Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ιώσεις- πόσο συχνά;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες !

Εμεις συνεχίζουμε με πολύ βηχα αλλα ευτυχως όχι ακροαστικά .

Η παιδίατρος σήμερα πρότεινε Singulair το χει δωσει καμιά σας? Επισης ξεκινησαμε και το prospan το αποχρεμπτικο .Ποσο trebon να της έδινα πια ????

Καναμε και πυρετουλι χθες 38... Αφηστε που κολλαμε συνέχεια κι εμεις ..Χθες ο΄σύζυγος με πυρετο.... κι εμενα με βλέπω να μην την γλιτώνω ...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 199
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περνουμε singulair ένα μήνα τώρα και νομίζω ότι έχω δει ήδη διαφορά.Μια συνάδελφος το δίνει στο γιο της που είναι 4 ετών σχεδόν από Σεπτέμβριο έως Μάιο και μου έχει πει ότι σώθηκε.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Περνουμε singulair ένα μήνα τώρα και νομίζω ότι έχω δει ήδη διαφορά.Μια συνάδελφος το δίνει στο γιο της που είναι 4 ετών σχεδόν από Σεπτέμβριο έως Μάιο και μου έχει πει ότι σώθηκε.

Από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο σιρόπι???? Τόσο ακίνδυνο είναι? Υπερβολικό μου φαίνεται!

azHYp2.png

vwuep3.png

Δεν είναι σιρόπι, είναι σκόνη και το διαλύεις στην κρέμα ή σκέτο. Δεν το θεωρούν φάρμακο, αλλά το δίνουν προληπτικά για να μην "κατεβαίνουν" τα φλέγματα στους πνεύμονες.

Η δικιά μου παιδίατρος δεν μου είπε ότι θα το παίρνουμε τόσο καιρό, ένα μήνα "και βλέπουμε".

Το παιδί της συναδέλφου είχε τα προηγούμενα χρόνια μεγάλο πρόβλημα με βροχιολίτιδες και λαρρυγγίτιδες...Πριν δύο χρόνια το δοκίμασε πρώτη φορά και μου είπε ότι είδε μεγάλη διαφορά, πέρσι μάλιστα το πήρε όλο το χειμώνα

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Διαφημίσεις

Και εμας ,μας έιπε μεχρι Μάιο να το παρουμε. Το συζηταμε με τον σύζυγο, δεν ξερουμε ακόμα αν θα το δωσουμε. Υπερβολικό μου φάίνεται κι εμένα τόσους μήνες για πρόληψη. Εχει πολλά φλέγματα πάντως .Ορο πως βαζετε ? Τωρα τελευταια γεμίζω σύριγγα 10αρα και της βάζω σε κάθε ρουθουνάκι Βγαινει απ το αλλό αλλα δεν είμαι σίγουρη πως καθαρίζει. Της κάνω και αναρροφηση υστερα με την συσκευη την οτριζαλίν και έτσι κοιμόμαστε .....Και κατι ακόμα , πρεπει να είναι καθιστά οταν τους βαζεις ορό για να μην πάνε οι μυξούλες πίσω ή τα κραταμε στην αγκαλιά μας και τα σηκώνουμε για να πέσει ότι είναι να πέσει ??

πρεπει να είναι καθιστά οταν τους βαζεις ορό για να μην πάνε οι μυξούλες πίσω ή τα κραταμε στην αγκαλιά μας και τα σηκώνουμε για να πέσει ότι είναι να πέσει ??

οχι καθιστα γιατι τα καταπινουν. σκυμμενα μπροστα με τα ρουθουνια προς τα κατω κ οτι ειναι να πεσει θα πεσει...εμεις τωρα ετοιμαζομαστε να το κανουμε κ στις 2:cool:

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Και εμας ,μας έιπε μεχρι Μάιο να το παρουμε. Το συζηταμε με τον σύζυγο, δεν ξερουμε ακόμα αν θα το δωσουμε. Υπερβολικό μου φάίνεται κι εμένα τόσους μήνες για πρόληψη. Εχει πολλά φλέγματα πάντως .Ορο πως βαζετε ? Τωρα τελευταια γεμίζω σύριγγα 10αρα και της βάζω σε κάθε ρουθουνάκι Βγαινει απ το αλλό αλλα δεν είμαι σίγουρη πως καθαρίζει. Της κάνω και αναρροφηση υστερα με την συσκευη την οτριζαλίν και έτσι κοιμόμαστε .....Και κατι ακόμα , πρεπει να είναι καθιστά οταν τους βαζεις ορό για να μην πάνε οι μυξούλες πίσω ή τα κραταμε στην αγκαλιά μας και τα σηκώνουμε για να πέσει ότι είναι να πέσει ??

