Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΜΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

MΠΟΥΣΟΥΛΗΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μπραβο σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!! :D:D:D

Βρε κορίτσια ακούστε και εμάς:

Η μικρή λοιπόν είναι αναποφάσιστη! Μπουσουλάει μεν αλλά δεν κάνει χιλιόμετρα, διασχίζει ίσα ίσα ένα δωμάτιο. Μετά σηκώνεται όρθια με την βοήθεια επίπλου, στέκεται, πιάνεται από ένα έπιπλο και κάνει 2-3 βηματάκια. Μετά κάθεται ώρα όρθια και μετά από λίγο ξανακάθεται και ξαναμπουσουλάει λίγο...

Τί θέλει;

Να μπουσουλήσει;;;;;;;;;; ή

Να περπατήσει;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δεν καταλαβαίνω πως να την βοηθήσω και αν μπορώ να της λύσω αυτήν την Αμλετική απορία!

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

felinidoc δεν χρειάζεται να την βοηθήσεις μόνη της θα αποφασίσει τι θα κάνει :D

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Το μπουσούλημα δεν είναι στάδιο ανάπτυξης, ακόμα και αν ένα μωρό περατήσει χωρίς να μπουσουλήσει δεν σημαίνει οτι έχει πρόβλημα... :D:D

Ποιος σου το ειπε αυτο? Οτι το μπουσουλιμα δ ειναι σταδιο αναπτυξης??

as1cA6A-O4x1210MzAwNjM2bHw1MDUwMDRkfEtvbnN0YW50aW5vcyBlaW5haQ.gif

Ι've breastfed my boy 2yrs1day

Βρε κορίτσια ακούστε και εμάς:

Η μικρή λοιπόν είναι αναποφάσιστη! Μπουσουλάει μεν αλλά δεν κάνει χιλιόμετρα, διασχίζει ίσα ίσα ένα δωμάτιο. Μετά σηκώνεται όρθια με την βοήθεια επίπλου, στέκεται, πιάνεται από ένα έπιπλο και κάνει 2-3 βηματάκια. Μετά κάθεται ώρα όρθια και μετά από λίγο ξανακάθεται και ξαναμπουσουλάει λίγο...

Τί θέλει;

Δεν καταλαβαίνω πως να την βοηθήσω και αν μπορώ να της λύσω αυτήν την Αμλετική απορία!

Καλα σου ειπε η ΣΑΜ! Εσυ να την παρακολουθεις κ να την χαιρεσαι!!

Τί θέλει;

:lol::lol::lol:

Ο δικός μου σηκώθηκε όρθιος και περπατούσε γύρω γύρω στα έπιπλα περίπου 8,5 μηνών. 9 μηνών αποφάσισε να μπουσουλήσει και κάναμε πάρτυ γιατί μπορούσε πλέον να πηγαίνει όπου ήθελε και όχι να γκρινιάζει να του φέρνουμε όλο το σπίτι στα πόδια του. Τώρα τα κάνει και τα δύο και στέκεται και όρθιος χωρίς να στηρίζεται, όταν είναι και τα δύο του χέρια απασχολημένα αλλά μόλις το πάρει χαμπάρι ότι δεν κρατιέται, κωλοκάθεται :) . Όταν τον κρατάμε από τα χεράκια μπορεί να κάνει χιλιόμετρα περπατώντας. Οι έμπειρες τι λέτε, είμαστε κοντά στο να περπατήσουμε;

Διαφημίσεις

Όταν είναι έτοιμα μπουσουλάνε και περπατάνε από μόνα τους. Εμείς το μόνο που πρέπει ΄να κάνουμε είναι τα παρακολουθούμε και να τα ενθαρρύνουμε. Ούτε πίεση ούτε άγχος. (τα λέω γιατί εγώ έκανα το αντίθετο :lol::lol::lol: ).

