Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΨΗΛΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ:ποσο να περιμενω πριν παω γιατρο?

Recommended Posts

να πω και εγω ρε κοριτσακια μια που προσφατα περασαμε δυο βαρβατες ιωσεις.....εννια μηνων ο μικρος και ειχε αμυγδαλιτιδα με 40 .4 πυρετο, τρεις μερες ακατεβατο. Αντιβιωση δεν πηρε, την τεταρτη μερα αρχισε να περναει τηνπεμπτη μερα ηταν σουπερ. Κανενα αλλο συμπτωμα δεν ειχε ....Και πριν καμια εβδομαδα διαρροιες και πυρετο 39. Ο πυρεος κρατησε μια μερα αλλα οι διαρροιες 3 με4.....

Εγω τα παιδια μου δεν τα παω στο γιατρο σε τετοιες περιπτωσεις γιατι πιστευω οτι ο γιατρος δε μπορει να κανει πολλα πραγματα τις πρωτες 2-3 μερες....

Αντιβιωση δεν εχω δωσει στον μεγαλο μου που ειναι 4.5 χρονων, όλα τα ωεχει ξεπερασει με αντιπυρετικα απλως. Το ιδιο σκοπευω να κανω και με το μικρο, Θεου θελοντος.

Σημαδια που με καθησυχαζουν όταν εχουν πυρετο ειναι η ορεξη για φαι, η καλη διαθεση οταν πεφτει ο πυρετος και φυσικα το ότι πεφτει ο πυρετος με αντιπυρετικο....εστω για λιγο....

Τωρα, φυσικο ειναι να επιφυλασσομαι και γενικα να προσεχω χιλιες φορες παραπανω για περιεργα συμπτωματα, ουτως ωστε αν δω κατι υποπτο να ενημερωσω τον ντοκ.;)

Περαστικα στα αρρωστα μωρακια

Διαφημίσεις

να πω και εγω ρε κοριτσακια μια που προσφατα περασαμε δυο βαρβατες ιωσεις.....εννια μηνων ο μικρος και ειχε αμυγδαλιτιδα με 40 .4 πυρετο, τρεις μερες ακατεβατο. Αντιβιωση δεν πηρε, την τεταρτη μερα αρχισε να περναει τηνπεμπτη μερα ηταν σουπερ. Κανενα αλλο συμπτωμα δεν ειχε ....Και πριν καμια εβδομαδα διαρροιες και πυρετο 39. Ο πυρεος κρατησε μια μερα αλλα οι διαρροιες 3 με4.....

Εγω τα παιδια μου δεν τα παω στο γιατρο σε τετοιες περιπτωσεις γιατι πιστευω οτι ο γιατρος δε μπορει να κανει πολλα πραγματα τις πρωτες 2-3 μερες....

Αντιβιωση δεν εχω δωσει στον μεγαλο μου που ειναι 4.5 χρονων, όλα τα ωεχει ξεπερασει με αντιπυρετικα απλως. Το ιδιο σκοπευω να κανω και με το μικρο, Θεου θελοντος.

Σημαδια που με καθησυχαζουν όταν εχουν πυρετο ειναι η ορεξη για φαι, η καλη διαθεση οταν πεφτει ο πυρετος και φυσικα το ότι πεφτει ο πυρετος με αντιπυρετικο....εστω για λιγο....

Τωρα, φυσικο ειναι να επιφυλασσομαι και γενικα να προσεχω χιλιες φορες παραπανω για περιεργα συμπτωματα, ουτως ωστε αν δω κατι υποπτο να ενημερωσω τον ντοκ.;)

Περαστικα στα αρρωστα μωρακια

την αμυγδαλίτιδα όμως γιατρός δεν τη διέγνωσε? συνεπώς πάμε στο γιατρό αλλά φροντίζουμε ο γιατρός που έχουμε επιλέξει να μη μας φορτώνει περιττά φάρμακα.

