Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ονομα νονας-νονου σε προσκλητηριο

φιλιτσα

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά αν αυτοί που θα σας βαπτίσουν το παιδί ήταν και αυτοί που σας πάντρεψαν(να συμμετείχαν και οι δύο π.χ. ο ένας να έβαλε τις βέρες και ο άλλος να άλλαξε τα στέφανα) πρέπει και οι δύο να βάλουν λάδι στο παιδί για να λυθούν τα "χέρια τους".Στη δική μας περίπτωση πάντως μπορεί να χω εγώ περισσότερη συμμετοχή στο μυστήριο αλλά και ο άντρας μου λίγο λάδι θα του βάλει.Για το προσκλητήριο λίγο τον ενδιαφέρει,ας τον υπολογίζει το παιδί σαν νονό και οι γονείς του σαν κουμπάροι και.........στεναχωρια του για το τι γράφει το χαρτί.

Δηλαδή εμας που η νονά πρωτα θα μας βαπτίσει και μετά θα μας παντρέψει (με θρησκευτικό) γιατί στον πολιτικό ήταν μάρτυρας :lol: τι θα γίνει δηλαδή πρώτα θα της λυθούν τα χέρια και μετά θα της δεθούν θα πρέπει να ξαναβαπτίσει για να της ξαναλυθούν; :lol::lol:

:lol::lol::lol::roll::lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά αν αυτοί που θα σας βαπτίσουν το παιδί ήταν και αυτοί που σας πάντρεψαν(να συμμετείχαν και οι δύο π.χ. ο ένας να έβαλε τις βέρες και ο άλλος να άλλαξε τα στέφανα) πρέπει και οι δύο να βάλουν λάδι στο παιδί για να λυθούν τα "χέρια τους".Στη δική μας περίπτωση πάντως μπορεί να χω εγώ περισσότερη συμμετοχή στο μυστήριο αλλά και ο άντρας μου λίγο λάδι θα του βάλει.Για το προσκλητήριο λίγο τον ενδιαφέρει,ας τον υπολογίζει το παιδί σαν νονό και οι γονείς του σαν κουμπάροι και.........στεναχωρια του για το τι γράφει το χαρτί.

Δηλαδή εμας που η νονά πρωτα θα μας βαπτίσει και μετά θα μας παντρέψει (με θρησκευτικό) γιατί στον πολιτικό ήταν μάρτυρας :lol: τι θα γίνει δηλαδή πρώτα θα της λυθούν τα χέρια και μετά θα της δεθούν θα πρέπει να ξαναβαπτίσει για να της ξαναλυθούν; :lol::lol:

Η δικιά σας θα μείνει "δεμένη" για πάντα.

Η δικιά σας θα μείνει "δεμένη" για πάντα.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο (ούτως ή άλλως για δέσιμο είναι έτσι κι αλλιώς διαφορετικά πως θα την διάλεγα για κουμπάρα....αν δεν ταιριάζαμε δεν θα κουμπαριάζαμε :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Εγώ πιστεύωπως θα είναι ωραίο να μπει και το δικό του όνομα στο προσκλητήριο.

Οταν έγινα νονά οι κουμπάροι έβαλαν το και το όνομα του άντρα μου στο προσκλητήριο παρ΄όλο που δεν έκανε τίποτα το ίδιο έκανα κι εγώ σμε το νονό του γιου μου.

Γιατί δεν τους βάζεις με ξεχωριστα επίθετα για να μη σκέφτεσαι ποιος θα είναι πρώτος;εμεις π.χ. είχαμε γραψει Μαρία Παπαδοπούλου

Γιάννης Ιωάννου

ετσι νομίζω οτι φαίνεται ξεκέθαρα ποιός θα έχει τον κύριο ρόλο και τιμάς και τον άλλο να γράψεις το όνομά του

.png.png.png

Αν και βαζελάκι :lol: το το παραβλέπω .....γαυρινα εδω βαμμενη κοκκινη χαχαχ θελω να σου πω οτι με εκανες και γελασα πολυ πολυ :lol:

Να σαι καλα !!!!

