Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογική σύλληψη με ολιγοασθενοσπερμία - Γίνεται;

ylianna

Recommended Posts

Κορίτσια, μην απογοητεύεστε.

Το έχω ξανά γράψει-και θα συνεχίσω να το γράφω για όσους αγχώνονται- εγώ έμεινα έγκυος 3 φορές και απέκτησα ένα μωράκι σε ηλικία 42ετών, με όλιγοσπερμία, που ήταν ακίνητο, οκνό, προβληματικό και δε ξέρω κι εγώ τί άλλο. Το μόνο που έκανε ο σύζυγος ήταν κρύα ντους και αποφυγή στενών εσωρούχων. Το σπέρμα απο καιρό σε καιρό δεν είναι πάντα στην ίδια κατάσταση. Αν δεν σας πήραν τα χρόνια μην αγχώνεστε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμεις εχουμε και θεμα με κιρσοκηλη μικρου βαθμου και σκεφτομαστε αν πρεπει να την χειρουργησουμε....φυσιολογικα εμεινες εγκυος?

Ναι! Οι τεχνιτές μέθοδοι απέτυχαν.

Εμείς με παρόμοιο πρόβλημα ολιγοασθενοσπερμίας και 0% ζωηρά σπερματοζωάρια (!!!) πήγαμε σε ουρολόγο, ο οποίος έδωσε στον άντρα μου μια θεραπεία με αντιβίωση σε συνδυασμό με Proviron (νομίζω καρνιτίνη) και Eviol (βιταμίνη Ε) και στους 2 μήνες έμεινα έγκυος!!

Να φανταστείτε ότι είχα ήδη κλείσει ραντεβού για Σεπτέμβριο για να κάνω τις εξετάσεις για εξωσωματικη...

Πηγαίνετε σε έναν καλό ουρολόγο-ανδρολόγο!

Καλο θα ηταν να επισκεπτεπτειτε κ καποιον Αφροδισιολογο, για να σας παραπεμψει για περεταιρω εξετασεις στο μικροβιολογικο , γιατι συνηθως οταν κανουν καλλιεργεια σπερματος δεν κανουν για ολα τα μικροβια (πχ τριχομοναδες ισως γιατι ειναι πιο ακριβες οι εξετασεις αυτες) κ συνεπως βγαινουν οτι ειναι μια χαρα οι εξετασεις (απο αποψη ασθενειων ) και καποιες απο αυτες οφειλονται για την κινητηκοτητα των σπερματοζωαριων κ τις χαμηλες τιμες στα αλλα!

Καλο θα ηταν , να παιρνετε κ μια 2-3 γνωμη γιατι πολλες φορες ειναι κ στο χαρακτηρα του ιατρου τι μεθοδο θα χρησιμοποιησει για να πετυχει το σκοπο του(την εγκυμοσυνη)

Φιλικα Ιωάννα

Διαφημίσεις

εμεις εχουμε και θεμα με κιρσοκηλη μικρου βαθμου και σκεφτομαστε αν πρεπει να την χειρουργησουμε....φυσιολογικα εμεινες εγκυος?

Καλησπερα, καλο θα ειναι να παρετε κ αλλη γνωμη, δεν ειναι απαραιτητα παντα να γινει η χειρουργικη επεμβαση, γνωριζω απο πολυ φιλικο μου περιββαλον ζευγαρι που τα καταφερε να μεινει εγκυος με μεγαλου βαθμου κιρσοκηλη(κατα την αποψη παντα του ιατρου που ευτυχως δεν ακουστηκε)κ πηγαινοντας κ σε αλλους για 2-3 γνωμη ενω ο 1 ηταν κατηγοριματικος δεν υπαρχει περιπτωση χωρις επεμβαση να τα καταφερετε οι αλλοι να ειναι πιο διαλακτικοι , κ τελικα τα καταφεραν χωρις καμια επεμβαση!

Το μονο που χρειαζεται ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο αγχος κ στρες!

ο πρωτος γιατρος που πηγαμε μας ειπε να την κανουμε οπωσδηποτε την επεμβαση και ο δευτερος που θα αναλαβει και την επεμβαση μας ειπε οτι δεν θα δουμε και μεγαλη διαφορα μετα για αυτο ειμαστε διχασμενοι....εχω κανει ηδη μια αποτυχημενη σπερματεγχυση και αλλη μια εξωσωματικη,προσπαθω να ειμαι ψυχραιμη και αισιοδοξη αλλα στενοχωριεμαι πολυ..

