Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1-7/11/2010 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

mlne

Recommended Posts

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1)mlne

2)lucky-sylvester

3)travellingmum

4)palladin

5)Vicky-Elena

6)μικρη κινεζα

7)Annie

icon_cool.gifNOYNOY

9)Elma09

10)sisicat

ΑΘΗΝΑ

1)paros

2)Τινακι

3)kit_katerina

4)miriki

5)alex4

6)yogamama

7)katerina2+peony?

icon_cool.gifAngela_kgr

9)diamantaki

10)DEMS

11)kiker80

12)katerina2

13)souzi201

14)DaF ?

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1)Μαριρενα

2)Ασπασια

3)Ηλιαννα

4)Zaxarenia

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

1)Στεγια

2)efitsa

3)Yianna

ΠΑΤΡΑ

1)mama xrysa

2)katgik

3)kellymania ?

ΣΥΡΟΣ

margiotta+3

koxyli

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Vickygirl79

ΛΑΡΙΣΑ

μαμαλευτερακι

dimitra34

leticia

ΒΟΛΟΣ

despinoula_kouz

dimel

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aspa

ΞΑΝΘΗ

Angicat ?

..μαμα τωρα ξερω..

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1)mlne

2)lucky-sylvester

3)travellingmum

4)palladin

5)Vicky-Elena

6)μικρη κινεζα

7)Annie

NOYNOY

9)Elma09

10)sisicat

ΑΘΗΝΑ

1)paros

2)Τινακι

3)kit_katerina

4)miriki

5)alex4

6)yogamama

7)katerina2+peony?

Angela_kgr

9)diamantaki

10)DEMS

11)kiker80

12)katerina2

13)souzi201

14)DaF ?

15) νινάκια2

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1)Μαριρενα

2)Ασπασια

3)Ηλιαννα

4)Zaxarenia

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

1)Στεγια

2)efitsa

3)Yianna

ΠΑΤΡΑ

1)mama xrysa

2)katgik

3)kellymania ?

ΣΥΡΟΣ

margiotta+3

koxyli

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Vickygirl79

ΛΑΡΙΣΑ

μαμαλευτερακι

dimitra34

leticia

ΒΟΛΟΣ

despinoula_kouz

dimel

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aspa

ΞΑΝΘΗ

Angicat ?

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Εστειλα στην Ράννα τα fax των συντακτών υγείας σε εφημεριδες και ΜΜΕ

Σε ευχαριστώ που θα τα στείλεις

Διαφημίσεις

Κοριτσια μπραβο σας!Παρακολουθω απο την αρχη την προσπαθεια σας και δεν αντεξα εκανα εγγραφη για να βοηθησω οσο μπορω.Επεσε στα χερια μου η αφισα την εκτυπωσα και την εχω δωσει για αναρτηση σε σχολεια,φαρμακεια και οπου αλλου την δεχτηκαν.

Για Λαρισα ομως δεν κανονιστηκε τιποτα:( Οποιες λοιπον ειναι απο Λαρισα ας οργανωθουμε οσο προλαβαινουμε.Να κανω μια προταση και βλεπουμε?Να πουμε για Σαββατο 6 Νοεμβριου στην Πλατεια Ταχυδρομειου μπροστα απο την Ιατρικη στη 1.00 το μεσημερι?Οσες συμφωνουν (η διαφωνουν) ας γραψουν για να το κανονισουμε.

Εδω Καλαμπακα!Ειμαστε λιγο μακρια και δεν εχουμε αυτοκινητο,ο μπαμπας μας δουλευει και ο μπεμπης ειναι μικρος για λεωφορειο...τι κανω?Θα προσπαθησω να ερθω...Καλο μερος διαλεξες.Μακαρι να βρεθει τροπος να ρθω....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

τελεια!!αν δεις οτι αργει να σου στειλει αυριο παρτην τηλεφωνο γιατι πρεπει να προλαβουμε να ενημερωσουμε τα σαιτ και φυσικα να ενημερωθουν και οι κοπελες!

