Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

παιδια καλησπερα ειναι και εγω καινουριος στο φορουμ και ψαχνω και εγω για ξυλοσομπα.... εχω λιωσει στο ιντερνετ.. αλλα εχω ακομα αποριες.. τα λεφτα που θελω να διαθεσω ειναι μερι 400-450 ευρω...

εχω παει σε διαφορα μαγαζια εδω θεσσαλονικη.. και ειμαι σε διλημα...

βρηκα μια σομπα ελληνικης κατασκευης η οποιοα ειναι πολυ ομορφη και παρα πολυ καλη και ποιοτικη κατασκευη... 4mm παχος ανθεκτικα χερουλια και κλεινει πολυ καλα ωστε να μην εχουμε θεμα με καπνο... ΑΛΛΑ ειναι 11KW ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η μεγαλυτερη που εχουν...

το σπιτι μου ειναι 20ετιας χωρισ καποια ιδιαιτερη μονωση 90τμ μη ενιαιος χωρος ειναι σε πολυκατικοια και το καλο ειναι οτι καλυπτεται απο αριστερα-δεξια πανω κατω απο αλλα σπιτια... τα 11kw που ειναι η σομπα θα με καλυψουν??? ξερω οτι επειδη δεν ειναι ενιαιος χωρος δεν θα καλυψει ολο το σπιτι αλλα θελω το καλυτερο δυνατο..

βλεπω καποιες βουλγαρικες κατωτερης ποιοτητας και μικροτερες σε μεγεθος που λενε αποδωση μεχρι 16kw... ειναι πραγματικoi αυτοι οι αριθμοι ή μας κοροιδευουν οι βουλγαροι...??? πχ ειδα την norma ft στα ιδια λεφτα με την ελληνικη που λεει 10-16kw... εχει οντως τετοια αποδωση?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ από πέρυσι έχω αυτήν:

http://www.prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=42

Λέει ότι είναι 14 KW.

Σε διαμέρισμα 85 τ.μ τελευταίος όροφος πέρυσι έκαψα 5 τόνους ξύλα με εξωτερική θερμοκρασία 0-2 βαθμούς μέσα είχα 24 στο σαλόνι που την έχω και 22 στα δωμάτια, με καλή μόνωση (2008 κατασκευή οικοδομής).

Θα μπορούσα να πώ ότι έμεινα ευχαριστημένος, έκανα και αρκετά φαγητά στο φούρνο.Εδώ στην Ξάνθη την πουλάνε 450 €.

Φιλε tsimpas σ'ευχαριστω.Τελικα πηρα λιγο μεγαλυτερη,την s3 w21http://prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=28 .Την εχω ηδη στο σπιτι μου και ισως την αλλη εβδομαδα γινει και η εγκατασταση.Το μονο που με χαλασε ειναι οτι δεν εχει κορδονι στεγανοτητας στις πορτες,ετσι πρεπει να ειναι?Εσυ την εχεις με κλειστο η' ανοιχτο δοχειο?

ελα ςχω κλειστο δοχειο με 2 βαλβιδες ασφαλειας(με θερμοστατη ανοιγει στους 90 βαθμουσ παρολο που δεν χρειαστηκε ) και εχω και ups 1000 που κραταει τον κυκλ/τη 45 λεπτα το δοκιμαζω καθε 1 μηνα

μερσι καθολου καπνα τραβαει απιστευτα ανοιγεισ την πορτα και δεν βγαινει καθολου καπνα ειμαι στον 2 οροφο και βγαινω κατ ευθειαν σε ταρατσα με 5 μετρα μποουρι

γεια σας!! επειδη βλεπω το εχετε ψαξει το θεμα!!! να σας ρωτησω κατι!!

νοικιαζουμε ενα διαμερισμα στον 1ο οροφο με καλα κουφωματα αλλα μονωση .....αστα!!