μαρια μπραβο σου !!συγχαρητηρια!!!!:))))) με το καλο να ερθει το μπεμπεδακι σας!!!

ειναι φοβερη τελικα αυτη η τυπισσα ...εκπεμπει θετικη ενεργεια και ειναι καθαρος ανθρωπος ! γουρλου γουρλου

αντε και στα δικα μας!!!

θα μπορούσες να μου πεις το ονομα της εμβρυολόγου? αν γίνεται και με πμ...ψαχνόμαστε για εξωσωματικη στη θεσσαλονικη...ευχαριστω

Παιρνω κουραγιο απο αυτα που διαβαζω...Καταλαβαινω οτι περα απο θεραπείες ή οτιδηποτε αλλο ειναι και θεμα τυχης τελικα...ΕΛΛΗ2 δεν εδωσε βιταμινες ο γιατρος γιατι η δευτερη εξεταση εγινε σε διαστημα λιγων ημερων απο την πρωτη, για να επιβεβαιωθουμε. Αν και τα τωρινα αποτελεσματα ειναι στα ιδια επιπεδα τοτε θα επισκεφτουμε ουρολογο για περαιτερω λεπτομερειες. Πάντως η καλλιεργεια δεν εδειξε καποιο μικροβιο ωστε να απαιτειται θεραπεια με αντιβιωση. Μου εκανε εντυπωση που ο γιατρος κατα καποιον τροπο απεκλεισε τη φυσιολογικη συλληψη, χωρις βεβαια να μας αναλυσει ακομα τις εναλλακτικες λυσεις, γιατι θελει να δει και τα δευερα αποτελεσματα.

και εμεις καναμε εξεταση αρχες σεπτεμβρη κι μας ειπε ν ξανακανουμε τωρα στο τελος του μηνα, θα παμε την αλλη εβδομαδα και μετα σε ουρολογο..

• 2 months later...

κοριτσια καλησπερα. εχουμε πρβλ ολιγοασθενοσπερμιας και το 1ο μας παιδακι το αποκτησαμε με εξωσωματικη. λογω του πρβλ εχουμε ελευθερα επαφες χωρις προφυλαξεις. με κυκλο σταθερο 28 ημερων ειχα αδιεθετησει 18/10 και περιμενα 14 με 15/11. ακομα τιποτα. υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης?!

Διαφημίσεις

• 5 χρόνια μετά...

Καλημερα σας!!!

Θα ηθελα εν συντομια να σας παραθεσω την δικια μας ιστορια και επειτα να ακουσω γνωμες και συμβουλες.

Επειτα απο αποτυχημενες προσπαθειες εγκυμοσυνης-1 χρονος,αρχισαμε τις εξετασεις. Ο ανδρολογος-ουρολογος που επισκεφθηκαμε διεγνωσε 3ου βαθμου κιρσοκηλη στον συζυγο και το σπερματοδιαγραμμα απελπιστικο με 0% κινητικοτητα γρηγορων σπερματοζωαριων και 3% των υπολοιπων, οποτε στην ουσια 97% ακινησια!!!

Οι ορμονολογικες του συζυγου εδειξαν αυξημενη προλακτινη και γι αυτο περαιτερω εξετασεις μας υποδειξαν προλακτινωμα,προβλημα στην υποφυση και τωρα ειμαστε στην φαση που αρχισε θεραπεια.

Εγω απο την μερια μου μετα απο επισκεψη στην γυναικολογο μου ειπε οτι δεν εχω κανενα θεμα και να παρω μονο για 3 μηνες ενα χαπακι, το οποιο ειναι για τον θυροειδη. Να επισημανω οτι οι ορμονολογικες μου βγηκαν εντος φυσιλογικων τιμων, αλλα λογω κληρονομικοτητας και οι 2 γονεις με θυροειδη, εχω μεγαλο ποσοστο στο να παρουσιασω στο μελλον.

Την ερχομενη εβδομαδα εχουμε ραντεβου σε κεντρο υπογονιμοτητας και πραγματικα προσευχομαι να μην ακουσω την λεξη εξωσωματικη.

Εχει αντιμετωπισει καποιο ζευγαρι παρομοια κατασταση και εχει πετυχει φυσιολογικη συλληψη;

Τελος η κιρσοκηλη, καλο ειναι να προβει σε εγχειρηση κατα την γνωμη σας.

