Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα πιεις το γαλα σου? ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ, ΕΙΠΑ!!!!!!!

fistikaki

Recommended Posts

Έχουμε όμως δικαίωμα στην απενεχοποίηση ?? κάθε φορά που ξεσπάω και φωνάζω ή πιέζω το παιδί μου να κάνει κάτι που δεν θέλει τι ακριβώς του μαθαίνω ?? :-(:sad: ότι με την βία και τα νεύρα μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει ??

Δεν ξέρω, πάντως δεν νομίζω ότι μπορώ να λέω ελαφρά την καρδία it's ok :?

Προσπαθώ να μαθαίνω από αυτό.... και όπως ανέφερε σε προηγούμενο ποστ συμφουρμίτισα πριν ξεσπάσω προσπαθώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου σκεπτόμενη πόσο χάλια πήγε την προηγούμενη φορά :|

Το σημαντικότερο είναι ότι αντιλαμβανόμαστε την αρνητική μας συμπεριφορά και καλό είναι να κάνουμε αυτό που ανέφερε πιο πριν κάποια άλλη κοπέλα. Να υπενθυμίζουμε τον εαυτό μας στην κρίσιμη στιγμή να κάνουμε ή να μην κάνουμε αυτό ή εκείνο. Δλδ. Να θυμηθώ να μη φωνάξω, να θυμηθώ να χρησιμοποιήσω την ταδε μέθοδο υπομονετικά και κατ'επανάληψη.

Όπως απαιτούμε να δουλεύουν τα παιδιά μας με τη συμπεριφορά τους να δουλεύουμε και μεις με τη ψυχολογία μας. Η δική τους απόδοση / επιτυχία / αποτέλεσμα είναι συνέχεια της δικής μας ψυχολογίας (επιβράβευση / απόρριψη / ενθάρρινση παρά φωνές).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 144
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

By the way σήμερα το πρωί σε θυμήθηκα φυστικάκι μου :D Η μικρή είναι με διάρροια από προχθές το απόγευμα... Συνεπώς ειδική διατροφή... γενικά το παιδί μου δεν έχει προβλήματα με το φαγητό... ε σήμερα το πρωί κόλλησε! δεν ήθελε γάλα με τίποτα! Πάλεψα μαζί της 5 λεπτά επιστρατεύοντας ότι κόλπο ήξερα ότι πιάνει. Δεν έπιασε τίποτα! Προκειμένου να σκοτωθούμε λοιπόν της έκοψα τυράκι για το οποίο τρελαίνεται και της το έδωσα να το φάει.. ναι σκ@τούλες... το πήρε κι έπαιζε... μία ώρα παλεύαμε με το τυράκι... τελικά έφαγε 5 κομματάκια πήρε και μια φρυγανιά στο αυτοκίνητο και τέλειωσε το θέμα... είπα ότι δεν θα σπάσω τα νεύρα μου και ας μείνει νηστική :lol:

Αν είναι με διάρροια, καλύτερα να μείνει και λίγο νηστική.

Ναι ήταν γάλα με ριζόνερο και πολύ αραιωμένο... χθες το βράδυ το ήπιε... σήμερα με τίποτα :S

Απλώς το κατέγραψα για το πείσμα της μικρής και γιατί στο μυαλό μου είχα "μα πως θα πας νηστική στον παιδικό;" αλλά μετά θυμήθηκα το φυστικάκι και πήρα τα ίσια μου :lol:

εδιτ: τώρα είδα το link... το δικό μας δεν είναι γαστρεντερίτιδα γιατί τα κέφια μας είναι σε τρελλά επίπεδα και δεν είχαμε εμετούς ή άλλα συμπτώματα... η γιατρός είπε πως ίσως είναι από δόντι ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ωχ ωχ....... καλά ξεμπερδέματα, αν είναι από δόντια άστα τα ίδια μου έκανε και η δικιά μου, εμένα είχε και δέκατα και μύξες :?:-? περαστικούλια σας !!!

