Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΡΝΙ ΣΟΥΠΑ?

aria78

Recommended Posts

καλησπέρα,θα ηθελα να σας ρωτησω πως κανετε το αρνι σουπα και με ποια λαχανικα ταιριαζει για καλυτερο αποτελεσμα.Μήπως ξέρετε και ποση ωρα κανει στην χυτρα για να βράσει?Θα κανω πρωτη φορα αυριο και θελω να ειμαι προετοιμασμενη.

Διαφημίσεις

εμεις το τρωμε μια χαρα με πατατα-καροτο-κολοκυθι...στην χυτρα δεν ξερω να σου πω,στην κατσαρολα παντως ενα διωρο το βραζω,εκτος αν το κοψω μικρα κομματια για να βρασει γρηγοροτερα..

fBaep3.png

uwK7p3.png

εμεις το τρωμε μια χαρα με πατατα-καροτο-κολοκυθι...

και ντοματα κρεμμυδακι και αστρακι.........

Στη χυτρα θελει το πολυ 40 λεπτα απο τη στιγμη που θα σηκωθει η βαλβιδα,οταν το βγαλεις θα εχει γινει πολυ μαλακο,αλλα ετσι το τρωμε εμεις.

Καλη ορεξη :mrgreen:.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Και με κρεμμυδάκι και μαρούλι το έχω κάνει και άνηθο-λεμονάκι και μάλιστα του άρεσε πολύ (σαν φρικασέ ήταν)

Αλλά πρόσεξε γιατί την εποχή αυτή και ως τα Χριστούγεννα ενδεχομένως το κρέας να έχει βαριά μυρωδιά. Καλού κακού ξέπλυνε το καλά με ξύδι προτού το βράσεις.

Διαφημίσεις

Αρνι δεν της δινω ειναι βαρυ και μυριζει. Ωραιοτατο και πολυ πιο νοστιμο ειναι το κατσικι. Το κανω με πατατα και λιγο λεμονι και λαδακι. Γινεται ουσιαστικα γευση κατσικι με πουρε.....υπεροχο.....το ζηλευω και εγω......Το ψηνω το κρεας ΠΑΝΤΑ πρωτα να τρεξει το λιππος και μετα το βραζω με την πατατα και προσθετω λιγο λεμονι, αλατι λιγο και λαδι στο τελος οταν το εχω κανει πολτο......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Το γνωστό "βραστό" το φτιάχνω - ίδια συνταγή - ή με μοσχάρι ή αρνί ή κατσίκι (αντί για αρνί και κατσίκι μπορεί να είναι και μεγαλύτερο ζώο (ζυγούρι, πρόβατο κατά το: η γριά η κότα έχει το ζουμί...)

Καλύτερα να ξεψαχνιστεί πριν βράσει το κρέας αν είναι για παιδί. Με κόκκαλο αν βράσει γίνεται πάντα πιο νόστιμη αλλά θέλει καλό ξεψάχνισμα μόλις βράσει το κρέας και στράγγισμα ο ζωμός με στραγγιστήρι πριν να μπουν τα λαχανικά, γιατί μπορεί να υπάρχουν πάντα θραύσματα μικρά κόκκαλου όπως το κόβουν στο κρεοπωλείο. Είναι λίγο φασιαριόζικο αλλά αξίζει τον κόπο.

Στη χύτρα βάζω το κρέας κομμένο μερίδες με νερό να το σκεπάσει, το αφήνω να βράσει περίπου 1 ώρα. Πριν τελειώσει το βράσιμο κόβω σε μια λεκάνη πατάτα σε μεγαλούτσικα κάθετα κομμάτια, καρότο σε ροδέλες, δυο κλωναράκια σέλινο σε μεγαλούτσικα κομμάτια, λίγο μαιντανό και ένα μεγάλο κρεμύδι σε φέτες.

Μόλις ανοίξω τη χύτρα συμπληρώνω με νερό ως τα μισά περίπου της κατσαρόλας (10 λίτρων) και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνω τα παραπάνω λαχανικά + αλάτι και πιπέρι και βράζουν για περίπου 20 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα, σκεπασμένη δηλ. αλλά όχι σφραγισμένη σε λειτουργία χύτρας.

Για αρνί κατσίκι κλπ. καλό είναι να αφήσουμε τη σούπα να κρυώσει πριν φάμε, το λίπος θα ανέβει επάνω, θα στερεοποιηθεί σε μία λευκή πάστα και μ' ένα κουτάλι μπορούμε να το αφαιρέσουμε, να ζεστάνουμε σούπα και να φάμε (αυτό πιάνει βέβαια όταν δεν είναι καλοκαίρι....αλλιώς ψυγείο).

Η πατάτα και το καρότο βράζουν σχεδόν μαζί, κολοκυθάκι δε βάζω αλλά φαντάζομαι αν βάλεις θα πρέπει να μπει αφού βράσουν για κάποια ώρα η πατάτα με το καρότο γιατί αλλιώς θα διαλυθεί τελείως το κολοκυθάκι (ή το κόβεις πολύ μεγαλύτερα κομμάτια).

(μου άνοιξε η όρεξη τώρα.....νομίζω βρήκα τι θα φτιάξω σήμερα!)

εμενα μου φαινεται πιο νοστιμο το αρνακι με φρεσκια ντοματα και αστρακι ή πεπονακι,

οχι μονο για τα μωρα αλλα και για εμας!

καλη επιτυχια!!

668bab1939.png

Διαφημίσεις

το αρνάκι-κατσίκι το κάνω όπως η φίλη μου ellemphriem και η μαρία-ελπίδα.

ωραία ιδέα με μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι, λεμόνι σαν φρικασέ. θα το προχωρήσω το θέμα.

γενικά τρώμε 1 φορά στις 15 αρνί ή κατσίκι.

σήμερα θα φάει πρώτηφορά τσαράκι

Εγώ χθες της έκανα αρνάκι βραστό σούπα και το έφαγε. Ο κρεοπώλης μου είπε πως αυτή την εποχή έχουν αρνάκι γάλακτος και όχι κατσικάκι(δεν είναι η εποχή του) όντως το αρνάκι έβρασε σε λιγότερο από ώρα εκτός χύτρας κ δεν μύριζε καθόλου!Α και εγώ έφτιαξα αρνάκι ψητό τις προάλλες για μας κ ήταν τέλειο!Πείνασα πρωί πρωί:D:D

Διαφημίσεις

Μπορείς να το μαγειρέψεις και κοκκινιστό με πληγουράκι. Το βοηθάει και να ενεργηθεί;)

πολυ ωραια ιδεα το αρνι με το πλιγουρι.Θα το κανω για εμας.Ξεχασα να σας πω οτι αρνι σουπα θα το κανω για το μωρο που ειναι 7 μηνων.Παντως δεν ξερω αν ειναι εποχη αρνιου αλλα το αφησα 40 λεπτα στην χυτρα,ενω το μοσχαρι το αφηνω μολις 20 λεπτα, δεν μυριζε καθολου και εγινε πολυ μαλακο.Με αλατακι και πιπερακι πολυ ωραιος μεζες το εφαγα και εγω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...