Οι ηλικιες μας ειναι 30 και 35 αντιστοιχα.

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο.

η επεμβαση κιρσοκιλης εχει περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχιας οσο πιο μικρη ειναι η ηλικια του αντρα...αλλα αν ειστε ηδη σε τριτου βαθμου κιρσοκηλη,καποια στιγμη θα αναγκαστει να κανει το χειρουργιο λογω πονων στην περιοχη,οποτε αν προβειτε τωρα σε αυτο, ισως υπαρχουν πιθανοτητες και για βελτιωση του σπερματος...ενας καλος ουρολογος θα σας δωσει τις οδηγιες που πρεπει...

αναφερεις ομως οτι ο γυναικολογος σου εδωσε χαπι για τον θυροειδη?? με ποια λογικη προτεινει γιατρος οχι ενδοκρινολος, αγωγη για παθηση που δεν ειναι της ειδικοτητας του??εκτος και αν καταλαβα κατι λαθος ή αυτο το χαπακι ειναι κατι τυπου βιταμινες πχ...αλλα αν δεν καταλαβα λαθος, πριν προχωρησεις στην ληψη του,θα πρεπει να επισκεφτεις ενδοκρινολογο γιατι αυτος ειναι αρμοδιος να κρινει αν χρειαζεσαι θεραπεια για τον θυροειδη σου...

οσο για το αν θα προβειτε σε εξωσωματικη...μαλλον, οποτε προετοιμασου...αλλα και εμεις με σπερμοδιαγραμμα μαυρα χαλια και 4 εξωσωματικες στον ενεργητικο μας, εμεινα εγκυος φυσιολογικα και σημερα εχω ενα αγορακι...οποτε τιποτε δεν αποκλειεται,αλλα οταν υπαρχουν σοβαρα θεματα,δεν μπορει ενα ζευγαρι να επαναπαυτει με την πιθανοτητα φυσιολογικης συλληψης...

ευχομαι ολα να σας πανε καλα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

η επεμβαση κιρσοκιλης εχει περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχιας οσο πιο μικρη ειναι η ηλικια του αντρα...αλλα αν ειστε ηδη σε τριτου βαθμου κιρσοκηλη,καποια στιγμη θα αναγκαστει να κανει το χειρουργιο λογω πονων στην περιοχη,οποτε αν προβειτε τωρα σε αυτο, ισως υπαρχουν πιθανοτητες και για βελτιωση του σπερματος...ενας καλος ουρολογος θα σας δωσει τις οδηγιες που πρεπει...

αναφερεις ομως οτι ο γυναικολογος σου εδωσε χαπι για τον θυροειδη?? με ποια λογικη προτεινει γιατρος οχι ενδοκρινολος, αγωγη για παθηση που δεν ειναι της ειδικοτητας του??εκτος και αν καταλαβα κατι λαθος ή αυτο το χαπακι ειναι κατι τυπου βιταμινες πχ...αλλα αν δεν καταλαβα λαθος, πριν προχωρησεις στην ληψη του,θα πρεπει να επισκεφτεις ενδοκρινολογο γιατι αυτος ειναι αρμοδιος να κρινει αν χρειαζεσαι θεραπεια για τον θυροειδη σου...

οσο για το αν θα προβειτε σε εξωσωματικη...μαλλον, οποτε προετοιμασου...αλλα και εμεις με σπερμοδιαγραμμα μαυρα χαλια και 4 εξωσωματικες στον ενεργητικο μας, εμεινα εγκυος φυσιολογικα και σημερα εχω ενα αγορακι...οποτε τιποτε δεν αποκλειεται,αλλα οταν υπαρχουν σοβαρα θεματα,δεν μπορει ενα ζευγαρι να επαναπαυτει με την πιθανοτητα φυσιολογικης συλληψης...

ευχομαι ολα να σας πανε καλα

Το θεμα ειναι οτι ουτε πονους εχει, ουτε αλλα συμπτωματα το ανακαλυψαμε εντελως τυχαια ψαχνοντας τι μπορει να φταει για την καθυστερηση της συλληψης.

Ο ουρολογος-ανδρολογος ναι μεν εκανε αναφορα μονο για επερχομενη επεμβαση, αλλα εμεινε στην αναφορα καθως υπαρχει και το προβλημα της προλακτινης που πρεπει να μειωθει αρκετα.Για να σου δωσω να καταλαβεις ενω η μεγιστη τιμη ειναι 380 εχει 2094!!!