Εμένα 9 μηνών πιανόνταν από έπιπλα και γυρνούσε στο σπίτι. 10 μηνών αποφάσισε ότι μπουσουλώντας είναι πιο ασφαλές και άφησε το περπάτημα. Μέχρι 12 μηνών περπατούσε μόνο αν την κρατούσα από το χέρι. Κάπου λίγο μετά τα πρώτα της γενέθλια ένιωσε έτοιμη να αφήσει το χέρι μου και να κάνει μόνη της τη διαδρομή.

sL7ap2.png

Κορίτσια, σας συστήνω το πολύ καλό βιβλίο της Ντόροθυ Αϊνον "Η μάθηση από τα πρώτα βήματα" Εκδόσεις Πατάκη. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και παρέχει πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη του μωρού και του μικρού παιδιού. Μέσα λέει και για τις κινητικές δεξιότητες από τους πρώτους κιόλας μήνες

A6s2p3.png

ρε κοριτσια εχω ενα προβλημα. το σπιτι μας ειναι μεσα στα χωραφια και τα χωματα, εχουμε ενα σκυλο που μπαινοβγαινει, ντρεπομαι που θα το πω αλλα εχουν μπει 2-3 φορες ποντικακια, μπαινοβγαινουν συνεχεια και τα πιτσιρικια της γειτονιας για να παιξουν με τη μπεμπα..

το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να την αφησω κατω....τι να κανω?

Αν δεν μπορείς να φέρεις σε λογαριασμό όλο το σπίτι, μήπως να διάλεγες 1 χώρο που θα διατηρείς πιο "καθαρό" ώστε να μπορεί να κάθεται εκεί κάτω? Απλά να ξέρεις ότι θα περάσεις ποοοοολλές ώρες εκεί με τη μικρή σου. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Γειά σου Σοφία-Νεφέλη,

όταν ξεκινήσε ο μικρός να σούρνεται, μπουσουλάει, σηκώνεται..τον είχα στο δωμάτιο του μόνο που μπαίναμε χωρίς παπούτσια, το πιο καθαρό μέρος του σπιτιού!!!

τώρα βέβαια πάει σε όλο το σπίτι... αλλά πάλι στο δωμάτιο του χωρίς παπούτσια και μένουμε εκεί όταν θέλω να τον κρατήσω καθαρό...

μην αγχώνεσαι και πολύ γιατί ο καιρός που θα μπορεις να ελέγχεις το μωρό δεν είναι και πολύς ακόμα!!!!

ελιζα σκεφτηκα να βαλλω χαλι στο δωματιο της (που αυτο ειναι καθαρο)

και να το μαζευω οποτε φευγουμε....

χαλί καλοκαιριάτικα? :shock::shock:

Άσε καλέ το παιδί στο πάτωμα να δροσίζεται κιολας :wink:

Ρίχνε το σφουγγαρισματάκι σου, μην πατάτε με παπούτσια και όλα καλά :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

sofia-nefeli μου είναι καλύτερα να έχεις απλά ένα κουβά με νερό, να το περνάς το σημείο ένα χέρι και να βάζεις το μωρό κάτω

επίσης άλλη μια λύση είναι να απλώνεις ένα σεντόνι και να το βάζεις στο πάτωμα αλλά να προσέχεις πάντα να το βάζεις απ την ίδια πλευρά σε επαφή με τη μικρή σου

τέλος, υπάρχει και η λύση από αυτά τα παιδικά πάζλ - χαλιά που είναι από αφρώδες υλικό και δεν σε νοιάζει κι όλας μηπως αν κάθετε στον ποπό και πέσει μήπως χτυπήσει

παίρνεις ένα τέτοιο και το βάζεις κάθε φορά κάτω ή αλλιώς το σηκώνεις όρθιο σε ένα τοίχο

όσο για τα πιτσιρικία που μπαινοβγαίνουν να παίξουν με τη μπεμπα σου, νομίζω ότι έχεις την δυνατότητα να τους διδάξεις επιπλέον ότι τα μωρά δεν έχουν αντισώματα και πρέπει να προσέχουν, άρα να βγάζουν παπούτσια μπαίνοντας στον χώρο που είναι η μπεμπα και να μην πατάνε τα πράγματα της :wink:

ξέρω ότι εσένα σου φαίνεται πρόβλημα αλλά μακάρι να ζούσα κι εγώ στα χωράφια!

Στην αρχη πολυ προζεχα, σκουπιζα κ σφουγγαριζα αρκετες φορεσ την ημερα. Αλλα γρηγορα καταλαβα οτι οσο κ αν προσπαθω να διαθηρω το χωρο καθαρο, ο Κωστας παλι καταφερνε να βρει σκονες κ σκουπιδακια κ να τα βαζει στο στομα. Τωρα δ με πειραζει πια τοσο, σκουπιζω 2 φορες κ σφουγγαριζω μια. Δ μπενουμε στο σπιοτι με τα παπουτσια, αλλα αμα εχουμε επισκεπτες δ τοους λεω να βγαλουν τα παπουτσια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ για τις απαντησεις..