ξερει καμια κοπελα (ραννια??) πως μπορουμε να φτιαξουμε ''κατι'' το οποιο να ενημερωνει, να ειναι οικονομικο και να στεκεται στο εδαφος (αν στο ενα χερι κραταμε ζιζι και στο αλλο μωρο , το πανο δεν χωραει). σκεφτομουν καποιο χαρτονι στο οποιο π.χ. να βαζαμε με πινεζες καποια εντυπα ή να ζωγραφιζαμε κατι, ωστε εκει που θα ειμαστε να υπαρχουν αναρτημενα για να μπορει να ενημερωνεται κι ο κοσμος..οποια κοπελα εχει εμπειρια -γιατι ειμαι ασχετη και δεν ξερω τι θα μπορουσαμε να κανουμε- ας το προτεινει..

Να πω μια ιδεα οικονομικη....2 ξυλα,ενα τετραγωνο π.χ. οχι μεγαλο το οποιο θα ακουμπα στο εδαφος κι επανω του στερεωνετε -καθετα στο εδαφος-ενα ξυλο σαν κονταρακι επανω στο οποιο καρφωνετε πολυ ωραια χαρτονια κανσον χρωματιστα τα οποια ειναι κομμενα σε σχημα π.χ.συννεφο και περιεχει μηνυματακια γραμμενα με χοντρο μαρκαδορο:wink:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1)mlne

2)lucky-sylvester

3)travellingmum

4)palladin

5)Vicky-Elena

6)μικρη κινεζα

7)Annie

icon_cool.gifNOYNOY

9)Elma09

10)sisicat

ΑΘΗΝΑ

1)paros

2)Τινακι

3)kit_katerina

4)miriki

5)alex4

6)yogamama

7)katerina2+peony?

icon_cool.gifAngela_kgr

9)diamantaki

10)DEMS

11)kiker80

12)katerina2

13)souzi201

14)DaF ?

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1)Μαριρενα

2)Ασπασια

3)Ηλιαννα

4)Zaxarenia

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

1)Στεγια

2)efitsa

3)Yianna

ΠΑΤΡΑ

1)mama xrysa

2)katgik

3)kellymania ?

ΣΥΡΟΣ

margiotta+3

koxyli

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Vickygirl79

ΛΑΡΙΣΑ

μαμαλευτερακι

dimitra34

leticia

ΒΟΛΟΣ

despinoula_kouz

dimel

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aspa

ΞΑΝΘΗ

Angicat ?

εχουμε κ αλλεσ σημετοχεσ εκτοσ φορουμ να συντονιστουμεη λαρισεεσ

.....

Καλημερα κοριτσια,

εχουμε οργανωθει αρκετα βλέπω.

Παρακαλω γραψτε που εχετε στειλει ενημερωτικα.

Σκεφτομουν χθες να στειλω στον Λαζοπουλο και στο Ραδιο Αρβυλα, αλλα δεν τα καταφερα (η μικρη δεν μ αφηνει να χρησιμοποιησω το λαπτοπ, ανεβαινει και κοπαναει το πληκτρολογιο). Τι λέτε?

Επισης, διαβασα τα σχολια εδω:

http://www.mammyland.com/forum/33/16060

και απογοητευτηκα.

Πρεπει να ξεκαθαρισουμε ποιος ειναι ο στοχος αυτης της εκδηλωσης.

Θελουμε να ευαισθητοποιησουμε τον κοσμο και ιδιαιτερα τις νεες μανουλες να ενημερωθουν για τον θηλασμο. Γι αυτο το συνθημα μας πρεπει να ειναι "ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ" οπως ειχα δει καποτε σε ενα φυλλαδιο.

Καλο θα ηταν στο ενημερωτικο φυλλαδιο να αναφερουμε τα sites που περιεχουν σωστες οδηγιες για τον θηλασμο, αυτα που βοηθησαν κι εμας οπως το parents βεβαιως βεβαιως, το mitrikosthilasmos κ.α.