Τωρα οσον αφορα το χαπι το προτεινε ο ακτινολογος που μου εκανε εξετασεις αιματος και ακτινογραφια σε συζητηση με την παθολογο μου που μου εκανε κι αυτη εξετασεις αιματος. Εδω στο εξωτερικο που βρισκομαι οι γιατροι συνεργαζονται μεταξυ τους και ο ενας στελνει γραμμα στον αλλον ωστε να γνωριζουν ολοι οι γιατροι που επισκεπτομαι την πορεια μου και την εξελιξη μου. Την Δευτερα που επισκεφθηκα την δερματολογο λογω τριχοπτωσης,μου πηρε και αυτη αιμα για να καταλαβεις. Δεν μου προτειναν να παω σε ενδοκρινολογο επειδη ισως ολες μου οι εξετασεις ειναι στις φυσιολογικες τιμες και για να κλεισω ραντεβου μπορει να μου παρει και 2-3 μηνες οποτε ειναι αχρηστο, απο την στιγμη που μπορουν να με καθοδηγησουν και αλλοι γιατροι.

Πιστευεις οτι δεν υπαρχει θεραπεια για την ολιγοασθενοσπερμια και η μονη λυση ειναι η εξωσωματικη;

Με την σπερματεγχυση τι γινεται, δοκιμασες η κατευθειαν σε εστειλαν για εξωσωματικη;

Αν επιτρεπεται εσεις τι προβληματα αντιμετωπιζατε;

Να σας ζησει το μωρακι σας και ευχομαι συντομα να του χαρισετε και ενα αδερφακι αν το επιθυμητε!!!

Το θεμα ειναι οτι ουτε πονους εχει, ουτε αλλα συμπτωματα το ανακαλυψαμε εντελως τυχαια ψαχνοντας τι μπορει να φταει για την καθυστερηση της συλληψης.

Ο ουρολογος-ανδρολογος ναι μεν εκανε αναφορα μονο για επερχομενη επεμβαση, αλλα εμεινε στην αναφορα καθως υπαρχει και το προβλημα της προλακτινης που πρεπει να μειωθει αρκετα.Για να σου δωσω να καταλαβεις ενω η μεγιστη τιμη ειναι 380 εχει 2094!!!

Τωρα οσον αφορα το χαπι το προτεινε ο ακτινολογος που μου εκανε εξετασεις αιματος και ακτινογραφια σε συζητηση με την παθολογο μου που μου εκανε κι αυτη εξετασεις αιματος. Εδω στο εξωτερικο που βρισκομαι οι γιατροι συνεργαζονται μεταξυ τους και ο ενας στελνει γραμμα στον αλλον ωστε να γνωριζουν ολοι οι γιατροι που επισκεπτομαι την πορεια μου και την εξελιξη μου. Την Δευτερα που επισκεφθηκα την δερματολογο λογω τριχοπτωσης,μου πηρε και αυτη αιμα για να καταλαβεις. Δεν μου προτειναν να παω σε ενδοκρινολογο επειδη ισως ολες μου οι εξετασεις ειναι στις φυσιολογικες τιμες και για να κλεισω ραντεβου μπορει να μου παρει και 2-3 μηνες οποτε ειναι αχρηστο, απο την στιγμη που μπορουν να με καθοδηγησουν και αλλοι γιατροι.

Πιστευεις οτι δεν υπαρχει θεραπεια για την ολιγοασθενοσπερμια και η μονη λυση ειναι η εξωσωματικη;

Με την σπερματεγχυση τι γινεται, δοκιμασες η κατευθειαν σε εστειλαν για εξωσωματικη;

Αν επιτρεπεται εσεις τι προβληματα αντιμετωπιζατε;

Να σας ζησει το μωρακι σας και ευχομαι συντομα να του χαρισετε και ενα αδερφακι αν το επιθυμητε!!!

δεν ηξερα οτι ειστε στο εξωτερικο και δεν ξερω πως λειτουργουν εκει στο θεμα της υγειας...αλλα και παλι, δεν πρεπει να αποφασιζει ο καθε ειδικος για το κομματι του??ειδικοτητα ακτινολογος να συστησει θεραπεια, με ποια ιδιοτητα??δεν ξερω, τις σκεψεις μου λεω...

