Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1-7/11/2010 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

mlne

Recommended Posts

κι εμείς θα είμαστε στην Κόρινθο!!

ελα λεμε να ανεβαινουν οι συμμετοχεεεεεεεεεεεςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!:D

στειλτε μου το αφισακι σε μενα κοριτσια οποια το εχει κ θα δω εγω ως θα το εκτυπωσω ....

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια...να πω και κατι αλλο?

Μπορουμε να ετοιμασουμε ενα κειμενο να εχουμε να μοιραζουμε στους περαστικους?

Με πληροφοριες, τηλεφωνα, 5 οδηγιες απεξω απεξω για οποια κοπελα ενδιαφερεται....θα περασουν και πολλες εγκυουλες απο τα σημεια μας...

Ισως βοηθησει και η Αγλαια για καποιο κειμενο...οχι πολλα πολλα...κατι να διαβαζεται ετσι στα ορθια, που λεμε...

Για Πατρα μπορω να αναλαβω εγω το κοστος των φωτοτυπιων....

ελα λεμε να ανεβαινουν οι συμμετοχεεεεεεεεεεεςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!:D

στειλτε μου το αφισακι σε μενα κοριτσια οποια το εχει κ θα δω εγω ως θα το εκτυπωσω ....

Στείλε μου πμ το mail σου να στείλω την αφίσα

Διαφημίσεις

ΜΑΡΓΙΟΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΉΡΘΕ Η ΑΦΊΣΑ....

Μου έγραφε αποτυχία αποστολής....:evil:

Σου στέλνω με πμ το mail μου.... Στείλε μου ένα μήνυμα έστω και κενό

Κοριτσια...να πω και κατι αλλο?.

για ριξε μια ματια εδω http://www.unicef.gr/news/2010/bf10.php

Τα «Δέκα Βήματα», τα οποία ψηφίστηκαν για πρώτη φορά το 1989 από την Π.Ο.Υ. και τη UNICEF, προτρέπουν κάθε κέντρο υγείας για εγκύους, νέες μητέρες και νεογνά για:

1. Ύπαρξη γραπτής πολιτικής για το θηλασμό και τακτική ενημέρωση του προσωπικού υγείας.

2. Εκπαίδευση όλου του προσωπικού υγείας στις απαραίτητες δεξιότητες για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

3. Πληροφόρηση όλων των εγκύων για τα οφέλη και το χειρισμό του θηλασμού.

4. Παροχή βοήθειας προς τις μητέρες για να ξεκινήσουν το θηλασμό μισή ώρα μετά τη γέννηση.

5. Επίδειξη στις μητέρες για το πώς να θηλάζουν και πώς να διατηρηθεί η διατροφή των βρεφών με μητρικό γάλα ακόμη κι αν θα έπρεπε να αποχωρισθούν τη μητέρα τους.

6. Να μη δίνεται στα νεογέννητα καμιά άλλη τροφή ή υγρό παρά μόνο μητρικό γάλα, εκτός κι αν επιβάλλε0τ0αι να γίνει διαφορετικά για ιατρικούς λόγους.

7. Διευκόλυνση της πρακτικής "rooming in", δηλαδή να επιτρέπεται να παραμένει η μητέρα μαζί με το μωρό της 24 ώρες την ημέρα.

8. Ενθάρρυνση του θηλασμού όταν το μωρό το αποζητά.

9. Όχι πιπίλες ή άλλα αντικείμενα για το στόμα όταν το μωρό θηλάζει.

10. Ενδυνάμωση και δημιουργία ομάδων υποστήριξης του θηλασμού στις οποίες θα απευθύνονται οι μητέρες όταν φεύγουν από το νοσοκομείο ή την κλινική.

Οι στόχοι της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2010

1. Ανάδειξη της σημασίας των «Δέκα Βημάτων» προκειμένου να βελτιωθούν τα ποσοστά μητρικού θηλασμού.

2. Ανάληψη δράσης από τα Συστήματα Υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τις κοινότητες, προκειμένου ο θηλασμός να αποτελεί εύκολη επιλογή για τις γυναίκες.

3. Ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους της διατροφής με υποκατάστατα μητρικού γάλακτος και για το ρόλο του θηλασμού στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών μακροπρόθεσμα, καθώς και στην υγεία των μητέρων.