Παντως η δυναμη του internet ειναι σαρωτικη (συγκρινεται με μια χιονοστιβαδα), παρολο τον λιγο χρονο που ειχαμε στην διαθεση μας νομιζω οτι εχουμε καταφερει αρκετα πραγματα.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Διαφημίσεις

Ρε mine μην απογοητεύεσαι έτσι εύκολα! εγώ πείσμωσα παραπάνω τώρα. Ναι θέλουμε να θηλάσουμε δημόσια και μακάρι να μαζευτούμε πάρα πολλές. Ντροπή είναι? ή διαγωνισμός παραγωγής? :shock:

Εγώ προσωπικά στον κύκλο μου δεν το έχω συναντήσει (μόνο εγώ είμαι η "τρελλή" της παρέας).

Άσε που το άλλο? Η πρώτη που μου είπε ότι θηλάζει ακόμα το 2χρονό της ήταν Αλβανίδα! Και μου είχε κάνει εντύπωση. Βλέπεις οι περ/ρες Ελληνίδες θηλάζουν 6 μηνες. Τα 3 πρώτα τα θήλασα 8 μήνες και ήμουν υπερυπερευχαριστημένη, με τα δεδομένα που ήξερα. Μέσα από εδώ ενημερώθηκα για τα θετικά του θηλασμού και ο στόχος τώρα είναι όσο θέλει το μανάρι μου, 1χρόνο, 2χρόνια, παραπάνω?

Κορίτσια εγώ θα έρθω! Α, και το αφισάκι θα το προωθήσω. Αρχικά θα το βάλω στο μαγαζί του άντρα μου. Kai στο γυναικολόγο.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Καλα ασε, στον κύκλο μου ούτε κι εγω εχω πει τιποτα ακομα,

θα με περασουν για τρελη! Κι εχω τουλαχιστον καμια 20αρια φιλες και γνωστες νεες μανουλες που δεν συμμεριζονται ομως τον ενθουσιασμο μου.

Για αυτο και νομιζω πως η ενημερωση μεσα απο το Ιντερνετ ειναι σημαντικη: ειναι στοχευμενη, απευθυνεται σε μανουλες που την ψαχνουν και συμπασχουν μαζι με άλλες.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Επισης, διαβασα τα σχολια εδω:

http://www.mammyland.com/forum/33/16060

και απογοητευτηκα.

αν εχει καποια λογαριασμο στο mammyland ας απαντησει βρε κοριτσια.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

απογοητευτηκες??? ε οχι.....δυστηχως καλη μου mlne θα υπαρχουν κι αρνητικα σχολια..δεν γινεται να εξηγεις σε καθε ανθρωπο τι ,πως, που και να συμφωνει μαζι σου..σημασια εχει να ξερεις ΕΣΥ γιατι το κανεις και να τα εχεις καλα με ΕΣΕΝΑ.. σημασια εχει εστω και για λιγο να πετυχουμε τον σκοπο μας και να ευαισθητοποιησουμε τον κοσμο, που ειναι πολυ πιο σημαντικο!

εξαλλου μην ξεχνας..στην Ελλαδα ζουμε!! σε καποια πραγματα ορισμενοι (βλ. πεθερα, μαμα) οσο κι αν βλεπουν οτι το μωρο σου μεγαλωνει ΤΕΛΕΙΑ θελουν να του δωσεις μπιμπερο...

83hKp3.png

Διαφημίσεις

νομιζω οτι ειναι περιττο να μπουμε σε αυτην την διαδικασια της ''απολογιας''..καποιος που ενδιαφερεται θα μπορουσε πριν εκφρασει την αποψη του να μπει αυτος εδω και να ενημερωθει διαβαζοντας τις δικες μας συζητησεις..στην τελικη δεν ξερεις σε καθε φορουμ ποιος κρυβεται απο πισω και που αποσκοπει !!!!!!!!! - αποψη μου-

83hKp3.png

εχουμε κ αλλεσ σημετοχεσ εκτοσ φορουμ να συντονιστουμεη λαρισεεσ

Ναι κι εγω εχω ενημερωσει μεσω fb κι αλλες κοπελες.Μακαρι να το κανονισουμε!!!:wink:

..μαμα τωρα ξερω..