για την προλακτινη που αναφερεις δεν ξερω να πω κατι, αλλα ο γιατρος που χειρουργησε τον αντρα μου για κιρσοκηλη,μας ειπε αυτα που σου αναφερω...οτι οταν μια κιρσοκηλη εξελιχτει, το χειρουργιο ειναι αναποφευκτο και οχι για λογω γονιμοτητας,αλλα για ουσιαστικους λογους που αφορουν την υγεια του αντρα...

με σπερμετεγχυση δεν δοκιμασαμε,προυποθεση για αυτο ειναι να υπαρχει ενα ας πουμε,καλο σπερμα...εμας ηταν σε κακα χαλια,οποτε δεν επαιζε αυτο το σεναριο...για την ολιγοασθενοσπερμια, συνιστουν βιταμινες,υγιεινη διατροφη κτλ...δεν ξερω ποσο τελικα βοηθουν,σε εμας τα αποτελεσματα δεν ηταν και τοσο ενθουσιαστικα...

αν φτιαξετε τα ποσοστα της προλακτινης, φτιαχνει και το σπερμα ή οχι??

δεν ηξερα οτι ειστε στο εξωτερικο και δεν ξερω πως λειτουργουν εκει στο θεμα της υγειας...αλλα και παλι, δεν πρεπει να αποφασιζει ο καθε ειδικος για το κομματι του??ειδικοτητα ακτινολογος να συστησει θεραπεια, με ποια ιδιοτητα??δεν ξερω, τις σκεψεις μου λεω...

για την προλακτινη που αναφερεις δεν ξερω να πω κατι, αλλα ο γιατρος που χειρουργησε τον αντρα μου για κιρσοκηλη,μας ειπε αυτα που σου αναφερω...οτι οταν μια κιρσοκηλη εξελιχτει, το χειρουργιο ειναι αναποφευκτο και οχι για λογω γονιμοτητας,αλλα για ουσιαστικους λογους που αφορουν την υγεια του αντρα...

με σπερμετεγχυση δεν δοκιμασαμε,προυποθεση για αυτο ειναι να υπαρχει ενα ας πουμε,καλο σπερμα...εμας ηταν σε κακα χαλια,οποτε δεν επαιζε αυτο το σεναριο...για την ολιγοασθενοσπερμια, συνιστουν βιταμινες,υγιεινη διατροφη κτλ...δεν ξερω ποσο τελικα βοηθουν,σε εμας τα αποτελεσματα δεν ηταν και τοσο ενθουσιαστικα...

αν φτιαξετε τα ποσοστα της προλακτινης, φτιαχνει και το σπερμα ή οχι??

Να σου πω την αληθεια οταν με ειδε ο ακτινολογος μου ειπε οτι ολα ειναι καλα, αλλα οταν εκανα νυξη οτι προσπαθουμε για παιδι πανω απο χρονο, τοτε μου εκανε περαιτερω ορμονολογικες και μου ειπε οτι ισως χρειαστει μια θεραπεια προκειμενου να καταστησουμε δυνατη οποιαδηποτε αδυναμια απο μερους μου λογω κληρονομικοτητας. Μου ειπε οτι εχω αυτοανοση θυροειδιτιδα που σημαινει οτι εχω πολλες πιθανοτητες στο μελλον να φερω υποθυροειδη.

Παντως το συστημα υγειας στο εξωτερικο το βρισκω ιδανικο, ο καθε γιατρος γνωριζει αυτοματως το ιστορικο σου ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις που επισκεπτεσαι πολλους. Συζητανε μεταξυ τους και αποφασιζουν χωρις να σε αγχωνουν.

Η αυξημενη προλακτινη χαμηλωνει αυτοματως την τεστοστερονη και ειναι ενας απο τους κυριους λογους που δεν ερχεται η πολυποθητη εγκυμοσυνη. Απο οτι μου εδωσαν να καταλαβω πρεπει πρωτα να διορθωθει η προλακτινη και επειτα θα κρινουν αν και ποσο επηρεαζει η κιρσοκηλη.

Ποσο χρονων ηταν ο συζυγος σου οταν εγχειρηστηκε;

Διαφημίσεις

Να σου πω την αληθεια οταν με ειδε ο ακτινολογος μου ειπε οτι ολα ειναι καλα, αλλα οταν εκανα νυξη οτι προσπαθουμε για παιδι πανω απο χρονο, τοτε μου εκανε περαιτερω ορμονολογικες και μου ειπε οτι ισως χρειαστει μια θεραπεια προκειμενου να καταστησουμε δυνατη οποιαδηποτε αδυναμια απο μερους μου λογω κληρονομικοτητας. Μου ειπε οτι εχω αυτοανοση θυροειδιτιδα που σημαινει οτι εχω πολλες πιθανοτητες στο μελλον να φερω υποθυροειδη.