Τι να πω βρε κοριτσια , αμαν αυτες οι προλήψεις κουραστηκα ,

Αφου η κοπελα θα το βαφτισει γιατι να βαλω και το δικο του ονομα δεν μπορω και εγω να το καταλάβω και εχει βαφτισει και αγορι .Τεσπα ελπίζω η κορη μου να μην αγαπίσει :lol: το αγορακι που εχει βαφτισει ο αντρας της νονας της γιατι θα ειναι λέει πνευματικα αδελφια τεσπα

Τεσπα , ευχαριστω πολύ

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

Αχ! να ρωτήσω και εγώ;;;΄

Στη δική μας περίπτωση η κόρη του ζευγαριούι που μας πάντρεψε θα βαπτίσει και την κόρη μας. Είναι όμως μόλις 9 ετών και επομένως θα έχει τη βοήθεια και του πατέρα της. Και οι δύο θα βάλουν λάδι.

Αρχικά νόμιζα ότι θα έβαζα μόνο το όνομα του κοριτσιού. Μάλλον όμως πρέπει να βάλω το όνομα και των δύο. Ετσι είναι και πως θα το γραψω;

<<Οι νονοί Γιάννης Παπαδόπουλος και η κόρη του Γιάννα>> , ή ο Γιάννης παπαδόπουλος και η Γιάννα Παπδοπούλου>>;

Για βοηθήστε και εμένα.

Στη δική μας περίπτωση η κόρη του ζευγαριούι που μας πάντρεψε θα βαπτίσει και την κόρη μας. Είναι όμως μόλις 9 ετών και επομένως θα έχει τη βοήθεια και του πατέρα της. Και οι δύο θα βάλουν λάδι.

Αρχικά νόμιζα ότι θα έβαζα μόνο το όνομα του κοριτσιού. Μάλλον όμως πρέπει να βάλω το όνομα και των δύο. Ετσι είναι και πως θα το γραψω;

<<Οι νονοί Γιάννης Παπαδόπουλος και η κόρη του Γιάννα>> , ή ο Γιάννης παπαδόπουλος και η Γιάννα Παπδοπούλου>>;

Για βοηθήστε και εμένα.

Γιάννης και Γιάννα Παπδοπούλου

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Αυτο με το λυσιμο των χεριων το λενε σε ολη την Ελλαδα και οχι μονο στη Θεσσαλονικη.

Επισης αυτο με το αγορι και κοριτσι δεν ισχυει μου το ειπε ο παπας ο δικος μου που ειναι σουπερ και μοντερνος (αν και μεγαλος ανθρωπος).. Και η ατακα του ηταν "οτι και να θελουν καποια στιγμη να παντρευτουν που ειναι περιπτωση 1 στο εκατομμυριο εε ας το κανουν.. ας μην το πουν στον παπα που θα τους παντρεψει..

Στο προσκλητηριο αναγραφεται κανονικα μονο το ονομα υτου που υπογραφει και στα χαρτια της εκκλησιας ως νονος.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Νομίζω οτι για να βαφτίσει κάποιος πρέπει να είναι πάνω από 10-12 ετών..

Δεν είμαι και σίγουρη,ας πει καμιά άλλη αν ξέρει.

Εμένα θα μου άρεσε να είναι μόνο της κόρης το όνομα.

Κι εκείνη πιστεύω θα χαρεί πολύ.

Διαφημίσεις

Για βοηθήστε και εμένα.

Εγω πιστευω οτι πρεπει να γραφτει Γιαννα Παπαδοπουλου και Γιαννης Παππαδοπουλος. Πρωτα το κοριτσι που απ'οτι καταλαβα θα ειναι κυριως η νονα και μετα του πατερα που απλα θα βοηθησει. Αν μπει Γιαννης και Γιαννα Παππαδοπουλου θα νομιζουν οτι ειναι ζευγαρι.

Εγω δεν ρωτησα καν το νονο. Θεωρω οτι μονο αυτος που θα βαφτισει και θα βαλει το λαδι πρεπει να αναγραφεται στο προσκλητηριο.

Ετσι τυπωσα τα προσκλητηρια μονο με το ονομα του νονου.

