθιστά τα ξύλα, ψάξτο λίγο ίσως σου κάνει δουλειά. Αν πάλι επιλέξεις τη λύση της σόμπας, που για μένα είναι καλύτερη, και δεις ότι στον 3ο δεν έχεις ζέστη παίρνεις και θερμοπομπούς ή αιρκοντίσιον και τα ανάβεις μόνο την ώρα που θα σαι εκεί. Για να βάλεις σόπμα νομίζω ότι δεν χρειάζεται να βγάλεις το τζάκι απλά η καμίναδα της σόμπας θα περάσει μέσα από την καμινάδα του τζακιού. Επίσης, να ξέρεις ότι η σόμπα ζεσταίνει γρήγορα το χώρο. Έχουμε στο κτήμα μας μια παλιά μαντιμένια και όταν την ανάβουμε αμέσως ζεσταινόμαστε, μην ανησυχείς.

Θα θελα να διευκρινήσεις σχετικά με τα αερόθερμα τζακιού. Εννοείς αυτά τα φουγάρα-εξατμήσεις που μπαίνουν μέσα στο τζάκι και πεταν τον ζεστό αέρα; αν είναι αυτά, ναι έχω δοκιμάσει πριν ξεκινήσω το ενεργειακό στο τζάκι από το κατάστημα που αγόρασα την εστία μου και όντως κάνει δουλεια. Εγώ εκέι θα κατέληγα απλά δεν χωρούσε στην εστία μου. Αυτά, επλίζω να βοήθησα και εύχομαι ότι καλύτερο....

ippoliti σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

μάλλον εννοείς ως τούβλο την μπριγκέτα και τώρα ψάχνω στο νετ για πληροφορίες και αν μπορώ να κάψω στο απλό συμβατικό μου τζάκι. από ό,τι βλέπω είναι πιο ακριβό απο το ξύλο, όμως λένε ότι έχει μεγαλύτερη απόδοση, καλύτερη αποθήκευση κ.λ.π. και έτσι τα βγάζεις τα λεφτά σου. θα δω αν μπορώ να βάλω και στο τζάκι μου και αν μπορώ να πάρω δοκιμαστικά μια μικρή ποσότητα γιατί παντού βλέπω ότι πρέπει να πάρεις τόνο.

όσον αφορά τα αερόθερμα, ναι είναι αυτά που είναι σαν εξατμίσεις και μπαίνουν στο τζάκι. έμαθα οτι κοντά μας υπάρχει εταιρεια που κατασκευάζει σόμπες-τζακια κ.λ.π. και αερόιθερμα. έχουν πάρει κάποιοι γνωστοί σόμπες απο αυτούς και είναι πολύ ευχαριστημένοι οπότε την εμπιστεύομαι σχετικά την εταιρεία. φαντάζομαι ότι αφού τα κατασκευάζει θα μπορώ να δώσω διαστάσεις και να μπαίνει κια στο δικό μου τζάκι.

όσον αφορά την περίπτωση του λέβητα-τζακιού-καλοριφέρ στο ισόγειο που ανέφερες, το σκευφτόμαστε ως ύστατη λύση καθώς το ισόγειο είναι χώρος που δεν χρησιμοποιώ κατα κόρον, μόνο για να δουλέψω στον υπολογιστή, να σιδερώσω κ.λ.π. η ιδέα ότι έχω "φωτιά" μέσα στο σπίτι που δεν την παρακολουθώ συνέχει με αγχώνει. ήταν και ένας λόγος ακόμα που έβγαλα τον λέβητα πετρελαίου έξω.

για το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ' οικον δεν μπορώ να κάνω αίτηση (όχι οτι έχουμε τα λεφτά για να το κάνουμε) καθώς μου είπαν οτι το σπίτι είναι σχετικά καινούριο και πρέπει να είναι Δ κατηγορίας και κάτω για να μπω στο πρόγραμμα (το ΥΠΕΚΑ αναφέρει οτι το προγραμμα είναι για κατοικίες μέχρι 31/12/1989). πρέπει να μπω στη λογική να φέρω επιθεωρητή για να το αξιολογήσει, να του πληρώσω (απο ό,τι μου είπαν περίπου200? μόνο για την επιθεώρηση και μετά βλέπουμε). οπότε δεν το βλέπω. και κάτι άλλο; έχεις τόσο μεγάλη διαφορά με διπλά τζάμια;; μου κάνει εντύπωση, δεν πίστευα ότι μπορώ να έχω απώλεια τόσο μεγάλη μόνο απο τα κουφώματα. και πάλι για να τα αλλάξω θέλω μια περιουσία (14 ανοίγματα έχει το σπίτι) και μιας και δεν μπορώ με το πρόγραμμα δεν το βλέπω σύντομα να τα αλλάζψ.

και πάλι σε ευχαριστώ πολύ

ωχ, σοφάκι νομίζω ότι με τα καινούρια δεδομένα που μόλις ανέφερες είσαι σε ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση. Έτσι, λοιπόν έχω να σου προτείνω τα εξής: 1ον μέσα σε όλα τα έξοδα πρόσθεσε και του επιθεωρητή αφού μετά θα τα πάρεις τα λέφτα σου. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις να μιλήσεις με έναν μηχανικό και να δεις τι έχει να σου προτείνει και ποιες λύσεις μπορείτε να βρείτε. ¨οσον αφορά τους βαθμούς που κερδίζεις σου λέω ότι το έζησα και έτσι είναι και γω στην αρχή δεν το πίστευα. Υπ' όψιν όμως έκανα μόνωση και κουφώματα μαζί. 2ον την μπρικέτα στα μέρη μου την πουλάνε με το τσουβαλάκι και κάνει 2,5ε 3ον αφού ισχυρίζεσαι ότι το εισόγειο δεν το χρησιμοποιείς συνέχεια γτ να μην βάλεις τον ξυλολέβητα ή και καποιον άλλο; 3ον ναι πιστεύω ότι οι εξατμήσεις θα σου κάνουν δουλειά αλλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να ζεστάνεις τον πάνω όροφο, ψάξτο λίγο και μην ανυσηχεις θα χωρέσουν στο τζάκι σου, το δικό μας ήταν "ειδική" κατασκευή.....

Τελος θα σου ξαναπω ότι ως μοναδική λύση είναι η σόμπα. Πολλά φιλιά και καλή....απόφαση....

και καταφέρνει να ζεστάνει τις κρεβατοκάμαρες μόνο με τη σόμπα ή βοηθητικά με κάποια άλλη μορφή θέρμανσης;

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

τις μπριγκέτες πόσο τις αγοράζετε;

Το έχω διαπιστώσει η ίδια και δεν έχει κάποιο άλλο βοηθητικό μέσο. Η ζέστη πάντα πάει προς τα πάνω κατά συνέπεια ζεσταίνει και τη σοφίτα που έχουν επάνω. Να σημειώσω οτι η σοφίτα είναι ένα δωμάτιο. Δεν ξέρω δηλαδή αν θα ζέστενε στο πάνω επίπεδο και άλλα δωμάτια.

Τις μπριγκέτες τις αγοράσαμε γύρω στα 300 ευρώ τον τόνο. Πέρυσι το χειμώνα η σόμπα έκαιγε απο τις 7-8 το πρωί μέχρι τις 12 περίπου το βράδυ και καίγαμε γύρω στα 20-25 κιλά τη μέρα. Δοκιμάσαμε και ξύλα αλλά έχανε πολύ σε απόδοση.

Στη διάθεσή σου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...