η διαγνωση της αυτοανοσης θυροειδιτιδας εγινε με αιμοτολογικες εξετασεις και ο υπερηχος εδειξε αναλογη εικονα??μονον τοτε τιθεται αναλογη διαγνωση και το οτι προσπαθεις για παιδακι,δεν σημαινει οτι θα παρεις οτι χαπι κυκλοφορει στην αγορα για το μηπως νοσησεις απο κατι στην διαρκεια της προσπαθειας σου...αρα πριν ξεκινησεις αγωγη, επισκεψουν τον αναλογο σε ειδικοτητα γιατρο, ο οποιος θα ειναι και υπευθυνος για την ρυθμιση της αγωγης σου σε καθε φαση...

37 ηταν ο αντρας μου οταν εκανε την επεμβαση

η διαγνωση της αυτοανοσης θυροειδιτιδας εγινε με αιμοτολογικες εξετασεις και ο υπερηχος εδειξε αναλογη εικονα??μονον τοτε τιθεται αναλογη διαγνωση και το οτι προσπαθεις για παιδακι,δεν σημαινει οτι θα παρεις οτι χαπι κυκλοφορει στην αγορα για το μηπως νοσησεις απο κατι στην διαρκεια της προσπαθειας σου...αρα πριν ξεκινησεις αγωγη, επισκεψουν τον αναλογο σε ειδικοτητα γιατρο, ο οποιος θα ειναι και υπευθυνος για την ρυθμιση της αγωγης σου σε καθε φαση...

37 ηταν ο αντρας μου οταν εκανε την επεμβαση

Ναι εκανα και ορμονολογικες και υπερηχο. Αυριο εχω ραντεβου σε κεντρο υπογονιμοτητας, εκει ελπιζω να μας κατατοπισουν και να μας τα κανουν ολα πιο ξεκαθαρα. 37 ε και η εγχειρηση θεωρηθηκε πετυχημενη, ειδατε μετα βελτιωση και αν ναι ποσο γρηγορα;

Ααααα ηθελα ακομα κατι να ρωτησω τωρα που το θυμηθηκα, ο καλος μου ξεκινησε θεραπεια για την υψηλη προλακτινη κατι που θα εχει ως αποτελεσμα να ανεβει και η τεστοστερονη του που ειναι χαμηλη, λετε να ειναι και αυτοι λογοι που προκαλουν την ολιγοασθενοσπερμια;

• 5 months later...

Καλησπέρα,

Θα ηθελα πολυ να μοιραστω το προβλημα μου μαζι σας και αν καποιος εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο μηπως με βοηθησει ψυχολογικα κυρίως...

Μετα από ενα χρονο προσπαθειων για εγκυμοσυνη καναμε εξετασεις να δουμε αν υπαρχει προβλημα... Οι δικες μου γυναικολογικες εξετασεις ολες μια χαρα... Το σπερμοδιαγραμμα ομως.....

ΟΛΙΓΟΑΣΘΕΝΟΣΠΕΡΜΙΑ.... πολυ μικρος αριθμός σπερματος 4.200.000/ml και κινητικότητα 24%.... Το οτι κοντευω να σκασω ειναι η μια πλευρα.... Δεν ξερω πραγματικα πως πρεπει να το αντιμετωπισω... Ο γυναικολογος μου ειπε κατευθειαν πως μονο η εξωσωματικη ειναι η λυση αλλα φυσικα ο αντρας μου πρεπει να επισκεφτει ουρολογο... διαβαζοντας και ψαχνοντας αντιληφθηκα το μεγεθος του προβληματος...

Θελω πολυ να πιστεψω οτι μπορει να εγινε λαθος στο σπερμοδιαγραμμα... Θελω ακομα πιο πολυ να πιστεψω πως ακομα και να μην εγινε λαθος τα πραγματα θα βελτιωθουν ειτε με βιταμινες ειτε κι εγω δεν ξερω πως....Θελω επισης να πιστευω οτι φταιει το αγχος που εχουμε και ο αριθμος ειναι τοσο μικρος....