Και δεν νομιζω οτι η συζηγος του νονου εχει προβλημα, ξερει ποσο την εκτιμαμε και την αγαπαμε.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Νομίζω οτι για να βαφτίσει κάποιος πρέπει να είναι πάνω από 10-12 ετών..

Δεν είμαι και σίγουρη,ας πει καμιά άλλη αν ξέρει

κι εγώ έτσι νομίζω...απ'ότι μου έχουν πει πρέπει να έχει κλείσει τα 12.

.png.png

Ναι αλλά αυτό δεν δείχνει σαν να είναι αντρόγυνο και όχι μπαμπας και κόρη;

συμφωνώ και εμένα ανδρόγυνο μου θυμίζει...

fatsoula έχω μία απορία

από τη στγμή που και ο μπαμπάς θα βάλει λίγο λάδι είναι νονός

και όχι απλός βοηθός της κόρης του, άρα το μωρό σου θα πρέπει να τον φωνάζει ¨νονό¨...

την γυναίκα του πως θα την αποκαλεί?....κυρία τάδε ?

αν ήμουν στη θέση σου θα έλεγα να γίνει ¨βοηθός¨ και η μαμά της (άλλωστε, 1ον σας έχει παντρέψει και 2ον θα της λυθούν και τα χέρια!!! :D:wink: )

και θα έγραφα στην πρόσκληση:

η νονά Γιάννα Παπαδοπούλου

και οι γονείς της Γιάννης & Τάδε

ή

οι νονοί: Γιάννα Παπαδοπούλου

και οι γονείς της Γιάννης & Τάδε

.png.png

Διαφημίσεις

εγώ πάλι στη βάφτιση του γιού μου είχα απο κάτω

"οι γονεις

όνομα-επώνυμο συζύγου

όνομα επώνυμο δικό μου

οι νονοι

ονομα επώνυμο

ονομα επωνυμο"

(βάφτιζε ο ένας τους)

...γιατί ναι μεν παντρεμένοι οι νονοί αλλά η γυναίκα έχει το δικό της επώνυμο χωρίς ποτέ να χρησιμοποιεί το άλλο -όπως κι εγώ άλλωστε.

Στη βάφτιση τώρα (με άλλο ζευγάρι) θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο.

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα

Όταν σου προτείνουν να βαφτίσεις ενώ είσαι παντρεμένος, έχεις το δικαίωμα να "επιβάλεις" στους γονείς να γίνει και η γυναίκα σου νονά (και να διαβάσει εκείνη π.χ. το Πιστεύω); Ή αλλιώς, έχουν το δικαίωμα οι γονείς να αρνηθούν να γίνει η γυναίκα σου νονά αν εσύ ως νονός το επιθυμείς;

Επειδή μου έτυχε μια τέτοια περίπτωση και επειδή δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο σοβαρό λόγο να μην επιθυμούν και τους 2 για νονούς (δεν τίθεται θέμα αντιπάθειας) θα ήθελα τη γνώμη σας. :?

TM1Dp2.png

Μπορει να μην τιθεται θεμα αντιπαθειας προς την συντροφο σου αλλα υπερβολικης συμπαθειας στο προσωπο σου :)

Αν για παραδειγμα αποφασισω ενας αγαπητος μου φιλος να βαφτισει το παιδι μου κι εκεινος ειναι σε ενα δεσμο ή σε ενα γαμο, δεν σημαινει απαραιτητα οτι η προταση γινετε κ στους δυο. Μπορει να θελω να με τιμησει ο φιλος που τον αγαπω...

Αλλωστε το οτι συμπαθω καποιον δεν σημαινει πως τον θελω κ για νονο του παιδιου μου.

Και επειδη ο πνευματικος πατερας ειναι κατι ιδιαιτερο ισως ειναι κ ενα ειδος προτυπου να μην θελω ας πουμε αυτο το προτυπο να ειναι κ η συζηγος σου αλλα μονο εσυ, φυσικα πιστευω πως θα αρνιομουν αν δεν το ηθελα.

την γυναίκα του πως θα την αποκαλεί?....κυρία τάδε ?