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1)mlne

2)lucky-sylvester

3)travellingmum

4)palladin

5)Vicky-Elena

6)μικρη κινεζα

7)Annie

NOYNOY

9)Elma09

10)sisicat

ΑΘΗΝΑ

1)paros

2)Τινακι

3)kit_katerina

4)miriki

5)alex4

6)yogamama

7)katerina2+peony?

Angela_kgr

9)diamantaki

10)DEMS

11)kiker80

12)katerina2

13)souzi201

14)DaF ?

15) νινάκια2

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1)Μαριρενα

2)Ασπασια

3)Ηλιαννα

4)Zaxarenia

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

1)Στεγια

2)efitsa

3)Yianna

ΠΑΤΡΑ

1)mama xrysa

2)katgik

3)kellymania ?

4)zaharini

5)evi mou

6)Mafalda2

ΣΥΡΟΣ

margiotta+3

koxyli

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Vickygirl79

ΛΑΡΙΣΑ

μαμαλευτερακι

dimitra34

leticia

ΒΟΛΟΣ

despinoula_kouz

dimel

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aspa

ΞΑΝΘΗ

Angicat ?

νομιζω οτι ειναι περιττο να μπουμε σε αυτην την διαδικασια της ''απολογιας''..καποιος που ενδιαφερεται θα μπορουσε πριν εκφρασει την αποψη του να μπει αυτος εδω και να ενημερωθει διαβαζοντας τις δικες μας συζητησεις..στην τελικη δεν ξερεις σε καθε φορουμ ποιος κρυβεται απο πισω και που αποσκοπει !!!!!!!!! - αποψη μου-

Θα συμφωνησω μαζι σου.Αλλα...

..μαμα τωρα ξερω..

Ρε mine μην απογοητεύεσαι έτσι εύκολα! εγώ πείσμωσα παραπάνω τώρα. Ναι θέλουμε να θηλάσουμε δημόσια και μακάρι να μαζευτούμε πάρα πολλές. Ντροπή είναι? ή διαγωνισμός παραγωγής? :shock:

Εγώ προσωπικά στον κύκλο μου δεν το έχω συναντήσει (μόνο εγώ είμαι η "τρελλή" της παρέας).

Άσε που το άλλο? Η πρώτη που μου είπε ότι θηλάζει ακόμα το 2χρονό της ήταν Αλβανίδα! Και μου είχε κάνει εντύπωση. Βλέπεις οι περ/ρες Ελληνίδες θηλάζουν 6 μηνες. Τα 3 πρώτα τα θήλασα 8 μήνες και ήμουν υπερυπερευχαριστημένη, με τα δεδομένα που ήξερα. Μέσα από εδώ ενημερώθηκα για τα θετικά του θηλασμού και ο στόχος τώρα είναι όσο θέλει το μανάρι μου, 1χρόνο, 2χρόνια, παραπάνω?

Κορίτσια εγώ θα έρθω! Α, και το αφισάκι θα το προωθήσω. Αρχικά θα το βάλω στο μαγαζί του άντρα μου. Kai στο γυναικολόγο.

Εγώ είμαι Ελληνίδα και θηλάζω την κόρη μου που είναι 3 χρονών.Αποκλειστικά δεν έχει πιει άλλο γάλα.Είναι το δεύτερο παιδί.Εμαθα από τα λάθη που έκανα στο πρώτο.