εχει εναν ενιαιο χωρο σαλονοκουζινα κ χωλ 60 τμ και 2υπνοδωματια μπανιο και ενα ακομα δωματιο το εχουμε σαν γραφειο αλλα 70τμ

αν βαλουμε ξυλοσομπα στον ενιαιο χωρο κ κλεισουμε το γραφειο πιστευετε θα φτανουν τους 18βαθμους τα δωματια?? γιατι θα σκεπαζομαστε κ δεν χρειαζετε πιστευω παραπανω ζεστη στον υπνο. και ποσα κw πρεπει να ειναι η σομπα για αυτα τα τμ????

YQzpp2.png

Το αγγελουδακι μας !!!!!!

aLLhp2.png

Τα μωρακια μου!!!

γεια σας!! επειδη βλεπω το εχετε ψαξει το θεμα!!! να σας ρωτησω κατι!!

νοικιαζουμε ενα διαμερισμα στον 1ο οροφο με καλα κουφωματα αλλα μονωση .....αστα!!

εχει εναν ενιαιο χωρο σαλονοκουζινα κ χωλ 60 τμ και 2υπνοδωματια μπανιο και ενα ακομα δωματιο το εχουμε σαν γραφειο αλλα 70τμ

αν βαλουμε ξυλοσομπα στον ενιαιο χωρο κ κλεισουμε το γραφειο πιστευετε θα φτανουν τους 18βαθμους τα δωματια?? γιατι θα σκεπαζομαστε κ δεν χρειαζετε πιστευω παραπανω ζεστη στον υπνο. και ποσα κw πρεπει να ειναι η σομπα για αυτα τα τμ????

φιλε καλημερα

εγω σε σπιτι φιλου (με ταρατσα απο πανω) ειδα να δουλευει 10 κw και να το ζεσταινει (ολο το σαλονι και τα δωματια περιπου σαν αυτο που ειπες)

το ειχε ομως σε ενα σημειο κοντα στα δωματια καθως ταιριαζε στο σπιτι και

κεντρικα περιπου ... πιστευω με 12-13 κw θα εισαι οκ

και μην δινεις πολα χρηματα (νομιζω) αυτος ειχε μι prity ,

καλη επιτυχια

και αποφασισε γρηγορα:rolleyes:

Διαφημίσεις

ελα ςχω κλειστο δοχειο με 2 βαλβιδες ασφαλειας(με θερμοστατη ανοιγει στους 90 βαθμουσ παρολο που δεν χρειαστηκε ) και εχω και ups 1000 που κραταει τον κυκλ/τη 45 λεπτα το δοκιμαζω καθε 1 μηνα

μερσι καθολου καπνα τραβαει απιστευτα ανοιγεισ την πορτα και δεν βγαινει καθολου καπνα ειμαι στον 2 οροφο και βγαινω κατ ευθειαν σε ταρατσα με 5 μετρα μποουρι

tsimpas καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω για το μπουρί της σόμπας. Γράφεις ότι είναι 5 μέτρα. Το βγάζεις κάθε χρόνο και το τινάζεις ή υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να το καθαρίζεις;

Απέκλεισα την περίπτωση της ξυλόσομπας επειδή πρέπει να βγει το μπουρί μέσα από τη γυψοσανίδα και με δυο γωνίες και 3 μέτρα σωλήνα περίπου να βγει έξω.

Ο άντρας μου όμως είπε ότι πρέπει να λύνουμε το μπουρί μια φορά το χρόνο και να το τινάζουμε :(.

Ισχύει αυτό για τις καινούργιες ξυλόσομπες;

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

tsimpas καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω για το μπουρί της σόμπας. Γράφεις ότι είναι 5 μέτρα. Το βγάζεις κάθε χρόνο και το τινάζεις ή υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να το καθαρίζεις;

Απέκλεισα την περίπτωση της ξυλόσομπας επειδή πρέπει να βγει το μπουρί μέσα από τη γυψοσανίδα και με δυο γωνίες και 3 μέτρα σωλήνα περίπου να βγει έξω.