το παζλ που λες ωριονομαμα το ειχα σκεφτει και εγω και μια μαμα μου ειπε οτι θα ιδρωνει και θα κολλαει, γι αυτο μου προτεινε το χαλι.

τα παιδακια δεν παιζει να μαθουν να μην μπαινουν! τι να σας πω οτι μια μερα ειμασταν με τον αντρα μου (πως να το πω) σε μια ιδιαιτερη στιγμη και μπαινει ενας μπομπιρας και μας λεει: τι κανετε εσεις εδωωω?? τι λετε? :shock::shock::shock::oops::oops::oops::shock::shock:

μπαινουν στο υπνοδωματιο μας και κοιμαται ο αντρας μου αστα!

τους ειχα απαγορευσει να περνανε στα υπνοδωματια, αλλα ματαια..

τα παιδακια δεν παιζει να μαθουν να μην μπαινουν! τι να σας πω οτι μια μερα ειμασταν με τον αντρα μου (πως να το πω) σε μια ιδιαιτερη στιγμη και μπαινει ενας μπομπιρας και μας λεει: τι κανετε εσεις εδωωω?? τι λετε? :shock::shock::shock::oops::oops::oops::shock::shock:

:shock::shock::shock:

:lol::lol::lol::lol:

Τα πιτσιρικάκια μπορεί να γίνουν πολύ τσογλάνια τελικά!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ για τις απαντησεις..

το παζλ που λες ωριονομαμα το ειχα σκεφτει και εγω και μια μαμα μου ειπε οτι θα ιδρωνει και θα κολλαει, γι αυτο μου προτεινε το χαλι.

όχι καλέ... μια χαρά είναι το παζλ! το έχουμε κι εμείς :wink:

• 1 χρόνο μετά...

ο γιος μου ειναι 10 μηνων σχεδον και μπουσουλα πολυ γρηγορα προς το παρον στο κρεβατι αλλα φοβαμαι να μην μου πεσει η πεθερα μου λεει να τον βαλω στο πατωμα αλλα ανυσηχω μηπως χτυπαει το κεφαλακι του καποια μαμα μου προτεινε να βαλω παπλωμα εβαλα 2 αλλα παλι δεν τον αφησαμε με τον αντρα μου γιατι δεν μας φανηκε μαλακο δεν θελω να καταπιεσω το μωρο μου εσεις τι κανατε μηπως ειμαστε υπερβολικοι?

Γεια σου ΤΖΕΝΗ!

Η δικιά μου δεν έχει μπουσουλίσει ακόμα, οπότε θα σου πω απλά πως σκέφτομαι ότι θα είναι εκείνη την ώρα!

Εγώ θα βάλω ένα σεντόνι στο χαλί κ θα την αφήνω εκεί να μπουσουλάει. Βέβαια θα βγάλω το τραπεζάκι από τη μέση για να μη χτυπήσει, αλλά δεν μπορώ να σηκώσω στον αέρα κ όλα τα έπιπλα! :D Λογικό είναι πως κάποια στιγμή θα χτυπήσει. Αυτό που έχω παρατηρήσει όποτε χτυπάει με τα παιχνίδια της είναι πως αν την ώρα που χτυπήσει πανικοβληθώ εγώ τότε θα κλάψει, ενώ αν γελάσω κ την πειράξω λίγο τότε θα γελάσει κ αυτή! ;)

εγω εστρωσα προσφατα για να μπορει να μπουσουλήσει η μικρή, έχω αρκετό χώρο στην κουζίνα, στο παιδικο κ στο διαδρομο, στο σαλόνι κ στο δωματιό μου που υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει πιο ευκολα κλείνω την πόρτα, έτσι αλωνίζει σχεδόν όλη μέρα. Προσπαθεί φυσικά να πιαστεί απ' όπου βρεθεί κ όταν πέφτει το παίρνουμε με γέλια κ αντιδρά ανάλογα, μην πανικοβάλεστε με τα νινάκια, όσο είσαστε δίπλα τους κ δεν τα αφήνετε μόνα τους ο κίνδυνος μειώνεται, την πάω όπου πάω. Στο κρεβάτι θεωρώ πως ειναι πιο επικύνδυνο να πέσει αφού ειναι κ πιο ψηλά. Την ίδια τακτική ακολούθησα κ στο γιό κ 11 μηνών περπάτησε. Μην τα τρομάζετε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...