4. Διευκόλυνση των μητέρων ώστε να έχουν πλήρη υποστήριξη για το θηλασμό στα Συστήματα Υγείας και όχι μόνο.

Η UNICEF θεωρεί πως αυτά τα «Δέκα Βήματα» θα πρέπει να αποτελούν πάγια πρακτική σε όλα τα μαιευτήρια. Η προώθηση του θηλασμού πρέπει να ακολουθείται από πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, υποστήριξη των μητέρων από την κοινότητα αλλά και από την εργοδοσία, όχι μόνο κατά την περίοδο που βρίσκονται στα μαιευτήρια, καθώς και παροχή πληροφόρησης για εκείνες που επιλέγουν να γεννήσουν στο σπίτι.

νομιζω κατι τετοιο θα ειναι καλο..τα 10 βηματα...απλο, ενημερωμενο, κατανοητο,και κυριως επισημο!!!τι λες?

στο προτεινω γιατι ειχα την ιδια ιδεα με σενα (!!!)και σκεφτομουν αυτο..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια...να πω και κατι αλλο?

Μπορουμε να ετοιμασουμε ενα κειμενο να εχουμε να μοιραζουμε στους περαστικους?

Με πληροφοριες, τηλεφωνα, 5 οδηγιες απεξω απεξω για οποια κοπελα ενδιαφερεται....θα περασουν και πολλες εγκυουλες απο τα σημεια μας...

Ισως βοηθησει και η Αγλαια για καποιο κειμενο...οχι πολλα πολλα...κατι να διαβαζεται ετσι στα ορθια, που λεμε...

Για Πατρα μπορω να αναλαβω εγω το κοστος των φωτοτυπιων....

καλή ιδέα!!!

Καλο ειναι .... αλλα κατι πιο "ευκολο" στην αναγνωση? Ετσι που και κλεφτα να ριξει καποιος μια ματια, να μπορεσει να του μεινει κατι?

Σαν αυτο που εχει παρακατω το λινκ που εστειλες δλδ...

Τα πλεονεκτήματα του Μητρικού Θηλασμού

Μ

ειωμένη πιθανότητα καρκίνου του μαστού και του ενδομητρίου

Η

θηλάζουσα μητέρα προστατεύεται από την οστεοπόρωση

Τ

ο υποκατάστατο γάλακτος είναι νεκρή τροφή, η βιομηχανική επεξεργασία καταστρέφει τα ζωντανά κύτταρα και τα αντισώματά του

Ρ

ωμαλέα παιδιά και έφηβοι για το μελλοντικό κόσμο μας

Ι

διαίτερα εύπεπτο, το μητρικό γάλα χωνεύεται από το μωρό σε 2-3 ώρες

Κ

αρκίνος - ελάττωση συχνότητάς του στα παιδιά που έχουν θηλάσει

Ο

θηλασμός ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του βρέφους σε τροφή και υγρά

Σ

ημαντικά λιγότερες γαστρεντερικές διαταραχές

Θ

ερμοκρασία τροφής πάντα σωστή και σταθερή

Η

καλύτερη αρχή για τη ζωή ενός παιδιού και αναφαίρετο δικαίωμα

Λ

ιγότερες πιθανότητες ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Α

ντισώματα, ανοσοποίηση ενάντια στις κυριότερες λοιμώδεις νόσους

Σ

υναισθηματικό δέσιμο Μητέρας - Παιδιού

Μ

ειώνει τις πιθανότητες αλλεργιών όπως άσθμα και έκζεμα

Ο

ικονομικό, δεν κοστίζει στην οικογένεια και στο κράτος

Σ

ημαντική αύξηση του δείκτη νοημοσύνης

και σιγουρα κατι για τους μυθους περι θηλασμου!

Με τον θηλασμό θα χαλαρώσει το στήθος μου. Μύθος!

Η εγκυμοσύνη με τις ορμονικές μεταβολές προκαλεί αλλαγές στο στήθος κάθε γυναίκας. Ο ρόλος του θηλασμού σε αυτές τις αλλαγές είναι αμελητέος αλλά αυτά που σίγουρα επηρεάζουν είναι η κληρονομικότητα και οι απότομες μεταβολές βάρους.