Πάντως είτε έχει κάποιος γαστρεντερίτιδα είτε απλά διάρροια άγνωστης αιτίας το γάλα αποφεύγεται :P

Διαφημίσεις

Μύξες έχουμε κι εμείς... δέκατα ευτυχώς όχι ... ακόμα :lol: ξέρω τώρα μαμάω το θρεντ του φυστίκιου αλλά τι του δίνουμε για βραδινό ή πρωινό σε αυτή την περίπτωση;

Ευχαριστώ για τις ευχές :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

ο κυριος λογος που τσακωνομαι με τη μικρη, ειναι το φαγητο της...

δεν εχω (νομιζω) θεμα κυριαρχιας, επειδη γενικα με παιζει εκεινη οπως γουσταρει και οκ, δεν τρελαινομαι..

δηλαδη, ειμαι οκ να γκρεμισει το σπιτι.. θα το μαζεψω οταν κοιμηθει...

ειμαι οκ να κανει απιστευτα ακροβατικα, στυλ σκαρφαλωνω στις βιβλιοθηκες, κανω κουνια κρεμασμενη αναποδα, πηδαω απο τα παραθυρα εξω στη βεραντα κλπ....

και σε γενικες γραμμες, δεν ειναι υπερβολικα δυσκολη στη συμπεριφορα της.. ειδικα οταν βγαινουμε εξω, ειναι ολα μια χαρα...

αλλα το φαγητο της, ειναι αλλο θεμα..

ειναι το μονιμο θεμα τριβης.. :(

και ναι...

ειναι το ιδιο πραγμα για το οποιο και γω, σφαζομουν με τη μανα μου...... γμτ, η ιδια φαση ακριβως...

ημουν ενα αδυνατο παιδακι, που δε γουσταρε το φαγητο και το γαλα (εγω ομως ειχα δυσανεξια στο γαλα, η μαρια μου δεν εχει..........)

η ωρα του φαγητου της μαριας, ειναι για μενα συνηθως, η χειροτερη ωρα της ημερας... το μισω....

χτες ηταν θεονηστικη ολη μερα... το μεσημερι που ειχαμε βγει για φαγητο ειχε φαει 3 πατατες και μιση πηρουνια μπιφτεκι... ολη μερα, τιποτα..

το βραδυ, κατα τις 10, μου ειπε "μαμ μαονια"... :roll:

της εφτιαξα μακαρονακι κοφτο με σαλτσα και εφαγε μεχρι που νομιζα οτι θα σκασει.... και στο καπακι ηπιε και ενα 300αρι γαλα...

οκ... ειναι αυτο κατασταση? δεν λεω τιποτα... οτι γουσταρει.... αλλα ρε παιδι μου... με τρωει!!! οοοοοοολη μερα νυστικη, και αργα το βραδυ να τρωει ετσι?

Βλέπω με την άκρη του ματιού μου σε μια γωνία τη μητέρα σου να βλέπει τι τραβάς και να γελάει πονηρά :lol: (πλάκα κάνω φυσικά!)

Τελικά όμως ρε γμτ ισχύει... ό,τι κάναμε... μας κάνουν :lol: και δυστυχώς ότι μας έκαναν κάνουμε και τώρα ξέρουμε και το γιατί...

Ρε συ φυστίκι... είναι τραβηγμένο αυτό που θα προτείνω αλλά λέω μήπως πιάσει...

Αν έβαζες να φας εσύ και να την βάλεις δίπλα σου χωρίς να κάνεις κίνηση όμως να την ταΐσεις... και σε βλέπει να τρως εσύ χωρίς να έχει δικό της φαγητό... τι θα κάνει;

(Λορέτα Ποντικίνα)

Σημασία έχει ότι έφαγε ρε φυστίκι. Εμένα και όλη μέρα να τον αφήσω νηστικό δεν υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσει!!! μόνο το σ/κ εγινε το θαύμα που περίμενε πάνω από την κατσαρόλα να γίνουν τα μακαρόνια με τον κιμά!:shock:

11:00 το πρωϊ έφαγε ένα πιάτο.:shock: έκλαιγε για να φάει από τις 9:00 !:shock: με το ζόρι τον τρέναρα...