Καλησπέρα,

Θα ηθελα πολυ να μοιραστω το προβλημα μου μαζι σας και αν καποιος εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο μηπως με βοηθησει ψυχολογικα κυρίως...

Μετα από ενα χρονο προσπαθειων για εγκυμοσυνη καναμε εξετασεις να δουμε αν υπαρχει προβλημα... Οι δικες μου γυναικολογικες εξετασεις ολες μια χαρα... Το σπερμοδιαγραμμα ομως.....

ΟΛΙΓΟΑΣΘΕΝΟΣΠΕΡΜΙΑ.... πολυ μικρος αριθμός σπερματος 4.200.000/ml και κινητικότητα 24%.... Το οτι κοντευω να σκασω ειναι η μια πλευρα.... Δεν ξερω πραγματικα πως πρεπει να το αντιμετωπισω... Ο γυναικολογος μου ειπε κατευθειαν πως μονο η εξωσωματικη ειναι η λυση αλλα φυσικα ο αντρας μου πρεπει να επισκεφτει ουρολογο... διαβαζοντας και ψαχνοντας αντιληφθηκα το μεγεθος του προβληματος...

Θελω πολυ να πιστεψω οτι μπορει να εγινε λαθος στο σπερμοδιαγραμμα... Θελω ακομα πιο πολυ να πιστεψω πως ακομα και να μην εγινε λαθος τα πραγματα θα βελτιωθουν ειτε με βιταμινες ειτε κι εγω δεν ξερω πως....Θελω επισης να πιστευω οτι φταιει το αγχος που εχουμε και ο αριθμος ειναι τοσο μικρος....

Κορίτσι καλησπέρα.Με το θέμα αυτό ασχολούμαστε 3 χρόνια και κάτι.Ο σύζυγός μου έχει ολιγοασθενοσπερμία,η οποία προκλήθηκε από την κιρσοκήλη που είχε.Έκανε εγχείρηση πριν 2.5 χρόνια,αλλά το πρόβλημα δε λύνεται.Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε σε ουρολόγο και να σας πει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα.Δυστυχώς δε νομίζω να έχει γίνει κάποιο λάθος,αλλά να κάνει και καλλιέργεια μήπως υπάρχει κάποιο μικρόβιο.Μη στεναχωριέσαι,υπάρχουν βιταμίνες που βελτιώνουν το σπέρμα,αλλά όχι για πάντα.Εμείς παίρνουμε τα profertil και όντως έχουμε δει πολύ μεγάλη βελτίωση.Και εγώ έχω κάνει 2 εξωσωματικές και τώρα βρίσκομαι στην τρίτη προσπάθεια.Εμείς το έχουμε ψάξει πολύ,έχει κάνει κατακερματισμό dna σπέρματος,ήταν πολύ υψηλό το ποσοστό,αλλά με τις βιταμίνες που πήρε για 4 μήνες και τις παίρνει ακόμα ευτυχώς έπεσε.Βέβαια για φυσιολογική σύλληψη δε ξέρω,αν και έμεινα έγκυος πέρσι φυσιολογικά,αλλά δυστυχώς ήταν εξωμήτριο.Έχουμε κάνει τόσα σπερμοδιαγράμματα,τόσες εξετάσεις,αλλά το σπέρμα δε διορθώνεται.Καλό θα ήταν να παίρνει βιταμίνες για πολύ καιρό,έτσι ώστε να βελτιωθεί.Μη στεναχωριέσαι κορίτσι για όλα υπάρχει λύση.Πάντως μη χάνετε χρόνο,δε ξέρω βέβαια την ηλικία σας,αλλά αν χρειαστεί να πας σε εξωσωματική θα το προσπεράσουν αυτό το πρόβλημα.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.. Εγω 31 εκεινος 35... Με το σπερμοδιαγραμμα εκαναν μικροβιολογικες και μου ειπαν οτι δε χρειαστηκε να γινει καλλιεργεια..

υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπιστει μετα απο επισκεψη σε ουρολογο? εχω αρχισει να πιστευω πως δεν ειναι απο τα προβληματα που αντιμετωπιζονται και λυνονται. φυσικα θα παμε απλα δεν ειναι ετοιμος ακομα γιατι εχει τρεις μερες που μαθαμε τα αποτελεσματα..

Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα αυτη τη φορα..!!!

ειναι απο τις καταστασεις που αν δεν τις βιωσεις δεν μπορεις να αντιληφθεις...