αν ήμουν στη θέση σου θα έλεγα να γίνει ¨βοηθός¨ και η μαμά της (άλλωστε, 1ον σας έχει παντρέψει και 2ον θα της λυθούν και τα χέρια!!! :D:wink: )

Εγω πάντως έγραψα μόνο το όνομα της κοπέλας (ανύπαντρη ακόμα) που είναι η νονά αφου αυτή υπογράφει. Ασχετα αν εκείνη την ώρα βοηθουσε και η μαμα της ως πιο σχετική, να τη βοηθήσει για παράδειγμα να βάλει την πετσέτα κ.α. Και νομίζω το χάιρεται όταν ο γιός μου την φωνάζει ''μαμα νονά''

- αφου είναι η μαμά της νονάς , μας απάντησε όταν τον ρωτήσαμε.

Εγω πάντως έγραψα μόνο το όνομα της κοπέλας (ανύπαντρη ακόμα) που είναι η νονά αφου αυτή υπογράφει. Ασχετα αν εκείνη την ώρα βοηθουσε και η μαμα της ως πιο σχετική, να τη βοηθήσει για παράδειγμα να βάλει την πετσέτα κ.α. Και νομίζω το χάιρεται όταν ο γιός μου την φωνάζει ''μαμα νονά''

- αφου είναι η μαμά της νονάς , μας απάντησε όταν τον ρωτήσαμε.

τι γλυκας που ειναι ο γιοκας σου!!!!και γαλυφης!!!!!

.png

Η κοπελα που θα γινει η νονα του μικρουλη μου ειναι φιλη μου απο το νηπιαγωγειο

Για διαφορους λογους δεν ειχε γινει νονα στα αλλα μου αλλα σε αυτο την λεω νονα απο οταν ημουν εγκυος

Τα Χριστουγενα ο φιλος της της εκανε προταση γαμου και θα παντρευτουν σε ενα χρονο

Νονα μας ειναι ομως μονο η Μαρια,καλος χρυσος ο Στελιος,τον γνωριζω απο το Γυμνασιο αλλα νονα μας ειναι η Μαρια

Νονο θα φωναζει ο μικρος και τον Στελιο αλλα λαδι θα μας βαλει η Μαρια

4

Εμας μας παντρεψε ενα ζευγαρι. Η μαμα τις βερες, ο μπαμπας τα στεφανα, η κορη το παρανυφακι...

ειχαμε κανονισει να μας βαφτισει τη μικρη ο Μπαμπας και η κορη. Εγω στο προσκλητηριο γραφω Λουκάς και Εμμανουελα.. Και ειχαμε σκοπο να παρουμε δωρο καλο για μπαμπα και κορη και κατι πιο light για μαμα και γιο... Πριν λιγες μερες πηγαμε για καφε και μας ειπε ο κουμπαρος οτι σκεφτηκανε οτι καλυτερα να βαφτισει η κουμπαρα το μωρό, γιατι πιστευουν οτι θα ανταποκρινεται καλυτερα στη σχεση της νονας. Τους εξηγησα οτι τα προσκλητηρια τα εχω ηδη φτιαξει. Δεν τους πειραζει.. Απο την πλευρα μου, δεν με πειραζει.. Αντιθετα με χαροποιει που σκεφτονται το καλυτρεο για το μωρό μου...

(παλι καλα που δεν εχω παρει ακομα τα δωρα.... ;) )

Βρε παιδιά,

Επειδή τώρα γράφω στα προσκλητήρια τα ονόματα των καλεσμένων...δεν γράφω: Αξιότιμη Οικογένεια..αλλά Οικογένεια (σκέτο)...και στους μεμονωμένους γράφω πχ Γιώργος Παπαδάκης..(δεν βάζω κύριος..). Το σκέφτηκα έτσι γιατι λέω..βάπτιση είναι..μην έχω πολλές "τυπικότητες". Μήπως όμως είναι λάθος;

Α, επίσης επειδή με έφαγε η αδελφή μου (τα είδε απο κοντά σε μια βαπτιση πρόσφατα) να φτιάξουμε χωνάκια με γλυκίσματα για τα πιτσιρίκια..για δώστε μου καμια παραπομπή..μέσα στο φόρουμ..όπου σίγουρα υπάρχει σχετικό θέμα..(κάπου είχα δει αλλά δεν το βρίσκω τώρα)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...