Αφού η Μαρία τρώει έστω και έτσι άστην. Όποτε θέλει θα φάει. Σου ζήτησε φαγητό μόνη της αφού την έκοψε η πείνα.

ειλικρινα.... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ομως... σκεφτομαι τη μανα μου να με κοιταει απο ψηλα... και να γελαει.... "εεεεεεεεεεεεεεεεετσι, ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι..." θα λεει.....

ωρες ωρες λοξοκοιταω τη φωτο της, και ρε παιδια... δε κανω πλακα, νομιζω οτι με κοροιδευει....

Διαφημίσεις

φυστικι το καλο ειναι οτι καποια στιγμη θα αλλαξει το σκηνικο

το κακο ειναι οτι μεχρι τοτε θα βλεπεις παντου μυγακια σαν το δικο σου

εκτος, αν το δεις αλλιως

επειτα, υπαρχει και το αλλο

αυτο που εσυ βαφτιζεις λιγο ειναι υποκειμενικο

εμενα ειναι μερες που πινει λιγο γαλα πρωι βραδυ (50μλ) και ενδιαμεσα 1/4 αχλαδι, 3 κουταλιες φαγητου και μισο γιαουρτι. ε και? οταν πεινασει θα το ζητησει, οπως εκανε το Μαρακι σου χτες. πεινασε και το ζητησε.

επισης το παιδι (το δικο μου τουλαχιστον) δεν τρωει οταν

1. ειναι αρρωστο

2. ειναι εξω

3. δεν εχει κανει κακα (σε κριση της γνωστης μας δυσκοιλιοτητας)

κλπ

Αν έβαζες να φας εσύ και να την βάλεις δίπλα σου χωρίς να κάνεις κίνηση όμως να την ταΐσεις... και σε βλέπει να τρως εσύ χωρίς να έχει δικό της φαγητό... τι θα κάνει;

σε εμας αυτό έχει πιάσει....

απλώνει τα χέρια του και ζητάει.....

ρε φυστίκι.... έχεις δοκιμάσει μεθόδους του να της φτιάχνεις κάνα ριζόγαλο για να τρώει έτσι το γάλα;;;;

ή να της μαγειρεύεις μόνο αυτά που να της αρεσουν;;;;

(εμένα ο δικός μου τρώει τα πάντα μόνο αν συνοδεύονται από μακαρόνι-χυλοπίτες),,,,

πινει γαλα η μαρια...

250 το βραδυ, κι αλλο τοσο το πρωι..

στον υπνο της, το ζηταει μισοκοιμισμενη.... τη σηκωνουμε και της το δινουμε..

εκτος κι αν την πιασουν τα στραβα της.. οπως τη μερα που επρεπε να παρει την αντιβιωση και ηταν θεονηστικη ενα 12ωρο

πινει γαλα η μαρια...

250 το βραδυ, κι αλλο τοσο το πρωι..

στον υπνο της, το ζηταει μισοκοιμισμενη.... τη σηκωνουμε και της το δινουμε..

εκτος κι αν την πιασουν τα στραβα της.. οπως τη μερα που επρεπε να παρει την αντιβιωση και ηταν θεονηστικη ενα 12ωρο

οκ!!!!

τότε να σε παρηγορέι ότι πινει αρκετό γάλα.... κι ας μη τρώει το φαί της.....

εμάς δε πίνει γάλα.... πίνει το πρωί κάνα 200αρι στις καλές του και το βράδυ μπορεί να μη πιει ούτε γουλιά....

άρα μια χαρά να λες....

και φτιάξε της ότι γουστάρει αρκεί να φάει......