Με το θηλασμό θα πρέπει να τρώω περισσότερο και δεν θα χάσω βάρος. Μύθος!

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση πολλών υγρών συνίσταται κατά το θηλασμό. Μια γυναίκα που θηλάζει καταναλώνει 500 περισσότερες θερμίδες ημερησίως και έτσι είναι πιο εύκολο να ξαναβρεί τη φόρμα της.

Ο θηλασμός είναι κάτι το φυσικό και κάθε μητέρα πρέπει να ξέρει πως να θηλάσει το παιδί της. Αλήθεια και μύθος!

Σίγουρα ο θηλασμός είναι κάτι το φυσικό αλλά και η νέα μητέρα και το βρέφος πρέπει να μάθουν πολλά καινούργια πράγματα για το θηλασμό. Είναι καλό οι νέες μητέρες να μιλήσουν με κάποιο ειδικό πριν από τον τοκετό και ακόμη πιο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος να βοηθήσει την μητέρα με τους πρώτους θηλασμούς. Για να μπορέσει η μητέρα να θηλάσει με επιτυχία χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Μύθοι και αλήθειες!

Σταμάτησα να θηλάζω γιατί δεν είχα αρκετό γάλα. Συνήθως μύθος, πολύ σπάνια αλήθεια!

Το στήθος κάθε γυναίκας είναι φτιαγμένο για να παράγει αρκετό γάλα για το ή τα βρέφη της. Η παραγωγή γάλακτος ακολουθεί τον κανόνα προσφοράς και ζήτησης. Όσο πιο πολύ γάλα χρειάζεται το βρέφος τόσο πιο πολύ γάλα είναι σε θέση να παράξει το στήθος. Για να γίνει αυτό, το βρέφος πρέπει να θηλάζει κάθε φορά που πεινάει και για όσο χρόνο θέλει και έτσι θα ρυθμίζεται καλύτερα η παραγωγή γάλακτος. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να μάθουμε αν ένα μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Πρέπει να δώσουμε στο μωρό συμπλήρωμα ή γλυκόζη όταν γεννηθεί μέχρι να ʽέρθειʼ το γάλα της μητέρας. Ο πιο διαδεδομένος μύθος που εμποδίζει τον επιτυχημένο θηλασμό!

Με όποιο τρόπο και αν έχει γεννηθεί το μωρό η μητέρα μπορεί σχεδόν αμέσως να θηλάσει το βρέφος εφόσον είναι υγιές. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι ένα υγιές νεογέννητο δεν χρειάζεται περισσότερο γάλα από όσο παράγει η μητέρα. Το πρωτόγαλα που παίρνει το μωρό στους πρώτους θηλασμούς δεν είναι μεγάλο σε ποσότητα (4-14 ml , μία κουταλιά της σούπας) αλλά είναι αρκετό για το μωρό και πλούσιο σε προστατευτικά αντισώματα. Ο πρώτος θηλασμός συνίσταται να γίνεται όσο το δυνατό πιο νωρίς και τουλάχιστον μέσα στις πρώτες δύο ώρες μετά τον τοκετό. Το μωρό αυτές τις πρώτες ώρες είναι πιο πρόθυμο να θηλάσει πριν κοιμηθεί και έχει αποδειχτεί ότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας του θηλασμού. Αν το μωρό πάρει συμπλήρωμα στην αρχή, μετά έχει χορτάσει, δεν παίρνει σωστά το στήθος και έχει χαθεί η χρυσή ευκαιρία να αρχίσει με επιτυχία ο θηλασμός.

Ο θηλασμός πονάει. Μύθος!

Αν μια καινούργια μητέρα πονάει όταν θηλάζει τότε το βρέφος δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στο στήθος. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σταματήσει στιγμιαία ο θηλασμός και το βρέφος να τοποθετηθεί σωστά στο στήθος.

Δεν μπορώ να θηλάσω γιατί έχω επίπεδες ή εισέχουσες θηλές. Μύθος!

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να θηλάσουν με επιτυχία ανεξάρτητα από το μέγεθος του στήθους τους ή το σχήμα των θηλών. Αν έχετε επίπεδες ή εισέχουσες θηλές ίσως είναι λίγο πιο δύσκολος ο θηλασμός στην αρχή αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό.

