Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

υπαρχουν ορια στη φιλια?

Mara-76

Recommended Posts

Σωστό κι αυτό... :lol::lol::lol:

Πάντως γνώμη μου κι εμένα είναι ότι πρέπει να σταθείς δίπλα στη φίλη σου... Ακόμα κι αν η συγκεκριμένη επιλογή της είναι για σένα "ανήθικη", αυτό δεν καθιστά αυτόματα την φίλη σου ανήθικο άτομο... Ειδικά αν σκεφτείς τον πρότερο έντιμο βίο... :-D Όλοι έχουμε δικαίωμα στο στιγμιαίο λάθος... (το πε κι ο Πασχάλης...!):-D

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Διαφημίσεις

Εγω,παντως,οταν καποιος παραβαινει τις αρχες μου (και δεν εννοω την ηθικη,με την εννοια της ψευτοηθικης),ξενερωνω απιστευτα και αργα ή γρηγορα απομακρυνομαι απο αυτο το ατομο.πχ. γνωστη μου πριν παντρευτει και ενω ειχε παραλληλη σχεση (με τον διευθυντη της),εβρισκε μηνυματα στο κινητο του αγοριου της αλλα επειδη εκεινος το φυσαγε το χρημα,εκανε την παπια .Μετα απ ολα αυτα παντρευτηκαν και ολα καλα ολα ανθιρα.Οκ,επιλογες του καθενα,αλλα απο ενα σημειο και μετα αποφασισα οτι δεν θελω αλλο να υποκρινομαι το cool ατομο που βλεπει τετοια τσιρκα και ειναι υπερανω.

Σε μια πραγματική φιλία δεν υπάρχουν όρια και υπάρχει απεριόριστη αγάπη και αλτρουισμός και από τις 2 πλευρές (μιλώ για την ιδανική κατάσταση)... Μόνο που δεν πιστεύω στις πραγματικές φιλίες ή τέλοσπάντων είναι εξαιρετικά σπάνιες για να μην είμαι απόλυτη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να της πεις ότι διαφωνείς με αυτο που κάνει εκθέτοντας τα επιχειρήματά σου και τους προβληματισμους σου και από εκεί και πέρα ας κάνει ό,τι θέλει χωρίς να σε ανακατεύει με τον οποιονδήποτε τρόπο.

εχω δυο μπουμπουκακια

Η καρδιά είναι ύπουλο εργαλείο. Και ως τέτοιο, κρατάμε όλη μια πισινή - κι εγώ επίσης.

Οπότε, η σκέψη μου πάει στα 4 παιδιά που όταν μεγαλώσουν / ενηλικιωθούν, κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν το τι ακριβώς έκανε/ένιωθε/επέλεγε ο μπαμπάς τους την ώρα που η μαμά έδινε τις τελευταίες της μάχες.

Έναν τέτοιο μπαμπά, εγώ σαν κόρη, θα τον διέγραφα.

Μια τέτοια μητριά, θα τη θεωρούσα αντάξια του πατέρα μου.

Πάντως, θα σεβόμουν την επιλογή τους - όπως ακριβώς θα σεβόμουν την ίδια επιλογή δύο ξένων. Απλώς, δεν θα υπήρχαν για μένα.

Για έναν απλό λόγο:

Ο τελευταίος καιρός ενός καρκινοπαθούς μέσα σε μια οικογένεια είναι ένα νόμισμα με 2 όψεις: οδύνη + παράνοια.

Η καρδιά σπαράζει και το μυαλό αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει.

Αυτή, είναι η κόκκινη γραμμή.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

μαλλον η φιλη σου ερωτευτηκε σφοδρα..δηλαδη δεν μπορεσε να βαλει φρενο στην καρδια της κ αρχισε η κατρακυλα κ η δικη της κ της οικογενειας που πηρε στο λαιμο της!:cry:

αν ημουν φιλη της πιστευω θα της ελεγα στα ισα οτι κανει λαθος κ καταστρεφει μια οικογενεια κ ποσο μαλλον οικογενεια με παιδια!!κ επισης θα της λεγα σκεψου οτι εσυ εισαι στη θεση της γυναικας αυτουνου που βολοδερνεσαι??!!τοτε θα μουγκαθει!!τι να πει?/καμια δεν θα θελε να ειναι στη θεση της,αλλα μια χαρα περναει στη θεση αυτης που στερησε τον αντρα αυτον απ'τη γυναικα του!:evil:

οσο καλες φιλες κ να ειμαστε με καποια,δεν μπορω να της χαιδευω τα αυτια οταν κανει κατι τετοιο!!ναι την αγαπαω,τη νοιαζομαι,εχουμε περασει πολλα...αλλα ως εδω....ειμαι γυναικα,μητερα,συζυγος κ νιωθω θλιψη κ πικρα για την γυναικα του ''κυριου''..δεν θα ηθελα να μου το κανει καμια αυτο...κ γι'αυτο δεν προκειται να αφηνα τη φιλη μου να επαναπαυθει στην ωραια σαπια θεση της...αν κ τελικα θα επαναπαυοταν,αλλα εγω το χρεος μου θα το εκανα!δεν θα την αφηνα να καθεται ολο κ πιο αναπαυτικα στο ροζ συννεφακι της,αφηνοντας ανυπερασπιστη την γυναικα του ανθρωπου!!κ αυτος ο ανθρωπος θεε μου τι μυαλο??μα τι μυαλο??η γυναικα σου πεθαινει,ποναει,υποφερει,σε χρειαζεται κ συ βρηκες αλλη κ αφησες τη γυναικα σου στη θλιψη της??ποσο ντροπη πια..νιωθω ντροπη κ γω η ιδια μου διαβαζω τετοια περιστατικα!παρα να ζησει οσο πιο πολλες στιγμες μπορει μαζι της,να τη χορτασει,να την κανει να φυγει ευτυχισμενη,εκεινος.....γκρρρρρρ....!!:evil::evil::evil:

κ αυτη η φιλη σου πια...συγνωμη κιολας...αν ξερει οτι η γυναικα του εχει καρκινο..επρεπε να επιβληθει στην καρδια κ το μυαλο της...δεν θελω καν να φανταστω σε τι κατασταση θα βρεθει καποτε η συνειδηση της!κλεισε το τηλεφωνο,πηγαινε αλλου,εξαφανισου απο μπροστα του,κανε το καλο ντε κ ασε την οικογενεια ησυχη!!!

αλλα αντε να της το πεις...πεταααειιι το μυαλο της!κ μετα σου λενε δυναμη ψυχης!!που ειναι οι ψυχη βρε κακομοιροι κ οι δυο??που ειναι τα κοτσια να κατσετε στα αυγα σας???!!!καθε αλλο παρα δυνατοι ειναι αυτοι οι δυο...κατευθειαν επεσαν στον πειρασμο...τυφλωθηκαν....κ αντε γεια!!

συγνωμη για το μεγαλο μνμ...παρασυρθηκα...κ νευριασα....

βεβαια εσυ την ξερεις καλυτερα την κοπελα κ ξερεις πως να της μιλησεις κ αν θα της μιλησεις!!!

εγω παντως θα της τα χωνα κανονικα κ το καλυτερο??ας μην μου ξαναμιλουσε κ ποτε!!ναι θα στεναχωριομουν,αλλα δεν μπορω να γινω συνενοχος μιας τραγωδιας...ευχαριστω δεν θα παρω....κ αν δεν απομακρυνοταν εκεινη απο μενα,θα απομακρυνομουν εγω σιγα σιγα κ καθωςπρεπει!!

δεν προκειται να τη στηριζα στην επιλογη της,ακομα κ αν εβρισκε τον τελειο ανθρωπο!!αμα εισαι ευτυχισμενη κοπελα μου κατσε...αλλα δεν ειναι αυτο το σωστο!!εισαι τελειως λαθος!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