φυστικι το καλο ειναι οτι καποια στιγμη θα αλλαξει το σκηνικο

το κακο ειναι οτι μεχρι τοτε θα βλεπεις παντου μυγακια σαν το δικο σου

εκτος, αν το δεις αλλιως

επειτα, υπαρχει και το αλλο

αυτο που εσυ βαφτιζεις λιγο ειναι υποκειμενικο

εμενα ειναι μερες που πινει λιγο γαλα πρωι βραδυ (50μλ) και ενδιαμεσα 1/4 αχλαδι, 3 κουταλιες φαγητου και μισο γιαουρτι. ε και? οταν πεινασει θα το ζητησει, οπως εκανε το Μαρακι σου χτες. πεινασε και το ζητησε.

επισης το παιδι (το δικο μου τουλαχιστον) δεν τρωει οταν

1. ειναι αρρωστο

2. ειναι εξω

3. δεν εχει κανει κακα (σε κριση της γνωστης μας δυσκοιλιοτητας)

κλπ

Eτσι έλεγα και εγώ, δεν έφαγε, ε και?

Για ένα μήνα το Μάρτιο έπινε μόνο γάλα κ γιαουρτάκια και έχασε ένα κιλό

Είναι μπουκωμένος 10 ημέρες τώρα κ πάμε παιδίατρο και είναι μείον μισό κιλό από τον Ιούλιο...

Το έκοψα το ε, και. Πλέον έχω φρικάρει. 29 μηνών, 10.500. και ο μικρός, 14 μηνών 10.300.

Μαγειρεύω όλη μέρα φαγητά που του αρέσουν, ας είναι κ ανθυγιεινά και τελικά τα πετάω...ουφ

Μόνο με γάλα μεγαλώνει αυτό το παιδί...

Διαφημίσεις

Φυστικι και εγω σημερα σε θυμηθηκα παλι, ειμαι σαν χυτρα ετοιμη να σκασει, δεν εχει φαει τιποτα απο το πρωι μονο το γαλα του και νερο και ψωμι. Ειναι θυμωμενος που δεν μπορει να βγει εξω λογω βροχης.

Εφτοιαξα το αγαπημενο του φαγητο, του εφτοιαξα τοστ, και τι δεν του εδωσα, πριν λιγο μου πεταξε το πιατο κατω με ολο το φαγητο απο τα νευρα του. Δεν συζητω για τα δικα μου νευρα. Μου ηρθε να του ριξω μια σφαλιαρα να παει απεναντι. Παροτι δεν τον εχουμε χτυπησει ποτε στο τσακ κρατηθηκα. Ευτυχως συγκρατηθηκα αλλα το ποσο πολυ θυμωσα δεν λεγεται.

Μου ερχεται να ουρλιαξω απο τα νευρα και αυτος το καταλαβαινει και χανω την μπαλλα.

Μου ερχεται να ουρλιαξω απο τα νευρα και αυτος το καταλαβαινει και χανω την μπαλλα.

Πω πω, σαν να ακούω εμένα... Είναι τόσο χειριστικά τα σκατούλια... Κι όσο καταλαβαίνουν ότι τσιμπάς και νευριάζεις, τόσο σε χειρίζονται... Φαύλος κύκλος!

:-D:-D

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Ρε συ φυστικάκι, τα έχεις διαβάσει αυτά που έχει γράψει η Μαρία η Στυλιανάκη σχετικά με το φαί και το ντύσιμο; Στο λέω γιατί έκανα ένα ψάξιμο σε παλιά θέματα διότι εμένα το Ληδάκι μου παίζει το σενάριο ντύσιμο. Έλεγε, εν ολίγοις ότι στο φαί και το ντύσιμο είναι τα θέματα στα οποία τα πιτσιρίκια αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν τον έλγχο. Δεν συνεχίσω να γράφω γιατί θα το σκοτώσω, ρίξε πάντως μια ματιά.