Πρέπει να σταματήσω να θηλάζω λόγω ραγάδων στις θηλές ή λόγω μαστίτιδας. Μύθος!

Με τον όρο ραγάδες περιγράφονται πληγές που ίσως προκληθούν στις θηλές όταν το μωρό δεν ʽπαίρνειʼ σωστά το στήθος. Η μαστίτιδα είναι φλεγμονή που μπορεί να προκληθεί από λοίμωξη ή από αποκλεισμένο γαλακτοφόρο πόρο. Κανένα από τα παραπάνω προβλήματα δεν πρέπει να σας σταματήσουν από το να θηλάζετε. Φυσικά η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και ο σωστός θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες αυτών των επιπλοκών.

Τα μοντέρνα παιδικά γάλατα είναι τόσο καλά όσο και το μητρικό. Μύθος!

Όσο και αν μοιάζουν αυτά τα γάλατα με το μητρικό γάλα δεν έχουν τα αντισώματα και άλλα ευεργετικά συστατικά του. Ακόμη το μητρικό γάλα είναι πάντα έτοιμο για κατανάλωση, αποστειρωμένο και στη σωστή θερμοκρασία όπου και αν βρίσκεστε.

Αυτές είναι σε συντομία οι αλήθειες πίσω από τους πιο διαδεδομένους μύθους για τον μητρικό θηλασμό. Γενικότερα η κοινωνία μας πιστεύει τόσο πολύ σε αυτούς τους μύθους που μερικές φορές μπορούν να εμποδίσουν τον θηλασμό. Για αυτό είναι σημαντικό κάθε νέα μητέρα πριν και μετά από τον τοκετό να συζητά με τον παιδίατρο της ή άλλο ειδικό για τον θηλασμό και ακόμα να εξασφαλίζει βοήθεια για τους τόσο σημαντικούς πρώτους θηλασμούς. ʽΈτσι ελπίζουμε να αυξηθούν τα βρέφη που θηλάζουν για να δώσουμε στις νέες γενιές μια σωστή αρχή.

Αλλα να ελεγχθουν τα κειμενα! Να βοηθησει η Αγλαια αν μπορει σε αυτο....

Καλο ειναι .... αλλα κατι πιο "ευκολο" στην αναγνωση? Ετσι που και κλεφτα να ριξει καποιος μια ματια, να μπορεσει να του μεινει κατι?

Σαν αυτο που εχει παρακατω το λινκ που εστειλες δλδ...

Τα πλεονεκτήματα του Μητρικού Θηλασμού

Μ

ειωμένη πιθανότητα καρκίνου του μαστού και του ενδομητρίου

Η

θηλάζουσα μητέρα προστατεύεται από την οστεοπόρωση

Τ

ο υποκατάστατο γάλακτος είναι νεκρή τροφή, η βιομηχανική επεξεργασία καταστρέφει τα ζωντανά κύτταρα και τα αντισώματά του

Ρ

ωμαλέα παιδιά και έφηβοι για το μελλοντικό κόσμο μας

Ι

διαίτερα εύπεπτο, το μητρικό γάλα χωνεύεται από το μωρό σε 2-3 ώρες

Κ

αρκίνος - ελάττωση συχνότητάς του στα παιδιά που έχουν θηλάσει

Ο

θηλασμός ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του βρέφους σε τροφή και υγρά

Σ

ημαντικά λιγότερες γαστρεντερικές διαταραχές

Θ

ερμοκρασία τροφής πάντα σωστή και σταθερή

Η

καλύτερη αρχή για τη ζωή ενός παιδιού και αναφαίρετο δικαίωμα

Λ

ιγότερες πιθανότητες ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Α

ντισώματα, ανοσοποίηση ενάντια στις κυριότερες λοιμώδεις νόσους

Σ

υναισθηματικό δέσιμο Μητέρας - Παιδιού

Μ

ειώνει τις πιθανότητες αλλεργιών όπως άσθμα και έκζεμα

Ο

ικονομικό, δεν κοστίζει στην οικογένεια και στο κράτος

Σ

ημαντική αύξηση του δείκτη νοημοσύνης

και σιγουρα κατι για τους μυθους περι θηλασμου!