βρε κοριτσια διαβαζω συνεχεια πρεπει να της σταθει...αλλα.....γιατι πραγμα να της σταθει...που να της σταθει???ζει καποιο δραμα??οχι...αντιθετως αφηνει μια ετοιμοθανατη να ζει τιο δραμα κ αυτη καλοπερναει!!ακουγομαι σκληρη,αλλα αν ημουν η φιλη της (απαπαπα),δεν θα ηθελα η φιλη μου να μου σταθει στο λαθος μου..γιατι περι λαθους προκειται....δεν θα απαιτουσα καν να μου σταθει....σε τι να μου σταθει δηλαδη?/στο οτι σερνω παντρεμενο αντρα,με αρρωστη γυναικα κ παιδια??θα ντρεπομουν κ να την κοιταξω στα ματια,ποσο μαλλον κ να της αναλυσω την κατασταση!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

mother's heart με βάση τα λεγόμενα της φίλης της maras (όσα της άφησε περιθώρια η mara να πει δηλαδή) η σχέση δεν υφίσταται! Ο εν λόγω κύριος έχει παραμυθιάσει (κατά πως λέει η mara) την φίλη της ότι έχει πάρει διαζύγιο. Οπότε στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε η αιτία του χωρισμού ούτε και μπαίνει πουθενά ανάμεσα. Κακώς την κατηγορείτε όσοι την κατηγορείτε... δεν έχουμε στοιχεία γιατί η ίδια η mara δεν έχει... οι πληροφορίες της είναι από αλλού ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

mother's heart με βάση τα λεγόμενα της φίλης της maras (όσα της άφησε περιθώρια η mara να πει δηλαδή) η σχέση δεν υφίσταται! Ο εν λόγω κύριος έχει παραμυθιάσει (κατά πως λέει η mara) την φίλη της ότι έχει πάρει διαζύγιο. Οπότε στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε η αιτία του χωρισμού ούτε και μπαίνει πουθενά ανάμεσα. Κακώς την κατηγορείτε όσοι την κατηγορείτε... δεν έχουμε στοιχεία γιατί η ίδια η mara δεν έχει... οι πληροφορίες της είναι από αλλού ;)

οκ τοτε...σορι!!αν συνεβαινε αυτο που νομιζα κ εγραψα τοτε ισχυουν αυτα που λεω!!αν ομως τελικα η κοπελα δεν ξερει τιποτα για τη ζωη του ''κυριου'',τοτε αυτος ειναι το λιγοτερο για φτυσιμο!!αυτο θα πω μονο!!αφου η κοπελα δεν ξερει τιποτα,τοτε οντως δεν φταιει πουθενα..βρηκε εναν ανθρωπο να αγαπησει χωρις να ξερει το ποιον του...τωρα τη λυπαμαι κ αυτη!!τι αντρες ειναι αυτοι γαμωτο??γκρρρρ...:evil::evil:

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

mara μου δεν γινεται να διαβασω οοολα οσα εχετε γραψει. οποτε μπορεικαι να επαναλαβω κατι υπομενο....συμπαθατε με!

Κοιτα, ειναι λιγο ματαιος ολος αυτος ο χαμος !

Γιατι αυτο δεν αποφασιζεται με την λογικη. Θεωρω οτι και μονο που εχεις μπει σε οοολη αυτη την ξενερα, η σχεση σας εχει αλλαξει! εκτος και αν καποια στιγμη αυτη παθει σοκ και καταλαβει τι κανει και γυρισει και σου πει "ειμαι γελοια , δεν ηξερα τι εκανα"

δεν στο παιζω ηθικη! Τον ερωτευτικε ! επαθε πλακα! το καταλαβαινω ολοι το παθαμε. εμενα αυτο που με ενοχλει ειναι το "ελευθερο" του θεματος!

Νομιζω-φανταζομαι -ελπιζω , οτι στην θεση της , θα προσπαθουσα για την αλλη γυναικα που φευγει .....να μεινει κρυφο. Να μην της παταω στην μουρη "εσυ πεθαινεις αλλα για μας η ζωη συνεχιζετε"

οσο για το συντηρικοποιησε που ανεφερες πιο πανω. Θα σου πω οτι νομιζω οτι αυτο ειναι αναποφευκτο, αφου κανεις παιδι!

εχω μια μα@$#%κια απο τοτε που γεννησα που υπαρχει στο μυαλο μου και λεει "αν κανω αυτο, τα παιδια μου θα νιωσουν ετσι. ΟΧΙ δεν το κανω" απο απλα πραγματα τυπου να ανεβω σε μηχανη , που αυξανει τον κινδυνο να παθω κατι , αρα να μεινουν τα παιδια μου χωρις μαμα.