Ο άντρας μου όμως είπε ότι πρέπει να λύνουμε το μπουρί μια φορά το χρόνο και να το τινάζουμε :(.

Ισχύει αυτό για τις καινούργιες ξυλόσομπες;

ε ναι πρεπι να το τιναζεις εγω επειδη δεν βγαινει φωναζω εναν μαστορα που αναιβενει στα κεραμιδια και το καθαριζει

τι να κανεις

Έχω σκεφτει και εγώ τη λύση της ξυλόσομπας

Αυτό που με προβληματίζει είναι οταν με το καλό θα κυκλοφορει το πιτσιρίκι στο χώρο θα θέλει πολύ προσοχή μην παει κοντα και ακουμπήσει τη σόμπα και εχουμε κανένα ατύχημα.

Καλησπερα και καλως σας βρηκα ,εχω αγορασει την prity wd w24 ( http://www.prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=38 ) η οποια συνδεεται με καλοριφερ.Το σημειο τοποθετησης της σομπας (θα μπει μεσα στο σπιτι) εχει αποσταση απο τον καυστηρα (βρισκεται στο μπαλκονι) ειναι περιπου 4μ.Για καμιναδα εξωτερικη χρειαζομαι περιπου 10μ (τα 3μ οριζοντια και τα 7μ προς ταρατσα).Το διαμερισμα μου βρισκεται στον 2ο και η ταρατσα στον 5ο οροφο.Οι τιμη εγκαταστασης απο υδραυλικο σε υδραυλικο εχουν μεγαλη αποκλιση.Με τα παραπανω στοιχεια μπορει καποιος να μου πει περιπου ενα "λογικο" κοστος εγκαταστασης-υλικων που ισχυει, ή απο προσωπικη εμπειρια ποσο του κοστισε αναλογη εγκατασταση;

Ξέχασα να συμπληρωσω οτι δεν έχω προβλημα να περασει η καμιναδα εξωτερικα απο τον 2ο μεχρι την ταρατσα (λογω οικογενειακης ιδιοκατοικησης).Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να χρησιμοποιησω την υπαρχουσα καμιναδα του καυστηρα πετρελαιου (κεραμικη καμιναδα με επενδυση πετρας εξωτερικα) αφου αποσυνδεσω την σωληνα καυσαεριων του καυστηρα πετρελαιου.Αυτο το λεω γιατι απότι ειδα οι τιμες των μπουριων με τα παρελκομενα (inox διπλης μονωσης) ειναι αρκετα ακριβα.

Διαφημίσεις

Καλησπερα και καλως σας βρηκα ,εχω αγορασει την prity wd w24 ( http://www.prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=38 ) η οποια συνδεεται με καλοριφερ.Το σημειο τοποθετησης της σομπας (θα μπει μεσα στο σπιτι) εχει αποσταση απο τον καυστηρα (βρισκεται στο μπαλκονι) ειναι περιπου 4μ.Για καμιναδα εξωτερικη χρειαζομαι περιπου 10μ (τα 3μ οριζοντια και τα 7μ προς ταρατσα).Το διαμερισμα μου βρισκεται στον 2ο και η ταρατσα στον 5ο οροφο.Οι τιμη εγκαταστασης απο υδραυλικο σε υδραυλικο εχουν μεγαλη αποκλιση.Με τα παραπανω στοιχεια μπορει καποιος να μου πει περιπου ενα "λογικο" κοστος εγκαταστασης-υλικων που ισχυει, ή απο προσωπικη εμπειρια ποσο του κοστισε αναλογη εγκατασταση;

γεια

εγω πληρωσα 200 στον υδραυλικο απο 9 το πρωι μεχρι 4 το απογευμα ειχε τελειωσει

την συνδεαε πανω σε ενα σωμα καλοριφερ που αφερεσε εβαλε κυκλοφορητη-καζανακι-βαλβιδεσ ασφαλειασ - διακοπτεσ κλπ αλλα 200 -250 τα μπουρια δεν ξερω αλλα να σου πω κατι δοκιμασετο ετσι οπωσ λεσ νομιζω να δουλεψει γιατι εχει μεγαλο υψοσ μονο να δεισ μην γεμισουν καπνα

και νομιζω οτι χρειαζεται και 1 UPS 1000 ΠΕΡΙΠΟΥ 120 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑΜ ΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΛΕΜΕ

Α ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΣ ΟΛΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ?

ΧΑΧΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Έχω σκεφτει και εγώ τη λύση της ξυλόσομπας

Αυτό που με προβληματίζει είναι οταν με το καλό θα κυκλοφορει το πιτσιρίκι στο χώρο θα θέλει πολύ προσοχή μην παει κοντα και ακουμπήσει τη σόμπα και εχουμε κανένα ατύχημα.

ΑΥΤΕΣ ΠΟ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

ΟΛΗ Η ΖΕΣΤΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙ

Καλησπερα σε όλες και όλους.Επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς και όλοι μετράμε και το ευρώ έχουμε στραφεί σε εναλακτικές μορφές θέρμανσης.Με 1400-1500 ο τόννος το πετρέλαιο πολλοί λίγοι θα ξαναβάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν.Το θέμα είναι πως οι επιτίδιοι το εκμεταλεύονται και μας κλέβουν κανονικά.Εδώ και ένα μήνα ψαχνόμουνα για αγορά σόμπας βουλγαρίας και είχα καταλήξει λόγω μεγάλου σπιτιού στην Prity FG W 20 επειδή ότι την έχει πάρει ένας φίλος και η σόμπα δεν παίζεται.Το σπίτι πέρσι με βαρύ χειμώνα την έβγαλε με 6 τόνους ξύλα και η θερμοκρασία ήταν συνέχεια πάνω από 25 βαθμούς.Να μην μιλήσουμε για τα υπέροχα φαγητά στον φούρνο της!!!

Η καλύτερη τιμή που βρήκα μέσω internet ήταν 720+μεταφορικά για κρήτη(40ε).Εδω παίζει πάνω από 850 σε μαγαζιά.

Ψάχτηκα μέσω ενός φίλου από βουλγαρία και χτες μου ήρθε μαζί με μεταφορικά από βουλγαρία-χανιά 550 ευρώ.Για όποιον ενδιαφέρεται ας βρεί κάποιον βούλγαρο εδώ να του κανονίσει την μεταφορά(όλοι έχουν δικούς τους που πηγαινοέρχονται).

Ρίξτε μια ματιά στην σελίδα ενος καταστήματος στην βουλγαρία για να καταλάβετε πόσο μας κλέβουν(1 ευρώ=2 λέβα)

http://www.termoelit.com/article.php?id=224

περισσότερα θα σας γράψω όταν την συνδέσω.Καλά να είστε και να ψάχνεστε!!! μην σας κλέβουν!!!!

Επειδή το θέμα της θέρμανσης με απασχολεί πολύ τελευταία, θα ήθελα να ρωτήσω για τη σομπα που ανέφερες,και την έχεις δει σε λειτουργία

α. μήπως μυρίζει μέσα στο σπίτι (κάπνα)?

β. ο φούρνος, όταν γίνεται το φαγάκι, θέλει να είναι κοντά σε αποροφητήρα? φεύγουν οι μυρωδιές από το μπουρί? ή μυρίζει όλο το σπίτι?

γ. όταν είναι αναμένη μήπως ζεματάει και δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος ?(φοβάμαι για το πιτσιρίκι)

Έχω καταλήξει πως μία ξυλόσομπα είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωση του σπιτιού μου, αλλά με προβληματίζουν τα παραπάνω θέματα.