Μου φαίνετε καλό..... Από την μεριά μου θα κάτσω όμως να ασχοληθώ αύριο γιατί η μικρή μας παιδεύει πολύ απόψε....Αχ αυτά τα δόντια...

Να μη τα βγάλει ποτέ... θα της πάρω μασέλα! Δεν θα έχουμε και στο μέλλον πρόβλημα με στραβά δόντια και διαδικασίες με σιδεράκια........

Διαφημίσεις

..Αχ αυτά τα δόντια...

Να μη τα βγάλει ποτέ... θα της πάρω μασέλα! Δεν θα έχουμε και στο μέλλον πρόβλημα με στραβά δόντια και διαδικασίες με σιδεράκια........

μια μασελα και για εμαςςςςςςςςςςςς:-D:-D:-D:-D

83hKp3.png

Το κειμενο που παρεθεσε η Ραννια ειναι πολυ καλο!!! Κατι τετοιο ειχα κι εγω στο μυαλο μου. Πρωτα πρεπει να μαθει ο κοσμος τα θετικα του θηλασμου, τι εστι θηλασμος και, αφου τον ασπαστει, θα μπορεσει να συμμεριστει και τις αλλαγες που πρεπει να γινουν στα μαιευτηρια. Αν τον ριξουμε κατευθειαν στις διεκδικισεις περι μαιευτηριων, θα πει "α..μια ακομα διαμαρτυρια" και μαλλον θα το προσπερασει....

Προτεινω να μοιραστουν φυλλαδια και με τα 2 περιεχομενα:α) τι ειναι θηλασμος και β) η πολιτικη των μαιευτηριων. Γι αυτα ομως ιδανικο θα ηταν να επαιρνε την πρωτοβουλια ο Συνδεσμος Θηλασμου, σαν επισημος φορεας που ειναι....

Το κειμενο που παρεθεσε η Ραννια ειναι πολυ καλο!!! Γι αυτα ομως ιδανικο θα ηταν να επαιρνε την πρωτοβουλια ο Συνδεσμος Θηλασμου, σαν επισημος φορεας που ειναι....

συμφωνω απολυτα και με τα δυο..απλα για το δευτερο δεν βλεπω καποια κινηση...:confused:

83hKp3.png

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Είναι και της Αγλαΐας... :D

Αγλαΐα σε παρακαλούμε πες μας και εσύ την γνώμη σου σχετικά....

Από την εμπειρία σου ένα τέτοιο φυλλάδιο τι θα πρέπει να περιέχει???

Κατα πασα πιθανοτητα θα μπορεσω κι εγω να συμμετεχω στης Θεσσαλονικης τη συναντηση!!! Ελπιζω να ερθουν κι αλλοι (συζυγοι, πρωην θηλαζουσες, εγκυμονουσες-επιδοξες θηλαζουσες και οποιος αλλος υποστηριζει και στηριζει τον θηλασμο), για να μην ειμαστε μονο επτα ρωγες στο σεργιανι....:)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: κ σαν να ειμαστε λιγες ρωγες μου φαινεται !!!!!

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Ράνια μπράβο για το ψάξιμο των κειμένων.Πολύ καλά όλα και αρκετά εύκολα και κατανοητά.και αυτό απο τιε μαίες επίσης καλό.Οπότε συμμετέχεις και εσύ ενεργα;Να σε βάλω στη λίστα;

Ξέρω οτι υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας event στο facebook αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται.Γνωρίζει κάποια;

Τα αφισάκια στην Πάτρα ποιά θα τα κολλήσει;

cceXp3.png

pcTFp3.png

Καλημέρα σας!!!

Θα προσπαθήσω μέσα στην ημέρα να φτιάξω ένα ενημερωτικό φυλλάδιο (δείγμα) πάνω στα κείμενα που έχει στείλει η ΡΑΝΝΙΑ..... Λίγο υπομονή όμως γιατί η ημέρα είναι λίγο φορτωμένη!!!!!

μπορει καποια κοπελα να μαθει αν θα υπαρχει προβλημα οσον αφορα τις εκλογες? δηλ. οτι θα κανουμε εκδηλωση μια μερα πριν?κατι εχω ακουσει οτι δεν επιτρεπεται προεκλογικα, αλλα δεν θυμαμαι ακριβως τι και γιατι.. απλα για να ειμαστε καλυμμενες..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...