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.. Εγω 31 εκεινος 35... Με το σπερμοδιαγραμμα εκαναν μικροβιολογικες και μου ειπαν οτι δε χρειαστηκε να γινει καλλιεργεια..

υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπιστει μετα απο επισκεψη σε ουρολογο? εχω αρχισει να πιστευω πως δεν ειναι απο τα προβληματα που αντιμετωπιζονται και λυνονται. φυσικα θα παμε απλα δεν ειναι ετοιμος ακομα γιατι εχει τρεις μερες που μαθαμε τα αποτελεσματα..

Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα αυτη τη φορα..!!!

ειναι απο τις καταστασεις που αν δεν τις βιωσεις δεν μπορεις να αντιληφθεις...

Δυστυχώς κορίτσι είναι από τα προβλήματα που δε λύνονται.Πάτε στον ουρολόγο για να αποκλείσει την κιρσοκήλη αρχικά και έπειτα να σας πει ποια βήματα θα ακολουθήσετε.Ηλικιακά είστε μικροί,αλλά να μη το αφήσετε.Θέλει υπομονή,αλλά υπάρχει λύση.Μακάρι να πάνε όλα καλά.Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για σένα εύχομαι ότι καλύτερο.

Καλησπερα και απο εμενα,

Καταρχην ψυχραιμια το ξερω εχεις παθει σοκ αλλα προσπαθησε να ηρεμησεις. Θα σου πω την ιστορια της αδερφης μου και ισως σε βοηθησω. Προσπαθουσαν δυο χρονια για παιδι οταν τελικα αποφασισαν να το ψαξουν. Η αδερφη μου κανενα προβλημα, ο αντρας της χαλια σπερμα, δεν θυμαμαι ομως να σου πω αριθμους. Η σουμβουλη ηταν να ξεκινησουν εξωσωματικη οπως και εγινε. Σε μεγαλο, γνωστο κεντρο του Χαλανδριου. Απετυχε ομως ενας γιατρος τους ειπε να πανε σε ανδρολογο. Ο αντρας της αδερφης μου εκανε πολλες εξετασεις απο την αρχη, ορμονολογικες, καλλιεργεια, ξανα σπερμοδιαγραμμα και αρχισε με τον ανδρολογο ορμονολογικη θεραπεια. Μετα απο δυο μηνες η αδερφη μου ηταν εγγυος. Οταν θελησαν να κανουν δευτερο, ξαναεκανε θεραπεια και παλι εγγυος.

Δυο παιδια φυσιολογικα και μια αχρειαστη εξωαωματικη. Ειχαν παει νωριτερα σε ουρολογο ο οποιος εδωσε βιταμινες που δεν εκαναν τιποτα βεβαια.

Θα σου ελεγα να επισκεφτεις ανδρολογο....

Καλησπέρα,

Εμεις τη πρωτη φορα που καναμε σπερμοδιαγραμμα σε μικροβιολογικο εδειξε χαμηλη κινητικοτητα ( καθως και τα επομενα 2-3)

Μετα μας εκοψε και πηγαμε σε εξειδικευμενο κεντρο.

Το αποτελεσμα? Φουλ κινητικοτητα!!

Μετα που το συζητησα με γυναικολογο υποβ αναπαραγ. μου εξηγησε οτι στα μικροβιολογικα δε το βαζουν το σπερμα αμεσως στο μικροσκοπιο γι αυτο δε δειχνει κ καλα αποτελεσματα.

Μη τα πολυλογω, τωρα ειμαι εγκυος με σπερματεγχυση.

Καλησπέρα,

Καλησπέρα! Αν έχετε κανει μονο ενα σπερμοδιαγραμμα θα πρεπει να κανετε ενα ακομα με διαφορα 3 μηνών περίπου διότι μπορει να έτυχε σε έναν κακό κυκλο. Αλλιως δεν μπορει να βγει διάγνωση. Θα πρεπει να επισκεφτειτε έναν ουρολόγο να σας κατευθύνει σιγουρα. Να κανει και ορμονολογικο ελεγχο, ελεγχο κιρσοκοιλης. Πολλά προβλήματα διορθώνονται, ειτε με επεμβατικό τροπο ειτε με βιταμίνες. Μην ανηςυχεις! Για ολα υπαρχουν λυςεις! Ευχομαι να ειναι κατι τυχαίο.

xw9Lp2.png

R8erp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...