μεχρι το να διαολοστειλω τον πατερα για μια διαφωνια μας , γιατι ετσι ειμαι.......φωναζω αν διαφωνω , μαλωνω ρε παιδι μου. αλλα τελικα να καταληγω σε ατακα τυπου "αγαπη μου , μηπως να σκεφτεις λιγο καλυτερα αυτο που ειπες?"

αλλαζουμε!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

θενκ γιου ολ :)

απλα για να μην μεινετε με την απορια, η ιστορια εχει γινει κουλουβαχατα. ο τυπακος την δουλεύει μακράν και ψιλο γαζι και κοντρα κοπανέλι και ο,τι μπορειτε να σκεφτητε.. αυτη εκει στο χαβα της, της ειπα ΞΑΝΑ να προσεχει κλπ κλπ την εριξα και ενα ψιλοχεσιμο γιατι παει και μπλεκει σε εντελως κουλά σκηνικά και τέλος. δεν μιλάμε αλλά οκ ξέρει οτι μολις σκασει η στραβή, 8α την περιμενω σπιτι μ να την παρηγορησω με τζονι γουοκερ και ψυχαναλυση

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

θενκ γιου ολ :)

απλα για να μην μεινετε με την απορια, η ιστορια εχει γινει κουλουβαχατα. ο τυπακος την δουλεύει μακράν και ψιλο γαζι και κοντρα κοπανέλι και ο,τι μπορειτε να σκεφτητε.. αυτη εκει στο χαβα της, της ειπα ΞΑΝΑ να προσεχει κλπ κλπ την εριξα και ενα ψιλοχεσιμο γιατι παει και μπλεκει σε εντελως κουλά σκηνικά και τέλος. δεν μιλάμε αλλά οκ ξέρει οτι μολις σκασει η στραβή, 8α την περιμενω σπιτι μ να την παρηγορησω με τζονι γουοκερ και ψυχαναλυση

Γειά σου Μαρα. Πράγματι είναι πολύ δυσάρεστο όλο αυτό που συμβαίνει στη φίλη σου και η ιστορία με τη γυναίκα του γκόμενου κλπ κλπ. κι επειδή σίγουρα θα τα ΦΑΕΙ τα μούτρα της μη την κατακρίνεις και μην την εγκαταλείπεις. Προβλέπεται να το πίνετε σύντομα το ουισκάκι.

Οι επιλογές της φίλης μας είναι δική της ευθύνη και όχι δική μας.

Εφόσον είναι φίλη μας, οφείλουμε να τις σεβαστούμε ΟΠΟΙΕΣ κι αν είναι αυτές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ΑΝ ρωτηθούμε ή ΑΝ μας "παίρνει" λέμε τη γνώμη μας. Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις είναι καθαρά θέμα της φίλης. Και φυσικά στηρίζουμε τη φίλη μας παρέχοντας τη φιλία μας.

π.χ.

Είμαι κατά της άμβλωσης (εκτός ιατρικού λόγου). Η φίλη μου επέλεξε να κάνει άμβλωση. Όταν με ρώτησε της είπα τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα όμως της έκανα ξεκάθαρο πως μπορεί να βασίζεται πάνω μου ΟΠΟΙΑ απόφαση κι αν πάρει. Εκείνη επέλεξε να μην το κρατήσει. Δεν είναι στο δικό μου χέρι η απόφασή της. Στηρίζω όμως τη φίλη μου σε όλη την πορεία της δύσκολης αυτής απόφασής της 100% χωρίς να αναφέρω ξανά την προσωπική μου θέση για το θέμα. Λειτουργώ ως φίλη και όχι ως κριτής.

Έτσι νομίζω πως η δικαιοδοσία της φιλίας σταματά στη "συμβουλευτική". Αλλά πρέπει να υφίσταται ως ψυχολογική στήριξη σε όποια απόφαση.

Τώρα αν μιλάμε για ακραία πράγματα... π.χ. εγκλήματα ή ποινικά αδικήματα.... εεε εκεί αλλάζω φίλους! (Δε μου έχει τύχει ευτυχώς τέτοιο πράγμα).

Συμφωνώ 100%

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...