Εμένα τα παιδιά μου είναι μεγαλύτερα βέβαια και έχω σωθεί με τα σπρέί. Εγώ τους βάζω καθιστούς και τι έγινε εάν καταπιούν;

Εγώ βρε κορίτσια τον ορό τον βάζω όταν η μικρή είναι ξάπλα ανάσκελα...μετά το μπάνιο. Βλακεία λέτε κάνω τόσο καιρο?? Αλήθεια και τι γίνεται αν το καταπιεί??

singulair παίρνει και ο δικός μου. Το είχαμε ξεκινήσει 15 μηνών μετά από μία ίωση που του είχε μείνει βήχας για 1 μήνα και δεν έφευγε. Και το παίρνουμε από Σεπ μέχρι Μάι. Έχω δει διαφορά. 1η χρονιά σε βρεφονηπιακό και αρρώστησε 5 φορές μόνο και πολύ ελαφρά. Και τώρα που είναι στον παιδικό πάλι το ξεκινήσαμε και ευτυχώς μέχρι σήμερα 1 ίωση και αυτή στο πόδι. Στη μικρή μου ο παιδίατρος δεν μου έδωσε 1ον) γιατί δεν πάει παιδικό και 2ον) γιατί δεν έχει ευαισθησία σε βροχικά και βήχα (σε αντίθεση με τον μεγάλο που λίγο υγρασία να έχει και αμέσως βήχει). Θυμάμαι ότι ο παιδίατρος μου είχε πει ότι βοηθάει όχι μόνο για το βήχα αλλά και για το άσθμα αλλά και για να μην επικάθεται ο ιος στον οργανισμό.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Αυτή τη βδομάδα είμαστε καλά και πήγαμε σταθμό όλη τη βδομάδα...φτου φτου! Άντε να δούμε πόσο θα κρατήσει...

Αν ο ορός βγαίνει από το άλλο ρουθούνι σημαίνει ότι είναι βουλωμένος...ο γιατρός μου είχε πει ότι δε πρέπει να βγαίνει από την άλλη μεριά αλλά να βγαίνει έξω από την ίδια μεριά μαζί με τις μύξες...

Το σιρόπι αυτό-η σκόνη που λέτε, δε τη ξέρω...είναι κάτι βιολογικό; Χρειάζεται συνταγή από γιατρό;

Πάντως για να εφησυχάσω λίγο και τις μανούλες που πάνε παιδικό τα παιδάκια τους, να σας πω ότι και η βαφτιστήρα μου που είναι με τη γιαγιά όλη μερα, έχει πυρετό εδώ και 4 ημέρες...έχει την ίδια ίωση με εμάς..τελικά πιστεύω ότι τα παιδιά πάνε δεν πάνε παιδικό κάποιες ιώσεις θα τις περάσουν, δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς δυστυχως...

Περαστικά στα αρρωστούλικα!

Καλημέρα ρώτησα τον άντρα μου (φαρμακοποιός) και μου είπε ότι το singulair είναι φάρμακο και το δίνουν μόνο σε περιπτώσεις τακτικών βροχόσπασμων ή άσθματος και πάλι όχι τόσους μήνες