uXGbp3.png

την αμυγδαλίτιδα όμως γιατρός δεν τη διέγνωσε? συνεπώς πάμε στο γιατρό αλλά φροντίζουμε ο γιατρός που έχουμε επιλέξει να μη μας φορτώνει περιττά φάρμακα.
Την αμυγδαλιτιδα την διεγνωσε ο γιατρος οταν ηταν στην αναρρωση, μια που ειχα μια υπονοια οτι ποναει και το αυτι του και πηγα να τον τσεκαρει. Ημουν ομως πιο ηρεμη μια που ειχε περασει και ο μεγαλος πριν λιγες μερες ιδια ιωση (ιδια συμπτωματα) και για αυτο ημουν πιο χαλαρη ;)...δεν ειπα ποτε να μην πατε στο γιατρο απλα εγραψα εγω τι κανω...μου φανηκε περιεργο που για αμυγδαλιτιδα και αλλες ιωσεις δινουν τοσο ευκολα αντιβιωτικα.

Οπως και να εχει ομως πιστευω οτι συνηθως η μαμα ενστικτωδως ξερει ποτε το παιδι περναει μια απλη ιωσουλα και ποτε ειναι κατι πιο σοβαρο.

Παιδια για το βηχα δεν εχετε δωσει ποτε τιποτα σε παιδι ηλικιας 13 μηνων οπως η κορη μου? Το ρωτω διοτι διαβασα σε πολλα ποστ παραπανω οτι το αφηνετε να περασει. ΟΚ για το συναχι κλπ αλλα με το βηχα τι γινεται?

Ενω δεν εχει πυρετο 2η μερα σημερα, ολη νυχτα εκλαιγε, ειχε μπουκωμενη μυτη, βραχναδα και πολυ βηχα. Λεω σημερα να παω να την ακροαστουν τουλαχιστον, αν και μου ειπαν αν δεν εχει πυρετο ειναι καλα :confused:

Για το βήχα συνήθως της δίνω prospan. Σε αυτή την ίωση δεν της δώσαμε τίποτα. Μόνο Depon

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Παιδια για το βηχα δεν εχετε δωσει ποτε τιποτα σε παιδι ηλικιας 13 μηνων οπως η κορη μου? Το ρωτω διοτι διαβασα σε πολλα ποστ παραπανω οτι το αφηνετε να περασει. ΟΚ για το συναχι κλπ αλλα με το βηχα τι γινεται?

Ενω δεν εχει πυρετο 2η μερα σημερα, ολη νυχτα εκλαιγε, ειχε μπουκωμενη μυτη, βραχναδα και πολυ βηχα. Λεω σημερα να παω να την ακροαστουν τουλαχιστον, αν και μου ειπαν αν δεν εχει πυρετο ειναι καλα :confused:

της έχω δώσει spiropent και τώρα που είχαμε τα ίδια με σας και όταν ήταν 9 μηνών. Και καλά βοηθά να μην "σταθούν" οι βλένες στους πνεύμονες. Για το μπούκωμα μόνο τη νύχτα μου είχαν πει otrivin σταγόνες, μια φορά τις εχω βάλει γιατί είναι λίγο βαριές. όλα αυτά όμως θα πρέπει να σου τα συστήσει ο γιατρός σου. Για το βήχα εάν ακούς να "βράζει" στο στ'ηθος να πας οπωσδήποτε στο γιατρό. τα ακροαστικά δεν συνοδεύονται πάντα από πυρετό, μερικές φορές ακολουθούν τον πυρετό. Κ εγώ όταν έμεινε ο βήχας μόνο πήγα στο γιατρό.

uXGbp3.png

Λιζα Ν., εχει τυχει να δωσω σπιροπεν και εχει τυχει και να μην δωσω τιποτα. Αναλογα πως ακουω το μωρο....Το αφηνω κανα δυο μερες , αν το δω και χειροτερευει του δινω σπιροπεν....Γενικα το σπιροπεν ειναι πιο ελαφρυ απο αερολιν....

Για το μπουκωμα και την καταρροη δεν δινω τιποτα, μονο ορό και σηκωνω και λιγο την κουνια για να μπορει να κοιμαται το βραδυ. Στο μεγαλο βοηθουσε θυμαμαι και ο υγραντηρας. Στο μικρο ακομη δεν εχουμε κανει γερο μπουκωμα για να τον τσεκαρω.