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μου πεις

tsimpas είσαι πολύ τυχερός που μένεις σε τόσο ζεστή περιοχή..... φίλοι μου, έχω και γω απορίες: 1. όταν μιλάτε για ξυλόσοπμες γτ αναφέρεστε στα kw; δηλ. οι ξυλόσομπες καίνε και ρεύμα; 2. σένα σπίτι 120τμ, με μόνωση αλλά με κουφώματα αλουμινίου με 2πλα τζάμια, με σκεπή και ζέστη μόνο από κάτω και με τζάκι: τί θα συστήνατε; πελετ που συνδέεται με καλοριφέρ; ή ξυλόσομπα στα κ'έντρο του σπιτιού; ή κάτι άλλο; σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά άσχετη στο είδος....

Διαφημίσεις

επίσης, να προσθέσω ότι το μπάνιο είναι βορεινό και τα νερά παγώνουν οπότε πως μπορεί να ζεσταίνεται και το μπάνιο με την ξυλόσομπα; η ζέστη της ξυλόσομπας απλώνεται σ' όλο το χώρο των 120τμ ή ζεσταίνει γύρω γύρω; απαντήστε μου..............

Επειδή το θέμα της θέρμανσης με απασχολεί πολύ τελευταία, θα ήθελα να ρωτήσω για τη σομπα που ανέφερες,και την έχεις δει σε λειτουργία

α. μήπως μυρίζει μέσα στο σπίτι (κάπνα)?

β. ο φούρνος, όταν γίνεται το φαγάκι, θέλει να είναι κοντά σε αποροφητήρα? φεύγουν οι μυρωδιές από το μπουρί? ή μυρίζει όλο το σπίτι?

γ. όταν είναι αναμένη μήπως ζεματάει και δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος ?(φοβάμαι για το πιτσιρίκι)

Έχω καταλήξει πως μία ξυλόσομπα είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωση του σπιτιού μου, αλλά με προβληματίζουν τα παραπάνω θέματα.

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μου πεις

Καλησπέρα,

Βάλαμε σόμπα με φουρνάκι πέρυσι τον χειμώνα και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Μένουμε σε σοφίτα 170 μ. και τα αλουμίνια είναι παλιά και έχουν απώλειες. Παρόλα αυτά στο σαλόνι που είναι ενιαίος χώρος με την κουζίνα, 90 μ. περίπου εφτανε τους 20-22 βαθμούς. Στα άλλα δωματια εφτανε τους 17.

α. Το σπίτι δεν μυρίζει καθόλου! Βέβαια το μπουρί βγαίνει απευθείας στην σκεπή.

β. Οταν μαγειρεύω δεν μυρίζει απολύτως τίποτα! Φαντάσου οταν ψήνω στον φούρνο της κουζίνας τότε μυρίζει το σπίτι.

γ. Η σόμπα που έχουμε στα πλαινα έχει κάτι σαν πλακάκια που δεν καιει πολύ. Βέβαια μπροστά στο πορτάκι που βάζεις τα ξύλα δεν το ακουμπάς με τίποτα. Και εμεις έχουμε μικρό παιδί αλλά δεν την πλησίαζε γιατί ήξερε ότι κάνει τζιζ.....Εξάλλου δεν πλησιάζει για τον ίδιο λόγο και τον φούρνο της κουζίνας.

Ελπίζω να σε βοήθησα

Καλησπέρα,

Εχουμε και εμείς σόμπα με φούρνο (timsistem είναι η μάρκα και το μοντέλο LEDERATA PLUS) και ψήνει άψογα. Την ένταση τη ρυθμίζω απο την παροχή του αέρα

καλησπέρα giota-2009 και στις άλλες φίλες/ους

Είσαι ευχαριστημένη από αυτή τη σόμπα - φούρνο giota-2009

http://www.timsistem.gr/index.php/products/stoves-and-cookers/lederata-plus

έχω κολλήσει και θέλω να την πάρω αλλά δεν ξέρω τι χώρο θα ζεστάνει

πόσες φορές την γεμίζεις την μέρα .... και πιθανά απ ότι βλέπω τις διαστάσεις πρέπει να παίρνει μόνο μικρά ξύλα

σκέφτομαι να την βάλω στην κουζίνα 3χ4 τμ η οποία συνδέετε με σαλόνι 5χ6

η πόρτα που ενώνει τους χώρους έχει αφαιρεθεί και είναι σχεδόν ενιαίος ο χώρος ...το σημείο που θα βάλω την σόμπα θα βλέπει την ανοιχτή πόρτα που ενώνει τον χώρο .....