Εμάς ο παιδίατρος μας είπε να παίρνουμε μέχρι την άνοιξη και μέχρι να κλείσουν τα 3 και τα 2 παιδιά το flixotide. Σε σχετική ερώτησή μου, μου απάντησε ότι δεν είναι επιβαρυντικό για τον οργανισμό...τι να πω...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Το flixotide είναι κορτιζονούχο και συνεπώς είναι επιβαρυντικό για τον οργανισμό! Η κορτιζόνη έχω διαβάσει ότι γενικά αναστέλλει την ανάπτυξη των παιδιών. Για να μην τρομάξω τις μανούλες να σημειώσω ότι είναι εισπνεόμενο και συνεπώς η απορροφητικότητα από τον οργανισμό είναι μικρή. Εγώ το δίνω στα παιδάκια μου όποτε έχουν βήχα, φλεματάκια κλπ και σταματάμε 2-3 μερούλες, αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματά τους. Φροντίζω πάντα να έχω στο ντουλάπι μου Aerolin και Flixotide και πλέον μόλις δω πρόβλημα τα χρησιμοποιώ και χωρίς να μου το πει η παιδίατρος παράλληλα με ορό στις μυτούλες τους. Για να προτείνει ο παιδίατρος καθημερινή χρήση φαντάζομαι ότι μιλάμε για παιδί με πολύ συχνές βρογχιολίτιδες, άσθμα κλ.

Το Singulair το έδινα και εγώ στα παιδιά μου τους 2 τελευταίους χειμώνες από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο κατόπιν εντολής της παιδιάτρου. Φέτος αποφασίσαμε με τον άντρα μου να δοκιμάσουμε να βγάλουμε το χειμώνα χωρίς αυτό. Βλέποντας και κάνοντας...

Εγώ το δίνω στα παιδάκια μου όποτε έχουν βήχα, φλεματάκια κλπ και σταματάμε 2-3 μερούλες, αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματά τους. Φροντίζω πάντα να έχω στο ντουλάπι μου Aerolin και Flixotide και πλέον μόλις δω πρόβλημα τα χρησιμοποιώ και χωρίς να μου το πει η παιδίατρος παράλληλα με ορό στις μυτούλες τους. Για να προτείνει ο παιδίατρος καθημερινή χρήση φαντάζομαι ότι μιλάμε για παιδί με πολύ συχνές βρογχιολίτιδες, άσθμα κλ.

Ακριβώς. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δύσπνοια και τα 2. Αν καθυστερούσαμε μια μέρα να τα πάμε στο γιατρό θα χρειάζονταν οξυγόνο:cry:. Φοβηθήκαμε πολύ.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

να κανω μια ερωτηση?καθε ποτε σας δινει αντιβιωση ο γιατρος ?εμενα λογω εγκυμοσυνης καθε φορα που αρρωσταινει η μικρη παιρνει και αντιβιωση.ειναι η 4η φορα απο το σεπτεμβρη.τα χω παιξει.ξερει κανενας τις οποιες παρενεργειες?τον αλλο μηνα θα παμε να κανουμε το εμβολιο της γριπης μπας και σωθουμε λιγο....

Ακριβώς. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δύσπνοια και τα 2. Αν καθυστερούσαμε μια μέρα να τα πάμε στο γιατρό θα χρειάζονταν οξυγόνο:cry:. Φοβηθήκαμε πολύ.

Arnikol μου υπονομή και ψυχραιμία! είναι δύσκολο και σε καταλαβαίνω, γιατί υπήρξα ασθματικό παιδί! Πάθαινα συχνά κρίσεις και ζούσα σε χωριό! Ούτε αυτοκίνητα δεν υπήρχαν κάποια εποχή! Αυτό το ταξιτζή τον έχουν χρυσοπληρώσει οι δικοί μου, μέσα σε ένα χρόνο έβγαλε το κόστος του καινούργιου αυτοκινήτου του μόνο από εμάς, καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε... Οι δικοί μου παθαίνανε συχνά πυκνά φρίκες και νοσηλευόμουν στη Λάρισα σχεδόν 2 φορές το χρόνο! Τα εισπνεόμενα τα έπαιρνα από 10 χρονών και συνεχίζω ακόμη αν και όχι τακτικά πλέον.

Αν τα παιδάκια σου έχουν συχνές κρίσεις τέτοιου τύπου θα σου πρότεινα να εξετάσεις και το θέμα της αλλεργίας. Στην περίπτωσή μου αποδείχθηκε ότι είχα έντονη ευαισθησία στα ακάρεα και σε 2 συγκεκριμένους μύκητες, αλλά σε μικρότερο βαθμό και σε πολλά άλλα (είχα κάνει τεστ 80 ουσιών)!