Εκανα copy-paste ενα σχολιο στο mammyland:

"Διαβάζοντας κατά καιρούς θέματα σαν και αυτό, μου δίνεται η εντύπωση πως μερικές γυναίκες έχουν άπλετο χρόνο για χάσιμο...Και για να είμαι ειλικρινής τις ζηλεύω λίγο γι' αυτό..Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω το σκοπό του δημόσιου θηλασμού...Ποιος ο λόγος;; Αυτή που δε θέλει να θηλάσει, δε θα θηλάσει πάει και τελείωσε..Τι δηλαδή;;Θα ζηλέψει από το θέαμα αυτό και θα θηλάσει τελικά;; Επίσης, αυτοί που στραβοκοιτάνε μια γυναίκα που θηλάζει δημόσια, θα συνεχίσουν να το κάνουν και μετά το μαζικό θηλασμό.... Ή μήπως οι θηλάζουσες μαμάδες θέλουν να ακούν από τους άλλους "μπράβο";;;; Δεν καταλαβαίνω ρε κορίτσια. Συγχωρέστε με..."

Λοιπον επειδη δεν εχω λογ/μο στο mammyland θα απαντησω απο δω.Αγαπητη μου,1ον προφανως για να προβουμε σε μια τετοια ενεργεια δεν το θεωρουμε χασιμο χρονου εκτος αν θεωρεις οτι ειναι λιγοτερο χασιμο χρονου ο καφες που ισως θα πινουν καποιες με τις φιλες τους Σαββατο μεσημερακι την ωρα που εμεις θα κανουμε κατι που μπορει να ωφελησει εστω και μια μανουλα.

2ον εκτος απο τις μανουλες που δεν θελουν να θηλασουν ειναι κι αυτες που απλα δεν ξερουν και γι αυτο δεν θηλαζουν.Σ'αυτες τις γυναικες απευθυνομαστε περισσοτερο.

Και 3ον το "μπραβο" αγαπητη μου το λαμβανουμε καθε φορα που θηλαζουμε τα παιδια μας.Δεν περιμενουμε κανενα ειδος επιβεβαιωσης απο αλλους.Πιστεψε με θα καταλαβαινες τι εννοω αν ισως δεν το θεωρουσες χασιμο χρονου και θηλαζες το παιδι σου.

Τελος, σε συγχωρουμε...η αγνοια σκοτωνει.:cool:

Ελπιζουμε με τη δικη μας απειροελαχιστη προσπαθεια να βοηθησουμε.

..μαμα τωρα ξερω..

εστω και ΜΙΑ μαμα ακομα να θηλαζει ειναι ΚΕΡΔΟΣ για το παιδι της κι οχι για τις βιομηχανιες..

ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!!

λοιπον βρηκαμε και καμια αλλη ιδεα τι μπορουμε να εχουμε μαζι μας???

83hKp3.png

Πρεπει να ξεκαθαρισουμε ποιος ειναι ο στοχος αυτης της εκδηλωσης.

Θελουμε να ευαισθητοποιησουμε τον κοσμο και ιδιαιτερα τις νεες μανουλες να ενημερωθουν για τον θηλασμο. Γι αυτο το συνθημα μας πρεπει να ειναι "ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ" οπως ειχα δει καποτε σε ενα φυλλαδιο.

Καλο θα ηταν στο ενημερωτικο φυλλαδιο να αναφερουμε τα sites που περιεχουν σωστες οδηγιες για τον θηλασμο, αυτα που βοηθησαν κι εμας οπως το parents βεβαιως βεβαιως, το mitrikosthilasmos κ.α.

margiota μηπως στο ενημερωτικο φυλλαδιο αντι για τις κατα τοπους συναντησεις να βαλουμε links?

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

http://parents.org.gr/forum/

http://www.mitrikosthilasmos.com

http://www.thilasmosonline.info

http://www.thilasmos.gr

ΔΙΕΘΝΗ

http://www.who.int ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

http://www.llli.org LA LECHE LEAGUE INTERNATIONAL

http://www.iblce.org INTERNATIONAL BOARD OF LACTATION CONSULTANT EXAMINERS

http://www.breastfeeding.com

Παρακαλω συμπληρωστε.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...