για πες μου από εμπειρία πιστεύεις πως θα με καλύψει σ αυτόν τον χώρο ?

κατασκευή σπιτιού του 1985 κουφώματα παλιά και από πάνω ταράτσα περιοχή Τεμπών

αν γνωρίζει και κανείς άλλος για αυτή την σόμπα ας μου πει βάση του χώρου που θέλω να καλύψω .... η κάτι εναλλακτικό ...

Εάν θες πες μου πόσο την πείρες και από πού ….και αν ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση απευθείας εισαγωγής από Σερβία , είναι ακριβά τα μεταφορικά ?

αυτά έως στιγμής μετά θα συνεχίσω για ένα μικρό διάδρομο και 3 δωμάτια

ευχαριστώ

tsimpas είσαι πολύ τυχερός που μένεις σε τόσο ζεστή περιοχή..... φίλοι μου, έχω και γω απορίες: 1. όταν μιλάτε για ξυλόσοπμες γτ αναφέρεστε στα kw; δηλ. οι ξυλόσομπες καίνε και ρεύμα; 2. σένα σπίτι 120τμ, με μόνωση αλλά με κουφώματα αλουμινίου με 2πλα τζάμια, με σκεπή και ζέστη μόνο από κάτω και με τζάκι: τί θα συστήνατε; πελετ που συνδέεται με καλοριφέρ; ή ξυλόσομπα στα κ'έντρο του σπιτιού; ή κάτι άλλο; σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά άσχετη στο είδος....

εεεεεεε, παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ τί από τα δυο να διαλέξω; έχετε να προτείνετε και καμμιά άλλη λύση; pleaseeeee απαντήστε μου!!!!!!!!!

εεεεεεε, παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ τί από τα δυο να διαλέξω; έχετε να προτείνετε και καμμιά άλλη λύση; pleaseeeee απαντήστε μου!!!!!!!!!

1. όταν μιλάτε για ξυλόσοπμες γτ αναφέρεστε στα kw; δηλ. οι ξυλόσομπες καίνε και ρεύμα;Όχι βέβαια δέν καίνε ρεύμα άλλα τα κw αναφέρονται στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έναντι της θερμικής. 2. σένα σπίτι 120τμ, με μόνωση αλλά με κουφώματα αλουμινίου με 2πλα τζάμια, με σκεπή και ζέστη μόνο από κάτω (δηλαδή?) και με τζάκι: τί θα συστήνατε; πελετ που συνδέεται με καλοριφέρ; ή ξυλόσομπα στα κ'έντρο του σπιτιού; ή κάτι άλλο; σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά άσχετη στο είδος....

Υπάρχει εγκαταστημένος λέβητας και καλοριφέρ?

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος-η μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε από τις εμπειρίες μας.

Μήπως μπορείς να μου πεις ποιά σόμπα έχεις?

Με βοήθησες πολύ με αυτά που είπες

H σόμπα είναι αυτή. Την αγοράσαμε 625 ευρώ απο Λευκάδα χωρίς τα μπουριά.

Υπάρχει και χωρίς φουρνάκι γύρω στα 200 ευρώ φθηνότερα. Την αγοράσαμε τον Δεκέμβριο του 2011. Να σημειώσω οτι καίμε μπριγκέτες και όχι ξύλα γιατί μετά απο πολύ ψάξιμο είδαμε οτι συμφέρει καλύτερα και απο κόστος αλλά και σε απόδοση.