Εμένα η Λήδα στο θέμα ''φαί'' έβγαλε πέρσι την αντίδραση της τους πρώτους μήνες του παιδικού σταθμού.

Φέτος έχουμε το ντύσιμο.Όπου η συμπεριφορά μου είναι παρόμοια με τη δική σου μόνο που εγώ την κυνηγάω με ένα βρακί με βούλες. Το τι αναπνοές έχω κάνει, τι γιόγκα, τι διαλογισμό, δεν γίνεται τίποτα, κάποια στιγμή τα βλέπω όλα ΚΟΚΚΙΝΑ και εκεί χάνεται το παιχνίδι...

Τελοσπάντως, στο ψητό, συμβουλή καμία δεν έχω πέρα από το γνωστό ψυχραιμία, που έλεγε και ο Ντάγκλας Άνταμς......Διάβασε και τη Στυλιανάκη που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το γιατί γίνεται όλο αυτό και ο θεός μαζί σου!!!!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Φυστικι και εγω σημερα σε θυμηθηκα παλι, ειμαι σαν χυτρα ετοιμη να σκασει, δεν εχει φαει τιποτα απο το πρωι μονο το γαλα του και νερο και ψωμι. Ειναι θυμωμενος που δεν μπορει να βγει εξω λογω βροχης.

Εφτοιαξα το αγαπημενο του φαγητο, του εφτοιαξα τοστ, και τι δεν του εδωσα, πριν λιγο μου πεταξε το πιατο κατω με ολο το φαγητο απο τα νευρα του. Δεν συζητω για τα δικα μου νευρα. Μου ηρθε να του ριξω μια σφαλιαρα να παει απεναντι. Παροτι δεν τον εχουμε χτυπησει ποτε στο τσακ κρατηθηκα. Ευτυχως συγκρατηθηκα αλλα το ποσο πολυ θυμωσα δεν λεγεται.

αχ ρε κοπελα μου σε καταλαβαινω. Το τι τραβαω με το φαι της ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.....δεν τρωει....τπτ.....μου ερχεται να κοπανησω το κεφαλι μου στον τοιχο ωρες ωρες και το τι νευρα μου κανει αυτο ειναι αλλο πραγμα........πωφφφφ.......δεν μπορω αλλο .........:-(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

http://parents.org.gr/food/a29

Όταν ένα παιδί αρνείται το φαγητό, θέλει να ασκήσει έλεγχο γύρω απο το τί του συμβαίνει - η άρνηση στην πρόσληψη τροφής είναι ένα απο τα λίγα πράγματα τα οποία μπορεί να ελέγξει εύκολα και του δίνει την αίσθηση οτι έχει επιλογές. Το καλύτερο λοιπόν είναι να σεβαστούν οι γονείς αυτή του την επιθυμία:

http://parents.org.gr/food/a31

Η ποσότητα που συνήθως οι γονείς πιστεύουν οτι θα έπρεπε να τρώνε τα παιδιά είναι συνήθως μεγαλύτερη απο αυτήν που ίσως θα ήταν αναγκαία. Πολλά δίχρονα παιδιά, σταματούν το φαγητό τους μετά απο 2 έως τρείς μπουκιές. Στην πραγματικότητα έρευνες έχουν αποδείξει ότι συνήθως οι γονείς έχουν την τάση να δίνουν περισσότερο φαγητό στα παιδιά απο ότι τους χρειάζεται. Eάν το παιδί σας δεν τρώει ούτε μία εώς δύο κουταλιές απο το κάθε φαγητό, τότε προσπαθήστε να ελαττώσετε τους χυμούς ή το γάλα που πίνει. Ο καλύτερος τρόπος για αυτό είναι να τα νερώνετε σταδιακά.

τίποτα μωρέ απλά ασκήσεις ηρεμίας οοοοοοοοομμμμμμμμμμμμμμμμ κάποια στιγμή θα περάσει ...............

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...