...

...

Γιατί το θεωρείς καλό σημάδι αυτό;(ότι πέφτει ο πυρετός με αντιπυρετικό;)

Δείτε και αυτό Πόνος, βήχας, πυρετός; Θαυμάσια!

καθώς και αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Fever#Usefulness, οπότε έτσι ίσως καταλήξετε να μετριάσετε τα αντιπυρετικά στο ελάχιστο δυνατό.

Διάβασα και για τους σπασμούς περισσότερες λεπτομέρειες που δεν γνώριζα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Η αληθεια ειναι, οτι ολα μας τα συμπτωματα εκτος πυρετου, τα εμφανισαμε αφου επεσε ο πυρετος. Ομως και ο γιατρος ο,τι γραφει η aleca μας ειπε.

Ακομα με ιωσουλα ειμαστε, λεω ειμαστε γιατι κολησα κι εγω και ειμαι σπιτι με αδεια. Ειχα τρια χρονια να αρρωστησω! Εχει επιδημια λεει.

περαστικα σε ολες τις ομοιοπαθουσες.

.

Γιατι τα παιδακια μου εχουν παρει απο τη μανουλα και ανεβαζουν πυρετους συνηθως πανω απο 40! :-(....Αν το σαραντα και κατι πεφτει με αντιπυρετικο λεει ο ντοκ δεν ειναι κατι επικινδυνο, συνηθως.

Εννοειται ότι κατω απο 38 δεν θα δωσω αντιπυρετικο...όπως επισης αποφευγω και το πονσταν που ειναι λιγοτερο ακινδυνο...αλλα ειναι δυνατον να μη δωσω σε ενα παιδακι αντιπυρετικο που κανει τοσο υψηλους πυρετους???

του πεφτει λιγο, τρωει, εχει καλη διαθεση, ηρεμει και η μανουλα που το βλεπει ζωηρο :) και ξανα μανα τα ιδια!

Διαφημίσεις

Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι να πέφτει ο πυρετός. Αναρωτιέμαι γιατί το λέει ο γιατρός... Δεν ξέρω γιατί είναι υπάρχουν περιπτώσεις που το αντιπυρετικό πιάνει και άλλες που αργεί ή κάνει ελάχιστα πράγματα. Είναι η αρρώστια βαρβάτη; είναι ο οργανισμός δυνατός και "αντιστέκεται" στο αντιπυρετικό;

Από προσωπική εμπειρία προ 2 ετών με αμυγδαλίτιδα, προτιμούσα να παίρνω 1/4 της δόσης παρά αυτό το κάτω/πάνω που με ταλαιπωρούσε και ίδρωνα (γδύσιμο/ντύσιμο).

Πιστεύω πως όταν το παιδί είναι άρρωστο πρέπει να κάνει όπως αισθάνεται, δηλαδή συνήθως να είναι ξάπλα στο κρεβάτι. Με το αντιπυρετικό ξεγελάμε την φύση, το παιδί σηκώνεται παίζει, τρέχει κλπ, και οι δυνάμεις του οργανισμού δεν πάνε εκεί που πρέπει.

Προσωπικές ίσως περίεργες απόψεις.

Επίσης, μιας και είμαι της εναλλακτικής θεραπευτικής, αυτά που γράφει η wiki (δείτε παραπάνω) σχετικά με την χρησιμότητα ότι ίσως ... εγώ πιστεύω ότι σχεδόν σίγουρα ισχύουν.

Φυσικά επηρεασμένος και από την θεωρία των επιπέδων της υγείας του Βυθούλκα όπου αναφέρει τον πυρετό σαν σημαντικό κριτήριο.

πᾶν μέτρον ἄριστον

mesastoura, για να καταλάβω λίγο τι λες.....

εννοείς να αφήνουμε τα παιδιά μας με πυρετο? Να μη δίνουμε αντιπυρετικά?

Να αφήνουμε το παιδί με 40 βαθμούς να ψήνεται??

Αυτό λέγεται εναλλακτική θεραπευτική??