Αν τα παιδάκια σου έχουν συχνές κρίσεις τέτοιου τύπου θα σου πρότεινα να εξετάσεις και το θέμα της αλλεργίας. Στην περίπτωσή μου αποδείχθηκε ότι είχα έντονη ευαισθησία στα ακάρεα και σε 2 συγκεκριμένους μύκητες, αλλά σε μικρότερο βαθμό και σε πολλά άλλα (είχα κάνει τεστ 80 ουσιών)!

Έχουν προδιάθεση από μένα που έχω αλλεργική ρινίτιδα και κατά καιρούς μου γυρίζει σε βρογχικό άσθμα. Τα πήρα στο λαιμό μου η κακούργα!:-(

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Arnikol,

Δεν είστε οι μόνοι -εάν είναι παρήγορο αυτό-. Κι εμείς πάλι με εισπνοές είμαστε. Αυτή την φορά όμως για να προτωτυπήσουμε κιόλας παίρνουμε aerolin+atrovent... τουλάχιστον αποφεύγουν το flixotide (βλ. κορτιζόνη)... Από την στιγμή που υπάρχει προδιάθεση/ευαισθησία άσ' τα βράστα !!!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Εγώ βρε κορίτσια τον ορό τον βάζω όταν η μικρή είναι ξάπλα ανάσκελα...μετά το μπάνιο. Βλακεία λέτε κάνω τόσο καιρο?? Αλήθεια και τι γίνεται αν το καταπιεί??

δεν θελω να σε πανικοβαλλω, αλλά στις οδηγιες του φυσιολογικου ορου δειχνει τα μωρα ξαπλωτα στο πλαι. οταν ειναι ανασκελα παει εσωτερικα καπως στο αυτι και δημιουργει προβληματα.

δεν θελω να σε πανικοβαλλω, αλλά στις οδηγιες του φυσιολογικου ορου δειχνει τα μωρα ξαπλωτα στο πλαι. οταν ειναι ανασκελα παει εσωτερικα καπως στο αυτι και δημιουργει προβληματα.

Δυστυχώς το ίδιο μου είπε και η παιδίατρος εχθές. Ίσως γι΄αυτό και έχουμε συχνά - πυκνά ωτίτιδες.

Η συμβουλή της είναι να τον βάζουμε σε λίγο ανασηκωμένη θέση, όχι απαραίτητα πλάγια...

Κορίτσια ευχαριστώ, όσο ζω μαθαίνω :)

να κανω μια ερωτηση?καθε ποτε σας δινει αντιβιωση ο γιατρος ?εμενα λογω εγκυμοσυνης καθε φορα που αρρωσταινει η μικρη παιρνει και αντιβιωση.ειναι η 4η φορα απο το σεπτεμβρη.τα χω παιξει.ξερει κανενας τις οποιες παρενεργειες?τον αλλο μηνα θα παμε να κανουμε το εμβολιο της γριπης μπας και σωθουμε λιγο....

Alikoula, αντιβίωση δίνουν μόνο σε περίπτωση που υπάρχει λοίμωξη, όταν δηλ. μια ίωση υποτροπιάζει σε ωτίτιδα ή βρογχίτιδα ή υπάρχει κάποιο άλλο μικρόβιο. Δεν δίνουμε αντιβίωση προληπτικά, άρα δεν δίνουμε αντιβίωση σε κάθε ίωση. Μήπως η μικρή σου είχε κάτι άλλο και όχι απλή ίωση. εμείς έχουμε πάρει 4 φορές αντιβίωση από τον Απρίλη, αλλά λόγω ωξείας ωτίτιδας που δεν αντιμετωπιζόταν αλλιώς. Επίσης για ενημέρωσή σου, το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει από την εποχική γρίπη, αλλά όχι από ιώσεις.. Αυτό τουλάχιστον μας έχει πει η παιδίατρος. Πρέπει να μιλήσει με το γιατρό σου και να τα ξεκαθαρίσετε αυτά τα πράγματα. Είναι γιατρός ή παιδίατρος; Έχει διαφορά, συνήθως οι παιδίατροι δεν δίνουν έυκολα αντιβίωση

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...