Στη διάθεσή σου.

http://www.timsistem.gr/index.php/pr.../lederata-plus

καλησπέρα giota-2009 και στις άλλες φίλες/ους

Είσαι ευχαριστημένη από αυτή τη σόμπα - φούρνο giota-2009

http://www.timsistem.gr/index.php/products/stoves-and-cookers/lederata-plus

έχω κολλήσει και θέλω να την πάρω αλλά δεν ξέρω τι χώρο θα ζεστάνει

πόσες φορές την γεμίζεις την μέρα .... και πιθανά απ ότι βλέπω τις διαστάσεις πρέπει να παίρνει μόνο μικρά ξύλα

σκέφτομαι να την βάλω στην κουζίνα 3χ4 τμ η οποία συνδέετε με σαλόνι 5χ6

η πόρτα που ενώνει τους χώρους έχει αφαιρεθεί και είναι σχεδόν ενιαίος ο χώρος ...το σημείο που θα βάλω την σόμπα θα βλέπει την ανοιχτή πόρτα που ενώνει τον χώρο .....

για πες μου από εμπειρία πιστεύεις πως θα με καλύψει σ αυτόν τον χώρο ?

κατασκευή σπιτιού του 1985 κουφώματα παλιά και από πάνω ταράτσα περιοχή Τεμπών

αν γνωρίζει και κανείς άλλος για αυτή την σόμπα ας μου πει βάση του χώρου που θέλω να καλύψω .... η κάτι εναλλακτικό ...

Εάν θες πες μου πόσο την πείρες και από πού ….και αν ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση απευθείας εισαγωγής από Σερβία , είναι ακριβά τα μεταφορικά ?

αυτά έως στιγμής μετά θα συνεχίσω για ένα μικρό διάδρομο και 3 δωμάτια

ευχαριστώ

Καλησπέρα Γιώργο,

Σχετικά με το χώρο που λές απο όσο μπορώ να τον φανταστώ νομίζω οτι δεν θα έχεις προβλημα. Η φίλη μου που μένει σε μεζονέτα, έχει βάλει τη σόμπα στον επάνω όροφο στο διάδρομο και ζεσταίνει 3 κρεβατοκάμαρες και ένα μπάνιο. Κάθονται μου λέει με το κοντομάνικο!!

Εμεις μένουμε σε σοφίτα 170 μ και έχουμε μεγάλες απώλειες απο τα αλουμίνια παρόλα αυτά φτάνει τους 20 -22 βαθμούς στο σαλόνι ενιαίο με κουζίνα γύρω στα 90 μ. Τα υπόλοιπα δωμάτια που ειναι μακριά απο τη σόμπα φτάνει τους 17 βαθμούς, σπάει δηλαδή το κρύο.

Σχετικά με τα ξύλα τα χωράει άνετα αρκεί μεγάλα κούτσουρα. Πολλοί που πουλάνε ξύλα τα κόβουν ειδικα για να χωράνε στις σόμπες. Εμεις αρχικά δοκιμάσαμε με ξύλα αλλά ήταν βρεγμένα, στεγνά δεν μπορούσαμε να βρουμε, και έπεφτε πολύ η απόδοση της σόμπας. Για αυτό καίμε μπριγκέτες που δεν έχουν καθόλου υγρασία και έχουν σταθερή απόδοση. Το χειμώνα που μας πέρασε απο τις 7-8 το πρωί μέχρι τις 11 -12 το βράδυ καίγαμε 20-25 κιλά, 1 με 1 1/2 μπριγκέτα καθε μια ώρα. Ο τόνος έχει 300 ευρώ περίπου.

Στη διάθεσή σου.

καλησπερα κι απο μενα εχω την εξης απορια εχω συνδεσει τα μπουρια της ξυλοσομπας μου μεσα στην τουβλοχτιστη καμιναδα του τζακιου μου και θελω να κλεισω περιμετρικα τον αρμο αλλα λογω μη προσβασης μου για να τον κλεισω με τσιμεντο λεω να χρησιμοποιησω αφρο πολυουρεθανης λετε να εχω προβλημα με την θερμοκρασια και να λιωσει; εαν ναι μπορω να βαλω υαλοβαμβακα περιμετρικα του μπουριου και απο πανω τον αφρο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...