και εγώ το θεωρώ καλό σημάδι. νομίζω (μπορεί κ να είναι άσχετο) ότι αν ο πυρετός πέφτει με αντιπυρετικό σημαντικά, είναι ένδειξη ότι δεν υπάρχει επιπλοκή (λοίμωξη) και ότι είναι ιογενής φύσεως οπότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Κ εγώ όταν είμαι με το μωρό αφήνω τον πυρετό να "κάνει τη δουλειά του" κ δεν δίνω αντιπυρετικά μέχρι και 38μισό. όταν όμως είμαι στη δουλειά νιώθω πιο ασφαλής να πάρει ντεπόν από το 38.

uXGbp3.png

mesastoura, για να καταλάβω λίγο τι λες.....

εννοείς να αφήνουμε τα παιδιά μας με πυρετο? Να μη δίνουμε αντιπυρετικά?

Να αφήνουμε το παιδί με 40 βαθμούς να ψήνεται??

Αυτό λέγεται εναλλακτική θεραπευτική??

φαντάζομαι ότι εννοεί ότι "ο πυρετός δεν είναι ο εχθρός είναι ο σύμμαχος του οργανισμού ενάντια στον ιό ή το μικρόβιο".

uXGbp3.png

φαντάζομαι ότι εννοεί ότι "ο πυρετός δεν είναι ο εχθρός είναι ο σύμμαχος του οργανισμού ενάντια στον ιό ή το μικρόβιο".

Οκ αυτό το γνωρίζουμε όλοι....αλλά δεν έχει λογική να αφήνεις ένα μωρό με 39 και 40 πυρετό. Ρίξε τον πυρετό και όταν ο οργανισμός θα είναι έτοιμος (η ίωση θα κάνει τον κύκλο της) ο πυρετός απλά δε θα ξανανέβει.

Διαφημίσεις

Ο δικός μου έκανε πυρετό όλο το Σαβ/Κυρ απο 37,8-38,7. Είχε καλή διάθεση, έτρωγε λίγο φαγητό και δεν του εδωσα καθόλου αντιπυρετικό όλη την ημέρα, παρά μόνο το βράδυ που κοιμήθηκε για να περάσει καλή νύχτα. Με τον γιατρό δε μίλησα καν, αφου δε μου έδωσε την εντύπωσε οτι πόναγε κάπου. Είχε πυρετό, μυξούλες, και τα γνωστά.

Φυσικά δεν ξέρω αν θα λειτουργούσα με τον ίδιο τρόπο αν έβλεπα κανένα 40άρι....

Προσωπικά είμαι της άποψης οτι το αντιπυρετικό πρέπει να δίνεται οταν έχει ήδη αρχίσει να πέφτει ο πυρετός. Ετσι, ο οργανισμός του παιδιού παλεύει μόνος του την ίωση και τον πυρετό και δε μένει άπραγο το ανοσοποιητικό.

Γενικά με τα φάρμακα είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική...

Οκ αυτό το γνωρίζουμε όλοι....αλλά δεν έχει λογική να αφήνεις ένα μωρό με 39 και 40 πυρετό. Ρίξε τον πυρετό και όταν ο οργανισμός θα είναι έτοιμος (η ίωση θα κάνει τον κύκλο της) ο πυρετός απλά δε θα ξανανέβει.

Αν το μωρό μου είχε 39 πυρετό αλλά καλή διάθεση (έχω δει μωρά με 39 πυρετό να πηδάνε και να παίζουν!!!) δε θα του έδινα αντιπυρετικό.

Θα προτιμούσα να του δωσω φάρμακο το βράδυ (που ελέγχεται δυσκολότερα και γενικά ο πυρετός ανεβαίνει) αφου θα του έκανα πρώτα ένα χλιαρό μπανάκι.

Φυσικά ο κάθε γονιός έχει τον τρόπο του. Οπως και το κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά στον πυρετό και κατ' εμένα το παιδάκι και η διαίσθησή μας μας οδηγεί στο πώς θα πράξουμε.

Ούτως ή άλλως τα αντιπυρετικά δεν τα δίνουμε στο 37 ούτε καν στο 38 πολλές φορές. Μιλάμε για υψηλό πυρετό. Εύχομαι να μη βρεθείς στη θέση που λες loukomamy αλλά αν το παιδάκι σου τύχει να ανεβάσει 39 και 39,5 πίστεψέ με το αντιπυρετικό θα το δώσεις!

Α, εγω ειμαι της κλασικης σχολης και φαινεται. Αντιπυρετικο λενε, απο 38 και πανω κι αυτο κανω.

Βασικα ασχετο, με εξετασε σημερα γιατρος και μου ειπε οτι μαλλον εχω ιγμοριτιδα και εχω χ... πανω μου. Δεν κανει να κανω αξονικη που μου ειπε ουτε να παρω αντιβιωση, θηλαζω... :(

Α, εγω ειμαι της κλασικης σχολης και φαινεται. Αντιπυρετικο λενε, απο 38 και πανω κι αυτο κανω.

Βασικα ασχετο, με εξετασε σημερα γιατρος και μου ειπε οτι μαλλον εχω ιγμοριτιδα και εχω χ... πανω μου. Δεν κανει να κανω αξονικη που μου ειπε ουτε να παρω αντιβιωση, θηλαζω... :(

αντιβιώσεις υπάρχουν και συμβατές με τον θηλασμό μάθε την δραστική ουσία ή την ονομασία και δες εδώ

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

τό θέμα αναφέρει ακτινογραφία αλλά αναφέρονται και στην αξονική

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24634

περαστικά

αντιβιώσεις υπάρχουν και συμβατές με τον θηλασμό μάθε την δραστική ουσία ή την ονομασία και δες εδώ

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

τό θέμα αναφέρει ακτινογραφία αλλά αναφέρονται και στην αξονική

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24634

περαστικά

να σαι καλα!

και ο παθολογος ηταν καθετος! να της δωσω ξενο ελεγε. Μετα απο τοσο κοπο, με τπτ.

Θα παω να παρω δευτερη γνωμη πριν παω να κανω εξετασεις.

Το μονο που με ανησυχει εινα οτι ουτε το παιδι ειναι καλυτερα, ενω ο παιδιατρος τη Δευτερα μας ειχε πει οτι σε 1-2 μερες θα της περναγε. Δεν εχει πια πυρετο, αλλα εχει καταρροη, βηχα και γκρινια. Ελπίζω να μην εχει κι αυτη ιγμοριτιδα! :(

Θα σε καθησυχάσει αν σου πω ότι αν είναι η ίδια ίωση με τη δική μας την είχαμε από την Παρασκευή και σήμερα μόνο είναι λίγο καλύτερα με τον βήχα και την καταρροή. Εγώ δε που την κόλλησα το Σαββατο προς Κυριακή σημερα είναι η χειρότερή μου μέρα σε βήχα ενώ ο πατέρας της και η θεία της που κόλλησαν κι εκείνοι είναι ήδη καλύτερα αν και ακόμα μπουκωμένοι :) Δεν έχει ιγμορίτιδα κανένας μας ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Με βοηθησες, οντως! Πρεπει να ειναι πολυ... της μοδας.

Νιωθετε μπουκωμα στη μυτη, κι εχετε και ελαφρυ πονο ή αισθημα βαρους στο προσωπο, γυρω απο τη μυτη ή κατω απο τα ματια? Γιατι αυτο ειδε ο ντοκτορ το πρωι και μου διεγνωσε ιγμοριτιδα. Μην τρεχω αδικα γι αξονικες!

To μπούκωμα στη μύτη ναι το έχουμε αλλά είναι λόγω της ασύστολης καταρροής. Τα υπόλοιπα λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά είναι όντως σημάδια ιγμορίτιδας. προφανώς σε ψιλάφησε κιόλας έτσι;

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ούτως ή άλλως τα αντιπυρετικά δεν τα δίνουμε στο 37 ούτε καν στο 38 πολλές φορές. Μιλάμε για υψηλό πυρετό. Εύχομαι να μη βρεθείς στη θέση που λες loukomamy αλλά αν το παιδάκι σου τύχει να ανεβάσει 39 και 39,5 πίστεψέ με το αντιπυρετικό θα το δώσεις!

Ετσι πιστεύω και εγω Christine.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...